(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Ubioh bih se!

Posted by Arca lui Goe pe iunie 6, 2024

În căldura bătăliei pe zgura roșie, Novak Djokovic își aruncă privirea spre loja unde Jelena, soția sa, îl urmărește cu intensitate. După un schimb aprins de mingi, el pierde un punct crucial. Frustrarea îi inundă gesturile, iar el își îndreaptă frustrarea către cea care îi este alături la fiecare meci. “Jelena!”, strigă el, vocea îi tremură de emoție. Camera surprinde momentul: Jelena se ridică, răspunde cu aceeași pasiune. Nu sunt doar soț și soție, sunt parteneri în viață și în sport. În ciuda tensiunii, legătura lor este neclintită. “Luptăm împreună!”, îi strigă ea înapoi. Novak își regăsește concentrarea, iar meciul continuă.

Novak Djokovic, un titan al tenisului, se confruntă cu realitățile amare ale sfârșitului carierei. Lupta lui nu este doar pe teren, ci și cu sine însuși, cu timpul care nu iartă. Fiecare meci devine o reflecție a determinării sale, o bătălie cu limitele condiției umane. În fiecare lovitură, în fiecare sprint, Djokovic își lasă inima pe teren, demonstrând că pasiunea și voința pot depăși obstacolele vârstei. Nole, eroul nostru, nu se luptă doar pentru un alt trofeu, ci pentru a-și păstra locul în inimile fanilor, ca simbol al perseverenței și al excelenței în sport.

E ceva vreme de când Nole nu mai joacă tenis… sau doar tenis… Ceea ce joaca el acum este mult mai mult decat tenis. Bătalia lui este acum la alt nivel, dincolo de tenis. Tenisul a rămas un univers interior, esentializat, închis, căci universul în care-si poartă Nole batăliile (ca orice univers care se respectă) se dilată, este în expansiune, a tot crescut, depasind recent frontiera tenisului, rămasă vizibilă, undeva la orizontul evenimentelor (cel interior).

E normal ca în momentele critice ale luptei, atunci când dă de greu, Novak să caute suport, întelegre, solidaritate… undeva… Nu are prea multe alternative. Nu le poate găsi la ingratul public. Nu are de ce să ceara sprijin de la echipa tehnică, de la antrenorul lui de acum. Nu are de ce să-i scaneze în gând, din trecut, pe Goran Ivanisevici, pe Marian Vaida, pe Boris Becker ori pe Andre Agassi… Singura care-l mai poate întelege si ajuta în batalie, singura la care mai poate urla pentru a-si descarca nevii si furstrarea, este Jelana, singura cu care poate vorbi, ignorand cu gratie restul lumii, ca si cum doar ei doi ar fi în univers. Singura căreia îi poate țipa: îmi vine să mor! … dându-le îndoielnicilor martori din tribune si de pe planetă impresia c-ar avea… o dispută conjugală. A înebunit campionul. In timpul meciului are timp să se certe cu nevasta. Universul campionului va tot creste, iar Novak va continua si el sa creasca odata cu universul sau in expansiune, diluandu-se in infinit, rămânând concentric unei singularitati centrale: tenisul nostru cel de toate zilele.

Soarta sportivilor de performanță este sa moară de două ori. Pentru prima oară în picioare!

LA PARIS A CÂȘTIGAT DJOKOVIC

Nu uita de: Bancul Zilei | Cinci Minutele Zilei | Poezia Săptămânii | Tema Săptămânii |

49 răspunsuri to “Ubioh bih se!”

  1. BB1nGzjs.img (590×437) (img-s-msn-com.akamaized.net)

    Apreciază

  2. Florin said

    Și, ce s-a întâmplat mai departe?🙃

    Apreciază

    • va urma

      Apreciat de 1 persoană

    • Stely said

      @Florin , eu cred ca dvs nu ati vazut meciul si nici nu va intereseaza „ce se va intampla mai departe ‘ . Mai degraba (cred) ca ati gasit o modalitate de a-l „tachina”(sicana) pe Dl Goe . Parerea mea este ca ati gasit un punct vulnerabil (admiratia pentru tenismenul si omul Nowak Djokovik) si-l „loviti” unde il doare. In situatia de acum aveti impresia ca il”doare” faptul ca a abandonat competitia si ca a pierdut locul 1 in clasament. Desigur, ati putea avea dreptate intr-un fel , dar banuiesc ca Dl Goe era pragatit de un eventual abandon al acestuia , intrucat avusese doua partide istovitoare (5 seturi) de peste 4 ore fiecare , plus ca ultima partida(sferturi )a jucat doua seturi accidentat. Sa fi fost de fier si chiar iresponsabil ca sa mergi mai departe (in semifinale) in asemenea conditii . Decizia lui a fost (posibil) luata chiar mai inainte de partida din sferturi, motiv pentru care a facut tot ce este omeneste posibil s-o termine in picioare. Efortul lui a fost urias si merita toata admiratia . Presupun ca strigatul lui catre Jelena a fost semnalul ca va lupta cu orice pret pana la sfarsitul partidei, dar nu si mai departe. Jelena l-a sustinut ( incurajat ) in decizia lui ,iar bucuria ei si a tuturor fanilor au fost imense . Am vazut toate partidele , inclusiv pe cea din optimi care s-a terminat dupa ora 3 dimineata. Stiam deci ca ar fi posibil sa nu ajunga pana in ultimul act, ca sa-si apere trofeul luat acum un an si ca va pierde locul 1 mondial.

      Ce va urma ? Ei bine , daca nu stiti ,Nole s-a operat imediat la genunchi , posibil sa se refaca pentru Wimbledon, iar daca nu, va fi sigur la JO , unde (da) va lua titlul Olimpic . Nu va fi usor , dar nici imposibil. Hai Nole!🥇

      P.S. Zau, nu va inteleg atitudinea ( neprincipiala) fata de respectarea dreptului la libera exprimare . Va urmaresc blogul, nu foarte des , dar trebuie sa va spun ca, desi temele publicate sunt pline de interes , bine documentate si cu o abordare corecta dtpvd , raspunsurile dvs la comentariile cititorilor lasa mult de dorit. Pe langa faptul ca sunteti partinitor acestea sunt superficiale si cam deplasate. Faptul ca banati arbitrar unele comentarii ,mai ales pe cele care sunt mai bune dar, ce pacat , nu va plac ,mai ales celor care bat câmpi ,le suprimati cu o rautate aproape de sadism.Urâtă atitudine , zău !

      Apreciat de 2 persoane

      • Florin said

        De, parcă ați scris sub dictare.🙂

        Apreciat de 1 persoană

        • Stely said

          @Florin ,

          „sub dictare „? Ce sa inteleg ?

          Apreciat de 1 persoană

        • Stely said

          @Florin , dupa cum veti vedea am salvat comentariul. Am stiut de ce sunteti in stare .

          Iata-l :

          nostrastella

          Sincer…

          Bac au ba, până la urmă tot despre glagore e vorba.
          Iar asta-mintea- o ai sau nu. C-am văst la viața mea și o grămadă d-ăștia.. super galonați cu diplome fel de fel, dar făr’ de ”glagorie”. So, la naiba cu proștii! Zic.

          Dincolo d astea, am intrrat aici, nu pt că m-ar interesa vreun pică… genul acesta de blog cvasieminamente politic(os). Însă… M-a uns la inimă un comm de-al tău pe un blog zerobarat, de mare cultură goagălistică!

          De, parcă ați scris sub dictare.

          Ha! acuma să nu-mi zici că nu te-ai prins că nea koaielibertatedeexprimare(sic!) e tot una cu Stelică.
          Iar că eruditul(cică!) Koaie, e … FEMEIE ce se dedă bărbatăăăăă…

          Mai e vreun dubiu ?!

          Apreciază

          • Florin said

            Trebuia să copiați și răspunsul meu, așa, pentru corectitudine.🙂

            Florin
            nascutpelistaneagra.wordpress.com
            nascut.pe.lista.neagra@gmail.com
            188.26.8.176
            In reply to nostrastella.
            Am să vă șterg comentariul, așa cum am procedat și cu altele de acest tip. Îmi pare rău că mă puneți în situația asta.

            Le-am lăsat suficient de mult timp.

            Apreciază

            • Stely said

              Dar ce importanta are faptul ca ati avertizat-o ?” Suficient de mult timp? „De unde ati dedus ca in timpul asta a fost citit comentariul de Dl Goe? Doar v-a averizat , iata : „Acum tenis, ping-pong altadată! „… sau n-ati priceput aluzia ?

              Apreciază

            • @Florin – Soluția este simplă domnule: Nu mai ștergeti comentariile! N-aveți deloc talent, nici ca arbitru al eleganței, nici ca selectioner. Vorba ceea, fir-ar al dracului vrăjitul Măriei noastre, că de când vrăjește tot glodul îl nimerește. O să vă alegeți cu ecoartele si alte surogate…

              Apreciat de 1 persoană

              • Florin said

                Soluția mea este să șterg comentarii alături de subiect, ofensatoare sau provocatoare pentru alți cititori. Persoanele care doresc să-și adreseze mesaje de orice fel trebuie s-o facă direct.
                În ce mă privește, n-am dorit să zgândăr vreo rană (dacă există așa ceva, bolnavul trebe să se caute) și nici nu știam măcar că postarea se referă la un meci în curs. Scuzați ignoranța.

                Apreciază

              • Ignoranța este scuzată. Din oficiu! 🙂

                Apreciat de 1 persoană

              • D-le Florine daca sunteti asa de exigent si decis sa stergeti comentariile alaturi de subiect, ofensatoare sau provocatoare pentru alti cititori si cititoare fiti bun si faceti treaba până la capat. Stergeti-le pe toate. Apoi, dacă tot nu veti trai sentimentul datoriei împlinite puteti sterge si blogul. Va asigur că în ochii multora este pe alaturi de subiect, ofensator si provocator… pentru anumiti cititori. Fiti profesionist si impartial, ce dracu. Dacă ati început o treabă mare, duceti-o la bun sfarsit. 🙂

                Apreciat de 1 persoană

          • Teribil de amuzantă situație. Mulțumesc pentru semnal-are! Amănuntul care a reusit s-o scotă din adormire pe maica terestra (de se dă ea dân stele) e de un comic aparte. Părând pe veci a picoti, în veșnica ei moțăială, matarcuca perpetuu mahmură (auto intitulată Nostrastella) a sesizat printre replicile d-lui Florin-flecarul una care i-a amorsat spontan neuronul conspirației și drama constipației. Brusc Nostrastella s-a căcat pe ea, în interior (veșnica re-circulare), simțind în mod bizar o mare usurare. In capul Nostrastelei, nu-s multe lucruri (maxim-două) dar înghesuiala-i totusi, mare… pentru a nu-si consuma satisfacția orgasmică în totală solitudine, doamna Nostrastella a decis să o împartă cu d-l Florin, oferindu-i ca recompensă post-ludică un comentariul la blog. Din păcate cavalerul, d-l Florin-flecarul, nu a apreciat gestul domniței și i-a șters mesajul, refuzând ofensat recompensa. Are si d-lui o mândrie: orice ar fi, sub nivelul Aureliei nu coboară. Nu se stie ce s-a mai întâmplat mai departe cu maica terestra. Probabil ca a alunecat la loc în picotela pre-hibernală. Vom mai auzi de d-ei in prejma Crăciunului când va veni iarasi cu Stely e Goe si viceversa.

            Apreciat de 1 persoană

            • Stely said

              Dupa ce am vazut ca a sters comentariu, individei i-am dat urmatoarea replica :

              Stely

              Ah, am crezut ca veti avea minima decenta sa lasati comentariul Nostrastellei, macar pana ce il va citi si Dl Goe . Vad ca l-ati sters . V-ati tinut de cuvant ca un adevarat barbat ce nu se abate de la „principii”. Macar sa-i fi raspuns femeii la intrebare :aveti sau nu dubii ? Eu as zice ca da, dar de ce nu ati avut curaj sa-i spuneti ? Cat de las puteti fi ? Sunt o sumedenie de modalitati pentru a lamuri problema . De ce nu va puneti mintea la incercare pentru a gasi un mic argument de „pro” sau „contra”? Poate v-a fost mila de ea, ca si „uns inima” degeaba si ca va muri de oftica? Asta de barbatie si dovada de cavalerism. Bravo !

