(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri X

Profetii ne-Implinite – Profetii Uitate (?)

Din doua una, la ora la care citesti aceste ranaduri ori sistemul bancar european se va fi prabusit in praf si pulbere, la cam doua-trei saptamani dupa fatidica data a profetiei facuta la 8 Octombrie 2011 la Delphi, ori liderii europeni vor fi reusit sa taie odata si o data coada pisicii aleia (zona euro), consfintind edificarea consensuala a SUE din UE. Prin urmare vorbele invizibile ale mult prea discutatului purtator de bereta, pe cap, se vor dovedi inca o data, in vant. Alta cale nu exista. Ori una ori alta. Dl.Goe, cel nevazut, dar prezent abundent si inexplicabil in discutiile geopolitice dintre AVP and Co . (vezi comentariile pe link-ul de mai sus) , daca ar mai fi trait azi, ar fi putut constata cat de false i-au fost vorbele refuzate pe buna dreptate de catre geo-politicianul corabian, cel care, cu o mare probabilitate este azi traitor in SUE, daca nu cumva intr-un continent care se pregateste sa comemoreze 1 an de la colapsul sisiemului sau bancar.

Restituire – Comentarii refuzate la Corabia in data de 8 Octombrie 2011.

@AVP – Blogul tau ramane un reper foarte important pe harta manifestarilor patologice a vorbitului in eter, a delirului auto-intretinut prin vorbe. Ideea ta ca inspiratia poetica poate tine loc de educatie, de studiu si de informatie in elaborarea predictiilor economice si că geo-politica, un gen literar la indemana oricarui scriitor amator, precum si convingerea de nezdruncinat cu care sustii aceasta idee, face acest lacas extrem de interesant. Imi ingadui sa fac aceste afirmatii pentru ca stiu ca nu vor avea niciun efect asupra ta si asupra celor cativa care-ti intretin cu imensa naivitate delirul, din care au descoprtit cu voluptate ca si-l pot alimenta si pe al lor. Impresii similare cu ale tale, bazate pe informatii vagi si pe dezinformari grosiere, au milioane de oameni, care se pricep, ca tot „romanul” la fotbal, la politica, economie si finante. Ceea ce te face special este convingerea ta, de un ridicol absolout, ca ai facut mari descoperiri, ca ai fi un clarvazator. Efortul tau de a aduna post factum probe irefutabile ale valabilitatii predictiilor tale genereaza un comic burlesc care (vai) ramane nevalorificat la intregul potential, din cauza ca ai o audienta extrem de redusa. Pacat. Mare pacat. Dar sa revin la cateva note care mi-au retinut atentia in prea artisticul tau text:

a) Sistemele financiare si bursiere macroscopice nu sunt guvernate de un determinism clasic cu cronologie liniara. Intr-un astfel de sistem a anticipa anumite efecte si a le consemna (in secret) pentru a verifica anumite teorii economice este totalmente diferit de a face predictii (anticipative) cu „voce tare” (suficient de tare incat sa fie auzite) in mediul predictionat. O astfel de predictie este echivalenta nu cu o premonitie de poet (beat) ci cu o premeditatre a unui finantist dintr-un cor de finantisti. Una e sa spuna Padina ca se va scumpi benzina si cu totul alta este sa spuna Patriciu ca se va scumpi benzina (eventual) la o zi in urma lui Padina (ca si Patriciu citeste blogul lui AVP, asta fiind cert).

Sa revenim un pic la profetia lui Robert J.Shapiro care afirma ca in doua-trei saptamâni daca nu se va face ceva ce ar dori d-lui sa se faca (sau sa nu se faca…) Tu (zici, serios?) ai profetit exact aceeasi chestie cu o luna inaintea lui Robert J.Shapiro. 🙄 Wow. Pai ce ne facem acuma, ca tie ti-a expirat profetia cu cele doua-trei saptamani, si nu s-a intamplat nimica? Glumesc desigur. Tu vei fi profetit respectivul dezastru in termen de o luna plus doua-trei saptamani. Presupunand ca Robert J.Shapiro a facut declaratia respectiva cu cea ma buna intentie, sincer si onest 😯 bazandu-se pe cele mai recente tendinte si avand acces la informatii inaccesibile profanilor, culese in ultima luna, intrebarea fireasca ar fi: pe ce te-ai bazat tu AVP? Ah. Pe geniala ta intuitie si clarviziune poetica-care nu necesita informatie?

Predictii sunt multe. Putine se adeveresc. Toate care nu se adeveresc sunt in mod magic uitate, iar cele care se nimeresc tin paginile ziarelor. O zi, doua. Dar daca se va dovedi ca Robert J.Shapiro e un dobitoc, sau un escroc, sau o jigodie din corul celor care vor sa manipuleze lucrurile in anumite directii? Ce vei face? Ve declara aici pe blogul tau ca tu ai fost „dobitoc” (pardon de expresie) cu o luna inaintea lui? De-abia astep sa te vad cat esti de sincer.

