(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Secretele teribile ale Bisericii Scientologice

Posted by Arca lui Goe pe mai 8, 2013

Multe vedete de la Hollywood au devenit adepte ale scientologiei. Tom Cruise, de pilda, permite Bisericii Scientologice sa-i dirijeze toata viata, sustine in noua sa carte, „Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief”, detinatorul unui premiu Pulitzer, Lawrence Wright.

Dupa cum scria un cotidian american, grozaviile descrise in cartea sus-amintita depasesc tot ceea ce se stia despre Biserica Scientologica. Wright isi doreste sa fie obiectiv. El nu da verdicte, ci incearca sa inteleaga. Ce-i atrage pe oameni catre aceasta secta religioasa? De ce oare, vedetele de la Hollywood merg ca mustele la miere spre aceasta religie, care nu este altceva decat o invatatura veche, modernizata cu elemente SF, se intreaba Wright, citat de Deutsche Welle

Pentru ce lupta scientologii?

Purificarea totala a sufletului, acesta este telul primordial al scientologilor. Aceasta purificare se atinge dupa un indelung proces tearapeutic numit „Cleaning”. Cel care atinge cea mai inalta treapta a purificarii si eliberarii sta deasupra legilor Universului si timpului, fiind capabil sa infaptuiasca minuni, cred scinetologii.

Cu alte cuvinte, explica Wright, scientologia este o prelungire a gnosticismului. In antichitatea tarzie, gnosticii se straduiau sa gaseasca raspunsuri urmatoarei intrebari: de ce lumea este atat de rea, daca ea a fost creata de bunul Dumnezeu? Neputand da un raspuns acestei intrebari, gnosticii au ajuns la concluzia ca lumea nu a fost creeata de Dumnezeu, ci de Diavol.

La fel ca si scientologii, gnosticii se credeau o elita intelectuala, care este initiata intr-o stiinta secreta ce ii detaseaza de marea masa a muritorilor. Cunostintele secrete le permit gnosticilor si scientologilor sa-si pastreze sufletele curate intr-o lume in decadere. Astfel, ajung la telul suprem: omul, propriul Dumnezeu, mai spune Wright.

In lumea stralucitoare a Hollywoodului, inecat in miciuna si inselaciune, exista multe capcane. Multi, care ajung sa se creada adevarati idoli ai multimii, cad in capcana de a nazui catre ceva mai inalt. Conform lui Wright, foarte multe vedete sunt atrase de o organizatie totalitara, precum Biserica Scientologica, tocmai din aceasta cauza.

John Travolta, Priscilla Presley se inchina unui cult, iar Tom Cruise, crescut intr-o saracie lucie si batut frecvent de parinti in copilarie, le permite scientologilor sa-i conduca viata.

In cartea sa, Wright isi indreapta atentia catre cunoscutul regizor canadian, Paul Haggis, care la inceput a fost un adept entuziast al scientologilor, dar pana la urma s-a desprins de ei, secta numindu-l „persona non grata”. Istoria lui Haggis arata ca Biserica Scientologica este o inchisoare din care cu greu se scapa.

Unde se termina libertatea?

Ca orice miscare totalitara, si scientologii ingradesc libertatea individului. Ei se lupta – sau cel putin asa cred adeptii sectei – impotriva oprimarii sociale. Au si un inamic cert: psihiatrii si industria farmeceutica. Si, ca in orice miscare totalitara, „lupta pentru libertate” se termina cu instructia int-un asa numit Gulag.

Wright sustine ca „Gaura” este o tabara inchisa, construita intr-o parcare de rulote, intr-un loc pustiu din Califonia, unde scientologii care isi doreau libertatea se caiesc. Acestia dorm pe pamant, mananca din gunoaie si sunt suspusi unor pedepse perverse. In cartea sa, Wright citeaza martori care sustin ca au vazut cum liderul Bisericii Scientologice, David Miscavige, isi biciuia adeptii. – Sursa AICI

7 răspunsuri to “Secretele teribile ale Bisericii Scientologice”

  1. Maria said

    Apreciază

  2. Maria said

    Apreciază

  3. Maria said

    Apreciază

  4. Maria said

    Apreciază

  5. Maria said

    Apreciază

  6. Maria said

    Apreciază

  7. Maria said

    Apreciază

Lasă un comentariu