(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri XV

Fele de fel de mesaje retinute spre nepublicare in posta redactiilor:

http://www.dorintudoran.com/2013/11/30/proiect-de-tara-porcul-meu-e-de-aur-magarul-tau-e-un-porc/comment-page-1/#comment-32510

Don Corine ati ajuns se pare la vremea recapitularilor. Pe firul cronologic al acestui ingenuu excurs, in curand o sa vedeti intunericul de la capatul tunelului.

* * *

http://viorelpadina.wordpress.com/2013/11/29/httpwp-mepeecr-3mz/#comment-33523

D-le Padina, am bucuria sa va anunt ca am primit ordin de sus (de foarte de sus) sa va laud, sa va iubesc si sa va promovez. Punctual. Punct cu punct. V-a pus Dumnezeu mana in cap. Pot face din d-voastra un VIP cu conditia sa colaborati si d-voastra in aceasta directie. Fiti pregatit pentru o dragoste mare. Luati cuvintele si inecati-le in Dunare.

Foarte frumos si consistent articol ati scris, oops, mult peste fenta similara propusa taman la pont si la tzanc de catre ex-con-friendul d-voastra Dorin Tudoran pe <i>his blog</i>, iar comentariile adaugate de catre onarabilii d-voastra cititori sunt si ele pline de miez si substante. Cine se aseamna se aduna. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Fiti pregatit pentru ce e mai bine.

@AVP – D-le Padina magistrala miscare ati facut eliminand mesajul subversiv al lui Tatonulea (o nulitate batrana). Ati procedat pur si simplu genial ca un observator genial care creaza realitate. Realitatea este ceea ce se observa sau se poate observa. Nu se vede deci nu exista. Cu consecventa in genialitate veti edifica pana la urma o realitate mai mare si mai buna pentru d-voastra (auctorul), pentru lume si viata si pentru Planeta Ou ca varf al vectorului din extremitatea superioara a sagetii timpului. Amin. Bravos. Traiasca realitatea selectiva si declarativ exclamativa. Traiasca si coana Mecu ca e dama buna, iubitoare si calauzitoare. Numai impreuna veti putea fi alfa moale si omega fii moale. Incolo nuuuuuu. Insa foarte putin. Sincere felicitari.

* * *

http://www.dorintudoran.com/eu-dusmanul-lui-daniel-barbu/comment-page-1/#comment-32934

@Dorin Tudoran

Dragă Dorin,

Don Corine, atata vreme cat propagi acia doar telegramele de felicitare, respingand cu toate mijloacele din dotare orice critica si orice contra antagonica se cheama ca ai ramas ce-ai fost nene, comunist sadea. Dizidenta d-tale n-a fost decat o toana (profitabial) de tinerete. Se vede treaba ca te intorci la matca pas cu pas, in aplauzele grele <i>a canaliei de uliti certocrate<i>.

* * *

http://viorelpadina.wordpress.com/2013/12/15/base-a-trecut-rubiconu/#comment-33694

@avp – D-le Padina, sunteti inca capabil sa scrieti poezii geniale la etatea d-voastra, iar asta este un miracol in sine. Aceasta de fata (cu trimiteri istorice in latinitate) nu face exceptie: un admirabil poem in proza. Metafore profunde, aluzii gingase, perspicacitate adanca, viziune poetica, clarviziune retrospectiv caduca (mi-a placut la nebunie aia ci aici, aici, aici, aici etc). Super. Asa ceva numai d-voastra putea sa va treaca prin minte spre gloria celor care v-au plagiat cu sete dintre milioanele de chibiti ai patriei. Sa va ajute Dumnezeu sa scapati tara de ciocoi ca prea sunteti destept, latinizand mereu sub vesnicele bolti. Traiasca.

* * *

http://www.dorintudoran.com/oportunism-garagara-escrocherie-iii/comment-page-1/#comment-34226

@Dorin Tudoran zice (unui critic): <i>”Regret ca aceasta serie de articole vi se pare o simpla rafuiala.” (n.b. a lui Tudoran cu Tismaneanu)</i>.

Parol ca regretati coane Dorine. Sa va fereasca Dumnezeu de mai rau. Dar acum de… aveti si d-voastra oleaca de dreptatea. Cum mama ma-si sa fie vorba de o „simpla” rafuiala? Ca e una foarte complicata. Nu-i simpla deloc. Tine de atata amar de vreme si nu reuseste sa va aduca nicio usurare, nicio satisfactie, niciun orgasm (intelectual), nicio finalitate, numai chin. Repetati, reluati, reformulati, insistati, exagerati, exa-sperati de ani si ani de zile, aceleasi argumente, aceleasi impresii (pe post de dovezi), cu aceiasi a-coliti si… degeaba. S-au schimbat guverne, presedinti, contexte, ere, vremuri, au trecut 25 de ani… si? Nimic. Nicio ostoire, doar defulare stearpa. Asadar <I>it’s complicated</i>. Criticul d-voastra interlocutor este ori un superficial adânc ORI un diversionist ieftin.

Dar, coane Dorine, daca nu-i „o simpla rafuiala” atunci ce-i? De ce nu spuneti d-voastra in clar ce-i? Ca sa fie limpede si pentru cei prosti si si pentru cei foarte prosti. Ba poate chiar sa va lamuriti d-voastra insiva ce-i. Ce pondere are „tismaneanu” (a) in viata politica, sociala, culturala, economica, a Romaniei, in plan intern, european, international? Si ce pondere are „tismaneanu” (b) in „pre-ocuparile” poetului Tudoran (fie ca e in vacanta fie ca e la <i>serviciu</i>, ba inca mai abitir cand e la serviciu, ca-n tenis)? In diferenta de pondere intre (a) si (b) sta toata chestia vizavi de „Ce e? Ce e?”. Oameni in toata firea si nu ne dam seama ce e. Iaca ce e! Asta e.

P.S. Ce motive ati putea invoca pentru faptul ca cenzurati aceasta opinie sincera si onesta exprimata intr-o maniera absolut decenta? Oricum mult mai sincera, mai onesta si mai decenta decat multe dintre comentariile trepadusilor pe care le promovati ca proptele ale propriilor impresii.

http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-viii/

Coane Dorine, observandu-va cu calm si detasare, nu se poate sa nu remarc faptul ca vi s-ar potrivi o formula: Ecce homo… demn. Iata omul demn. Care va sa zica ca insultati, calomniati, invocati in public (nu conteaza pe cine/ce) dar entitatii respective nu-i acordati dreptul la replica (in virtutea faptului „demonstrat” ca-i obsecena, sociopata… etc).

Coane Dorine, d-voastra va contraziceti cu voluptate mizand pe nebagarea de seama a partizanului colectiv ales pe spranceana. D-voastra nu stiti ce-i acela un troll, sau va faceti ca nu stiti. Comentariile mele sunt intotdeauna on topic, nu-s prea lungi, nu-s prea abundente. Troll este mai degraba valetul de la Iasi (Liviu Antonesei). Si de-as fi troll  se vede treaba ca predicati altora ceea ce d-voastra nu sunteti in stare sa faceti:

The advice to ignore rather than engage with a troll is sometimes phrased as “Please do not feed the trolls.” (wikipedia.com)

Si daca nu stiti ce este acela un troll, se pare ca cu atat mai putin sunteti in stare sa intelegeti ce-i aceea moderatie. Ii tot dati in sus si-n jos cu faptul ca Certocratia este un blog moderat si ca asta justifica orice cenzura, orice aberatie, orice nesimtire din partea „apropitarului”, un soi de Dumnezeu in parcela lui virtuala. Fals coane Dorine. Ce intelegeti d-voastra prin „moderare”? Moderarea ar trebui sa fie operatiunea prin care moderatorul (un damnat) selecteaza partile bune din comentariile celor supusi moderarii si le publica, ignorandu-le pe celelalte. Partile „bune” prin prisma temei in discutie, a logicii, a bunului-simt, a limbajului folosit etc. si nu „bune” prin prisma interesului de „cas(t)å” al amfitrionului de ocazie. D-voastra cum procedati? Cam invers. Toate porcariile care va avantajeaza, toate linguselile si alte insolente, sofisme, prostii etc., apar by default pe blog (alaturi de textele neutre sau avantajoase), in timp ce din textele care va dezavantajeaza selectati exclusiv partile „rele” si le postati ilustrativ/ostentativ. Coane Dorine asta este anti-moderare. Acesta este un blog anti-moderat. In niciun caz nu este un blog liber si onest. Din textele d-lui Goe ati ales, extragand din context prin moderare, ceea ce v-a placut d-voastra mai mult si mai mult (pierzand esentialul), adaugand pacatului de a cenzura (cu nesimtire, pardon de impresie) si pacatul mistificarii (prin trunchiere, manipulare, extragere din context etc, etc, etc). Sa va fie rusine. N-am nici vreme si nici motivatie sa ma ocup mai mult de problema asta.

Dar desigur ca acestea sunt simple detalii neimportante. Ceea ce este important ramane cum am stabilit, fiind aici vorba despre lucruri pe care le-ati validat indirect, preferand sa le treceti sub tacere in procesul de moderare al mesajelor pe care cu dragoste vi le-am adresat. Dar asta numai noi o stim si poate (cu putin noroc) si alti cativa lucizi de prin zona. In rest nu. Si nu. In (acest) rest, cu mila si consideratie, al dv. dl.Goe.

* * *

http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-cateva-concluzii/

Cum coane Dorine <a href=”https://arcaluigoe.wordpress.com/2014/02/09/reclama-gratis/”>Con-Do-tiere</a&gt;, de-asta ati produs d-voastra fluvialul foileton? Pentru ca vi s-ar fi reprosat (cine frate? cine-i magarul fara maniera?) ca n-ati (fi) aderat formal la protestul fata de porcariile din mass-media dis-puse in slujba ticalosilor (care ticalosi numai noi stim si n-avem niciun interes sa afle si altii, n-asa?)? Pentru atat lucru? Atata exces de zel si abnegatie? E clar coane Dorine, aveti prea mult timp liber la dispozitie. Dar de… daca nu mai jucati tenis. Uite asa scade self-esteem-ul si uite asa vine stenahoria, ipohondria, narcisismul si narco-melancolia. Ce-o sa va faceti la pensie? Acuma daca asta (va) ajuta si daca (mai) si ramane doar intre noi, desi nu-mi face nicio placere si n-o spun din suflet, va mai zic o data: Hai siktir coane Dorine, canalie de doi bani. Cand oti mai avea nevoie, pac la Rasboiu, o scoateti din context (prin moderatie) si-o arati amicilor ca sa vada ca e groasa.  Noapte buna va doresc. Cu drag si consideratie, cele bune, al dv. dl.Goe.

* * *

Texte postate si apoi cenzurate pe blogul corabianului:

http://viorelpadina.wordpress.com/2013/03/25/parerea-mea-pai-cum-drea/#comment-31971

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 11:01

Spontane si incitante. La cugetare cu noi!

 1. filadel Says:
  25 martie 2013 la 12:13

Bună dimineața!
Și bune de întrebări.

 1. Nicu Margarit Says:
  25 martie 2013 la 14:29

Monica Macovei, simpatica sau nu, sustinuta sau nu, poate exprima o opinie articulata in comisiile europene. Evident nu acelasi lucru se intampla cu toti “pilosii”, parerea mea!

 1. IOANA Says:
  25 martie 2013 la 15:09

Daca am inteles eu bine, MM se declara un “free lancer”?!
Ca stie vorbi si argumenta, mi se pare si mie adevarat.

Ca nu are priza la “masili” e si asta verificabil.

Cine, ce, unde, cand, cum…o sustine? Mi-ar placea sa aflu ipoteze.

 1. INOCENT PERSON Says:
  25 martie 2013 la 15:14

Oo, ce coincidenta Ponta- Blaga in ce priveste oportunitatea suspendarii!
Si ce nume cu valente au! Ferice de natia care ii contine!

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 15:19

Ma amuza si pe mine vorba “pedelion” nu importa cine a produs-o,, desi e mai degraba “rasu’-plansu’ “, caci, in lipsa de un rau mai mic, i-am votat!
Mi s-a cam luat de atatea rele!

 1. Dl.Goe Says:
  25 martie 2013 la 19:04

Interesant. In gura presei, varianta rurala. Atfel devin transparente noile aspiratii ale d-lui AVP. Se pare ca vrea sa devina varianta provinciala a lui Mircea Badea, in ciuda lui Mircea Cartarescu. Ca de obicei este salvat (de la ridicolul absolut) de catre d-na CMM care reuseste sa produca comentarii inca si mai caraghioase, distragand atentia publicului larg si extra-larg. In rest nu.

P.S. Nu sunt Gheorghe Iova. Poate ca totusi sunt N. Coande. Ce esti asa de usor de pacalit cu un articol laudativ pe post de sorcova vesela? Mai stii? Poate scrie si Ghh. Iova un articol de bine despre poetul minune si-l ierti si pe el de rele tratamente aplicate minorului.

 1. INOCENT PERSON Says:
  25 martie 2013 la 19:29

In Piata Universitatii, mai demult mai de demult, unii strigau: “Las-o jos ca măcăne!”

Se pare ca ei credeau bine ce credeau…

 1. IOANA Says:
  25 martie 2013 la 19:50

Am cautat Gh. Iova si mi-am pus intrebari.

“Dizolvarea” egoului, o obsesie? De ce nu doar egoul propriu? De ce si al celorlalti?
De ce prin “hartuire”?
http://www.observatorcultural.ro/Pactul-somatografic.-Gheorghe-Iova-si-cautarile-sale*articleID_6680-articles_details.html

“Revista „Vatra” îl numeşte pe Gheorghe Iova guru al generaţiei”.
http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=14870

Deprinderi de “guru”? Vai!

Mai sap Iova. Caut apoi si Coande. In limita timpului disponibil.

 1. IOANA Says:
  25 martie 2013 la 20:11

Tot Iova.
1.Multiple interese : pentru matematică, literatură, filosofie, psihologie. (Totuși un autor steril, după părerea unor critici autorizți – vezi Monica Spiridon, in Dictionar; asadar iritabil.)
http://petrutparvescu.blogspot.ro/2011/11/gheorghe-iova.html
2.Ei, inca mai interesant:
“Unchiul meu, Iancu Iova, e doctor in fizica, specialist in plasma si spectroscopie, este de foarte multi ani membru propunator in comitetul Nobel. De la el stiu tot felul de lucruri mici care nu se mai stiu”.
http://www.observatorcultural.ro/tipareste-pagina*articleID_6019-printPage_1-setWindowName_shEAPopUpWnd-articles_details.html
3. “o alta descoperire a mea, eu fiind de formatie matematician fiindca unchiul meu e doctor in fizica si spiritual el m-a crescut, Iova Iancu. Eu am ajuns sa ma apropii de filozofie si de literatura pe acest siaj si anume ca in momentul cresterii mele mitologia stiintei era in degonflare, si atunci se cautau alte resurse ale genului uman”.
http://interval.tripod.com/03-98/03-98.html

Oceni interesnai, n’est pas?

 1. INOCENT PERSON Says:
  25 martie 2013 la 20:28

“GHEORGHE IOVA și EGO-ul CARE SE URĂȘTE”. Taare!

Stilul “texteiova” s-ar potrivi – grozav – unui blog anonim, ventrilog, unde se vorbeste despre NIMIC? Maa intreb si eu.

(http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Iova)

 1. Dl.Goe Says:
  25 martie 2013 la 20:53

Dar Dorotheea unde este? Iar IOANA cea inocenta si PERSOANA cand vor zice: Surprise… Here I am… Carmen Maria Mecu. Eu si boala mea.

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 20:56

SI EU, SI EU!
Ghe. Iova e “free lancer” declarat, nu prea iese din casa, dupa zicerile celor ce-l stiu bine din lumea literara bucuresteana, asadar are mult timp de consumat.
Cu spiritualitatea nu le prea are.

Coande e foarte angrenat in vizibile proiecte culturale, nu prea pare a avea timp de risipit pe blogareala, trolling. E mai realizat social in acest moment ca Ghe. Iova, asadar muult mai putin frustrat, acesta din urma , Iova adica, fiind acum un “guru” ramas fara discipoli.
Coande are preocupari spirituale, spun cei ce citesc “Cultura” si “Arges”. Un om cu preocupari spirituale nu se prea deda la hartuieli si golanii.

Asadar, cred mai degraba ca Iova poate fi hartuitorul. Mai am argumente, Timp de irosit despre el nu prea mai am acum.

 1. AVP Says:
  25 martie 2013 la 21:23

Cel mai simplu ar fi sa ne spuna Goe cine este. Pur si simplu as sterge cu buretele tot ce-a fost si nu l-as mai bloca niciodata, orice ar spune, ca si pe Cucerai sau pe oricare altul care isi asuma public responsabilitatea. Goe e odios fiindca e un las abscons.

 1. Dl.Goe Says:
  25 martie 2013 la 21:54

@CMM: X e un “guru” ramas fara discipoli. ori “ X are mult timp de consumat pe blogareala. Logica a la CMM, care vorbeste de funie in casa spanzuratului. Cel mai probabil ar fi, daca e sa folosim logica cememista, ca dl.Goe este chiar Viorel Padina. Pentru d-na cu pricina ar fi o bomba care ar da-o gata definitiv.

@AVP – M-ai inebunit cu lasitatea absconsa si cu premiul pus pe capul ei: nebanarea la AVP in blog. Plus libertatea deplina de exprimare in beneficiul aceluiasi blog. Mi-a placut la nebunie aia cu “Pur si simplu, goe al lu mboe strigoe nu mai exista, decat in momentul in care, precum un fluture de lampa, se mai intersecteaza cu razele acestui hyperspatz.” – Viorele, Viorele ce tineri si frumosi eram noi doi (mai ales eu) si ce-am mai imbatranit si ne-am mai ramolit (mai ales tu) si ce-ti place sa te mai ei in seama:

Si bietul om, slab, palid, avand sumanul rupt
Si o camasa rupta bucati pe dedesupt,
Pasea tragand piciorul incet, dar pe-a lui fata
Zbura ca o lumina de glorie mareata,

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 22:10

“D-l Goe” face acum EXACT ceea ce eu, CMM, am estimat ca va face. DEVINE VIOLENT. OK, e un semn ca ceea oamenii CRED, nu-i place. E un comportament de luat in seama la ARGUMENTE. In plus, e un comportament tipic de TROLLING.

Nu poate spune cine este. Ii ceri ceva ce nu poate face. Poate discredita, poate hartui,
nu-si poate insa permite sa fie sincer. Pierde daca o face.

Eu am intervenit doar pentru ca acum nu cred, in proportie de 99%, ca hartuitorul tau e Coande. Si mi se pare onest sa spun ce cred si ce nu cred. Asa cum mi se pare onest sa nu asist nepasatoare la agresarea cuiva in public.

Cat despre “diagnosticele” puse de un “troll”, ele fac parte din profesarea “trollingului”.
“D-l Goe” a invatat bine meseria. Are un job.
DISCREDITAREA, e o competenta definitorie pentru un troll.

Sper ca internautii onesti sa poata invata ceva din conversatia noastra.

MAI MULT N-AR FI DE SPUS, NICI DE ASTEPTAT, IN OPINIA MEA.

Noapte buna IOANA, INOCENT PERSON si AVP!

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 22:26

TOTUSI…cred ca poate fi utila si poatarea textului de mai jos, intrucat atunci cand scriam mesajul meu de mai sus nu vazusem ultima replica a “d-lui Goe”.

IATA ASADAR TEXTUL MEU:

Am fost in vizuina unui Troll
Sunt un psiholog care pretuieste observarea participativa. Așadar, m-am aventurat in vizuina unui troll.
L-am cunoscut pe blogul unui literat. (Prefer sa pastrez confidentialitatea). Ce urmarea, printre altele: sa provoace inchiderea acestui blog, prin plecarea ultimilor comentatori. Sugera chiar ca doreste sa-l reeduce pe literatul trufas. Ii provoca reactii impulsive, stiindu-l un impulsiv. Îi discredita opera.
Pe mine m-a invitat in vizuina sa, de preferinta ca anonima, spre a beneficia de “libertatea de exprimare”, “imposibilă“ pe blogul literatului. Mi-a spus că voi trece prin procesul de terapie strabatut de o alta doamna care comentase un timp pe blogul acelui creator si acum era convinsa ca trollul studiat de mine era un mare profesor, un om extrem de cultivat si rafinat, de la care are ce invata. Dumneaei credea cu tarie ca e un posibil candidat la premiul Nobel. L-am avertizat la un moment dat că oamenii reactioneaza diferit la terapie.
Am intrat in joc. Pentru scurt timp cu nickname-uri, apoi cu acronime. Am jucat diverse roluri, sa vad cum raspunde la ele. Am dublat chiar rolul de troll, fara a folosi insa expresii obscene. A devenit extrem de agresiv vazand ca nu-si indeplineste obiectivul de a ma face sa parasesc blogul vizat de el si sa-i admir cultura, inteligenta, sa-mi însușesc ideile sale. Cand îi paraseam vizuina, inventa diverse lucruri spre a ma readuce acolo. Postari inteligente, filme interesante, fake-uri care mă provocau in facebook. A postat chiar cu un pseudonim, sugerand prin replica unui “comentator”ca sunt eu. Asta mi-a intarit idea ca el crează mai multe personaje pe același blog, cu voluptatea celui care știe ca ceea ce face pare neverosimil. Am estimat ulterior ca ar putea avea chiar mai multe bloguri, cu alte personaje titular, situatie care parea la fel de neverosimilă.
De ce “neverosimilă”? Pentru ca oamenii nu puteau crede ca cineva poate aloca atata timp unor astfel de activitati. Li se parea trist, nu gaseau mobilul. Am facut un calcul de timp din care mi-a reiesit ca la inteligenta, cultura și îndemânarea sa lingvistică putea obține performanță lucrând câteva ore pe zi. Un fel de part time.
Bref, a inceput sa ma intereseze să construiesc o ipoteza plauzibila a identitatii sale, spre a-i intelege mai bine actiunile. Un literat, cu background științific, cu deprinderea de a-si harțui colegii de generație pentru a-i educa in real, cu interese legate de matematica, fizică, arte, filosofie, film, muzică, specifice unei anume generatii literare, acum in declin. Un om care nu mai profeseaza, nu mai scrie, nu mai are discipoli în real, și are deci mult timp liber. Am prezentat acest portret robot unor oameni din lumea literara și a aparut un nume, un om caruia i-am verificat apoi antecedentele de performare in real (olimpic la matematica in liceu, profesor universitar de filosofie fara calificarea obligatorie, numit pe baza de prietenie de carciumiara, apoi demis pentru comportamente amorale, lider teoretic acum fara discipoli ). Am facut o ultima verificare: i-am trimis mesaje despre care eram sigura, cu experienta dobandita ca troll, ca vor ramane în spam, sugerandu-i ca știu cine este. M-a atacat mai virulent ca niciodata, lucru pe care eu si prietenii mei l-am interpretat drept o confirmare.
Nu demascarea unui troll e importanta pentru mine, ci sa contribui la înțelegerea faptului ca poate fi vorba de o personalitate foarte complexa si de frustrări la fel de complexe care să susțină acest rol.

 1. Dl.Goe Says:
  25 martie 2013 la 22:32

CMM – Singura entitate agresiva din seara asta ati fist chiar domnia voastra. Nici macar dl.Padia, alta data repede varsatoriu de sange n-a fost agresiv. D-voastra agresati nu doar logica si bunul simt dar agresati si persoane fizice care nici macar nu sunt de fata (Nicolae Coande si Gheorghe Iova) asupra carora aruncati aiurea in tramvai cu vorbe natânge nascute din uluitoare obsesie cu care v-ati pricopsit. Ca va urati intens noapte buna d-voastra insiva (in postura IOANA si INOCENT PERSON) este cat se poate de simptomatic. Daca noaptea va va fi un sfetnic bun si nu doar un container al insomniei, maine dis de dimineata, pe lumina, revedeti acest blog ca sa constatati mai exact cine este trollul. Caci e clar ca lumina zilei.

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 22:36

REPET: Prefer totusi sa spun CRED in loc de STIU. 99% lasa loc de eroare 1%.

Doar “D-l Goe” isi poate permite sa puna diagnostice, ca un autodeclarat cunoscator al adevarului absolut.

Eu mai las loc pentru confirmari, verificari. Mai devreme ori mai tarziu, adevarul va iesi la lumina.

 1. CMM Says:
  25 martie 2013 la 22:39

Asadar, noapte buna Ioana, Inocent Person si AVP!

 1. Dl.Goe Says:
  25 martie 2013 la 22:45

Ah, oh, vai… Vad ca in intertime a mai aparut inca un text marca cememe. Este de-a dreptul fabulos. Fa-bu-los. Il consider “cules” si pus la pastrare. Va multumesc sincer pentru acest mic dar pretios cadou. Cand va decideti sa mergeti la un psihatru profesionist nu uitati sa i-l aratati.

P.S. Deci deocamdata recunoasteti ca ti fost troll pe alte bloguri (doua si jumatate, le stim amandoi). E o sa vina vremea cand o sa recunoasteti ca ati fost trol chiar si pe acesta de fata al poetului Viorel Padina. Veti imagina o dare de seama justificativa prin care va veti explica gestul in fata unei instante imaginare, la fel ca acuma. Imi pare sincer rau ca boala d-voastra nu ma poate face sa va iau in serios. Aveti prea mult haz involuntar… Noapte buna nebuna creatura.

=-=-=-

CMM Says:
25 martie 2013 la 22:48

PS.
Textul “Am fost in vizuina unui troll” a fost scris pentru alte scopuri decat publicarea aici. Cum se vede, pastreaza confidentialittea, incalcata pe acest blog nu prin decizia mea.

=-=-=-

Dl.Goe Says:
25 martie 2013 la 22:54

Dar Ioana cea inocenta si Persoana (in chestie) ce zice?

P.S. CMM, Cocoană, ești o damă venerabilă; profit de ocaziune, spre a vă ruga să primiți asigurarea înaltei stime și profundului respect, cu care am onoare a fi al domniei-voastre prea supus și prea plecat, Dl.Goe, arhivar la judecătoria de pace circumscripția de galben, poet liric, colaboratore la ziarul “Vocea Patriotului Național”, publicist și studinte în drept…

=-=-

Dl.Goe Says:
25 martie 2013 la 23:06

@AVP – Cred ca ati inselat grav increderea unei doame, dovedindu-i cu martori ca nu puteti pastra un secret. Nici cu Basarab Nicolescu, nici cu Gheorghe Iova… Nu cred ca dobermanca va mai impartasi vreodata cu d-voastra taina viitoarei identitati a d-lui Goe, la care lucreaza deja incepand din noaptea asta. Sunt siderat si magulit primind confirmarea oficiala a eforturilor pe care banuiam ca le face (vazandu-i zelul cu care imi cotrobaia prin cala arcei si cu care ma urmarea pretutindeni unde comentam), de a da o tenta de cercetare stiintifica obsesiei care o domina. Prin urmare doamna cu pluta a facut studii. Tttt. In fapt imi este cumva simpatica pentru harnicia si devotamentul ei.

=-=-

CMM Says:
26 martie 2013 la 08:08

AVP, nu admir un troll. N-am ce admira la el. Sunt doar un cercetator onest. Observ, nu distrug. Chiar atunci cand obiectul studiului meu se strofoaca sa ma discrediteze. Sunt antrenata. Am lucrat cu copii cu disabilitati. Mie si colegilor mei ni se mai intampla sa fim injurati in romani. Facea parte din riscurile meseriei.

Gresesti intrand in competitie pentru adunarea, adunatura, de fani iluzorii cu TROLLUL Goe.
L-ai facut sa exulte de bucurie. Ieri te admiram pentru felul in care o scosesesi la capat cu el.

Repet: NU AM STRUCTURA DE FANITZA Nu ti-am facut niciodata complimente fanesti / porcesti si asta se poate verifica de catre oricine vrea s-o faca. Cei ce ma cunosc bine din reali stiu ca nu PROSTIA e punctul meu forte. INTELIGENTA E PUNCTUL MEU FORTE.
Asadar, nu-mi place alaturarea cu fanii / fanitzele tale, ti-am mai spus. Suntem din lumi mentale diferite.

Ceea ce ai avea domnia ta de de invatat din aceste intamplari ar fi sa nu mai “pui botu’ ” cum zic ziaristii la laude desantate.
Cred in inteligenta domniei tale, cred ca o vei face.

* * *

Vedeti d-le Padina? Cititorii d-voastra (mai istetzi decat ai altora) s-au saturat de vorbe, vorbe, vorbe. Vor fapte. Puneti-va in fruntea lor (o armata: Nicu Margarit si Marginalia Carmen Silva Seculare) si treceti la arme copii. Ati putea sa-l co-optati si pe dl.Iliesiu ca are experienta la scris apeluri fara efect (fara niciun efect, dar multeeeee…) caci se va bucura si dansul cand se va trece de la vorbe la fapte. Ma rog pe dansul vorbele goale (ce din coada au dat sa-i sune lui Felix, cum care Felix?) l-au facut senator. Eu va aplaud si va stimez pentru potentialul revolutionar care se vadeste (mai ales din comentariile vizitatorilor) a fi un posibil precursor al unor innoiri sociale, politice si culturale fara precedent in urbea si in tara noastra. Azi la Corabia maine-n Basarabia.

* * *

@AVP – D-le Padina cu doi ani in urma n-as fi putut crede ca este posibil ca cineva sa o inlocuiasca pe d-na Stely pe blogul de la Corabia. Si iata ca incredibilul s-a produs. D-na Carmen este o imitatie de piele de foarte buna calitate. Fidela. Vreau sa zic copie fidela, dansa imitand extraordinar de bine aparentele, dand impresia ca face exact ceea ce facea d-na Stely pe atunci. Important este ca a inteles (pana la urma) ce va trebuie si ca a acceptat (pana la urma) sa va ofere (fara nazuri) ceea ce va trebuie fara sa-si neglijeze prea tare propria satisfactie. O potriveala mai mare nici c-ati fi putut spera. V-ati nascut sub o stea norocoasa doar ca fara… noroc. Bafta va doresc.

@AVP – D-le Padina, faptul ca intretineti aceasta liniste aparenta, prelungind momentul postarii noilor d-voastra texte esentiale, sporind tensiunea asteptarii in randul publicului larg, este in sine o manevra geniala. Se vede de la o posta ca aveti stofa de strateg. Felicitari inca o data si succes in continuare alaturi de minunatii comentatori care v-au recunoscut valoarea si au decisa sa se puna in slujba promovarii acestei valori, in schimbul favorii de a fi primii care se adapa din acest izvor nesecat al cunoasterii, care este blogul d-voastra de la Corabia.

* * *

fumurescuDecember 10, 2013 at 17:533

Frumos! Multumesc. A propos, rubrica lui Sever Voinescu din EvZ mi se pare mai mult decat binevenita.

Dorin Tudoran – December 10, 2013 at 18:334

@ fumurescu

Gand la gand cu vorba buna. Omul care devenise cu totul “infrecventabil” (diagnostic dat de Serban Foarta),a lasat dracului — aproape cu totul — politica si publica texte din ce in ce mai interesante. Unele sunt excelente si dovedesc cat de mult poate pierde intelectualul care se rataceste in mocirla politichiei. Intre Sever Voinescu, cel care se facea ca nu vede cum numara voturile Roberta Anastase, si autorul textelopr din ultima vreme este o distanta care dovedste ca a facut bine luand (ceva) distanta… Uneori imi doresc ca si Cristi Preda sa faca un pas asemanator.

* * *

Dl.Goe (cennzurat): Don Corine cred ca acest gen de corectitudine politica-care frizeaza deontologia, si care te forteaza sa promovezi stiri cu continut eminamente „pozitiv” in alternanta cu cele negativ-pamfletare ti se trage de la sedintele de partid si de la lectiile de invatamant ideologic. Bravo, ai ramas cu ceva. Si tot raul este spre bine.

Asta cu reabilitatrea blamatului Cotoi e tare de tot don Corine.  Tu chiar citesti ce scrie ploiesteanul sau il creditezi pe Fumarescu din stomac pe neve? Fii si tu atent ce zice Sever intr-una dintre criticile sale literare (citez):

“Pe de altă parte, felul în care Nichita Stănescu făcea dragoste cu limba… română mă exalta”.

Ah, si ti-l doresti  si pe Cristi Preda in acelasi trend? Vai! Cum ar fi sa se bata Sever si Cristi cu Liviu si Vasile care sa fie primul care da cu chapeau-ul bas pe certocratia? Eeee? Cum ar fi don Corine? De belea.

* * *

http://www.dorintudoran.com/candidatul-manciurian-piatra-cubica-vs-macadam/comment-page-1/#comment-33011

Don Corine, nu ma asteptam la asa ceva din partea dumitale. Pai se poate? N-ai gasit alta cale de a confirama (daca mai era nevoie) ca citesti pe nerasuflate mesajele pe care le cenzurezi abuziv? La talia d-tale ma asteptam sa reactionezi barbateste si sa-mi spui direct ca esti sensibil, gingas, vulnerabil, vizavi de felul in care iti livrez micile adevaruri incomode fiintei, nu sa umbli cu calomnii pe la fel de fel de instante si sa ma pui in dificultate pe linie ierarhica.  Ai merita sa nu te mai bag in seama macar pana la anul, dar n-am eu inima aia (rea). Te stiu cat esti d-ta de sensibil si simtitor, si cata ambitie ai sa fii in centrul atentiei, desi de data asta prea ai sarit calul. Vezi si d-ta.