Sa presupunem si alternativa „fericita” ca predictiile lui Robert J.Shapiro, plagiatorul previziunilor tale, se vor adeveri intocmai si la timp. Ce va insema asta? Ca ghicitorul de la Corabia este infailibil „dar cu creier fie supercompetent, fie baremi genial, fireşte, ştiu totdeauna ce vorbeşte, vba aia, iar cine nu-i ascultă ca pe sfintele pesce, fără nici măcar obligaţia de a le se închina fariseieşte cu doo deşte, o păţeşte…” – Asta numesc un umor de super calitate.

Alte scheciuri am remarcat in felul in care biciuiesti Grecia (tocmai tu, Grecia de la Corabia, aflat strictamente in aceeasi situatie cu Grecia, la o scara desigur mult mai redusa) si in ideea de un hilar fabulos, strecurata abil, cum ca „Pizmaşii ăştia de rumâni, care nu m-ar sponsoriza c-un leu când sunt şomer şi mi-e greu sau nu mi-ar acorda un cuvânt de laudă pentru faptul c-am făcut, singur eu, aloo, cu mari sacrificii personale, fapte unice pentru Românica noastră batjocoritoare…”. Nu pot sa nu fiu de acord cu madam Borgovan (ea insasi o comica de succes) ca prezenta in zona a lui Nenea Iancu ar fi imperios necesara. Material pentru noi capodopere se afla din belsug.

P.S. AVP esti un scriitor cu talent (scazator dar nu conteaza), un scriitor amator, nu profesionist. Nu esti nici pe departe un geniu. Daca nu ma crezi incearca sa omori doua babe cu toporul. Deci. Este placut sa insiram liber vrute si nevrute, povesti, teorii (pseudo)stiintifice, in blogosfeara, sa ne hlizim, sa ne harjonim, dar pentru a ramane in sfera normalului, a ludicului, a divertismentului si pentru a evita alunecarea in delir si patologie trebuie sa fim constienti ce face noi aici. Suntem?

P.P.S. Mi-as dori teribil sa citesc un comentariu pe textul tau facut de Vladimir Tismaneanu, presupunand prin absurd ca domnia sa ar abandona pentru o clipa monografia despre Nicu Ceausescu, si ar veni „sa ne râdem” cu AVP. In special mi-ar placea sa-l aud incercand sa remarce eforturile teoretice pe care le face AVP incercand sa unifice teoria Planetei Ou cu Planul de masuri pentru eradicarea crizei mondiale, iesirea din recesiune, propasirea SUE si a Natiunii Terra. Cincinalul in 4 ani si jumatate. Un efort similar cu al lui Einstein care a incercat (tot in van) sa unifice teoria gravitatiei cu mecanica (ah) cuantica.

P.P.P.S Orice obiectiv este un deziderat valid numai atunci cand exista cai rezonabile si valabile pentru atingerea sa. SUE si Natiunea Europeana nu fac exceptie. Pana atunci este bine ca se vorbeste despre acest subiect, chiar si dezbaterile in punga din blogosfera sunt utile indiferent cat de stupide sau utopice s-ar afla. Se cheama pregatire psihologica.

P.P.P.P.S – Impresia mea este ca Robert J.Shapiro l-a plagiat nu pe AVP ci pe insusi mama Obama care si el a zis fix acelasi lucru inaintea amândorura. Ceea ce suna a pregatirea terenului pentru a da vina pe Europa pentru dezastru care s-ar putea produce curand, din cazuza jafurilor fara precedent in istorie, promovate de ani de zile, de catre sistemul financiar American. Planificat initial a fi strict in dauna Chinei. Ceea ce n-a fost sa fie. Sau sa nu se stie. Inca. // Hai ca uite genialitatea si clarviziunea sunt contagioase in proximitatea altor genii. Vreti sa va mai zic?

2 răspunsuri sa “Restituiri X”

 1. anonim pe arca said

  Interesant ,comentariul refuzat … Ar merita o analiza ,atit a comentariului refuzat ,cit si a profetiilor respective. Daca au fost” ne- Implinite „nu ma pot pronunta ,dar ca au fost „Uitate „,da. Si chiar mai mult de atit . Multi/e s-au schimbat(radical) de atunci si pina acum. Nici chiar profetul &co nu ar fi prevazut. Dar nici Dl Goe.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu s-a schimbat nimeni cu nimic. Nu sarpele serpuieste ci drumul. Distantarea de un mal ca urmare a faptului ca esti dus la vale de curent nu inseamna ca te-ai schimbat ci (doar) ca esti putin dus. Si-apoi ca in aval intotdeauna râul e mai lat si malurile mai indepartate…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: