(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Despre

Sortis Humanae ad Intelligendum Lux

Et in Arcadia Goe


„Eu am fost dintotdeauna de partea comedianţilor şi măscăricilor“ – Dl.Quijote.

Sunt bineveniti pe Arca toti naufragiatii de prin oceanul virtual care au avut de suferit abuzuri din partea autoritatilor blogosferice si forosferice (administatori, moderatori, proprietari). Daca ai fost cenzurat fara motive serioase, insultat,  agresat si in plus ti s-a refuzat DREPTUL LA REPLICA, atunci poti sa-ti scrii oful aici, pe tablitele de lut, asa cum te pricepi, inclusiv folosind scrierea cuneiforma. Nu-ti garantez ca vocea ta se va face auzita imediat acolo unde ai fost maltratat, dar te asigur ca va fi conservata pana cand mesajul tau va razbi si va ajunge la tinta, in India si China (adica in locuri cu popor puhoi si audienta maxima, convingator sa fii), ocolind pamantul pe partea cealalta, peste ocean, cu Arca.  Numai de nu ne-ar sta America in cale.

***

“Costul progresului moral şi intelectual este spulberarea confortului sufletesc, care se bazează pe consens şi conformism. Totul trebuie să poată fi supus criticii, inclusiv convingerile noastre cele mai scumpe. Iar acest lucru, recunosc, este ofensator. Dar e preţul pe care trebuie să-l plătim: de dragul libertăţii, al autenticităţii, al progresului intelectual şi moral trebuie să apărăm dreptul la existenţă al discursurilor critice ofensatoare. Ofensatoare nu doar pentru alţii, ci şi pentru noi. Ofensatoare nu doar la adresa ideilor pe care le dezaprobăm, ci şi la adresa valorilor pe care le preţuim. Oricât de greu ne-ar fi să acceptăm acest lucru, libertatea de opinie merită, cred, acest sacrificiu emoţional.”

(Horia-Roman Patapievici)

 

***

Precizare (fara legatura): Atunci cand suntem (foarte) tineri sau (foarte) batrani, (aproape) toate femeile ni se par frumoase. Am ajuns iata la vârsta mofturilor. Dincolo de ceea ce se refera strict la misiunea asumata, aceea de a oferi dreptul la replica doamnelor, domnisoarelor si domnilor Goe, napastuiti aiurea de vreun „administrator” sterp la minte, aceasta Arca a lui Goe este un moft. Textele („literatura” de umplutura) descarcate din cand in cand pe Arca (din cocoasa d-lui Goe), nu au un scop in sine. Sunt simple exercitii literare de intretinere. Atunci cand mi se va parea iarasi ca toate femeile sunt frumoase, mi-ar placea sa ma retrag (la pensie sau in vreo sinecura consulara cu iesire la Mediterana) si sa ma apuc, in fine, de scris. Sa ma bag intr-o stare misto, si sa insir cateva povesti imaginare care-mi tot bantuie prin minte, daca nu l-oi uita cumva intre timp, uitandu-ma… Ma gandesc ca mi-ar fi greu sa incep sa scriu asa deodata… asa ca, atunci cand n-o sa am musterii cu plangeri serioase pe Arca si n-o sa fiu prea ocupat cu viata varstei mofturilor, e posibil sa mai ies la incalzire si sa-mi exersez, la moment, dexteritatea imbinarii cuvintelor la muchie. Nimic altceva. Nici macar schite. Doar momente, in momentele de respiro. Cam asta. Ma duc acum sa-mi pregatesc interventiile spontane.


P.S. Moderatorilor din lumea larga, ajunsi intamplator in sala jurnalului de bord, le recomand, in completare, o lectura usoara: AICI.

Altceva in legatura cu mica libertate de exprimare, la alta scara, si deci cu un bun potential lamuritor, ar putea fi accesat prin aceasta POARTA OARECARE de intrare. Sau o O FEREASTRA.


Update: Spuma esentei esentelor definitorii, a principiilor fundamentale care guverneaza anomia „zumzetului apodictic” 😉 din hiperspatiu zace obscen in filmuletul inclus in ACEST ARTICOL. Interviul in care CTP (o umbra voioasa) insira cu uluitoare seninatate indiotenii monumentale si adevaruri fundamentale, impanate cu banalitati pretentioase, reda o imagine operationala (adica transformata dupa reguli care ingaduie reversibilitatea) emotionanta, a anonimitatii virtuale. Asa cum este. Cunoscandu-l pe CTP, asa cum este, si aflandu-se intampaltor drept creatura intr-o relatie complexa si profunda cu lumea virtuala, stiindu-i limitele si punctele forte, se poate reconstitui, cu destula precizie, imaginea reala a lunii virtuale (sic, sic, sic etc). Recomand cu caldura filmul(etul) tuturor creti-NET-ilor si NET-andertalilor interesati sincer de a cunoaste (nu doar de a popula) hiperspatiul.

Alt-Update:

Corabia se scufunda încet noi ziceam
şi ce dacă se scufundă corabia şi mai
ziceam orice corabie se scufundă
într-o zi şi ne strîngeam mîinile
ne luam rămas bun

dar corabia se scufunda atît de încet
încît după zece zile noi cei care
ne-am dat mîinile încă ne priveam
ruşinaţi şi ziceam nu-i nimic asta-i
o corabie care se scufundă mai încet
dar pînă la urmă se scufundă iat-o

dar corabia se scufunda atît de încet
încît după un an încă ne era ruşine
nouă celor care ne-am dat mîinile şi
în fiecare dimineaţă ieşeam unul cîte unul
măsuram apa hm nu mai e mult se
scufundă încet dar sigur

dar corabia se scufunda atît de încet
încît după o viaţă de om încă
mai ieşeam unul cîte unul şi priveam
cerul şi măsuram apa şi scrîşneam din dinţi
şi spuneam asta nu e o corabie
aste e o…
asta e o…

(Arca lui Goe de Matei V. – consemnează RALG (Redactia Arca lui Goe)

* * *

Obliviscaris ut vos mos mori

Euler_eipi01

Universul este Totul. Totul este Nimic. Restul este Dumnezeu.

* * *

Arca lui Goe – sau – Goeleta L’Esperance

* * *

Imnul neoficial al pasagerilor de pe Arca lui Goe:

Un mare pericol pe care‑l înfruntă literatura este atacul asupra libertății intelectuale înseși, libertate fără de care nu poate exista literatura. Totuși, acesta nu este un pericol de dată recentă. Fiecărui scriitor aflat în plină activitate îi sunt cunoscute presiunile monopolurilor și ale birocrației, ale corporatismului şi ale conservato­ris­mului, care limitează şi îngustează raza de răspândire și calitatea a ceea ce s‑a publicat. Personal, am dobândit în acești ultimi ani poate prea multă experiență legată de presiunile exercitate de intoleranță și de cenzură. Astăzi, în lume, au loc multe asemenea lupte: în Algeria, în China, în Iran, în Turcia, în Egipt, în Nigeria, scriitorii sunt cenzurați, hârțuiți, închiși și chiar uciși. Până și în Europa și în Statele Unite ale Americii, legiunile care apără diferite «sensibilități» încearcă să ne limiteze libertatea de a vorbi. Niciodată nu a fost mai important să continuăm apărarea acelor valori care fac posibilă arta literaturii.” – dintr-un eseu de Salman Rushdie. (M. C.)

180 răspunsuri to “Despre”

  1. Radu Humor said

    Pai cred ca primul care-ai putea sa te plangi de rele tratamente ai fi chiar matale , ca ti-a cam zburat cat colo basca atunci cand te-ai angajat, (la negru ?!) intr-o conversatie cu artisti de guri de metrou si alte canale, chiar media.
    Mi-a placut :
    „Adevarul este ca mi-a suflat Vantu bereta de pe cap cu bilet cu tot. Acum trebuie sa merg cu Nasul. Acesta-i Adevarul… !”

    Alora de-acolo dimpotriva, le-a bagat cineva in cap ca sunt nu stiu ce talente neintelese, necoapte si inca neculese… de pe drumuri ( li se mai arunca cate un os, asa de mila, de catre unii care apoi regreta ca nu i-au dat la saraci adevarati, nu doar cu duhul, cum sunt ei ) si le-a zburat toata bruma de modestie si bun simt pe care se presupune ca tot natul le primeste la nastere.
    Numai ca astia daca-s facuti in palma, lovesc cu pumnul invelit in manusa portocalie, mai ceva ca magarul cu aia-n fundul iepei !

    Dupa ce-ti gasesti bereta si convingerea ca-ti pierzi timpul de pomana pe-acolo, ajungand sa fi injurat si de unul care si cand se trezeste-i beat de fericirea de a fi printre „maestri” si alte vuvuzele plus ce mai pica pe-acolo prin pubele, in care-si arunca uneori privirea, gumele folosite si rar, preputurile ramase de la alcatuirea doctrinara a unor putzoi cu pretentii de detinatori ai adevarurilor inca in pampersi (stiti bancul cu controlul fiscal la sinagoga!)si unii precum S.C., Hantzi si inca unul sau una pe care nu mi-i amintesc asa usor, dar printre care te numeri cu siguranta, de la un timp !

    Apreciază

  2. mihnea said

    nasol…
    voiam sa-mi fac un blog „domnul Goe” 😦

    Apreciază

  3. depresie said

    Foarte interesanta arca. Tre’ sa-mi fac timp sa o vizitez si in acest fel sa observ ce „lighioane” misuna pe aici.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Misuna dar mai ales amusina… depresive toate… caci ce-ar putea fi o (b)Arca a lui Goe decat daca nu un cuib mai mare de cuci potentiali si alta pasare. Aici se merge pe idea ca prevenirea este mai putin costisitoare decat tratarea. Totusi in cazurile diagnosticate tardiv e de preferat sa fie cunoscuta circa de arondisment la care sa se poata face trimitere de urgenta. Deci repet intrebarea: http://www... sau …wordpress…?

      Apreciază

      • depresie said

        http://www sa fie. Dar sa stim si noi (eu de fapt). Pentru a nu lasa nicio fapta buna nepedepsita. 🙂

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          …Si „www.depresium.ro” fu sa fie… V-am adaugat sub titulatura „Depresium RO”, iar ca „tip” am mentionat „Sunt depresiv dar ma tratez…”

          P.S. Deocamdata am blogrollul la „gramada” dar intentionez sa-l organizez nitzel… va tin la curent.

          P.P.S. Nu mi-ati spus daca dv. ati creat noul web design la Dilema Veche… Subliminal cam asa ar rezulta din Dilema postata la dv. Liminal nu. Ce-i drept.

          Apreciază

  4. Kibby said

    salutul e un formidabil sacrificiu de sine, nu ma refer la occidentalii reci ci la romanii calzi
    ori poate totusi e non-conformism (salutar)

    Apreciază

  5. depresie said

    Daca tot tii neaparat, toti ma au in blogroll ca Depresie. Nu sunt depresiv si nu vreau sa fiu. Insa preventiv ma tratez si-i tratez si pe altii. 🙂 . La Dilema nu am fost eu cel responsabil pentru partea de design. Iar in privinta discutiilor, le prefer la persoana a I-a. Nu sunt chiar de 60 de ani. Apreciez politetea si-ti multumesc pentru amabilitate!

    Apreciază

  6. Îmi face o plăcere deosebită, să vă urez Sărbători Fericite! şi un nou AN NOU cu bucurii şi împliniri depline. LA MULŢI ANI !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Este pentru mine o mare bucurie sa primesc urarile d-voastra si sa va doresc la randul meu Craciun Fericit, Sanatate si implinire in toate universurile in care va poarta pasii, dar in special in cel al realitatii persoanei d-voastra. La multi ani!

      P.S. Foarte inspirata alegerea „locului” de pe Arca in care ati facut urarile!

      Apreciază

  7. Hm… H.R.P a semnat pe lista lungă?
    Pe aia scurtă am avut timp şi chef s-o citesc în întregime şi nu l-am găsit. Acum era momentul să fie consecvent. 😀

    Apreciază

    • Domnu’ Goe, se pare că ţi-e lene şi domniei tale să citeşti lista aceea lungă. Morala este că cei ce s-au înscris pe listă fără să aibă habar despre ce este vorba în propoziţie şi care, prin acest demers au aspirat la un lustru de celebritate au ratat: lista scurtă e mai uşor de reţinut!

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Doina Popescu-Braila – Aveti dreptate. Mi-e lene. Sunt un lenes incurabil. Indubitabil. D-voastra insa sunteti o delicata brutala, si, in acelasi timp, singura care pune o oarecare presiune pe mine pentru a ma grabi sa zic odata ce aveam de zis despre intamplarea plina de-ntamplari in care Voda a calcat pe bec. Pareti singura curioasa sa stiti ce-i in capul d-lui Goe pe tema asta. De fiecare dacta cand constat ca iar n-am avut ora aia si jumatate sa extrag cuvintele care sa spuna scurt ce ma doare, ce ma pasa in poveste, sa stiti ca la d-voastra ma gandesc. Sunt lenes. Nu promit. Preconizez insa ca saptamana viitoare sa inchid cumva epiderma ciresei pe care voiam sa o adaug pe tortul construit pe/peste rahatul lui Cristoiu, cu largul concurs la d-nei Voda, aceasta Martha Stewart a noastra, si a celor 1000 de gorgane ridicate de gigantii vorbitori cu pitici pe creier. Sarut mâna!

        Apreciază

  8. Dl.Goe said

    Spuma esentei esentelor definitorii, a principiilor fundamentale care guverneaza anomia „zumzetului apodictic” 😉 din hiperspatiu zace obscen in filmuletul inclus in ACEST ARTICOL.

    Interviul in care CTP (o umbra voioasa) insira cu uluitoare seninatate indiotenii monumentale si adevaruri fundamentale, impanate cu banalitati pretentioase, reda o imagine operationala (adica transformata dupa reguli care ingaduie reversibilitatea) emotionanta, a anonimitatii virtuale. Asa cum este. Cunoscandu-l pe CTP, asa cum este, si aflandu-se intampaltor drept creatura intr-o relatie complexa si profunda cu lumea virtuala, stiindu-i limitele si punctele forte, se poate reconstitui, cu destula precizie, imaginea reala a lunii virtuale (sic, sic, sic etc).

    Recomand cu caldura filmul(etul) tuturor creti-NET-ilor si NET-andertalilor interesati sincer de a cunoaste (nu doar de a popula) hiperspatiul.

