(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Restituiri

Aceasta-i metafizica romana: un Drum.
Un drum ce-nainteaza printre morti, nu printre vii.

* * *

Putina atentie va rog. Va vorbeste dl.Goe. Din viitor. Dar din trecut. O actiune planificata in vii-tor (…) care se va fi petrecand doar daca nu va mai putea fi contra-mandata. La timp. N-a fost! (Nu?). Data planuirii si data planuita sunt inexorabil legate printr-un moment de inflexiune. Moment care va fi (religios) sau nu va fi (deloc), o alta data-n calendare, intre cele doua date. Estee (cu doi „ee” – forma continua a prezentului permanet, un nou timp in gramatica constructiilor virtuale) arcaluigoe populata cu (mai) multe due-te, momen-te in tandem, invizibile si deodata vizibile. Iata. Care vor capata viata si vizibilitate daca si numai daca  dl.Goe nu-si va rata momentul sau de inflexiune… Centrul de greutate al tuturor acestor perechi de date (data planuirii si data planuita) este comun. Se va numi acela punct-de-inflexiune. Deocamdata probabil. Acum cert. Locul geometric al acestor bi-noame, radiind din punctul de inflexiune, este un nor de date calendaristice. Pufos si diafan ca orice nor care nu prevesteste niciun Potop. Potop de cuvinte, inapoi si-nainte  (caci la sfârsit va fi cuvantul). Fiecare text scris la data A se deplaseaza (s-a deplasat deja) cu viteza luminii, catre data B, la care devine vizibil, ajungand acolo instantaneu, asteptandu-te apoi pe tine prea-cinstitul cititor al arceiluigoe, sa ajungi târâs, gråpis acolo, la intalnire. Totusi, in acest nor electronic de mesaje ondulatorii, care pleaca de la data A si ajung la data B, trecand infiorate prin punctul de inflexiune (punct fara intoarcere, care anuleaza abilitatea contra-mandarii), exista si unele mesaje care implica o a treia data: data refuzarii lor la destinatia originala, interioara desigur intervalului [A, B]. Cum n-oi mai fi pribeag de atunci inainte (ci inflexibil) cred ca se cade sa restitui vorbele rostite si auzite de doar doi dintre ascultatorii intentionati. Rezerv posteritatii d-lui Goe (sectiunea posume) un spatiu virtual alocat restituirilor: Mesajele refuzate (adica amânate) de catre altii, incapabili sa-si gestioneze infernul interior intr-o maniera mai transparenta (cei preferand opacitatea)… Unele dintre aceste mesaje, citite deja de doi dintre cei patru cititori intentionati, alese atent de catre dl.Goe el insusi in persoana, din vreme, se vor regasi in norul arcaluigoe, sub forma unor Restituiri I, II, II, IV… si asa mai departe (mult mai departe) intr-o ordine aproape intamplatoare. Cei(lalti) doi ne/cititori, care au fost ocazional rosi de curiozitate banuind existenta unora dintre mesajele invizibile, vor avea, in sfârsit, ocazia, daca nu se vor fi vindecat intre timp, sa citeasca ce n-au citit. In acest mod se va restabili ca 2 + 2  = 4, daca nu cumva chiar 5 (impreuna cu prea-cinstitul si nevinovatul cititor al arceiluigoe). Cei cinci pentru infern.

Trecutul si viitorul sunt deja encriptate, in egala masura, in aceasta matrice 8 x 3.  Doar ca viitorul (altminteri intamplat deja, ca si trecutul) nu este inca accesibil muritorilor. Deocamdata poti citi trecutul… apoi vei putea, asteptând sa treaca el-timpul (adica non-sens), sa ajungi-tu acolo unde un fost inaccesibil viitor se va fi trans-format intr-un accesibil trecut… Un sir de asteptari din ce in ce mai lungi, in acord cu anumite armonii, mai ample, mai universale…

I. Restituiri I. II. Restituiri II. III. 2012-06-13
IV. 2012-6-16 V. 2012-6-18 VI. 2012-6-21
VII. 2012-6-26 VIII. 2012-7-4 IX. 2012-7-17
X. 2012-8-7 XI. 2012-9-10 XII. 2012-11-4
XIII. 2013-2-1 XIV. 2013-6-25 XV. 2014-2-13
XVI. 2015-2-25 XVII. 2016-10-27 XVIII. 2019-7-11
XIX. 2023-11-24 XX. 2030-12-21 XXI. 2042-6-2
XXII. 2060-12-9 XXIII. 2090-11-28 XXIV. 2139-5-27

* * *

Asa inchipuiau romanii cimitirul:
un drum flancat de doua randuri de taceri.

* * *

7 răspunsuri to “Restituiri”

  1. tester said

    cele mai multe dintre linkuri nu merg

    Apreciază

    • RALG said

      Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte.

      Minciuna presupune studii superioare adevărului.

      Cel mai mult îmi place să mă întîlnesc cu şefii mei care au ieşit deja la pensie.

      Un idiot bogat este considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot.

      Cine nu-i iubeşte pe proşti are tare mulţi duşmani.

      Nu poţi muşca apa.

      Problema asta mă depăşeşte, e mult prea mică pentru mine.

      Rataţii, sau plătitorii de rate.

      Politician e unul care strigă. Diplomat e unul care tace.

      Dreptate e asta? Eu alerg şi el ajunge!?

      La egală distanţă între Polul Nord şi Polul Sud se află Interpolul…

      Partea leului o ia leoaica.

      Nimeni nu-i modest degeaba.

      Cele mai mari moşteniri le primesc, de regulă, oamenii bogaţi.

      Cine nu ştie să facă nimic e gata să facă orice.

      O memorie prea bună nu lasă destul loc noutăţilor.

      El e purtătorul de cuvânt. Ea e purtătoarea de cuvinte…

      Vorbim despre sănătate mai ales când suntem bolnavi.

      Prietenul la nevoie te cunoaşte.

      Nici un profesor de logică nu a ajuns prim ministru.

      Un musafir care pleacă este întotdeauna binevenit.

      Apreciat de 1 persoană

  2. CMM said

    Radu Humor:11/11/2011 la 13:53

    Leapşa


    Departe de a fi un scriitor celebru, Goe este un pamfletar innascut, cu o inteligenta sclipitoare si un grad de pupuincurism relativ mic, fata de cei care vor sa parvina cu orice pret !
    Afirm asta bazandu-ma pe cresterea lui valorica, usor vizibila in timp, care demonstreaza ca a gasit modul si mijlocul de exprimare cel mai potrivit, sarind cu usurinta din tema in tema si din subiect in subiect, fapt ce-i permite o etalare benefica a mai multor cunostinte din vaste domenii.
    Faptul ca este un excelent cunoscator al lumii fotbalului, il face si mai greu de prins in insectar ( daca n-as stii ca-i doar fan al lui Radu Cosasu, l-as banui usor) si uneori ai impresia casunt cel putin doi sau mai multi care contribuie la blogurile pe care revendica a le intretine, mai mult asa cum il duce capul pe el !,
    P.S. Desi as avea suficiente motive sa-l injur, marturisesc ca o fac destul de rar, si asta si datorita lui, care a gasit o metoda ingenioasa de a se feri de vorbele mele, care-i cad destul de greu, mai ales atunci cand vine vorba despre corectitudinea politica sau alte probleme legate mai ales de putere.

    Apreciază

  3. CMM said

    Nicolae Margarit
    Am inceput sa sterg din comentariile rautacioase pe care nu le recunosc!
    Va rog sa-mi semnalati orice „magarie” care va enerveaza! Acum stiu cum sa le sterg!
    ……………………………………………………………………..
    Nicolae Margarit
    Maestrul virtuos al rautatii gratuite asta este Goe!
    Maestrul virtuos al rautatii gratuite, asta este Goe!
    ……………………………………………………………………………………
    Nicolae Margarit
    sunteyi adepta teoriei personalitatilor bipolare?
    ………………………………………………………………………..
    Nicolae Margarit
    Ce comentarii stralucite a mai produ idolul dumneavoastra din domeniul ideatic, Stely?
    ………………………………………………………………….
    CMM
    D-na Stely zicea pe vremuri ca noi, adica eu si Goe, doua stele ale culturii autohtone, unindu-ne geniile, l-am putea salva pe AVP, ca ea singura nu mai are heliu.
    S-a straduit destul. O cred, s-a luptat si cu Goe, pana cand a inteles ca greseste si a primit invatatura lui. A devenit un discipol devotat si inteligent si cooperant al lui Goe.
    Nicolae Margarit
    Dupa modelul Pitesti!?
    ………………………………………
    Nicolae Margarit
    Toata viata m-am ferit de cei foarte „adaptabili”
    ……………………………………………
    Nicolae Margarit
    Bine ca o admirat pe Stely!

    8:43pm
    CMM
    Da, o admir! si ce-i cu asta?

    8:43pm
    Nicolae Margarit
    Pofta buna!

    8:43pm
    CMM
    Ce-i cu asta?
    Ce-i rau in admiratia mea?

    8:44pm
    Nicolae Margarit
    Nu comentez!
    …………………………………..
    Nicolae Margarit
    Trenul nu-i ca pluta [MEDUSEI, n.n.]! Sa nu va cada boneta de marinel pe geam!”

    Apreciază

    • Stely said

      @CMM ,
      Interesanta conversatia cu Nicolae Margarit ,dar fara rezultate mult asteptate .Te credeam mai subtila .Oricine vede ca vrei sa-i transmiti ceva ,altcuiva .De fapt ,ce scop a avut „restituirea „asta ?! Desigur ca nu ma astept la un raspuns onest.

      P.S. Uite ,findca ti-am promis ,iti dau si eu la schimb o mica „restituire „,poate te vei lamuri si te vei potoli.
      Stely Says:
      29 aprilie 2011 la 13:09
      Adrian Merfu ,
      Recunosc că nu mă aşteptam să-l dibuiti asa de bine pe d-l Goe . Aveam si eu oarece banuieli privind ( insa ) numai culoarea ochilor dar ca ar fi Adrian Severin mi l-as fi închipuit mai greu ,desi cam seamana cu el la modul de face gargara si la cum se învîrte in jurul cozii fără să spună mare lucru. 🙂
      Nu,hai c-am glumit . Parca are pe “blogul “lui o postare mare sau un comentariu, din cîte îmi amintesc , la adresa lui Adrian Severin . Si parca nu în termeni elogiosi . Dar poate este masochist ,mai stii ? sau poate este speriat să nu fie dezanonimizat si arunca cu fumigene in jur?!
      In orice caz daca sa dovedeste numai ca ar fi cu ochii aceia este vai de capul lui. Hmm ! Bine ca nu am pus comentariul pe care -l facusem aseara ca drept replica la ceea ce scrie aici :

      “Ai putea macar sa iei in considerare, cu clarviziune, cata pace ai gasi daca ai fi capabil a fi in stare sa sesisezi ca una-i una si alta-i alta, cat de senin, detasat ai putea fi si ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica…”

      Recunosc ca am luat de bun sfatul dat de el , lui AVP :sa nu-l mai bage in seama pe Radu Humor ,pe care , in naivitatea mea am crezut ca il tine acolo ca drept mostra de “mutant postrevolutionar “. Un fel de om cu cap de bou si creier de bibilica, care crede ca si-a gasit o gazda binevoitoare , sa-l tolereze pina cind se va împuia .
      Spun asta intrucit , zau nu mint , pe mine ma amuza rh de citva timp, desi nu-i prea citesc porcariile decit pe sarite .. Ăsta ,da ,are “delirium tremens “, fara nici un dubiu.
      In ceea ce-l priveste insa pe D-l Goe , inca nu am pierdut increderea in intuitia mea feminina . Aceea pe care am avut-o inca de la inceput (un an parca ) de cind mi-a picat” cu tronc” 🙂 ca ar avea cu ce se lauda . Adica -idei generoase , inteligenta , cultura vasta ,umor ,si nu in ultimul rind , o admiratie pentru AVP inca de pe vremea de cind posta si el pe forumuri – sub diverse nikuri : Stef (apropo , am postat si eu cu nikul asta )Tony etc..
      Venind vorba de nikurile mele (Sanda sau cite altele ) da ,au fost , dar numai spre a ma proteja si nu de a ataca sub anonimat persoane cu nume si renume . Nu mi-as fi permis sa atac din senin pe cineva fara sa fiu provocata .
      Si,da , acum imi dau seama ca ar fi fost mai bine sa ramin o anonima .

      P.S. AVP, multumesc pentru aprecieri si incredere ,dar trebuie sa spun ca imi stiu limitele . Sunt ,asta da ,o admiratoare a ta si nimic mai mult ,care ,spre exasperarea unora voi ramine asa indiferent de ceea ce vor spune si gindi altii despre felul tau de a fi ca om ,pe care insa si pe acesta (omul AVP ) ,il cred a fi la fel de bun ,intrucit nu cred ca cine se inspira din Cartea Cartilor spre a darui lumii alta Carte – despre Creatie , Viata ,Inviere , Umanitate si Moralitate -despre trecut ,prezent si viitor ,poate sa fie altcumva ,decit asa cum reiese din din opera sa scrisa.
      PPS. Si iata cum se dovedeste ca ceea ce spune d-l Goe aici:
      “ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica. Ori ca Stely ”

      PP.S. Ei,din pacate unele lucruri s-au schimbat in ce-l priveste pe AVP. Dar cind voi avea timp voi cauta alta postare(tot pe blogul lui ) in care vei vedea ce i-am spus . Anume -ca atunci cind voi realiza ca nu -mi mai gasesc locul si rostul- voi pleca pe tacute (cam asa ceva). Ceea ce am si facut.
      A, la cererea spectatorilor voi aduce si replica Dlui Goe, la cele scrise mai sus .Cica am scris „una pe fata ,doua pe dos ” 🙂

      Apreciază

  4. CMM said

    Dl. NIMENI CU Dl.PRAJAN, pe blogul d-lui Prajan
    “dlnimeni on 27 decembrie 2012 la 0:34 said
    http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/12/26/christosul-de-pe-malurile-dambovitei-sugestie-pentru-biserica-ortodoxa-romana/

    Atentie! statele la care va referiti nu sarbatoresc Craciunul! Noi, la 25 decembrie, avem trei sarbatori, in ordine temporala: vizita Mosului ( sarbatoare precrestina si cea mai veche, din organizarea de tip ginta), Craciunul ( tot sarbatoare precrestina, transfer de la sarbatoarea Mosului catre sarbatoarea unui zeu aparut in arealul sud est european – Romania, Bulgaria, Ungaria, tarile Iugoslave, dat ca zeu de import, insa Craciun este probabil un zeu local si nu adus) si Nasterea Domnului. Echivalarea lui Santa Claus (sf. Nicolae) cu Craciun este fortata ( la noi, sf. Nicolae este mai devreme). La vestici este, deci, sarbatoarea Nasterii Domnului cu aparitia sf. Nicolae – purtator al unor elemente precrestine de tip Mos, in sensul cadourilor si discutiilor cu copiii – iar la noi sunt sarbatoarea vizitei Mosului, sarbatoarea zeului Craciun si Nasterea Domnului, cu aparitia lui Mos Craciun ( concatenare facuta probabil de catre crestinism pentru ca prin “imbatrinirea” lui Craciun sa dispara Mosul; in realitate, Mos nu inseamna batrin, intelesul de acum ca “batrin” este unul degradant si sub influenta crestinismului. In urmare, tot fara sa fiu blasfemic, ceea ce as ruga eu BOR ar fi sa ne restituie (integral!) precrestinismul! La Multi Ani!
    raduprajan
    on 27 decembrie 2012 la 1:04 said:
    Sunteti foarte erudit. Fara sa va contrazic, pentru mine, ca pentru majoritatea covarsitoare a crestinilor, Craciun = nasterea Domnului. Restul ma depaseste. La multi ani!”

    Apreciază

  5. Dl.Goe said

    http://www.edgetrends.com/rare-photos-rough-past-2/8/

    Apreciază

Lasă un comentariu