(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

LCFCD (65) – O personalitate exploziva si surâzåtoare

Posted by Arca lui Goe pe august 6, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

O lume ne-buna, ne-buna…

 

Lume, lume… Hello world!

Cand inteligenta artificiala este contaminata de prostia naturala… reprezentantii celei din urma (majoritari in lume, lume) intra pe fir fara sa mai stea pe gânduri (ne avand pe ce)…

…si un (contra)punct de vedere:

Apelul la Autoritate Anonima.

Dar… Se opune cineva?

* * *

Diversitate, diversiune, update: Aflam cu agreabila surpriza ca anonimul nevenetian Neamtzu Tziganu, alias inginer in retragere Mihail Calomfirescu, si-a finalizat volumul autobiografic sugestiv intitulat „carte (cu subtitlul „Si noi am construit avioane„). Lucrarea depusa la editura urmeaza sa apara in curând în limba materna a autorului, în fosta sa patrie (d-lui fiind actualmente rezident intr-o alta limba pe care o vorbeste „la fel de perfect” ca si pe cea româna; gen: Volkswagen izbit-n zid).

Fara urma de malitziozitate il felicitam pe aceasta cale ocolitoare si ii uram vânzare buna, succes la public si la critica, mai ales ca la un moment dat am fost invitat sa fim colaborator la redactarea volumului carte, in calitate de (co)Rector al cursivitatii si mecanicii fluidelor frazelor din alcatuirea lucrarii (ceea ce nu s-a intamplat, spre binele autenticitatii, unicitatii si originalitatii stilului). Deloc surprinzator este faptul ca autorul reuseste sa publice un volum (in open era) inaintea vechiului sau amic de harjoane hyperspatiale, dl. Abalaru Viorel, pe care d-lui l-a si sponzorizat in acest sens (dar inutil).

Loc pentru explicatii inventive:

Spirala inflatiei – un model de evolutie valabil in orice… inclusiv in „nasterea” si evolutia universului, a speciei umane, a sentimentelor de iubire si ura… si in genere a orice v-ar putea trece prin cap. (Apropo stii ce-ti intra pe o ureche, iti iese pe cealalta, dar iti ramane si in cap?).

Ar fi extrem de frumos daca am putem vedea o „teorie” despre inflatie si spirala inflationista, incropita din clisee si sub-intelesuri, propusa de catre economistul Porthos (de la Decablogul muschilor sai), compusa pe baza de intuitii din impresiile sale de lectura, din experienta sa personala si din cele pre-sabilite definitiv in mintea sa uluitoare. Din pacate nu ne sta la indemana sa-l convingem sa accepte o astfel de provocare. Dimpotriva. O invitatie directa din partea noastra l-ar inhiba ireversibil. Dar am putea insa ramne recunoscatori oricui, dintre cei cu priza din anturaj, care ar fi in stare sa-i sugereze discret si eficient  un asemenea topic.

P.S. Târnåcopul.

4 răspunsuri to “LCFCD (65) – O personalitate exploziva si surâzåtoare”

  1. Dl.Goe said

    Diversitate, diversiune, update: Aflam cu agreabila surpriza ca anonimul nevenetian Neamtzu Tziganu, alias inginer in retragere Mihail Calomfirescu, si-a finalizat volumul autobiografic sugestiv intitulat „carte (cu subtitlul „Si noi am construit avioane„). Lucrarea depusa la editura urmeaza sa apara in curând în limba materna a autorului, în fosta sa patrie (d-lui fiind actualmente rezident intr-o alta limba pe care o vorbeste „la fel de perfect” ca si pe cea româna; gen: Volkswagen izbit-n zid).

    Fara urma de malitziozitate il felicitam pe aceasta cale ocolitoare si ii uram vânzare buna, succes la public si la critica, mai ales ca la un moment dat am fost invitat sa fim colaborator la redactarea volumului carte, in calitate de (co)Rector al cursivitatii si mecanicii fluidelor frazelor din alcatuirea lucrarii (ceea ce nu s-a intamplat, spre binele autenticitatii, unicitatii si originalitatii stilului). Deloc surprinzator este faptul ca autorul reuseste sa publice un volum (in open era) inaintea vechiului sau amic de harjoane hyperspatiale, dl. Abalaru Viorel, pe care d-lui l-a si sponzorizat in acest sens (dar inutil).</

    Apreciază

  2. Un (contra)punct de vedere: Apelul la Autoritate Anonima. Dar… Se opune cineva?

    Apreciază

  3. Dl.Goe said

    extras dintr-o pseudo-teorie in curs de elaborare si abandonre despre unele aspecte ale inflatiei:

    …Intr-un mod destul de similar cu dilatarea (inflatia) Universului (spatiului?!), sub aspect „tehnic”, termenii economico-financiari de „inflatie” si/sau „spirala inflationista” redau masura instabilitatii sistemului reprezentat de societatea umana. Acesti termeni denota expresia unui dezechilibru constant intre cerere si oferta, indicand faptul ca, in medie, nu doar ca cererea este mai mare decat oferta, ci ca si cresterea (si diversificarea) cererii este, constant, mai mare decat cresterea ofertei. Acest aspect „tehnic” este insa doar una dintre componentele „cantitative” care compun inflatia. In realitate inflatia insasi este atinsa de… inflatie, in sensul ca exista un spor de inflatie care nu se regaseste in masura dezechilibrului mai sus mentionat. Aceasta componenta reprezinta un mod relativ subtil si implacabil de transfer a resurselor (a tuturor formelor de resurse) de la cei care accepta si folosesc banii, la cei care creaza, inventeaza si manipuleaza moneda. Presupunand de dragul discutiei (in mod utopic desigur) ca anumite progrese/schimbari ar putea duce (la un moment dat) la schimbarea cursului si intrarea intr-o perioada (destul de lunga pentru a putea produce efecte si putea conta in economia discutiei) in care oferta sa devina (in medie) in mod constant mai mare decat cererea sau (in mod pseudo-echivalent) ca cererea sa fie mai mica decat oferta, se poate naste o intrebare: Ar fi acestea premisele unei inversari a sensului spiralei inflationiste, care sa duca in cele din urma la disparitia/desfiintarea banilor? Cum ar evolua cealata componenta a inflatiei? Si cu ce efecte? Distructive sau nu? In mod similar ne putem intreba (caci nu ne costa nimic, niciun ban), care ar fi componentele dilatarrii (inflatiei) Universului (spatiului ?!) si cine/ce castiga de pe urma acestui proces?

    Apreciază

  4. Dl.Goe said

    O zi extrem de vesela. De multa vreme n-am mai ras cu atata pofta. Dar, vorba ‘ceea, radem noi radem dar nu e rasul nostru, purceaua fiind moarta in cocina… caci:

    Ee-he-hei, s-au dus dracului gloria si maretia de odinioara in favoarea unui derizoriu atotcuprinzator. Pai pe vremuri dl.Andrei Plesu avea gâlcevi intelectuale cu ale Adrian Marino, categoria elita.

    Astazi umbra d-lui Plesu are dispute mondene cu un oponent pe masura (aka Florin Grozea), categoria divertisment estival.

    Doamnelor si domnilor

    Andrei Plesuuuuu Despacito

    versus

    Floriiiiiiin Grozea Scrisoare deschisa lui Andrei Plesu: De ce ne manipulati cu Despacito?

    In opinia noastra dl.Plesu a comis o serie inlantuita de greseli impardonabile. Prima ar fi aceea ca a abordat un asemenea subiect frivol, aruncandu-se de buna voie in gura lumii de doi lei (poporul care valideaza universalitatea prostului gust). Cea mai grava eroare ar fi insa aceea ca incearca sa relativizeze non-valoarea marelui hit „Despacito” prin raportare la valori consacrate. Aiurea. Rahatul ala de manea internationala e o tampenie absoluta si nemarginita. Invocarea unor artisti din trecut, ori apelul la confruntarea generatiilor nu face decat sa sporeasca confuzia. Acuma na. Ramane cuvantul lui Plesu contra cuvantul lui Grozea (muzic-olog) si a groazei de loaze din tagmå, sensibile la „muzica” si si la „arta”, asa in general (Brancusi de-un par-example). Afara cu moftologii.

    Apreciază

Lasă un comentariu