(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Zâmbre si zâmbete

Posted by Arca lui Goe pe mai 24, 2024

Sunt un pic necăjit, fiindcă Nole-i la apus si a bifat iarăși o înfrângere cu brio, la Geneva… (…)(…) dar totuși universul mi-a oferit cu generozitate prilej de zâmbet în ho-ho-te. Pe blogul florentin faimoasa Aurelia AlbAtros mi-a dedicat un comentariu fabulos:

AureliaAlbAtros

Deși sunt cel mai ne-nsemnat om de pe acest Pământ, cât sunt alții atât de cunoscuți, nu ştiu cine sunteți, nu ştiu ce faceți, ce-nvârtiți, ce să vă mai răspund, când știu ce mare vă este ”vociferarea”?

Domnule Arcă, m-aș scufunda de tot în tina gândurilor dumneavoastră, atâta timp cât sunt decât un puf de păpădie ce zboară, o umbră care trece, un ceas tăcut, un cântec neștiut, oricât de mic ar fi ”costul”, n-aș vrea să vi-l plătesc! Natura firii dv. … să n-o numesc cumva, n-o va schimba nimic și nimeni. Așa că, desfășurați-vă cât puteți, e ultimul răspuns pe care vi-l mai ofer!

Vă e teamă de consecinţele grave ale actelor dumneavoastră şi atunci inventaţi o morală sau o filosofie prin care vă puteţi dispensa de ele. – Mircea Eliade

Nu că-i monumental? Încă am lacrimi de la cutremurul de râs. Dacă ai de gând să navighezi (sau să navigi, vorba lui Sticri) pe blogul Aureliei, mare atenție: Urmează imagini care te pot afecta emotional. 🙂 In plus n-as vrea sa-ti imaginezi ca Aurelia are monopol pe umorul involuntar. Frățiorul ei Sticri este si d-lui pe val, oferind comedie, după comedie. Recent umoristul galactic Sticri, i-a răpit lui Papagigli un adept (cu imprimanta). In încheierea articolului conspiraționist, în contra imprimantei, Sticri a furnizat, cu grație, punctul culminat al comicăriei: Zice d-lui cu patos, în continuarea fireasca a articolului despre imprimante: „PS: Celor care doriți mașini electrice, va spun ca „unii” va pot trimite niște coduri si va pot prelua comenzile mașinii. Nu e ceva fantastic, e ceva foarte real.” In mod bizar nici Drugwash, nici Aurelia, nici Potecile de Dor si nici altcineva nu par a baga în seama terifianta remarcă a acturianului Sticri. In schimb altceva remarcabil se întâmplă: Nu mai este doar d-na Poteci de Dor singura care adoptă la pachet cele două orfeline: putinistul Papagigliu si anti-putinistul Sticri-escu. Acum mănâncă-combinat si perifericul Drugwash, dar si „scriitoarea” Issa B. Riscul reacțiilor adverse explozive s-a triplat așadar. Aștept cu nerăbdare d-efectele secundare si detonarea celor două bombe cu câlți.

Dacă însă ești lipsit de simțul umorului dureros, gen „albatroși”, si preferi să rămâi la tenis, ti-as recomanda un film excelent:

Eșantion aici:

dar si aici:

Iar dacă nu vrei să renunțați nici la umorul amplu, de calitate, atunci te invit să citești si cronica filmului, furnizată de un om al zilelor noastre comice (un oarecare Victor Morozov):

„Filmul include imagini de arhivă dinaintea unui meci, pe la mijlocul anilor ’70, cu Arthur Ashe – tenismen american de culoare și probabil primul star al tenisului din epoca Open –, când Năstase îi pune insistent mâna pe păr (e coafat afro) și îl strigă Negroni, hăhăindu-se imbecil. Moment greu de privit, cu atât mai greu cu cât Ashe îi răspunde cosmopolit și suveran, alegând în aceeași zi să părăsească terenul în fața maimuțărelilor românului”, a scris Victor Morozov la lansarea filmului în România.

Sarabandă de laude deșănțate

„Prezența acestor scurte momente incriminatorii nu știrbește, ci contribuie la celebrarea protagonistului. Îi îngroașă șarmul de bad boy autentic (Yannick Noah), îi adâncește misterul de mare jucător în ciuda caracterului său de porc. A existat vreun plan de a o coopta, de pildă, pe Serena Williams în cercul lăudătorilor lui Nasty? Cu siguranță că ar fi avut altceva de spus. Ar fi adus – chiar și pe un palier neutru-cinematografic – o mică variațiune în această sarabandă de laude deșănțate, care face din film o odă unidimensională, cu structură repetitivă”.

Victor Morozov scrie și că filmul „Nasty” ridică semne de întrebare în ceea ce privește reprezentarea diversității de gen și masculinității problematice. „Genericul precizează că Nasty e regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu. Nici nu e de mirare că documentarul – în care vorbesc doar două femei (Billy Jean King și Virginia Ruzici, care îl simpatizează pe Năstase) izolate într-un puhoi de bărbați – aduce, de la un capăt la altul, a fantezie băloasă față de un tip de masculinitate problematic”. (AICI – Ilie Năstase, pe covorul roșu la Cannes. Între aplauze la scenă deschisă și „caracter de porc” | adevarul.ro)

Mare-i grădina zoologică a Domnului, si multi morozovi mai umblă prin ea, făcând tumbe fistichii.

Nu uita de: Bancul Zilei | Cinci Minutele Zilei | Poezia Săptămânii | Tema Săptămânii |

36 răspunsuri to “Zâmbre si zâmbete”

  1. Florin said

    De acord cu caracterul de porc.😀

    Apreciat de 1 persoană

    • Asa o fi, ca prea v-ați repezit cu barda, doar ca d-voastră fiind cam… p-artizan al anti-sportului si captiv gândirii ideologice vă rezumați abrupt doar la ceea ce servește lupta de clasa… si pierdeți, ca întotdeauna, esențialul. Carentele de comportament si „caracterul de porc”, sunt niște mici si nesemnificative detalii in economia legendei „Ilie Nastase”. Lucrurile pentru care rămâne in istoria sportului si in istoria încordării omului care-si urmează destinul, întrec cu mult mărunțișurile care i se reproșează de către unii certați rău cu logica. Ilie Nastase este unul dintre cei mai mari sportivi ai României si al planetei. Faptul că „florin” îi ia in considerare doar „caracterul de porc”, e un fapt insignifiant, neglijabil. Mă uimește ușurință cu care tolerați caractere mult mai infecte (precum Sticri-like), doar pentru faptul ca aceștia sunt doar simple nulități lipsite de aura oricărei glorii. Nu-i chiar etic să procedați asa. 🙂

      Apreciază

    • @Florin – Ce ziceti despre asta:

      Isaac Newton Was A Jerk (youtube.com)

      Apreciază

    • Florin am impresia că nu prea v-a plăcut aia cu „Newton era un jeg” (valabilă si pentru placidul Laplace si furiosul Fourier)…

      …dar am si altă veste bună pentru d-voastră: Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, întrecându-i pe rivalii de la Apple. Ce ziceți de performanța „jeg-ului” Microsoft? 🙂

      Apreciază

      • Florin said

        Sunt legături forțate. De fapt, vă zgândăre un singur lucru. Pentru asta m-ați ocolit pe la Newton, Laplace, Fourier. Se întâmplă să mai am și eu slăbiciuni. Ilie, cu caracterul lui de porc, este una. Totuși, am scris undeva o pagină indulgent negativă.

        Apreciat de 1 persoană

        • Florin said

          P.S. Am scris comentariul cu Aurelia din greșeală pe pagina dvs.

          Apreciat de 1 persoană

        • D-le Florine sunteti intr-o mare eroare… din care stiu ca nu va pot scoate. Nimeni nu va poate scoate dacă nu iesiti singur. N-am facut decat să ilustrez (altora) ideea că e aberant să consideri ca e ok să faci albie de porci (jeguri), unele personaje cu notorietate (apreciate de unii si nu de altii), în timp ce te cramponezi de protejarea unor pitecantropi precum Sticri si Aurelia. E o inconsistenta aici. Dacă n-o vedeti singur… mare lucru nu e de facut. Tot ce pot să va spun explicit este ca a-mi bloca si/sau sterge comentariile este cea mai mare ofensă pe care mi-o puteti aduce. De fapt singura. Lista celor care procedeaza asa e destul de elocventă: Sticri, Papagigli, Sperling si Poteci de Dor.

          Apreciat de 1 persoană

          • Florin said

            Iar greșiți. Nu-i protejez. Dar n-am niciun motiv să-i atac. Când m-am plictisit de unii, i-am blocat (ați picat și dvs. în filtru).
            La ce bun să-i fac în tot felul. Chiar nu are rost.

            Apreciază

            • @Florin – Parcă ziceati că nimic nu are rost. Totul e praf si cenusă. Acuma văd că ati început să faceti distinctii între lucrurile fara rost si sa pre-stabiliti că unele sunt mai fără rost decât altele.

              Vă puteti întreba si altfel: La ce bun să sterg comentariile altora? Chiar nu are niciun rost.

              Nu v-a cerut si n-a sugerat nimeni să vă „atacati” comentatorii. Răstălmăciti. Ideea că i-ati ataca prin simplul fapt de a-i lăsa pe comentatori să-si dea liber replici, denotă o mentalitate de bulibasă.

              Apreciază

      • Florin said

        Valoarea companiilor este doar un joc de acțiuni. N-are vreo legătură cu produsul lor. În câteva clipe enumerăm companiile „valoroase”, le știe tot omul fiindcă au un marketing puternic toate.

        Apreciat de 1 persoană

        • Eu n-am zis nimic de produsele companiilor, dar nu e rău că v-a dus gândul. 🙂

          P.S. Continuati sa „gânditi” ideologic ceea ce vă spuzeste tot farmecul. Chiar dacă marketingul si jocurile actiunilor la bursă nu reflectă integral si direct calitatea si valoare produselor companiilor, totusi… încrederea publicului si notorietatea unei comapanii se bazeză pe produsele pe care le oferă. Desigur că d-voastră puteti face ce speculatii ideologice doriti pentru a vă sustine pozitia prestabilită. Nu v-am livrat stirea ca să vă convertesc si să vă fac fan Microsoft, ci doar ca să vă tachinez amical… si să vă dau ocazia să experimentati si să exersati libertatea deplină de expriamre, fără constrangeri artificiale, fără oprelisti neroade si lipsite de efecte benefice. 🙂

          Apreciat de 1 persoană

          • Florin said

            Un singur exemplu Gabriel Resources. Manipularea bursei, marketing (propagandă comercială).

            Apreciat de 1 persoană

            • Cu o floare se face primăvară? Ce sugerați c-ar demonstra singurul d-voastră exemplu? Cumva că Linux-ul e cel mai bun? 🙂

              Apreciază

              • Florin said

                Iar divagați. Linux nu este dezvoltat de o singură companie și cunoașteți asta foarte bine. Privind Gabriel, v-am dat exemplul fiindcă este cel mai cunoscut românilor, fie c-au jucat sau nu la bursă. Fiindcă bursa este un joc, o loterie. Gabriel este exemplul clar al unui balon umflat. Ați înțeles clar tot ce am scris, dar vă place așa o conversație volens nole-ns.😀 Așa-i? Uite, v-am făcut plăcerea.

                Apreciază

              • Eu am divagt? Ce legătura are Gabriel cu Microsoft? Ce aluzii va straduiti sa promovati?

                Chestia asta cu „bursa este un joc, o loterie” e un cliseu destul de uzat… Poti modela bursa intr-o varinata simplificata prin analogia cu un cazino, dar, hai sa fim un pic seriosi. Bursa este un sistem complicat, complex, mult mai mult decât un joc de noroc sau o loterie. Este un sistem guvernat (si) de unele legi care sugereaza aleatoriul, teoria haosului, impredictibilitate si susceptibilitate la manipulare, dar asta este departe de a fi totul. Lucrurile tranzactionate acolo, sunt ultimativ bazate pe niste resurse concrete, angrenate in sistemul economic. Ca nu merge ideologia si propaganda la fel de simplu si simplist ca-n politica (febletea d-voastra), este adevart, dar de aici si pana la a pune semnu egal intre bursa si loterie e o cale lunga pe care nu v-as sugera sa va angajati…. in mod serios.

                La urma urmei totul e sau poate fi privit ca o loterie, inclusiv Universul. D-voastra însevă ati apărut pe lume ca rezultat al unei trageri fantastice la loterie, care aprioric avea sanse aproape nule de a se materializa. Si totusi iată-vă, activati in lume, aveti blog, aveti gradină, aveti idei… Nu?

                Apreciat de 1 persoană

              • Florin said

                D-le Goe, am un apropiat care se ocupă chiar cu modelarea despre care scrieți. Dvs. ați introdus în discuție MS, Linux, valoarea bursieră, Ilie cu caracterul lui de rahat. Mai uitați-vă pe textul dvs. și pe conversația noastră. Noapte bună.

                Apreciază

              • Poate aveti si un frache mai mare undrofitir in gavaliri si un unchiu de pe mama fetfebel la granatiri!…

                D-le Florine, v-ati cam încins. 🙂

                Apreciază

              • Florin said

                Sunteți pe o cărare greșită, cu un ton ușor …
                Să știți că există mai multe companii care sunt profilate exact pe softuri bursiere, folosesc predicții, …
                Ați început să bateți câmpii.

                Apreciază

              • @Florin – V-ati întunecat. Vedeti negru?

                In mod clar unul dintre noi vă aflati în confuzie în „dialogul” independent pe care-l purtati singur în minte. Am remarcat încă de mai devreme dar n-am vrut să interferez fiindcă prea puneati suflet. Ce spuneati? Că bursa e… o loterie dar, cu toate acestea (!), există companii care folosesc softuri bursiere capabile să facă predicții… Până aici n-ati furnizat nici-o noutate si ati mai si lasat alegatia-n aer, în puncte, puncte… într-o stare usor contradictorie… prin care se sugerează predictibilitatea aleatoriului pe baza de softuri… 🙂 Si v-ati lăudat c-ati avea un cunoscut apropiat care se ocupa cu „asa ceva”, ceea ce pare că v-ar face astfel si pe d-voastra un pic specialist in problema prin simpla proximitate cu persoana în cauză. Ca bonus, as remarca faptul ca livrati panseurile respective, cu voce tare, cu aerul ca mi-ati reprosa mie ceva, c-ati contrazice ceva ce-as fi zis eu. Ce contrazice-ti d-le Florine? Si cum a ajuns „discutia” aici? Aaa, de la faptul ca aveti pică (ideologică) pe Microsoft. Si pe Microsoft… 😦

                D-le Florine eu nu bat câmpii, îi stră-bat, îi cutreier. E altceva. Si în genere nu bat pe nimeni, fiindcă fiecare se poate bate singur. Să stiti că nu există nicio cărare gresită. Toate duc undeva. Depinde unde vrei să ajungi. D-voastra unde ati vrea să ajungeti?

                Mă întristează să văd ca aveti ură pe campionul Ilie Nastase, pe Microsoft si, in genere, pe cei care reusit sa-si managerieze calea catre succese, pe care d-voastră, cu cribdă, le găsiti exagerate, norocoase, măsluite, nemeritate, etc. Floricele pe câmpii, hai să le-admirăm copii, că si florile sunt vii…. iar viile… fac struguri… pe care unii îi declară a fi fiind acri. 😦

                Apreciat de 1 persoană

              • Florin said

                V-am declarat eu că aș avea ură pe Ilie, pe Nole (ăsta vă doare tare), pe MS? Asta gândiți dvs. Nole nu mă interesează, cum să-i port ură. Am evidențiat mizeria doar, cumva reprezentativă pentru spațiul balcanic. Cu Ilie este altceva. M-a dezamăgit cu caracterul evidențiat la bătrânețe. Dar nici vorbă să-l urăsc și am nostalgia celuilalt Ilie, deci nu-l pot băga direct la jeguri umane. Mai aștept.🙂
                MS? Cum aș putea urâ o companie sau un SO. Pot spune că mă irită politica lor agresivă. Dvs. greșiți și când identificați valoarea cu citația bursei.

                Apreciat de 1 persoană

              • Florin said

                Cotația

                Apreciat de 1 persoană

              • Cred că forma corectă este Croația. Capitala la Zagreb. Dar are si un oraș drăguț cu un nume identic cu al monedei din Ruanda.

                Apreciază

              • @Florin – Foarte frumos ați nuanțat sentimentele care va animă… Au si nuanțele rostul lor. 🙂

                In schimb dincolo văd că insistați pe dialogul d-voastră interior: „Dvs. greșiți și când identificați valoarea cu citația bursei.„. Confuzia vă aparține integral. V-am livrat o simplă si banală știre care afirma ca Microsoft a devenit cea mai valoroasa firma pe market, prilej să alunecați în contestări si dezbateri terminologice penibile despre semnificația cuvântului „valoare”, în accepțiunea absolută si unică folosită în mintea d-lui Florin atunci când îi cășună d-lui pe inamicii de clasă. Aștept cu mare nerăbdare să mă luminați si să-mi spuneți d-voastră care e cea mai într-adevăr valoroasă companie din lume.

                Apreciază

  2. Florin said

    @Aurelia AlbAtros, @Arca lui Goe – a fost ultima sarabandă. Pe viitor, șterg orice comentariu și aluzie la alți comentatori.

    Apreciat de 1 persoană

    • @Florin – Dar delicat mai sunteți când vă cășună d-voastră! Si si amarnic totodată. Ștergeți comentarii cu elan… Am remarcat că mi-ați tot șters abuziv comentarii, unele dintre ele chiar lipsite de aluzii la alti comentatori… Iar acuma veniți cu cereri din astea exclusiviste… Vă arogați discreționar dreptul de a fi singurul care are voie să fie critic sau ironic la adresa comentatorilor, pe care i-a privatizat la blog. Vă imaginați cumva că asa vi-i păstrați în portofoliu? Imaginați-vă.

      D-le Florine, care-i taina? Care-i justificarea cererii d-voastră? Pentru ce doriți îngrădirea discuțiilor libere? Nu, serios acuma, ce urmăriți? Ce v-ați dori? Ce urmăriți de fapt? Am impresia că ați dori să acreditați subliminal ideea că le acordați protecție „cititorilor” inocenți si că vă îngrijiți de „curățenia” la blog. Serios? D-voastră veniți aici si va legați de Novak Djokovic, de Ilie Nastase, ori de alte personalități (lista nu e scurtă), si nu v-a cerut nimeni sa „nu mai faceți”, ori să vă băgați mințile-n cap, dar vi se pare firesc să săriți ca ars în apărarea unor jeguri veritabile precum Sticri & Aurelia, fiindcă vă sunt de trebuintă la traficul de pe blog. Treaba-i asta? O fi. O treabă mare.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Ilie Năstase a fost, pentru tenis, un fel de Brâncuși. Ambii deschizători de drum, de stil nou, ambii păcătoși cu gura. Unul cu vorbele grele, celălalt cu tutunul.

    P.S.: O să pierd o laicuitoare, dar nu mă pot abține: Aurelia AlbAtros e decât Aurelia AlbAtros. Nu cred că merită efortul unei replici.

    Apreciat de 1 persoană

    • @Renata – Cred că este extraordinar de nimerită si de consistentă analogia dintre Nastase si Brâncuși. La cele doua personalități, destine si aure pot fi într-adevăr detectate similitudini si analogii frapante. Poate fi un exercițiu interesant, fiindcă da, cam sunt frați. Pe moment, cu remarca ta, cred ca-ai atins un pic la pălărie, nu unul, ci chiar două dintre personajele care se manifestă pe aici.

      Aurelia Albatros – este o mină de perle. Are un blog melodramatic fabulos de comic. Prin unele accente este mai hilar decât al lui Sticri…

      Apreciat de 1 persoană

      • @Goe, să-i dăm Aldusului ce-i al Cezarului! El e primul care a reușit reducția geniu vs. defect.
        El ne-a dat relația de aur:
        Brâncuși + sculptură = Geniu – Fumat
        Am făcut DECÂT o analogie. 🙂

        M-am uitat cândva pe blogul Aureliei, fiindcă așa fac de obicei: încerc să aflu cine e cel care mi-a dat like. Contează cine te place, nu câți te plac. Unde e blog, citesc, dacă-mi place, îi dau binețe. Dacă nu, nu. La Aurelia e Crimă! Odată intrat pe blogul ei, chiar și tiptil, primul gând iscat din instinct de autoconservare e să nu știe nimeni c-ai fost acolo.

        Apreciat de 1 persoană

        • @Renata – Ce-i al lui Aldus e al lui Aldus si e pus deoparte. Fiecare dintre noi conține o doză mai mare sau mai mică de aldus, de care trebuie pe cât posibil să fim conștienți. Aldus are rolul lui în a-l ajuta pe fiecare să-si identifice propria aldusitate pentru a o putea observa cu curaj si pentru a o tine sub control.

          Tema like-urilor la blog (felul în care este cultivat si perpetuat fenomenul) ar merita una sau mai multe disertații. Are potential literar, antropologic si ludic cât cuprinde. Abordarea poate fi însă delicată… la blog, adică de din interiorul fenomenului. Am ceva pe lista de așteptare în legătură cu filozofia like-urilor pe poteci de dor si jale.

          Blogul Aureliei (un soi de verișoară îndepărtată de-ale lui Aldus), poate genera efectul pe care l-ai menționat, iar a reveni acolo în mod regulat poate fi considerat pe drept un viciu rușinos… Dar… pe de altă parte poate fi un studiu de caz extrem de elocvent pentru starea nației (ca si aldus), si asta în afară de faptul că accentele comice ale telenovelei sunt atât de categorice încât hazul este garantat, mai pregnant decât pe alte bloguri similare (nu le mai dăm nume)… 🙂

          Apreciază

          • Tema like-urilor la blog… Nu m-am gândit niciodată la fenomenul ăsta ca la un posibil subiect de eseu. Dar… da. Merită încercat. Aștept pe poteci de dor și jale 🙂

            Blogul Aureliei e de vizitat ca să te uiți la poze. O splendidă colecție de kitschuri. Altminteri, de citit… mie mi s-a părut dificil.

            Apreciază

            • Felul in care alege pozele si textele pe care le propune coana Aurelia sunt două aspecte extrem de bine corelate, care spun cam acelasi lucru despre personaj si despre pretentiile estetice ale acestuia… In prima instanta ai putea privi cu milă si cu duiosie respectiva creatura cu aspiratii estetice, dar asta doar până când începe să-si dea în petec, să se ia în seamă, să emită pe bandă rulantă „judecati”, „schepsiuri”, „propagande” si sa-si promoveze apostolic valorile, cu o tenacitate demnă de cauze mai utile, precum ar fi îngrijirea unei gradini de flori. Dacă stai să te uiti un pic mai atent vei vedea în spatele seraficei devoratoare de kitschuri o creatura primitivă, arogantă, intolerantă, gregară, lipsită de orice simt al masurii, incapabilă să-si evalueze rezonabil posibilitatile si fragilitatile, angrenandu-se haotic în gesturi inadecvate cărora le rămane captivă până în panzele albe, unde cade lată.

              Apreciază

  4. Recomandarea ZILEI este de la Liviu & Buddha citire.

    Apreciază

  5. Recomandarea zilei de azi este… apetisanta.

    Apreciază

Lasă un comentariu