              P.S .Pe mine ma oftica @Florin , desigur , si pentru ca sterge comentariile pe care le percepe a fi destabilizatoare, dar si pentru faptul ca nu reuseste sa citeasca printre randuri continutul acelor comentrarii. A pune la gramada raspunsurile infantile ale acelor „ecorte”, cu unul ce pare a le deranja pe ele ,dar care contine in prima instanta chestiuni legate de tema mi se pare a fi o lipsa de discernaant din partea d-lui Florin.

              Daca prezinti teme politice divergentele de opinii sunt inevitabile iar ele trebuiesc incurajate nu suprimate. Revenind la comentariul ” matracucii”care avea si ceva on topic , ar fi putut sa-i raspunda pentru fiecare continut . Nu era greu . Banuiesc insa ca nevrand sa-i raspunda la intrebare ,deoarece si-a dat seama ca tocmai d-lui i-a dat apa la moara sa debiteze, a facut ce era mai usor . Si acum vreu sa-l intreb . Mie de ce nu mi-a raspuns la comentariu ?

              Apreciază

      • @Stely – Bine ati revenit pe punte, printre comentatori! 🙂

        P.S. Mă bucur să aud că ati urmărit meciurile lui Nole (care l-au impresionat până si pe Cristi, …dar nu si pe Florin)!

        Apreciat de 2 persoane

  3. Vladen said

    Sunt de-a dreptul ingrozit! Si subiectul tau si cel al Renatei permit discutii indelungi despre dragoste adevarata, infinita si ingenua. Ne-a luat pe toti dracu! 😀

    Apreciat de 4 persoane

  4. Cuplurile care ard și un alt combustibil decât clasica „iubire pe viață” au șanse mult mai mari să rămână împreună. Când partenerul tău e și cel mai bun prieten al tău, riscul plictiselii de celălalt e minim. Cel puțin așa simt eu.

    Apreciat de 2 persoane

    • Viata oferă fel de fel lucruri care pot fi arse pe altarul zeului plictiselii, pentru a-l îmbuna… Prin combustie respectivele lucruri se consumă, se împutinează… asa că este continuu nevoie de atentie si de imaginatie pentru a identifica mereu alte ofrande si oportunitati… In perioadele de penurie galopantă, sub spectrul amenintator al tribilei plictiseli, unii aleg să se ardă pe ei însisi… … … Uneori plictiseala de celălat e de fapt plictiseală de tine însuti… Cei care sunt desemnati să ne facă sau măcar să ne ajute să nu ne plictisim de noi însine, si-si ratează misiunea… trebuie… judecati, condamnati si… pedepsiti cumva, nu? 🙂 Alt prilej de a fi ocupat cu ceva care să-ti alunge sau ascundă temporar plictiseala, pentru o alta bucată de vreme. Trăim provizoriu, guvernati de provizorate… si… vorba poetului: Ceea ce nu este zadarnic este condamnat să devină plictisitor… Doar că uneori, totusi, plictiseala nu este cel mai rau lucru ce ti se poate întampla… (…) iar alteori plictiseala se dovedeste a nu fi per se chiar asa de abisal de rea… sau cam asa ceva, iar din aceste dileme nu vei putea iesi… prea usor. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  5. Olga Rajala said

    Din păcate Toni Iuruc nu a reușit să o susțină pe Simona în competiții și au ajuns la divorț. Se pare că Jelena este implicată trup și suflet și este și ea o luptătoare.

    Apreciat de 2 persoane

    • Stely said

      Olga,

      Pai, Toni Iuruc si cand o sustinea parca avea un băţ in fund . Cred ca nu are nimic comun cu tenisul .El era prezent doar cu trupul nu si cu sufletul( la gura)asa cum se vede clar la Jelena . E bine ca a divortat, dar parca a blestemat-o . Nu-i mai merge nimic .Ma mir cum nu a clacat pana acum ,cu tot ce i s-a intamplat.Doar sustinerea parintilor si fanilor nu este de ajuns. Ii trebuie cineva care s-o iubeasca din toata inima ;un om care s-o faca sa se ridice de jos , atunci cand e la pamant . Nu stiu daca va reusi sa revina pe teren asa cum au revenit multe dintre colegele ei de generatie si adversare puternice. Singura care a revenit printre primele 20, dupa o absenta de un an din circuit a fost Elina Svitolina, casatorita cu Gaël Monfils.Se pare ca dragostea lor a dat roade si pe terenul de tenis. Bravo lor !

      Apreciat de 1 persoană

      • Olga Rajala said

        Toni nu avea nimic in comun cu Simona.

        Apreciază

        • Stely said

          Totul a pleaca de la traditie . Machedonii (aromanii) nu accepta casatoria decat cu cei din „neamul ” lor . Am inteles ca ea a fost „daruita” de mica fiului unui prieten de familie .Acesta insa nu a respectat invoiala si s-a casatorit cu altcineva. La catva timp s-a auzit ca este indragostita lulea de Toni , ceva mai in varsta si care mai fusese casatorit de doua ori .Mi s-a parut o alegere nepotrivita , Dar de, nu te pui cu dragostea , ziceam eu, Din fotografii pareau amandoi fericiti . Insa , ce s-a intamplat intre timp nu se stie prea bine .Ruptura a fost rapida fara iz de scandal. In orice caz avea nevoie de cineva care sa-i fie alaturi „la bine si la rau „. Acum pare cam pierduta fara vreo perspectiva in dragoste si nici in tenis , din pacate. Astept cu nerabdare sa-si revina . Deocamdata ii trebuie un antrenor ,

          Apreciază

  6. Novak Djokovic, un titan al tenisului, se confruntă cu realitățile amare ale sfârșitului carierei. Lupta lui nu este doar pe teren, ci și cu sine însuși, cu timpul care nu iartă. Fiecare meci devine o reflecție a determinării sale, o bătălie cu limitele condiției umane. În fiecare lovitură, în fiecare sprint, Djokovic își lasă inima pe teren, demonstrând că pasiunea și voința pot depăși obstacolele vârstei. Nole, eroul nostru, nu se luptă doar pentru un alt trofeu, ci pentru a-și păstra locul în inimile fanilor, ca simbol al perseverenței și al excelenței în sport.

    E ceva vreme de când Nole nu mai joacă tenis… sau doar tenis… Ceea ce joaca el acum este mult mai mult decat tenis. Bătalia lui este acum la alt nivel, dincolo de tenis. Tenisul a rămas un univers interior, esentializat, închis, căci universul în care-si poartă Nole batăliile (ca orice univers care se respectă) se dilată, este în expansiune, a tot crescut, depasind recent frontiera tenisului, rămasă vizibilă, undeva la orizontul evenimentelor (cel interior).

    E normal ca în momentele critice ale luptei, atunci când dă de greu, Novak să caute suport, întelegre, solidaritate… undeva… Nu are prea multe alternative. Nu le poate găsi la ingratul public. Nu are de ce să ceara sprijin de la echipa tehnică, de la antrenorul lui de acum. Nu are de ce să-i scaneze în gând, din trecut, pe Goran Ivanisevici, pe Marian Vaida, pe Boris Becker ori pe Andre Agassi… Singura care-l mai poate întelege si ajuta în batalie, singura la care mai poate urla pentru a-si descarca nevii si furstrarea, este Jelana, singura cu care poate vorbi, ignorand cu gratie restul lumii, ca si cum doar ei doi ar fi în univers. Singura căreia îi poate țipa: îmi vine să mor! … dându-le îndoielnicilor martori din tribune si de pe planetă impresia c-ar avea… o dispută conjugală. A înebunit campionul. In timpul meciului are timp să se certe cu nevasta. Universul campionului va tot creste, iar Novak va continua si el sa creasca odata cu universul sau in expansiune, diluandu-se in infinit, rămânând concentric unei singularitati centrale: tenisul nostru cel de toate zilele.

    Apreciat de 2 persoane

    • Soarta sportivilor de performanță este sa moară de două ori. Pentru prima oară în picioare!

      Apreciat de 1 persoană

    • Stely said

      Daca tot ati pomenit de „Cristi ” se cuvine sa-i dam cuvantul si aici :

      Lupta cu creierul

      E mult de când n-am mai scris despre un meci al lui Djoković. Comportamentul lui în încercarea de a juca fără vaccin la AOpen în timpul pandemiei m-a afectat rău.

      Acum însă, nu pot, pur și simplu nu pot să nu scriu. Ar fi și nedrept față de tenis să n-o fac. 

      De 3 zile încoace îl privesc pe Djoković cum cade de 5 ori și se ridică de 6. La 37 de ani. În fața unor adversari mai tineri cu cel puțin 10 ani.

      Marele sârb mi-a contrazis percepțiile sedimentate în mai mult de jumătate de secol de viață în tenis. Aveam pretenția că știu, după cum arată și cum se mișcă jucătorii, cine va pierde meciul înainte ca el să se sfârșească. La 2-1 la seturi pentru un Lorenzo Musetti excepțional, îl vedeam limpede pe Djoković ca învins. Totul la el transmitea mesajul: „Nu mai pot”. Cu Francisco Cerundolo a fost și mai și: 2-1 la seturi și 4-2 pentru argentinianul care venea tăvălug. Am avut impresia că Djoković se scurge în zgură, ca o statuie de ceară, că într-un sfert de oră e terminat.

      De fiecare dată, cred că triplul campion de la Roland Garros a făcut un lucru infernal de greu și periculos, într-un fel cum n-am mai văzut pe nimeni în afară de Rafael Nadal: și-a redus la tăcere propriul creier. Gândul „Nu mai poți, ai făcut și așa prea mult, ai 37 de ani, totul are o limită, nu mai are rost să te chinui, te rupi de tot” e generat de creier, nu de corp. Întotdeauna corpul mai are resurse „la roșu” – barierele de protecție ale creierului te împiedică să ajungi la ele. Djoković le-a rupt. 

      În clipa în care, după ce a făcut un volé imposibil, cu șpagat, în extensie totală, pe passing-ul în cros extrem sub fileu al lui Cisco Kid, căzut cu pieptul pe zgură a găsit puterea să mimeze cu brațele zborul avionului, pentru public (care, caz rar, a fost de partea lui), am priceput că va câștiga. În 10 seturi, în spre 10 ore de joc.

      Scriu aceste rânduri și cu recunoștință. Căci milenarul Djoković este unul dintre foarte puținii jucători pentru care mă mai uit la tenisul de azi. Un singur lucru nu mai pot să-l fac ca pe vremuri: să-i spun Nole…

      Apreciat de 1 persoană

      • Chiar la asta mă referisem când am zis că până si Cristi a fost impresionat de prestatia lui Nole… Nu c-ar fi mai sensibil si mai impresionabil decat Flo, doar că e cu sufletul mai în tenis, si întru o perceptie mai amplă a conditiei omului în societate… D-l Flo e prins cu capul în dimensiunea politicii de cartier si nu poate vedea altceva. Dincolo de aria politică a fiintei, d-lui e complet autist. 😦

        Apreciat de 1 persoană

        • Stely said

          Am inteles ca despre el este vorba abia dupa ce am citit articolul lui „Cristi” ,alias CTP .Mi-a placut si ,pentru ca v-a placut si dvs , l-am adus aici pentru imbogatirea temei prezente.😊

          Apreciat de 1 persoană

      • Faarte frumos si articolul lui Ionuț Axinescu: CU CERUNDOLO ȘI CU PĂMÂNTUL

        Nole are 24 de Grand Slam-uri, dar victoria de astăzi cu Francisco Cerúndolo e posibil să fie cea mai eroică din toată viața lui. Din condamnat la moarte, cu scaunul pe trei sferturi tras de sub tălpi, sârbul a supraviețuit miraculos și s-a întors să cucerească Regatul. Un succes care trebuie așezat în contextul corect, pentru că reprezintă de mii de ori mai mult decât o izbândă în cinci seturi cu un argentinian dârz.

        Cât plantele miraculoase din Câmpia Moravei și-au făcut efectul și-au alinat durerea marelui campion, argentinianul cu moacă de „pandillero” s-a simțit captiv ca în secția de poliție. N-a putut să schițeze absolut nicio mișcare, subordonat total de Nole, care l-a tratat ca pe zidul din spatele casei sale de vacanță din Marbella. Sârbul l-a hăituit cumplit pe Francisco și l-a trimis într-o veselie după țigări, așa cum se procedează, din cele mai vechi timpuri, cu cei mai noi membri ai bandei. Nole a câștigat fără dubii setul inaugural, 6-1, și lucrurile mergeau șnur pentru sârb. La fel ca-n ultimii vreo 20 de ani….

        … … …

        După seara de astăzi, îmi vine greu să mai forțez vreo reducere la absurd pentru a sublinia cât de bun e Nole. Dacă spun că, pe viitor, adversarii sârbului vor juca suiți pe-o motocicletă, ca să-și mărească șansele de a prinde mingile sârbului, și asta chiar se va întâmpla? Dacă zic că Djokovic va fi de acord, foarte curând, să înceapă meciurile de la 0-2 la seturi și 0-5 în decisiv, ca să aibă și adversarii speranțe, și chiar așa va fi? Mai bine nu mai anticipăm nimic și ne bucurăm că suntem contemporani cu omul ăsta.

        Apreciat de 1 persoană

        • Stely said

          Un articol exceptional, Il surclaseaza pe cel al lui CTP.

          Apreciat de 1 persoană

          • AȘII LUI CRĂCIUN – LA PARIS A CÂȘTIGAT DJOKOVIC

            Cuvinte de Andrei Crăciun

            Peste o vreme, detașându-ne de acest Paris în care a venit din nou anul 1932, dacă vom mai avea timp, dacă viitorul, printr-un miracol, totuși va exista și va fi îndurabil, se va vedea mai bine: în acest an la Roland Garros a câștigat Nole.

            Dar stai!, vor spune fanaticii rezultatelor, a fost anul lui Alcaraz, care a avut momente când a adus aminte de tânărul Nadal – și nu doar pentru că sunt iberici. Așa este, a fost anul lui.

            Dar pe Djokovic, care nu îmi este neapărat simpatic, iar după Australia cu atât mai puțin, nu l-a învins nimeni. Nu l-au învins nici măcar, în anii lor de glorie, Roger și Rafa. El e numărul 1.

            Banal, dar nu mai puțin tragic, pe Djokovic l-a învins doar timpul. Realitatea insuportabilă că este făcut, ca muritorii, din ligamente și oase care cedează. Că poate avea dureri de genunchi, de spate, că îl lasă articulațiile, că obosește, că nu mai poate.

            Dați-i o rachetă de tenis bunului Dumnezeu!

            Evidența a fost dintotdeauna aici, dar am ignorat-o: Nole are mentalitate de Don Quijote. Intră în delir cu ușurința acelui cavaler al tristei figuri când citea romane cu cavaleri.

            Delirul lui Djokovic este unul fizic, se arcuiește, se înalță, devine o forță supranaturală, devine tornadă, iar la interior e compus tot din dorință de răzbunare.

            Djokovic este omul care poate răsturna singur lumea, care poate dărâma imperii, care ar continua să înainteze prin infern cu un calm imperial, urmând doar steaua încrederii în sine.

            Pe teren până la urmă, uite că o scriu, a triumfat Alcaraz. Iar peste douăzeci de ani, când marele Carlitos va avea cele mai multe titluri de Grand Slam din toată istoria, Alcaraz tot va ști că în vara lui 2024, la bun început, a câștigat fiindcă pe Novak Djokovic l-a învins, în ciuda tuturor pronosticurilor, timpul. 

            Apreciat de 1 persoană

  7. Novak este un bătrân. Vânat de tineri. Un lup bătrân, vânat de lupii tineri. In firea lucrurilor…

    Dar… Am de făcut un anunt. Off sau On Topic, nu-mi dau seama. Rubrica s-Tema nu s-a bucurat până acum de niciun succes, desi săptămână de săptamână a făcut trimiteri spre teme generoase, interesante, captivante as zice. Probabil ca formatul perisabil, siajul subtire, reclama ineficienta, au contribuit la lipsa unor reactii cât de cât concludente, dându-se senzatia (falsă, sper) că s-Temele saptamanilor s-au irosit în gol, la fel ca si celealte rubrici similare. s-Tema de săptămana asta este „Vânătorul de bătrâni„. Recomand filmul propus acolo tuturor amatorilor de fapte. Imi imaginez chiar ca unii ar putea lua atitudine (atitudini) vizavi de „spinoasa problemă” a bătrânilor singuri dar cu avere… si chiar de a bâtrânilor în general… cei ajunsi, ca Nole, la capatul drumului.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu