(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Călătorului îi şade bine cu drumul

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 4, 2020

 

Aici urmează să facem apologia călătoriilor (inițiatice, ca mod de viață și de moarte), pentru a demonstra, în cele din urmă, că adevăratele călătorii sunt de fapt imposibile, cu totul și cu totul imposibile, și deci inexistente, și că prin urmare, acest topic se referă (se va fi referind), în mod particular, la nimic, pe linia generală a prozelor scurte de pe Arca lui Goe, ancorate iremediabil în clipa stării pe loc (cu mâine zilele-ti adaugi, cu ieri viața ta o scazi, dar ai cu toate astea-n față, de-a pururi ziua cea de azi)… Inconsistenta ontologică a noțiunii de timp se tran-sferă, prin tranzitivitate, și noțiunii de călătorie. Fiind (simultan ?!) nicăieri și pretutindeni, blocați inexorabil in acest univers eminamente atemporal și ireversibil, suntem în imposibilitatea de a întreprinde vreo călătorie, în afara celor imaginare, de la punctul/nodul A pana la punctul/nodul B, frumusețea – unicul scop/sens al unor astfel de (pseudo)calatorii – depinzând exclusiv de abilitatea noastră de a însăila un context potrivit, ca fundal al stării noastre pe loc. Contez pe ajutorul martorilor cărora li se acorda din oficiu prezumția de nevinovăție, talent și imaginație. Pentru „moment” am rezervat „spațiu”-timp cat cuprinde, in acest scop. (probabil ca va urma).

inainte de „va urma” sa luam (si sa dam) un exemplu simplu de calatorie…. Si ce altceva ar putea fi mai potrivit decat o drumetie in padurea fara rost…

 

44 răspunsuri to “Călătorului îi şade bine cu drumul”

  1. Desigur ca in pregatirea (anticipativ-optativa) a topicului ilustrativ-demonstrativ dedicat exclusiv calatorului caruia-i sade bine cu drumul (si cu gluma), nimic n-ar fi mai nimerit decat o colectie cu proze scurte despre prima ta calatorie. Prima calatorie (pe) mare. Prima drumetie. Prima excursie. Prima expeditie. Prima plecare mai consistenta de acasa. Prima calatorie cu trenul, cu avionul, cu vaporul, cu dirijabilul, cu balonul, cu masina timpului, cu corabia, cu arca, cu goeleta, cu racheta, cu naveta, cu trotineta, cu autobuzul, cu troleul sau cu tramvaiul (16)… La tara, la munte, la mare, in strainantate, in jungla, la bunici, la penitenciar, la bal, la spital, pe fundul ocaenului, undeva, candva. In fine ceva despre o calatorie a ta primordiala, care a contribuit cumva, ca episod memorabil, la compunerea petrecerii tale prin lume, a legendei tale personale, omul potrivit, la locul potrivit si la timpul potrivit. Bunaoara acum, aici. Tu. Sunt sigur ca ai asemenea povesti pe care, cu un mic efort artistic, le poti transpune, cat ai bate din palme, iesindu-ti nitel din lene si timiditate, in proza scurta… cu sau fara final (nesfarsitul in coada de peste) si insotita mai la urma de un alai de palme si/sau aplauze (in tot cazul furtunoase). Indrazneala si succes. Iti urez. Curaj gaina ca te tai.

    Apreciază

  2. RALG said

    Apreciază

  3. RALG said

    propuneri preliminare pentru posibile calatorii (de luat in seama):

    I.

    Apreciază

  4. RALG said

    propuneri preliminare pentru posibile calatorii (de luat in seama):

    II.

    Apreciază

  5. RALG said

    propuneri preliminare pentru posibile calatorii (de luat in seama):

    III.

    Apreciază

  6. RALG said

    propuneri preliminare pentru posibile calatorii (de luat in seama):

    IV.

    Apreciază

  7. stely said

    Alta posibilă călătorie :

    Sau :

    Singurul război sfănt care merită acest nume
    este o călătorie . Călătoria de la un nivel
    de Realitate către alt nivel de realitate.

    Există o singură initţere veritabilă :
    auto-initţerea .Scopul ei :întilnirea cu tine
    însuţi , după ce ai trecut prin incercările
    infinitului mic şi infinitului mare.

    Dacă poţi răspunde la întrebarea: care este
    pasiunea ta? , ţi-ai inceput deja călătoria.

    Să recunoaştem în fine evidenţa :eu nu sunt .
    Altfel, de ce sa intreprinzi lunga călătorie
    în căutarea Simog-ului ?

    Teoreme poetice .

    Apreciază

  8. RALG said

    Mi-ar placea sa calatoresc la Paris, in 1957, toamna… in Montmartre… daca s-ar putea

    Apreciază

  9. RALG said

    Alte destinatii exotice pentru niste calatorii initiatice de neuitat ar putea fi: de Craciun in Insula Pastelui, si de Paste in insula Craciunului.

    Apreciază

  10. RALG said

    Apreciază

  11. RALG said

    Apreciază

  12. stely said

    O calatorie fascinanta catre sfarsit…🙄😱

    Apreciază

    • Foarte interesanta si exotica aceasta calatorie fantastica propusa in imaginar. Captivanta in implauzibilitatea ei. Extrem de lunga la dus (aproape o jumatate de ora) si foarte scurta la intors (intr-o clipa)… Se pare ca noi oameni putem transforma/transpune (aproape) orice in proza scurta…

      Va multumesc pentru propunera gasita si partajata. Acum avem un cadru larg, foarte larg, devastator de larg, enorm, din interiorul caruia putem aborda punctual, micile noastre calatorii. Reale, imaginare, posibile, imposibile…

      Care este cea mai mare distanta la care v-ati gasit vreodata in raport cu acasa?

      Apreciază

      • Stely said

        In ordine descrescatoare : Moscova(cu avionul) Berlin (cu masina) , Creta (cu avionul )

        Apreciază

        • RALG said

          Triptic. Triadă, Trinitate. Treime. pe scurt Stelaria. Un triunghi balcanic al „bermudelor”, extins spre Nord, cu varfurile la Moscova, Berlin si Creta si cu epi-centrul de greutate la Focsani Slobozia. Cercul circumscris acestui fabulos truinghi curb peste continent, dar curb si in timp si spatiu, include in afara Balcanilor (…), cate un pic sau in intregime, tarile baltice, marea Baltica, Belarusul, Ucraina, Polonia, mare Neagra (cu capitala la Tomis-Histria si Calatis), Germania, Cehia, Slovacia, Calabria, marea Adriatica, Sicilia, marea Egee, Turcia, marea Marmara, Bosforul si Dardanele. Aveti ca tema de casa sa se calculeze aria acestui cerc (aria d-voastra de acoperire). Rezultatul (in metri patrati) se va imparti la varsta d-voastra (exprimata in secunde) pentru a vedea cati metri patrati pe secunda ati acoperint pana acum… la viata d-voastra, asa aproximativ, rezultand un indice care da masura dimensiunii calatorului care sunteti. 🙂

          Apreciază

          • Stely said

            Mi-au iesit 5 m patrati pe secunda . 🙂 Asta, insa ,raportati doar la plimbarile in cerc ,cu raza de aprox. 1600 km si circumferinta de 11.304 km , transformati apoi in metri patrati , iesind cateva miliarde de m2 , impartite apoi la cateva miliarde de secunde din cei…de ani 😉 . Pai 5m2 pe secunda au fost facuti cu masina, avionul in circa( sa zicem) 20 de zile, dar he, he daca s-ar pune cat mi-am rupt picioarele pe coclauri de munte si pe unde n-am mers „per pedes”, cu caruta, masina , trenul , avionul prin tarisoara noastra draga, ar iesi de cateva ori mai mult. Dar da, fata de altele (altii) am mers mai putin. Bunaoara, am o verisoara care se duce la NewYork si de cate doua ori pe an… Recunosc , nu-mi vine sa mai plec prin lume. Mi-a ajuns anul asta ,toata vara, toamna si iarna asta , care nu s-a terminat … Am devenit o sedentara. M-am intors de la Sinaia de 5 zile si n-am iesit din casa. Am stat la calculator si , ma rog, am mai facut cate ceva prin casa ,asa ca sa nu anchilozez. Am un fotoliu cu rezonanta si ma bâtâi pe el de cateva ori pe zi…Se cunoaste, m-a lasat genunchiul asta care m-a cam durut … Hmm…poate anul asta imi iau inima’n dinti si ma duc pe undeva , pe unde n-am fost :Paris, Londra, Roma , Dubai etc. Sa vedem insa daca imi va veni cheful de duca .

            Apreciază

          • RALG said

            era pe undeva un vers (in univers): „Dor de duca tot mai rar, mai rar….

            P.S. Probabil ca daca o sa va apucati sa puneti Paris, Londra, Roma, Dubai etc pe harta in filmul cu calatoria pe care ati propus-o, chiar de va veti gasi dorul de duca, se vor dilua sensurile. Probabil ca asta este cel mai greu, sa folosim, pentru fiecare lucru, lupa care i se potriveste. Multe lucruri, multe lupe, grele alegeri. Mai vorbim. Inclusiv despre riscul de a ne duce undeva si de a nu reusi sa si ajungem (deplin) la acea destinatie, fiind si nefiind totusi acolo. Ati patit vreodata asa ceva?

            Apreciază

          • Stely said

            Nu stiu daca ati pornit deja in „calatorie” alaturi de Nole la Brisbane (deocamdata) in tenisul pe echipe (Cupa ATP ) . Tocmai ce s-a terminat meciul de dublu (Serbia-Franta) castigat de cuplul Djokovic -Troicki . A fost o atmosfera incendiara . Stiu ca nu prea gustati meciurile de Cupa Devis , dar daca nu ati fost prezent la Brisbane nici nu stiti ce ati pierdut. Nole a fost de milioane atat in joc (de mare calitate )cat si in modul de manifestare pe teren (vesel, antrenant, fericit la fiecare punct castigat) spre deliciul spectatorilor din tribune. Nu este tarziu insa. Miercuri este ultimul meci din grupe (cu Chile) apoi sferturile de finala si semifinala daca vor castiga grupa si sferturile.
            P.S.Au fost destule calatorii pe care era cat pe-aci sa le ratez , dar care totusi s-au terminat cu bine , in sensul ca ar fi fost premise sa fie rau . Cand imi amintesc de riscurile la care i-am expus pe altii si desigur pe mine ma cam trec fiorii de groaza.😯

            Apreciază

          • Mai trag cu coada ochiului la Campionatul Mondial de Tenis desfasurat in Australia… Organizat in stilul consacrat la fotbal. S-ar putea sa fie misto… Este asadar o calatorie facuta cand da cand nu, prin teleportatre la localitate, L-am vazut pe Nole la simplu nu si la dublu. Mersi pentru completare.

            Apreciază

  13. Iosif Greblea said

    Apreciază

  14. Desi, in enuntul urmator, notiunea de „calatorie” este foarte subtila si bine ascunsa in corpul acestuia, cred ca, la nivel intuitiv, orice martor onest poate sesiza si calatorul si drumul subintelese in aceasta idee: Prin punerea impreuna a inteligentei artificiale si a calculatorului cuantic omenirea este pe cale sa-l (re)inventeze si sa-l (re)creeze pe Dumnezeu, de-adevaratelea.

    P.S. Vai de capul noustru de umanoizi, creaturi arcagoeologice, care nici n-am apucat sa ne re-conciliem de-a binelea cu mecanica cuantica si iata-ne in postura de a transfera altora stafeta utilizarii in beneficiu personal a ideii de cuantum, care ar putea accelera spre infinit inteligenta si abilitatea de a folosi aceasta explozie in interes personal. Intregul univers (observabil si meta-observabil) va putea fi calculat probabilistic cu o precizie uluitoare incat „cineva” il va pricepe si controla, deodata, pe de-a-ntregul. Cine stie ce decizie va lua acel „cineva” fata cu „acel” univers de indata ce-l va fi inteles. Poate ca va intelege ca nu poate si nu are nimic de facut (0) sau ca singurul lucru pe care-l poate face (1) este sa puna un sfarsit „acelui” Univers. Sau, ca sa vorbim in termeni cuantici, si una si alta, intr-un qubit primordial si final, in care 0 si 1 se suprapun unul peste altul intr-o prima si ultima superpozitie.

    Apreciază

  15. Iosif said

    Felicitari @Arca Lui Goe, pentru elocventa cu care ati conturat si ilustrat în cuvinte, fraze si cifre ilustre, acest tablou generalizat al nimicului (qbit) quANTIC absolut !

    Apreciază

    • Felicitari pentru elocventa, eficienta si rapiditatea cu care comentati lucruri pe care nu le intelegeti. Dincolo de intelesuri, detectorul de sunete v-a avertizat ca este vorba de ceva care trebuie sa fie de competenta domniei voastre (AAAE-uri si alte chestii) asa ca pe baza instinctelor teritorialiste vi s-a pornit automat generatorul de zgomote si propozitii. Un act reflex, pavlovian. Va multumim pentru atentie si pentru re-activitate. Sunteti un dragutz.

      Totusi… Ce intelegeti d-voastra prin notiunea de „qubit”? Ma rog, va rog sa ignorati forma in care am formulat intrebarea si sa raspundeti cu cuvitele d-voastra cum va ra-suna aceasta insiruire de litere: „qubit”. Adica ca sa nu va straduiti prea tare cu intelegerea si intelesurile caci acestea nu se afla in aria de acoperire a mintii domniei voastre, populata exclusiv cu clisee si convingeri para-semantice. Nu-i asa ca suna diabolic?

      Apreciază

  16. Iosif said

    (9999…)nOI UNA, consideram ca sunteti de-a dreptul angelic, în fiecare numat, simbol, metafora, sunet si clinchet de clopotei exprimat în aceste paraDOXAle EXpresii & expriMARI si oc(h)eane PLANEtare.

    Apreciază

    • Probabil ca va plictisti teribil, pe-acasa, cu d-voastra inseva & Co, si sunteti la randul d-voastra foarte plictisitor, pe-acasa, pentru d-voastra inseva & Co, dar de, cu un asemenea repetitor limitat de repertoriu, nu e de mirare, motiv pentru care va incercati norocul, te-ai mira pe unde, doar, doar. Inclusiv pe Arca lui Goe. Dorinta de a va lua in seama si de a fi luat in seama cu orice pret (gratis daca s-ar putea) va indeamna la asemenea ghidusii hidoase, cu aer pompos. Fiti pe pace d-le Greblea. Au incercat ei si altii mai de soi decat domnia voastra si pana la urma au sfarsit prin a se lamuri ei despre ei insisi cu ajutorul Arcei lui Goe. Sunteti atat de puisor incat nu realizati riscurile la care va expuneti, imaginandu-va cu ingenuitate ca sunteti prea prost (pardon de impresie) pentru a fi vulnerabil la asemenea efecte bizare. Va inchipuiti ca veniti aici cu flasneta, dati de doua ori la manivela, si apoi pac, ecoul de pe Arca lui Goe va transmite un semnal, un zgomot oarecare, intr-un nostim ping-pong, ceea ce va rezolva pe loc ecuatiille, facandu-va (a) sa va simtiti luat in seama si (b) sa va mai aline plictiseala. Si asta intr-o maniera simpla si inofensiva, la nivel de zgomote. Nu fiti asa increzator, d-le Iosife, caci oricat de prost ati fi, de veti sta prea mult prin zona, veti incepe inexorabil sa pricepeti cate ceva despre d-voastra insiva, si atunci (vai) se va alege praful de identitatea domniei voastre si de increderea netarmurita pe care o aveti in Dumnezeul cliseelor pe care le vanturati. Nu ca asta ar fi de rau per se, dar tare mi-e teama ca nu mai aveti la indemana vremea si abilitatile care sa va ajute sa incropiti altceva din praful rezultat, ramanand pe vecie o nebuloasa amorfa si trista lipsita de intentia vreunei frumuseti. Veti fi cel mult o frumusetea fara intentie si fara sanse. Prostia pe care va bazati azi ca va va proteja impotriva sensurilor asociate simbolic cuvintelor, in jocul de ping-pong cu zgomote, este tot aceea care o sa va pape. N-am mai vazut pana acuma vreo entitate care sa fie asa de aroganta in baza prostiei pe care o are (ca invelis protector, impenetrabil). Nu uitati insa ca trufia este un pacat de moarte, cel mai simpatic, dupa parerea mea. Sunteti prea mandru de prostia d-voastra. V-am mai spus si cu alte ocazii sa fiti cucoana serioasa, dar n-ati vrut sa ma credeti. Va mai spun inca o data, oricat de tare v-ati dori sa va luati in seama, si sa fiti luat in seama (inclusiv de bunul Dumnezeu), oricat de tare v-ar plictisi creatura care sunteti, si oricat de protejat v-ati simti sub muntele de prostie cu care va etalati in lume, nu sunteti in siguranta sub asediul sensurilor cuvintelor. Va jucati cu focul, va umfla rasul si cedati fara nicio rezistenta ispitei de a face zgomote in public. Va spun toate acestea tocmai pentru ca va cunosc si stiu ca n-o sa ma credeti si n-o sa ma luati in seama (altfel decat pe un simplu partener de harjoane in ping-pong-uri cu zgomote). Dar totusi nu se va putea spune ca nu v-am spus. Ca v-am spus. Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

      Apreciază

    • Ati uitat sa spuneti ce „intelegeti” d-voastra prin notiunea de „qubit”. Vi se pare ca divagarea e salutara… Oare?

      Greblea-n bot se face toamnå, cucuruzul se rastoarnå, si sfintenia se-mpute, Iosif cântå note mute si se crede cur-cu beu. Bibilicul si frizerul. Ca de galant, e galnt. Galanton de poama rarå. Hai acum mai zi si tu ceva. Ti-am dat tonul la zgomot. Un bun prilej sa taci-tactic-chitic. Cu cantec inainte mars. Stimate d-le Greblea Iosif. Monsieur prin transhumatza. In tot cazul mai prostiti pe la noi. Noi unul, doi, trei, infinit…

      P.S. 4 de 9, vai mie ati trecut (in sfarsit) la 4D? Prozaicul 4D.

      Apreciază

  17. Apreciază

  18. O calatorie pentru curiosi:

    Apreciază

  19. alta calatorie:

    Apreciază

    • Adam2 said

      Merci pour l’effort de prendre en compte nos pauvres mots! Gratitude éternelle!

      Bonne nuit Nous vous souhaitons !

      Apreciază

      • RALG said

        D-le Greblea – Va multumim pentru auto-dedicatia de la miezul noptii. Trebuie sa fi fost inspirata. Sper sa nu va fi sarit somnul, ca ati avut si bonne nuit si gratitude éternelle si ca nu mai aveti nevoie de garou. Poate ca acuma mai pe lumina auto-dedicatia sa fie un pic expirata. Aveti vreme pana la noapte pentru re-considerari con-structive sau sau/si pentru des-considerari dis-structiv (la alegerea d-voastra, in baza fundamentului de la temelia liberului arbitru), desi nu cred ca vremea sa fie problema d-voastra. Vreme aveti. Eternelle! Apropo, cu ce treaba pe Arca lui Goe? Aaaaa, fluturele, vântul, lampa…

        Apreciază

  20. neamtu tiganu said

    Toate joburile avute de mine au fost impanate cu delegatii, calatorii. Fusei prin multe locuri, si departe in lume, China, USA, de Europa nu mai vorbesc, dar cum se-ntimpla in delegatii, ai fost peste tot si n-ai vazut nimic.

    Cindva am zis, hai sa vad si eu ceva! Am bifat biserici, muzee, locuri, chipurile frumoase, celebre… de la Maldive, la Miami, California, Yosemite, Capri, Positano, Amalfi etc.

    Nu stiu care a fost mai frumoasa, in general locurile vizitate sunt mai putin emotionante decit cele la care ai visat si nu ai ajuns. Cind ajungi te dezamagesc. In adolescenta am avut, pe baza unor mici insuccese neasteptate in dragoste, o perioada de citit, am citit mult. Ajunsesem sa visez la locurile alea de care vorbeau scriitorii, unde se-ntilnise el cu ea. Am fost si eu acolo, nimic special, poate pt ca nu era EA de fata!?

    Si acum calatoresc mult, dar altfel, parca vreau sa fug de mine, nu prea ma mai simt bine in compania mea… dar va veni si marea calatorie… fara intoarcere!

    Apreciază

    • neamtu tiganu said

      Der Weg ist das Ziel!

      Apreciază

    • Am avut convingerea ca va considerati incadrabil cu lejeritate in categoria „cålåtorilor voiajori”, de aceea m-am mirat nitzel de absenta comentariilor germano-rrome pe acest fir. Am presupus ca suteti, ca de obicei, plecat in vreun trip fie spre in afara, fie låuntric, pe itinerarii care nu intersecteaza puntea Arcei lui Goe. Prin urmare sunt usor surprins de aparitia acestor marturisiri recapitulative sumare ale calatorului Neamtzu Tziganu, pline insa de un fior nelamurit. De indata ce-mi revin din mica uluiala adiacenta mi-ar placea sa va comentez comentariile… intrucat se preteaza la asa ceva.. 🙂

      Apreciază

    • a) Mda, deplasarile in interes de serviciu, delagatii… business trip… Imi amintesc ca primele doua dåti cand am fost in Franta n-am vazut Franta. Deloc. Doar aeroporturi si niste birouri in Marsilia si Toulouse. Dar n-au fost toate asa. Uneori utilul s-a impletit cu placutul intr-un mod spontan si armonios, ca sa zic asa. Voi include poate unele detalii de acest gen in vreo proza scurta imaginara, la rubrica ilustrativ numita „povestiri de nimic”, daca n-oi uita sa le (re)inventez in acord amintirile si/sau cu cruda realitate petrecuta aevea si memorata aleator.

      b) Da, „ea”, poate face diferenta intre a fi sau a nu fi prezent la fata locului intr-un punct oarecare din univers, inclusiv in cele cu faima turistica. M-am deplasat odata de-a lungul coastei Pacificului, pe tarmul nordic al Californiei, San Francisco, Half Moon Bay, Monterrey, Carmel, Big Sur, Cambria, Isla Vista, Goleta, Santa Barbara, Santa Monica, Los Angeles… fara sa reusesc sa fiu acolo, la moment. Realitatea era bizar de rarefiata si am ratat prezenta in acel taram de altminteri ofertant si primitor. M-a ajuns nitel din urma cu o intarziere de vreo doua saptamani, dar pentru scurta vreme, inainte de a fi fost smuls brutal in cruda actualitate mereu constrangatoare. Am ramas cu dorinta de a merge din nou acolo intr-un fel in care sa si ajung la fata locului si sa ma integrez cumva, ca prezenta vie, in peisaj. Cine stie daca voi reusi. In caz ca da, va voi tine la curent. Ceea ce va doresc si d-voastra. 🙂

      c)

      d) Cred ca suntem victimele multor confuzii terminologice. Ar fi trebuit poate sa mentionam explicit (in topic sau pe aici) ca prin definitie o calatorie este aceea in care pleci si din care te si intorci, sau macar planuiesti sa te intorci (cam ca Magelan, Columb, Guliver, Marco Polo, Charles Darwin… etc)… Ceea ce numiti d-voastra „marea calatorie… fara intoarcere” este cred mai degraba (doar) sfarsitul unei calatorii, inceputa candva, de undeva, dintr-un spatiu-timp abstract in care suntem asteaptati sa ne intoarcem cu amintiri de neuitat, si care probabil ca ne vor fi radiate din memorie imediat ce ne vom fi intors „acasa”… Sa ramanem asadar cat mai mult in aria de definitie (clasica) a calatoriilor, indiferent de scopuri, obiective, destinatii, tinte…. Dupa cum bine ziceti in melodioasa limba germana, important este DRUMUL. Calatorului ii sade bine cu Drumul.

      Apreciază

      • RALG said

        Ca sa fiu încă și mai articulat: Călătorului îi sade bine cu drumul, nu cu destinația… De ex. drumul către fericire. Sau către nefericire. Drum să fie. Pe urma, indiferent de destinația atinsă (sau ratată, nu contează), important este să ne întoarcem acasă. Acasă. Și tot așa, altă destinație, alt drum. Oricum în drumul către scop scopurile se schimbă, după cum se va ilustra poate mai la vale, în amonte (sic), pe firul poveștilor de nimic despre potriveala dintre călător și drum. Uite până și Arca lui Goe, deși stă de aproape 10 ani ancorată la dana de nisip (pe o dună) scufundându-se lent (cvasi-infinitezimal) în țărâna primordială (din care a fost făcut omul, făcător de Dumnezeu), totuși călătorește, străbătând, în mod misterios, distanțe apreciabile, uluitoare. Aproape că a făcut înconjurul lumii. Al lumii, nu al Pământului. Periplu, nu glumă. Mă rog, n-am ajuns încă la nicio destinație, ceea ce înseamnă că mai are de rătăcit, până să se întoarcă acasă. (Probabil că întoarcerea acasă se va face pe o scurtătura, căci e plin universul de găuri de vierme, mișună).

        Apreciază

  21. Dedicatie pentru doi calatorii calndestini de pe Arca lui Goe (Neamtu Tiganu si „francezul” Iosif Greblea):

    Apreciază

  22. Si o dedicatie pentru echipaj si pentru calatorii cu bilet si/sau abonament

    Apreciază

  23. Dl.Goe said

    Apreciază

  24. […] Călătorului îi şade bine cu drumul (in special comentariile)…si2.Călătorului îi şade bine cu drumul (II) impreuna cu eventualele comentarii colecate AICI […]

    Apreciază

Lasă un comentariu