* * *

http://www.dorintudoran.com/roata-bhaskara-si-roata-basescu/comment-page-1/#comment-33042

I-auzi don Corine ce zice palarierul ca d-tale ti-a fatat mintea pui. Omul e un odios congenital (in sensul ca are mania odelor). Ah, e si profesor. Stim eu ca de aici ii vine naivitatea si umorul. Involuntare toate. Adica el sa-i numeasca „capitalisti” pe aia pe care altii i-au numit „bolsevici” dar numai si numai ca sa fie cat mai pe invers poate dansul ce poate fi alta decat un semn de consecventa in odiosenia sa nativa. Dar don Corine, acuma vin si te intreb pe d-ta, care esti mai batran si stii mai bine, d-ta don Corine te consideri „capitalist” sau „comunist”? Asa, groso-modo ca medie ponderala e bietei tale existente efemere. Stiind cat esti de neinfluentabil n-o sa ma feresc sa-ti spun ca mie unul din toate calculele imi da in mod clar ca esti comunist. Cu toate ca bolsevic nu esti. Capitalist in niciun caz. Antonesei a dat in mintea lui Iaru dar parca-l ia prin straduinta de a-ti compune imnuri. Iar dumitale, ca comunist, chestia asta iti place teribil. Craiule.

* * *

Aoleu don Corine, batalie mare pe pozitia de odeolog al blogului. Cred ca, la o adica, iti va fi foarte greu sa-l dezemnezi pe castigator in persoana aceluia care ti-a produs cel mai tare orgasm din vorbe. Bai „opozantul lui Ceausescu” tie nu ti-e båi jena de telegramele astea de felicitare pe care le selectezi spre publicare? Uite vezi? Asta inseamna ca esti „comunist”. Ce conteaza ca esti la mii de ani lumina in plin pseudo-capitalism victorios la orase si sate? Ca nu conteaza bai „opozantule”.   Ai ramas ce-ai fost si inca mult mai mult decat atata.

* * *

Don Corine, daca stau sa ma gandesc bine esti si cam bolsevic mai ales cand te faci chinez… Ori cand iti casuna d-tale de-a-mboulea sa aderi mot-a-mot si terre-a-terre pe sensurile adlittram ale cuvintelor din prea simbolicele limbaje utilizate de catre umani.

* * *

http://www.dorintudoran.com/duplicitatea-modus-vivendi-sau-modus-operandi/comment-page-1/#comment-33093

Super tare don Corine. Esti mare. Numai d-ta te puteai gandi la asa ceva. Bravo. Da-mi voie sa fiu eu primul de data asta care face un chapeau bas pana la pamant, ca sa moara „jidanul” Antonesei de necaz.

P.S. Felicitari pentru felul in care ai reusit sa „deal”-uiesti cu psihopata Margi. Daca vrei s-o mai ai prin zona (ca pata de culoare) e suficient sa-l mai mentionezi de neferictul d.Goe in lipsa (apropo, porcule).

P.P.S. Iti inteleg obida de a te vedea eliminat, d-ta, ditamai dizi-dentul, ba din anti-comunim, ba din anti-semi-tism, ba din semi-autism. Din orice „anti” in genere. Nu te nelinisti. Dupa o scurta perioada de tranzitie prin impartialism, (da’ na acuma se fac aproape 10 ani de cand trazi-tezi ca imparti-alul) o sa fi bagat frumusel la categoria „pro”. Pro-biotic, pro-biologic, pro-botanic, pro-Horty-cultura, pro-Crin si pro-Creatie. La pro-TV. Vrei sa-ti bag o pila la Sârbu? Cum ar fi sa pui de-o emisiune in genul Plesu si Liiceanu (dar) cu dizi-denti, cu d-ta si ex-boy-friendul de la Corabia, poe-diz-ul Padina, in rolurile principale si secundare? Cum ar fi? Despre ce ati vorbi? La ore de maxima audienta… De fata cu poporul. Realizezi maitre: cu poporul.  Eu as paria ca ati avea o audienta zdrobitoare, mai tare decat „Dansez pentru tine”. Numai sa vrei si d-ta. Sa vrei sa abandonezi marginalia care te invadeaza insidios. Vrei? Spune cu cuvintele d-tale. Pai vezi? Iar te faci chinez, <b>råmâneanule</b>. Ai vizionat „Råmânerea”? Ca de-aia nu ne arânim noi mosule.

P.P.P.S.  Don Corine, cand iti casuna d-tale, din reflexe spinale si din atingeri nervoase cu amintiri nevralgice, esti teribil monser. Incepi sa citesti mot-a-mot si terre-a-terre si sa descoperi frumuseti si preturi noi. Ca-n chestia cu blosevicii de alataieri. De… Aia cu bolsevicii lui MRU. Acu ti s-a nazarit cu anti-semitismul. Pai bine ba maestre despre anti-semitism era vorba in numirea lui Bolcas la CCR? Haide ba maestre da-o-n ma-sa de treaba. Te auto-manipulezi ceva de speriat. Se cheama laba de urs carpatin.

* * *

http://viorelpadina.wordpress.com/2013/12/17/publicul-si-naming-ul/#comment-33739

@AVP – Da maestre asa este. Din nou ati avut dreptate, muuulta dreptate, inca din cele mai vechi timpuri, depasindu-va mereu timpul, si lasandu-va contemporanii in offside. Ce vreti, asta este soarta geniilor. Noroc ca aveti parte de o consolare numita Mecu prezenta la datorie si gata de sacrificiu din oficiu, capabila sa va inteleaga apropae mai bine decat nimeni. Altcineva. Felicitari si din partea noastra pentru clar-viziune. Eu zic sa faceti un <b>Apel catre Europa</B> in care sa propuneti un Referendu-dum pentru constituirea degraba a unei SUE. De indata. De la Sena pân la Don… Tttt… Ah, nu gasesc nicio rima. Maestre ma ajutati? Merci.

* * *

@Dorin Tudoran – Coane Dorine in pofida „relatiei” noastre (subterane) reciproc dez/avantajoase si in pofida punctualelor si sincerelor  contra-ziceri adresate d-voastra in mod onest, in rubrica de comentarii (in legatura stricta cu anumite aspecte exclusiv negative ale zicerilor  d-voastra, atent selectionate de catre subsemnatul), nutresc speranta ca ca sunteti constient de respectul, consideratia, admiratia si simpatia pe care le port celeilalte parti  a intregului numit Dorin Tudoran (persoana, personaj, opera etc.). In majoritatea timpului rezultanta vectoriala a sentimentelor inefabile pe care le port <i>intregului</i> numit Dorin Tudoran a fost eminamente pozitiva. Faptul ca s-a ajuns la o conjunctura nefasta (care s-a consolidat in timp), in care numai o anuita parte dintre sentimente si-au capatat dreptul de a fi exprimate in cuvinte, n-ar trebui sa va impiedice sa banuiti care este adevarul… in dinamica lui relativa. Intrucat singurele atingeri le avem prin intermediul acestui blog Certocrat, m-as multumi sa mentionez, cu ingaduinta d-voastra, ca este un blog placut, interesant, captivant (uneori), in special in ceea ce priveste forma si nivelul de prezentare, iar felul in care reusiti sa intretineti clubul, stimulandu-i fara niciun efort pe participantii alesi sa se incadreze in peisaj este fara indoiala unul admirabil. Sper ca realizati ca intre aceasta mentionare nevinovata si lucrurile scrise anterior (de-a lungul timpului) nu exista nicio contradictie <i>antagonica</i>. Le-am mentionat doar ca ilustrare a ideii (care altminteri v-ar putea aparea drept bizara in context) cå rezultanta vectoriala a sentimentelor pe care le port universului Tudoran este mai degraba una pozitiva. Acestea fiind zise (avand motivul) as vrea sa profit de ocazie pentru a va ura Craciun fericit in realitatea nevirtuala si familiara a familiei si apropiatilor d-voastra. Va urez sanatate, fericire, succese si implinire in anul care vine. De asemenea le urez Craciun fericit tuturor vizitatorilor acestui blog, fie ca apar, fie ca nu apar in lista comentatorilor certocrati. La multi ani!

* * *

http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-i/comment-page-1/#comment-33993

Coane Dorine cine se scuza… ne (si) amuza. Vehementa mofluza cu care va aparati dreptul la „echidistanta” are accente hilare… Ma rog, tonul d-voastra sobru, serios, „onest”, da bine-n siaj (ca n-o fi sa-i tradati pe baietii astia de va tin blogul, asa… de dragul logicii si al common sens-ului). Foarte bine, dati-i-nainte cu „impartialitatea” in contra celor care v-au considerat in mod tatict (si pe buna dreptate) expirat. Partea nostima este ca la fel va considera si ceilalti, chit ca „echidistantele deontologice” cu care-i tratati politic corect,  contribuie (infinitezimal, dar orisicat) la umaniazarea lor (si si la sporirea confuziei: iaca doua grupuri de politicieni asijderea acompaniati de doua tabere de „partizani” neechidistanti care sunt tot o apa si-un pamant si deasupra carora se inalta cerul, cerul albastru din care vorbeste pur, pur si simplu, Dorin Tudoran, un inger pur (si mov) nealiniat, neimplicat, superior, distant, echidistant… Haide coane Dorine fiti lucid ce naiba. In vorba sunteti la nivelul sedintelor de partid de la uniune (n-ati reusit sa depasiti faza), iar in fapta stati si mai rau. Cu asa zisa d-voastra „echidistanta” sunteti fix in tabara in care n-ati visat sa (mai) fiti dar din care n-ati rusit sa evadati nici macar emigrand in America ca ogarul cenusiu.

Presupun ca vorbesc in pustiu. Ati reusit sa va auto-manipulati in asa hal incat nimic nu va mai poate clinti din convingerea ca aveti vocatie de arbitru impartial care imaprte dreptatea si cartonasele galbene si rosii corect, cu dreapta masura, intre doua echipe care nu se deosebesc esential. Ma si mir ca, avand aceasta solida convingere, tot practicati cenzura in contra unor opinii sincere precum aceasta de fata. Explicatii multe nu exista in aceast privinta. Dincolo de efectele sechelelor cu care ati ramas din comunism (ca comunist) cea mai plauzibila explicatie consta in aceea ca, in fapt, va doare in cur de Romania si de politica din Romania si ca mult mai importanta va este dezbaterea la blog pe teme la indemana. Ca sa nu perturbati dezbaterea cenzurati. Ce alta ati putea face? Daca tot nu va baga in seama cei la care latrati (ca un caine de paza al democratiei) cenurandu-va prin ignorare, atunci de ce i-ati lasa d-voastra pe altii sa va latre? Coane Dorine suntei hilar dar n-aveti haz. Nici nu stiti cat si in ce fel ma intristeaza ca, daca tot am ajuns pe aci, trebuie sa spun asta, repetandu-ma. In rest, cu consideratie al dv. dl.Goe.

* * *

http://www.dorintudoran.com/oportunism-garagara-escrocherie-iii/comment-page-1/#comment-34079

Coane Dorine, sssssunteti foarte veninosssss, pe gratissss. Aveti grija sssssså nu va mussssscati de limboacå in timp ce ssssâsssâitzi cu sssssspor certocrat. Ca daca va inghititi limba-nveninatå o sa va acorde primul ajutor (cu bale) ssssssluga de la iassssi, Livache Antonessssey si-o sa muriti… de (prå)sssssilå. In fara de veninuri si impressssssii de con-ssssolidare mai aveti si altceva? Sssssseriosssss acuma….

OPORTUNISM. GARAGARĂ. ESCROCHERIE. – Superb rezumat al articolului in acest titlu reluat in reluare. Ati uitat sa pomeniti OBSESIA MANIACALA. Ca de NAIMIT nu vad cine ar putea sa va nåimeascå, pe vremurile aste de criza. Nu mai arunca nimeni cu bani aiuea, ca Voiculesssscu pe vremuri. N-am dreptate? Hai sssssiktir, coane Dorine.

* * *

@Ontelus DG – conul Dorin si con-spiratia – baba si boxul. Dar cine-l acuza frate pe fostul poet de asa ceva? Nici vorba de conspiratie (poate de constipatie) pe acest blog. Omul e cat se poate de sincer (nu-i minte pe altii mai mult decat se minte pe el insusi) dar de onestitate de-as ruga sa-l ierti. Omul e o canalie ca oricare alta in stare de orice marsavie virtuala cand e sa traga spuza pe turta-i turtita si ca sa le strice altora imaginea, eficia, omarandu-le capra far de scrupul. Faptul ca promoveaza aci, prin moderare, cele mai penibile periute (inclusiv persoana-ti de fata) este insa de un ridicol absolut, ceea ce si då masura apropitarului de blog si a asistentzei sale selectata pe spranceana. Este cat se poate de firesc ca cei carora li se refuza dreptul natural, democratic, la libera exprimare intr-un spatiu public ca acesta, sa aiba fata de dansul o atitudine asa… mai frusta,  ca parte constitutiva a messajului liber exprimat in sine. Nu coane Dorine? D-voastra cum considerati?

* * *

Fabuloasa aparitia periutelor care apar din senin trecand prin moderare cu viteza vantului. Vantul divin, ca kamikaze-le, producandu-i moderatorului fiorul necesar. Coane Dorine dar d-voastra chiar nu simtiti penibilul. Haide domnule, aveti si d-voastra o varsta.

* * *

http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-iv/comment-page-1/#comment-34286

mihai rogobete – February 4, 2014 at 08:1313

În exodul socializării româneşti interbelice, iniţiatul Mircea Eliade a păţit ceea ce, prin revelaţia de pe Munte, Moise n-a comis. Şi I.P.Culianu n-a vrut să fie viţelul îngrăşat.
Vom implora Islamul să ne redreseze; care-i problema ? Tăiem mâini, limbi, scoatem ochi, câteva execuţii publice… Polarizarea culturală este ultima redută cucerită de către gândirea în doi timpi a mentalităţii tribale, după disocierea stânga-dreapta politică. Sfârtecarea decembristă a patriarhului continuă cu cea a autorităţii instituţiilor socializatoare şi a averii publice, întru restauraţia modelului tribal. Şi ?

Dl.Goe (cenzurat): Un mesaj extrem de interesant si de suptil in comentariul de la numarul 13. Ghinion. Mare minune ca a aparut. A esuat in aceasta cloaca in care va fi ignorat din ignoranta si rea-credinta. In cloaca certocrata marea si singura satisfactie (intelecuala toata) consta in acoperirea cu vorbe si ascunderea vorbelor altora… Cam putin pentru o viata de om… indiferent cat de ratat/å ar fi.

* * *

Coane Dorine d-voastra veti fi pâinea lui Dumnezeu. Deocamdata sunteti o coca moale, docila si ductila, usor influentabil, usor manipulabil. Faceti fara stire dar cu bucurie exact ceea ce sunteti pus si incurajat sa faceti. Cine va pune? Aaaa… Toata lumea! Pana si Liviu Antonesei (din rolul slugii de la iasi). Culmea este ca gasiti in faptul de a va conforma luand pozitie pe aliniamentul pe care sunteti impins (si de „critici” si de „aliati”) senzatia ca-ti fi un neconformist, un rebel, un nealiniat, un revoltat, un revolutionar onest si echidistant. Coane Dorine, coane Dorine, n-o sa va mai vie mintea la cap…

* * *
http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/11/sorin-iliesiu-a-dovedit-ca-este-un-domn/#comment-34312

Domnul Iliesiu este din categoria domnilor care au mereu nevoie sa „dovedeasca”. Nu este un domn „by default”, dupa cum nici dl.Swift nu-i o doamna.  Subscriu si la indoielile d-nei Marginalia. Mi-ar placea sa aflu ce anume ar insemna concret condamnarea comunismului real, in opinia poetului Padina? Ce anume intelege el prin aceasta sintagma, concret, ce anume ar trebui sa se intample in real ca sa se poata considera ca comunismul a fost in fine condamnat. Desigur ca dl.Goe daca nu e in stare sa priceapa singur un lucru atat de banal (pentru ca e prost) sau daca se preface ca nu-l pricepe (pentru ca e ticalos) nu merita sa primeasca o explicatie, dar totusi or exista cititori potriviti (macar in viitor) care sa merite un tablou clar, fara generalizari smecheresti si vorbe rasucite, din partea avocatului virtual al finalizarii condamnarii comunismului real. E simplu sa te plangi de starea de fapt si sa declari ca ceva nu e bine. Ne-binele e usor de constatat si de clamat. Sa spui cum anume e bine e mai greu. Cel mai simplu e sa spui „Bine e altfel decat e acuma”.  Iar „consecventa” inseamna sa spui si maine la fel. Si poimaine. Mereu. Asta inseamna sa fii consecvent si revolutionar.  Sau nu?

* * *

http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/11/sorin-iliesiu-a-dovedit-ca-este-un-domn/

@AVP – Stimate domn, haideti sa nu ne mai ascundem dupa degete. Dupa niste degete atat de subtiri. D-na Mecu va manipuleaza (engross si endetail), profitand de toate slabiciunile d-voastra, de toate sperantele d-voastra desarte, de izolarea, insngurarea si scufundarea celui ce a fost poet, si nu mai e. Orice fiinta rationala poate constata ca a pus stapanire pe acest loc pe care-l foloseste exclusiv in sopuri personale, egoice, neoferindu-va nimic in schimb. Cigulelile cotcodacite sunt niste mizilicuri exclusiv pentru „ei si prietenii lor din real si din virual”. Fiti realist ce naiba. Cascati ochii (ochii mintii eventual). Dincolo de aceste mize egoice marunte ale celei care va manipuleaza fara rusine, fara retinere, fara scrupule, fara inhibitii si mai ales fara oprelisti, fara nicio piedica, as constata ca, in prostia ei, persoana cu care va oblojiti singuratatea este inca si mai naiva decat d-voastra insiva. D-voastra, in disperarea d-voastra, ba-i ingaduiti mesajele d-lui Goe, ba-l banati, dar nu faceti aceste gesturi imaginadu-va ca asta l-ar afecta in vreun fel pe dl.Goe, ca ati face ceva care sa-l doara. D-voastra-l banati sau de-banati crezand sincer (si egoic) ca asa vå va fi d-voastra mai bine (la lingurica) nepasandu-va de ce-ar putea sa gandeasca dl.Goe despre aceste gesturi (complete nerelevante). In schimb, consultanta d-voastra (terapeuta manipulanta) isi imagineaza ca refuzul de a posta la vedere mesajele d-lui Goe (aici ori aiurea) in acord cu „vaietele de revolta” ale d-lui Goe in contra cenzurii comunistoide (parol stimate domn) i-ar produce d-lui Goe suferinta, durere. Nu ca e dulce creatura? Indemnurile ei ablile (despre paza buna care trece primejdia rea 😯 si pentru toleranta zero, nicio concesie d-lui Goe si mesajelor lui periculoase 🙄 ) sunt parte din ridicula-i manipulare. Va foloseste (nu ca aliat ci ca instrument, ca simpla unealta) in razboiul persoal pe care si l-a inventat cu dl.Goe. Ideea fixa pe care o are in spatele sperantei ei cum ca „blocarea” prin invizibilizare a mesajelor d-lui Goe, l-ar afecta pe dl.Goe o face sa fie mult mai ridicola si mai caraghioasa decat sunteti d-voastra motivand cenzurarea d-lui Goe „in baza la motivul” ca, mentionand la Corabia linkul catre Arca si-ar face reclama nepermisa (reclama la cine? La Mecu?). Deci stimate domn, sa nu ne mai ascundem dupa degete, niste degete atat de subtiri. Gesturile de care sunteti in stare d-voastra si stapana d-voastra (si-a acestui blog), indiferent ce gesturi ati alege din acea colectie limitata, ma avantajeaza in egala maura. Am ceva pozitv de cules in oricare dintre el. Faceti ce credeti, cum credeti, alegandu-va motivatiile, pretextele si explicatiile care va reprezinta cel mai bine. Nu conteaza. Dar, dincolo de aceste detalii, mi-ar parea sincer rau, m-ar intrista, sa va vad victima naiva a manipularilor egoice ale unei creaturi cu profilul d-nei Mecu. Habar-n-aveti ce ar fi in stare sa va faca daca maruntele-i interese egoice i-ar cere. Nu va cer sa ma credeti pe cuvant. Dar ca om cat de cat inteligent ati putea face niste mici si nevinovate teste.

Paza bună trece primejdia rea, Poesele.

O zi bună vă dorim!

* * *

Dorin Tudoran February 12, 2014 at 23:3052

@lucid
Nu postez comentariul dvs. dintr-un motiv de care aveti cunostinta: am incercat, in mai multe randuri, sa intretin aici un dialog cu dvs., indiferent cat de diferite erau opiniile noastre despre un lucru sau altul. Incercarile au dat gres, fiindca, in pofida vastelor dvs. cunostinte, pe care niciun om serios nu le poate contesta, si in ciuda capacitatii dvs. de a aduce in discutie informatii foarte necesare, inclinatia dvs. spre a-i considera prosti pe cei care au alte optiuni politice decat dvs. m-au pus de prea multe ori in dificultate fata de… ceilalti. Daca as fi cat de cat convins ca de data aceasta reluarea dialogului (de fapt a discutiilor cu ceilalti participanti pe acest microforum) ar reusi, ar dura, as fi publicat mesajul dvs., chiar daca nu sunt de acord cu ce spuneti. Dar nu sunt convis ca am putea reusi “nici macar impreuna”. Am considerat ca va datorez acest raspuns legat de refuzarea comentariului trimis. Cele bune.

Dl.Goe (cenzurat): Coane Dorine sunteti un mizer-abil incorojibil. Acuma daca „Lucidul” o sa va livreze in spam o licenta poetica in schimbul netrebniciei care va tradeaza impotenta intelctuala, intoleranta, incapacitatea de a acepta dialogul, incapaciatatea de a accepta sa fiti contrazis si/sau critricat/ironizat, in fapt micimea sufleteasca, nu va ramane decat sa scoateti acea licenta din context si sa o postati ca dovada a indreptatirii de a-l cenzura ca coministoidul pe cel care cu siguranta ca n-a folosit limbajul dobitoacei care semneaza „Oana Brandus”, si nici de umorile bolnavea ale schizo-sancho-pazelei de la Iasi. Va drogati cu minciuna engross avand senzatia miraculoasa ca dintr-o data drogul nu va poate face rau pe motiv ca v-ar apara anturajul. Sunteti intr-o faza periculoasa. Probabil ca sunteti convins ca va puteti lasa oricand. Aiurea coane Dorine. Aiurea. Sunteti on Road to Perdition.

* * *

Dorin Tudoran February 13, 2014 at 21:5182

@lucid

1. Pentru ca ma asigurati ca nu aveti intentia de a relua dialogul, am postat mesajul dvs. Iata si ce am de spus:

2. Fiecare dintre cei doi “combatanti” are dreptul sa-si asume riscul de a piewrde ce au de pierdut.

3. Ideea de disidenta nu are cum sa piarda din cauza acestei coliziuni. Chiar daca nu as avea dreptate in ce am scris pe o anumita tema, asta nu poate anula apartenenta mea la un grup de oameni care, la un anumit moment al vietii lor, au hotarat sa spuna ce cred despre dictatura comunista. In cazul dlui Tismaneanu e si mai usor sa nu afecteze imaginea disidentei, fiindca nu a facut parte dintre oamenii (multi, putini – numai Dumnezeu mai stie cati) care pot fi inglobati fenomenului numit dizidenta. Da, a scris, din afara Romaniei, pagini excelente despre multe lururi tinand si de disidenta, atat cat a existat, din Romania. Si, da, astfel de pagini nu pot fi trecute cu vederea.

4. Nu vad in ce consta “frustrarea personala” si “ratarea evidenta” in cazul dlui Costi Rogozan!

Dl.Goe (cenzurat): Coane Dorine acuma ar fi momentul sa admiteti ca aveti o probleama: dependenta de drog (Tismaneanu), si sa oficializati terapia in grupul (de psihopati sadea) pe care i-ati selectat atent (pentru a va  consolida iluzia ca procentual stati bine in raport cu „adevarul”, avand pe blog o larga majoritate de cantareti in struna care confirma ca aveti mare dreptate; vad ca vizati unanimitatea, necusorule).

P.S. De un haz nebun felul santajist prin care-l tratati pe Lucidul, incercand sa-l mituiti cu postarea unui mesaj, conditionandu-l cu constrangerea sa nu mai scrie altul (ca doar el a zis ca nu are intentia de a relua dialogul). Si daca mai incearca gata, pac, il bagati la sectiunea „oameni fara cuvant”. Coane Dorine matale realizati cat de caraghios sunteti? Si cu dizidenta care mai e treaba? O intamplare confuza din trecut! Il face asta pe cel de acum sa fie mai putin canalie decat e? Haide coane Dorine nu va mai amagiti. Consolidati-va unanimitatea la blog, gasind pretexte (puerile) de a cenzura comunistoid, iluzionati-va incontinuare ca demersurile d-voastra vizavi de Tismaneanu sunt oneste, corecte, constructive si utile (utile dincolo de defularea pe care v-o intermediaza), dar, mai presus de toate, incercati sa fiti nitel Lucid d-voastra insiva, nu o caricatura umana ca acuma, care incurajeaza psihopatii la psihopati (precum Liviu Antonesei), care-si bazeaza discursul pe credinte mistice care n-ar avea cum sa-i fie zdruncinate de dovezi. Nu te pui cu credinta omului.

* * *

http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/13/scrisoarea-lui-sorin-iliesiu-catre-delegatia-permanenta-a-pnl/#comment-34359

Radu Humor Says:
14 februarie 2014 la 8:16 PM

Susţin, fără rezerve, candidatura dlui Sorin Iieşiu !

* * *

Dl.Goe (cenzurat): Ha-ha-ha… hap-ciu… Radu Humor il sustine pe Sorin Iliesiu 😯 iar Viorel Padina ii sustine sustinerea 😯 Iata ca pana la urma cine se aseamana se aduna. D-le Padina aveti resurse inepuizabile de a starni hazul. Pacat ca a trecut vremea cand mai erati in stare sa a aveti haz fara sa va faceti de ras, Pai bine bai pulicå si cu toate injuraturile si afuriseniile adresate con-fratilor literari (DT, LIS, etc) acuzati ca-l gazduiesc pe antisemitul Radu Humor in loc sa-l baneze fara discutii, cum ramane? Ce esti tu bey, cârpa sau barbat? Ai ajuns sa-ti oblojesti slabiciunile si singuratatea cu Radu Humor? Vai de cozonacul tau.

* * *

@Radu Humor – La asa candidat, asa sustinator. Ti-am zis ca tu si Abalaru sunteti tot o apa si-un pamant. N-ai vrut sa ma crezi. Iata ca ai ajuns la vorba mea.

* * *

16 răspunsuri sa “Restituiri XV”

 1. Dl.Goe said

  Bloggeri care cenzureaza:

  http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/16/glasul-care-striga-in-pustiie/#comment-34390

  @AVP – Domnule Poet, elanul d-voastra bloggeristic consumat aparent intru promovarea imaginii d-lui Iliesiu este admirabil, am putea zice. Sa scrieti trei articole la rand pe aceasta tema, in schimbul unui mangaieri parintesti pe crestet si al unui mic comentariu de incurajare, denota poezie in stare pura. D-voastra cu poezia si admiratia incertei posteritati, iar dl.Iliesiu cu pragmatismul si avantajele pamantesti acutuale. Sunteti, d-le Padina un mare poet si ca poet aveti momente din acestea de inspiratiune divina. Auzi taina la dânsul: „Glasul care striga in pustiie”. Ati pus punctul pe doi de „i”. Deodata. Dl.Iliesiu n-a strigat in pustiu, iata s-a ajuns, senator, parlamentar, a fost recompensat de catre Dan Voiculescu pentru lupta sa, pentru flexibilitatea sa, pentru inofensivitatea sa, pentru dexteritatea de a intoarce armele si de a fi de partea celor care impart bucatele. Poate ajunge chiar euro-parlamentar fredonand acelasi refren steril si inofensiv, pe care l-a adus la manierism. Haide, incercati sa deveniti realist si sa nu mai fiti caraghios. Dl.Iliesiu n-a strigat in pustiu. Omul este o lichea patentata care a stiut sa maximizeze si sa nu rateze niciuna dintre oportunitatile care i s-au oferit in timp ce „facea apeluri”. Faptul ca unul ca d-voastra il admira, il aplauda, il sustine, il promoveaza, formal, la vedere he-he, atata cata este (aproape ZERO) in acest unghi mort al hiperspatiului, iar nu-l invidiaza si nu-l infiereaza, spune doar ca domnia voastra spera inca sa primeasca ceva de la domnul Iliesiu, mai mult decat a primit de la domnul Tismaneanu. Ca n-oti fi atat de naiv incat sa luati de buna toate textele pe care le livrati acia celor doi cititori ai dv. D-voastra, d-le Padina, il imitati la scara (foarte) mica pe domnul Iliesiu (scara blogului). Cu putin noroc veti capata (de la dl.Iliesiu) echivalentul la aceasta scara mica a ceea ce a primit dansul la scara mai mare un pic. Dar, ca sa va fac un hatâr, hai sa presupunem de amorul artei ca intentiile, mobilurile, scopurile pentru care „lupta” domnul Iliesiu (sprijinit formal de domnul Abalaru) sint animate de cele mai sincere si oneste sentimente. Cat de naiv sa fiti ca sa nu realizat cat de lipsite de sens, de efecte si de perspective sunt toate aceste tirade ieftine bune pentru gura casca? A trecut un sfert de secol de la momentul in care era necesara decomunizarea fortata a societatii romanesti. Nici macar propaganda comunista la vremea ei n-a batut apa-n piua 25 de ani cu greaua mostenire a regimului burghezo-mosieresc. Pana cand se va presupue ca va mai putea manca gura unora o pâine alba anti-comunizand ca la opereta? N-au ajuns 25 de ani? Pai daca o s-o mai lungeasca mult o sa intre in conflict de interese. Ar fi cazul sa cam schimbe placa, acum din vreme, inainte de momentul anticipat cu clarviziune de dl.Ion Cristoiu, cand om ajunge iarasi in comunism, sau cum anume se va numi etapa istorica in care se vai intra in mod contra/revolutionar, dupa aceasta revolutionara de acum si care va produce atata confuzie materialist dialectica si istorica. Puteti crede ca licheaua patentata, domnul Iliesiu de, e un soi de Nicolae Balcescu, daca vreti, dar macar in forul d-vostra interior (de baiat defavorizat) ar trebui sa aveti o urma de luciditate si sa nu va ametiti singur de cap cu gargare din astea ieftine. V-am rugat frumos sa spuneti in clar, pe sleau, cu cuvintele d-voastra, ce anume inseamna, pentru d-voastra, concret, purcederea la condamnarea comunismului, decomunizarea pe care o clamati? Ce ar trebui sa se intample concret? Doua-trei idei. E chiar asa de greu? (O fi imposibil). V-am intrebat. Rezultatul a fost ca m-ati banat, acuzandu-ma ca sunt prost si obraznic pentru ca nu stiu ce este acela comunizm socialism real, pam-pam, si ca nu-mi este permis sa adresez asemenea intrebari din cauza ca mentionez linkul catre blogul personal (ceea ce inseamna ca-mi fac reclama ilegala la Corabia). Ulterior, constient oarecum de fragilitatea acestor argumente infantile, ati revinind adaugand ca statutul de anonim este cel care-mi rapeste dreptul de a pune intrebari incomode. Alt moft pueril. Dincolo de aceste pretexte (…) tare mi-e teama ca refuzul (si fofilarea) d-voastra de a mentiona in clar ce sa insemne AZI, pentru d-voastra, concret, condamnarea comunismului, se datoreaza exclusiv faptului ca habar nu aveti ce vorbiti, perorînd in virtutea inertiei. Condamnarea comunismului ar insemna sa i se dea si cetateanului turmentat Abalaru Viorel un os de ros, caci a fost si dansul dizident, anti-comunist, erou, a avut merite in ilegalitate etc, etc, etc.Nu? Spuneti-mi ca nu este asa si atunci eu sigur o sa va cred. Mai ales ca-mi sunteti simpatic foc. Foc cu foc.

  Apreciază

  • stely said

   Mda, inca o dovada ca am avut dreptate cind am spus ca CMM este altceva (cu mult mai hidos) decit ce am fost eu pe vremea aceea. Iata adevaratul motiv pentru care l-am lasat balta pe AVP, cu blogul lui cu tot : o schimbare cu 180 de grade fata de ceea ce era cind il consideram un om bun si un scriitor talentat . M-am dezis de el din primul moment de cind mi-am dat seama ca nu este nici pe departe cel ce a fost cindva :un sustinator al princpiilor, de altfel sustinute de el in Apel catre Europa. Acum si-a pierdut si farima de respect pe care a avut-o pentru ce a facut in trecut. Hmm …unde scuipa „Stely”(pe toate apelurile hilare, lipsite de logica si continut , ale lui Sorin Iliesiu – sustinator al lui Dan Voiculesc turnator dovedit)) a ajuns sa linga fost disidentul anticomunist Viorel Padina . Vai de el si de tembelii care ii mai cred . Cit despre CMM (prietena cu familia Iliesiu) nu ma mir ca este abramburita total. A avut insa momente cind s-a dezis de el ca politician .Acum insa numai Dumnezeu stie ce crede despre intentiile lui.
   P.S. Am un mic indiciu ca se va afla in curind rezultatul” stradaniilor” lui AVP.

   Apreciază

  • stely said

   Asta cu „am fost in vizuina unui troll ” este dementiala. Se vede iata , ce mândra este de „inteligenta” si talentul ei detectivistic , gen Hercule Poirot :

   „Bref, a inceput sa ma intereseze să construiesc o ipoteza plauzibila a identitatii sale, spre a-i intelege mai bine actiunile. Un literat, cu background științific,cu deprinderea de a-si harțui colegii de generație pentru a-i educa in real, cu interese legate de matematica, fizică, arte, filosofie, film, muzică, specifice unei anume generatii literare, acum in declin. Un om care nu mai profeseaza, nu mai scrie, nu mai are discipoli în real, și are deci mult timp liber Am prezentat acest portret robot unor oameni din lumea literara și a aparut un nume, un om caruia i-am verificat apoi antecedentele de performare in real (olimpic la matematica in liceu, profesor universitar de filosofie fara calificarea obligatorie, numit pe baza de prietenie de carciumiara, apoi demis pentru comportamente amorale, lider teoretic acum fara discipoli ). Am facut o ultima verificare: i-am trimis mesaje despre care eram sigura, cu experienta dobandita ca troll, ca vor ramane în spam, sugerandu-i ca știu cine este. M-a atacat mai virulent ca niciodata, lucru pe care eu si prietenii mei l-am interpretat drept o confirmare.
   Nu demascarea unui troll e importanta pentru mine, ci sa contribui la înțelegerea faptului ca poate fi vorba de o personalitate foarte complexa si de frustrări la fel de complexe care să susțină acest rol.”

   De fapt ce a facut dumneaei -sa-i creeze un portret robot Dl-ui Goe – sa-i caute corespondentul in lumea reala si sa nu se sfiasca sa-l descrie in fctie de resentimentele ei ( ura fata de Dl Goe, care a facut greseala sa o mai contrazica din cind in cind) este cred o incalcare flagranta dreptului la imagine a persoane publice, pe care in inconstienta ei le-a adus in discutie (cu numele din real ).Am intrebat-o si o mai intreb :nu ii este rusine sa „dea ochii” cu dumnealor ? A, nu stiati ? Sunt in lista dumneaei de prieteni de pe Facebook. Ce i-ar spune domnului Gheorghe Iova daca va citi ce scrie aici pe seama dumnealui ?

   Ghe. Iova e “free lancer” declarat, nu prea iese din casa, dupa zicerile celor ce-l stiu bine din lumea literara bucuresteana, asadar are mult timp de consumat.
   Cu spiritualitatea nu le prea are.
   Coande e foarte angrenat in vizibile proiecte culturale, nu prea pare a avea timp de risipit pe blogareala, trolling. E mai realizat social in acest moment ca Ghe. Iova, asadar muult mai putin frustrat, acesta din urma , Iova adica, fiind acum un “guru” ramas fara discipoli.
   Coande are preocupari spirituale, spun cei ce citesc “Cultura” si “Arges”. Un om cu preocupari spirituale nu se prea deda la hartuieli si golanii.
   Asadar, cred mai degraba ca Iova poate fi hartuitorul. Mai am argumente, Timp de irosit despre el nu prea mai am acum

   @Dl Goe, sper ca vreodata sa aveti prilejul sa va amuzati( impreuna cu dumnealor) de teribilismele „cmmelei „.
   A, si mai sper ca dumnealor sa nu ma considere complice cu dinsa . Asta ,intrucit m-am aflat fara sa vreau la originea „scrintelilor” dumneaei..
   Insa am spus si iata o mai spun: am pentru toti acesti domni (DlGoe , Dl Basarab Nicolescu, Dl Gheorghe Iova , chiar si pentru Dl Nicolae Coande ) toata stima si consideratia. Ma mândresc ca sunt in aceiasi barca (echipa ) cu dumnealor. Sper ca nu se vor supara pentru aceasta indrazneala a mea.
   P.S.Vreau sa va mai spun ca sunt intr-un mare cistig fata de toti . Nici nu stiti cit de mare este. Cine a avut ochi 😉 a vazut cite ceva.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Am auzit grozavii si mai mari. Cica super-isteata CMM i-ar fi dezvaluit geniului de la Corabia cum ca dl.Goe ar fi domnul Nicolae Margarit :shock:, sau invers, sau cam asa ceva. Acuma daca intre timp mai fusesem in proportie de 100% chiar si dl.Nimeni, nimic nu m-ar mai putea mira… in plus in aceste demersuri perspicace ale unuia si alteia… M-a amuzat teribil cat de mult a contat in demascarea d-lui Basarab Nicolescu faptul ca e din Ploiesti. Ori faptul ca singurul pe care-l cunoaste Viorel la Ramuri e Nicolae Coande. Am fost muti… Dar cine n-am fost? Am fost un pic (circa 1%) chiar si Grigore Lese. Am fost multi, putini am ramas. Cel mai mult mi-a placut pe cand eram Mircea Cartarescu, pentru ca acea amintire este asociata cu Neutrino… Oricum imi amintesc cu drag mai ales de identitatile mele provizorii anononime: Tony, Clona, Publius, Stefy si chiar de Fratele Marx. Dl.Goe a inceput sa ma enerveze. 🙂

    Apreciază

    • stely said

     Ehe, daca v-ati „pricopsit ” cu el va trebui ” sa-l lasati sa zburde in voie fara sa va enerveze . Nu stiu daca altcineva (alt nick) ar putea sa atinga performantele Dlui Goe. Ar fi pacat sa-l faceti disparut.

     Apreciază

 2. stely said

  „Restituirle” sunt, pentru cei care vor fi interesati sa le citeasca (i-as face o recomandare lui Niku Elektriku) destul de relevante in sensul ca , daca acestia ar avea nelamuriri si o umbra de discernamint , si-ar putea da seama despre cum stau lucrurile privind comportamentul tuturor „impricinatilor „binecunoscuti.
  Eu m-am lamurit de mult si naivitatea mea ca am dreptate , ca „Dl Goe” este altfel decit il vad ei, am tot sperat ca isi vor da seama.
  Nu a fost sa fie, ba dimpotriva in loc sa-i lamuresc (in prima faza pe AVP si CMM) am ajuns sa fiu prilej (in a doua faza) de banare si scoatere din blogroll a D-lui Goe insusi . Rind pe rind l-au banat si scos din blogroll prieteni care,culmea , il considerau pe vremuri „bun de pus la rana”(vezi Mitza Biciclista) . Nici eu nu am avut parte de alt tratament decit al dumnealui . Nu ma vait si nici nu-mi fac probleme pentru mine. Dar ma gindesc ca fara sa vreau am fost la baza tuturor acestor intimplari nefericite pentru ei, inclusiv pentru Dl Goe.
  Cel mai mult insa imi pare rau de CMM. Nu pot sa inteleg cum poate cineva (recte dumneaei)sa-si schimbe comportamentul de la o zi la alta ?! Intr-o zi sa-l considere pe Dl Goe „omul pe care l-a asteptat toata viata”, iar in alta zi contrariul acestuia. De doi ani sunt martora acestor modificari de comportament. Am mii de argumente (dovezi ) in sensul ca am incercat sa-i spun ca greseste. Nu am reusit … 😦 Acum am a „n” oara promisiunea ca „Finita la Comedia”, insemnind ca nici ea nu mai incearca sa ma convinga ca Dl Goe este cine crede ea si nu cine cred eu. 🙂
  P.S.
  @Dl Goe -Ma simt tare mahnita si chiar nedreptatita pentru ceea ce ati scris aici, fie si in martie 2013:

  @AVP – D-le Padina cu doi ani in urma n-as fi putut crede ca este posibil ca cineva sa o inlocuiasca pe d-na Stely pe blogul de la Corabia. Si iata ca incredibilul s-a produs. D-na Carmen este o imitatie de piele de foarte buna calitate. Fidela. Vreau sa zic copie fidela, dansa imitand extraordinar de bine aparentele, dand impresia ca face exact ceea ce facea d-na Stely pe atunci. Important este ca a inteles (pana la urma) ce va trebuie si ca a acceptat (pana la urma) sa va ofere (fara nazuri) ceea ce va trebuie fara sa-si neglijeze prea tare propria satisfactie. O potriveala mai mare nici c-ati fi putut spera. V-ati nascut sub o stea norocoasa doar ca fara… noroc. Bafta va doresc.

  Pentru ceea ce credeti dvs ca „D-na Carmen” face exact ce facea d-na Stely (cu doi ani in urma)” va aduc dovada comentariul meu de aici (aprilie 2011) precum ca dinsa (CMM) facea/face altceva (mult mai rau ,mai hidos)decit ce am facut/fac eu . Cititi ,va rog ,si daca imi aduceti macar un comentariu scris de dumneaei despre Dl Goe , asa ca al meu de aici , imi voi accepta soarta . Dar daca nu v-as ruga sa luati in considerare mahnirea mea . 😦

  Stely Says:
  29 aprilie 2011 la 13:09
  @Adrian Merfu ,
  Recunosc că nu mă aşteptam să-l dibuiti asa de bine pe d-l Goe . Aveam si eu oarece banuieli privind ( insa ) numai culoarea ochilor dar ca ar fi Adrian Severin mi l-as fi închipuit mai greu ,desi cam seamana cu el la modul de face gargara si la cum se învîrte in jurul cozii fără să spună mare lucru. 🙂
  Nu,hai c-am glumit . Parca are pe “blogul “lui o postare mare sau un comentariu, din cîte îmi amintesc , la adresa lui Adrian Severin . Si parca nu în termeni elogiosi . Dar poate este masochist ,mai stii ? sau poate este speriat să nu fie dezanonimizat si arunca cu fumigene in jur?!
  In orice caz daca sa dovedeste numai ca ar fi cu ochii aceia este vai de capul lui. Hmm ! Bine ca nu am pus comentariul pe care -l facusem aseara ca drept replica la ceea ce scrie aici :

  “Ai putea macar sa iei in considerare, cu clarviziune, cata pace ai gasi daca ai fi capabil a fi in stare sa sesisezi ca una-i una si alta-i alta, cat de senin, detasat ai putea fi si ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica…”

  Recunosc ca am luat de bun sfatul dat lui AVP :sa nu-l mai bage in seama pe Radu Humor pe care in naivitatea mea am crezut ca il tine acolo ca drept mostra de “mutant postrevolutionar “- un fel de om cu cap de bou si creier de bibilica -ce crede ca si-a gasit o gazda binevoitoare sa-l tolereze pina cind se va împuia .
  Spun asta intrucit, zau nu mint, pe mine ma amuza rh de citva timp, desi nu-i prea citesc porcariile decit pe sarite . Ăsta ,da ,are “delirium tremens”, fara nici un dubiu.
  In ceea ce-l priveste insa pe D-l Goe, inca nu mi-am pierdut increderea in intuitia mea feminina -aceea, pe care am avut-o inca de la inceput (un an parca , de cind mi-a picat” cu tronc”) 🙂 ca ar avea cu ce se lauda . Adica :idei generoase, inteligenta, cultura vasta, umor si, nu in ultimul rind , o admiratie pentru AVP inca de pe vremea de cind posta si el pe forumuri sub diverse nikuri : Stef (apropo , am postat si eu cu nikul asta )Tony etc..
  Venind vorba de nikurile mele (Sanda sau cite altele )au fost dar numai spre a ma proteja si nu de a ataca sub anonimat persoane cu nume si renume . Nu mi-as fi permis sa atac din senin pe cineva fara sa fiu provocata .
  Si,da , acum imi dau seama ca ar fi fost mai bine sa ramin o anonima .

  P.S. AVP, multumesc pentru aprecieri si incredere, dar trebuie sa spun ca imi stiu limitele . Sunt, asta da, o admiratoare a ta si nimic mai mult, care spre exasperarea unora va ramine asa indiferent de ceea ce vor spune si gindi altii despre felul tau de a fi ca om , pe care insa si pe acesta (omul AVP ) il cred a fi la fel de bun, intrucit nu cred ca cine se inspira din Cartea Cartilor spre a darui lumii alta Carte – despre Creatie, Viata, Inviere, Umanitate si Moralitate , despre trecut ,prezent si viitor -poate sa fie altcumva decit asa cum reiese din din opera sa scrisa.
  PPS. Si iata cum se dovedeste ca ceea ce spune d-l Goe aici:
  “ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica. Ori ca Stely ”

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Stely, văd că iar nu-ţi dau pace hemoroizii 😉
   La aşa ( mare!) fundal se pare că s-a strâns tot neamul lor,
   Şi mâncărimile sunt pe măsură !
   Unde mai pui că probabil au depăşit şi mica graniţă 😉
   Un fleac 😳
   Dar dacă n-ai cu ce te scărpina ( pentru aşa suprafeţe nu s-a descoperit încă instrumentul ) Iar vibratorul e tot mai neputincios şi
   pierdut în spaţiu în cazul de faţă), nu cred să-ţi folosească prea mult nici prinsul cu gura sau tastatura 😉

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   N-am vrut decat sa spun ca Marginalia se chinuie sa compenseze, prin imitatie de slaba calitate, absenta personajului Stely, care se manifesta acum doi ani pe blogul de la Corabia, ca inceaerca sa joace (cumularda fiind) si acel rol in paralel cu celelate roluri pe care-l joaca, jucandu-se exclusiv pe sine. Face acelasi rol nu acelasi lucru. Rolul de troll pozitiv, rolul comentatorului cel mai prezent, mai vizibil, mai activ etc. Atata tot. .

   Apreciază

 3. Radu Humor said

  @AVP
  Ce repede te întorci la Abălaru 😉
  Ce rost avea să-mi răspunzi ca un mitocan la postarea mea ce „suna” doar aşa :
  „Sunt întrutotul de acord şi susţin candidatura d-lui Sorin Ilieşiu la europarlamentare”
  De aici şi până la a mă ataca în stilu-ţi binecunoscut, de dezechilibrat mental e cale lungă.
  Şi asta ar trebui s-o priceapă până şi mintea ta, din ce în ce mai scurtă 🙄
  P.S. Ca să nu mai spun că n-am mai dat pe la scorbura ta de vreun an de zile 😉
  Am făcut-o acum, doar pentru că era vorba de S.I pe care-l apreciez în mod deosebit, dar tu l-ai privat, din prostie, de o eventuală bucurie.
  Aceea de a şti că mai are şi alţi susţinători în afară de tine, neghiobule !

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Iată măgăria :
   AVP Says:
   15 februarie 2014 la 12:17 AM
   @Radu Humor, @Dl Goe et aliis ejusdem farinae : atunci cand va veti cere sincer scuze pt toate mizeriile pe care ni le-ati facut, mie si musafirilor mei, ani si ani, mai stam de vba, poate. Io nu sunt ranchiunos, nici zavistios, nici atat de tanar incat sa-mi mai pierd vremea luptandu-ma cu anonimii. Sper sa ma intelegeti. Abia acum am putut sa m-asez la gura hyperspatziului, pentru o juma de ora. Si e drept oare sa mi-o pierd si pe-asta cu voi ? 🙄

   Noapte buna.

   Şi asta fără să-mi publice comentariul meu, scurt şi la obiect, cum reiese de mai sus !

   P.S. Dacă şi Goe este la fel de prezent ca mine la poarta abălărească, înclin să cred cu totul altceva 🙄

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dl.Avepescu v-ar fi lasat mesaju la vedere, cu draga inima, mai ales ca este in mare criza de public, asa incat orice cantare in struna care-i pica la blog e la mare pret. S-a intamplat insa sa ma puna dracul sa-i amintesc de cum ii injura, afurisindu-i, pe con-fratii Tudoran si pe LIS pentru faptul ca admiteau postari humoriene pe blogurile lor literar-artistice. Asa ca, receptiv la critica, dl.Avepescu a simtit brusc nevoia de a fi consecvent si consistent cu sine insusi. Imi pare sincer rau. Mesaj d-voastra de sustinere pentru licheaua patentata Sorin Iliesiu ar fi facut toti banii pe blogul de la Corabia. De regula dl.Avepescu reactioneaza invers la recomandarile d-lui Goe, dar de data asta a avut un moment de luciditate care a fost fatal minunatului d-voastra mesaj, ajuns sa fie cenzurat abuziv de catre comunistoidul care se crede anti-comunist, pro-condamnarea comunismului, pro-decomunizare etc. desi nu stie exact ce-ar putea insmna asta, in plus fata de nitica recunoastere si recompensa pentru eroul de la Corabia.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Mulţumesc pentru explicaţie !
    La rândul meu vreau să mă revanşez şi eu atenţionându-vă că uitaţi un lucru esenţial :
    Dacă, cu greutatea ei literar-artistică, dar mai ales cu toate convingerile ri politice, Stely a reuşit să scufunde ditamai Corabia, cu siguranţă
    şi b(Arca) aceasta nu va avea alt sfârşit atâta timp cât s-a apucat şi aburcat în ea, respectiva naufragiată.
    Faptul că a reuşit s-o arunce peste bord pe CMM, sau alţi pasageri ocazionali, e drept de mare gabarit spiritual ( nu ca al ei 😉 ) precum D-nii Nimeni, NI-KU ş.a. nu reprezintă nicicum o garanţie a menţinerii pe linia de plutire.
    Gândiţi-vă numai la forfota de pe/la Corabia, în acei ani când Abălaru făcea adevărate croaziere prin lumea politică şi literară românească având la catarg, parte din desuurile „maidanezei” , pe post de pânze umflate de vântul reabilitării marelui dizident, ce-şi fuma trabucurile şi-şi bea cafeau cu criminalii securişti angajaţi să-i scrie viitoarele memorii 🙄
    P.S.
    Nici acum nu vă place şi nu vă dă pace ( să cădeţi eventual la ea 😉 ) domnul Sorin Ilieşiu ?!
    Acum, când a ajuns să ceară revenirea lui Tăriceanu, cu tot cu a 5-a soţie ( sau a câta o mai fi, dacă nu se grăbesc 😉 ) la şefia PNL ?!
    În locul duşmanului vostru de moarte, domnul Crin Antonescu ?!

    Apreciază

 4. Dl.Goe said

  AVP Says: 18 februarie 2014 la 6:43 PM

  @Stely (de la spam).

  Dacă vrei să spui ceva care să fie doar al tău, nu al celor care te manipulează ca pe căcărău, spune, madam, n-am nevoie să fii purtatorul de cuvânt al unui mascat de la Dynam.

  Iar dacă @goe vrea şi el să fie liber să spună ce vrea pe-acilea, musai să-şi ridice masca şi să-şi asume răspunderea, ca şi @radu humor, păi cum drea.

  Altfel, n-am ce discuta. (n.b. pam-pam)

  Dl.Goe – Mesaj cenzurat:

  @AVP – Amagirea Vocii Paraginite, tot va mai fredonati singur iluzii in timpane? Dl.Goe, spre dosebire de d-voastra, este liber si spune exact ce vrea, inclusiv pe-acilea, asumandu-si intreaga responsabilitate pentru tot ce spune. Pretextele d-voastra puerile, prin care va chinuiti masochistic sa auto-justificati cat mai convingator faptul ca cenzurati abuziv, denota (doar) umor involuntar. Prin urmare nu aveti nici macar circumstanta atenuanta a faptului de a fi inconstient. Sunteti d-voastra inconstient in multe privinte, dar in privinta asta nu. Stiti foarte bine ca procedati incorect, imoral, abuziv, comunistoid, egoic, in contra oricaror norme elementate ale deontologiei comunicarii si exprimarii libere in public si a dreptului inalienabil la anonimat. Cedand ispitei si invocandu-l din senin pe dl.Goe, pentru a demonstra „lumii”, ca sunteti (totusi) bagat in seama, nu faceti decat sa subliniati felul liber in care se manifesta dl.Goe, si iluzia d-voastra ca ati putea impiedica acest lucru apeland in disperare de cauza la cenzura. De aceea va si schingiuiti mereu sa dati explicatii, justificari, scuze vizavi de felul stupid in care cenzurati, menit in fapt sa va ascunda slabiciunea profunda, intoleranta, incapacitatea de a supravietui decent in prezenta unor contradictii, a unor simple contestari ori ironizari. Opiniile d-voastra rezista numai atunci cand vorbiti singur de aceea vi se si pare ca a suprima vocile altora (sub pretexte oricat de rizibile) ar putea fi solutia salvatoare. Nu e. In plus mintiti cu nerusinare. Ati banat si/sau cenzurat si mesaje (decente) ale unora care nu erau anonimi (Cucerai, Calomfirescu, Tatonulea, Mecu, Tudoran, iata acum si Ionescu). Sunteti de o inconsistenta si de o labilitate patologice. Ca poet sunteti un Labis intr-o vesnica stare larvara, care si-a ratat metamorfozele cerute, din cauza slabiciunilor grave si incurabile care (in subsidiar) va indeama sa cenzurati. Daca ati avea o urma de luciditate ati intelege ca gestul d-voastra de a cenzura anumite mesaje nu schimba cu nimic, in niciun plan obiectiv, starea de facto a acestu blog de la Corabia. Mesajele continua sa existe si sa fie citite de catre toti cei care ar putea fi tinte ale acestora (inclusiv de catre singura creatura careia ii refuzati in fapt lectura lor, recte d-na Mecu, care le citeste bine-merci pe Arca lui Goe). Noi nu deplangem in niciun caz invizibilitatea mesajelor din lista comentariilor de la Corabia. Noi depangem exclusiv gestul d-voastra de a proceda astfel. Ma rog, acuma trebuie sa va gasiti si d-voastra o justificare existentiala, o ocupatie. D-voastra va pierdeti timpul sa cenzurati, sa alegeti ce are voie si ce n-are voie sa citeasca d-na Mecu. D-le Padina, altfel n-aveti ce discuta. Dar cine va imaginati c-ar stat la discutii cu unul ca d-voastra? Cine? Ca pana nici d-na Mecu nu face asa ceva. Dansa isi canta monologurile dandu-va iluzii. Cand o sa va abandoneze sau cand o s-o alungati o sa ziceti c-a fost manipulata, precum ati zis despre intreaga pleiada a personajelor care, dupa ce-au intrat in atingere cu „tzaranoiul arogant si fanfaron”, au preferat in unanimitate sa nu-si mai aminteasca de intamplare.

  P.S. Ce tot spuneti despre Radu Humor? Omul nu e deloc anonim, iar d-voastra ii cunoasteti identitatea. Prin urmare n-aveti nici macar pretextele puerile pe care singur le invocati pentru a-i cenzura mesajele. Faptul ca luati in calcul ridicarea cenzurii in cazul sau (in schimbul de-mascarii 🙄 ) intra in contradictie cu cererea adresata insistent altora (multi) de a-l bana pe respectivul din cauza faptului c-ar fi antisemit, xenofob, calomniator si lipsit de respect pentru artistul erou Abalaru Viorel. Sunteti domnule de o gaunosenie absoluta. Si atunci cum sa fiti in stare sa postati un mesaj precum acesta care o dovedeste? N-ati avea cum. Ca sunteti si fudul pe deasupra.

  Apreciază

 5. stely said

  Cred ca v-ati dat seama cine este acel „purtator de cuvint”… Am postat linkul „Restituiri XV” pe Facebook , dar vazind ca l-a sters rapid l-am dus si pe blog. Bineinteles, stiam ca nu-l va afisa. Dar chiar daca as fi scris „ceva doar al meu” ar fi avut aceeasi soarta si,desigur (asa cum spuneti) ar fi invocat alt motiv . Insa , recunosc ca nici pot sa mai scriu ceva pe acel blog. Imi lipseste motivatia , dar si inspiratia.
  Asta e .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: