(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Archive for 20 februarie 2024

Greu de ales (epilog)

Posted by Arca lui Goe pe februarie 20, 2024

Sperling-Sticri-Papagigli – Triada se întoarce – pentru epilog
teză, antiteză și sinteză – Unde dai si unde crapă!

In episodul anterior am încercat, fără succese notabile, să-i promovez pe trei mari umoriști hilari-involuntari ai blogosferei, despre care cred că ar putea fi oricând sursa unui amuzament consistent si de calitate, pentru oricine ar sta să-i privească… din perspectiva potrivită. In acest scop am oferit prea-cinstitului cititor, citit si unic al Arcei lui Goe, trei eșantioane (luate aproape la întâmplare) din capodoperele celor trei corifei anonimi ai umorului buf. Aflându-mă în mare încurcătură, în privința stabilirii dreptei ierarhizări a celor trei bufi, am solicitat ajutorul publicului nostru fidel în acest sens, pentru a-l desemna (eventual prin vot democratic), pe cel mai comic din parcare. In mod eronat s-a înțeles că întrecerea ar fi fiind (doar) între cele trei eșantioane. Nu. Umorul de care vorbesc se degajă mai consistent, nu atât în vreo creație anume a autorilor, ci în întreaga lor alcătuire, ca personaje vorbitoare, posesoare de blog si din asiduitatea cu care migălesc în gol întru etalarea si promovarea gloriei personale si a fapturilor lor, pe calea consacrării, ca vorbitori in public (poate chiar ca formatori… de opinie si influenceri).

Mici sisifi ai nimicului, încercând repetitiv, cu o abnegație si o perseverență, demne de orice altă cauză, să-si rostogolească zilnic, la deal, imaginea de sine (si aceea mai caricaturală decât însăși caricatura originală), pritocind obsesiv aceleași câteva pseudo-idei (în fapt niște jalnice prejudecăți si clișee, de care s-au încărcat inductiv de pe net), omuleții noștri sunt pătrunși de importanța misiunilor auto-asumate. In această alcătuire, pe care o administrează suveran, nu este loc de perturbații, de contrazicere, de opoziție, de nuanțe si/sau (nevinovate) ironii.

Ca ființe, ei se confundă cu blogul. E viața lor, casa, lor, moșia lor. Orice nu se potrivește sau nu slujește micii întreprinderi este eliminat, ignorat, blocat, interzis, cenzurat si, pe cât posibil, neluat in considerare. Cei trei domni (să le zicem așa), de vârste apropiate, au mentalități, caractere si apucături foarte asemănătoare. Conștienți de fragilitatea înduioșătoare a micilor eșafodaje din patrimoniu, d-lor nu au de ales, acceptând, în subsidiar, cu resemnare, si alte roluri comice panto/mimate din memorie: rolul de cerber, de zbir, de mic dictator, dedându-se rizibil practicării caricaturale a abuzurilor totalitare, prin (ah) moderare si (vai) cenzură. Sechelele comunistoide îi forțează să practice intoleranța, blocarea, interzicerea, minciuna.

Ai zice că avem de-a face cu niște monștri toxici, si chiar am avea, dacă n-ar fi d-lor (vai), în doze atât de mici si insignifiante. Felul în care arată secțiunea comentariilor si fauna comentatorilor de bogdaproste, atent selectați si agreați de către micuții dictatori pe blogurile lor, cărora zbirii le îngăduie cu mărinimie exprimarea (ah) „liberă”, sunt o altă comedie în sine. Spumoasă. O mare parte din umorul care-i recomandă, zace bine-merci, în zona comentariilor. Celor care vor avea curiozitatea si răbdarea de a „studia” fenomenele, le recomand cu căldura să nu neglijeze zonele comentariilor, populate cu multe poteci de dor, cu muguri, albatroși, gânduri rebele, veronice pizdieț, mucenice, si fel de fel de astfel de suflețele de pripas, cu care micii noștri dictatori se întrețin comic, pedant si galant, în schimburi de replici care mimează, cu convingere, conversația. Umor garantat. 100%.

(Aveți doar grija unde dați click, să nu ajungeți accidental pe blogul vreunuia dintre comentatorii minune, căci veți da peste alte bloguri de umor, riscând să rămâneți blocați sine die în muzeul inepțiilor înduioșătoarea sau chiar să muriți de râs)

Am așadar la dispoziție trei domni (să le zicem așa), bloggeri, de vârste apropiate, unul rusofob, doi rusofili, toți trei anti-americani si anti-occidentali, adepți ai feluritelor teorii conspiraționiste, unul misticoid habotnic, unul rătăcit spiritual în galaxie, altul un vajnic p-ateu (ateu patetic, de rit insolentul-de-cartier), toți trei bigoți, docți si tonți, aici în postura de candidați desemnați, în acest nevinovat concurs cu public.

Înțelegând (din episodul trecut) că nu trebuie să mă bazez prea tare pe ajutorul juriului ad-hoc, alcătuit benevol din membri ai la fel de indecisul public, am revăzut singur materia din urmă, am cântărit cu imparțialitate si am decis care mi se pare mie a fi cel mai comic dintre toți. Câștigătorul meu este, doamnelor, domnișoarelor si domnilor, d-l Sticriiiii, iar motivația juriului este foarte simplă: Alcătuirile sale aleatorii de cuvinte si felul în care îmbină termenii, pentru a obține non-sensuri de zile mari, ce dau totuși să sune „a ceva”, este de-a dreptul fabulos, întrecându-l cu mult, si asta în mod cu totul neașteptat, chiar si pe maestrul Aldus. In sprijinul acestei alegeri am adus eșantioane noi, care pot da, iubitorilor de umor involuntar, o idee despre ce va sa zică sticri-sperling-papagigli:

I. SticriII. SperlingIII. Papagigli
Sticri dixit: „Ca sa se termine acest lucru trebuie construita o societate unde banul nu conteaza sau unde constiinta oamenilor e asa de inalta incat sa nu puna banul pe primul loc.

Energia conștiinței creează, stochează și preia datele experiențelor și planurilor în Univers prin proiectarea și extinderea ei către anumite frecvențe, într-un model multidimensional și care creează un model viu (NT: organic) numit hologramă. Conștiința umană este cuprinsă într-o Hologramă Personală a Corpului de Lumină care se acordează cu holograma Universală, mai mare, prin intermediul schimburilor energetice de informații care se găsesc în lumină, sunet și în codurile electrotonale din câmpul unificat. Realitatea noastră este o hologramă a conștiinței. Hologramele sunt manifestări ale proprietăților luminii, ale modului în care lumina este produsă și transmisă și cum interacționează cu ea însăși. Universul este o hologramă a conștiinței matricei timpului. Realitatea este proiectată ca o iluzie a liniilor temporale aflate în hologramă. Holograma noastră este compusă din grile cu seturi de instrucțiuni și câmpuri morfogenetice, care sunt create de Conștiința-Sursă, iar apoi sunt proiectate spre conștientizare prin energia electromagnetică la nivel de materie și anti-materie.
 
sticri07/02/2024 at 23:27
Uite, acum realizez ca nu e tocmai clar textul pe care l-am tradus. In aceste texte starea organica e cea care vine natural din Sursa, adica din creatie, e cea biologica, e o fiinta biologica cu suflet conectat la.Sursa. Starea anorganica nu se refera la niste materie moarta ci la starea unei fiinte care e interferata de unele entitati rele care introduc tot felul de coduri, folosesc AI, etc. E starea unor bioroboti, care copiaza algoritmii care vin de la.Sursa, dar sunt deconectati de la.Sursa si interferati de ET care-i folosesc.
Exista si “mizeria” de pe pamant unde fiinte cu suflet, conectate la.Sursa sunt interferate de ET negativi si sunt preluate partial in stapanire, in asa fel incat sa genereze emotii care hranesc entitatil ET negative.
Subiectul e mai amplu si mi-ai deschis apetitul pt a scrie (atat cat ma pricep) un articol in care sa explic aceste chestiuni. Pentru unii (nu pt tine), aceste chestiuni sunt ceva SF…
=-=–
Stil unic! – 07/02/2024 at 20:23
 
Ce nu am inteles Oare eu imi pot vedea si atinge holograma?

sticri07/02/2024 at 20:32
Eu cred ca da, deoarece realitatea perceputa de tine pe acest pamant e practic holograma ta si tu ai in ADNul tau codurile necesare pt a percepe ceea ce vezi ca fiind realitatea inconjuratoare.
Cu cat constiinta fiecaruia creste, se “updateaza” codurile ADN ale fiecaruia si astfel realitatea e perceputa in alt mod.
Ecumenismul este erezia ereziilor” și toată lumea are despre ea, propria părere! Pro sau contra! Pentru că cei care chiar merg la biserici, temple, moschei, sunt mult mai puțini decât cei care nu o fac, parerile sunt mai mult pro!
De ce sa nu fim toți sub același acoperiși, să ne iubim și să avem același Dumnezeu„… de care oricum nu ne pasă?
Pentru cei care trăiesc însă credința, lucrurile nu stau de loc la fel! Dumnezeul ortodocșilor nu este de loc același si nu cere de turma Lui aceleași lucruri cum o face Yehowa de la evrei, sau Allah de la musulmani, ca să nu mai vorbim de sumedenia de zei din hinduism! Nici măcar ortodocșii si catolicii nu au acelasi Dumnezeu, pentru că Crezul fiecăruia diferă în ceea ce îl priveste pe Dumnezeul fiecăruia!
Nu în ultimul rând respectul față de Dumnezeul celorlalți, fiind doar formal, sau de frica repercursiunilor, conflictele sunt programate!
Ca atare ecumenismul deși pare un lucru bun, este imposibil de realizat și este o erezie pentru fiecare dintre confesiuni și religii!
Iar această erezie a pătruns/pătrunde deja în Biserica Ortodoxă și probabil și în celalalte „biserici” sau religii cu pași grăbiți și desigur impuși!
Pe motivul „ascultării” de episcop, preoții înngăduie tot mai des tot felul de „înoiri,” care nu sunt canonice!
Apoi ca să nu supere pe „frații” de alte confesiuni, calcă alte canoanele!
Intâlnirile cu rugăciuni comune devin tot mai dese!
Participarea la întreaga Liturghie, a celor de alte confesiuni, de asemenea! La fel la Proscomidie se dau și se citesc pomelnice cu oameni de alte confesiuni și uneori alte religii! Se fac parastase pentru ne-ortodocși!
Este tot mai greu să găsești biserici, sau mânastiri, în care nu-i așa! Și o să fie tot mai rău, până o să ajungă imposibil să mai participi la Sfânta Liturghie! Si momentul acela este foarte aproape, iar pentru unii a venit de mult, respectiv după așa zisul „sinod” din Creta!Creta putea deveni un alt „filoque” dacă am fi fost toți la fel de grabiți să ne despărțim! Faptul că Creta nu a funcționat, a făcut să apară Biserica Ucrainiană, prin care s-a produs o altă „sfâșiere” și vor urma desigur alte și alte fragmentări! Divide et impera funcționează și în biserică!
Oare „nepomenitorii” cui fac jocurile în cele din urmă? Intenția lor e desigur bună dar nu cred ca era momentul și mai ales să se despartă de biserică ( cei care au făcut-o!) Oare nu învațam nimic din istorie?
Ecumenismul se suprapune perfect pe corectitudinea politică, așa ca este punct important al resetarii și de aceea o să fie curând impus cu forța!
Dar decât o biserică ecumenică ( am vazut deja una din autocar in Israel) mai bine fară biserică!
De aceea sfatul meu pană mai există preoți, biserici, Taine, Sfânta Liturghie profitați, pentru că vine vremea când ați vrea să o faceți și nu aveți unde!
Dă Doamne să mai dureze o vreme!
Navalnicul Navalnii
Publicat pe 

A murit Navalnii / A murit in baie / cu mina la … c-o fi murit de moarte buna, nu stiu, dar presupun ca, da, tinind cont ca era suferind. Desi, daca e sa urmez linia trasata de capeteniile apocalipsei si media care-i slugareste, ar trebui sa-l consider asasin, pe Putinica. Doar ca nu-mi pot explica modul in care capeteniile respective au putut da verdictul la citeva minute dupa anuntarea decesului. Oare „agenturile” Nord-Atlantice sa fie intr-atit de prompte in aflarea cauzei decesului? Cum asa?
Cind am auzit corul dezinformarii sarind sa-l acuze pe Putinescu, cam cum sare rata la muci, mi-am adus aminte de informatiile inteligentei americane referitoare la armele chimice, de distrugere in masa, ascunse de Sadam in nisipurile Iraq-ului. Arme pe care americanii le dadusera Sadamului pentru a se razboi cu Iranul. Ca asta-i politica de imbirligare a Americii. Iti vinde arme, dupa care te acuza ca le detii. Numai ca informatia era falsa, intrucit Sadam folosise acele arme chimice atit in razboiul impotriva Iranului, cit si impotriva kurzilor din nordul Iraqului. Si uite asa US a distrus Iraqul pe motiv de „d-aia”.
Oare sa asistam si de aceasta data la aceeasi politica stalinista de condamnare axiomatica (notiune care-mi apartine)? Posibil, intrucit acuzarea, care actualmente isi ia limba-n gura cu Yulia, sotia lui Navalnii, considera ca vinovatia nu mai trebuie demonstrata, ci doar declarata, de ei. Si cum Putinofobia, le maninca ficatii, e cam clar cine-i tinta.
Pe de alta parte, Navalnii avea trei procese pe rol. Unul cu dovezi clare de deturnare de fonduri catre Germania. Ba mai mult, stiind ca va fi arestat, s-a intors in Rusia, dupa ce fusese tratat in Germania, atunci cind s-a spus ca fusese otravit cu poloniu. Pai adica, daca rusii l-au otravit, cum de se intorcea in Rusia unde stia ca va fi arestat? Nu cumva altii doreau sa i-o puna si pentru a scapa, a preferat sa fie arestat in Rusia, decit asasinat de vreo agentie straina? Ca asta mi s-ar parea logic, mai ales ca nemtii nu au produs rezultatele investigatiei pe care au savirsit-o pentru a afla cine l-a otravit pe Alexey. Si tinind cont ca plutoniul nu creste-n pomi, e limpede ca ori nu era vorba de plutoniu, ori a fost o operatiune militara cu acordul vreunui guvern.
In fine, tam-tamul creat de acest deces este o manipulare ordinara, iar Putin n-are nicio legatura cu moartea dizidentului penal. Daca ar fi vrut sa i-o puna, ar fi putut s-o faca de la inceput, nu acum, cu o luna inaintea alegerilor din Rusia si cind era evident ca vestul va pedala pe un astfel de eveniment care le pica bine si distrage atentia opiniei publice de la ultimul dezastru al armatei ucrainene in Avdiivka. Basca faptul ca globalistii vor profita pentru a-si convinge prostimea sa renunte la restul la bunastare care le-a mai ramas, in favoarea Ucrainei.
Sticri, teribil de nevricos, cenzurează pe blogul lui, dar accepta deranj si hârjoane pe blogurile altora.Sperling, mai nou își îngăduie să scoată de la moderare unele comentarii ale vizitatorilor, altminteri banați pe blogul sau. Te pomenești că renunță la cenzura. 🙂Papagigli, o lichea super fragilă care se inhibă ușor. Banează pe blogul lui, si fuge cu coada între picioare de pe blogurile în care gazda nu-i acorda protecție preferențială.

P.S. Dupa ce l-a luat la misto pe Navalnâi, făcând haz de asasinarea acestuia, micul borfaș s-a apucat să povestească senin despre conflictele lui cu militia, pe litoral, de pe vremea RSR, imaginandu-si probabil c-o trece drept vreun soi de dizident al regimului. Licheaua ajunsa la senectute.

Posted in Arcaluigoeologie, Maruntisuri fundamentale, Povești fără tâlc | Etichetat: , , , , , , , | 37 Comments »