(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

30 iunie, zi de sarbatoare…

Posted by Arca lui Goe pe iunie 30, 2014

_01_france _02_lagos_nigeria
_03_Elbe-Dresden-Germany _04_Algeria-Djanet

…si 4 Iulie, zi de sarbatoare

_colonia_02

…4 Iulie nu e ziua Frantei ci… a Germaniei
Köln, Germania
_colonia_02

133 răspunsuri to “30 iunie, zi de sarbatoare…”

  1. stely said

    30 IUNIE 1945: S-a nascut Dorin Tudoran, scriitor roman.

    Pedeapsa transparenta
    din volumul „O zi in natura”

    de Dorin Tudoran

    „Chiar aerul a putrezit intre noi,
    nu te mai vad, nu te mai aud si mi se pare
    golul acesta o noua planeta
    fara copaci, fara zapezi si fara mare.

    Daca m-arat, eu sunt sortit pieirii,
    frunte dormind la gura unei carabine-
    n-am sa-mi acopar fata, voi privi
    pedeapsa transparenta lipindu-se de mine.”

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ii uram si noi, si in acest con-text, si si cu acest prilej plenar, la multi ani d-lui Tudoran, fost microbist… poet, publicist etc. Sa fie bine si sa se bucure de cele bune.

      Apreciază

      • stely said

        Prin urmare aceasta era” sarbatoarea ” zilei de azi , 30 iunie ? Eu asa am crezut, motiv pentru care am dat” de stire” pe (b)Arca . Marturisesc ca am primit poezia prin „posta ” de la o doamna admiratoare a domnului Dorin Tudoran. 😉 Nu mi-a spus insa cu ce ocazie mi-a trimis-o .Ulterior mi-a mai trimis doua poeme (la fel de frumoase) dar de data asta au fost insotite de niste sfaturi destul de enervante . N-am sa le reproduc, dar cu aceasta ocazie ii cer public(aici) sa nu ma mai sicaneze cu e-mail-uri tendentioase , injurioase , pline de sfaturi „gretzoase”sau linkuri siropoase despre lumea buna a ” intelectualior fini „pe care ii frecventeaza dinsa( nu ca ai mei ) precum si alte multe reprosuri, insinuari si chiar blesteme( cind ii mai stric joaca cu „fantomitza” ) :).

        Apreciază

  2. stely said

    Da, m-am documentat si la fata locului :
    http://www.dorintudoran.com/podul-apa-si-malurile/#comments

    La Multi Ani !

    P.S. Conform calendarului CM -2014 , azi 30 iunie vor juca in optimi :
    Franta -Nigeria
    Germania -Algeria
    Cred ca aici se afla una dintre echipele finaliste.
    A, frumoase si sugestive fotografiile din postare !! Dar cea mai frumoasa si grandioasa este cea a Germaniei -Dresda . Am fost la Dresda …frumos oras , dar ruinile ramase in urma bombardamentelor(1945) sunt cutremuratoare.
    PPS . Favorita mea la Wimbledon – Alize Cornet a pierdut primul set , dar sunt sanse s-o egaleze pe Eugenie Bouchard.

    Apreciază

  3. stely said

    Alize Cornet -favorita mea- a pierdut . 😦 Dar poate de data asta, E.Bouchard o va invinge pe Sharapova . Joaca tare pustoaica…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai sunteti doctor in fotbal… Vreti sa fiti tare si-n tenis? …ceea ce nu e rau… 🙂 Daca vreti sa fiti mai tare decat viorel-ul ar prebui sa prindeti pestisorul de aur si sa va indeplineasca trei dorinte. 🙂

      Apreciază

      • stely said

        A, erati aici ? Eu sunt cu un ochi la fotbal si cu unul aici ca sa ma pronunt inca de la inceput. 🙂
        PPS. In ce priveste tenisul mi-am ales-o „favorita” pe Alize Cornet cu gindul ca ar putea s-o elimine pe Sharapova asa cum a eliminat-o si pe Serena .
        Aoleu , am emotii ! Am scapat . 🙂

        Apreciază

  4. stely said

    A inceput partida -Franta -Nigeria – Franta este favorita mea. .Am emotii pentru ea . Nigerienii sunt in atac si fac ceva probleme francezilor.

    Apreciază

  5. stely said

    Ultimele meciuri din optimile CMF s-au incheiat. Invingatorii au fost previzibili dar cred ca nimeni nu a prevazut ca va fi atit de greu sa invinga echipele cotate cu sansa a doua -echipe cu palmaresuri nesemnificative( Algeria, Nigeria, SUA,Elvetia)fata de adversarele lor( Franta, Germania , Belgia, Argentina) . In afara de meciul Franta -Nigeria, care s-a disputat in limita celor 90′, toate celelalte au mers in prelungiri . Daca partidele Frantei , Germaniei, Argentinei cu Nigeria , Algeria, Elvetia nu au fost atit de spectaculoase, partida Belgia -SUA a fost cea mai spectaculoasa si dramatica. Nu ca o spun eu ci iata chiar antrenorii celor doua echipe :

    Belgienii au stat cu sufletul la gură pînă în ultimul moment » „Pentru inima mea ar fi bine să nu mai avem astfel de meciuri”

    Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, a declarat că pe finalul partidei i-a fost puţin teamă, americanii fiind foarte aproape de golul egalării, dar în acelaşi timp a ţinut să-l evidenţieze pe Lukaku.

    „Am avut 15 ocazii, am fost prezenţi în meci. La final mi s-a făcut puţin frică, este o victorie meritată şi Belgia trebuie să se bucure.Lukaku a fost foarte bine pregătit, el a avut momente dificile şi i-am spus că trebuie să ne salveze în «optimi» şi asta a făcut.
    Suntem un grup şi toţi vrem să mergem înainte. Pentru inima mea ar fi bine să nu mai avem astfel de meciuri”, a spus Wilmots.

    SUA au părăsit turneul final, dar tehnicianul acestora, Jurgen Klinsmann, şi-a felicitat jucătorii, fiind foarte mîndru de prestaţia acestora pe parcursul Campionatului Mondial, informează fifa.com.

    „Este greu să încheiem aşa după 120 de minute în care am dat absolut totul. Acest meci a fost un thriller. Am avut ocazia să egalăm, dar felicitări Belgiei.

    Sînt mîndru de jucătorii mei, nu doar pentru ce au făcut astăzi, ci pentru acest turneu reuşit. Ţara poate fi mîndră de ei”, a declarat Klinsmann.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Domnul Destin a jucat cu convingere drama incertitudinii cuantice ca principiu comercial. Pana la urma s-au calificat numai si numai favoritii, echipele calificate pe locul intâi in grupele preliminare, niciuna dintre cele callificate pe locul doi. Nicio surpriza, doar iluzii si emotii pentru „gura-casca”… Dar ce frumos a fost!… Pana-n ultima clipa. Cu sufletul la gura. Si, pentru ca Domnul Destin este „om serios” a inclus la pachet, impreuna cu iluzia incertitudinii, si numele finalistelor. Salvate de bara in ultimul minut de joc si condamnate (astfel) sa ajunga in finala sunt (asadar) Brazilia si Argentina. Meciurile din sferturi si/sau semifinale vor intregi iluzia indeterminismului si vor furniza totodata indicii clare in legatura fie cu echipa care va triumfa in finala, fie cu cea care va fi infranta (eventual fara a fi invinsa)… Iarasi si iarasi cronica unei morti anuntate cu deznodamat prestabilit… E scris in stele…

      Asa si cu Simona. Azi va da piept cu (ah) Eugenie Bouchard, fanå din familie a familiei monarhice (onomastica si onomatopee) si favorita categorica a gomosilor brtanici. Rasfatata en-fanfare a presei bogatilor, eroina de epopoee, si cotata mai bine la casele de pariuri, Eugenie Bouchard se va impune in fata modestei Simona Halep (care mai e si nitzel accidentata)… lasand in fine lumea buna sa rasufle usurata ca nu mai trebui sa anunte, in doua randuri de ziar, vreun succes al vreunei tziganci din Romania. Vor putea dedica insa pagini intregi uluitoarei performante a tinerei fane a casei regale britanice cât si a lui Justin Biber. Ba e posibil ca, pe val fiind, canadianca lunga-n craci, sa o invinga-n finala, pe merit desigur, si pe Kitova (cea din lunga serie a „oavelor” din tenis)… Si asa fu sa fie… Dar desigur ca drama incertitudinii se va juca iarasi la cote paroxistice pentru a da muritorilor senzatia ca orice e posibil (ar fi fost), si ca liber-arbitrul e o constanta universala de baza. Aiurea. Trucuri pentru omuleti.

      Barele Barbarele.
      ·

      Apreciază

      • stely said

        Hmm…totusi eu vreau sa visez frumos, adica :Simona Halep finalista la Wimbledon si Olanda in finala CM de fotbal. Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • Radu Humor said

        Băi, găozarilor ( că vi se potriveşte la amândoi!) am suportat toate inepţiile voastre de guru cu gura referitor la două evenimente majore pe care nu le-aţi rata, dar le-aţi spurcat de-abinelea cu comentariile voastre tâmpe şi subiective . Ba, mai mult, luându-se după Mata Haloasă, care revenea cretin la orice părere când o afla pe lui, s-a decredibilitat complet ( Herr-ul ar spune că s-a tâmpit de-adreptul şi n-ar greşi deloc 😉 ), intrând într-un joc penibil şi enervant ! Confirmând faptul că atunci când joci cu o (echipă) proastă, nu te poţi ridica nici tu mai sus de genunchiul broaştei ( în cazul nostru egal cu locul până unde-i atârnă burţiile deformate ;mrgreen: ).
        A striga ca proasta-n târg, că nu ştiu cine, o va bate pe simpatica Bouchard, canadianca_confundată pe semne cu o canadiană de vreme rea 😉 )
        a fost una din cele mai revoltătoare atacuri la inteligenţă !
        Tâmpenia a fost observată de Goe care a sesizat valoarea extraordinarei jucătoare, dar s-a făcut că plouă pentru a nu o face pe balabustă să-şi strângă catrafusele şi să părăsească, vai, nu incinta, ci subiectul 😉
        Ce mai ?!
        Comici vestiţi ai ….blogurilor !
        Iar să te apuci să comentezi jocurile de optimi, fără a scoate în evidenţă, sau a remarca în vreun fel prestaţia excepţională a portarului Howard, cel care de unul singur a evitat o înfrângere la scor a yankeilor, este ca şi cum ai trece în certificatul de naştere, doar numele tatălui !

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Vorbind despre iluzia liberului arbitru… nu putea lipsi (tocmai) ilustrarea. S-ar fi putut oare sa nu comenteze raduhumor, acum, aici? Nu, nici vorba.

          P.S. Raduhumor este un cititor rumegator atent si rabdator care nu scapa nimic. O-mul stie sa citeasca (probabil pe litere) dar ii scapa sensurile pentru ca sta… foarte prost, cu interpretarea si intelegerea… Amanunte care insa nu-l pot impiedica sa dea curs nevoii imperioase de a se lua in seama si sa interpreteze rolul mitocanului replicator, producator de zgomote. Dobitocul, in nemarginitul lui narcisism, isi imagineaza ca aceleasi infantilele jocuri de cuvinte, reluate obsesiv, obositor, in care isi ambaleaza repetitiv introspectiile (da, da…) i-ar conferi umor humorului. Are haz dobitocul in felul in care, uitand de la mana pana la gura, reia aceleasi formule tâmpe care-i apar ca fiind noi-noutze… entuziasmandu-se de sine precum fratele-i de cruce de la Corabia producand proorociri posterioare… Felul in care raduhumor isi imagineaza ca produce umor este intr-adevar umoristic (meta-umor)… Felul in care i se umple gura de „poante bune” („guru cu gura”, „Mata Haloasa”, canadianca_confundată pe semne cu o canadiană de vreme rea 😉 etc) denota un copil retardat care doreste cu ardoare sa i se acorde atentie… Parandu-i-se ca forma stralucitoare a mesajului il scuteste de nevoia unui continut cat de cat, o-mul se abandoneaza pe sine unor pseudo-propozitii in care mimeaza abilitati intelectuale (alta sursa de umor).

          P.P.S. D-le radule humorule, ca sunteti marlan, mitocan, misogin si masochist, treaca-mearga. Se admite. Ca sunteti nesimtit si prost crescut nu e vina d-voasta (ci a parintilor d-voastra). Ca aveti abilitati intelectuale reduse (…) iarasi este tolerabil. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Dar sa „comentati fotbal”, la care va pricepeti fix cat Abalaru, este cu totul si cu totul inacceptabil. Gasiti-va, v-as ruga, alt pretext de a va baga in seama.

          Apreciază

        • Radu Humor said

          Prea multă labă tâmpeşte !
          Eu unul îl înţeleg:
          Lângă una ca Stely, cu burţile ce-i ascund obiectul plăcerii, Goe n-are nici o şansă să facă altceva, decât ce fac şi amicii lui de labe 1 !

          Ţinând-o într-un permanent schimb de pe fundul terenului ( şi nu numai 😳 ) cu „gingaşa” arătare, s-a prostit şi el( nici nu-i trebuia mult 😉 ), iar înverşunarea cu care-şi apără sărăcia şi nevoile care-o trec pe Mata Hăloasă , denotă disperarea şi groaza de a rămâne doar singur cu ea, pe blogul năpădit de buruienile idioţeniei comune. Oricum, celebrele „rubrici” sportive ale acestor pulifrici, specialişti în toate sporturile, dar în special al minţii ( cine minte mai mult dintre ei când îşi declară iubire veşnică, rămâne de văzut), vor rămâne de tot hazul 😉 !
          Vreu să-i spun înamoratului că nu numai că am jucat fotbal ( chiar şi la Sportul Studenţesc), dar am fost şi arbitru de categoria I, aşa că ciocu mic !
          La fel ca sculele, care pentru una ca MataH cât ar fi de mari, tot nu ajung .
          Unde trebuie !
          Dispreţ şi scîrbă !
          P.S.
          Bouchard o bate lejer pe Kvitova ….

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          D-le Radule Humorule, in afara de clisee, sabloane, marote si scheme infantile nu prea mai ai ce etala. Ti-am zis ca nu-ti pun la socoteala neghiobia, nesimtirea si obsesiile maniacale si ca trec cu vederea peste starea deplorabila in care te afli pentru ca oricum, si daca ai vrea, n-ai avea cum sa ti-o depasesti. Totusi cu un mic efort de luciditatea ai putea constata comicul de situatie la care de expui. Prin urmmare d-ta consideri ca „nivelul intelectual” al discutiilor pe Arca lui Goe ar fi scazut din cauza prezentei d-nei Stely, si ai venit sa slavezi d-ta acest nivel cu gura plina de namol, debitand bazaconii. Sa ma ierti dar esti un prost. Vrei sa discuti, sa te bagi in seama, sa semnalezi, sa arati ca esti fidel (ca cititor), dar timid fiind preferi sa etalezi badarnie, sperand sa-ti maschezi astfel stupizenia si subrezenia, ca un ca-catzel care latra dar nu… musca. D-le daca voiai sa remarci prestatia fabuloasa, uluitoare a portarului american, vizibila oricum chiar si pentru gospodine in genul tantii Mitzii, ai fi putut s-o spui simplu si elegant, nu sa te arunci ca boul in evaluari stupide. D-ta habar nu ai de fotbal daca-ti imaginezi ca ocaziile belgienilor insumate aritmetic s-ar putea considera tot atatea goluri care ar fi putut intra in poarta americanilor pentru a-i fi invins la scor. Daca Belgia ar fi avut ne/sansa sa inscrie vreuna dintre acele ocazii fabuloase mai devreme (cum a facut Portugalia de ex), este mult mai probabil sa nu mai fi ajuns in sferturi decat ca ar fi invins la scor. D-ta ai o minte mica si liniara care poate lucra doar cu operatii aritmetice simple, adunarea, scaderea. Fac pariu ca nici tabla inmultirii pe sarite n-o stii. C-ai jucat d-ta ceva cu mingea pe la Sportul Studentesc n-are a face cu fotbalul sau cu intelegerea fenomenului, din iarba, din tribune, din univers. N-ai instrumentarul necesar pentru asa ceva. Si oricum putinele d-tale resurse sunt blocate in „opera politica”, in acelasi gen in care sunt blocati si alde Dorel si Viorel, colegii d-tale din GED, de la grupa mare. Degeaba te enervezi, degeaba te repeti, degeaba te repezi…

          PS-ul d-tale de dupa „Dispreţ şi scîrbă” este iarasi monumental „Bouchard o bate lejer pe Kvitova ….” ha-ha, nu prin continut ci prin faptul ca ai tinut sa-l plasezi. Esti un ingenuu. Tine-te de tenis si lasa fotbalul, ca nici fotbalul nu-i de d-ta.

          Apreciază

      • stely said

        @Dl Goe, cred ca anticiparea d-voastra , precum ca Simona va pierde meciul cu Eugenie Bouchard , s-a bazat pe faptul ca da, momentan, a fost mai buna decit Simona . De fapt si eu am prevazut inca de cind am vazut-o in partida din semifinalele de la Roland Garros cu Sharapova , dar si aici la Wimbledon cind am vazut cum a jucat cu Angelique Kerber, care tocmai o eliminase pe Sharapova .
        Iata mai precis ce am spus :
        ” O Veste (sper) buna . Sharapova a fost eliminata din competitia de la Wimbledon . O fi bine, o fi rau ? nu pot sa ma pronunt. Eu cred ca este bine pentru Simona Halep … dar am ceva rezerve . Aceasta Kerber, ce tocmai a invins-o pe Sharapova, a jucat excelent. Sa vedem insa cum va juca in sferturi cu Eugenie Bouchard. ”
        Dar Eugenie Bouchard a eliminat-o (pe drept) pe nemtoaica Kerber, care o batuse pe ditamai Sharapova, si iata a eliminat-o si pe Simona. Faptul ca este „lunga in craci” si favorita „gomosilor britanici „sau „fana” casei regale, ar putea sa fie un avantaj in fata Simonei, dar pe teren nu avea cum sa le influenteze. Simona , cu parere de rau , a pierdut pe mana ei. Am visat frumos (cu ochii deschisi ) dar nu a fost deajuns. 😦

        Apreciază

        • stely said

          Uff, cind a aparut comentariul cretinului asta ?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Ooooo, ba da, din ne/fericire, lungimea cracilor si celelalte detalii extra-sportive amintite conteaza enorm in tenisul feminin… pe termen lung… Conteaza desigur preponderent calitatile sportive (fizice, tehnice, psihologice… talentul, dârzenia) dar, in cazuri de apropiere valorica, celelalte calitati pot influenta decisiv succesul unei sportive, inaltarea si/sau scufundarea ei (in mare sau in mic). Bouchard are (doar) 20 de ani si este deja intr-o finala de mare slem, ajutata enorm de simpatia lumii pentru „calitatile” ei extra-sportive.

          Apreciază

      • stely said

        Accidentările sunt şi ele tenis. Simona a făcut faţă fără să crâcnească, a luptat până la ultima minge, şi-a înfruntat soarta cu demnitate.
        Talentata Eugenia, în schimb, a făcut un meci prost. Nu degeaba antrenorul ei n-a ţopăit deloc de fericire. Nu sunt, cum bine ştiţi, un producător de românisme şi patrioţeli în comentariul de sport, dar acum îmi asum următoarea afirmaţie: atât cât a jucat la parametrii fizici normali, precum şi în situaţiile în care nu trebuia să apese pe glezna stângă (frână la deplasarea rapidă pe rever şi la serviciu), Simona Halep a fost peste Bouchard.

        Finalul meciului ne-a arătat o combinaţie de ridicol cu tristeţe: canadianca, smucită şi imprecisă, a avut nevoie de vreo 5-6 match points ca să curme un meci fără nicio speranţă pentru Simona. Într-un spectacol de corrida în sudul Franţei am văzut un matador fluierat de toată arena pentru că nu era în stare să ucidă ca lumea taurul rănit, ajuns în genunchi. Dacă joacă aşa în finala cu Kvitova, Eugenia o să ia în braţe tipsia mică în ceva mai mult de un ceas.

        Eu, unul, nu am nimic să-i reproşez Simonei. Cu finală la Roland Garros şi semifinală la Wimbledon e la un pas de a fi cea mai mare jucătoare de tenis a României din toate timpurile. Şi minunata ei călătorie în jurul Pământului nu se va opri curând, chiar dacă ar fi să joace şi pe un teren ca un drum de ţară românesc

        http://www.gandul.info/puterea-gandului/pamantul-i-a-pus-piedica-simonei-dar-n-a-ingenuncheat-o-12886074

        Apreciază

        • arcaluigoe said

          Exista fel de fel de perspective din care pot fi privite lucrurile… aceleasi lucruri. Explicatiile incrancenatului (tenis-fan) pot fi desgur plauzibile la nivel de detaliu… oferind o descriere a imprejurarilor concrete in care s-a materializat „destinul” predictibil al partidei. Cumva anume trebuiau sa se intample lucrurile, nu? Si cineva anume atent, captivat si captiv acelei perspective (la nivelul copacilor) trebuia sa fie martor limbut al acelor imprejurari anume, in care evenimentele prestabilite se petrec in padure. Asadar daca asa zice CTP-ul asa o fi, dac-o fi. Dar asta este total neimportant si-n context punctual si si-n contxt mai general (asa in timp si spatiu) la scara la care se scrie istoria tenisului care consemneaza reincarnarea prematura a eternei Sharapova in pielea de foto-model (aceeasi piele) a canadiencei numita intamplator Bouchard… Despre Simona Halep istoria reincarnarii Monicai Seles se amana inca o data, inca o data, inca o data…

          P.S. In chiar acest very moment, la Wimbledon, Djokovic incerrca se se reincarneze in… Dimitrov… contra lui… insusi, a batranului Djokovic. Interferentele prezentului dintre modelului original si versiunea urmatoare vor face, cred, sa se amane momentul. Deocamdata. Djokovic cel batran conduce cu 2 – 1 la seturi… tic-tac, tic-tac…

          Apreciază

        • stely said

          Djokovici „cel batrin ” este finalistul , dar Dimitrov era cit pe-aci sa-i ia locul , dupa ce l-a invins in sferturi pe detinatorul titlului de anul trecut.
          Urmeaza acum (si ) „favoritul ” meu 😉 Roger Federer (nr 4)-Milos Raonic (8)

          P.S. Vine din urma o alta romanca ( la junioare)ce se pare ca are „cracii ” ceva mai mari decit ai Simonei. 🙂

          http://www.digisport.ro/Sport/TENIS/Inca+o+romanca+e+in+semifinale+la+Wimbledon+Elena+Gabriela+Ruse+

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Asa este, era cat pe-aci, dar stii?, cat pe-aci. Dramatic. Pe muchie de cutit. Oare ar fi putut Dimitrov sa-l elimine pe Djokovic si sa ajunga in finala? Nu. Pentru ca n-a ajuns.

          P.S. Daca Federer va ajunge in finala (si presupun ca destinul asa zice c-ar vrea) efectiv, nu voi sti cu cine sa tin. Stiu mai degraba cine o sa castige dar nu stiu cu cine sa (mai) tin. Dar deocamdata urmeaza o alta mare dilema (veche) Franta – Germania….

          P.P.S. Fotbal, fotbal, fotbal… toti se pricep (si „patriotul”, si „poetul”). Motivul pentru care zic ca s-ar pricepe (dovada si cauza) ar fi aceea ca ar fi jucat ei insisi fotbal. 😯 (de parca oricine da cu piciorul in minge joaca si/sau stie fotbal)… Logica si fericirea sunt doua lucruri total diferite, vorba unui alt mare microbist (unul Octavian Popescu sau Paler sau cam asa ceva).

          Apreciază

        • stely said

          Ma uit la fotbal : Germania -Franta -1-0 . Mizam pe Franta , dar acum nu mai stiu nici eu. Oricare ar fi …nu stiu de ce nu-mi place perspectiva sa ajunga in finala Brazilia-Argentina 🙂

          P.S Eram cu un ochi si la Wimbledon, dar nu stiu ce s-a intimplat ca s-a intrerupt conexiunea 😦 Ce scor avem pina acum ?
          http://www.triplebreakpoint.com/live-stream/wimbledon/court-centre/

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          si eu mizam… pe ceva… in ziua de sarbatoare… d/in poza…

          Apreciază

        • stely said

          Aha, am studiat poza si am cautat indelung sa-i gasesc intelesul, insa nu am gasit . Interpretez o America ( de ziua ei -4 iulie ) o tara multicolora cu lumini si umbre , care s-ar traduce ” tara tuturor posibiltatilor ” sau Turnul Babel modern. Asta am crezut, dar daca este altceva va rog sa-mi spuneti.
          P.S Referitor la “patriotul” si “poetul”spun doar ca sunt doi senili cu ifose de mari analisti. Nu sunt decit… ceva … cu motz mare .
          Nici nu stiti cit de mult ma oftic ca am avut cindva incredere in cineva mai mult tembel decit „Poesel .”

          Apreciază

        • stely said

          Offf , abia acum cind s-a terminat ? meciul am conexiune la Wimbledon. Se pare ca Roger Federar a „rezolvat” repede partida . Sper sa-l vad in finala.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          E momentul sa clarificam poza…

          Apreciază

        • stely said

          Daaa , misto …deci ati mizat pe Germania . 🙂 Am vazut turnuletele acelea estompate , dar am crezut ca sunt niste „zgârie nori…”
          Felicitari ! Sa-i vedem acum” partenera „din semifinala . As vrea sa fie Columbia , dar dupa cum spuneti aici… Si, pentru ca Domnul Destin este “om serios” a inclus la pachet, impreuna cu iluzia incertitudinii, si numele finalistelor. Salvate de bara in ultimul minut de joc si condamnate (astfel) sa ajunga in finala sunt (asadar) Brazilia si Argentina. … imi vine sa va cred. Dar” sa vedem „, zise orbul … 🙂

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          La prima vedere s-ar parea ca destinul a obosit de drame si melodrame pe orbita Germaniei, asa incat in partida cu Franta, dramele Parisului au fost banale, palide (nu ca pe vremea lui Platini si – respectiv – Breitner and Co). Imi imaginez ca destinul a facut economie de melodrama nu pentru c-ar fi dus lipsa de imaginatie sau de sabloane potrivite ci doar pentru a mai rupe (cu monotonie) din monotonia dramelor permanente din optimi, in scopul precis de a-i pregati Germaniei terenul pentru drama cea mare din semi-finala cu Brazilia, de dupa sferturile cu acest Benzema de Pompadour, care a alergat in liberte, dupa egalite, in fraternite cu ceilalti africani din l’equipe. Vive l’Allemagne.

          P.S. Deci da, adica nu. Ziua Frantei nu este pe 4 Iulie, ci pe 14 Iulie. Sa vedem a cui o sa fie ziua pe 13 Iulie, zi de mare ghinion pentru… ceilalti.

          P.P.S. Si, da, da, da, o finala de vis la Wimbledon. Ma gandesc inca daca sa tin cu cel care va fi invingator (dandu-si examenul de maturitate – aka majoratul) sau cu celalalt campion. Sunt intr-o mare dilema pe care o astept sa se rezolve de la sine inainte de inceperea meciului, daca s-ar putea.

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            Se pare ca, uneori, destinul, straduindu-se sa joace cat mai convingator partitura incertitudinii (pana la dimensiunea Planck a evenimentelor), ajunge el insusi la blocaje bizare din care nu poate iesi decat spontan, prin tunelizare (tunelul timpului), adoptand retoactiv anumite decizii abandonate anterior. Dl. D daduse toate semnele si semnalele ca a ales sa-l duca pe dl. Federer la majorat dupa un un examen de maturitate in fata mai tanarului sau oponent, facandu-l sa castige la Wimbledon cel de-al optasprezecelea turneu al sau de mare slem. In afara de semne si semnale, dl.D avea in portofoliu si un sablon standard la care apelase anterior, tot intr-o finala la Wimbledon (2012), in care tot dl.Federer fusese actor intr-o partitura aproape identica (invingandu-l atunci pe bietul Andy Murray cel mustind de dorinte – dorintele lui si ale publicului – si amanndu-i acestuia si castigarea unui prim turneu de mare slem si si a Wimbledonului in particular), ocazie cu care geniul pustiu (aka dl.Federer) castiga titlul sau de mare slem cu numarul 17, din aceeasi postura in care s-a aflat si azi: postura de fosta mare glorie care revine pentru o ultima mare lovitura. Domnul D. si-a ingaduit atunci sa-l amane cu un an (un singur an, iubire bibelou de portzelan) pe bietul Andy Murray, dar n-a (mai) putut (pur si simplu) sa-i faca asa ceva d-lui Djokovic. Dl. Djokovic fusese sacrificat anul trecut (2013), tot aici la Wimbledon, in finala cu vesnic amanatul biet Andy Murray si probabil ca si asta a contat cumva in ecuatii (infinitezimal, dar orisicat). Incurcat el insusi in driblinguri de o finete imperceptibila mintii umane, dl.D a produs astfel, in tenis, una dintre cele mai uluitoare finale din toate timpurile, in contra multora dintre sabloanele sale standard, amamndu-i dl.Federer petrecerea de majorat (implinirea varstei de 18 turnee de mare slem) pentru alta data (probabil in exact acelasi fel in care l-a amamat pe bietul Andy Murray, daca intelegeti ce vreau sa spun, adresandu-ma micilor cunoscatori ai istoriei turneelor de mare slem). Deocamdata dl.Djokovic a dovedit ca are cei 7 ani de-acasa, multumindu-i d-lui Federer, in fata multimii adunate la Wimbledon, pentru ca l-a lasat sa castige (acest al saptelea sau turneu de mare slem). A fost acesta doar unul dintre „detaliile” emotionante ale mesajului de final al invingatorului oficial in finala de la Wimbledon 2014. Celalat invingator, cel neoficial, a avut si el niste mesaje foarte dragute. Ajuns, acum la batranete, la capacitatea fizica de a juca 5 seturi la inalt nivel si la abilitatea de a intoarce rezultatul si destinul din drum (vezi setul al patrulea), el care din 3 seturi termina pe oricine, fara sa se forteze, iar daca nu, era nu (isi mai aminteste cineva finala pierduta la US Opan in fata lui del Potro in 2009?), in final nu numai ca nu si-a anuntat sau sugerat retragerea (intr-in anticipat mesaj bomba) ci a (mai si) spus, simplu, multimii adunate la Wimbledon: Ne vedem la anul. Probabil ca intre timp isi va fi dat cu brio examenul de maturitate. Acuma daca tot a ajuns la batranete sa poata juca 5 seturi la nivel de geniu pustiu, acest lucru nu mai pare asa de imposibil ca anul trecut (cand inca era tanar, tanar).

            P.S. M-am straduit sa-mi imaginez ca as putea sa-mi aleg voluntar, cu mintea, cu cine sa tin in aceasta finala de la Wimbledon, intre acesti doi mari sportivi pe care-i iubesc la fel de mult (in feluri diferite). M-am straduit degeaba. De cum a inceput meciul, alegerea s-a facut spontan si categoric fara interventia mea: am tinut cu dl.Djokovic, dar nu am spus nimanui, din super… stitie. Se pare ca figura a mers (si) de data asta, dupa un meci in care am obosit cat in alte zece. Patru ore care au parut o mica vesnicie. Dar, la urma urmei, se putea oare ca dl.Djokovic, care a smuls de atatea ori, cu forta, victorii din ghiarele destinului, sa plece acasa invins, la logdnica lui (mireasa insarcinata), pregatita pentru nunta, fara trofeul mult ravnit? Cå nu se putea. Dl.D, dl.Federer si dl.Djokovic el insusi in persoana nu puteau ingadui una ca asta, si anume ca tensismenul omonim sa se intoarca pe prima pozitie a clasamentului… printr-o infrangere. Nici macar revenirea geniului pustiu in postura de invingator ofcial n-ar fi meritat un asemenea sacrificiu trist. Federer insusi, un cunoscator fin al meta-regulilor d-lui D. a acceptat, resemnat si multumit aceasta amanare si „pierderea” de acum, in schimbul promisiunii tacite pe care dl.D i-a facut-o aproape in mod oficial ca va avea (curand) bal. Balul in care isi va serba majoratul. Daca pana acum dl.Djokovic castiga cu forta, in contra tuturor obstacolelor puse intentionat in calea sa, de data aceasta, poate prima oara, destinul nu i-a mai fost ostil, dandu-i o mica mana de ajutor pentru a castiga, pe merit, aceasta finala care va ramane in istorie si in memoria celor care au trait-o, ca spectatori, cu pasiune si intensitate. Dl.Djokovic a castigat, dar, de fapt, in subsidiar, mesajul subliminal este altul: dl.Federer s-a intors. Påzea!

            Apreciază

        • stely said

          Apreciază

        • stely said

          „De cum a inceput meciul, alegerea s-a facut spontan si categoric fara interventia mea: am tinut cu dl.Djokovic, dar nu am spus nimanui, din super… stitie. Se pare ca figura a mers (si) de data asta, dupa un meci in care am obosit cat in alte zece. Patru ore care au parut o mica vesnicie.”

          Eu mi-am ales favoritul inainte de inceperea partidei . Asta ca nu cumva sa fiu influentata de jocul celuilalt (poate mai bun) sau sa ma atasez( din compasiune) de cel mai oropsit . Desigur ca am simtit de la primele ghemuri ca Roger Federer va pierde partida. Mai multe mingi pierdute pe serviciul lui, greseli nefortate si , desigur, multe duble greseli pe servici. Totusi am sperat ca se va corecta, si, asa cum a facut-o de multe ori (ca un jucator mare) va pune stapinire pe joc. Prin urmare mi-am concentrat gindurile spre Federer vrind sa intorc Destinul . Si,da, cind am vazut ca a revenit in setul trei si a egalat (2-2) am crezut ca mi-a reusit. Insa in setul decisiv nu s-a mai putut. 😦 Rămân cu amintirea unui joc formidabil intre doi mari tenismeni . A cistigat cel mai bun(Djocovic) . Felicitari pentru cei care au mizat pe el. Eu mi-am revenit repede. Ba mi-am consolat( si) prietena „fesbucciana” care mi-a semnalat tristetea ei printr-un emoticon inlacrimat. I-am spus printre altele ca lui Nadal i s-a intimplat si mai rau. A fost invins in sferturi de un pusti (19 ani).
          P.S. Nu stiu daca ma veti crede … Mi-a placut tenisul inca de pe vremea lui Ilie Nastase si Ion Tiriac .Ii urmaream in toate meciurile de grand slam, plus in cele de Cupa Devis. Ma uit si acum la cele de Cupa Devis . Recunosc, ca m-am uitat mai putin la partidele unde nu erau implicati „ai nostri”. Acum insa am avut motive sa revin . Simona Halep fiind unul dintre motive, iar celalalt fiind un fel de contaminare . M-am contaminat mai intai de fotbal (CM) apoi de tenis. Purtatorul „microbului” fiind nimeni altul decit Dl Goe. 🙂 Pai , cei care nu s-a contaminat( pina acum) inseamna ca nu i-au citit comentariile dedicate partidelor de fotbal din CM, precum si celor de tenis (Roland Garros si Wimbledon ). Mai aveti timp . Maine vor fi semifinalele din CM , apoi finala mica si finala mare. Mi-am stabilit favorita .N-am s-o mai spun nici eu, din „super…stitie”. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Dacă apuc 80 de ani în toate minţile, faptul din viaţa mea cu tenisul pe care voi fi atât de mândru încât să-l povestesc copiilor este că l-am văzut pe Federer jucând live. La 33 de ani, dragii mei, la vârsta lui Iisus, Roiger a luptat în finala de la Wimbledon împotriva lui Novak Djokovic.

          http://www.gandul.info/puterea-gandului/nole-a-castigat-wimbledonul-domnul-tenis-a-invins-timpul-12897974

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Uneori iti vine sa-i ierti d-lui CTP toate aberatiile (si toate tampeniile impetuoase pe care le comite de-a valama). Asta se intampla de obicei atunci cand vorbeste cu sufletul despre tenis, chit ca se zice ca dobitoacele (nici) n-ar avea suflet, si/sau ca eternitatea dobitocilor este pesimista. In astfel de momente devine vizibil ca, in fond si la urma urmei, CTP e (unul) de-al nostru, din popor… Ceea ce nu s-ar putea schimba oricat de mult l-ar chinui boala cronicizata si incurabila a adevarului (absolut si fals) de care sufera de multa vreme. Multumesc pentru recomandarea facuta. Sunt sigur ca va fi o lectura agreabila…

          Apreciază

  6. stely said

    Alooo !!! am ramas singurul „doctor honoris causa ” in fotbal si tenis de câmp pe Arca lui goE ? Ei daca -i asa iata aici un motiv sa ma mandresc . 🙂

    Victorie clară pentru Halep în fața finalistei de anul trecut. Simona e calificată în semifinale la Wimbledon !
    GAME SET ȘI MECI PENTRU SIMONA HALEP! SPORTIVA NOASTRĂ DE AUR A CÂȘTIGAT ULTIMELE 11 GAME-URI ALE PARTIDEI ȘI A OBȚINUT VICTORIA CU 6-4, 6-0! ESTE CALIFICATĂ ÎN SEMIFINALE LA WIMBLEDON

    Apreciază

  7. stely said

    Hopaaa , avem meci tare si frumos ! Mi-am revizuit preferintele . Brazilieni sunt mai buni din toate prvintele. Columbienii se cam suie calare pe ei ,dar tot degeaba.

    Apreciază

    • stely said

      Si iata ca ceea ce trebuia sa se intimple s-a intimplat : Brazilia in semifinala . Eu zic ca pe merit.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Da, brazilienii au fost mai buni in toate privintele. Inclusiv in circ, faulturi si simulari. Una peste alta a fost un meci spectaculos si palpitant (nu ca Germania – Franta)… Columbia a fost sub grafic. In mod normal trebuia sa trimita mingea in bara in ultimul minut de joc. Asa insa… Sper ca in semi-finala cu Germania, Brazilia sa nu mai fie ajutata de arbitrii iarasi, ca si azi. Al doilea gol a fost inscris dupa un fault imaginar la care sarmanul James Rodriguez a mai luat si cartonas degeaba. In plus Columbia a fost oprita dintr-o actiune periculosa pentu un ofside imaginar… plus multe, multe multe, mici stimulente acordate Braziliei de arbitru, un mic profesionist in materie. Totusi ar fi greu de spus ca Brazilia n-a meritat victoria. O fi meritat-o.

      Apreciază

      • stely said

        Oare este posibil ca „domnul Destin” ajutat putin de „domnul Zeu” al fotbalui ” sa joace”impreuna ” drama incertitudinii cuantice, ca principiu, ” dar nu comercial ci al judecatii drepte ( „o dreapta rasplata „) pentru cei care au vrut sa „fenteze” fotbalul ??

        http://www.romanialibera.ro/sport/fotbal/neymar–accidentat–nu-va-mai-evolua-la-cupa-mondiala-341890

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Accidentarea grava a nefericitului Neymar, odata cu compasiunea, sporeste simpatia pentru nationala de fotbal a Braziliei. Da, gestul lui Zuniga a fost unul „criminal”, in special prin consecintele sale. Neymar nu merita sa lipseasca din echipa Braziliei la festivitatea de decernare a Cupei Mondiale, dar se pare ca (a) domnul Destin nu avea cum altfel sa duca la paroxism drama semi-finalei Brazilia – Germania (pe care insa nu o va (fi) transforma(t) in tragedie). Si (b) oricum Neymar n-ar fi putut sa fie ceea ce s-ar fi vrut sa fie si sa apara, asa ca destinul a gasit prin unealta sa (Zuninga, alt nefericit) rezolvarea brutala a acestei false dileme, sacrificandu-l pe maur inainte ca acesta sa-si fi facut/ratat datoria de brazilian si de lider de echipa (in lipsa de alt lider). Probabil ca in semi-finala erou va fi Oscar care de altfel si aduce mai bine cu James Rodriguez, cel ca re va ramane (va fi ramnanad) golgeterul (si emblema) acestei editii de campionat. Alaturi de (a) si (b) destinul a rezolvat astfel si problema colaterala (c), dand o justificare deplina faptului ca echipa columbiana a criminalului Zuniga n-ar fi meritat sa se califice in semifinala. Rostul lor la acest campionat mondial a fost sa dea golgeterul (James Rodriques, un exemplu de talent, modestie, bunsimt si sensibilitate) si sa pedepseasca Uruguay-ul tembelului Luis Suarez (alt talent plin de sensibilitate…)… Lionel Messi, Miroslav Klose si Arjen Robben sunt celelalte nume care vor ramane in legenda acestui Campionat Mondial. Cu ce pondere noi inca nu stim, dar sunt sigur ca domnul Destin nu va fi lasat nimic de izbeliste si ca d-lui stie exact ce si cum, inca de pe acum.

          Apreciază

        • stely said

          Sa-l lasam deci pe domnul Destin sa actioneze in virtutea „legilor „lui( si )sa ne bucuram mai departe de spectacolul fotbalistic ce este iata umbrit( citeodata) de interventia brutala unor fanatici jucatori, condusi de instincte primitive. Insa, citind comentariul d-voastra- (analiza partidei cu rele si bune) din sferturi de finala (Brazilia-Columbia) -pe care ( eu) am vazut-o dintr-un alt unghi ( mai ingust ) de vedere ( privind relele ) am un sentiment de jena . Il voi inlocui rapid cu admiratia mea fata de judecata dumneavoastra – dreapta, onesta, plina de fair-play si omenie – privind desfasurarea partidei si contributia fiecarui protagonist la un rezultatul mult dorit . Ma voi uita in continuare cu interes si bucurie la urmatoarele partide de fotbal, care se apropie cu pasi repezi de sfirsit .Va fi un Final cu un rezultat, pe care „domnul Destin” l-a stabilit deja si pe care il stie si Dl Goe …dar si eu , desigur. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          P.S . Acum vad o alta finala la WImbledon (la junioare) care se apropie de sfirsit (1-1 ) 3-5 : Elena Gabriela Ruse (Rou )-Kristina Schmiedlova (SVK) . In curind va incepe si finala cealalta .

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Daca am stiut cumva, ceva, din aranjamentele de culise ale d-lui D. intre timp… am uitat. Gaudeamus igitur… in ciuda amintirilor vagi din viitor… promovate provocator… 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Din pacate a pierdut in fata uneia mai ” lunga’n craci”, blonda si desigur continuatoare a seriei „ovelor”.
          P.S. Vad acum festivitatea de acordare a titlului … Un moment emotionant ( lacrimi) din partea ambelor jucatoare, dar si din tribuna .

          Apreciază

  8. stely said

    Ba e posibil ca, pe val fiind, canadianca lunga-n craci, sa o invinga-n finala, pe merit desigur, si pe Kitova (cea din lunga serie a “oavelor” din tenis)…

    Iata ca „canadianca lunga -n craci” nu a reusit s-o invinga pe Kitova ce iata continua seria „oavelor ” din tenisul feminin. Eu sunt bucuroasa 🙂 …si nu numai pentru ca s-a adeverit faptul ca nu este deajuns sa fii favorita casei regale sau a „gomosilor britanici”, dar si pentru faptul ca Simona ar fi putut s-o invinga daca nu s-ar fi accidentat. Kitova a batut-o „mar” pe Eugenie Bouchard. (6-3 , 6-0 ) .

    Apreciază

    • stely said

      PPS „.Momentul emotionant ” se refera la festivitatea de acordare a titlului pentru cistigatoarea finalei Ktitova -Bouchard.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Simona ar fi putut s-o invinga daca nu s-ar fi accidentat„… 🙂 😦 🙂 Valoarea de adevar a acestei „propozitii” (pseudo-enunt) este incerta si neimportanta in (orice) context. Important este ca Simona n-ar fi putut sa nu se accidenteze (pentru ca s-a accidentat)… Din perspectiva potrivita se poate vedea cu claritate ca niciun accident nu e… accident, chiar si daca am face apel la mecanica cuantica… cu care nici n-am apucat sa ne reconciliem… ca lumea… (de) pe lume. „Accident” este, pana la urma, doar denumirea unui eveniment pe care nu suntem in stare sa-l anticipam. Pe traseul oricarui mare campion se gasesc glezne „accidentate” ale altora, sau ale lor insisi… ocazii de gol ratate (in gol), bare barbare in ultima milisecunda de joc, greseli de arbitraj… si alte astfel de detalii nesemnificative…

      Apreciază

      • stely said

        :)) Eiii, se putea sa nu aveti dreptate si in contextul sus mentionat ? S-a intimplat pentru ca asa trebuia …
        La urmatoarea editie vom vedea ce va mai fi…

        Apreciază

        • stely said

          Am vazut momentul golului intamplat de altfel foarte repede , dar nu l-am urmarit cu prea multa pasiune pina la sfirsitul reprizei. Asta intrucit nu am putut sa abandonez un film care m-a captivat mai mult decit meciul . Acum, da, sunt pregatita sa ma dedic si partidei din sferturile CM de fotbal- Argentina -Belgia -terminata la pauza 1-0. Sper ca repriza a doua sa fie mult mai spectaculoasa.
          A, daca doriti sa vedeti fimul care m-a captivat mai mult decât prima repriza de fotbal il puteti vedea aici:

          http://filmehd.net/the-ledge-2011-filme-online.html

          Apreciază

        • stely said

          Ah, va rog sa-mi dati voie sa fac o mica ajustare aici : „Am vazut momentul golului ( din prima repriza Argintina -Belgia ) intamplat de altfel foarte repede, dar nu urmarit (meciul ) cu prea multa pasiune pina la sfirsitul reprizei

          Apreciază

        • stely said

          Iata ca se duse si Belgia acasa, si ramase cine a fost sortit sa ramana (in semifinale) alaturi de Brazilia , Germania si, si …Olanda .
          Dar va intreb : mai are importanta cum s-a jucat ?? Eu cred ca, da, si pot sa spun ca ( atit cit am vazut ) mi-a placut ,s-a jucat bine de ambele parti. Argentina insa a fost mai buna .Asa a hotarit domnul D, iar domnul G a prevazut corect. Felicitari ! :).

          Apreciază

  9. stely said

    Nu-mi convine dar trebuie sa va spun ca am prevazut prelungirile 😦 Acum am emotii si mai mari…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Sincere felicitari. La capatul dramei fotbalul a invins anti-fotbalul. Pe moment nu pot spune mai mult. Imi voi consuma coplesitoarele emotii altfel, altundeva, la un pahar de vin si de vorba. Va urez noapte buna.

      Apreciază

  10. stely said

    Aoleuuu, ce emotii am avut !!! Domnul Destin s-a jucat cu inimile noastre . Era cit p’aci sa se duca si Olanda acasa…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Nu, nici vorba. In niciun moment nu era sa se duca Olanda acasa. Ca domnul D. (un cabotin) si-a facut de cap este una, dar ca si-ar fi putut sabota singur planurile e alta. N-avea cum. N-am avut niciun moment teama ca Olanda nu s-ar califica in acest meci plin de „mesaje apocrife”, strecurate perfid si subtil in context de catre domnul D.

      Apreciază

  11. Dl.Goe said

    Despre legenda Olanda – Costa Rica prea multe nu se pot spune, iar ceea ce s-ar putea ingana ar trebui spus in soapte,..poate, pentru a nu(-i) tulbura linistea (in) care se lasa. Linistea de dupa furtuna. Celor care i-au fost martori, traind-o conectati la tensiunea meciului, vorbele le-ar fi de prisos, iar celorlalti n-ar avea cum sa le fie indeajuns.

    Incercarea de a pomeni performantele uluitoare ale eroilor anonimi din Costa Rica este in sine sursa a unei dileme coplesitore, facandu-l pe vorbitor sa penduleze intre elogiu si injuratura. Veniti dintr-o tara pe care foarte putini ar putea s-o localiazeze pe harta d/in minte sau sa-i spuna pe dinafara capitala, saracii fotbalistii costaricani (Costa Rica inseamnind in melodioasa limba spaniola Tzarmul bogat), au reusit sa umileasca 3 foste campioane mondiale si una europeana in drumul lor catre legenda consemnata in meciul cu Olanda, Olanda, Olanda… Cum au reusit? Cum a fost posibil? Asa ceva… Costa Rica este prima tara din lume (si poate singura) care prin constituție a abolit existența armatei. Probabil ca intreaga logistica din fostul minister al apararii a fost transferata in defensiva echipei de fotbal a lui… asta… aaaa, zi sa-i zic, Jorge Luis Pinto… Daca Spania a reusit sa castige precedentul campionat mondial pe perfectinand pasa dusa-n tiki-taka, Costa Rica a ajuns unde a ajuns, ducand la exasperanta perfectiune jocul la off-side (…). O astfel aparare beton câltzos, din care face parte toata echipa, inclusiv barele porti, poate da cosmaruri oricui. Argumente asadar pentru aduce omagii singurei surprize din lista celor mai bune 8 echipa la acest mondial Costa Rica. Totusi… trecand peste felul (de elogiat) in care au fost in stare sa-si depaseasca conditia si sa intre in legenda, reusind realmente sa faca din cacat bici (care sa mai si plesneasca… Grecia, Anglia, Italia, Uruguay) nu se poate ca, iubitor de fotbal fiind, sa nu bagi de seama ce mizerie de fotbal a etalat aceasta echipa de pârnaie. Pe langa ei Grecia a fost lux. Parfum de flori. Alaturi de mijloacele oneste ale oricarui om sarac, au apelat en-gros la toate porcariile din arsenalul anti-jocului, tolerati de un arbitru pur si simplu idiot (Numirea lui Ravshan Irmatov din…din Uzbekistan (Uzbekistan ???) este o mare rusine pentru oficialii FIFA). Costaricanii s-au dovedit pana la urma (…) o trupa de milogi simpatici care si-au facut numarul mai cu succes decat alti milogi, reusind sa dribleze fotbalul, o data, de doua ori, de trei ori… nu insa si destinul. Care nu merge de multe ori la apa. Dupa ce acest campionat se va incheia nimeni nu-si va mai aminti de… Borges, Gonzalez, Bolanos, Ruiz sau Umana, iaca niste bucati de huma de pe coasta bogata, aflata undeva prin preajma canalului Panama care uneste si desparte Estul de Vest si Nordul de Sud… si acum fotbalul de anti-fotbal.

    Campionaltul Mondial de Fotbal 2014 a ajuns cu bine in faza semifinalelor reusind sa aduca aici cele mai bune patru echipe. Meciurile din semifinale sunt practic reeditari ale unor foste finale intamplate aevea: Argentina – Olanda (1978) si Brazilia – Germania (2002). In acest careu de asi se afla cele doua echipe despre care cred ca vor ajunge in finala. Tot aici se afla doua echipe despre care-mi doresc sa ajunga in finala. Va fi oare posibil ca aceasta dihotomie sa se pastreze si in finala? Ramane sa vedem ce-a decis domnul D. Restul e tacere

    Apreciază

    • stely said

      Celor care i-au fost martori, traind-o conectati la tensiunea meciului, vorbele le-ar fi de prisos, iar celorlalti n-ar avea cum sa le fie indeajuns.

      Ooo , nu” vorbele” nu sunt (pentru mine) nicidecum de prisos . Textul d-voastra este arta curata. Se cuvine deci sa tac . Orice as spune ar fi nu de prisos, ci de o banalitate crasa.

      De fapt si daca as vrea ,acum , in momentul asta sunt conectata la tensiunea finalei de tenis de la Wimbledon . Favoritul meu -Roger Federer – a egalat la seturi (2-2) in fata lui Novak Djokovic. Acum orice este posibil .Insa pentru el este o sansa de victorie , iar pentru mine si mai mult ca sigur pentru d-voastra, alt prilej de emotii si trairi la intensitate maxima (agonie si extaz ).
      Hai Federer ! 🙂

      Apreciază

  12. Dl.Goe said

    In inter-time finala de la Wimbledon… nicio costaricå. Numai Olande… Tulburator spectacol intre doi giganti. Djokovic – Federer, cap la cap… 1 – 1 la seturi… Arta, nerv si precizie…

    Apreciază

    • stely said

      Textul de mai sus a fost „in pregatire” inca de la egalarea primelor doua seturi. Am scris alt text , pe care insa l-am sters. De fapt il redau aici intrucit l-am pastrat.

      Iata ce scrisesem :
      „Da, este adevarat ca am fost conectata la tensiunea meciului. Asteptam din moment in moment golul ce parea ca pluteste in aer. Faptul ca , olandezii au avut in prima repriza o posesie a mingiei de 35% plus citeva suturi pe spatiul portii , un joc organizat si mult calm, ma indreptatea sa sper la victorie in timpul regulamentar de joc . Dupa pauza insa am simtit ca ehipa costaricana va face orice sa prelungeasca jocul . Atunci am prevazut prelungirile . Iata ce-i spuneam unei prietene pe facebook :
      In finala , cred ca va fi Olanda- Brazilia . Acum prevad prelungiri(05.07.2014 23:20)
      Si asa a fost… Dar ceea ce a urmat in prelungiri pe linga emotiile aferente, am simtit pentru olandezi o mare admiratie precum si dorinta de a-i vedea cistigatori, iar pentru ceilalti un fel de revolta . I-am perceput exact asa cum foarte bine ati remarcat .Costa Rica a ajuns unde a ajuns, ducand la exasperanta perfectiune jocul la off-side (…). O astfel aparare beton câltzos, din care face parte toata echipa, inclusiv barele porti, poate da cosmaruri oricui.
      Fuse insa si se duse ….

      P.S Acum avem o alta finala tensionanta la Wimbledon : Roger Federer- Novak Djokovic . Am mizat pe Roger Federer, dar desi sunt la egalitate la seturi (1-1) simt ca Federer nu va putea sa cistige. ”

      Acum insa n-am nici o idee ce se va intimpla. Ambitia( dorinta) mea este sa cistige Roger Federer. Este un pariu pe care vreau sa-l cistig 🙂

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        D-voastra ati ratat cu foarte putin un pronostic dificil, greu (de dat) in finala de la baieti. A-micul raduhu a zbarcit-o mult mai rau in finala de la fete (de prost ce e), printr-o dubla greseala nefortata… 🙂 Avantaj serviciu d-voastra.

        Apreciază

  13. Dl.Goe said

    Oscar = Amarildo !!! Si daca nu, nu! (Alternativa este Salvatore Toto Schillaci)…

    Apreciază

  14. Ionutz said

    Comparatia e pentru ai mai ”purii” ca putini l-au apucat pe Amarildo(io da).!Nici tehnic nu sint sigur ca se pot compara.
    Si nu inteleg de unde iti veni ideea campararii!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ideea comparatiei nu vine de nicaieri pentru ca nu avea de unde. Ca daca ar fi avut l-ar fi venit si altora… Daca e sa vina de undeva vine din viitor. Ce? N-ati auzit de amintiri din viitor? Desi parca Pele ar fi zis ceva, cumva, recent, acuma dupa, cocosarea lui Neymar. Acuma daca Neymar e departe de a fi (vreun) Pele este normal ca si pentru Oscar sa se pastreze aceeasi proportie… Comparatia nu era musai sub aspect tehnic ci ca rol potential in partitura pregatita de catre dl.D. pentru meciurile pe care le mai are de disputat Brazilia la Campionatul Mondiala din tara gazdå 😉 dupa un sablon vechi de… hå-hå… 52 de ani. Ca sa se plieze pe rol, Oscar dos Santos Emboaba Júnior ar mai avea de indeplinit o simpala formalitate: sa (mai) inscrie doua goluri in meciurile ramase. Incolo nimic anume. 🙂

      P.S. Felicitari. Daca chiar l-ati apucat pe Amarildo Tavares da Silveira jucand inseamna ca ati ajuns venerabil (poate chiar intelept si matusalemic) intr-o lume in care din ce in ce mai putini au aceasta sansa. La cat ati baut si fumat asta chiar este o performanta. Succes in continuare va doresc si d-voatra cat si favoritilor d-voastra la cupa mondiala. Hai ai nostri!

      Apreciază

      • Ionutz said

        Ei,nu-s decit fo 45 de anisori! de fumat am fumat,de baut am baut(mult si bine)
        Apropo,care ai nostrii?? Mai avem noi echipa,mai au dinsii suporteri!???

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Pai daca n-aveti decat fo 45 de anisori atunci inseamna ca n-ati prea avut cum sa-l fi prins pe Amarildo Tavares da Silveira in activitate si in special in activitatea despre care era vorba, intamplata caum fox 52 de ani.

          P.S. Cum care ai nostri? Nemtii, desigur. Bavarezii.

          Apreciază

        • Ionutz said

          Scuze,vorbim romaneste ,intelegem turceste: sint fo 45-50 de ani de la evenimente,daca la guadalahara eram deja la liceu,cre ca l-am prins,ai!??

          Apreciază

        • Ionutz said

          ca doar nu vorbeam de evenimente petrecute pe cind sugeam la sin!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Scuze! Citind in graba am dedus ca d-voastra insiva in persoana ati fi de fo 45 de anisori. Dar totusi ceva nu se leaga. Senzatia mea ramane ca niste amintiri pe acolo se confunda. Amarildo Tavares da Silveira n-a jucat deloc la Guadalahara la campionatul din Mexico 1970. Si nici Dobrin. Probabil ca-l confundati cu Dembrovschi 🙂 Si nici la cel anterior din 1966 din Anglia nu prea s-a vazut. Sindura lui isprava legendara s-a intamplat in anul de gratie 1962 cand inaintea finalei Pele a fost accidentat si n-a putut sa joace, rolul sau fiind preluat de Amarildo care reusind sa inscrie 3 goluri si a contribuit decisiv la castigarea celui de-al doile titlu mondial pentru Brazilia. Intrucat acel campionat mondial din 1962 nu a fost televizat nu stiu unde altundeva ati fi putut sa-l „prindeti” si sa-l vedeti pe Amarildo.

          Apreciază

  15. d'Artagnan said

    Federer…de ce țin cu Federer…păi țin cu el pentru că îi place lu’ nevastă-mea de el, că se comportă ca un lord englez ( de unde știe ea cum se comportă un lord englez este un mister pentru mine, nu țin minte să mă fi dus în Anglia s-o cer de soție!)…pentru că băiatul meu juca tenis încercând să-l imite… pentru că dă reverul cu o singură mână. Ca mine.
    Și ar mai fi câteva motive, dar cele de mai sus mi se par cele mai importante.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      O serie intreaga de motive cat se poate de solide si intemeiate de a tine cu Fedrer. Si eu tin intotdeauna cu el, doar ca uneori (rareori) tin inca si mai tare cu Nole (nicodata cu Rafa). Desigur ca as putea explica in detaliu de ce se intampla asa (si asa), doar ca explicatiile mele n-ar putea reda prea exact realitatea. De ce tinem cu unii (si de ce nu tinem cu altii) nu poate fi expplicat pe baza unui sir monoton si marginit de motive rationale frumos articulate (ceea ce, in fapt, si d-voastra ati subliniat subtil in sublimul mesaj suliminal). Tinem „cu” sau „la” cineva pentru ca tinem. Pur si simplu. Si cand tinem nu-i mare branza sa gasim justificarile potrivite care sa ne dea indreptatirea formala pentru alegerile facute. As putea explica convingator si credibil de ce nu-mi plac Brazilia, Anglia sau Nadal (sau de ce-mi plac mai putin decat cei care-mi plac) dar realitatea este ca nu-mi plac pentru ca… nu-mi plac. Si gata. Faptul ca-ti place sau nu-ti place de cineva/ceva isi ajunge siesi si se alimenteaza de la sine.

      Apreciază

  16. stely said

    http://adevarul.ro/entertainment/muzica/cel-mai-convingator-clip-promovare-campionatului-mondial-fotbal-8_5386fd5c0d133766a81add84/index.html

    P.S. Mda, destul de convingator. 🙂 Dar noi cu cine ar trebui sa „ţinem” in seara asta ? Mai bine zis, ar trebui sa ţinem cu cine avem” interes „sau cu cine joaca cel mai bine, mai spectaculos ? Germania sau Brazilia ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      De d-voastra nu stim, dar noi, convinsi fiind ca Barzilia o sa ajunga (cum-necum) in finala, dupa cum s-a (pre)stabilit, o sa tinem (ca de obicei) cu Germania. Pentru vreun extraterestru venit de tare departe si picat din Luna, acu, in ultimul moment, care vede fotbal prima oara in viata lui da, criteriul punctual si momental propus de d-voastra pentru a-si alege echipa cu care tine poate fi valid. Poate „omu” sa tina cu åi de joaca mai bine, mai spectaculos, in clipa in care se uita el la meci sau de la o clipa la alta… Eventual sa se decida cu cine tine dupa ce trece meciul si-o vedea omul cine a invins. Pentru microbistii terestri propunerea d-voastra nu-i valida. N-are cum. Pai ce meciul asta de acuma se joaca doar acuma? Este meciul de acum doar o clipa in meciul care se joaca deja de-o luna de zile, care nu-i decat o clipa din meciul care se joaca din 1930 incoace. Poate c-am putea avea asa dileme daca ar juca Olanda cu Italia sau Paraguaiul cu Corea de Sud… dar in cazul de fata nici vorba de asa ceva. Deutschland über alles. Asa de amorul artei, ca de calificat tot Brazilia se va califica.

      P.S. Faptul ca tinem cu unii si nu cu altii, ori ca anticipand ca victoria va fi a unora – cu care n-ar trebui musai sa tinem (ori sa nu tinem) din din cauza asta – nu inseamna catusi de putin ca nu ne-am putea bucura si n-am putea aprecia spectacolul fotbalistic indiferent de cine-i facut, de unii, de alti, si de unii, si de altii. S-ar putea chiar ca de data asta domnul D. (intr-o ureche) sa ne surprinda teribil… ne mai oferindu-ne surpriza unui deznodamand tardiv ci rezolvand brutal ecuatiile din vreme. Zic asta nu doar din spirit de anticipare ci si asa… ca sa-l provoc. Daca tot se stie cine merge in finala ar putea macar sa nu fie calic si sa ne livreze rezultatul cat mai tarziu cu putinta pentru a intretine si emotia cat si iluzia ca orice este / ar fi fost posibil. Asa dar Deutschland über alles chiar daca alea iacta est.

      Apreciază

  17. stely said

    Apropo, de spectaculos : am gasit un chestionar la care am raspuns si eu.

    http://sondaj.openroad.ro/campionatul-mondial-de-fotbal/chestionar/?code=aidd1306c10

    Apreciază

  18. Dl.Goe said

    S-ar putea chiar ca de data asta domnul D. (intr-o ureche) sa ne surprinda teribil… ne mai oferindu-ne surpriza unui deznodamand tardiv ci rezolvand brutal ecuatiile din vreme. Zic asta nu doar din spirit de anticipare ci si asa… ca sa-l provoc. Ha-ha-ha… Dl.D. acesta face mai rau decat dl. AVP in situatii similare.

    Apreciază

  19. d'Artagnan said

    ”Iar in urma-i, din tufisuri,
    De prin tainice-ascunzisuri,
    Se ivesc pe jumatate
    Pasarele ciufulite,
    Alarmate
    Si-ngrozite:
    Cine-i? Ce-i? Ce-a fost pe-aici?
    Ciripesc cu glasuri mici
    Cinteze si pitulici.

    Doar un pui de pitigoi,
    Intr-un varf de fag pitic,
    Sta cu penele vulvoi
    Si facand pe suparatul:
    Ce sa fie? Nu-i nimic.
    A trecut Acceleratul!”

    Mă rog, Germania…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Desi dupa un asemenea meci nu mai este nimic de zis, multe ramam inca de comentat. 🙂

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      In tragi-comedia abia incheiata, nu Germania a avut rolul principal, ci Brazilia, Brazilia, Brazilia…. Si nu doar echipa de fotbal ci tara, oamenii, politicienii, presedintele, ologarhii. Serios.

      P.S. Tare mi-e teama ca, dupa o asemenea panarama stranie de pseudo-fotbal, germanilor le va fi extem de greu (daca nu cummva imposibil) sa se recupereze (la fizic si la psihic) pentru meciul din finala. Oricum tragedia cea mare pentru Brazilia ar fi acuma ca Argentina sa vina pe Maracana si sa devina campioana mondiala. Sau sa vina in finala mica si sa-i invinga si ei. O nenorocire nu vine niciodata singura.

      Apreciază

      • stely said

        O moarte si o renastere – cheia acestui surprinzator scor istoric in semifinala unui Campionat Mondial in fata unei tari gazda…

        A murit in finala cu Brazilia, a ingropat Brazilia 12 ani mai tarziu!Decizia care a transformat Germania intr-o tara de brazilieni.

        In 2002, Germania a pierdut trofeul Cupei Mondiale in fata Braziliei. Ronaldo a fost eroul finalei din Japonia. 12 ani mai tarziu, nemtii sunt noii brazilieni ai fotbalului, iar recordul lui Ronaldo a fost doborat de Klose.
        La scurt timp dupa mondialul din 2002, oficialii federatiei germane au hotarat ca este momentul unei schimbari radicale. Problema nemtilor era simpla – jucau fotbal mult prea nemteste si chiar si suporterii germani se simteau deranjati de asta.

        Pe atunci, Bundesliga nu era in primele cinci ligi ale Europei din punct de vedere al veniturilor.

        Nemtii au hotarat ca vor sa joace fotbal spectaculos, intr-o perioada in care ‘joga bonito’ era o expresie proaspat introdusa in dictionarul fotbalului de zambetul brazilianului Ronaldinho.

        http://www.sport.ro/cm-2014/a-murit-in-finala-cu-brazilia-a-ingropat-brazilia-12-ani-mai-tarziu-decizia-care-a-transformat-germania.html

        P.S Marturisesc ca ma simt si acum foarte trista . Am visat azi-noapte ca ma aflam pe un drum de tara intr-un autobuz plin cu oameni, carora nu le vedeam fetele dar le simteam prezenta. La un moment dat a aparut in fata noastra un fel de autostrada pe care urma sa intre autobuzul . Intr-un plan indepartat se profilau doua statui masive cenusii . Una dintre ele avea infatisarea unui om rastignit cu bratele ciuntite . La vederea lor am stiut ca suntem in Brazilia. Nu stiu ce semnificatie sa dau acestui vis , dar banuiesc ca ar putea fi efectul conexiunii mele (cu sufletul ) la acest fenomen fotbalistic planetar. Semifinala CM (2014)- Brazilia -Germania- nu a fost acel spectacol pe care il asteptam. Brazilienii nu meitau o asemenea umilinta. Sa speram insa ca vor avea si ei puterea de a renaste si, de ce nu, odata cu ei se vor mai trezi si altii din adormire .

        Apreciază

        • arcaluigoe said

          Conform unui corolar al legilor lui Murphy, daca ceva cade, atunci se prabuseste.Desigur ca in telenovela braziliana abia incheiata cu neverosimilul 7 – 1, nu poate fi vorba de vreun spectacol sau de fotbal. Cei care lauda felul in care a jucat Germania habar nu au de fotbal. N-avem ce lauda. Habar nu avem cum (anume) a jucat / o fi jucat Germania si nici cum ar fi jucat daca la Belo Horizonte s-ar fi disputat un meci de fotbal si nu o telenovela. Si nici nemtii n-au habar cum au jucat. Or fi jucat bine? Or fi jucat prost? N-au de unde sa stie. Meciul din semifinala nu-i ajuta cu nimic in perspectiva finalei. Ba dimpotriva. Habar nu au ce ar trebui sa corecteze, la ce sa fie atenti. Telenovela chiar daca nu le va intuneca mintile, tot le va intuneca vederea.

          Cat priveste Brazilia si umilinta, n-ar trebui sa ne ingrijoram prea tare. O mult mai mare umilinta ar fi fost daca ar fi fost invinsi cu 3-0 sau chiar si cu 2-1 chinuit, dovedindu-si formal neputinta in fata echipei de fotbal a Germaniei, la capatul acestui campionat mondial pe care l-au strabatut pe jos, mereu la limita, plini de slabiciuni. 7-1 insa inseamna altceva, cu totul altceva, decat ca ar fi mai slabi. la fotbal, decat germanii.

          Ca mai mereu echipa de fotbal a Braziliei a fost o gogoasa umflata de presa, alimentandu-se astfel asteptari nepotrivite in privinta acesteia. Uneori figura merge, adversarii speriindu-se si acceptand resemnati verdictul antepronuntat al comentatorilor de presa. Alteori nu… Depinde (si) cat de mare este inconsistenta intre echipa si imaginea ei promovata de media. Si tot de asta depinde si amploarea cu care se produce desumflarea, cu fâs sau cu explozie. Pana acum se facea cu fâs. Poate ca era momentul pentru o explozie. Anul acesta, la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, Brazilia a inceput cu un auto-gol si incheie prin 7 auto-goluri, monumentale toate. Plus golul lui Oscar din ultimul minut, din ultima secunda, golul de onoare, oferit cu fair-play de catre jucatorii germani care s-au dat la o parte din calea pustiului. Au lipsit Silva si Neymar… si multe altele… Pentru echipa de fotbal a Braziliei trebuia gasita o formula prin care sa-i devina clar ca Brazilia nu poate invinge la nesfarsit doar pentru ca se cheama Brazilia si pentru ca Pele e brazilian. De multa vreme se parea ca titulatura echipei este suficienta pentru a invinge, ne mai fiind nevoie si de fotbal adevarat, total, inlocuit cu circ si ciupituri. Daca nici acuma nu vor pricepe ca nu (mai) e suficient sa te cheme Brazilia pentu ca sa se dea toti la o parte din cale (sau sa accepte resemnati infrangeri nedrepte) nu vad cum s-ar mai putea trezi. Sper ca asta sa se vada deja in finala mica in care sa puna osul la bataie si sa nu se lase prada telenovelei. Un meci bun in finala mica va face mai grabnica intoarcerea in prim-plan. Probabil ca vor castiga Cupa Mondiala la campionatul din 2022 din Qatar, pe merit, cu arta si daruire, gratie trezirii din cosmarul de la Belo Horizonte.

          P.S. Campionatul mondial din 2014 a inceput cu un auto-gol al Braziliei. A continuat cu un gol al lui Neymar, apoi cu un penalty oferit cadou brazilienilor si cu un gol frumos al lui Oscar in poarta croatilor, invinsi pe nedrept. Acel prim meci a fost un scurt rezumat, la vedere, al felului in care lucrurile ar fi trebuit sa se intample… daca nu s-ar fi intamplat, pana la urma, pe dos, in acord cu mesajul secret continut in acel moment fatidic in care genunchiul lui Marcelo a deschis balul cu un aoto-gooooooool. Mai pot oare cele trei meciuri ramase de jucat sa schimbe ceva esential in isoria acesei editii (al carei apogeu pare a fi infrangera Braziliei cu 7 – 1)? Sa speram… Sa nu speram… Sa speram…

          Apreciază

  20. stely said

    Şoc şi groază in Brazilia :

    http://www.gandul.info/sport-miscare/brazilia-germania-live-imaginile-deznadejdii-o-tara-intreaga-redusa-la-tacere-in-doar-20-de-minute-galerie-foto-12910556

    Apreciază

  21. Radu Humor said

    „Ca mai mereu echipa de fotbal a Braziliei a fost o gogoasa umflata de presa, alimentandu-se astfel asteptari nepotrivite in privinta acesteia. Uneori figura merge, adversarii speriindu-se si acceptand resemnati verdictul antepronuntat al comentatorilor de presa.”

    Iar mănânci căcat !
    Cum ar spune un Herr, care cred că numai de scârbă şi modestie nu intervine pentru a te pune la
    Punct !
    Află că toate ziarele din Germania, în urma numeroaselor interviuri, în special cu foşti internaţionali germani, dădeau ca sigur un scor,
    cam la fel de neverosimil ca cel de astă noapte :
    4 – 1 pentru Germania !
    De când o freci pe aici doar cu Stely , în loc să se ridice ea la nivelul tău, te-ai prostit tu, şi ai coborât mai jos decât îţi închipui şi decât îmi puteam imagina !
    Pentru că era singurul domeniu în care analizele tale erau obiective şi inteligente 🙄
    Probabil pentru că aici, la fel ca-n politică, nu juca Băsescu !
    Fapt ce te-ar fi făcut dintr-odată subiectiv şi cretin de-abinelea 😉 „

    Apreciază

  22. d'Artagnan said

    Păi să comentăm: 🙂

    http://stirileprotv.ro/stiri/sport/reactii-dupa-brazilia-germania-1-7-retelele-sociale-au-fost-invadate-de-glume-la-adresa-gazdelor.html#diego

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Cea mai tare mi se pare aia in care Neymar face reclama la 7 up !

      As adauga si eu una. Argentina are un singur Messi, in timp ce la Brazilia a tinut sa demonstreze in meciul cu Germania ca la ei intreaga echipa e messy.

      P.S. Cum se zice corect „robin” sau „robben”? In spaniola…

      petirrojo inseamna ceva cu pete rosii… Acuma ramne de vazut daca vor fi pe bleu sau pe oranj. Sau mai scurt spus cine o s-o imbulineze in meciul de azi. Marturisesc sincer ca-mi doresc din suflet sa vad in editia asta un meci Brazila – Argentina… pe care sa-l castige Brazilia la penalty-uri dupa ce Messi o da in bara. Daca s-ar putea. Daca nu, nu. Poate sa dea si peste.

      Apreciază

  23. stely said

    Gata ! Olanda kaput !

    Apreciază

  24. stely said

    Adica ? Am mizat pe Olanda, spre deosebire de d-voastra … Am vrut sa cistige si iata ca au zbircit-o si ei… S-a intors roata. 😦
    Desi am spus ca nu-mi pare rau , uite ca nu-i asa . Imi pare rau ca Argentina a fost mai buna .A meritat victoria asa cum a meritat si Olanda cu Costa Rica.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mda… ati mizat pe Olanda dar ati tinut cu Argentina (in timp ce noi am procedat invers), motiv pentru care v-am si felicitat. In fapt am vrut sa spun felicitari Argentina… dar vazandu-va satisfactia bizara nu mi s-a mai parut ca trebuie sa finalizez propozitia, lasand la latitudinea cititorului sa interpreteze dupa bunul såu plac subintelesurile. Si da, Argentina a fost mai buna. La executarea penaltiurilor. Incolo… In fine, nu-i momentul acum pentru cronici sportive sau meta-sportive. Sper doar sa scapati cat mai curand de partea negativa a emotiilor cu care ca se pare ca v-au incarcat aceste doua semifinale.

      Argentina a meritat victoria asa cum a meritat si Olanda cu Costa Rica” – 😯 🙄 😉 🙂 ?!#$%&@! ??? – Sunteti nervoasa cand sunteti frumoasa.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ce pronosticuri aveti pentru finale? Pe cine mizati? Cu cine tineti?

      Oare dl.Ionutz pe cine o miza? Si mai ales cu cine o tine? 🙂 O tine cu ai nostri? Sau o tine cu dusmanii?

      Apreciază

      • stely said

        Pai „cu ai nostri”, desi am zis ca nu mai am chef sa ma uit. 😦 Dar, daca spuneti ca nu va pare rau ca a pierdut Olanda, ma voi uita. Sa stiti insa ca Germania va fi mai precauta cu Argentina. In ce priveste pronosticul voi mai medita … 🙂

        Apreciază

      • stely said

        @Dl Goe – Inteleg ca ati mizat pe Argentina dar ati dorit sa cistige Olanda, iar eu invers. 🙂 De ce am mizat asa ? M-am bazat pe faptul ca Olanda a fost mai buna decit Argentina pe tot parcursul campionatului – un golaveraj mai bun in fata unor echipe puternice ( 5-1 Spania , in optimi cu Mexic (2-1) iar in sferturi cu Costa Rica, desi a cistigat in prelungiri a jucat mult bine decit ea , meritind deci sa cistige.Prin urmare m-am gindit ca nu va avea un meci prea greu cu Argentina , care, desi a terminat prima in grupe cu maxim de puncte (9) a avut de infruntat echipe mai slab cotate decit Olanda , pe care le-a invins cu scoruri mici :1-0 Iran, 2-1Bosnia , 3-2 Nigeria , in optimi 1-0 (in prelungiri)Elvetia si in sferturi 1-0 cu Belgia .
        Dar nu a fost sa fie… Nu i-a reusit nimic in semifinala cu Argentina . Spre deosebire de ea, Argentina a avut mai multe ocazii de gol , incercind sa termine meciul in minutele regulamentare de joc. Olanda insa( cred) a mers pe ideea prelungirilor, mizind pe faptul ca asa a reusit sa cistige cu Costa Rica. Dar iata ca de data aceasta Cineva acolo sus s-a opus . A zis :” pai ce mai vrei ? Ti-a mers odata cu Costa Rica , acum este rindul Argentinei …”
        Asadar, „cineva acolo sus” a transat disputa , iar eu am fost de acord spunind asta: Argentina a meritat victoria asa cum a meritat si Olanda cu Costa Rica … iar dvs ati avut o reactie(replica) semnificativa ( emoticoane si semne) pe care le-am descifrat asa : shock, uimire, amuzament si ceva secretos . Cit despre semne nu sunt prea sigura . Este posibil ca dvs sa fi pariat (pe bune ) pe Argentina si sa fi cistigat o suma de bani bunicica :# $% &… Am ghicit nu-i asa ? :))

        Apreciază

        • stely said

          P.S. S-ar putea ca Olanda sa piarda si finala mica cu Brazilia. Mizez pe faptul ca Brazilia va dori sa-si spele rusinea infringerii la un scor umilitor cu Germania si isi va da tot sufletul pe teren . Sincera sa fiu m-as bucura . Insa m-am invatat minte. Miza este una si dorinta este alta 🙂 La fel si in finala.
          PPS. Nu stiu pe cine mizeaza Ionutz. Banuiesc ca tine cu Argentina , intrrucit am inteles ca Ii place fotbalul sud-american. Are amintiri frumoase din trecutul indepartat (CM1962) . A, din curiozitate am cautat pe youtube si am gasit iata:

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Foarte interesanta si ingenua maniera in care explicati felul in care interpretati/alegeti premisele meciurilor, felul in care, pe baza acelor premise urmariti meciurile si va influentati emotiile aferente, si, in fine, felul in care apoi trageti concluziile definitive si implacabile. Felurile pomenite denota un amalgam dragut, bazat pe empirism, interpretarea mecanica a datelor (in special mecanica clasica, un pic de relativism si nitzel mecanica cuantica), intuitie, plus cateva scheme imprumutate de la dl.Goe. 🙂

          ” pai ce mai vrei ? Ti-a mers odata cu Costa Rica , acum este rindul Argentinei …” – Asta ziceti d-voastra. Dl.D. n-ar zice niciodata asa ceva.

          P.S. Insistati vad si pe formula: „Argentina a meritat victoria asa cum a meritat si Olanda cu Costa Rica”. In relaitate Olanda (Olanda) a meritat victoria exact in acelasi fel in care a meritat-o si in partida cu Costa Rica. In exact acelasi fel, doar ca mai putin (sub aspect cantitativ)… Prea putin, sub limita critica… Rezultatul s-a decis doar pentru ca Argentina a meritat mai putin sa piarda decat a meritat Costa Rica. Chiar daca a facut-o fara imaginatie Olanda a condus jocul si a fost mai mult in atac, Argentina multmindu-se sa joace rolul Costa Ricåi, mai cu succes decat a facut-o Costa Rica, fiind echipa cu cea mai buna aparare de la acest campionat mondial, nu cu cel mai bun atac. Un atac destul de modest pana la urama. Asa se face ca au scapat de emotia unor ocazii mari (bare si altele) rezultate ca urmare a presiunii constante (dar sterile) din partea aceleasi Olande. Ocaziile lor din final, normanle, au fost mai putin clare decat ocazia clara pe care a irosit-o Costa Rica (…pentru cei care, vizionand, au si vazut si au si retinut). Astea sunt totusi detalii contextuale… o mica parte dintre ele, felul (oarecare) in care trebuiau sa se intample lucrurile. Daca tot trebuiau sa se intample, trebuiau sa se intample cumva. Nu? A fost si acesta un fel de a se intampla. Poate cel mai potivit… in ceea ce va priveste.

          In realitate, Olanda n-a existat. A existat o idee frumoasa, ilustrata din cand in cand de catre vreun Cruyff, Rensenbrink, Rep, van Basten, Gullit, Rijkaard, Bergkamp, Kluivert, Overmars, Cocu, Davids, de Boer, van Persie, Robben… tara lalelelor, portocala mecanica, fotbal total… O idee frumoasa sabotata dn cand in cand, ca orice idee frumoasa, asa cum s-a intamplat ieri in meciul cu Argentina. Ieri, ideea frumoasa ilustrata de Cruyff si van Basten (in amintirea carora atat de multi spera ca va veni si ziua in care Olanda va castiga campiunatul mondial), a practicat un fotbal meschin, de asteptare, lipsit de imaginatie, de indrazneala, de fantezie, de riscuri. Etalonul acestui joc a fost Robin van Persie, o lepra, o putoare, o cazatura, un papagal aflat prematur in vacanta, care a strabatut meciul la pas si care a tinut locul ocupat in echipa degeaba. Cea mai grava eroare a lui van Gaal a fost ca nu l-a schimbat naiba mai devreme asteptand (ca multi altii) sa-si revina in simtiri din nesimtire. La poul opus s-a aflat bietul Vlaar (nr.2) care a fost (de departe) cel mai bun jucator al olandezilor si pe care domnul D. (in tandem cu dl.Gaal) l-a ales anume ca sa implineasca ceea ce era de implinit, punandu-l sa execute primul in seria penalty-urilor in locul nesimtitului van Persie. M-am gandit intens la faptul ca el, fundasul Vlaar ar trebui sa execute primul penalty. Dl.D. i-a comunicat prompt d-lui Gaal dorinta mea si mi-a facut pe plac. O imensa greseala. Uriasa. Inevitabila insa. La fel de inevitabila si la fel e mare ca si cea cu pastrarea portarului titular la penalty-uri. Exista (astfel de) greseli care nu pot fi evitate, fiind implacabile. N-ai cum sa le eviti. De la invinsi l-as mai remarca (pe pozitia a doua) pe Kuyt (care a alergat si s-a zabatut cat van Persie in 3 meciuri), dar complet steril, fara orizont. Apoi pe tristii Robben si pe Sneijder, care si-au consumat decent, cu demnitate, neputinta. La urma urmei, in tot acest campionat mondial Olanda a fost Olanda numai o singura repriza: repriza a doua din meciul cu Spania. Mult prea putin.

