(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Educatia sexuală… continuă

Posted by Arca lui Goe pe august 14, 2020

Esența specificului mioritic al lucrului în sine constă preponderent în discrepanta tradițional enormă între solutiile necesare unor probleme identificate și soluțiile propuse, conferindu-se și consolidându-se (și) astfel (în subsidiar) un alt atribut național major: o țară tristă, plină de umor. Singurul aspect care sapă la baza gloriei acestei esențe a specificului moldo-valah este doar felul în care sunt identificate problemele de rezolvat. S-ar putea crede că, întrucât, în aliniament logic (și cronologic ) cu bunul-simt, identificarea problemelor ar trebui să preceadă faza propunerii soluțiilor, este doar o chestiune de timp până când identificarea aberantă a unor probleme de rezolvat, să devină aspectul preponderent al esenței specificului mioritic, ceea ce în mod aparent bizar, nu se întâmplă, de, e-he-he, doua mii de ani și mai bine. De ce? Simplu. Pentru că în spațiul carpato-danubiano-pontic, propunerea unor soluții și purcederea la fapte nu presupune în niciun fel existenta vreunei probleme anume. Avem soluții. Multe. Mult mai multe decât problemele la care ne-am putea gândi că sunt de rezolvat. Și daca tot le avem, n-ar fi păcat sa se irosească? Propunem soluția. O legiferam. O implementam și pe urmă vedem noi dacă rezolvă sau nu vreo problemă. Poți sa știi ca n-o rezolva vreo problema? Că nu poți. Poate rezolvă. Cine știe? E bine să fie acolo. Plus că creează locuri de muncă și justificări ontologice pentru cei implicați în soluțiile de lungă durată. Ce poate fi rău în a crea locuri de muncă și confort existențial?

Pe scurt. Introducerea educației sexuale (contraceptive) în scoli este la fel de (in)utilă ca și introducerea și mentinerea educației religioase în scoli și la fel de justificată (justificabilă) precum introducerea educației mânuirii ciocanului în scoli pentru evitarea lovirii degetelor (dar mult mai puțin utilă decât ar putea fi educația consumării cu moderație a băuturilor alcoolice, de ex).

P.S. Sunt profesor suplinitor la un liceu de prestigiu. Predau, în cumul, mai multe discipline printre care educație religioasă, educație sexuală și educație fizică. Educația este vocația mea. A ta?

Horia P. sau anti-Horia P. – un autor contro-versat. Si un mic material destul de bibliografic in context educational sexual: Un popor de avortoni… sau sau si Îţi permiţi un copil? Sterilizarea psihologică din zilele noastre

 

 

78 răspunsuri to “Educatia sexuală… continuă”

  1. RALG said

    Dar, dupa cum bine se stie, in nostra patrie multe false probleme sunt… exista analogisme nostime la problema educatiei sexuale, si tot in scoli…

    Latina în vremea ciumei … ori …De ce sunt împotriva orei de latină la clasa a VIII-a.

    Apreciază

  2. Stely said

    @RALG,
    Cred ca abodarea in continuare a temei educatiei sexuale are un scop bine definit . Cel putin asa as vrea eu sa fie . Altfel, daca nu , la sfarsitul celor”N” comentarii veti ajunge din nou la concluzia ca discutiile au fost un esec. Am deci sentimentul ca ar fi in zadar sa abordam tema prezenta intocmai ca si cea anterioara . Prin urmare , va pun intrebarea :in cazul in care constatarea „pe scurt”( de mai sus) a decurs totusi din comentariile la tema precedenta , adica :”

    Introducerea educației sexuale (contraceptive) în scoli este la fel de (in)utilă ca și introducerea și mentinerea educației religioase în scoli și la fel de justificată (justificabilă) precum introducerea educației mânuirii ciocanului în scoli pentru evitarea lovirii degetelor (dar mult mai puțin utilă decât ar putea fi educația consumării cu moderație a băuturilor alcoolice, de ex).”
    … nu credeti ca ar fi cazul ca prin diversele comentarii (cate or fi)sa ajungem la o concluzie , nu batuta in cuie , dar totusi cat de cat solida ?

    Mda , nu stiu daca am inteles bine ce spuneti aici „P.S. Sunt profesor suplinitor la un liceu de prestigiu. Predau, în cumul, mai multe discipline printre care educație religioasă, educație sexuală și educație fizică. Educația este vocația mea. A ta?”
    Este cumva o provocare ? Cam grea provocarea … Nu cred ca se va incumeta cineva sa ridice „manusa” chiar daca ar avea aceeasi vocatie ca „a ta” . 🙂
    Eu ce sa spun ?Am avut candva vocatia educatiei , acum insa alta este preocuparea (obsesia !?) mea . De exemplu :

    *“Pentru că ne aflăm astăzi în plină revoluţie a inteligenţei, trebuie să înţelegem că
    transdisciplinaritatea ne descoperă dimensiunea poetică a existenţei, traversând, aşa cum
    am spus, toate disciplinele, dincolo de ele. A nu se confunda, însă, cu pluridisciplinaritatea şi
    interdisciplinaritatea” (Basarab Nicolescu).

    *Pregătirea şi motivarea copiilor şi a tinerilor pentru continuarea învăţării pentru o lume
    în schimbare, formarea personalitaţii şi dezvoltarea creativităţii, sensibilităţii şi a talentului,
    selectarea informaţiei şi folosirea ei în scopuri utile, reprezintă principalele coordonate ale
    politicii educaţionale ale şcolii româneşti.

    *Tradițional, în sistemul românesc de învățământ, predomină abordarea
    monodisciplinară, cu unele influențe pluridisciplinare și chiar transdisciplinare în cazul unor
    discipline la decizia școlii. Organizarea informației este unilaterală, corectă, riguroasă, dar nu
    pune accent pe elementele transferabile.

    *Învăţământul românesc trebuie să aibă ca scop nu doar absolvenţi bine informaţi, ci
    formarea de persoane cu resurse adaptative la solicitările sociale si psihologice ale vieţii, cu
    un sistem axiologic ferm conturat. ”

    P.S. Poate ma veti intreba de unde am luat citatele acestea ? Ei bine, stiind ca se vehiculeaza de mult timp ideea promovarii metodologiei transdisciplinare in scoli punandu-mi intrebarea , de unde va trebui sa se inceapa , cine si unde ar trebui sa fie pregatit etc , am gasit un proiect destul de intersant si ,culmea culmilor, destul de vechi (2011) . Este un proiect finantat din Fondul European Social pentru „Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice din mediul rural prin activitati de mentorat „.
    Are ca titlu :STRATEGII DIDACTICE IN PERSPECTIVĂTRANSDISCIPLINARĂ.

    a:http://mentoratrural.pmu.ro/sites/default/files/ResurseEducationale/63055_modul_1_strategii%20trans_final.pdf.

    PPS. Am cautat sa vad daca s-a implementat proiectul dar n-am gasit nimic . Daca cineva doreste sa contribuie , zic si eu, „gasitorului recompensa.” 🙂

    Apreciază

    • @Stely – E incurcatura mare la mijloc. Noi unul n-am zis si nici macar n-am sugerat aluziv ca discutiile ar fi fost un esec… Nu stiu de unde ati scos-o. Am zis dora ca (citez din memorie) „(presupusa) dezbatere pe tema data a esuat lamentabil, neintamplandu-se.. Despre „discutiile” alternative (surogat) intamplate in locul (presupusei) dezbateri pe tema data, n-am zis c-ar fi fiind succes/esec sau altceva de acest gen, asta ramanand exclusiv si exhausiv la laltitudinea si longitudinea prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe sa aprecieze cum o crede d-lui de cuviinta.

      Aaaa… ati putea sa definiti un scop bine definit? Sau sa dati macar un exemplu.

      Pai concluziile le-am enuntat deja. Sunt foarte solide. Se pot adauga comentarii in maniera indefinita, in acord cu politica deplinei libertati de exprimare practicata pe Arca lui Goe.

      Foarte on topic citatele din dl. Basarab N.

      Apreciază

      • Stely said

        @Arca lui Goe ,
        1) Sunt de acord ca dezbaterile la topicul trecut au „esuat lamentabil, neintamplandu-se „. M-am simtit putin ofticata din cauza ca am considerat ca dintre cele 162 de comentarii au fost destule „dezbateri „on topic . Asa le-am perceput , dar daca ma gandesc bine ele au fost doar niste „zbateri ” individuale (cel mult dialoguri) si nu plenare , cum ar fi trebuit . Si cu toate acestea eu sunt multumita de „zbaterile ” mele individuale si mai ales de cele „in tandem” cu dvs. Spun „zbateri” intrucat m-am „zbatut”(muncit) sa fiu on topic si nu numai. 🙂

        2) „Scop bine definit” ar fi sa stabilim dinainte niste repere (idei, cuvinte cheie) pe care sa le urmarim pe tot parcursul topicului. Adica, atunci cand se va considera ca in urma discutiilor s-a atins cel putin jumatate din ele, sa tragem concluziile de rigoare si sa mergem mai departe cu propuneri de solutii ca sa ne atingem scopul. Acesta fiind respectiva educatie in scoala.
        Ex : Daca este adevarat ca -„Introducerea educației sexuale (contraceptive) în scoli este la fel de (in)utilă ca și introducerea și mentinerea educației religioase în scoli și la fel de justificată (justificabilă) precum introducerea educației mânuirii ciocanului în scoli pentru evitarea lovirii degetelor (dar mult mai puțin utilă decât ar putea fi educația consumării cu moderație a băuturilor alcoolice, de ex).- ce solutii vedem la concluzia aceasta ?

        .

        Apreciază

        • Stely said

          Prin urmare as incepe mai intai cu citatul acesta :

          *Învăţământul românesc trebuie să aibă ca scop nu doar absolvenţi bine informaţi, ci
          formarea de persoane cu resurse adaptative la solicitările sociale si psihologice ale vieţii, cu
          un sistem axiologic ferm conturat. ”

          Apoi cu acesta :

          *“Pentru că ne aflăm astăzi în plină revoluţie a inteligenţei, trebuie să înţelegem că
          transdisciplinaritatea ne descoperă dimensiunea poetică a existenţei, traversând, aşa cum
          am spus, toate disciplinele, dincolo de ele. A nu se confunda, însă, cu pluridisciplinaritatea şi
          interdisciplinaritatea” (Basarab Nicolescu).

          Ce cuvinte cheie putem stabili din primul citat ? Ar fi sa fie mai intai unul de ordin general, : schimbare . sau mai concret ,scoala altfel si scoala vietii

          Din al doilea citat ar fi educatie transdisciplinara, scoala transdisciplinara , integrala .

          Faptul ca invatamantul romanesc bate pasul pe loc cu vechile metode , programe scolare , si mai ales fragmentarea disciplinelor scolare, fiind deci un invatamant desuet – ne duce la concluzia ca este nevoie de schimbare. Educatia este una singura si nu fragmentata in „n’ discipline. Ea are ca obiect „să provoace și să dezvolte în copil un număr de stări fizice, intelectuale și morale.”

          Apreciază

          • RALG said

            Poate ca daca ar fi facut un pic de educatie sexuala in scoala, Simona Halep ar fi fost un pic mai curajoasa in viata si n-ar fi renuntat cu atata usurinta la un turneu de mare slam. Cine stie (?!).

            Apreciază

        • RALG said

          Pai solutia ar fi simpla: eliminarea din programa scolara a orelor de educatie religioasa si educatie sexuala. Informatiile aferente acestor „discipline scolare”, ar trebui sa fie (desigur) disponibile oricui are nevoie de ele (simplu), fara notare, fara examene (unde oricum toata lumea ia 10 din oficiu, prin prezenta), si fara ca statul sa plateasaca niste pseudo-profesori care arata saptamanal cum se pune prezervativul pe banana. Daca problema de rezolvat este numarul mare de adolescente care nasc si/sau numarul mare de boli venerice in randul adolescentilor (dar, chiar este asta problema? ma indoiesc), atunci solutia nu este in niciun caz adaugarea unei discipline scolare in programa si asa burdusita cu tampenii. Solutia ar trebui sa vizeze mai exact publicul tinta nu toata populatia adolescenta. Daca sunt tantari in Delta nu dai cu insecticid in toata tara, asa ca sa fie… In afara inutilitatii si risipei de resurse (la modul direct), se pot constata si (felurite) efecte colaterale nocive. Este nevoie acuta de alfabetizare informatica, de educatie financiara, de limbi straine de larga circulatie, iar noi tinem copii ocupati cu educatie religioasa si pseudo-sexuala si limbi latine.

          P.S. In continuarea unei discutii mai vechi, pe care sper ca v-o mai amintiti, v-as intreba ce parere ati avea despre legalizarea promiscuitatii, sau a poligamiei? De ce ar trebui interzise casatoriile (si sau uniunile liber consimtite) intre mai mult de doua persoane? De ce nu trei, patru? D-voastra cum considerati si mai ales, de ce? 🙂

          Apreciază

          • Stely said

            E clar ca ( punctual) aceea ar fi solutia , desi din ce am inteles ar fi vorba numai de o ora pe semestru, ceea ce este nesemnificativ in economia timpului afectat, cat si al salariului asa zisului profesor, intrucat ce profesor ar fi acela cu o catedra insignifianta . Eu, totusi , revin la ideea schimbarii totale a modului de a face educatie scolara la noi in tara si, de ce nu , chiar in toata lumea . Trebuie sa ia cineva taurul de coarne , in sensul sa aiba curajul sa produca schimbarea. Ce sa mai peticim ceva ce nu mai are valoare? Eu simt, ca invatamantul romanesc asa cum se prezinta in prezent este lipsit de valoare (vigoare, suplete chiar si frumusete). 😦 Ma gandesc ca cei care ar trebui sa inceapa schimbarea ar fi sa fie universitarii. Asta deoarece este nevoie de cadre didactice care sa fie pregatite pentru „scoala altfel”. Cu profesorii de acum nu se poate. Sunt prea conservatori. Dovada fiind faptul ca desi (cred) sunt printre viztatorii ai Arcei lui Goe destui profesori care au ” vocatia educatiei ” nici unul nu are curaj sa iasa la dezbatere. Ce-o mai fi facand „dictatura justitiei ” ? Parca dumneaei era profesoara si chiar una sufletista.

            P.S. Asta cu haremul nu ma incanta. Unde naiba sa locuiasca atatia barbati sau femei la un loc.? Abia daca au loc cei doi si copiii lor dar inca unul sau una, plus copiii lor ? Nu, mai bine legalizarea prostitutiei. Dar ce scop au cele doua intrebari ? Sa fie cumva o diversiune ?

            PPS. Pai da, chestia cu Simona si absenta benevola de la US Open ma cam intristeaza. 😦 Las ‘ ca avem cui sa tinem pumnii … Ati vazut-o in turneul de la Praga ? Cam greu dar a castigat trofeul . A facut 47 duble gresel in tot turneul!!! 😨

            Apreciază

          • RALG said

            Cum și de la cine învață sud coreenii limba engleză. O lecție formidabilă de strategie de țară spre înțelesul românilor

            Apreciază

          • Stely said

            Interesant articolul ,dar nu am vazut nici un cunvintel despre vreo schimbare radicala a intregului sistem de invatamant . Cand am spus (mai sus )de universitarii care ar avea menirea sa produca schimbarea ma gandeam in acelasi timp si la cei care ar fi in pragatiti sa implementeze viziunea transdisciplinara . Ei bine , acestia ar putea fi cativa, daca nu toti, dintre cei care si-au sustinut tezele de doctorat la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj -Napoca, la scoala doctorală de filosofie pe opţiunea „transdisciplinaritate”, avandu-l ca indrumator pe Dl academician Basarab Nicolescu, „parintele” transdisciplinaritatii. Ma gandeam ca ar putea face o echipa buna , desigur , avandu-l ca indrumator tot pe domnia sa. Sau daca nu acestia, macar sa ajunga la Ministerul Educatiei cineva gata pregatit sa inceapa. De asemenea, in timp ce citeam articolul cu „lectia de engleza” mi-a venit in gand ca printre cei care ar putea avea rolul profesoarei de engleza, ar fi specialistii IT . Cu gandul la toate acestea am cautat informatii si iata ce am gasit :

            https://evz.ro/transdisciplinaritatea-si-educatia.html

            Ion Vlasin :
            A studiat Doctorat Valorificarea potențialului inovator al mecatronicii pt realizarea educației centrate pe competență la Universitate Tehnica Cluj-Napoca

            A studiat Master Consiliere Pastorală la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

            A studiat Informatica Aplicata si Programare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

            A studiat Fizică la Universitatea Babeş-Bolyai

            P.S. L-as pune ministrul invatamantului.

            Ioan Vlasin : Despre mine

            Sunt interesat de schimbarea in bine a educatiei, motiv pentru care am realizat un site cu informatii, filme, imagini in acest sens – neweducation.ro, respectiv aplicatia Amicus, pentru gestionarea informatiilor complexe din unitatile scolare – educatiealba.ro.

            Ma intereseaza tot ce tine de om, viata si evolutia lui, de la teologie pana la cele mai noi descoperiri stiintifice. Cred ca este bine sa ofer si altora ceea ce am descoperit in cautarile mele, deoarece si eu ma bucur sa aflu ce au descoperit altii.

            Cariera
            1992 – 1999 Profesor la diverse scoli si licee din Alba
            1999-2000 Inspector scolar Resurse Umane – ISJ Alba
            2000 – prezent Director scoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ighiu

            PPS. Este o prezentare in Ziare com din 2010 , fiind pe vremea aceea un colaborator al ziaului. Am vrut sa specific faptul ca a fost profesor . Nu stiu ce face in prezent ,desi primele date au fost luate de pe facebook .
            Hai, spuneti , nu-i asa ca este cel mai potrivit ? Ar putea sa aiba sprijinul chiar al Domnului Basarab Nicolescu . Am mari sperante … 🙂

            Apreciază

          • RALG said

            Schimbare radicala? Cred ca ar fi mai usor de inceput de la gradinita decat de la facultate. Nu e chiar tocmai simplu de stiut cum ar trebui sa arate sistemul educational, dar elaboratrea unui plan de structura in aceasta privinta n-ar fi chiar o misiune imposibila. Nu acelasi lucru s-ar putea spune despre planul care ar incerca sa schiteze cum anume sa fie adusa educatia din punctul A (cel actual) in acel ipotetic punc B. Cu oamenii din dotare asta este practic o misiune cvasi-imposibila. Probabil ca ar trebui abordata o metoda mai lenta in pasi mai mici (nu revolutii radicale peste noapte), cu incepere de la gradinita, scoala elementara, cu o consistenta si o coerenta care ar trebui sa dureze mult mai mult decat un ciclu electoral. La noi fiecare ministru al educatie s-a trezit sa faca o reforma a sistemului de invatamant, fiecare cu reforma sa, terminata brusc la sfarsitul mandatului. Oricum, in opinia mea ministerul invatamantului este ultima entitate care ar trebui sa se ocupe de reformarea sistemului de educatie. Serios. Ministerul ar trebui sa se ocupe stric de administrarea sistemului. Care este. Si atunci cine sa se ocupe? Hm. Parlamentul, organizatii non-guvernamentale, societatea civila, partidele din opozitie… specialisti platiti, internautii… fiecare cate putin si toti la olaltă… Grea misiune oricum.

            Apreciază

  3. aflam din pre-så… :

    cvasi-bibliografie ne-obligatorie:

    Ce parere au adolescentii despre orele de educatie sexuala in scoli: „Normalizarea discutiei despre sex, inca de mici, e primul pas” (spre ce?)

    De ce este nevoie de educatie sexuala in scoli si tot ce trebuie sa stii despre asta (cine?)

    IATA CAT DE IMPORTANTE SUNT ORELE DE EDUCATIE SEXUALA PENTRU ADOLESCENTI

    De ce îi strică pe copii ora de Educație Sexuală?

    Legea a fost promulgata: orele de educatie pentru viata si sanatate, inclusiv educatie sexuala, vor fi obligatorii in scoli

    Ghidul educatiei sexuale pentru parintii care au copii intre 3 – 18 ani

    Vrei ore de educatie sexuala! (n.b. Atentie titlul articolului nu este o intrebare !!!)

    * * *

    Disney a creat primul său personaj principal bisexual într-un serial animat.

    Apreciază

  4. alte educatii

    Charles Wheelan, Povestea banilor

    Apreciază

  5. O stire fenomenala, aparent off topic, care arata insa unde poate duce (in timp) o educatie sexuala contraceptiva precara (sau absenta acesteia):

    Un restaurant din China a stârnit revoltă după ce şi-a cântărit clienţii înainte de a lua comanda (merge si ca inspiratie pentri o proza scurta… dor de proza…)

    Apreciază

  6. Si in fine, foarte, foarte on topic, o stire care-i poate contraria pe unii (666) dintre cititorii fideli ai Arcei lui Goe:

    Rugăciunile către Maica Domnului şi Fiul ei ne pot tămădui de această pandemie… zice Mitropolitul Clujului care a îndemnat miile de pelerini veniţi la hramul Mănăstirii Nicula să o roage întotdeauna pe Maica Domnului să intervină la Isus pentru a-i tămădui de boală şi de toate necazurile.

    De parca pandemia n-ar fi data de Dumnezeu insusi… iar prea-vicleanul mitropolit si siret ar vrea s-o rezolve apeland la Cabinetul Doi.

    Apreciază

  7. RALG said

    Ceva care ar merge dezbatut si la orele de educatie sexuala dar si la cele de educatie religioasa: Cum se poate ajunge la o relație sexuală cu psihologul. ne mai vorbind de educatia sanitara, cetateneasca, chiar si la educatia ateista… transdisciplinaritate…

    Apreciază

    • Stely said

      Din toata povestea aceasta , citita de mine cu mare atentie, am retinut doar atat : Acum văd sexul ca pe un păcat. Acesta fiind( zic eu) rezultatul final al phihoterapiei . Ana , s-a intors de unde a plecat , adica la prejudecatile tatalui ei. Ca si tatal ei a ajuns la concluzia ca a face sex cu viitorul sot ? inainte de casatorie, este un pacat. Relatia ei cu psihologul a fost ( dupa trei ani de „minciuni” ) tot un pacat . S-a ales praful de tot esafodajul creat in jurul dorintei de a se vindeca de ” povara” virginitatii. A trebuit sa se umileasca cersindu-i psihoterapeutului sa faca sex cu ea, odata cu asta sa -si puna in pericol statul profesional, doar ca sa scape niste de fustrari?! Ma intreb, cine a fost victima manipularii sau profitorul in acest caz ? Dupa parerea mea a fost nu Ana, ci doctorul. Acesta, pe langa faptul ca s-a prostituat punandu-si in pericol statutul profesional , a aflat la final ca munculita lui de psihoterapeut „transdisciplinar” a fost un esec. Pacat de voinic , cum zic unii !! 😉
      Apropo, asa cum este descris psihoterapeutul de „colega ” lui de breasla as recunoaste profilul unui cunoscut psihoterapeut , o vedeta de tv la un anumit timp.

      https://www.cancan.ro/doctorul-de-suflete-cristian-andrei-a-dat-de-belea-fosta-sotie-il-acuza-ca-nu-si-ingrijeste-copiii-15022951

      P.S. A, da : as recomanda acest studiu de caz pentru introducerea lui manualul de educatie sexuala , la rubrica , asa nu. Ar face toti banii. 🙂

      Apreciază

      • Stely said

        Of, daca as putea as scoate virgula aceea pusa dupa subiectul Ana . 😦

        Apreciază

        • RALG said

          sau semnul intrebarii dupa sot… 🙂

          Apreciază

          • Stely said

            Pai nu, semnul acela a fost o intrebare retorica . 🙂 Daca tot savarsise pacatul preacurviei ( cu barbatul altei femei ) pe cine ar fi vrut sa pacaleasca ?

            Apreciază

          • RALG said

            Cred ca sunteti un pic in plasa prejudecatilor pe care tocmai le criticati. 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            De data aceasta intrebarea „pe cine a vrut sa pacaleasca” a fost pusa retoric Anei, cu gandul de a o provoca sa se elibereze de prejudecati si sa-si asume, nu pacatul , ci dorinta fireasca de a face sex cu barbatul ales de ea ; sa-si asume cu bucurie cei trei ani de sex din dragoste adevarata ca o aventura frumoasa din care a iesit castigata. Si, daca s-a hotarat sa rupa relatia cu gandul la o alta relatie trainica , soldata cu o casnicie , apoi trebuia s-o faca fara prejudecati tot asa cum a facut-o cu psihologul . Insa ea a ramas captiva acelei relatii, nerereusind sa gaseasca pe altcineva care sa-i satisfaca dorintele . Nici macar nu a incercat, recurgand la tot felul de subterfugii (prejudecati) ca sa-si scuze neputinta de a se elibera de dragostea veche . De aici vine si esecul psihoterapiei. 😦

            Apreciază

      • Probabil ca ar fi interesant sa aflam si opinile unor pshoterapeuti (precum Adore sau CMM) in legatura cu intamparile Anei. Dupa cum nostim ar fi sa ne trezim, in schimb, cu „opiniile” bravului Iosif cel Superior.

        Apreciază

        • Stely said

          Exact la asta m-am gandit si eu inca de la inceput, motiv pentru care am stat in expectativa …doar o zi !! Nu-i timpul pierdut insa. Hai, doamnelor si „nas Floreo ” 🙂 nu va sfiiti ! Stiu sigur ca veti avea alte solutii psihoterapeutice . Eu cred ca Ana s-ar fi vindecat daca s-ar fi casatorit din dragoste. Dar asa a ramas fata batrana .
          P.S. Macar sa-mi dati dreptate mie .🤩

          Apreciază

  8. Iosif said

    @Arca Lui Goe
    CenzUra d-voastra, ma cam înteapa-n… coasta. 🙂 D ))

    Apreciază

  9. Iosif said

    @(b)Arca lui goE
    (999)Noua unA, intuitia ne spune ca, ocupatia d-voastra pe barca virtuala este trAsul de limba, în sistem… „secu”. Vax !

    Apreciază

    • Iosif – Stimate domn se pare ca va mananca rau limba de lemn-tanase. Parca plecaserai la biserica. Vad ca nu v-a priit si-ati venit iarasi inapoi de parca ati fi legat cu elastic pe Arca. Sunteti stimabile un dobitoc sinistru (in varianta irecuperabila) si o piaza rea (de doi bani), asta asa in general, iar aici, in particular sunteti un factor pe poluare, un zgomot, de care va trebui sa ma ocup nitzel cu ultra-sunete. Va multumesc anticipat pentru intelegere si colaborare.

      Apreciază

  10. Si pentru ca (tot) suntem la capitolul educatie… sexuala si legislatie aferenta, iata o lectie exemplara in materie:

    Ce alta educatie sexuala ne mai trebuie?

    Apreciază

  11. Desi nu i se vadeste chiar imediat caracterul sexual, si in „educatia” de mai jos, tot cam despre asa ceva e vorba. Vorba vine. ( si vorba pleaca):

    Testul civilizației

    Din care s-ar putea deduce ca simpaticul domn Andrei MANOLESCU (daca n-o fi cumva domnisor) face cateva presupuneri subintelese destul de interesante:

    a) A fi civilizat inseamna a-ti pasa de ceilalti (inclusiv de spaimele acestora, indiferent cat de intemeiate sau neintemeiate ar fi).
    b) In interiorul (social) al civilizatiei s-ar gasi ceva (de o natura inefabila, rationala sau nu, nu conteaza) care sa justifice si chiar sa impuna påsarea de ceilalti.
    c) Infernul nu sunt ceilalti, ci… in fine, te las pe tine sa ghicesti…

    Nu stiu cat de constient face domnul (sau domnisorul) Manolescu aceste presupuneri lascive, dar cu siguranta ca intr-un mediu intelectual matur ar putea constitui punctul de plecare al unor discutii interesante. Mai ales ca este vorba despre lucruri discutabile… ca sa zic asa.

    P.S Ii amintim d-lui Iosif ca este invitat sa taca elocvent pe tema asta, in cadrul AAAE-urilor din dotare, fiind acesta un bun mijloc de a fi on topic. Singurul.

    Apreciază

    • N-as vrea sa inteleaga vreun zevzec (si ma refer in special la unul anume, se stie el care, si nu nu e Iosif) ca am considera puntea arcei lui Goe locul potrivit al unei dezbateri on topic (sau nu) despre lascivele presupuneri ale d-lui (sau domnisorului) Manolescu. Textul mesajului nostru anterior este o simpla invitatie la lectura si meditatie. Prilej de monolog interior si de consolidare a concluziilor pe care desigur ca fiecare si le va fi tras deja singur, si asta nu de ieri de alaltaieri. Ma rog, din pacate nu este foarte simplu de dat un exemplu de spatiu (public, virtual) care sa fie realmente potrivit respectivei dezbateri, mai ales ca pana si la „origine”, pe Dilema Veche, in subsolul articolului cu pricina, nu exista comentarii. Deloc. Cel putin pana acum.

      In atentia zevzecului mai sus amintit: utilizarea unui pseudonim literar nu echivaleaza intru-totul cu purtarea unei masti de pandemie, ci (mai degraba) cu a uneia de carnaval, de bal mascat.

      Apreciază

      • Stely said

        On topic la „Testul civilizatiei ” : va recomand o „dezbatere” intre niste „zevzeci ” care mai de care … 🙂

        *Dacă nu duci copilul la sc acești criminali au alte planuri cu copii nostri are sa vina la usa noastra asistentă socială nu va mai acorda alocația copilului ne va lua copii o sa fim dati ca părinți incapabili de a ne crește copii are sa fie măcel pe chestia asta JOHANESS duti tu copii la scoala dar tu esti prea mic sa cunosti acest cuvînt dulce copil tu esti un nemernic vrei sa ne distrugi ca familie faci jocurile criminalilor subterani ai impresia ca noi nu stim cine va da ordine papusarilor sa vad daca vreun părinte va duce copilul la scoala cu masca sclaviei vrem oxigen nu dioxid de carbon nu vrem să ne otravim sângele în aer nu exista nici un pericol doar in capul vostru exista dictatura mai rau cum a fost cu hitlerhttps://www.facebook.com/106278804374372/posts/160050535663865/ UITE MA NEMERNIC CE ESTI VIZIONEAZA ACEST VIDEO DUPA ACCEA SA MI SPUI DACA EXISTA ACEST COVID MINCINOS

        *De ce chinuiți ma copii ??? Pana acum nu erau obligați sa poarte masca , chiar așa va bateți joc de Copilăria lor , vreți săi faceți roboti , sa asculte de voi , care nu aveți sentimente , roboților , O sa va dea DUMNEZEU in gât , ați întrecut orice măsura , aloooo , nu transformați România , in China , sau Coreea de nord , mai aveți puțin și me blocați ușile sa numai ieșim din casa 😡😡😡
        Unii aveți creierul spălat rău de tot. Din partea mea poți să-ți pui masca și când te culci, dar lasai pe alții în pace să-și trăiască viata asa cum considera ei

        * Cu ce te ajuta masca ????? Poti sa mi spui si mie cum respiri aer curat cu masca ????? Daca esti cretina poarta masca pune 2 sa fii sigura dar nu mai scrie aberatiile astea aici.
        chiar nu vezi pe nicăieri, prin postari ca masca îți face rău nu bn ?
        Pe ce lume trăiți?
        Sa poarte cine vrea,dar sa nu fie obligatorie și apropo virusul nu e mortal.

        ** Ba da, pt unele persoane este mortal…au murit și persoane tinere fără alte boli…nu ai auzit???
        v-ati intrebat de ce au murit?
        chiar nu vezi ca in Toata lumea se poartă mască???
        *
        Le dă un pumn de medicamente care normal ca le fac rău.
        Nu a murit nimeni fără alte boli.

        ** nu este adevărat…cunosc caz concret, 39 de ani , fără alte boli

        * eu nu port ,si am cunoștințe care trăiesc în câteva țări, unde chiar a început școala, fără măști!
        *doamnă dacă dumneata ei 10 medicamente odată, fiecare cu reacții adverse, ce crezi ca se întâmplă, mori sau nu ?
        Cat să reziste o inimă?
        ** si eu am cunostinte in Franta, Germania, Belgia etc unde copiii poartă mască la școală, iar adulții peste tot, inclusiv pe stradă…

        * … poartă d-nă dumneata mască, e decizia fiecăruia, eu nu port.

        * Cu ce te ajuta masca ????? Poti sa mi spui si mie cum respiri aer curat cu masca ????? Daca esti cretina poarta masca pune 2 sa fii sigura dar nu mai scrie aberatiile astea aici.
        chiar nu vezi pe nicăieri, prin postari ca masca îți face rău nu bn ?
        Pe ce lume trăiți?
        Sa poarte cine vrea,dar sa nu fie obligatorie și apropo virusul nu e mortal.

        ** Daca atat te duce mintea, sa faci cretin pe cel care te ajuta sa intelegi cum stau lucrurile cu contaminarea si imbolnavirea de gripa coronavirusului nou , poti sa te duci sa te spanzuri ca altceva nu poti sa faci pentru viata ta. De unde dracu’ vine aerul pe care il respiri fara masca ? Si ce fel de aer esta acela ? Daca iti pui masca nu respiri acelasi aer ? Respiri,baiete, acelasi aer curat dar el este filtrat de masca. Se filtreaza eventualul virus provenit de la un om infectat, care a stranutat sau a tusit in apropierea ta , sau la cateva minute distanta. Desigur ca daca nu te speli pe dinti e posibil sa -ti miroasa aerul expirat de tine. Iti recomand igiena orala si eventual sa ai o alta masca la schimb . Aerul” murdar”vine si de la o masca purtata de mai multe ori, care a retinut in ea atat microbi( bacterii ,virusi) cat si particule de praf si umezeala.

        * mă uimiți cât de ‘inteligenta’ sunteți…porti masca în aglomerații, ca adult…dar nu când faci mișcare, efort fizic,sau copilul când se joaca,evident protejat,depune un anumit efort fizic…o altă ‘inteleapta’ Țurcan, ‘sportiva’ de performanta, multipla campiona… propunea ca sportivii de performanta,fotbaliștii sa folosească masca…voi chiar ați tâmpit? Exista acest virus ciudat,ne ferim,restricții normale,dar nu putem sa acceptam orice idioțenie, cretinitate,nu putem sa ne batem joc de viață copiilor…sunt pt.purtarea măștii, pt . restricții normale dar nu sa devenim oi proaste😢

        * Dacă noi le permitem,vor face ce vor cu noi și cu copilașii!Coreea de sud,a aruncat măștile și au ieșit în stradă cu miile!

        * Corect punctat, dar atunci când,,,,,Românii mei,,,,Acceptă tot fără să cârtească și sunt siguri si liniștiți ca guv.Orbeață si cu JohAnus ne vor binele ,să fim sănătoși și fericiți, nu ai cum să i convingi că nu tot ce zboară se mănâncă, și că acești politruci numai binele țării noastre si al poporului român nu vor ,k sunt in stare si de crime pt bani si pt binele lor !!!!!!😢😢😢😢😢

        ** Mai desteptule, poti sa faci ce vrei cu viata ta, dar atata vreme cat restrictiile, regulile de igiena si purtatul mastii au fost stabilite de OMS , organizatie mondiala, alcatuita din specialisti (medici, microbilogi , biologi, chimisti biochimisti) care au facut recomandarile tuturor guvernelor lumii, intrucat este pandemie , tu ai aceasta obligatie sa le respecti. Pentru copiii mai mari de doi ani, masca este obligatorie si necesara. Il apara de imbolnavire . Daca esti parinte si nu ai grija de copilul tau atunci esti un parinte iresponsabil. Vad pe-aci o sumedenie de iresponsabili ca si tine. A tunat si v-a adunat pe toti. Mare e gradina lui Dumnrzeu !

        * Unii aveți creierul spălat rău de tot. Din partea mea poți să-ți pui masca și când te culci, dar lasai pe alții în pace să-și trăiască viata asa cum considera ei.

        * cred că trebuie să vă treziți și lăsați televizorul,din cauza oamenilor că dvs se distrug copiii noștri și suntem distruși noi,din cauza voastră mor oameni nevinovați și cu adevărat bolnavi,nu știți cum e?Nu vă doresc sa știți.Treziti va ca e pprea tarziu .

        *ba, ești dusa rău, din acest comentariu ne arati ce copilărie cu traume ai avut

        *Domnule atît știutor sursele tale care sunt pro tv s,dgi sau antena 3??m am lămurit .Mai citește și altceva ,vezi că sunt părinți care deja au copii bolnavi fi cauza acestor măști.Dar nu am ce discuta cu oameni că tine.

        *Domnule … crezi că dacă ai studiat biologia ești așa de super inteligent.Fiecare are dreptul să și aleagă și cum trăiește și ce face .Fiecare își folosește creierul,daca al tău s a spălat asta este altceva .Sa porți masca și la baie .!!

        *De ce trebuie sa ne impuna OMS anumite restrictii si recomandari? Oare poporul roman duce lipsa de specialisti in domeniul sanatatii pentru a ne spune cum ar trebui sa ne comportam in asemenea conditii sau trebuie sa traim exact ca pe timpul inchizitiei? In legatura cu deschiderea anului scolar si purtatul mastii de catre copii, nu sunt de acord. De ce din cauza unor criminali fiindca asa se numesc, copii nostri trebuie sa poarte masca in loc sa respire aer curat? Dumnezeu ne-a facut fara masca pe figura si nici nu a dat drumul la acest virus, oamenii pe care-i ascultati orbeste i-au dat drumul din laborator. Doamna ar trebui sa nu mai criticati si nici sa jigniti alti parinti, fiindca fiecare isi creste si educa copii cum considera de cuviinta, nu cum ne dicteaza si impune marele OMS si alte personaje SATANISTE.

        ** Nu ne impune ci ne recomanda . Fiecare țară are reprezentantul( specialistul) ei care colaborează cu specialiști din alte tari afectate de pandemie să afle impreuna cat mai multe despre coronavirusul nou ,cu scopul de a ști exact cum acționează si tratamentele sau vaccinurile cele mai bune.Specislistii nostri ,mai ales doctorii ,se ocupa in tara de vindecarea bolnavilor , iar când au nevoie de ajutor îl primesc prin intermediul OMS.Va sfatuiesc sa lăsați naiba naționalismul asta desuet , asta deoarece coronavirusul este problema întregii lumi ,de aceea se numește pandemie. Nu ne ia nimeni nimic din tara. Vom fi aici cu bunele și relele noastre .Noi nu trebuie decât să avem grijă de sănătatea noastră , sa respectam regulile de igiena și restricțiile impuse în toată lumea. Nu suntem noi mai cu moț sa nu ținem cont de recomandările OMS. Dacă d-ta te crezi mai cu moț nu ai decât să faci ce vrei ,dar trebuie să știi ca îți riști sanatatea ta și a apropiaților tai. În privința inchiziției habar nu ai ce a fost ea și cu ce se ocupa. Copilul va trebui sa poarte masca la fel ca și ceilalți copii , deoarece este obligatorie .Nici el și nici d-ta nu sunteți de capul vostru . Școala si regulile
        sunt obligatorii pentru toți copiii.Daca nu trimiți copilul la școală va repeta anul școlar , iar
        voi, parintii ,veti primi amenda.

        * Cine sunt medicii care se ocupa de bolnavii din spitale? Sunt acei ,, EROI DIN PRIMA LINIE”, care l-au lasat pe sotul meu sa moara si nu i-au acordat primul ajutor fiindca nu primise inca rezultatul analizei de COVID19. Sotul trebuia sa fie operat si montat un cateter pentru dializa. In comentariul anterior v-am rugat sa nu mai jigniti, dar vad ca tot continuati. In alta ordine de idei nu stiu ce pregatire aveti si nici nu ma intereseaza dar vi se potriveste foarte mult zicala: Cu prostul nescolarizat, Te lupti putin dar ai scapat, Dar duci o lupta colosala, Cu prostul care are scoala. Multa sanatate si o seara buna.

        P.S . Precuzare : o steluta (*) zevzvecii contra purtatului mastii si doua stelute ( ** ) „zevecii” care s-au chinuit sa-i lamureasca sa-i de necesitatea ei . 😩

        Apreciază

        • asa aduaga:
          iosif – 0 stele
          Stely – 3 stele
          iar pentru Neamtu Tiganu 5:

          Apreciază

          • Stely said

            As adauga : discriminaree !!! 😣😝

            Apreciază

          • RALG said

            Discriminare??? Cine este discriminat/a?

            Apreciază

          • Stely said

            Eu un(A) 👩 *** El un(U) 👨***** …. 🙄

            Apreciază

          • RALG said

            si confuzia sporeste cata vreme un(A) este combinatia sub care se identifica creatura Iosif Greblea.

            Apreciază

          • Stely said

            Pai nu, „creatura ” Iosif Greblea zice : „(999)Noua unA”, iar Stely , ” Eu un(A) ” ceea ce este cu totul altceva . Stely se identifica cu claritate a fi de genul feminin . In schimb , despre genul lui Greblea, doar doamna „nostrastella” ar putea sti cu precizie , sau poate chiar Dl Goe . Eu una , nu . As zice , totusi ,ca dupa comportament si limbaj ar fi „unA”, adica o Ea. Din ce am inteles insa, Dl Goe (RALG) ,din nu stiu ce considerente , inclina sa creada ca ar fi un El.
            Prin urmare, in cazul meu nu este vorba confuzie, dar accept ca am facut cu buna stiinta o compilatie .

            P.S.Cate stele i-ati da (pana acum) lui Novak Djokovic , dar lui Andy Murray ? M-a impresionat (bucurat) Andy ca a castigat „batalia”cu Zverez. In orice caz, atat fetele cat si baietii au jucat exceptional. Asa am impresia, dar poate o fi gresita . Mai stii !?

            Apreciază

          • RALG said

            Exista un limbaj de programare numit LISP. Gurile rele afirma ca denumirea acestuia inseamna Limbaj Inteligent si Stupide Paranteze. 🙂 Cat priveste creatura, sa fie sanatoasa, nu ne intereseaza deloc nici gender fluiditatea sa si nici altminteri. Ma nedumereste total afirmatia d-voastra : „As zice , totusi ,ca dupa comportament si limbaj ar fi „unA”, adica o Ea„. Ce vreti sa spuneti? Cum adica? Vreti sa spuneti ca are un comportament si un limbaj asemanator (de ex) cu al d-nei Stely, care se identifica cu claritate a fi de genul feminin?

            P.S. Intrucat n-am inceput inca sa vad tenis nu siu cate stele sa le dau celor mentionati de d-voastra. Pana una alta, acestia ar putea lua din stelele acordate d-lui Neamtu Tiganu, intrucat, dupa cate vad, d-lui nu-i trebuiesc (ori s-o fi lasat, ori are gusturi mai elevate in materie de cognac)… si si pentru ca oricum d-lui a primit prea multe stele, dupa cum ne sugereaza un(A). 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            Aaaa, nu …stiti doar la ce fel de comportament si limbaj fac referire. Este ceva unic , pe care nimeni nu-l poate imita. Chiar daca a disparut din limbaj obsesia „Goe -Iova” , de alte metehne inca nu s-a debarasat . Bunoara :”ocupatia d-voastra pe barca virtuala este trAsul de limba, în sistem… „secu”. Vax ! ” E adevarat ca Iosif are, la ora actuala , altfel de obsesii. Nu cred ca aiurelile lui mistice sunt preocupari serioase , ci doar niste simple improvizatii menite sa creioneze un alt personaj, total diferit de celelalte .Daca n-ar fi asa ar fi de rau. Am aceasta intuitie, ca Iosif este acea „Un(A) „cum de fapt singur/a s-a identificat (deconspirat). Limbajul nu este specific unui barbat , comportamentul asijderea. Avea si Radu Humor obsesiile lui, dar nu l-as fi vazut in stare s-o ia pe aratura in stilul lui Iosif.
            Da, cred ca si eu am un limbaj tipic feminin, si comportament la fel. Un bun „cititor” si observator mai mult ca sigur m-ar depista , in caz mi-as pune un nick de barbat. 🙂

            Apreciază

          • RALG said

            Totusi de data asta va inselati. Iosif nu este cea pe care o credeti. Nu inteleg cum de este posibila o asemenea confuzie si nici cum de-i acordati atat credit acestui personaj vai mama lui, promovand ideea ca insul ar fi fiind capabil a fi in stare de atata coerenta, consistenta si talent in a-si disimula natura ori (si mai si) ca ar fi avand educatia scolara a celelilate persoane invocate. Cred ca singura explicatie a acestei confuzii ar putea fi o mica obsesie care v-a ramas vizavi de acea creatura care v-a hartuit atat de constatnt si de consistent atata amar de vreme, inclusiv pe e-mail.

            Apreciază

          • Stely said

            Mda, se poate sa gresesc … ‘om trai si ‘ om vedea. Parca nu-mi vine sa cred ca doamna a disparut asa, deodata. Dar daca este adevarat, inseamna ca s-a vindecat definitiv de obsesia Goe , a Arcei lui Goe si odata cu acestea si de vizitele in e-mail. In consecinta, merita felicitata . Insa, daca va dispare si Iosif , de data aceasta merita felicitat Dl Goe. 🙂 Iar daca voi disprea si eu , inseamna ca am murit . 😱

            P.S. Imi amintesc de perioada „inflationista ” cand ne conversam ore in sir in e-mail, fiind exasperata de interventiile ei o rugam sa nu mai intre pe Arca lui Goe, promitandu-i totodata ca voi face si eu la fel. De unde … cand intram dimineata pe Arca lui Goe erau postate deja vreo 7-8 -10 replici scurte. 😶

            Apreciază

          • RALG said

            Se zice ca daca ai trecut de 50 de ani si te trezesti dimineata fara sa te doara nimic este foarte posibil sa fi murit. Sau (la unii/unele) fara sa treaca pe arca lui Goe.

            a) Faptul c-a disparut nu este o garantie pentru vreo vindecare. Sunt posibie alte n+1 scenarii (toate mai realiste).
            b) la fel de valabil si pentru incurabilul d. Iosif. Cred ca o sa-i fac favoarea de a-l pune la gazeta de perete pe o pagina speciala: Pagina lui Iosif, asa cum au avut si doi dintre inaintasii sai.

            Apreciază

          • Stely said

            Gata , Djokovic a castigat si partida de azi. Nu mi-a placut . A fost” prea ca la tara „.
            Arata bine cu masca pe figura. Si masca e misto :albastra , pictata cu niste animalute ( lei sau pantere… ) nu m-am uitat cu atentie. Acum a inceput meciul Murray – Raonic . Prevad un meci lung si tare . 🙂 Dupa cum a jucat ieri, cred ca il va castiga si pe acesta.
            P.S. Cum vine asta :”Faptul c-a disparut nu este o garantie pentru vreo vindecare. Sunt posibie alte n+1 scenarii (toate mai realiste). ” n+1 ? M-as multumi sa-mi spuneti maca unul (1) dintre scenariile „n” . Atat . Deci… ?

            Apreciază

          • RALG said

            @Stely – N-as vrea sa va alimentez mica obsesie pentru mica me-dusa cu-pluta, asa ca n-o sa ma lansez in proze cu prea multe ipoteze… dar as mentiona insa cateva repere comparative. De exemplu d-voastra. Nu mai sunteti in contact cu d-ei dar asta (dupa cate se vede) nu inseamna ca sunteti vindecata de dansa de vreme ce o vedeti in intuneric pâna si in persoana obscura a sarmanului Iosif cel fara de creier. … Poate nu mai are access la internet (…) … ori poate ca obsesia ei era nu pentru dl.Goe, ci pentru dl.Iova si atunci cand s-a lamurit, prin forta imprejurarilor, ca unul nu-i altul, zdrobita de durere si singuratate, a plecat si dansa pe pustiu. … sau poate ca spaima de a nu-l confunda iarasi pe dl.Goe cu vreo alta persoana „din real” (formula ii apartine si denota…) e mai mare decat teama ca se va aliena de dl.Goe al ei (nu de al nostru). Ori poate ca nu-i mai da Nicolae voie sa se dea in stamba amenintand-o cu divortul. Sau poate psihiatrul. Sau poate ca obsesia maniacala de care suferea in mod evident, s-a mutat in alt context si si-a gasit o alta tinta… si multe altele ar fi fiind posibile, probabile. Varianta vindecarii subite, pe care o acreditati d-voastra, (ca speranta secreta de a fi contrazisa de fapte sau macar de vorbe), desi nu este totalmente imposibila, este cred, destul de improbabila. La cata lume (virtuala) ati umblat, in volte concentrice, poate ca ar fi cazul si pentru d-voastra, nu s-o uitati pe inoubliabila cememitza, ci s-o reconsiderati, ca rol, in forul d-voastra interior, si s-o deposedati de importanta pe care si asa n-o are. 🙂 Am (si) impresia ca va este teama sa nu va identificati prea total cu prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe pe o arca cvasi-pustie, intrucat ar fi cam aiurea, facandu-va sa treceti drept bizara in ochii vreunui observator potential. Ca si Iosif cu ale sale AAAE-uri, se pare ca si d-voastra v-ar prinde bine prozeliti, companie, repere… confirmatori… de opinie. Inclusiv contestatari de opinie. Cel mai greu ne putem proba taria opiniilor atunci cand nu ne contrazice nimeni. Cei mai multi esueaza traversand un astfel de experiment neasteptat. Esueaza intr-un fel sau in altul… variante foarte diverse… Aproape ca nu exista varianta de succes in acest fel de imprejurari, din cauza (d)efectelor secundare. Supra-vietuirea este singurul criteriu de eva-luare.

            P.S. Multumita insistentelor d-voastra am inceput sa urmaresc tenis. S-a intamplat ceea ce nu credeam c-o sa se intample, sa-mi fie mila de suferinta atruce a celei care a macelarit tenisul „feminin” atata amar de vreme. Serena Williams a fost, in meciul cu grecoaica, definitia durerii (fizica, psihica, sufleteasca) a tiganului care se ineaca la mal din cauza batranetii.

            Apreciază

    • Iosif said

      🙂 😀 😀 )))))…tic- tac, tic- tac, tic- taaachOO !!!

      Apreciază

  12. Azi e 23 August, zi de sarbatoare: este finala Ligii campionilor, Paris Saint Germain – Bayern München. Nu stiu inca daca sa tin cu francezul Neymar sau cu germanul Lewandowski. Cred ca o sa ma decid in primele 5 minute.

    Apreciază

  13. Iosif said

    Apreciază

  14. Un titlu neverosimil imposbil de tradus sau de inventat: Abandonată de mama alcoolică şi drogată, Edith Piaf n-a renunţat niciodată la fetiţa născută la doar 17 ani. Continutul are tangenta cu educatia sexuala.

    Apreciază

    • RALG said

      Au fost împreună vreme de aproape 25 de ani, iar acum își spală rufele în public! Alin Oprea și Larisa Uță s-au despărțit cu mare tam-tam, după ce femeia a aflat că artistul are o amantă de doi ani. !!!

      Auzi al naibi pedofil si tras amanta de doi ani. Altii sunt blamati pentru ca au amante de 30 de ani, dar asta se uita dupa tinerele rau de tot.

      Alin Oprea și Larisa Uță au fost la notar pentru a semna actele de divorț, însă vor fi nevoiți să ajungă la tribunal, întrucât solistul nu vrea ca Larisa să îi mai poarte numele după divorț.” ???III

      Pe care nume n-o vrea sa i-l lase? „Larisa” sau „Uță”? Probabil ca se pot imagina unele motive pentru care o femeie sa n-aiba chef sa-si schimbe numele dupa divort (comoditate, s-o fi obisuit cu numele respectiv pe care-l are in resume, e la varsta la care i se potriveste mai bine O-prea decat Uță… si chiar si altele)… La fel se pot imagina anumite ratiuni (sentimentale, sic) pentru care un barbat (el sau noua sa partenera) ar prefera ca fosta sa-si reia numele de fata mare… dar care ar fi ratiunea sa existe mecanisme legislative si juridice prin care cineva (de exemplu Alin) sa poata solicita interzicerea puratarii unui nume de catre un cetatean oarecare (de exemplu Alina Uță)… Ce are marca inregistrata pe „Oprea” – ®© ? E clar, tara se plictiseste si odata cu ea si noi. Sa inceapa odata US Open ca nu mai rezistam…

      Apreciază

      • Stely said

        Referitor la „amanta de doi ani ” :

        *Căutam o femeie la fetita în vârstă si nefumatoare .
        * Căutam un om să aibă grijă de un lot de vaci care nu fumează .
        *Vănd câine :mănâncă orice şi îi plac foarte mult copiii.
        * Confecţionăm genţi din pielea clientului.

        Apreciază

  15. RALG said

    De la o vârstă fragedă am fost conștient de faptul că a fi afară în aer liber este bine, atât in plan fizic, cât și mental. Ca băiat, m-aș simți întotdeauna mai bine daca am puturt sa ma joc afară. Am avut norocul să cresc destul de aproape de păduri și parcuri, așa că a putea să alerg liber în afara casei mele a fost a doua natură pentru mine.

    Acum, multe decenii mai târziu, am ajuns să apreciez că faptul că a te afla în aceste elemente este într-adevăr foarte bine din punct de vedere terapeutic. Și de aceea le ofer clienților mei posibilitatea de a face ceea ce numesc „Terapie de mers și vorbire” – ceea ce înseamnă exact ceea ce spune; umblăm și vorbim.

    Nu se potrivește tuturor, deoarece multe persoane preferă mediul sigur, al unei săli de terapie. Pentru cei care se simt constrânși de interioare sau care simt că se pot deschide mai mult într-un spațiu larg, în timp ce se plimbă printr-un frumos mediu rural, atunci mersul și conversația este o opțiune excelentă.

    Institul de sănătate mintală (X) a efectuat cercetări ample acum câțiva ani, care au arătat cum mersul pe jos în mediul rural ar putea ajuta la reducerea depresiei și a anxietății. În sondajul lor, aceștia au raportat că 71% dintre respondenți au simțit o scădere a depresiei și mai puțina încordare după o plimbare „verde”, în timp ce 90% au simțit creșterea stimei de sine după mers.

    Nu doar Institutul (X) este cel care crede în beneficiile de a fi în spații verzi, deschise – ci alte organizații de sănătate mintală și NHS văd beneficiile. De fapt, orice tip de exercițiu poate ajuta la reducerea nivelului de stres, depresie și anxietate.

    Unii clienți sunt mai confortabili să meargă și să vorbească și le este mai ușor să înceapă să discute problemele lor atunci când se plimbă pe un drum de țară. Am găsit terapie de mers și vorbire eficientă cu oameni de toate vârstele. Clienții mai în vârstă cărora le place să se plimbe într-un ritm blând, sunt înconjurați de natură foarte liniștitori. Mergeți prea repede și puteți rata natura la locul de muncă – partea invizibilă a lumii noastre care se poartă sub picioarele noastre / în copaci și în jurul nostru.

    A fi conectat la lumea exterioară poate fi benefic, iar mersul și discuțiile pot ajuta cu numeroase probleme, nu doar depresia și anxietatea, ci pierderea și mâhnirea sau orice fel de tranziții de viață dificile cu care te poți confrunta – personal, bazat pe relații, familie sau legat de serviciu.

    Toate plimbările se desfășoară într-un loc potrivit, pre-aranjat după ce luați contact. Depinde de situația ta, și desigur de vreme.

    Poate că ați încercat terapii tradiționale și nu a fost pentru dvs.: Plimbarea și discuția ar putea fi o alternativă excelentă. Dacă sunteți nervoși – așa cum înțeleg majoritatea oamenilor la prima vizită la un terapeut – lăsați-ne să găsim un loc în care să vă simțiți cel mai confortabil și familiarizat, pentru a ușura orice nervi. Adu pe cineva împreună cu tine, deoarece te-ar putea lăsa și ridica după 45 de minute; orice ai fi fericit.

    Sper să mă întâlnesc în curând.

    Steve”

    Textul acesta este o traducere grabita (si nu prea reusita, recunosc) dupa un articol de blog publicat aici: Walk and Talk Therapy, la care am ajuns aproape intamplator. Sunt sigur ca cei interesati vor afla usor cum de am ajuns pe blogul cu pricina. 🙂

    Apreciază

  16. RALG said

    – Dupa parerea mea, beti cam mult…
    – Adevarat, domnule doctor, doar ca eu beau dupa parerea mea.

    Apreciază

  17. RALG said

    alte stiri add-notabile:

    1. Ministrul de Interne al Frantei sustine dreptul femeilor de a face plaja topless: „Libertatea este ceva pretios”. Asta da ministru… de interne.

    2. Chuck Norris a mers odata la o demonstratie de feministe si s-a intors cu camasa calcata.

    3. Titlul celebrului roman politist „Zece negri mititei” va fi schimbat.. Asteptam momentul cand sahul va fi declarat sport rasist si va fi interzis, deoarece albul muta primul. Tarile care au culoarea alb in steag vor fi obligate sa introduca si negru.

    4. Naomi Osaka e neagra…

    Apreciază

    • RALG said

      Naomi Osaka a a declarat ca inainte de a fi jucatoare de tenis este femeie neagra… (o declaratie hazardata as zice)… Ar fi putut sa spuna mai pe sleau ca este noua Serenea Williams… (fiind destul de apropiate si in clasament)

      Apreciază

  18. RALG said

    Lipsa educației financiare duce la crearea unei mase largi de cetățeni ușor manipulabili. E nevoie ca educația financiară să fie predată de la vârste fragede.

    Apreciază

  19. RALG said

    Coincidente iz-bitoare, bi-zare in zare… la limita orizontului evenimentelor:

    a) Poveste incredibila din SUA: un barbat a stat 44 de ani, nevinovat, in inchisoare. El a fost condamnat pentru un viol pe care nu l-a comis

    b) Moartea inexplicabila a medicului de 44 de ani din Timisoara, fara comorbiditati, rapus de Covid.

    Inutil sa mai adugam ca cel care a petrecut 44 de ani la inchisoare nevinovat este negru si ca i s-a probat nevinovatia tocmai acum in plina criza BLM. in timp ce cel mort dupa 44 de ani pe planeta, era barbat alb si obez. Testele de ADN proband ca nu este fiul celui negru.

    Apreciază

  20. RALG said

    Moartea brutală a lui Pinar Gültekin a dezlănțuit un val de proteste la nivel național față de acest tip de violență. Autoritățile din multe comunități au ripostat brutal – polițiștii au fost trimiși să bată femeile care protestau.

    Inutil sa mentionam ca politistii erau barbati albi (turci dar orisicat)

    Mars de protest al femeilor in Belarus. Fortele de ordine nu le-au putut opri

    politistii? Barbati albi.

    Si uite asa barbatul alb a devenit oaia neagra a planetei. Dar indrazneste cineva sa zica ceva de oaia neagra? Nu pentru ca…

    Apreciază

  21. RALG said

    Dana Rogoz a nascut, a botezat, a si a si a. Dar. Cine pm e Dana Rogoz, ca tinde sa devina mai populara decat Emi Pian, care e un erou negru mort din cauza ca politia (barbatii albi) nu-si fac datoria.

    Apreciază

  22. RALG said

    Rapperul Snoop Dogg a comparat Statele Unite de astazi cu Germania Nazista. Niste evrei s-ar fi suparat pe chestia asta, dar n-a (mai) stat nimeni sa se uite-n gura lor. Rapperul Snoop Dogg este prea intelept pentru a i se putea zice da-te mai incolo.

    Apreciază

  23. RALG said

    Dar uite si o stire pozitiva: Din cauza incalizirii globale a sporit numarul uraganelor, iar Companiile din Golful Mexic au redus productia de petrol cu 82% si pe cea de gaze cu 59%, din cauza uraganelor…… Adica ca planeta are resurse pentru auto-reglare.. cam la fel si cu pandemia asta fake de covid.

    Apreciază

  24. RALG said

    Pandemie sau nu, savantii britanici continua sa-si vade de treaba: Descoperirea care contrazice teza dominanta despre originea apei de pe Terra. Rocile primitive ar sta la baza fenomenului. Apa nu e de la comete ci din piatra. Normal.

    Apreciază

  25. RALG said

    Ar merge si o stire despre cåpcåulul fragil Novak Djokovic, dar s-ar putea sa fie pre-matura. Ce inseamna sa faci covidul la timp si sa te imunizezi. Daca castiga si US Openul se termina si cu pandemia. Daca nu, nu. Cica Nadal si Federer nu vin la US Open din cauza lui Covid si nici in asociatia tenismenilor din cauza lui Novak cel imun, inuman si asa mai departe. Zicå cine ce-o zice dar este o boala nasoala pe planeta de pamant si nu, nu ma refer la covid. La covid lasa sa se refere Adrian Patrusca… un vizionar care il pune in umbra si inca rau de tot pe celalalt mare vizionar, asta, zd, cum il cheama frate, zi-i sa-i zic, na ca nu-mi vine, asta ma… Pompiliu Diplan, na… Conspiratie sa fie daca interesele popoarelor o cer dar s-o stim si noi nu numai dl.Iosf ce Breaz bârlobreaz si a-colitii…

    Apreciază

  26. Stely said

    Cristian Tudor Popescu

    Tăria umilinței

    Știu ce simți când ai un șold artificial și joci tenis – am și eu unul. Dar să fii Sir Andy Murray, să ai 33 de ani, să joci pe cea mai mare arenă de tenis din lume, pustie, preț de 5 ceasuri, împotriva unui japonez cu 9 ani mai tânăr, un stângaci mânaci, iute și veninos ca o mamba, să fii condus cu 2-0 la seturi, să reziști unei căruțe de mingi de break și uneia de meci și să câștigi 6-4 în setul 5, cu un șold de metal – asta nu pot nici să-mi imaginez cum e.
    Andy ofta după meci că nu-și mai simte degetele de la picioare și că-l doare tot corpul, pe care brave heart al scoțianului l-a dus dincolo de limite. Unii numesc asta voință. Eu i-aș spune umilință – tăria umilinței.
    Nu știu dacă Andy Murray e credincios. Dar are cu siguranță un Dumnezeu, și acela e Tenisul. În fața Dumnezeului-Tenis, Andy și-a arătat iubirea luptând umil în turul 1, cu un jucător clasat pe locul 49, pentru a fi din nou în catedrala Arthur Ashe , unde cândva a ridicat trofeul spre cer și acum a expediat la sfârșit patru mingi în cele patru zări ale tribunelor goale…
    Se poate și mai greu de atât? O, da, să nu-i dea Tenisul omului cât poate să ducă. Micuța Carla Suarez Navarro, 32 de ani, fost nr. 4 mondial, cu superbul ei rever one-hand, are cancer. N-am să înțeleg niciodată cum e posibil să intre boala asta în sportul alb. Carla trebuie să lupte ca s-o scoată din ea, nici măcar pe teren, nimeni nu știe câte seturi…

    P.S. Am vazut meciul . La sfarsit am avut lacrimi in ochi. Pentru cine nu l-a vazut , il recomand . Nu cred ca va mai putea sa castige urmatorul meci. Cred insa ca victoria de aseara a valorat cat un trofeu de Grad Slam. Si totusi …bafta in continuare !

    Apreciază

    • Stely said

      Aoleu, am uitat …bafta si lui Nole ! Ii voi tine pumnii neaparat, desi nu cred ca va avea nevoie. Castiga trofeul fara nici un dubiu. La fete prevad ca Osaka va fi castigatoarea.

      Apreciază

      • Impotriva a ceea ce cred unii, la US Open sunt prezenti cei mai in forma jucatori ai momentului, iar competitia masculina este foarte dura. Dl. Djokovic este intr-adevar printre favoriti dar in niciun caz nu-i va fi floare la ureche, mai ales ca, dupa cate se pare, nu prea sta bine cu serviciul. Este posibil sa vedem o finala cu totul si cu totul inedita… dupa cum este (tot) foarte posibil sa vedem o simpla re-editare a celei mai recente finale de grand slam. 🙂

        Apreciază

  27. Horia P. sau anti-Horia P. – un autor contro-versat. Si un mic material destul de bibliografic in context educational sexual: Un popor de avortoni… sau sau si Îţi permiţi un copil? Sterilizarea psihologică din zilele noastre

    Apreciază

Lasă un comentariu