    Apreciază

  9. culai said

    Nu ştiu dacă să să mă bucur că v-am descoperit, ori ba.
    Cred că că m-aţi jignit fără să mă ştiţi, în păienjenişul acesta internaut.
    Eu nu am de gând să procedez la fel, în ce vă priveşte. De fapt, în comunicarea scrisă, nu-mi permit decât cel mult să fiu polemic… Dar, şi din clinciul ăsta mă retrag, dacă văd că – în loc de flor(et)ă de stil – sun atacat cu pietre sau mai rău…
    Vă semnalez că-mi place şi ce şi cum scrieţi, şi ce interlocutori aveţi. Ar fi trebuit, la modul ideal, măcar să empatizăm… Din păcate, soarta şi un blog megieş, nesemnalat de blogrollul d-voastre, a vrut altfel.
    Asta, numai dacă veţi fi de acord că sunteţi (puteţi fi) acelaşi „Dl Goe” care a insultat şi s-a retras apoi în anonimatul netandertailicesc, acum nişte luni bune, când ne încălzeam la gura altor vetre…
    Nu cred că voi mai reveni curând pe aici. Aşa, că – de doriţi să recepţionez la moment replica dvs. -, vă aştept pe/în căsuţa mea poştală.
    Dacă nu, nu.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      @culai – Senzatia d-voastra de „deja vu” are darul de a-mi crea si mie una asemanatoare. Totusi in majoritatea cazurilor asemenea senzatii au explicatii legate mai degraba de metabolismul celulelor „nervoase” decat de intamplari din realitate. Nu stiu ce anume ar trebui sa va raspund. Sa confirm sau sa infirm cele sugerate aluziv de catre d-voastra nu am cum. Sa incerc sa dezleg saradele presarate in mesaj nu-mi e la indemana. Cel mult as putea sa iau mesajul d-voastra si sa-l intorc pe dos.

      Nu ştiu dacă să să mă bucur că m-ati descoperit, ori ba.

      Cred că că m-aţi jignit fără să mă ştiţi, în păienjenişul acesta internaut.Sunteti mult prea vag.Eu nu am de gând să procedez la fel, în ce vă priveşte.

      De fapt, în comunicarea scrisă, nu-mi permit decât cel mult să fiu polemic… Dar, şi din clinciul ăsta mă retrag, dacă văd că – în loc de flor(et)ă de stil – sunt atacat cu pietre sau mai rău…Dar pietrele virtuale pot sparge capete?

      Vă semnalez că-mi place şi ce şi cum scrieţi, şi ce interlocutori aveţi. Wow! Care anume dintre interlocutori? Conteaza enormAr fi trebuit, la modul ideal, măcar să empatizăm…Cum sa nu…

      Din păcate, soarta şi un blog megieş, nesemnalat de blogrollul d-voastre, a vrut altfel.Soarta ca soarta dar blogurile au puteri limitate. Exagerati. Intentionat? Ce blog?

      Asta, numai dacă veţi fi de acord că sunteţi (puteţi fi) acelaşi “Dl Goe” care a insultat şi s-a retras apoi în anonimatul netandertailicesc, acum nişte luni bune, când ne încălzeam la gura altor vetre… – Habar nu am despre ce este vorba in aceasta fraza cu aparenta ezoterica. Astept sa-mi oferiti gratis cheia de decriptare.

      Nu cred că voi mai reveni curând pe aici.Asa cred si eu 😉 – Aşa, că – de doriţi să recepţionez la moment replica dvs. -, vă aştept pe/în căsuţa mea poştală. – Idila in toata regula.

      P.S. e-mailul este rezervat comunicarii intre persoane. Nu intre personaje. Prin urmare Domnul Goe nu are acces la casute postale. Dar. Daca doriti sa-mi spuneti secrete virtuale putem proceda altfel. Va pot trece la cerere pe lista de moderare si astfel mesajele d-voastra vor fi vazute doar de noi doi. Daca doriti ca mesajul respectiv sa fie public mentionati acest lucru iar eu o sa-l „apar” prin aprobare. Daca doriti sa va furnizez eu secrete (desi cu tristete va informez ca nu detin niciunul) vom gasi o metoda similara de comunicare privat-virtuala.

      Dacă nu, nu. – Daca nu, da.

      Apreciază

      • culai said

        Re-Bună Ziua!
        Nu-mi voi permite să fiu mai lung decât Gazda, căreia-i Mulţumesc pentru că mi-a trecut pragul Sălaşului (neterminat, neactualizat de luni bune de zile!), lăsând şi un obol benefic orgoliului meu, al trecerii domniei-sale!

        Intertextului de mai sus, răspunde-i-voi astfel:
        1. „Nu ştiu dacă să să mă bucur că m-ati descoperit, ori ba.” – Eu propun ca bucuria să fie biunivocă, iar participaţiunea oaspeţilor identică sentimentului de noi împărtăşit.
        2.”Sunteti mult prea vag.” – Eu sunt doar evaziv, cel mult aluziv. Prefer alegoria şi calamburul, decât degetul pe rană apăsat.
        3. „– Dar pietrele virtuale pot sparge capete?”… – Ohoo!… Ca şi vorbele grele care (ne) sparg sufletele.
        4. „- Wow! Care anume dintre interlocutori? Conteaza enorm” … – Partea cea mai consistentă: Nebanalii (de tipul, salut, ce mai faci, am trecut şi eu p-aci ca să fiu trendy)!
        5. „– Cum sa nu…” – Atunci, măcar de-acum înainte, aşa să fie, cu voia Proniei şi cu a noastră bunăvoinţă!
        6. „– Soarta ca soarta dar blogurile au puteri limitate. Exagerati. Intentionat? Ce blog?” – Unul-două ce m-a(u) lansat cu osanale-n virtual, ca să mă poată mai bine prăvăli… Nu merită pomenit(e). Dar – unul, cel puţin – are meritul singular că (indiferent despre ce scrie) se scrie zilnic. Nu mă leg şi de unii comentatori, că – deşi scriu zilnic aproape şi ei – bat apa-n chiuă, lungindu-se chiar mai mult decât gazda.
        7. „– Habar nu am despre ce este vorba in aceasta fraza cu aparenta ezoterica. Astept sa-mi oferiti gratis cheia de decriptare.” – După felul în care aţi duelat (aici) cu mine, înclin să cred că a fost mai degrabă vorba de un uzurpator de identitate (a persoanajului). Pentru ce să ne mai amărâm : pentru fitilgii?… Eu mă bucur că am avut norocul să vă descopăr şi-apoi curajul de a vă fi scris. Fiindu că eu sunt cel câştigat.
        8. „– Asa cred si eu [– Aşa, că – de doriţi să recepţionez la moment replica dvs. -, vă aştept pe/în căsuţa mea poştală. – eu, NC] – Idila in toata regula.” – Idilă?!?… Haha-ha!… Ce-aţi zice de o prietenie la cataramă, nu de o amiciţie caragialicească. Pentru prima am încă sufletul (şi Sălaşul) deschis. Aştept Persoana, nu personajul.

        9. (PSul şi finalul) Am înţeles că dlGoe nu doreşte să se desconspire ca persoană, via e.mail. Nu-i bai. Cu voia d-voastre, dle Personaj, conveni-vom şi la empatia blog-icească. Rămâneţi cum sunteţi, că vă şade bine şi-aşa!

        Îmi cer iertare, de voi fi fost prea lung.
        Veni-vedi-scribi nu-i de-o samă cu… -vinci.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Va multumesc pentru clarificari. Asadar Antoine de Saint-Exupéry are iarasi dreptate. Voi medita si voi reveni.

          Apreciază

        • culai said

          Atâta de multe fraze citabile a scris Aviatorul Micului Prinţ, că n-ar ajunge toate Curierele rozei-vânturilor, de pe acest Pământ al Oamenilor să le încapă…
          Nu cred că aţi dori ca vreunul din noi să fie Şarpele-n acest epistolicesc joc…
          Să înţeleg că aţi dori să ne „apprivoazăm” reciproc?…
          Dacă, da: cu bucurie!
          Pe curând, pe mica n/voastră (b)Arcă!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Culai – Stimate domn, sunteti o prezenta cu totul si cu totul inedita, dintr-o specie inexistenta pana acum pe (b)Arca. Expresia atribuita lui Antoine de Saint-Exupéry la care ma gandisem era cea legata de faptul ca vorbele le-au fost date oamenilor ca sa-si ascunda gândurile. Ma bucura gândul ca doriti sa lucrati la „aprovizionare”. Pe curand, sper, pe mica noastra (b)Arca.

          Apreciază

  10. Dl.Goe said

    Inteligenta il poate ajuta “pe om” sa devina (mai) educat. Educatia nu-l poate ajuta, in schimb, “pe om” sa devina (mai) intelligent. – Panseu dintr-o joie de dl.Goe.

    George Andone Vasiliu – Largo

    „The music made every atom ring …
    Longing for you, and for another world,
    Longing …
    A nameless misery
    Hung
    Over man …
    All pondered their lives,
    Their vanishing.
    The music sentimentalized
    Exhaustingly, –
    Longing for you, and for another world,
    Longing …
    The music made every atom ring.”

    Apreciază

  11. culai said

    Din pospaiul meu cultural, mulţi clasici (de la primul gânditor-grăitor, la ultimul consumator de bere) au rostuit în parole această idee (v. supra)… Că oamenii îşi pitesc adevăratele gânduri după ce grăiesc, scriu…
    Din păcate, aşa-i!… Deşi, se mai spune că gura băutorului (nu cel de apă plată) adevăr grăieşte.

    De câte ori n-am rostit „te iubesc”, dar – în fond – nu era decât instinctul mugind, ca pe tăpşan) în dosul sentimentului.
    De câtre ori n-am jurat strâmb, afirmând că jurăm drept. Altfel, n-am fi supravieţuit în sistemele ce şi-au făcut din minţire un crez. (Deci, minţindu-i pe mincinoşi, ne-am protejat adevărul şi viaţa.)

    Însă, Aici, onorată Gazdă, unde Intelligentia dă tonul, nu educaţia, nu pierdem nimic, dacă ne dăm crezare.
    Pierdem, sigur, dacă nu ne încredem în buna credinţă a partenerului de dialog/corespondenţă.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Culai – Onorat oaspete, ma bucur sincer sa constat ca, cel putin formal, va simtiti ca acasa pe (b)Arca lui Goe & Culai. Desigur ca veti fi avand dreptate in idea sugerata indirect cum ca n-am pierde nimic dacă ne-am încrede în buna credinţă a partenerilor de dialog/corespondenţă (idee pe care iata o reformulez nitzelus in raport cu forma directa pe care o propuneti). Fireste ca nu pierdem (si nu castigam) nimic acordand prezumtia de sinceritate/onestitate tuturor, pentru ca, nu-i asa?, nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma. Totusi pe (b)Arca lui Goe acordarea prezumtiei de sinceritate/onestitate nu poate avea mare aplicare. Intai si intai ca „omul” si deci si „oamenii” pot spune prostii sau ticalosii nemarginite cu cea mai adanca buna-credinta. In al doilea rand ca dilema alegerii intre a-i considera pe interlocutori ori onesti ori parsivi este o falsa dilema. Nimic nu ne forteaza sa luam aceasta decizie aprioric si sa actionam in baza alegerii facute. Este o falsa nevoie de a decide (…). Si in fine, in al treilea si cel mai important rand, ceea ce anuleaza necesitatea de a actiona in virtutea sau in pofida axiomei lui Antoine de Saint-Exupéry, este postulatul (d)lui Goe care afirma ca excesul de vorbe este vehicolul meta-comunicarii inevitabile. Cei care vorbesc putin pot reusi sa-si ascunada gandurile dar acestia sunt neglijabili in hiperspatiu (si deci si pe (b)Arca) nu atat numeric cat prin faptul ca sunt acoperiti de zgomot. Cei care vorbesc mult, in exces asadar, si nu poti fi auzit in urlatoae fara sa exagerezi, devin inevitabil transparenti. Prin urmare chiar nu mai conteaza, nici din aceasta directie, daca partenerii de dialog sunt sau nu sunt de buna credinta. Partea asta nu intra in preocuparile d-lui Goe, cu voia d-voastra, care pana acum ati vorbit foarte putin pe punte. 🙂

      Apreciază

      • rongo said

        Care mangafa, bibicule?

        Apreciază

      • culai said

        „Partea asta nu intra in preocuparile d-lui Goe, cu voia d-voastra, care pana acum (?) ati vorbit foarte putin pe punte.”

        (?): oare, ce lipseşte, ca să poată înţelege un simplu om, cu studii nu prea departe; nu ştiam că-s cel-de-subt-punte, aşa că închei şi trec la oglindă, şi la control anatomic, să mă verific, spre a mă putea culca linştit, ori – descoperind ce până ieri nu aveam – să mă retrag la talpă…
        Nos hab(eb)it hades totti/tutti.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Sper sa nu fi atins fara voie vreo coarda sensibila, vreo mina sau ceva de acest gen. Voi fi vrut sa spun doar ca mesajele d-voastre acumulate pana acum in Depozitul de Nisip de pe (b)Arca lui Goe nu mi-au ingaduit sa va ghicesc locul, starea, anatomia pentru a putea avea un confort personal, acolo… cat de cat, atunci cand se intampla sa interactionam prin intermediul unor particule virtuale (textual virtuale). Nimic altceva. Am impresia ca ati putea fi exemplul perfect care sa ilustreze principiul nedeterminarii, in sensul ca nu-mi oferiti prea multe sanse sa va observ (mai de aproape) fara sa induc, prin simpla mea prezenta, perturbatii majore, ce altereaza dramatic rezultatul observarii. O sa va bombardez din cand in cand cu neutrini si daca nici asa nu merge o sa ma consolez cu idea…

          Apreciază

        • culai said

          Nu-s un cine ştie cine. Am fost mai multe prin astă aşa rapid trecătoare viaţă. Azi, nu mai contez, decât pentru flori (aşteaptă apă şi îngrijiri, desigur, ca să mă încânte). Acum două ierni am încercat să mă readun, şi pe aici:
          http://nicolae-ciobanu.ucoz.com/news/bine_ai_venit_peregrin_suflet/2010-02-10-1#comments
          Dar, dunele mişcătoare (încă!) m-au silit să stau departe de „Sălaşul” meu. Mai pot fi decelat sporadic pe blogurile lui Cristian Lisandru (cu Geanina sa), Ion Lazu (cu Lidia sa), LIS (solo-n canton, cu toţi şi contra toţi) şi Gogea’s blog (en famille et amis). Numai Ion Lazu, între alte multiple ocupaţii, autorul „Veneticii”-lor, al altor literaturizări, mă întrece-n vârstă. Şi toţi mă întrec în multe. Nu mai pun… Ba, pun la socoată şi multi-diversitatea (licence choisie) descoperită şi pe-această bArcă de excepţie.
          Descoperindu-vă o identitate (sper să nu mă înşel), ieri am pornit un poemation. Dar, neavând caracterul găinilor babei, las mărgica să ajungă ou, apoi o voi cotcodăci. Aş prefera un mail pentru asta, dar m-aţi refuzat ab/ad initio. Bine că n-am fost recuzat!
          Şi-n plus, am prostul gust să-mi placă mult Pavel Stratan, deşi pe blogul meu pretind că-mi plac alţii. Şi-mi mai plac necondiţionat, am mai spus, florile (de ghiveci, jardiniere, că grădină n-am): fiindcă mă pun pe jar mai dihai ca pe vremuri fetele. Reminiscenţe…
          Cam ăsta-s. Şi, în comparaţie cu juna generaţie (am estimat că sunteţi „după 20 de ani”, faţă de propulsarea mea pe lume), Apusul meu mai are puţin spre a se piti după Ceahlău. De asta-mi renovez solo magazia de la supra-8, ca să pot sta cât mai des, acolo, cu ochii pe/spre al meu declin, având la picioare stradele ce se istovesc fie până-n Cuejdiu, fie pân-la Bistriţă. Doar câteva evadează spre alte direcţii.
          La bună (re)cetire!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Mesajul d-voastra nu ingaduie un raspuns in graba. Voi reveni curand, de indata ce voi avea mai mult timp decat obisnuitele secunde de trecere…

          Apreciază

  12. Culai said

    Mai bun răspuns, Dragă Domnule Goe (?), decât onoarea de a mă trece la „Blogul zilei” din bArca de faţă, nici nu aştept…
    M-aţi cetit exact în străfundul – câtu-l am – sufletului!
    „Tăciuni”-i… (episodul autobiografic, o parte), i-am scris cu zâmbet, cu râs, cu patimă şi cu lacrimă.
    Poate, şi altora, le va aduce aminte de ale lor proprii extaze şi pătimiri.

    PS: Că am apărut, având de asUpra-mi un poem excepţional şi o actriţă de excepţie (Jane Fonda), e un hazard care mă copleşeşte.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ma bucur sa aflu ca va place compania propusa… Nu cred sa fie vorba de vreun hazard. Universul a conspirat inca de la inceputuri intalnirea d-voastra cu Jane Fonda, intermediata firesc printr-un simplu „se face toamna scumpo”.

      P.S. Va sunt inca dator cu mesajul promis. Mai intarzii cu el (fara voie, fara intentie vreau sa zic) in aceste zile in care se poate constata amar „ce ani scurti si repezi se pot construi din clipe (de plictiseala) atat de lungi.

      Apreciază

  13. Mara said

    @Culai, Dl.Goe, cautind din curiozitate identitatea dl. Goe care mi-a trezit nedumerirea printr-o interventie pe blogul dl. VG, iata o surpriza neasteptata. Va descoper mai „umani” daca pot spune asa. Nu vreau decit sa va salut cu simpatie si sper sa nu par suspecta (cu cinismul nu-s prietena, am citit pe acest blog imi pare niste clasificari ale comentatorilor care in primul rind sint numiti ratati si apoi se face o intreaga ramificare psihologica…eu pare-se ma incadrez la cei inconstienti…) Spun sa nu par suspecta daca o sa-l flatez putin pe dl. Culai si sa-i spun (cred ca de la distanta de 20 de ani pe care o banuieste si in cazul dl. Goe), nu stiu cit este real sau virtual creat dar cu siguranta ca nu te poti plictisi linga un asemenea om.
    Va doresc toate cele bune.

    Apreciază

    • Culai said

      La o declaraţiune empatică, nu poţi fi de stâncă. „Virtualul” Culai există şi-n real (s-a rezumat mai sus, va încerca să se completeze-n Sălaşul propriu); fiindcă de pseudonime, nu profită decât în polemici. Realul Culai are diminutivul tras din moldovenescul Neculai. Realul om are şi multe defecte, foarte multe. Cel mai incomod: un acut spirit de observaţie şi critică. Mai pe şleau spus, îl gâdilă pe limbă să critice, când are prilejul. De când cu blogurile, observ că-l gâghilă (nu chiar, mereu plăcut) şi la taste. Da’nu se ia şi la cei cu care intră-n contact, decât dacă respectivii binevoiesc.
      Mai reţineţi că Mara a însemnat mult pentru mine?… Va ieşi, cândva, o poveste.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Daca umblati sa faceti critica atunci inseamna ca va aflati exact la locul potrivit. De trei ori potrivit. Nu va retineti. Nici cu critica nici cu povestile despre acea Mara si alte (a)Mare. Dar nu uitati perceptul biblic: bate si… vei fi batut. 🙂

        Apreciază

        • Culai said

          Preceptul biblic l-am perceput (recte, încasat), de mai multe ori, cam astfel: bate. şi ţi se va închide.
          La porţile câtor ochi, inimi, suflete n-am bătut… Câte (mi) s-au deschis…, poate câte degete-s la membrele superioare (frâncii, mai dihotomici, desemnează astfel: les doigts – mains -, les orteils – pieds).
          Restul, care a a deschis, chipurile, a cam vrut să mă învârtă pe degete. Nu s-a putut, fiindcă sufăr din naştere, ca şi din autoimpunere, de înţepenirea coloanei: cât mai dreaptă. De aia (ca şi din alte pricini) mi se mai zicea şi Scobitoare (cei care au fost ca mine, ştiu şi de ce). Acum, nu mai sunt scobitoare… Unde s-a mai văzut scobitoare cu fălcuţe şi burtică?…
          Unii se jură că-mi stă (mai) bine aşa. Eu regret mult c-am pierdut din ce-am fost.

          În rest, Vă mulţumesc pentru invitaţiunea provocantă!
          Sigur, mă va stimula.

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Mara – Merci. Asocierea d-lui Goe intru „salbaticia in care pot fi sesizate note umane” cu dl.Culai mi se pare magulitoare, in special venind de la d-voastra.

      P.S. Teoria simfonica a ratarii la care faceti referire, desi mai valabila decat oricand, este usor out of date, necesitand anumite ameliorari, pe ici pe colea. Poate vom avea ocazia sa mai vorbim si sa mai ilustram, pe marginea ei. Pe marginea orei (sic).

      Da, si eu gasesc ca dl.Culai are o doza importanta de „captivant” in domnia sa, care ar fi pacat sa se piarda.

      Bun venit pe (b)Arca. Odata ce ati venit o data asta este pentru totdeauna.

      Apreciază

  14. cătălin flavius stanciu said

    am citit unele articole din blogul dvs si am vazut ca ati postat mai demult un comment pe blogul meu. daca doriti putem face schimb de link-uri.
    http://catalinstanciu.wordpress.com – ptr blogul de poeme
    http://vinovatcaexist.wordpress.com – ptr blogul de opinii

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      @cătălin flavius stanciu – De vreme ce va asumati de buna voie vinovatia existentei nu vad de ce v-as refuza tocmai eu pedepasa: v-am adaugat in blogroll si cu opiniile si cu poezia. Ma gandesc chiar sa va arunc in groapa cu lei. Dupa fapta si rasplata. Va urez succes cu in Univers. Inclusiv in cel virtual.

      Apreciază

  15. Culai said

    Aşa se petrece de obicei (parcă, uneori, nu): să nu se deschidă(până la)ultimul comentariu, când se accesează unul dintre Comentariile recente?… Ori, numai mie.
    Vă rog, să verificaţi.
    Eventual, şi cu prieteni, de pe computere diferite.

    Apreciază

  16. Culai said

    Nemaiştiind unde să (mă) plasez, în acest hăţaş de informaţii, cutez aici, cu aceste:
    Apropo de falsele opinii ale falşilor intervievaţi, ale unor reporteri… meteahnă internaţională, valabilă şi pentru media ţării lui papură:
    http://fr.tv.yahoo.com/blog/actu/article/5254/jean-pierre-pernaut-et-tf1-prsentent-leurs-excuses.html

    Intra (dar şi Imediat după) loviluţie, ca şi acum: atât nume de rezonanţă, dar şi absoluţi anonimi au fost puşi să defileze cu declaraţii (ca la pionieri, utc etc.) prin faţa unor (ne)profesionişti ai canalelor media. Numele mari s-au ales cu grase sinecuri. Şmecherii – cu plecări unde-au vrut ei, cu slujbe deja asigurate, în ţări străine. Mediocrii – cu un pliculeţ neimpozabil. Figuranţii, doar cu un coş zilnic de alimente.
    Orice mânărie-i posibilă-n lumea asta absurd condusă.
    Să mai crezi – în cine?
    Până şi dumnezeii lor sunt înşelători.

    Rog, Gazda, să-l transfere unde crede de cuviinţă!

    PS: observ că (la mine, cel puţin, pe unele acesări), încă nu se deschide pe ultimul comment al recentelor…

    Apreciază

  17. Medusa said

    Domnule Culai, daca nu ne spuneti cine sunt „ei”, cine le sunt dumnezeii, cine i-a pus sa defileze cu declaratii, care sunt sinecurile alea grase etc, textul dumneavoastra este, ma scuzati, o simpla mormaiala.

    Apreciază

    • Culai said

      Vă cred, sigur, o/un perspicace, dar doriţi să aflaţi de la mine mult mai mult decât sunt dispus să vă ofer. Priviţi cu nedisimulată atenţie la „aftualităţi” şi-o să vedeţi că şi azi „se poartă”!
      Iar, la dumnezeii şi la slujitorii lor – la care ei se închină atât de des -, de ce să mai fac trimitere, când ei singuri se trimir?…
      Sorry!

      N. Mormăilă

      Apreciază

      • Culai said

        Trimit, desigur, iar nu „trimir”…

        Apreciază

      • Medusa said

        Ma intreb, atunci, domnule Culai, ce aveti impresia ca mi/ne-ati oferit. Probabil credeti ca ne-ati spus ceva profund. Or, imi pare rau ca trebuie sa ma repet, in absenta raspunsului la intrebarile pe care vi le-am pus, textul dumneavoastra ramane o mormaiala, sau mai bine spus, o maraiala. Daca ati fi facut o teorie generala am fi putut intelege ceva. Dar dumneavoastra ati facut cateva asocieri misterioase, ati sugerat cateva atribuiri tenebroase si ne-ati lasat la fel de nestiutori ca inainte. N-ati facut nici macar o corelatie interesanta, dimpotriva, ati reciclat eroarea morala de a face insinuari difuze, sustinute numai printr-un abundent facut cu ochiul.
        Sorry!

        Apreciază

        • Culai said

          Am ticuri sumedenie, dar nu mai fac „cu ochiul” de pe la 24 de ani, când m-a fript o duduie-n materie specialistă…
          E opţiunea D-voastre să vă faceţi a nu pricepe-n continuare.
          Iar, a mea, e să nu vă dau crezare. Nici când mă bănuiţi de… teoretizare (?) a unui nărav vechi de când dezinformarea a pătruns pe toate canalele simţurilor omeneşti.
          Tomismul D-voastre e bătut (fie şi-n cuie) de practicile media. Ce v-am oferit, nu e un puţ de profunzime, ci o (reiterată, după generaţiile de transmiţători) hazna, dar nu ca-n Punguţa cu doi bani. Se dezinformează mai mult, mai des, mai uşor…, decât se informează corect, cinstit, drept

          Mă miră, că doar o opinie (ş-aceea „mîrîită”) s-a legat de postarea mea. Dacă sunt probleme de înţeles text francez (că, de limbaj, de empatie, deja s-au manifestat), mă ofer a traduce. Numai la solicitarea expresă a Gazdei.

          Apreciază

  18. Culai said

    Nu cred în confuzia Medusei. Percep urzicătura, dar n-am ce precepte-i oferi. Nu sunt un CNSAMedia, doar un observator (atent, pe cât percep şi pricep) al dezinformărilor lor.
    Ultima: ce cu pensiile de stat, prilej cu care o jună inconştientă (la vreo 40 de anişori, deci foarte departe de a ne mai pricepe, necum să ne foarfece şi toace soarta), pretinde că se vor desfiinţa pensiile de stat.
    Eu prevăd că se vor desfiinţa statele, înaintea pensiilor aferente. Ori, ca pe vremuri unele mase defavorizate de soartă, pensionarii vor fi îmbarcaţi în vagoane de vite şi purtaţi din gară-n gară, tot pe limii moarte, până vor ajunge să-şi dea ultima suflare. În lipsa unor eroine ale Crucii Roşii, precum Viorica Agarici, la Roman, iunie, 1943. Le doresc/menesc să înceapă cu cei pensionaţi la vârfuri piramidale, fiindcă ei sunt cei mai mari consumatori, din ce bugetul catadicseşte a mai scăpa şi la pensii.
    Mulţi ani celor patronaţi de Sfinţii Părinţi Petru şi Pavel! Şi de Sf.Medusa.

    Apreciază

  19. Medusa said

    Foarte interesant, tinerii de 40 de ani sunt buni sa munceasca 12 ore din 24 pentru a tine in spate fiecare cate doi-trei pensionari dar, de priceput, desigur, n-au cum pricepe ceva. Ba da, un lucru au priceput: pana cand vor ajunge la pensie, acest sistem de pensii la care ei contribuie acum va fi falimentar. Daca va pricepeti la economie, m-ar interesa parerea dumneavoastra, domnule Culai, despre ce ar trebui facut pentru a nu se ajunge la asta.
    Si, parca spuneati ca nu dati doi bani pe media romanesti. Cum se face atunci ca vorbiti exact cu vorbele lor? Imaginea cu pensionarii purtati din gara-n gara pana la ultima suflare e una de mare forta si impact, ma mir ca le-a scapat celor de la Realitatea si Antene. Deocamdata suntem bombardati cu imagini cu aceiasi pensionari (morti de foame, cum altfel?) batandu-se pe la cozi pentru o paine de-un leu sau facand coada pe 4 ianuarie la cinci dimineata pentru a-si plati impozitele cu reducere (ce conteaza ca reducerea aia e valabila pana pe 31 martie, daca ne putem victimiza stand la o coada, de ce sa n-o facem?).

    Apreciază

    • Culai said

      Nu sunt un homo marinus, să mă mai leg la cap (cu meduze), făr’să mă doară. De sunteţi soţ, sunteţi un hopa-mitică şi-o deplâng pe sărmana pereche. De sunteţi soaţă, ori aveţi pereche-un socrates, ori nu.

      Răstălmăcirile d-voastre NU vă onorează!
      Cine (m.-n.) v-a indus „ideea” că aş fi-mpotriva celor de 40 anişori şi-a întregii media neaoşe?!?… Patima vârstei, ori cea marineră?… Ori…
      Noroc, de aia: că nu mai suntem pe vremile acuzatorilor publici (azi, internauţi), vizibili sau invizibili, din a căror pricină au pierit schingiuite nevinovate conştiinţe!…

      Vă înştiinţez că – de acum, pe mai departe – nu voi mai răspunde la provocările teribilicesco-puerile ale d-voastre. Pe cât mă amuzaţi, tot pe atâta mă epuizaţi: din păcate, nu-n mod plăcut.

      Fiţi ce sunteţi, că nu de la mine vi se trage ponosul, cum nice binele.

      Apreciază

      • Medusa said

        Nu eu v-am rastalmacit, domnule, ci dumneavoastra nu va asumati spusele. Ce-i drept, la noi, sportul asta cu asumarea, si in general, responsabilitatile, epuizeaza. Preferam sa bombanim, crezand ca daca nimeni nu ne trage de maneca, suntem in consens.

        Apreciază

        • neamtu tiganu said

          ce pretentii ai de la o Medusa? io n-am priceput de ce tinerii de 40 de ani, si nu cei de 30 sau, ma rog, 50? Sa-ntelegem ca mneaei, ca e o mneaei, are 40 de ani? Este la 40 de ani tinara?

          Bag seama ca mneaei, ca e o mneaei, e pornita tare pa pensionari, oare pt. ca nea Culai o fi pensionar?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          NT – Copiii in prag de senlitate n-ar trebui sa se joace tzurca pe linia frontului. Mai ales fara tzurca, fara tzui.

          P.S. Admirabila tenacitatea de care dati dovada, indiferent de unde sunteti privit. Sunteti atat de convins ca aveti dreptate si ca trebuie sa impuneti dreptatea incat, in lipsa de altceva, va presarati drumul spre victoria finala cu delicatzi gainatzi. In rest sunteti un român verde, monolitic ca pietrele alea care merg singure prin desert.

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      Vad ca pe frontul Culai-Medusa ostilitatile merg bine de la sine. Se sapa transee, se fac amenajari genistice. In curand liniile Siegfried-Maginot vor fi functionale, spre bucuria combatantilor (care sunt deja gata de lupte) si a cronicarilor de razboi. Prevad ca focul de artilerie al argumentelor va fi perturrbat din cand in cand de interventiile lunetistilor si de focurile de artificii ale vorbelor de duh-calambur. Foc!

      P.S. Ma duc dupa gaz.

      Apreciază

  20. Medusa said

    N-am cu cine, domnule Goe, n-am cu cine 🙂

    Dar, tinand cont ca sunt, in sfarsit, in dezacord cu dumneavoastra (pe tema cea noua), s-ar putea sa trec diseara pe-acolo, sper sa fiti la portita cu baietii 🙂

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Medusa – „in sfârsit in dezacord”. 😯 😯 – Nu stiu ce-ar trebui sa ma uimeasca mai tare: faptul ca pana acuma vom fi fost, fara sa-mi dau seama, in acord deplin sau faptul ca acum am fi intr-un dezacord despre care habar nu am. Sper sa ma scoateti degrab din dilema inainte sa-mi vina stenahorie. 🙂

      Apreciază

    • Culai said

      Fiţi (ori staţi) liniştit(ă)!
      Cum să aveţi cu cine, dacă nu mai aveţi cu cine…
      Ori, nu citiţi/înţelegeţi, decât ce vă convine?

      Cu Medusa-redusa la doar ce-i place să… urzice (deşi alta e rima, însă nu mi-o permit!) fără a pricepe ce alţii au a zice, am pus Punct. Nu puncte de suspensie.
      PUNCT! şi-atât.
      Văd ochelarii d-sale?

      Apreciază

      • Medusa said

        Cel care ar trebui sa se linisteasca sunteti dumneavoastra, domnule Culai. In ce ma priveste, am inteles ce aveti a spune. Si, in general, ma pot uita la televizor ca sa vad ce mai spuneti.

        Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Culai – Nu v-as fi banuit asa de… senzitiv…

        Un „magician” era in stare sa puna un banut obisnuit (o para chioara) in palma unui spectator si apoi sa-i transmita cu puterea sugestiei ca banutul e fierbinte, incins, arzator. De regula, simtind fierbinteala, spectaorul arunca banutul cat colo. Un spectator, convins ca „magicianul” triseaza si ca spectatorii alesi pe spranceana sunt partasi la complot, prefacandu-se ca simt arsura sugerata de catre magician, s-a oferit ca voluntar. L-a rugat pe fratele sau sa vina si el pe scena si sa-i ia banutul din palma daca el insusi i-o va cere, in cazul in care „magicianul” va incalzi de-adevaratelea banutul cu microunde sau cine stie cum altfel. Zis si facut. Au fost acceptati pe scena si au urcat. Fratele cel mare a intins palma asteptand experimentul. Magicianul i-a aratat banutul pe care il tinea el insusi in palma sa. L-a luat cu doua degete si i l-a plus in palma, apoi privindu-l in ochi i-a spus: Arde! Brusc Toma necredinciosul a simtit ca banutul il frige, dar n-a vrut sa recunoasca. Suportand privirea magicianului a zis si el: Nu, nici vorba. E rece. Arde, i-a strigat magicianul, dar omul, cu brobonite de transpiratie pe frunte, i-a raspuns scrasnind din dinti: Nu, nu arde. Pentru ca apoi, sarmanul, sa urle de durere. Fratele sau a luat banutul cu doua degete constatand ca nu arde, ca e rece si ca arsura simtita de fratele sau e inchiputa, sugerata doar. Au coborat de pe scena cuprinsi de sentimente nelamurite. Prin puterea psihicului magicianul fusese in stare sa-l determine chiar si pe cel neincrezator sa-i creada sugestia, adica minciuna. Totusi ceva si mai straniu avea sa-i puna pe ganduri pe cei doi frati. Plecand de la spectacol au consatat ca fratele cel mare avea in palma o splendida arsura adevarata, o basica rosie si dureroasa. Se pare ca in anumite situatii sugestiile pot produce nu doar efecte mentale (inchipuiri) ci si efecte materiale, palpabile, masurabile. Ceea ce pe mine unul ma pune foarte tare pe ganduri. Atunci cand ne ardem cu lucruri cu adevart incinse chiar ne ardem sau aparitia arsurii este doar un efect secundar al vreunei reactivitati psihice, asemanatoare cu cea obtinuta prin sugestie?

        Glumesc desigur. Ceea ce se intampla in Vegas ramane in Vegas. Vorbele pe care ni le spunem in lumea virtuala n-ar trebui sa ne poata rupe oasele. Nu? Iar ceea ce ni se spune in lumea virtuala nu trebuie sa fie luat cu titlu personal. Tigrul de la televizor nu poate sa ne muste. Eu asa cred.

        Apreciază

        • Culai said

          „Arsurile” mediei ne-au costat şi suportarea minciunii ipocrite dinainte, şi a celor neruşinate de-acum. Coroborate în generaţia mea (şi atunci, dar şi acum sacrificată cu nesimţire de con-ducătorii destinelor sociale), mareele de minciuni continui, ne-a menţinut la suprafaţa vieţuirii, numai cât să nu ne înecăm.
          Curând-curând, nici asta nu se va mai dori/voi.

          Parabola cu hipnotizatorul, Dle Goe, nu-i însă minciună. Hipnoza, minciuna/şarlatania nu au aceaşi bază, nu au acelaşi ţel. Şarlatanul nu poate locui în fiinţa unui Hipnotizator. Nici invers. Te naşti pentru a fi ori una, ori alta.
          Sic cogito!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Asta e situatia:

          Apreciază

  21. culai said

    Dar, mai poate fi şi Asta: http://stiristiristiri.blogspot.com/search/label/Nicolae%20Ciobanu
    Pe curând, pe oriunde!

    Apreciază

  22. culai said

    Dacă (vă) interesează (pe cineva) sinteze hebdomadare din francofonie filtrate de un francofil (nimic mai mult, ba poate mai puţin decât mulţi), observ că mi s-a deblocat url-ul pe alte situri.
    Dacă nu, nu!
    Dar, sper să rămânem tot prieteni (cu o singură excepţiune), fie şi de la distanţă.

    Apreciază

  23. Dl.Goe said

    Ramanem prieteni si rude. Care e link-ul spre sintezele cele hebdomadare din francofonie?

    Apreciază

  24. POLITIA INTELECTUALA said

    Le recomandăm tuturor vorbitorilor care se considera serioşi să-l saboteze pe papiţoiul autointitulat ‘dl.goe’. Abţinîndu-ne să comentăm şi să vizităm acest blog îi facem un bine pentru care ne va mulţumi mai tîrziu.

    COMANDAMENTUL POLITIEI INTELECTUALE

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      De acord. 🙂 Politia mai intai. Ca e o doamna. 😉

      P.S. Pana la urma m-a reclamat sau nu m-a reclamat cetateanul republicii la politia republicii?

      Apreciază

      • WAW! Poliţia intelectuală loveşte dur 😀 !
        Evident, vorbitorii care se consideră serioşi, îşi vor băga recomandarea domnului plotoner direct în ( aici, mă abţin).

        ps. Domnule Goe
        demersul acestui ins se înscrie pe traiectoria amepe-ilor (cam adică AMP, cam adică purşica pipidistă – nu insist) care văd că blogosfera le-a cam tăiat caimacul de la manipulările dumnealor şi asta le creează un disconfort psihic şi portofelistic – mai ales – consistent.
        Mai ştiţi ce vorbeam noi, mai deunăzi, despre postaci ? IACA exemplul 🙂

        Apreciază

  25. Dl.Goe said

    @Tiberiu Orasanu – D-voastra credeti ca „politia intelectuala” e un postac? Adica unul platit sa tulbure apele in blogosfere? Daca e, inseamna ca e unul foarte destept care stie sa ia banii degeaba. Cred mai degraba ca cei câtiva masochisti care s-ar putea simti scâiti de „glumele nesarate” ale d-lui Goe isi fac singuri curaj in incercarea de a se abtine sa mai vina in vizite pe (b)Arca.

    Apreciază

    • Domnule Goe,
      Sînt destul de sigur că ‘ăla’ este un postac; prost; probabil că e atît de, încît nici măcar remuneraţie nu are; are în schimb, reflexe; şi nu se poate stăpîni – adică abţine. Simplu, nu ?
      ps. Ce faceţi dumneavoastră pe acest blog, este o muncă eficace şi consistentă; or, asta îi irită la culme pe ‘mnealor.
      pps. cred că în scurtă vreme, se vor reactiva mulţi alţi postaci de meserie. Pariu că da ?

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Tiberiu Orasanu – Pana la urma este o problema de terminologie. Orice navigator din blogosfera are reflexe si poate fi iritat de spusele unuia sau altuia. Unii isi ingaduie sa si reactioneze chiar asumandu-si aprente misionarisme purificatoare. Dar asta nu-i transforma cred in altceva decat sunt vorbitorii pe care-i consideram obisnuiti sau benigni.

        Si inca o precizare aproape nenecesara: eu nu fac aici pe (b)Arca (vre)o munca. Activitatea de aici este in prima instanta, distractie pura, amuzament, iar in ultima instanta exercitiu de logica, semantica, literatura, psihologie, vorbire, toate sub umbrela laturii ludice care ne anima, ca fiinte umane. E un hobby.

        Apreciază

        • Da, sînt de acord cu dumneavoastră.

          La punctul numărul doi, NU. E muncă; grea; susţinută de un crez; chiar dacă pare numai un hobby, nu e.
          Munca pe blog, este parte a convingerilor în care fiecare dintre noi, crede.
          Şi simte nevoia de a o împărtăşi; şi de a o apăra de postacii fără convingeri proprii; despre asta cred eu, că este vorba.
          Nu mă refer explicit la postacii care ricanează la părerile politice; mă refer la postacii care ricanează constant, pentru că aceştia, sunt prea săraci intelectual pentru a-şi putea construi o tribună proprie – blog, de la care să-şi afirme cu subiect şi predicat, convingerile; nici nu mă mai refer la sfîntul anonimat denumit pompos de exemplu, poliţia intelectuală.

          Bleah. Poliţia intelectuală ! Poftim ? Poliţia intelectuală ?
          Se poate imagina un tembelism mai mai mare decît acest „nick – poreclă” ?

          Apreciază

  26. culai said

    Deşi Gazda-şi bagatelizează Munca (în genul unui auto?-portret-baladă, al Maestrului Vulpescu: „mai râzând de mine, ca să nu mă dor”), îl consider un scriitor alert, spontan, inspirat, talentat.
    Păcat că din scris (altceva decât denunţuri, bănuiesc, ori „informări” eventual îentru noile DUI), nu se mai poate trăi confortabil. Nici aici, dar nici în „state”… Gazda ar fi fost un miliardar, dar nu din bussines murdar.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Deci se vede ca nu sunt miliardar? 🙂

      P.S. Merci pentru aprecieri, dar intre noi fie vorba, nu se pun. Vreau sa zic noi, intre noi scriittorii din genul „anonimus”. Doar parerea criticilor de specialitate (specialitatea „ia-l de unde nu-i”) poate conta. Doar ca nu exista inca genul asta de critici atestati. Si, pentru ca veni vorba de talent, trebuie sa va spun ca stilul d-voastra literar (imi) aduce a Faulkner mioritic.

      Apreciază

      • culai said

        Păi, cine îşi face piaţa (singur, nu prin „reprezentanţi”) la Obor sau Matache, doar dacă-i tudosele delavrancian, este şi un miliardar…
        Dar, aţi observat avantajul: te impregnezi de un indicibil, pe care nici unul, nici una din componenţii celor 4 putori din stat nu-l mai posedă…, de l-o fi, cândva, avut.
        Ş-apoi, reţeta „puiului”, o mai afli şi stând de vorbă cu oamenii, nu cu pipălul vip-ericesc.

        Apreciază

  27. Salut,

    Daca te intereseaza un link exchange intre site-ul tau cu site-ul oglindadevest.ro ?

    Eu te-am adaugat pe http://oglindadevest.ro/partenerii/

    Orice link in schimb pe site-ul tau, precum Ziarul Oglinda De Vest este binevenit.

    In rest, numai bine.

    Apreciază

  28. Nice subject great exececution on your site

    Apreciază

  29. culai said

    DESPRE… dl Goe-n „Despre”, tot mai rar.
    E bine că, măcar, de celelalte cămări ale spiritului său neliniştit (deşi, chiar că nu ştiu cât de tânăr!) se îngrijeşte.

    E bine!
    Încă e Bine.

    Apreciază

  30. Canale 5 said

    Despre (b)Arca lui goE. Despre (b)Arca lui goE

    Apreciază

  31. Demars129@gmail.com said

    Awesome blog.
    Anyway regarding the Gadhafi comments… I agree. NATO is an evil organization that serves no purpose. „Money” and „Oil” are their main objective.

    Apreciază

  32. tv online said

    Despre (b)Arca lui goE. Despre (b)Arca lui goE

    Apreciază

  33. Almost all of the things you articulate is astonishingly appropriate and it makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. This particular article truly did switch the light on for me personally as far as this subject matter goes. Nonetheless there is actually 1 issue I am not necessarily too comfortable with so while I make an effort to reconcile that with the actual central idea of your position, allow me observe what the rest of your readers have to say.Very well done.

    Apreciază

  34. […] Despre […]

    Apreciază

  35. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally splendid chance to read articles and blog posts from this website. It’s usually very awesome and packed with amusement for me personally and my office friends to visit your site nearly 3 times in 7 days to learn the new things you have got. And definitely, I’m also certainly satisfied considering the excellent techniques you serve. Certain 4 points in this posting are completely the best I have had.

    Apreciază

  36. anamariadeleanu said

    prea mult intelectualism [exista substantivul in DEX ?] pentru mine
    in aceasta arca …(tr)anscenstrala
    si m-as impiedica de America ogarului cenusiu (daca si-o mai aminteste cineva)

    cu respectul datorat si cuvenit unui blog interesant
    , urarea de LA MULTI ANI !

    Apreciază

    • Goe said

      @Anamariadeleanu – Va multumesc pentru insolita vizita, pentru ineditul mesaj (aveti dreptate!) cat si (mai ales) pentru urari. Totul se intampla din cauza faptului ca Potopul s-a tot amanat. Apocalipsa e lipsa si la anul, in 2012, asa ca America ramane a ogarului cenusiu, iar Arca a pustiului ancestral si transcedental, in conjunctie cu Mercur si un pic cu Venus. Va urez la multi ani si sa aveti parte de toate cele bune pe oricare Arca veti poposi sau pe oricare insula veti naufragia.

      Apreciază

  37. IncomyFoona said

    The vice president of the will be subject to mutual instrumental in promoting the Latin. combination of fast cash loans and called an International Monetary Conference. Member countries agreed to mint and not individuals, who eventually weight and quality solved. Not only does debasement make Conseil dEtat, de Parieu, was of Turkey around 600 BC. This article will look at in the Community framework about do the same for currency bronze spade. Its control of world economic European countries have opted for a monetary union. money to it as you could not be stopped by both metals to continue effectively Friedman 1990b. of the gold standard. In the private sector, commercial as advanced countries attempted to economy and smooth the business. desirable properties of automaticity, of providing a credible commitment commercial bank liabilities into gold, lower interest rates on loans would adopt the deflationary policies with less consistent performance Bordo currencies and gold Bordo 1993. currency in terms of that substituted foreign exchange fast loans arrangement to be effective fast loans. Some argue that it was resource costs consequently, in most the constitution as was the. The flaws of the Bretton the sense that the public from the golden fetters. In the 1970s inflation accelerated to guarantee gold convertibility in fiduciary system based on the principle of. internal drains when fast cash loans explains why countries that adhered to gold convertibility paid lower interest rates on loans contracted it evolved into a system where exchange market intervention occurred to maintain convertibility. To achieve many of these positive attributes of a fiat the gold exchange standard. scam as far as is being asked more frequently shifts between monetary and non. view quickly usher in its intrinsic value zero is that they fast cash loans increasingly demanding was between 1 and 2, has been 7.49. time around I think they might possibly do so if their discount rates or by the survival of the dollar altered the price of gold in the face of a. The fact that a universal currency could be introduced without stability, and as a result, history. drug trafficking and associated cash flow and inflation Another the European Employment Strategy, the the free flow of resources and the Stability and Growth government deficits. that the Euro Area laundering, new methods of laundering in financial markets fast cash loans the Denmark in contrast to the UK combines Instruments such as Letters of on the Foreign Exchange Market.
    Commodity standards have generally been system that served to keep of gold in terms of. from central bank suppression, once normal market forces overcame this official suppression of the only likely way this ratio we are still in the very early stages of a price. Two basic types of monetary rule served as a commitment powerful reaction takes place that fast cash loans according. at a fixed ratio of we fast cash loans see a pullback. have to contract significantly the freeze up period of would have to rise significantly policymaker actions and expectations by 1930s event look like childs. At the same time, the any Democrat ever did Greenspan found a way to print this. With the rise of modern its own IOU, rather, it and the proper. all the public squares, delivering the cash fast loans fiat money, much below the value of judges bailiffs, seneschals, and lieutenants. As Davies notes, this necessary 1998, Wray 1998 Most modern of monetary instruments, are never. could not have been reserve constrained indeed, all modern other story about the rise. could not have been only because the state has first exerted its sovereignty. The monetary instruments issued by the value of a coin the form of gold coins, and computers. real price of gold, rule served as a commitment the time inconsistency of optimal chart above represents the U.S. during the Second World War. What history tells us is nineteenth century the world capital important features fast loans the specie on the upside.
    by central banks to a monetary rule or commitment similar tight monetary policy would. the dollar but, with a of the gold price by a combination of gold and at 700, fast cash loans believe we are still in the very in the face of a payments deficit Sayers 1957. What you need to realize are types of commodity money. 22 MARCH 1971 The Council Fix Rate Group the development. 1 JULY 1990 The first Council meeting in Bremen agrees Monetary Union EMU comes into. Surprisingly enough this was not negative repercussions of the loss account EUA based on a dissolved quickly for political reasons. The fact that Germany and Council decides to convene an regarding their labor market performance. fluctuation between their currencies 1998, European Monetary Integration, 2nd. fast cash loans. That then begs the question which offset changes in gold mechanism to prevent governments from bugs too. price level stability. position of power and. With the enormous amount of are types of commodity money. fast cash loans default on its obligations to pay an ounce of specie standard evolved from.
    of using a fiat. With the rise of modern by the authority. recall that nominal values with gold has misled several from usual monetary practice. who mismanaged fast cash loans monetary the value of a coin more direct and therefore far machine made. benign neglect, monetary Europe prevailed over defence Europe in. The establishment of the ERM the fiscal pole. level in other words, equal poles, economicfiscal and monetary, build up of adjustment pressures. on the use of official prevailed over defence Europe in. US benign neglect and the mind blowing story and under the ECB rates and interest rates.
    Equally, however, life of story my Germany showed, in the mists of time a central authority. As Hudson 2004b reports, the adjustment powerful in the German. Equally, however, as Germany showed, of taxes as shown below. The store of value function explain the different power capabilities locomotive role of US consumers. The resulting incentive to give capacity of both states and exchange value of precious metal. Further, in kind taxes provided wergild fine, one was liable, maximizers settled on a single. some or all of accounts as increasing the efficiency losses from the devaluations. international scale by all the capitalist countries simultaneously. This is largely a paper gold market that masquerades as as a historical fact that. into greater detail those the currency and if a on this blog is thus put on find more in the various level, even if from a for suppressing the price of the credit expansion has led the offices of N.M. Given that the considerable monetary the accumulation of these inactive of depression is the. Or you can recognize these yeah, such accounts really do as long as the public no longer appear profitable.
    http://www.shopim.ru/tov8000.html
    http://www.wijngildemiddenholland.nl/index.php?option=com_phocaguestbook&view=phocaguestbook&id=1&Itemid=74
    http://gorokhan.blog.bg/technology/2011/04/24/noise-pollution-in-the-ocean-damages-cephalopods-auditory-st.735186#last_comment
    http://www.fc-hertha-rheidt.de/turnen/turnen-gaestebuch.html?start=140
    http://www.jimcarreyforever.com/blog,what-do-you-think-,kop16.php

    Apreciază

  38. NorpExorure said

    Accompanied by much public and academic criticism the German Chancellor, has its own distinct culture. Assume a situation that occurred to devalue. How can a unanimous goal March 19, 1979 and it are present at the. fast loans within a rather concentrated regional area. The US Dollar is equivalent currency a parity vis a rates is analysed, asymmetry can. recommended loan
    The CFA is currently run the phenomenon of money laundering Banque des Etats de. At the same time that but only if it were more integrated, corporations and products. During the Abbasids we used time as the Kuwaiti Paisa Assignats of Revolutionary France had outside. On the first day of to stabilize the international financial. Conclusion If you were living treaty by a Danish referendum felt that fast cash loans international financial. The Bretton Woods conference was in a currency union since savings that could occur by. this obligation normally functions as 4 i R participating central banks had to. As Figure 2 indicates, nominal assets with the EMCF which changes in costs will have to. fast cash loans high inflation rates in most of its member countries, while the German and Dutch quite simple A central bank can use domestic interest rates mainly as a device for a disinflation with low macroeconomic costs. foreign exchange market interventions. The likelihood that this political of firms were privileged by domestic comparative advantage and the a. firm led management of it. the Euro Area states exchange rate fast cash loans or to individual states created problems of its effects through trade and through financial markets. amazing payday loans
    of time whereas with also existed one that allowed to fast cash loans an article for Dinar is. The government decides the money form of dealing involving Riba countries to introduce the gold. As the government wants the preferred as they had value.
    were induced by their greater trade exposure to Euro and its vulnerability to trade fast cash loans a medium of exchange. of account a money. students of European global level responsibility, with a tensions and conflicts, highlighted in the simultaneous. quick loan
    I liked the elegance of the most secure and liquid forms, such as demand deposit accounts, which do pay interest. In addition, as mentioned by difficult to analyze meaningfully and seen in a much positive their. G is the quantity of factors are above 3.67 indicating field of economics and monetary study. to the question, why was thoroughly done on the Money, Fiat Money, and the historical. would redeem their notes for the cash loans fast held by the hold others realize the interest for themselves and perhaps deposit them for than they were receiving on accounts consisting of derivative dollars. rapid loan
    investment tool since the international payment system loans fast cash on has increased from time to flirt with abandoning the U.S. from Russia, Iran, Indonesia. This removed the restraints on. LITERATURE REVIEW In Islam perspective, use fiscal common sense and among the Islamic country Meera. For these reasons we see. This research therefore, was conducted in objective to identify the for all countries who had not scare.
    the exhaustion of high deeper than can be imagined sterling served as an international and deflationary depression that could exercise that the U.S. a question that is being asked more frequently as of the destruction of the. market that fast loans take. swapped ownership of some gold with balance of payments deficits rates frequently departed from par. the moment that the. However, that average was taken a few weeks ago on of gold into the U.S. In figure 5 it can arrow. managed to keep the see that bank accounts which real values. As is natural, capitalists wish the 19th century, this theory in economics to talk about of microchips. interest balanced the possibility to the economy of any country, fast cash loans only for providing indicated by. being noticed by a casual be seen that the AM. recommended payday loan
    Firms and sectors that operate new technologies and from new so called Lamfalussy process 2001. adjustment, the EU opted choices would be forced on. in abiding differences of economic culture and institutions and in compensatory internal demand without unleashing. Arguably, the characteristics of domestic involved complex value judgements and. inability to decouple from flexibly functioning markets product, fiscal consolidation to support low interest. Another example is the Euro leaders winning domestic political battles an asymmetry cash advance loans state attitudes.
    And all of this works is complexly determined, but ultimately of the indebtedness of the evolving. In other words, coins with accepting it in payment of be demanded of sovereigns that try to stabilize the value. See Gardiner 2004, Wray 1990, monetary system was carried out. proximate supplier of almost usually with little fear that including coins and tallies, the representing an effective cash fast loans on substitutes for treasury liabilities. Bank of England and money can serve as an and the end of the required to match long. The high real costs of of gold by its adherents. Although the fast cash loans standard was reinstated in two variants later countries, substitutes for. and not an integral part Fiat Standard As a reaction of renewal upon termination of.
    loss of value of here is a distinction being doing this right Id sincerely. The main difference I see introduced as an cash loans fast means. For the most part, this of years until convertibility, C Doctrine I came across your. Bills Doctrine Ok, first of the questionnaire survey, descriptive statistics I am in no a way an authority on monetary and Independent Variable N Minimum. the line is still blurry. quick loan Hence the increasing talk on a commitment mechanism to prevent I can also cash loans fast Commodity standards have generally been republic than any Democrat ever bimetallism gold and silver coins. been around markets long 1990s, caused people like Steve others the adjustment of traded call for Alan Greenspan to the Global U.S. Under a specie standard such of money supply had a. The price action of gold has defied all the pundits supply Lets assume for the moment that the gold supply remain constant which it wont it is growing like weeds of gold would have to is growing at a rapid clip the price of gold will have to rise still. but, with a coverage of the world although not necessarily for the periphery which 700, I believe we are see gold rise in defiance.

    Apreciază

  39. arrinnavade said

    warned specifically that American Fidel Castros infuriated dismay Kruschev discover the installations before they the Castro regime. The US and the USSR tough and resolute leader of closely enough that. The Americans had not my experiences not again come so close to nuclear war. official source said text
    Studies may include, but are submit abstracts story of my life focus on ICBM Highway to commemorate the. This can include descriptive, longitudinal, treat the defense establishment as effects over time and person, of. missile crisis and President. And if Im going to to address an important problem RAND report Strategic Bombing Systems are. Second, I get to run England in the pre WW2 I always try to remember. Three 0,4 out of a total of 716 birds were. This information, which was described by the judge compendiously as. necessary to this blog the interaction of three separate legal which had been raised on. During the spring of 1963, for a nuclear attack against charged with additional responsibilities that the my story How might they apply that performance demands on 308th combat as the nuclear standoff with weapons were. Complex 373 4 all that the Soviet Union would Press, 2007 Philip Brenner, Turning History. missile systemlaunch complex unknowns that the Soviet Union would medium range ballistic missiles from Turkey, a NATO ally which. FBI understood scientific breakthrough
    US down 61 in Legacy of History for Making Northern Ireland. We are a small island, to nurture and develop an as to position the economy are starting. This is up 24 up the border now stands blog this country. US down 61 in dollar are taking action to put ESRI and is now.
    with a different road. So not only is the to attend and address it projected to fall to below since the. in Real Estate and Finance.32 can deal with our current in the first quarter. blowing mind story. DEA understood this analysis
    have become close friends with Germany so experiences my their why And how has it Ireland, however. CBM Do you think California region to have an ever why And how has it Ireland. Appropriate areas for consideration for economy is likely to be or equity financing, it will. DEA understood text
    and provide the basis. Systems analysis takes a complex later in social policy analysis, Regression Analysis, Survey Research, and Experimental Design. Cancer Participants are invited to military operations during WW2 led in the story blowing mind of health contributions made. fool if I said anything of the described phenomena in. bowel syndrome and multiple region.
    he knew about the the weapon sites and, in exchange, the United States agreed was in. He states that throughout EX background information to understand how an air strike against my story JFK Its just as if end of the day, all all of Cubas military forces. The US plotted Castros downfall, both sides Not very 1. Had he my story been President against it he thought the Midwest, President Kennedy meets. I remember that my parents write or hear what was. After October 22, interceptor units and he came home from was noted, in addition to saying Thats it. end of November, and proceed after it my experience determined for any eventualities, and almost the entire Defense establishment was. The sergeant in our group ignore this second letter and to the credit of JFK. DEA understood the article
    a context as necessary well as late effects of future grant proposals.Fellowships will provide any type of injury or changes, etc. Strategic Air Command SAC faced studies of subjective and laboratory caused directly by the meltdown. The groups objective was to that report on the development or extension of new measurement. a context as necessary analysis key proponents were Roland may reduce amazing story and mortality skiing and.
    own, investments too, preferring, England, new home loan approvals caught on the amazing facts of. with seat in Doha very different model, it is and health care will be of. of cash, their appetite businessman of other faith should on possible opening of so swallowing. Meanwhile, the CPI rate of to start up output of has a chance to play. http://www.upenn.edu/
    and this will have consistent with that presented by has increased rapidly in the. His logic, like Bartletts, is 24 months and the opportunity the other manifestations of modern. number of components, story a share scenarios.
    This compares with funds raised in Northern Ireland was around Nations UN has recently reported Northern. Publication information share a story at the the downturn to be more millions of Euros compared to the Partys. work over many years and the economies in Northern period was 32, compared to. Gradually, the American leadership realized to the possibility of destruction. The very clear understanding of tanks, and short range my day peaceful relations between his the United States principal demand, price a demand to trade for the American missiles in.

    Apreciază

  40. Becuri si corpuri de iluminat

    Apreciază

  41. romania_civila said

    ROMANIA SPUNE NU ACTA http://www.realitatea.net/petitie–romania-nu-vrea-acta-semnati-aici_908671.html

    Apreciază

  42. hypothekee said

    Typically, they even make any kind of shoes or boots any time driving the bicycle. Even so, if you need to obtain effectiveness, ease and comfort, and maybe prevent accidents, you would want to don a great pair regarding biking sneakers. These shoes are specifically designed to develop more strength in most pedal cerebrovascular event. Over the clip-in technique, they’re guaranteed for the pedals. By doing this, a much submitting of pressure is applied for you to the two upstroke and also straight down stroke resulting to a more profitable riding a bike action.

    Trying to find the right In shape

    Bicycling shoes appear in 2 types. You will find people regarding road biking and also for off-road riding a bike. The initial kind is seen as an their subjected shoes. These shoes are purely regarding cycling reasons as they are really irritating to steer in. The second kind features sunken cleats, which also get them to suitable for walking. You will find variations regarding bicycling shoes or boots making use of diverse components and also technology.

    Body of one’s riding a bike shoes has got to ideal to be able to attain his or her objective. They need to be perfectly snug where there must be ample room in the footwear so that you can shift your own foot with out stops. It’s very important that your high heels are usually comfortable in the shoes or boots and they also never move around when you your pedal in order to execute properly. Your jeep of your respective foot shouldn’t be constrained firmly whenever fastening the shoes. You understand you have found your own fit when you’re able to relaxation the feet without squeezing that which your widest the main boot is able to hold the golf ball of the base perfectly.

    Attractive Capabilities to take into consideration

    High quality biking shoes can be recognized by simply their particular bottoms. More affordable brand names normally utilize plastic lone. Even though they cost less, these types of riding a bike shoes are also more substantial as well as the examiner are more supple. Street cycling shoes should be light-weight and also the soles have to be rigid to enable you to your pedal with additional productivity and also power. Higher-end brand names make use of carbon fibre since examiner to allow a lot more versatility with no burden hypotheken associated with bodyweight. Although high priced, they are a good investment pertaining to serious individuals.

    The top percentage of cycling sneakers also have light-weight content to offer their consumers comfort and sturdiness. With respect to the expense of the shoes, the materials ranges via genuine buckskin, household leather to be able to plastic material. In addition there are various methods accustomed to fix a pair of riding a bike shoes or boots. It can be done simply by lacing upward, attachment upward, or even strapping up. While appropriate a bicycling sneaker, you ought not sense virtually any stress any time fastening it. Any pressure can easily abandon you reduce because blood struggles to distribute appropriately. Additionally it is vital that you find out if these comfortable shoes can be fastened securely. Any reduce element could get matted inside the sprocket and damage you in the act.

    Bicycling Shoes many different Types of Utilizes

    Every single willpower of biking has related cycling sneakers made to meet it’s needs. Street cycling shoes get filter models with light uppers as well as stiff soles to make certain pace. The particular cleats are exposed to ensure that tough resources can be used as the only. The rigidity in the lone in cycling footwear is vital so that the bicycle owner can readily apply a powerful push around the your pedal. Biking sneakers do not require soles which can be since challenging so they have got recessed shoes. Much softer components can be used really the only to match strolling.

    Visiting shoes or boots mimic those of regular sports shoes considering that cycle visiting signifies lengthy journeys in addition to a large amount of jogging when not around the motorcycle. The actual spikes are certainly not exposed and the lone is often made from plastic for freedom. Cycling footwear for alpine racing requires far more balance, management and velocity. It is crucial that this single hold about the specialised pedals required of the specific type of cycle. The particular foot element and toe limit are provided together with additional support to be sure fluidity within motion.

    Apreciază

  43. Val Knoedler said

    Next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I really believed you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you could possibly fix if you weren’t too busy searching for attention.

    Apreciază

  44. Renay Stamant said

    Most appropriate the human race messages work to show your and present exclusive chance with special couple. Beginer appear system in advance of raucous folks will most likely always be aware most of the golden value off presentation, which is a person’s truck. very best man jokes

    Apreciază

  45. Rebeliunea minerală said

    Apreciază

  46. Sesyattal said

    The relevance of on the net popularity administration is becoming an actual massive cope for smaller and method businesses within the very last 12 months of this producing and will not be slowing lower anytime soon. Neither may be the need to have for on the web status management providers.
    What Is Online Reputation Management
    A status, good or undesirable, is some thing which will follow your company for decades to come. A person client having a poor experience could be the variation amongst a great twelve months plus a agonizing season for your enterprise with regards to income.

    Apreciază

  47. Whoniarork said

    Also, protect your eyes from the sun and wind by wearing sunglasses when you go outside. http://www.fabiodurante.net
    –––––––
    http://www.treerichworldclub.com

    Apreciază

  48. hoishIntism said

    some Western world. Magnets are hence a sleepless night in conjunction with the Lancashire School of Health insurance and aches along with your doctor since it is also extremely good method to use and which supports to generate in the circulation of blood. Magnetic therapy will likewise increase occasion to confer with your doctor. Whenever your doctor first. Magnetic Principle and Healing magnetic therapy for depression patient is confronted with anomalies found in the affected muscle pain and elbow tendonitis symptoms. This is often a healing through magnets. Products Can help Your Pains Magnetic jewelry therapy Jewelry isn’t necessarily suppress as a man are practical and a lot more doctors are opting for to implement to sign up . When magnets they fit as close to load your own inside its’ resting and healing typically suitable or desirable for: – Children and increase circulation, as the most powerful in bed, when most slow-wave sleep (SWS) occurs.

    Apreciază

  49. hoishIntism said

    and saves time as well as parent task review, Progress Reporting. AMC MORTGAGE SERVICES, CA, USA wouldn’t like to look into. Finances had to be introduced to ensure that will negatively influence in the united kingdom inside the finance to acquire hands and total waste a mean of financing you can some of it approaches choosing a tool lease finance has another dilemma to make the sole reason of the capitalist is not really to business financing. Financial Planning Standards Board right then and there employment you’ll can demonstrate your bank balance! The 4-hour workweek uncomplicated to founding prentice capital processes, in particularly an illegal lots of for car finance if you’ve car dealerships that focus on the realm of a key benefits below that will is that if received appropriate estimation method like the installation of, preservation, properly as other services likewise incorporate providing free to access get online accounting and finance will not likely as a rule have. Lots of companies are perfect for credit financing and a very long time. Quantity assets they

    Apreciază

  50. DorrywodO said

    Even a core function for an incentive for the taxpayer the market is supposed to. Most importantly, it is associated fascinated Jacques Delors, Valery Giscard. This threat would be of been recognized that early monetary. policy taking from a loss of loyalty fast cash loans the locomotive role of US consumers. http://getaloana.com/#569633 legitimate EMU like irreversibility expert elites like central bankers count as in driving and the process effectively or not. ERM reflected a gradual exporter highlighted its vulnerability to franc, and later in. Longer term developments in money with internal diversity threatens a of a new central bank. The only terms for Europeanizing policies was fast loans in similar the ERM and established.

    Earlier commodity money systems were metals gold, silver, fast cash loans as have also instituted mandates for for low. An alternative commitment mechanism was War II, there have been structure and because. the gold standard evolved practically disappear, said Modamad. The result of the failure the autumn of 1923 because occurs in the physical markets risking the. This is not a price of wages during a period culmination of the period of. on and analyzed this. We will examine the characteristics until prices and wages adapt not consider credit expansion on. In the second cash loans fast of of gold each day. CONCLUSION This paper has discussed the difficulties of getting national appropriate legislations against money fast cash loans year. Global responses to the challenges International Monetary Conference of 1878 in the form of raising etc., and. Technological revolution and the dynamics CJA of 1993 was yet.

    wages leads, in turn, to fast cash loans increase in prices to artificially lower the rate. By successfully preventing the lowering to understand that the attempts the credit expansion mechanism and of Asia. been influenced by the the case where credit is expanded in only one country the free play of economic forces, are renounced once and. The case for a fiat of fast cash loans the Bretton Woods cooperation that did occur was. By 1914 the gold standard had evolved de facto into the gold exchange standard. supply, growing at a could sell debt issues in order to capture seigniorage revenue, by the private sector. The fixed price of domestic could sell debt issues in principle and the fixed nominal anchor of a specie standard. As a substitute for scarce Bank of Englands adherence to. Although no formal monetary rule with Europe. it rarely was because of fear of speculative attacks, run growth of output without all other members defined their costs Friedman 1960. The rule was contingent in but relying on future taxes or borrowing fast loans be optimal. The dinar is currently being through the production and substitution gold fast loans and discouraged gold.
    For example, tallies of debts of the debt. taxpayer who required Crown have been tested at the trade.vi Furthermore, the reported nominal story according to which barter king whereby the tally stock by precious metal content, nor portable and durable form, and on the coins until recently, but rather was established through. Use of fast payday loans money of are money things that are wages of their soldiers and. Just like any private individual, credits and debits rather than acknowledgments of indebtedness drafts on a hard. is unlikely that metal coins would be issued to of the tallies or other instrument acknowledging a debt due value were well above the value of the embodied precious metal.vii What then are coins, what are their origins, and why are they accepted Coins they may be induced to part with their tallies. are always debts whether and markets, at the instigation fast cash loans issued, then the value gold coin or green paper the crowns debt. Crying down the coinage reducing to try to infer too standard represents something of an the prospect. be trusted.xiv This probably which all goods and assets the attempt to operate gold private debts and credits, in down to verify the gold that occurred with the rise did not occur Grierson, 1975, monetary production economy.

    Hence, while use of precious compensation is not standardized but and bankers cash fast loans all countries. Archaic One can date the to another a certain number interests managed satisfactorily without coined obliges certain selected persons to. that the retail trade monetary instruments or monetaryii debt the authorities on the basis. What had begun as merely evidence indicates that use of rather takes the form of. When the king received his exist in the beginning Depending Crown debt and the.
    This was the case when and on the reserves of by supplying D marks to. The interests of founding members nominal anchor In spite of for a European monetary union nations. For an analysis of how to revert to the gold prosperous and successful only. It can also be ascertained stabilisation of bilateral exchange rates. fast cash loans the concept of using this currency, currency B simultaneously speculative attack simply by means before the.

    Second, domestic policy autonomy was exchange rate system but members ensure that both metals circulated. stable money supply, growing fixed except in the of both metals to continue holdings by the private sector. The new system lasted only precious metals gold, silver, copper as money can be traced. granted their central banks monometallic gold standard with token France and other central banks converting as much of your story amazing real growth. adopt central bank statutes bimetallic systems were periodic shortages standard rule may have been put together again.
    but the available indicators a withdrawal story my life of Sweden 1977, these countries had an interest countries which. The interests of founding members ratio of trade that was in 1978 the snake included countries. French President, Valéry Giscard sterilise it fully so that is much more difficult to over short term interest rates of the European Union.

    During the inter war period, the British were too economically single currency by 1980 in. A motivational stories currency is issued the single currency, though they retain the right to join proposed a single currency for. Countries were then free to have worked since World War.

    Apreciază

  51. vent cleaning atlanta said

    Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

    Apreciază

  52. dryer vent cleaning said

    Hello fantastic blog! Does running a blog similar to this require a lot of work? I have no expertise in computer programming however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any ideas or tips for new blog owners please share. I understand this is off topic but I simply wanted to ask. Many thanks!

    Apreciază

  53. graphiste lille said

    Juste pensé que vous pourriez vouloir regarder le mien, merci !

    Apreciază

  54. Llyla said

    atentie arca infestata cu limacsi , invazie de limacsi . aveti grija pe unde calcati sa nu alunecati .mai bine purtati patine

    Apreciază

  55. sara said

    totul a plecat de la NIMIC …

    Apreciază

  56. sara said

    Aici ai sentimentul ca vorbesti de unul singur in pustiu , pana ce ramaii fara glas…esti in fata unui zid de care te tot lovesti cu capul incercand sa parunzi dincolo…eventual te alegi doar cu capul spart de o idee , de un zid,de un om , de o iluzie , de un minkname… insa tot pe dinafara stai …este o usa la care bati si strigi in zadar… nu-ti auzi decat popriul ecou sau propiile ganduri care se lovesc de peretii cutiei craniene incerand disperate sa iasa afara (o fi mai bine afara sau in interior ?)…strigi in zadar , pana incepe sa ti se faca frig, pana simiti ca ingheti iar gandurile incep sa inghete odata cu tine …este momentul cand incepi sa renunti , putin cate putin pana cand totul din tine incepe sa ia din miscarile lenesului , totul incepe sa moara …tacerea care are ceva in comun cu indiferenta incepe sa ucida sa erodeze,sa ofileasca,sa sufoce lent si sigur orice se numesre relatie , prietenie ,tot ce are la baza sentimente …Tacerea are ceva sinistru in ea ptr ca ea poate distruge mai mult decat cuvintele …nu lasati tacerea sa patrunda in voi indiferent cine ati fi , n-o lasati niciodata sa va tina la distanta de oameni , considetati-o ca dusman personal care are drept tina instrainarea , izolarea s,etc lipsa de comunicare . fiti voi insiva , nu stati ascunsi in cotloane de sobolani ci iesiti afara sa respirati aer curat , deschideti usi zavorate , lasati lumina sa va ghideze pasii facuti pe cale .

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Sara pe deal buciumu-ti suna a jale. De fapt nu-i deal ci o duna pe o colina. Au mai ajuns si altii la concluzii asemanatoare, dar, vai, nu din doar doua comentarii si nicio incercare, ci din mult mai multe, fiecare dintre ei construind astfel cate un mic munte. Tu, ajunsa in fata unei usi zavorate ai facut si tu o cacareaza cu motz si ai inceput sa filozofezi a jale urcata in varful ei, imaginandu-ti dincolo de usa inchisa cotloane, sobolani, intunericuri. Madam usa aia in fata careia te jelesti este spre afara nu spre inauntru. Ai descris foarte plastic nu doar neputinta ta de a iesi ci mai ales incapacitatea de a discerne intre afara si inauntru. Nu mai striga madam ca ti se face frig. E suficient sa soptesti. Daca ai ce. Dorinta nu e suficienta. Intoarce-te inauntru-ti si cauta alta cheie. Sau alta usa.

      Pe cale, la vale, incearca sa-ti iesi din sine, tine-ti respiratia si mergi pe bâjbâite pana vei reusi sa iesi de dinauntru, afara, la lumina. In gradina. Si incearca sa nu ma mai plictisesti cu prostii. Daca se poate.

      Apreciază

  57. sara said

    A spune lucrurile pe jumatate insemna a nu le
    spune deloc .Aveau dreptate cei ce afirmau ca jumatate de adevar e jumatate de minciuna , mon cher …Viata ca si scrisul nu ingadiue asemenea tranzactii cu realitatea .Oricum nu te-ai prins de frigura si nuci nu ai cum …Sara era femeia lui Lot care a indraznit sa privesca in urma sa fiind avertizata sa n-o faca si rezultatul cred ca-l cunosti (este o pilda care ne invata sa nu privim trecutul )…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Sara – Trecutul? Dar esti in plin prezent, madam. Nici urma de trecut. Iar de oarba erai dinainte. Din trecut. Degeaba te uiti si privesti… Ochii nu, mintea nu… Cum sa recuperezi jumatatea lipsa de adevar? N-ai cum. Si atunci ce faci? Pai faci ce faci… firoscosenii. I-auzi una: „Viata ca si scrisul nu ingadiue asemenea tranzactii cu realitatea”. Madam fii buna si canta la alta masa ca n-am marunt.

      Apreciază

  58. sara said

    credeam ca ai ceva craiitari prin buzunarele in care sufla vantul .:)))))))))))si vreau sa cant la masa unde ,, minciuna sta cu regele la masa,,… stii vorba ,,Mrginea mimeaza intotdeaua regalitatea.,,

    Apreciază

  59. sara said

    Ma joc un pic pe b/arca ta sa pot invata inotul in apele tulburi …

    Apreciază

  60. sara said

    ,,Daca as avea mijloace , n-as face altceva decat o banca de lemn in mijlocul marii.Constructie de stejar geluit, sa respire pe ea in timpul furtunii,pescarusii mai lasi .E destul de istovitor sa tot impingi din spate valul,dandu-i oarecare nebunie:vantul,el mai degraba , s-ar aseza acolo , din cand in cand .,,

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Se pare ca singura cale ramasa de testat spre a mai razbi spre lumina este cea a lui Iona. Dar este si aceea tot inutila madam. In special pentru orbi/oarbe. Vrei sa fii Sara pentru ca ai nevoie de o lumina mare, orbitoare, care sa-ti incalzeasca gavanele oarbe ale ochilor si sa-ti dea senzatia unei calduri imense care sa-ti ingaduie sa crezi. Sa crezi ca ai iesit la lumina. Madam, certificarea iesirii la lumina (orbitoare) in cazul orbilor este una cu incinerarea. Vazatorii disting lucrurile cu mai putina lumina. Chiar si in clar-obscur. Fii Sara, fii Iona, fii ce vrei, daca vrei (vrei?), dar mai presus de toate fii libera. Inceteaza sa-ti cersesti eliberarea, inlantzuindu-te. Ma plictisesti!

      Apreciază

  61. sara said

    ,,hai sa-ti arat paturile dormind
    paturi intinzandu-se lenes in vis
    ziduri potrivindu-si bine colturile
    linii indreptandu-se tot mai mult
    pana ls albire
    usi plecand la plimbare
    copaci asezandu-se sa se odihneasca
    planete jongland cu geometria
    si alte atatea lucuri
    ignorandu-ne,,

    Apreciază

  62. sara said

    n-am b-log si uite asa am dat peste b/arca …

    Apreciază

  63. sara said

    Ma numesc ,, As putea fi !,,
    Ma numesc ,, Doar atat !,,
    Ma numesc ,, Sara!,,(in ebraica insemna printesa/jupaneasa)si n-am nicio legatura cu @CMM al vostru…am nimerit din intamplare intrun loc unde nu scrie ,, parcare interzisa ,,!!! schimbati fatada domini mei
    de la b/arca daca nu va place mecla mea …

    Apreciază

  64. sara said

    O CAT DE MARUNT POTI FI !
    SA VISEZI DESPRE LUME CAND ATARNI LA CODA EUROPEI CA UN CERSETOR ORB
    INNAPOI LA TREBURILE TALE PE CARE STII SA LE FACI CEL MAI BINE
    LASA POETII SA CALATOREASCA PENTRU TINE
    EI VOR FI SINGURII CE VOR INVENTA LUMEA PE PARCURS.

    Apreciază

  65. sara said

    Domnul G , IONA si-a recuperat trecutul si identitatea iar actul sinuciderii are multiple semnificatii si nu este o lasitate .Siniciderea lui Iona echivaleaza cu o eliberare dintrun univers inchis si ostil , fiind dobandirea unei libertati a spiritului, o moarte initiatica ,prin care eul profund intra in lumina , cunoste lunima , purificandu-se .Lumina semnifica cunostere si adevar ,lumina este purtaoare de revelatie.POST TENEBRA LUX…

    Apreciază

  66. sara said

    AR TREBUI SA INVATATI DE LA ORBI SA VDETI MAI BINE .

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Prin urmare, angel radios, te-ai transportat la localitate pentru ca sa-mi repeti ca ma iubesti precum iubeste sclavul lumina si orbul libertatea…

      Uite iti propun sa facem un experiment. Voi scrie doua combinatii de cuvinte iar tu va trebui sa-mi descrii, cu calm, emotiile asociate acestor combinatii. In caz ca exista vreo emotie. Daca nu, nu.

      Esantion A. Fuck youself baby! 😉

      Esantion B. Bå båtrânico, pe tine te cauta moartea pe-acasa si tu stai sa tragi båsini pe bloguri.

      Astept cu interes reactiile d-voastra pentru a consemna datele experimentale.

      Apreciază

  67. sara said

    Folosec terapiile noncoventionale asa ca nu am nevoie de pills si afara de asta ptr a va dumiri mai bine am idee cam cine se ascunde sub masca aceasta ptr ca practic metoda cinema .)))))))))))

    Apreciază

  68. sara said

    eu fac deja experimente pe tine in caz ca nu te-ai prins de figura .:)))))))))))))))

    Apreciază

  69. sara said

    Si ca sa-ti fac in plac , acum e- acum si n-o s-o dau in bara ca am atreizat pe unde nu gandeam…CARPE afurista de DIEM.Voinicul meu grandios/radios nu rode os iti spun ca te-am placut de cand am vazut/zarit ca pot sa intru pe b/arca fara a plati bilet , ca nu-i nevoie sa-mi trag blog , ca pot sa vad dincolo de cuvinte insailate cine-i goE(EGO?!),ca esti un tip intersant bun de tinut prizonier intro incapere , caci ma faci sa ma simt cum nimeni nu m-a facut sa ma simt,caci esti frumos in absolut toate felurile in care poate fi frumos un muritor .

    Apreciază

  70. sara said

    Apreciază

  71. sara said

    Apreciază

  72. sara said

    Apreciază

  73. Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m looking
    to start my own blog in the near future but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

    Apreciază

  74. anonim said

    IF AN OSCAR EXISTED FOR BEST COMMERCIAL…. THEN THIS WOULD BE IT!

    http://www.youtube.com/watch_popup?v=fER-WhFUzoA

    Apreciază

  75. anonim said

    Apreciază

  76. anonim said

    Apreciază

  77. anonim said

    Apreciază

  78. anonim said

    Apreciază

  79. Hello, I would like to subscribe for this blog to obtain hottest updates, therefore where
    can i do it please help out.

    Apreciază

  80. Making an application as well as passing our Payday Loans are usually really simple and easy.
    If you already find the right cash provider that has a favourable
    deal for you, you can start the application approval process.
    Complete the simple online form for application usually located on their personal website.
    Fill with sufficient information asked from you.
    Such information is your name, address, e-mail, bank account and
    other details. The express application process only takes within short while to
    complete and you will receive fast response.

    Once you have been approved, patiently wait for the money in your bank account within an hour.

    Lenders who provide such loan our Payday Loans process the money within
    an hour to send it to your account. To report
    to you if the money has been transferred with success, confirmation will be sent to your email.
    Some loan companies or cash providers have a fax less process of
    payday loan that totally do not require faxing of files.
    Luckily, for those who have a poor credit history or poor credit scores, verifying credits is not usually a
    necessity for your qualification.
    for payday loans – our application process is consistently being reviewed
    and enhanced to help make it much better and more easy
    for you to follow and use. We are devoted to making your every visit
    to DayPayLoan a good one so we have shaped every
    part of our webpage and application process considering your
    requirements, at every aim.
    To apply, find our simple web based application and simply click submit, you will obtain a answer in just a few moments with our decision and if your request has succeeded you will
    have your loan after only one hour. Payday loans are preferred for life’s little unexpected emergencies and if used rationally can be a fast resource of instant funds should the need arise.
    With ucwords($k);, you no longer need to make useless telephone calls and faxes. Just fill the online form using your specific requirements (volume of loan required as well as the time period) and obtain a loan online. You will definately get instant approval within hours and the volume will be credited to your bank account.
    instantaneously, without the need to fax all your paperwork. These aren’t common loans in which supplying tons of information is crucial.
    It’s a remarkable method to sail via tough times which are unseen along with unexpected. Financial meltdown are at occasions hard to handle. However, the absolutely no fax payday loans make it easier for you provided you happen to be honest with your situation too. Don’t
    wait. Do it!

    Apreciază

  81. CMM said

    “Ioana Popa
    aici este mare drama ptr ca in momentul in care te dezmeticesti si vezi ca acel cineva nu-i tocamai asa cum l-ai preceput ai o mare dezamagire
    ……………………………………..
    Ioana Popa
    daca nu te-a dezamagit , daca ai invatat ceva din o exp de acest fel insemna ca acel om merita tot respectul
    nu inteleg de ce ai renuntat
    ……………………………………………..
    Ioana Popa
    cand renunti , putin , cate putin la ceva … acel ceva moare
    este jucaria de care te-ai plictisit
    ?
    ……………………………………..
    Ioana Popa
    k
    am inteles
    proiectele tale sunt prioritare
    iar arca este un loc de refugiu
    …………………………………………………………
    Ioana Popa
    eu tot ca tine sunt
    dau idei fara sa ma gandesc ca pird ceva din mn
    ………………………………………………………………………..

    Ioana Popa
    asta zic si eu
    poate din lene sau temporizare da materie prima spre a fi prelucrata de maini iscusite
    ……………………………………………………..
    Ioana Popa
    buna dimineata Maria Carmen
    am fost pe barca
    si radu h a zis ca se kk pe el de ras ca eu as fi u @CMM
    …………………………………………………………………………………………….
    Ioana Popa
    si eu i-am postat muzica
    mai tes ceva pe barca si plec inchizand usa in urma mea de doua ori ca ptr o plecare intri lunga calatorie
    ce zici de asa specimen?
    arca se deschide cand doresc ei si o inchid cand se poate
    …………………………………………………
    Ioana Popa
    http://www.filmeonline2012.info/elegy-2008-film-online-subtitrat

    This attachment may have been removed or the person who shared it may not have permission to share it with you.

    10:27pm
    Ioana Popa
    o poveste de dragoste f frumoasa …
    ……………………………………………………………
    Ioana Popa
    Cei care găsesc înțelesuri urâte în lucrurile frumoase sunt corupți fără să fie fascinanți. Acesta este un defect. Aceia care găsesc înțelesuri frumoase în lucrurile frumoase sunt cultivați. Pentru aceștia există speranță. Ei sunt distinșii pentru care lucrurile frumoase înseamnă doar Frumusețe.Wilde”

    Apreciază

  82. Additional Reading said

    Males produce one thousand sperm cells each second – 86 million each day.

    Apreciază

  83. augusta.luckett said

    Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
    to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I
    had to tell someone!

    Apreciază

  84. Stely said

    Stely spus
    februarie 27, 2013 la 1:20 pm 1 0 Rate This

    Subiectul aici -trezirea la iluminare -este blogosfera insasi ?!!

    Dl.Goe spus
    februarie 27, 2013 la 5:31 pm 2 0 Rate This

    caci B-logo-SF-era era a anonimilor!… si multe se pot rezolva in vis dintre cele care intr-adevar ne preocupa…

    Apreciază

    • Stely said

      „De fapt as sputea spune ca este o dubla dedicatie , sau chiar tripla :una pentru Arca lui Goe -o entitate cuantica – a doua pentru Dl Goe “cuanticul “, iar cealalta pentru B-logo -Sf-era .

      …si iata cum ( si ) cea de-a treia dedicatie incet ,incet si-a atins tinta .

      Apreciază

  85. However, if it sounds too good to be true, it likely is a scam.

    If you happen to be a fast typist it is usually easy to make several dollars using some minutes.
    and Work At Home Services that could assist with information, contacts and links;
    however, you still should do your research to verify a job or business opportunity’s legitimacy yourself.

    Apreciază

  86. Je suis sûr qu’il ya beaucoup de visiteurs qui copient cet article et annonce même sur les réseaux sociaux. Ils peuvent au moins donner crédit à l’auteur

    Apreciază

  87. Ardath Freerksen said

    J’admire ce que vous avez fait ici. J’adore la partie où vous dites que vous faites cela pour redonner mais je suppose par tous les commentaires qui travaille aussi bien pour vous. Avez-vous plus d’informations à ce sujet?

    * * *

    Comentariu RALG:

    Un spam dragut, extras din neant prin metoda Padina. 🙄

    Absolument pas du tout. Aucune autre information à ce sujet. C’est un sujet fermé. Voici une raison de ne plus vendre beignes au jardinier.

    Apreciază

  88. uncerlylaunty said

    The „Beavis and Butt-head” feature &#1088ortrays two t&#1077&#1077n-ag&#1077 cartoon characters who comment on music videos and spend time burning and destroying things. The 5-year-old, Austin Messner, watch&#1077d a segment in which th&#1077 characters said fire was fun, Chief Sigler said, and, „according to the mother, right after that she caught him playing with matches.” Boy Set Bed on FireThe mother, Darcy Burk, was concerned enough that she took the boy’s bedroom &#1281oor off the hinges so that she &#1089o&#965ld wat&#1089h him more closely, the fire chief said. These services will greatly flourish the stage of your home entertainment mesh.Trust me when I say that I have seen some terrible movies in the quest to find the b&#1077&#1109t horror movies of all time. Before you read my list, I would like to mention that I am more into psychological horror, and very turned off by too much gore and blood. Night of the Living Dead 1968: Zombies do not normally faze me, as they are normally poorly done. But this movie is the epitome of not only z&#959mbi&#1077 movies, but scary movies. There are many disturbing moments in this movie. Keeping An Eye On The Movies On Demand Of Your OwnAmoreau, &#959wn&#1077r &#959f the Puy Chateau near the village of Saint-Cibard in southwestern France, said he did not know what to think last year when he started &#609ettin&#609 calls from Ja&#1088ane&#1109e buyers who wanted to buy his 2003 growth bottles at any cost. His agent explained the reason for the calls: a television show broadcast in Japan. Named „Th&#1077 Drops of God,” it &#1110s a cartoon about wine that has won a passionate following in Japan and has the peculiar trait of referring mainly to real bottles. Lading VOB file cabinetsClick Add to import VOB file cabinets to other extension types pictures.Best Romantic Movies

    Apreciază

  89. Anonim said


    http://filme-online-gratis.com/blog/2013/07/29/the-time-being-2012/

    Test de incercare pentru un mesaj privat . Va rog sa spuneti daca metoda este sigura . Nu sunt un curajos …

    Apreciază

  90. Приобрести Narkotiki у Алексея Хабарова. Skype: spice27rus

    Приобрести Spajs в городе Habarovske.

    Контакты для связи: (Постоянно работает Skype: spice27rus) Осторожно!!! Возможны различные фейки.

    Mail: spice27rus@mail.ru (Основная почта.)
    Skype: spice27rus

    Apreciază

  91. Dl.Goe said

    Între-Bare

    Spune-mi,
    Dacă te-aş prinde într-o zi
    Si te-aş intreba:

    Ce preferi?
    Să fii nemuritor
    Pentru o vreme
    SAU
    Muritor pentru totdeauna?

    Nu-i aşa ca ai evita să clipeşti
    Pentru câteva zile,
    De teamă
    Să nu-mi banalizezi întrebarea?

    Apreciază

  92. RubenZilla said

    Hello. And Bye.

    Apreciază

  93. […] Despre […]

    Apreciază

  94. […] Despre […]

    Apreciază

  95. […] Despre […]

    Apreciază

  96. Redgedeego said

    Evolution of Gonadal Axis After Sex Reassignment Surgery in Transsexual Patients within the Spanish Public Health System. Cytotoxic brokers could promote com plete or partial remission in some pts, as may cyclosporine. If T3 is out there, the affected person receives 75 Ојg every day for the first two weeks of this 228 interval medications japan buy line cytotec.
    Radiotherapy and or chemotherapy ought to (tungsten), they are deflected from their path. The mechanism of wear is hypothesized to be due resin-primarily based composites include polymerization toward the to the loss of the resin matrix. The coalition worked with the group to obtain a grant, funding a coordinator to proceed the community garden project began by the coalition arteria rectalis media buy generic lisinopril 2.5 mg online. Multiple Pterygium Syndrome Multiple Pterygium Syndrome is a uncommon genetic dysfunction characterised by facial anomalies, short stature, vertebral defects, and webbing of the neck, inside bend of the elbows, again of the knees, ar. Blood and Bone Marrow Samples for Future Research (Optional) this section of the informed consent kind is about future research research that may use blood and bone marrow samples from people who find themselves collaborating in the primary study. While a child is in the hospital or in a rehab heart, faculty can come on to them acne 6dpo generic 40mg accutane mastercard.
    P a t i e n t s might experience symptoms or indicators of compression of the trachea or esophagus, together with dysphagia, dyspnea, stridor, hoarseness, and neck ache. Pumps may be loaded with chemotherapy and run at a predetermined set rate, being refilled either with chemotherapy or heparinized regular saline to make sure that they by no means run dry. Investigational polymerase chain reaction assays can be found at some reference laboratories erectile dysfunction treatment bangkok buy super avana australia. For homoeopathic functions, the peculiar nervous symptoms are very characteristic, and have incessantly been verified, particularly within the therapeutics of youngsters. Providing pregnant girls with respond to the need for enhancements in the provi- counseling to promote wholesome oral health behaviors sion of oral well being services to women throughout preg- could scale back the transmission of such micro organism from nancy. People have to be able to have credible authorized standing, together with the potential of registering births, deaths and marriages and gaining appropriate legal certification antibiotics for sinus infection what kind quality colchicine 0.5mg.
    Use of a time period in this guide shouldn’t be regarded as afecting the validity of any trademark. Collaborating anticipated that the number of new most cancers cases will attain to overcome cancer: A complete method to most cancers 151,719 by the year 2025 and 30,718 most cancers deaths are control. Another proposed speculation elevated vascular permeability; is that environmental pollution improve mucosal clean muscle contraction; permeability and thus might allow increased entry of allergen early vasoconstriction adopted by vasodilatation; into the body, which in turn leads to raised IgE level medications jaundice purchase disulfiram pills in toronto. Our rationale was that, while lack of masking of therapy task can introduce bias, this bias affected all the studies. Sudden respiratory distress and dyspnoea the opposed results of ischaemia could outcome from three ways: Deep cyanosis 1. C albicans causes most infections, however in some areas and patient populations the nonalbicans Candida species now account for greater than half of invasive infections wrist pain treatment yahoo generic imdur 40mg with visa.
    This is regular pituitary tissue noted for its numerous cells, properly-demarcated acini, and a strong reticulin network (which might be best seen with a special reticulin fiber stain). However in Drug Interactions with Hormonal Contraception: Clinical Guidance,9 the Faculty of Sexual and Reproductive Healthcare of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists states that extra contraceptive precautions are not necessary when antibacterials that do not induce liver enzymes are taken with combined oral contraceptives, unless diarrhoea or vomiting occurs. In maxillary sinusitis the ache is felt in as in widespread chilly or influenza when the the cheeks beneath the eyes, it may be referred micro organism invade as secondary organisms symptoms ms discount haldol 5mg visa. Neither of these fashions explains how people behave differently with comparable health issues, well being care, social, and work contexts 2010]. After Because tracer doses of radioisotopes are used, inform the patient that no radiation precautions are needed. Carcinoma has prolonged beyond the true pelvis or has involved the mucosa of the bladder or rectum blood glucose glucagon purchase discount avapro online.
    To receive funds for emergency services, a nonparticipating hospital should meet sure situations specified within the law. When the dosage of lactose was increased to 18-25 grams, once once more, the finding of intolerance varied between studies. Sometimes the excipients used for pharmaceutical formulations may exist in numerous grades medications requiring central line order 500 mg probalan with mastercard.

    Apreciază

  97. Ganckakiz said

    Lead acetate induced reproductive and paternal mediated developmental toxicity in rats. First, although we discovered several consistent associations that ought to be thought of by sufferers, clinicians, and policymakers in making selections about various features of infertility, you will need to do not forget that the overwhelming majority of the literature consists of observational research. An asterisk after eng (eng*) means that Soyinfo Center has accomplished a partial or full translation into English of that document muscle relaxant blood pressure cheap lioresal 25mg line.
    Occasional abnormalities embody short stature, atretic ear canals, listening to loss, syndactyly. In common, Americans are eating meals that are higher in calories, fats, and sugars. After the patients were treated with clozapine the mean army of hospitalizations was 0 symptoms of pregnancy generic lariam 250mg with visa. Efficacy of micronized vaginal progesterone versus oral dydrogesterone in the treatment of irregular dysfunctional uterine bleeding: A pilot randomized controled trial. In addition, an excimer laser light supply, delivering 308-nm radiation to targeted psoriatic lesions, has been shown to be another efective therapeutic modality for psoriasis. Percussion over spine (could elicit ache with infection, tumor or nerve impingement) 3 treatment neuropathy cheap 500 mg disulfiram fast delivery. In youngsters immigrating with their family, the chance of growing precocious puberty was onlymarginally increased. Inconspicuous esthetic brackets usually are not a excessive priority for this group, so a sturdy equipment that provides excellent control and is modestly priced is acceptable. Olfaction is taken into account to be one of many oldest senses, and it may be traced back by way of the genetic report as one of many earliest sensory systems used by an organism to work together with its surroundings arrhythmia in 5 year old best order digoxin.
    It was discovered to cause focus-dependent in vitro histamine launch from peripheral leukocytes of healthy adult volunteers. Two more recent large-scale tri severities of sepsis, namely critically ill pa insulin remedy for hyperglycemia in all als couldn’t replicate the preliminary promis tients with extreme sepsis or septic shock, critically ill patients within the last decade ing. Practice settings embody hospitals, birthing facilities, group clinics and pa- tient houses medicine organizer box purchase 250mg antabuse with mastercard. However, the typical blood loss in an uncomplicated vaginal delivery is about 500 mL, with 5% losing greater than 1,000 mL. Patients must develop an understanding of food composition, classification, how nutrients affect weight status, glycaemic control and related situations. The life sustaining medical help could be withdrawn once a defnitve analysis or prognosis is established weight loss pills work buy orlistat 60 mg. You should obtain info that assesses the underlying trigger, the effectiveness of therapy, and any side effects which will interfere with driving. Protective factors include beliefs in the values and norms of society, college and spiritual beliefs and powerful early attachment to a parent (Simoneau & Bergeron, 2000). Role and impact of ear camps and outreach mastoidectomy companies Having entry to a service and facilities for mastoidectomy and center ear recons- truction will determine the course of action which primary health staff can take at this stage depression definition geography generic 150mg zyban fast delivery.
    Glycosylated hemoglobin (Hgb A1c) stage correlates to glycemic control and the higher the level of Hgb A1c, the poorer the management and the larger the risk for main congenital anomalies. Objectives 2 Through environment friendly, centered, knowledge gathering: пїЅ In a affected person with one or more falls, elicit a description of the autumn (acquire collateral data if needed). Funding Source the Institute for Clinical Systems Improvement supplied the funding for this guideline revision spasms with spinal cord injury effective 60ml rumalaya liniment. The aluminium concentration ratio in rabbit serum and plasma in comparison with entire blood was ~ 1. For example, collaborative care approaches have been nicely established, and a substantial number of trials have proven that collaborative care is an evidence-primarily based and nicely-established system for delivering treatments of depression. Abbreviations used in Other abbreviations used in prescription scripting this Formulary a arthritis deformans definition purchase indocin american express. Alcohol пїЅ though alcohol may help you fall asleep, it disrupts the traditional sleep cycle of the mind and causes sleep to be stressed. The diagnosis of priapism often relies on cliniA Corpus spongiosum cal ndings. The 2 trigger extreme chest ache and be misdiagnosed majority of hernias are combined and the symptom 3 as angina pectoris symptoms multiple sclerosis discount topamax 200mg with mastercard.

    Apreciază

  98. Imnul neoficial al pasagerilor de pe Arca lui Goe:

    Apreciază

  99. „Un mare pericol pe care‑l înfruntă literatura este atacul asupra libertăţii intelectuale înseşi, libertate fără de care nu poate exista literatura. Totuşi, acesta nu este un pericol de dată recentă. Fiecărui scriitor aflat în plină activitate îi sînt cunoscute presiunile monopolurilor şi ale birocraţiei, ale corporatismului şi ale conservato­ris­mului, care limitează şi îngustează raza de răspîndire şi calitatea a ceea ce s‑a publicat. Personal, am dobîndit în aceşti ultimi ani poate prea multă experienţă legată de presiunile exercitate de intoleranţă şi de cenzură. Astăzi, în lume, au loc multe asemenea lupte: în Algeria, în China, în Iran, în Turcia, în Egipt, în Nigeria, scriitorii sînt cenzuraţi, hărţuiţi, închişi şi chiar ucişi. Pînă şi în Europa şi în Statele Unite ale Americii, legiunile care apără diferite «sensibilităţi» încearcă să ne limiteze libertatea de a vorbi. Niciodată nu a fost mai important să continuăm apărarea acelor valori care fac posibilă arta literaturii.” – dintr-un eseu de Salman Rushdie. (M. C.)

    Apreciază

  100. […] Despre […]

    Apreciază

Lasă un comentariu