          Doua semifinale total diferite (in a doua nici dupa prelungiri si executarea loviturilor de la 11 m nu s-au inscris atatea goluri cat s-au inscris in prima)… Si din aceste doua semifinale se va naste o finala. Toate semnele o arata pe Argentina in postura de nouå campioana mondiala. Toate semnele ceresti. Sub aspect pamantesc destinul se va implini concret prin impenetrabilitatea apararii argentiniene, care-i va oferi (aproape) gratis lui Lionel Messi sansa de a fi eroul Argentinei. Germania si-a consumat deja euforia la care avea dreptul cat si norma de goluri, implinindu-si cu gratie rolul de unealta a scufundarii Braziliei. Lucrurile sunt clare. Atat de clare! In mare secret sper ca dl.D sa-si puna ambitia si sa-mi naruiasaca nazuintele de interpret si prooroc al semnelor ceresti la curtea regelui fotbal. Din pacate n-o sa se intample iarasi, d-lui D ajungandu-i o singura si consistenta demonstratie facuta in acest sens. Pentru care, de altfel, nu-i port niciun fel de picå. Sper ca nici el mie.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          „S-ar putea ca Olanda sa piarda si finala mica cu Brazilia. Mizez pe faptul ca Brazilia va dori sa-si spele rusinea infringerii la un scor umilitor cu Germania si isi va da tot sufletul pe teren . Sincera sa fiu m-as bucura .”… ha, ha, ha, 😉

          Mi-ar veni foarte greu sa fac previziuni despre soarta acestui meci de care nu-i pasa nimanui, inclusiv d-lui D. Faptul ca d-lui D. nu-i pasa (aproape deloc) de soarta acestui meci, lasanu-l de izbeliste, sa se desfasoare cum o da Domnul, il face in realitate foarte neclar, cetzos, foarte greu de pronosticat, anticipat si premeditat. Dar daca ziceti d-voasta c-ati analizat si asa v-a dat, asa o fi. M-as bucura sa aveti de ce va bucura. Sincera fiind. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          @ Dl Goe – Multumesc pentru faptul ca mi-ati luat in serios comentariul caruia i-ati facut o analiza ( interpretare) ca la carte:

          Felurile pomenite denota un amalgam dragut, bazat pe empirism, interpretarea mecanica a datelor (in special mecanica clasica, un pic de relativism si nitzel mecanica cuantica), intuitie, plus cateva scheme imprumutate de la dl.Goe

          Da, aveti dreptate in totalitate : am ” batut câmpi” . Ce nu stiti insa este faptul ca am facut-o intentionat . Pe cuvint de onoare ! Stiu, nu ma credeti . Va ginditi ca vreau sa-mi gasesc scuze facile(infantile) pentru gogomaniile scrise. V-as pune insa o intrebare, la care va rog sa raspundeti sincer : daca n-as fi scris acel comentariu de tot râsul, ati fi avut de gind sa faceti o astfel de cronica profesionista , cu lux de amanunte a semifinalei Argentina -Olanda ? Eu am considerat ca nu . De aceea v-am multumit (mai sus ) ca m-ati luat in serios . 🙂
          Am citit comentariul dvs cu aceiasi bucurie si placere ca si pe toate celelalte referitoare la CM de fotbal, si nu numai. Fara ele nu m-as fi uitat la toate meciurile din grupe si nici nu mi-as fi pus la bataie mintea si sufletul pentru a le comenta aici pe Arca lui Goe.
          Nu stiu insa daca voi mai comenta ultimele meciuri (finala mica , finala mare). Dar cred ca dvs. va trebui s-o faceti neaparat .

          Apreciază

  25. stely said

    …si aici :

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      La acea editie a Campionatului Mondial (cea din 1970), la care Romania a fost singura echipa care a reusit sa inscrie doua goluri in poarta brazilienilor, cel mai bun meci (si unul dintre cele mai bune dn toate timpurile) n-a fost finala ci una dintre semifinale: Italia – Germania.

      Apreciază

      • stely said

        Am avut in intentie sa pun cele doua finale ale CM de fotbal in care Brazilia a fost cistigatoarea trofelui (1962-1970) drept argumente la ceea ce ati spus aici :Amarildo Tavares da Silveira n-a jucat deloc la Guadalahara la campionatul din Mexico 1970. Si nici Dobrin. Probabil ca-l confundati cu Dembrovschi 🙂 Si nici la cel anterior din 1966 din Anglia nu prea s-a vazut. Sindura lui isprava legendara s-a intamplat in anul de gratie 1962 cand inaintea finalei Pele a fost accidentat si n-a putut sa joace, rolul sau fiind preluat de Amarildo care reusind sa inscrie 3 goluri …
        Am avut impresia ca in cel de-al doilea videoclip este Finala CM (1970) Brazilia -Italia . Dar vad ca este o trecere in revista a celor mai importante meciuri din CM 1970. In primul videoclip (1962) apare acel Amarildo Tavares , iar in cel de-al doilea(1970) apare Pele .
        Tot in videoclipul asta am gasit si citeva minute cu Finala 1970.

        Apreciază

  26. arcaluigoe said

    Apreciază

  27. Dl.Goe said

    Urmeaza – e si acesta un fel de-a spune despre niste evenimente intamplate „deja” dar inca inaccesibile memoriei clasice – urmeaza asadar Finala cea Mare a Campionatului Mondial.

    Apreciază

  28. stely said

    Hai Argentina ! 🙂

    Apreciază

  29. Dl.Goe said

    …si, desigur, hai Germania!

    Apreciază

  30. stely said

    Felicitari ! Au cistigat „ai nostri” . 🙂 Ma bucur, dar daca ar fi cistigat Argentina as fi fost mult mai bucuroasa. Oare de ce ?
    P.S. Am niste explicatii insa ma abtin sa le expun .

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Felicitari!

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Si felicitari lui Ionutz pentru ca a reusit sa va aduca de partea intunecata a fortei… consolidandu-va ca fan latino-american. 🙂

      P.S. Va multumesc pentru ca ati acceptat sa sa fiti partener de comentarii si „co-vizionar” pe Arca lui Goe, pe durata acestei editii a Campionatului Mondial.

      Apreciază

      • stely said

        Si eu trebuie sa va multumesc, poate chiar mai mult. Imi pare rau ca am fost cam confuza si stingace in exprimare…
        P.S. In ce-l priveste pe” Ionutz” (el) a fost sI mai confuz. Nu am inteles prea bine ce a vrut sa spuna. Dar daca spuneti ca este „fan latino-american ” inseamna ca asa este.Apropo, a plecat fara nici o vorba … M-as fi bucurat sa intre in detalii . Parea un microbist veritabil , cu state vechi , nu ca mine.

        Apreciază

      • stely said

        Inca un fan latino-ameican. 🙂

        Avp Viorel Padina
        9 iulie la 23:09 · editat ·
        Hai să dau şi io un prognostic: Argentina va fi campioana mondială. Nu pentru că ale Messi sunt mai buni ca olandezii sau ca nemţii, ci pt că aşa vreau io
        Care-i problema… ? „Asta vreau, asta poftesc, voinţa mea ţine loc de raţiune…” oops

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Priceless… Dl.Avp e cam de demultisor si cam pe de-a-ntregul de partea bruneta a fortzei. Ca un poet ce se afla a reusit inca o data (a) sa ilustreze printr-o metafora perfecta faptul ca desi in general vointa poate tine loc de ratiune (logic nu?), totusi in particular vointa sa, ca intotdeauna, nu face (nici) doi bani. Ceea ce denota ca nu este o buna vointa. Fiind si falsa. La fel de nostima in eroare ramane si (b) fapta d-lui Avp de a se baga in vorba cu patos si convingere despre lucruri care-i sunt deplin straine in litera si in spirit, precum fotbalul (sau tenisul). Romanul Avp s-a nascut poet motiv pentru care se pricepe la fotbal si la politica taman cat hojbota, fiind frate cu codrul si si cu raduhumor, ce doi asemuindu-se din ce in ce mai tare unul cu altul, in materie de poorociri si de literatura sportiva si politica (incolo nu, ca n-ar avea in ce).

          P.S. Vointele gresite ale d-lor din genul Avp si Rh, au darul de a ajuta faptele care se intampla in realitate sa se intample si sa-si gasesaca in mod ilustrativ si justificarea formala fata de martorii aflati intamplator la fata locului. Ar fi fost culmea ca Argentina (aceasta Costa Rica cu imbunatatiri) sa castige finala venind dupa o serie de agonii si meciuri chinuite, la limita fotbalului (1 – 0 cu Elevetia salvati de bara in ultimul minut; 1 – 0 cu Belgia, 0 – 0 cu Olanda), doar pentru ca i se nazareste d-lui Avp ca asa ar vrea dansul… sa-si confirme darul universal al proorocirii. N-avea(u) cum.

          4 echipe au jucat cate 7 meciuri la Campionatul Mondial:

          Germania – Goluri marcate = 18, goluri primite = 4
          Argentina – Goluri marcate = 8, goluri primite = 4
          Olanda – Goluri marcate = 15, goluri primite = 4
          Brazilia – Goluri marcate = 10, goluri primite = 13

          Apreciază

  31. stely said

    PPS. V-ati bucurat pentru locul trei luat de Olanda in semifinala cu Brazilia ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Nici da, nici nu… Meciul a fost completamente in umbra densa a evenimetelor care l-au facut posibil… In intunericul in care s-a jucat nici nu s-a vazut ca arbitrii din Africa (!), complet depasiti de situatie, l-au umplut de bulion si maioneza. Nu c-ar mai fi contat. Cam aceasta ete valoarea echipei de acum a Braziliei…

      Pana la urma au castigat cei mai buni, super echipa Germaniei.

      Apreciază

  32. stely said

    Scuze … finala mica in loc de „semifinala” .

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Se intelege…

      Fantastica aceasta echipa a Germaniei care si-a urmarit cu tenacitate si talent scopurile, ajungand sa castige 100% pe merit, fara „noroace” si fara niciun ajutor anume din partea d-lui D. Emotionat mesaj sta ascuns in faptul ca golul victoriei a fost inscris tocmai de catre inlocuitorul batranului erou Miroslav Klose (legendar deja) si anume de tanarul erou Gotze, mesagerul viitorului pentru echipa Germaniei. Cred ca domnul D. n-a decis intamplator ca tocmai dl.Gotze sa fie unealta inevitabilei vitorii a Germaniei. Potriveala acustica cu spiritul de care s-a incarcat Arca lui Goe, prin marorii sai de baza… ramne un dragut fapt divers, premisa si stimulent al altor jocuri de-a provocarea (prin fotbal) a simpaticului domn D.

      Apreciază

      • stely said

        Da, pai bucuria acestui „micut’ Gotze mi-a inmuiat inima. Era atit de fericit incit nu aveai cum sa nu te molipsesti. In fond asta este menirea acestor competitii mondiale (fotbalistice): sa ne bucuram impreuna .:) Noapte buna !

        Apreciază

  33. stely said

    O finala de CM cu gindul la echipa nationala de fotbal a României.

    M-am grăbit să scriu acest comentariu, ca să mă pot aşeza, apoi, în faţa televizorului, „pregătit” pentru o finală de Campionat Mondial de Fotbal. Sigur că bat câmpii când spun pregătit. Habar n-am, după toţi anii ăştia în care am văzut şi jucat fotbal, ce înseamnă să fii „pregătit” pentru o finală de „ CAMPIONAT MONDIAL”. Ce înseamnă să nu-ţi găseşti locul, să faci echipa-n cap, o dată la cinci minute, încă de la primele ore ale dimineţii; să săruţi, ca Iordănescu în America, icoanele ascunse în sertare; să-ţi simţi sângele pulsând în carotide, să-ţi mai cauţi ceva de făcut, ca aşteptarea să devină suportabilă; să fii acolo… ai tăi să fie acolo, să-i simţi cu fiecare respiraţie, cu fiecare dribling, cu fiecare pasă, cu fiecare gând. Sigur că suntem pregătiţi, şi noi, pentru finală; ca-ntotdeauna: cu bere rece, alune şi caterinca de rigoare…

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/cum-de-nu-s-a-calificat-romania-in-finala-12932186

    Apreciază

Lasă un comentariu