(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Inchis pentru inventar

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 14, 2011

I N V E N T A R 

***

Trepte

Alergam pe o platformă infinită de beton
alergam.
Tăcerea era desăvârşită şi alergarea nu mi-o auzeam
vederea platformei era amplă şi infinită
şi n-o mai vedeam.
Alergam pe-o platformă infinită de beton
alergam.
Deodată-un ţiuit şi platforma s-a rupt pe orizontală
şi am căzut din dimineaţă spre seară, spre foarte seară
pe o altă platformă de beton infinită
alergând,
din tăcere neauzind, din vedere nemaivăzând.
Alergam alergând şi deodată
un ţiuit
platforma s-a rupt pe orizontală
şi iar am căzut dinspre dimineaţă spre seară
spre foarte seară,
pe o platformă de beton infinit
când alergam, alergam, alergam,
alergam.

.

Dar of- of- of desiş de ochi…

.

UPDATE: Am inceput sa ma prostesc. Simt o senzatie bizarå de… vinovatie… rusine… jena chiar… fata de cei (doi, trei) care, vizitandu-ma (de control) la „blog”, ma (tot) gasesc in acest penibil inventar. Dar inventarul e inventar. Te poti pune cu el? Ca nu poti. Si acuma, na beleaua, aproape toata comisia de inventariere a intrat in concediu de sarbatori. Cica se intorc abia dupa Boboteaza, de Sfântul Ion. Ce pot face deocamdata, nu, nu spre alinarea bizarei senzatii de… rusine (?!?, asta e chiar culmea!) ci spre anularea ei, pe partea cealalta, prin exacerbare, este sa va fac propunerea zilei: Rudolph Aspirant AICI (Sunt ingrijorat), AICI (Avem dreptate – vezi comentariile) si AICI (Birocratia iubirii). Daca-l vizitati, si recomandarea mea e sa-l vizitati, si nu neglijati link-urile super-inspirate pe care le propune in text, veti sta o vreme ocupati. Multumesc pentru intelegere!

Update 2: Un articol percutant, la obiect, cu umor, foarte bine conceput si scris: AICI – PSD-ul Mare! Merita citit, indiferent de orientarea politica (a cititorului) si de oranduirea sociala (a zilei)  🙄 Pentru ca e antologic.

Update3:Buna-seara trollaria, buna-seara bloguresti

79 răspunsuri to “Inchis pentru inventar”

  1. Dl.Goe said

    * Poemul „Trepte” al lui NS a aparut in volumul “Ordinea cuvintelor”, 1985

    Zăpada scîrţîie sub gîndurile mele,
     În toiu’ verii-mi ninge absolut,
    Cresc flori de gheaţă în cireşul mut,
    Păsări de sticlă zboară printre ele
    Şi-un soare negru-ntunecă intens
    Cu raze de regret şi de tristeţe;
    Trec umbre ce odată erau feţe,
    Trec clipe ce odată aveau sens,
     Trec sensuri pentru care imi dorisem clipe,
    Odată, cînd eram adevărat;
    Acum, cînd sînt un iepure împăiat,
    Cine-ar putea durerea să mi-o ţipe?

    ( recunoaste autorul ! ) 

    Apreciază

  2. Nichita Stănescu.

    Apreciază

    • Betty said

      O informatie ajutatoare necesara Gabrielei Savitsky , pentru aflarea autorului frumoaselor versuri .

      Anti-personal (cu gîndul la tine, cu ochii la mine)

      p.s. Dl Goe ,la dvs., acolo ,unde sunteti acum ,a inceput sa ninga ? Aici la mine( da )cad (pe monitor ) fulgi mici .Sau sa fie doar vreo iluzie optica ?

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Bety – Care va sa zica, cum ar veni, „dulceata de cianura cu sirop de mura-n gura”. Nu?

        P.S. Iluzie? Nu e nicio iluzie, atata vreme cat totul pe lumea asta (ca alta de unde?) nu-i decat iluzie, dupa cum sugereaza aluziv filosifii, spre deziluzia maselor insetate de ontologie. Si de deontologie. Desigur.

        Apreciază

  3. contele said

    Cioc!Cioc!Cioc!
    Ştie cineva când se deschide?

    Apreciază

  4. contele said

    Să nu uit să anunţ pe cine mai trece pe-aici…
    Atenţie mare astăzi la discursul lui Mircea Geoană de la Dăbuleni. Va fi un discurs istoric ce va zgudui din temelii clasa politică actuală. Se va înscrie în marile momente ale neamului românesc.
    Avem Proclamația de la Izlaz, avem Proclamaţia de la Alba Iulia, acum avem, iată, şi Proclamaţia de la Dăbuleni! Cred că acolo se va rescrie istoria. Pepenilor.

    Apreciază

  5. Gornoviceanu said

    Cine este inchis pentru inventar, blogul sau bloggerul?

    Apreciază

  6. Radu Humor said

    Nasol cu inventarul asta …
    Ce-o sa indrugi cand vor voi sa-ti vada si sa-ti masoare caracterul ?!
    Unde-i ?
    Ce-ai facut cu el ?
    Sau credeai ca nu mai intereseaza pe nimeni in ziua de azi ? 🙄

    Apreciază

  7. Da chiar, ori e mare inventarul ori a venit şi auditu’ că prea ţine mult procedura asta.
    Şi aş bea un absint 🙂

    Apreciază

  8. Betty said

    Dl Goe ,
    Ce se intimpla cu dvs ? Am asteptat ca macar de ziua Romaniei sa ” dati drumul ” la b(arca) . 🙄 Nu cumva ati iesit lipsa la „inventar” si ati dat in primire ?
    Parca din ce spuneti aici nu s-ar zice ca este ceva grav :

    „Am avut vânt prost din prova si ne-a ingropat nitel in nisip. De unde si senzatia superficiala de scufundare. Dar catargul, putin belit la vârf, sta inca tare,
    deasupra balariilor si calomniilor.”

    Prin urmare , daca B(arca) , dar si b(arcagiul)? sunt doar „ingropate nitel in nisip ,”catargul putin belit” in virf si este „inca tare”, cu putin efort ati fi putut s-o puneti pe linia de plutire si sa reveniti printre noi . Nu stiu ce sa cred ?! Nici dl Polichinelle nu se simte mai bine ? Vad ca a lasat citeva vorbe si ..dus a fost ,chiar daca i-ati facut chemarea rugatoare de reintoarcere . Si , dl Rongo ,de ce nu mai vine ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Betty – Impresia mea sincera este ca aveti nedumeririle (de mai sus) sau ca exprimati nedumeririle (de mai sus) ca si cand le-ati avea, din cauza ca ati devenit un observator din ce in ce mai superficial, care-si bazeaza convingerile pe ceea ce (crede ca) stie deja, pe (pardon de expresie) prejudecati. Privirea fugara aruncata spre varful catargului care se iteste, putin belit, dintre buruieni, nu va poate oferi destula informatie pentru a va ajuta sa surmontati logic impresiile pe care vi le ofera imaginea sa frusta si vetusta, combinata cu cea a unei (b/)Arce lasata de izbeliste, in desert. Asa cum am spus Arca este pe linia sa de plutire, aceeasi ca intotdeauna. Nisipul? Vantul l-a adus, vantu-l va duce… Cand o sa bata iarasi. Sau ploaia… O ploaie de 40 de zile. O seara de 20 de ani.

      Si ca sa fie confuzia deplina i-ati mai amintit, totalmente inadecvat in raport cu realitatea virtuala, pe d-ni Polichinelle si Rongo. I-am facut eu vreo chemare (rugatoare) de reintoarcere d-lui personaj Polichinelle? He-he… Fiecare cuvintel din aceasta afirmatie valoreaza cat o nuca de cocos in perete. Eu d-lui Polichinelle i-am usuit umbra si i-am gonit spectrul, urandu-i drum bun (si lung) cainelui sau de paza, care va intrupa alte personaje pe alte arce. Colectia polichinotelor este, ce-i drept, exact asa cum ar si trebui sa fie, in acord cu metodologia ratarii inca in vigoare pe Arca: incompleta, nesferica, insailata, improvizata, ca o speranta abandonata, ca un fetus de extraterestru inntr-un borcan din care ies, prin capac, fire si antene conectate cu restul universului, dar personajul Polichinelle, el insusi in persoana, madam, este intreg, finit, complet, incheiat, rotund. Realizat. O experienta reusita. Un succes. Ce i s-ar mai putea cere? Nimic. N-are nici de ce nici la ce sa se „reintoarca” la (b/)Arca Morgana. Drumb bun d-le Polichinelle. Drum bun d-le Pierre Vaillant.

      Rongo? Nu l-a dânsul mi-e grija. D-lui a plecat (cicå) din spirit de solidaritate cu domnul sau Rhazu 🙂 🙂 din epuizare. Ma intreb insa ce-i cu Rebeliunea Minerala, cat nisip (aurifer?) a fost produs din ciocnirea rebelului cu mineralul. Sau minereul. Si marea. Marea cat aur poarta in negrele-i corabii?

      Ce-i cu ziua Romaniei?

      Apreciază

      • Polichinelle said

        … a mea absenţã are-un tâlc novice
        ca o junincã dintr-un rapt divin
        visez abil şi beau cer din ibrice
        pe o corabie mov… cu mândru baldachin…

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Polichinelle – N-as dori pentru nimic in lume sa tulbur starea de gratie, incarcata de tâlcuri novice, care produce in mod (cu totul) colateral absenta neabsenta a domniei voastre, din aerul tare, rarefiat, al Arcei. O inteleg fara s-o stiu. As vrea sa spun insa ca atingerea fina, imperceptibila, din zboruri, produsa (virtual) intre eternii efemeri, dl. Goe si coproductia (internationala) Polichinelle, mi-a alimentat o starea, asa… de emotii plenare, vecine cu satisfactia, din aceeasi gama care va sa zica, pe care ti-o aduce intamplatorul, neintamplator, cautat fara a fi cautat, conspirat insa cu multa vreme in big-bangul din urma. (b)Arca insa, mi-e teama ca trebuie s-o spun (vorba vine, caci de teama nu poate fi vorba si de trebuina nici atat), fiind un teatru al absolutului fix, a alunecat usor, pe loc stand, aproape de Polul Nord, ceea ce face ca acum catargul inghetat sa indice steua Polara. Problema ar fi ca nici stele fixe nu sunt fixe. Atat de fixe precum trecutul-trecut. In curand fosta stea polara va face volte pe paralela 45. Atunci polara va fi steaua Mizar, din Ursa mare, pentru popor, in timp ce cunoscatorii vor stii ca polul nord coincide cu steua Alcor. Dar apropo de trecutul-trecut, va mai amintiti care-i prima polichinota? Prima zglobie intocmire semnata simplu: Polichinelle… foarte tanarul Polichinelle.

          Apreciază

        • rongo said

          0 V3D3N13 D35PR3 LUM3 51 V1474 M3573C4 P057M0D3RN157*), CU 3M0711L3 1N 3R3C713, C091L3 P4R4N7323L0R D35FR4N473. P0473 54U NU, 4D3V4RUL 1NC1FR47 54 F1 F057 1N5451 34. N-41 V42UT – 53-N7R3B4 – C4 L4 0R1C4R3 V4R57A 41 4C3L451 5UFL3t, 51-1 0 M1NC1UN4 C4 1MB47R4N3573 1NV3R5, 4D3V4RUL 3 C4 NU 53-MPU71N3424, NU CR3573, 4D1C4 0R1 71MPUL NU 3X1574, 0R1 3L 3 373RN.

          Apreciază

        • Clincy said

          Mi-a bătut în poartă Fericirea
          Şi intrând în curte m-a strigat.
          Eram dus alături cu iubirea.
          A-nchis poarta iute şi-a plecat.

          Mi-a bătut de-asemeni Bucuria.
          A intrat, a stat sub pomii goi.
          N-a văzut pe nimeni să-i vorbească
          Şi-a plecat grăbită înapoi.

          Într-o seară, luminând pe stradă,
          Mi-a bătut şi Steaua mea — de sus
          Tot aşa, eram plecat aproape,
          Şi-a strâns fusta-n mână şi s-a dus.

          Mi-a bătut în poartă şi Necazul.
          Eram dus departe. Liniştit,
          S-a întins pe ţolul de la uşă
          Şi m-a aşteptat până-am venit.

          Apreciază

        • Radu Humor said

          Spre deosebire de a lui @ Polichinelle, a mea-i mai mare :

          A mea absenta are
          un talc mult mai buimac :
          Inchis in tzarc,
          visez la libertate
          si beau pelin !
          Ca alta,
          ce sa fac ?!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Rongo – Vai d-le Rongo dar rusinos mai sunteti. Vorbiti (adanc dar) cu perdea.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Clincy – Pai la ce-ai mai venit? Nu puteai sa ramai alaturi? Cu iubirea.

          Apreciază

  9. Nelu said

    Un comentator, cel care semneaza Radu Humor de ani de zile comentarii incrancenate nu mai poate fi citit decat in schimbul unei parole. E previzibil continutul comentariilor lui precum plasa din comentariile Contelui.
    Nimic de regretat.
    comentariile inteligente nu au disparut, asa ca e mereu cate ceva interesant de citit.

    Apreciază

  10. Radu Humor said

    @ Clinch
    Mi-a placut si am parodiat :

    Intr-o seara, cu multimi pe strada
    M-oi incumeta sa merg pan’la Sosea
    Tot sperand sa vad inca odata,
    Caine rosh batut de Steaua mea !

    Apreciază

  11. Mitzaa Biciclista said

    Oare o să sune gongul iară?
    Este nevoie de-un hey rup?
    De-o inspirație șucară?
    De-o îmbrățișare chiar, în grup? 😀
    Să tragem tare de-o sirenă
    (la o alarmă mă refer :P)
    și să trezim lumea pe scenă
    căci sunt subiecte, drept reper.
    C-aici din lojă, mai în spate
    e lume care vrea să vadă
    spectacole de calitate
    și nu vrea cortina să cadă.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Mitzaa B. – Tanti Mitzo ma coplesesti. Singurele spectacole de calitate sunt tocmai cele peste care n-a cazut si nu poate cadea cortina si in care joaca mari actori, distribuiti cu generozitate (generozitate pentru roluri) in roluri de anonimi, precum „Mitzaa Biciclista”, Radu-Rongo, Nelu-Poli… Chinelle-Betty-si-altii…romani, germani, tzigani si de alte nationalitati, conlocuitoare toate. In ceea ce priveste pretextele pe care ar trebui sa le ofere (b/)Arca pentru a-i starni pe actori, in piesa cu multe personaje in cautarea unui autor, ce sa zic? Iti zic, dar ramane intre noi. Inventarul merge prost. Mi-au gasit lipsuri mari, imputabile. Si plusuri inadmisibile (la stocul de varza pestritza de ex, multa varza), asa ca nu stiu inca verdictul… Promit sa fii prima care afla…

      Apreciază

      • Mitzaa Biciclista said

        Dacă totuşi, comisia de inventariere îşi face de cap…hmmm, nu mai spune-mi. Că le tragem un pamflet….:D
        Io găsesc repede ceva deşucheat la o adică 😛

        Apreciază

        • Radu Humor said

          @Mitzo, comisia asta de inventariere am auzit ca ar cauta ceva valori bine ascunse de Goe, din motive nici macar banuite de ei, dar nici macar de mine !
          Asa ca inventarul se va incheia numai dupa ce vor da de mine si ma vor scoate la lumina.
          Acu t rage si tu un pamfletz 😆

          Apreciază

        • Mitzaa Biciclista said

          @ Radu Humor
          Nu te cunosc musiu, da ia de mă provoacă și-ai să vezi mătăluță cum e să se burzuluiască o cuconiță din condei în viers spre amoru propriu și distracțiunea auditoriului. Și cum râsul e a doua mea natură, sper să ții bine la tăvăleală, că la mine-n bătătură lumea se ia în balon. Nu-ș cum e p-acilea obiceiu, dară mă știu bărbată și fără de frică de berbanți 😛

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            @Tanti Mitzaa – Bine faci ca nu-l cunosti pe musiu ala. Ca nu e musiu deloc. Mai degraba muftiu (libidinos) si misoginiu-moftangiu de rit-patriotic. In fapt ea (creatura) a incercat (s-a scremut chiar, barbateste, stii colea, verde, romaneste) sa raspunda invitatiei tale de a construi „o provocare”, dar i-a iesit ceea ce-i iese de obicei cand se screme. Vantul i-a impins psedo-provocarea liber consitita in volumul al-II-lea al Paraginei sale personale – AICI, in care obisnuieste sa depuna cu parola: „Czechoslovakia1968”. Nu te indemn sa-l vizitezi daca nu ai curiozitati in exces si/sau usoare porniri masochiste. Toti cei care-l viziteaza in paragina sa o fac pe propria raspundere.

            Mai degraba as recomanda ceea ce-i lipseste lui Raduhu…

            Ball si Numbers.

            …adica umorul si spiritul ludic.

            Apreciază

        • Nelu said

          Radu Humor, aceasta Stely microbista a spatiului virtual!

          Apreciază

  12. Radu Humor said

    @ Rongo
    Foarte interesanta „viziunea ta despre lume si viata (care) mesteca postmodernismul cu emotiile in erectie …” !

    Apreciază

  13. Radu Humor said

    Dle nu pricep deloc si nimeni nu vrea sa ma lamureasca :
    Cum si de unde ii apar lui Abalaru pe blog peste
    1800 (ultima data avea 1818) de spamuri, din moment ce eu nu-i mai trimit nimic de vreo 3-4 luni, ale lui Goe vad ca intra ca-n varza, iar pe Neamtu Tiganu nu-l vad eu trimitandu-i pe timpul deselor zboruri pe care le face, postari dupa postari (cum ii trimitea inainte bani). Ca alt timp liber pentru a-l injura nu prea are !
    Si atunci de unde tirul asta neintrerupt ( 1800, mai mult decat toate postarile aparute in ultimii 2-3 ani!) pe care-l opreste cu greu catelusa Akismet, privand-o pe maidaneza Stely de a-si ridica poalele-n cap si sanii peste umar sa n-o incurce , cand tasteaza in draci raspunsuri pentru cei care nu vad ce vede ea in dreptul epavei esuate la Caracal 🙄

    Apreciază

  14. arcaluigoe said

    UPDATE: Am inceput sa ma prostesc. Simt o senzatie bizarå de… vinovatie… rusine… jena chiar… fata de cei (doi, trei) care vizitandu-ma (de control) la „blog” ma (tot) gasesc in acest penibil inventar. Dar inventarul e inventar. Te poti pune cu el? Ca nu poti. Si acuma, na beleaua, aproape toata comisia de inventariere a intrat in concediu de sarbatori. Cica se intorc abia dupa Boboteaza, de Sfântul Ion. Ce pot face deocamdata, nu, nu spre alinarea bizarei senzatii de… rusine (?!?, asta e chiar culmea!) ci spre anularea ei, pe partea cealalta, prin exacerbare, este sa va fac propunerea zilei: Rudolph Aspirant AICI (Sunt ingrijorat), AICI (Avem dreptate – vezi comentariile) si AICI (Birocratia iubirii). Daca-l vizitati, si recomandarea mea e sa-l vizitati, si nu neglijati link-urile super-inspirate pe care le propune in text, veti sta o vreme ocupati. Multumesc pentru intelegere!

    Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

      rudolph aspirant e în construcție. să înțeleg că are nevoie de ajutor la zugrăvit? 😛

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Mitzaa B. – Nu crez sa aiba nevoie de ajutor manual la zugravit, dar cate o parere avizata in materie de estetica peretilor nu poate sa-i strice. Ba presupun ca nici macar nu este musai ca parerea sa fie avizata. Parere (stimulativa) sa fie, inspre shueta, Feng Shui si design interior. Cred. Ca nu-s nici eu expert in „Rudolph Aspirant”. Am dat de el aproape intamplator in cateva locuri, aflate la mare distanta unul de altul. Nu l-am atins inca ci doar l-am adulmecat, iar intuitia mea imi zice ca dincolo de strania si generoasa sa vervå s-ar putea gasi zacaminte interesante. Nu pot garanta ca nu ma insel. Nici n-ar fi prima oara, iar daca ma insel (desi nu cred) iertat sa fiu. E ceva cu acest Rudolph Aspirant, nu stiu inca ce, dar presupun ca are unele lucruri in comun (in porniri) cu Dl.Goe si chiar cu tanti Mitzaa B. Zic si eu si le zic si altora. Daca tot e inventar. Nu stiu de ce dar parca nu l-as atinge eu primul. 🙂

        Apreciază

  15. rongo said

    Dar-ar Domnul să nu mi se confirme presimţirea, Neagoe; frumos, te rog, să fii sănătos!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dl. Rongo – Sper si eu din suflet ca presimtirea domniei voastre sa nu fie mai tare decat stiinta mea. Dupa stiinta mea sunt sanatos. Nu probleme medicale, in varianta lor clasica, nevirtuala, tin Arca in inventar. Pentru deplina sanatate virtuala a personajului Dl.Goe n-as putea garanta. Ca si-a castigat si dansul o oarecare autonomie si identitate, capabila sa atraga energii negative, despre care se spune c-ar putea fi generatoare de predispozitii rele, fatori de risc si chiar boli. Va multumesc pentru rugaminte si il rog pe rongo sa va roage acelasi lucru: sa fiti sanatos.

      Apreciază

      • make said

        Deci tu, cand il porcaiesti pe avp de ani de zile, impreuna cu ‘radu humor’, stii precis ce faci, goe, baiatule. Dai in nefericitu poiet cu ‘energii negative’, ‘generatoare de predispozitii rele, factori de risc si chiar de boli’, nu-i asa? Macar esti platit bine pentru porcaria asta, râmarule ?

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Make – Make? Make love, not war! Orice spectator de buna credinta poate sesiza dintr-o privire cine pe cine porcaie mai tare si cine e in fapt agresiv si bigot:

          a) Dl.Goe cu AVP

          sau

          b) AVP si cireada de ciraci cu Dl.Goe

          Dar vorba ‘ceea, daruind vei capata. Fiecare capata exact ceea ce daruieste, amarnicule Make din colectia personala de maci, laci si draci a fostului poet e la Corabia, care de ani de zile exporta venin si bale in toate zarile, mirandu-se ca-i ploua acid in batatura.

          Apreciază

        • Dorina said

          Îmi cer iertare că intervin dar am impresia că Make este în confuzie. Domnul Goe spunea că lucrurile rele pe care le face cineva pot atrage asupra sa energii negative. Dacă AVP are vre-o teamă de boli şi alte predispoziţii rele trebuie să se gândească la lucrurile pe care el le face însuşi, singurele care pot avea putere asupra sa. Şi Domnul Goe la fel.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Dorina – Apoi cam asa ar fi… Multumesc pentru vizita…

          Apreciază

  16. make said

    goe, sunt absolut neutru in chestia asta. ai 15 topicuri de injuraturi dedicate lui avp, plus pargina lui radu. plus de asta, voi il injurati pe bietul poet pe numele real, ca sa-l afle si copii, si nevasta, in timp ce voi stati bine pititi dupa deal.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Make – Ma bucur sa aflu ca esti neutru. Asta inseamna ca vei fi capabil sa apreciezi impartial cateva detalii pe care ti le voi furniza despre situatia pe care o sesisezi, cu sentiment (oprobriu) si mai ales in legatura cu falsa problema a asa zisei diferente dintre cantitatea de „identitate” AVP and Co versus cantitatea de „identitate” Dl.Goe. Pana atunci (nu mult) ti-as ramane indatorat daca ai mentiona macar cateva dintre cele 15 topicuri care ar contine injuraturi dedicate lui AVP si mai ales daca ai preciza la care „voi” te referi cand vorbesti despre Dl.Goe. Presupun ca esti de acord ca includerea fortata a lui Raduhu in ecuatie este neavenita, intai pentu ca este evident ca d-lui nu-i in echipa cu dl.Goe, si apoi pentru ca AVP ii cunoaste intreaga identitate civila incat nici macar falsul argument al vreunei anonimitati oarecare nu-l califca la categoria „voi”. Pe voi insa da. Mai neutrule mai.

      P.S. Auzi dar de ce te pitesti dupa deal si nu semnezi in clar sau macar cu nick-ul obisnuit? Vrei sa-ti anulezi singur mesajul? Intreb si eu…

      Apreciază

  17. contele said

    Aaa…păi dacă sănătate clasică e, nici lipsă la inventar nu e.Sau dacă e, prea important nu e. Asta e. Părerea mea.

    d-ul Nelu,
    Pot a îndrăzni să-mi iau inima-n dinţi să am tupeul să cutez a avea curajul de a întreba ce vrea să spună expresia „plasa din comentariile Contelui”?! E de bine sau de rău!?
    De ce întreb…de câte ori mă duc la Alimentara ( mă rog, supermarket, hypermarket, mall etc.) şi cer o plasă pentru produse, vânzătoarele, cu un zâmbet complice, îmi dau următorul răspuns (în 90% din cazuri):” noi, la acest magazin, nu dăm plasă, numai sacoşe…” Adică nu „primesc plasă”…Eu mă înroşesc, mă fâstâcesc dar nu mă învăţ minte.
    De aia întreb: e de bine sau de rău?!

    Apreciază

    • Nelu said

      Multumesc pentru raspunsul amabil. Am remarcat doar frecventa mare a cuvantului plasa in comentariile dumneavoastra, in nici un fel posibile ambiguitati de opinie. Asta e limba romana. Sunt mai multe sensuri ale cuvintelor, mai mereu. Nu am fost foarte clar in ceea ce priveste pe Radu Humor, si-a ales acest nume dar este una din cele mai triste figuri de comentator, mereu incrancenat!

      Apreciază

  18. Kibby said

    🙂 da, foarte incrincenat e nenea Radu
    vaai ce nasol e basescu bla bla – pai si pulifriciu de antenescu sta la dreapta (sic) lui Ilici. nu e nici o problema, nu-i asa nene Humor?? mare liberal, maare caracter!!! de-trei-lulele.

    contele: dar ziceti domne odata dvs sinteti cel „de St Germain”. intre comentariile de aici si de la dilema e o distanta cam mare, nu prea inteleg. daca nu va e cu banat 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Kibby – Nu cred ca e acelasi. Cel de St Germain e „un conte” in timp ce acesta este Contele. Deci n-are cum. Plus ca acela ce-si zice de St Germain are un profil si o morala destul de… distinctive (?)

      Apreciază

      • Kibby said

        banuiam. contele dvs e un simpatic. De St Germain insa dupa ce ca e din p-la de grof mai e si un sclifosit…;)
        avea o replica la care m-a umflat risu – „[…]dl Plesu sta si el acolo, marmorean si rece, insensibil la durerea poporului…vai vai -de trei ori…” (citat aprox)

        mai las-o draq de stiintza (de carte)…
        🙂

        Apreciază

  19. contele said

    D-ul Conte de Saint Germain…am avut…onoarea! Am fost în vizită la dumnealui în castel. Hmm! La început a fost bine, deh!, ca doi aristocraţi…politeţuri, discuţii fine la un coniac şi-o cafea, mici volute lingvistice, mai ales d-lui, mici tuşeuri politice, mai ales eu, convingeri politice categorice şi definitive, mai ales d-lui, relativităţi de aceeaşi natură, bineînţeles eu iar când am exprimat mici, dar foarte mici, îndoieli cu privire la titanul liberalismului românesc brusc am simţit miros de migdale amare în cafea. Mi s-a dat de înţeles că putem să fim de acord că Băsescu este cel mai mare dictator de pe pământ şi nu lasă dreptul la liberă exprimare, că intelectualii lui strangulează intelectualitate şi că liberalii formează împreună cu Voiculescu o clasă politică de invidiat. Asta putem dar, în schimb,orice îndoială asupra acestor chestiuni nu-şi au locul şi rostul pe acel blog foarte democratic şi deschis opiniilor. A opiniilor dorite de gazdă, desigur.
    Mi s-a cerut aproape politicos să părăsesc sufrageria. Au apărut în acest timp şi nişte binevoitori care mi-au reproşat asasinarea blogului d-lui Mihai Voicu. Reputaţia mea a fost atunci definitiv compromisă.
    Nerecunoscut de cei asemănători mie, pribegesc prin lumea virtuală, mâhnit şi întristat…
    Pe dracu! Mă simt excelent!
    Kibby, mulţumesc pentru apreciere! Dle Goe, amice…

    Apreciază

  20. Stely said

    „A plecat Merfu? Pleca Stely? Da\\ mai dai dracu ca si-au facut norma, au supt destula satisfacie pentru eusoarele lor din disperarea ta.”

    Da ! ? dar n-ar fi mai bine sa te duci la dracu ,dumneata ? Drum bun !
    A,si nu uita ,cind ajungi acolo sa i-o iei si la supt , ca sa-ti fie satisfactia cit mai deplina .Pofta buna ,plesnir-ai !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Stely – D-na sunteti adorabila cand sunteti imuna. Am impresia ca totusi ceva ceva a inteles domnia voastra de vreme ce v-ati iesit din imunizare in asa hal incat v-ati deranjat pana aici (ca sa fiti sigura ca primesc gingasul d-voastra mesaj). Ca nu v-o fi lovit amocul… dintr-o simpla metafora, plasata doar ca sa inteleaga amicul avp cat de ne/importanti sunt in fapt martorii cei amarati de care se agata ca un disperat, si nu ca sa-i ofensese pe inofensivii de ei, dragalita doamne. La cate parabole ati luat d-voastra pe cocoasa asta ar fi trecut neobservata daca nu i-ati fi intuit cumva adevaratul spil. Ma bucur ca am putut sa va fiu de folos intru iluminare cu pretul unui fapt comun deja: acela ca va iese mahalaua prin piele una-doua. Asa imuna cum va aflati. 🙂 Ma bucur (pentru d-voastra) ca ati decis sa ramaneti alaturi de avp, pe blogul care v-a consacrat, la datorie fata de madam Ionesco-e-go. Cu asentimentul sarmanului avp. Bafta sa aveti. Mai doamna mai.

      Apreciază

    • arcaluigoe said

      Mesaj cenzurat abuziv pe blogul d-nei Stely:

      „Exista perle naturale si perle de cultura. Acuma, iata (na beleaua), au aparut si perlele de sub-cultura. Sub-cultura de Corabia, aflata sub cultura Cucuteni, si alimentata din plin cu perle (si ce perle) de catre doamna criticii literare (regina bacalaureatului), Steliana Ionesco. Dar daca tie-ti place… Nimic nu-i nou sub soarele clocit-oare pe planeta mb-ou a maimutelor. Nici macar dragostea de sine, care nu miroase a bine. Avem de-a face cu un artist emetic, cuprins pre-matur de auto-greata existentiala, scabros ca o picatura de roua de amoniac ureic de pe „planeta” Enchelad.”

      P.S. S-ar zice ca harjoneala cu Dl.Goe a solidificat cuplul Ionesco-Padina, intarindu-i coeziunea, solidaritatea, abnegatia etc. Termenii binomului stau spate-n spate si singuri, luptand cu dusmanii invizibili si inexistenti. Totusi apropierea asta fortata, durereroasa, solzi in solzi, alimenteaza tensiuni intense, nebanuite pe sub epitelii. Ea e anxioasa fata de urechelile si umilintele periodice la care o supune el, limitandu-i libertatea de exprimare la tumbe, sluj, facut frumos clap din clape. Iar el, supremul, e rusinat in sinea lui de compania fidelei companioane. Dar de… daca alta n-are. Cine a mai vazut fanfaron don Quijote far de Rosinantå? (ca n-oti vrea sa mearga pe jos, sa atinga planeta ou cu picioarele sale), care poate servi la fel de bine si pe post de Dulcinee si de Sancho Panza. Asta e, cu asta defileaza. Dar la o adica o poate vinde pe gratis oricand. Incercari au mai fost. Deunazi zicea ca-i vinde d-lui Goe dreptul de a spune orice pe blogul de la Corabia cu conditia sa o lase in pace pe doamna bacalaureatului Stely, pentru ca apoi, dupa cateva schimburi de mingi, sa-l baneze (a opta oara) pe Dl.Goe, invitandu-l practic sa nu-i dea pace razboinicei de mahala. Un gest aproape freudian. Sau chiar felinian. Ca-n „La strada”, el Zampao, ea Gelsomina. Parca-s de-acolo.

      Apreciază

  21. Mitzaa Biciclista said

    Eu tot timpul am spus că circul este spectacolul de divertisment cel mai complex şi care îţi oferă de toate. De la adrenalina trapeziştilor la comicărelile clovnilor. De la numerele de dresaj extraordinare la pezentarea femeii cu barbă şi a contorsionistului spân.
    Domnule Goe,am senzaţiunea că de fapt veniţi din timpuri mai vechi şi nu sunteţi altul decât onorabilul Phineas Taylor Barnum 😀

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mi-e teama (vorba vine) ca dl.Goe vine in acelasi timp din doua timpuri, precum cele doua personajele ale lui Pierre Boulle din „Noaptea fara sfarsit”, unde unul pro-venea din viitorul ultra-indepartat, celalalt dintr-un trecut imemorial, infruntandu-se intr-un razboi fara reguli si fara scrupule, in incercarea disperata de a se elimina unul pe altul, pentru a desoperi ca sunt in fapt unul si acelasi. Doar ca acolo, in „Noaptea fara sfarsit” (nuvela autorului Planetei Maimutelor) dualul personaj n-apucase sa fie numit asa: Dl.e-Goe. Si. Daca e Arca e (si) circ, fireste, pentru ca depozitam animale.Trapez pe catarge, numere de dresaj la menajerie (da avem menajerie) , femei cu barba (stelele circului), clovni si contorsionism cat cuprinde. P. T. Barnum? Ma alinti tanti Mitzo, Ale-hop… dar:

      La Circ…
      Un accident banal –
      Un acrobat,
      Un salt mortal
      Şi…
      Acrobatul nu s-a mai sculat…

      Alămurile din orchestră au tăcut,
      Iar clovnii din arenă au ţipat…
      Dar publicul din staluri n-a crezut
      Că poate fi şi-un accident adevărat
      Şi-a fluierat…
      Zadarnic –
      Mortul n-a mai înviat…

      Păcat de el!…
      Era un tânăr acrobat frumos,
      Cu corpul tatuat de sus şi până jos,
      De care publicul se minuna,
      Când îl vedea-ndoit ca un inel,
      Sau când pe bara fixă se-nvârtea
      Ca o morişcă de cafea
      Cu balerina lângă el!…

      Dar balerina nu-l iubea!…

      Povestea lui?
      Hm!…
      Povestea mea –
      A mea,
      A ta
      Şi-a altora!…

      Acelaşi accident de circ, banal…
      O zi relâche,
      Şi-apoi, la fel,
      Cu-aceeaşi balerină lângă el,
      Alt acrobat…
      Alt salt mortal!…

      Ion Minulescu – Ultima oră (lui Horia Furtună)
      Din volumul „Strofe pentru toată lumea” 1930

      Apreciază

      • Mitzaa Biciclista said

        Păi dacă zici aşa
        să nu uiţi dumneata
        că cei ce urlă tare
        ca-n grajd, la animale,
        sunt doar năpăstuiţi,
        de viaţă urgisiţi,
        fiindcă-s bătăi de joc.
        Şi fiindcă nu au loc
        măcar un post în stal,
        ne urlă din fundal
        ca de pe arătură,
        cuvinte din centură,

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nu uit tanti Mitzo, nu uit! Cum as putea?

          Cuvinte din centura? Wow si „oare?”. Aduce a… necuvantatoare… Necuvintele din centura… Mârâituri… de la cel din zarca, ce-si castiga, luptand, un loc sub Arca… Nu gasesc alta rima, ca nu sunt prea poet. Sper insa ca suntem amnadoi imuni la urletele din fundal, in plina lume a liberei exprimari. Merci pentru stih.

          P.S. Frumos ti-ai mai amenajat gradina de la sosea tanti Mitzo! Ce sa zic? Frumoasa gradina. De chic. Tres chic: AICI

          Apreciază

        • Mitzaa Biciclista said

          Hehehehe, să-nţeleg că-ţi plăcu la mine-n tindă? 😀

          Apreciază

  22. rongo said

    Mai că mi-a sărit basca: gândea probabilist, Iosif, bunghea Teoria relativităţi, când, de sub Clopotul lui Gauss, i-a scos porumbelul parităţii extragerilor aleatorii, interpretându-i lui Faron visul? Nici ale mai sofisticate calculatoare nu ştiu să numere mai mult decât până la doi, nici porumbeii lui Gigi Becali nu fac dovada că trogloditismul este prin exclusivitate arhaic. Trăim într-un circ etern, în care, la un loc, jonglate, alaltăieri şi poimâine fac iluzia zilei de azi. Tragicomic.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Rongo – „trogloditismul este prin exclusivitate arhaic” – Orice este fiind totodata arhaic se cheama traditional. Pur arhaice sunt lucrurile la care avem acces doar vestigial. Prin urmare fiecare incercare (individuala) a lui Gigi Becali este o sfortare in van, sortita esecului, in timp ce ansamblul incercarilor sale este un succes. Nu ca la altii, la care este invers. Ca asa se intampla, unii dau in gropi la fiecare pas dar ajung unde trebuie, iar altii merg corect, pe drum drept (adica neted) si nu ajung nicaieri. Chestie de sansa. Ar zice unii. Altii nu.

      P.S. Ce mai faceti d-le Rongo? Imi scot palaria in fata bastii d-voastra. Fiind vorba de o basca saritoare, ca orice bun samaritean.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      P.P.S. – Rongo, imi cer scuze pentru ca am divagat vag in raport cu meta-mesajul initial al comentariului d-voastra. N-am avut de ales intrucat n-am inteles de ce v-a sarit basca. Presupun ca nici d-soara Betty n-a inteles nica, doar nu (mai) are curaj sa intrebe si sa ceara lamuriri. Dar daca ar avea (curaj), ce i-ati raspunde?

      Apreciază

  23. rongo said

    Epifanic, binenţeles. Mai savant: m-a dat pe spate. Acuşica, era beton, dacă, cronotopic, infinităţii spaţiului i-am accepta şi eternitatea. „Trăim în infineternitate” se pune?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      SI NU, SIDA. Spatiul si timpul fiind iluzorii le putem considera cum ne vine la indemana in trairile noastre in-finit-e-terne (d)in fie-care clip-a. Si va rog sa cititi asa cum am scris, fara niciun „ş”. Intrucat eu nu (ma) tin de dia-critice ci de para-magnetism. 😉

      Apreciază

  24. rongo said

    M-am temut că puneţi o patriotică de eşapament în cheie de sol dacică. Sau de sex Audi..

    Apreciază

  25. rongo said

    S-ar putea să pierd replica: sunt într-o păruitoare poetică pe feisbuc..

    Apreciază

  26. contele said

    Ce izolată fonic este (b)arca asta…ce stabilitate de invidiat…afară-i furtună, vapoarele se scufundă, altele iau apă şi aici, pe o muzică liniştitoare de fundal, şi de val, cuvintele îşi văd de magia lor. Eu, timorat de atmosferă…

    Si-atunci ma apropii de pietre si tac,
    iau cuvintele si le-nec in mare. (asta ca să fiu on topic…)

    P.S. Asta a fost scena I. N-am putut să întrerup dialogul literaţilor cu un mesaj de meteorolog gen: ” alooo! vedeţi că-i furtună afară!”
    Vedeţi-vă în continuare de dialogul vostru că eu îmi iau un rom fierbinte şi vorbesc cu mine însumi…că-s supărat. Pe trăncănitorii din afara arcei.

    Chiar nu înţeleg de ce Merkel si Sarkozy nu m-au sunat să mă întrebe ce părere am despre planul lor în ce priveşte uniunea economică.
    Iar ca s-o spun pe aia dreaptă, nu înţeleg deloc, dar deloc, de unde şi până unde fac Franţa şi Germania pe şefii când se ştie foarte bine că noi încă de la 782 sau 1254,1821 sau 1848 sau 1864, la plebiscit, sau…nu mai contează anul, suntem buricul pământului. E drept că alţii sunt creierul sau inima sau ficatul.
    Noi vrem în Europa dar cu condiţiile noastre, în termenii fixaţi de noi, pentru că ştim cu toţii cât s-au rugat de noi să intrăm în UE.
    Aşa că zic cu tărie:
    Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România… Progresul, stimabile, progresul! În zadar, veniţi cu gogoriţe, cu invenţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opinia publică…Pentru că, nu-i aşa, istoria ne învaţă anume că un popor care nu merge înainte stă pe loc.

    Mulţi Caţavenci în ţara asta. Şi în presă, şi în politică, şi la crâşmă, şi pe bloguri.

    Am băut romul, m-am încălzit. Ies înapoi pe punte.

    Apreciază

  27. Bună metodă, Coane Goe: nu mai postezi nimic şi aştepţi să vezi ce spun vizitatorii. 🙂

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Tiberiu – Salut. N-astept nimica. Zau ca n-astept nici sa zica nici sa nu zica. Cum nu postez? Postez. Comentarii. Pe Arca si aiurea, prin alte parti. Cat despre „metoda”… ar fi intr-adevar ceva de spus… In cateva zile se incheie si inventarul si atunci o sa pomesc ceva si despre asta.

      In rest ce mai faceti? Ce mai ziceti? Merci pentru vizita…

      Apreciază

  28. rongo said

    Închis pentru inventar, sau „Nu sunaţi, ies eu din când în când.”

    Apreciază

  29. culai said

    Vă doresc să ieşiţi cu bine (nici cu plus, da’nici cu minus) la inventar!
    Şi-n plus, numai Sănătate cât să nu plesniţi!

    Apreciază

  30. Kibby said

    fain.
    si unde ati fost in vacantza?

    Apreciază

  31. Noi nu suntem fantome sau iluzii, iar Creatorul cel mare ne a lăsat a fi pe lume pentru un ţel bine definit.

    Apreciază

  32. Cred ca uitasem sa mentionez ca noi incercam sa ne indulcim cu o negresa in timp ce afara tuna si fulgera de mama focului.

    Apreciază

Lasă un comentariu