(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Sfaturi practice pentru zboruri ieftine si bune!

Posted by Arca lui Goe pe iunie 5, 2013

Peru la 300 de euro? New York la 330 euro? Zanzibar la 335 euro? Parcă sună prea ieftin, nu? Parcă ţi-e teamă să nu te plimbe cu avionul din hârtie şi să strige cineva Allah Akbar în mijlocul cursei.

Până să citesc articolul de pe tedoo.ro, habar n-aveam că sunt oameni care îşi câştigă existenţa din vânătoarea biletelor de avion ieftine. De atunci, însă, am descoperit că sunt chiar mulţi :) Unii şi-au făcut site-uri exact pe profilul ăsta şi anunţă cele mai bune oferte ale companiilor aeriene.

De obicei, eu am mai întâi ideea de a pleca undeva anume şi abia apoi caut bilete. Însă când mai găsesc oferte foarte bune, ajung la concluzia că ar fi păcat să nu profit de ele. De când intru pe site-urile cu bilete de avion ieftine, parcă ordinea s-a schimbat şi destinaţia nu mai vine prima. Din moment ce toate sunt foarte ieftine, ai nevoie de puţină spontaneitate şi de nişte zile de concediu pentru a te hotărî de azi pe mâine că pleci pe alt continent.

Dacă nu v-aţi luat încă tot concediul pe anul ăsta şi aveţi nişte bani pe card, iată câteva dintre sursele pe care le răsfoiesc eu pentru oferte la biletele de avion. Majoritatea sunt cu plecare din alte oraşe europene – Madrid, Varşovia, Paris, Londra etc. Însă ieşi ieftin cu tot cu drumul de la Bucureşti până acolo.

Holiday Pirates – site care publică oferte nu doar de bilete de avion, ci şi reduceri la cazare sau alte deal-uri ale companiilor aeriene şi hotelierilor. Am văzut la ei Paris-Las Vegas şi retur cu 467 euro.

Free Travel – tocmai şi-au schimbat domeniul. Acum câteva zile se numeau Travel Quence. Se concentrează pe bilete de avion şi au nişte oferte de ţi-e greu să le crezi. Pe blog ai să găseşti şi nişte sfaturi bine scrise despre cum să împachetezi, cum să te pregăteşti de drum etc. Mie îmi place tare mult stilul în care scriu şi îi urmăresc şi pe Facebook.

Vola.ro – au o secţiune de oferte şi îţi poţi seta alerte pentru destinaţiile preferate. Dacă te-ai hotărât să mergi la Bruxelles anul ăsta şi nu ai o dată fixă, poţi aştepta până primeşti o ofertă foarte bună. Ce nu-mi place mie este că primesc alerte de la ei şi dacă nu au găsit bilete sub limita pusă de mine.

Drungli.com – e un motor de căutare pentru călători spontani, căruia îi spui când vrei să pleci, de unde, iar el îţi dă toate destinaţiile ieftine. Take me anywhere!

Miramont – e o asociaţie din România care organizează periodic excursii foarte ieftine, atât în Europa cât şi în afara continentului. Am nişte prieteni care au plecat cu ei în nişte city break-uri şi au fost foarte mulţumiţi.

Mai aveţi şi alte recomandari?

Sursa: Bookmarks pentru bilete ieftine

8 răspunsuri to “Sfaturi practice pentru zboruri ieftine si bune!”

  1. Stely said

    Ehe, s-au trezit tirziu . Le-au luat-o alti inainte . Am linga mine o carticica primita prin posta, intitulata „Vacanta ta de neuitat in Italia”. Ofera un pachet turistic pentru 2 persoane, in care sunt incluse : transport cu autocarul Romania -Italia -Romania , transfer cu autocarul de la un hotal la altul, asistenta unui ghid vorbitor de limba romana pe durata voiajului, 2 nopti cu autocarul, 4 nopti de cazare in hoteluri de 3/4 stele ,4 mic dejuuri si …cockteil de bun venit . Doritorul va trebui sa cumpere orice produs Dormeo din catalogul primit , in perioada 15mai-15 iulie, achizitinarea unui cupon de 29 lei si 230 lei /persoana, solicitata de agentia de turism. Perioada noiembrie 2013 – februarie 2014.
    Voi ce credetI? Mie mi se pare o oferta convenabila .
    Dar ma gindesc si la ofertele cu avionul : Paris ,Roma sau Milano . E clar, trebuie sa ma hotarasc repede …
    P.S. Accept „dislike” , dar vreau sa stiu si motivul. Puteti sa spuneti , de exemplu : ” esti o naiva ! Nu vezi ca e o teapa „? E posibil, dar astept ( si )argumente . A, primesc si „like” . Le voi considera aprobatoare.
    pps Dar ce se intimpla cu @Maria ? 🙄

    Apreciază

  2. Stely said

    … Hatikva Pascal

    Ce tre’ să faci ca să prefaci
    din 70 de mii de draci
    cu cozi şi coarne şi urechi…

    Ce tre’ să faci
    ca să te scoli a doua zi mai sănătos
    şi să te-mbraci într-un chenar
    cât larga zare de miţos,
    fărâmiţos…

    Ce tre’ să faci ca să te bagi
    în lumea lucrurilor dragi
    din care crezi că eşti făcut
    şi speri din nou să fii născut?

    Ce tre’ s-ajungi de eşti grăbit?…
    Ce vrei s-ajungi?
    De unde ai pornit?

    Păi… eu… am sufletul ca un chenar.

    Miţos (?)
    Fărâmiţos.

    Apreciază

  3. Stely said

    Ei, daca @Maria nu mai vine am gasit si singura …argumentul 🙂

    Apreciază

  4. Stely said

    Totusi, visez cu ochii deschisi sa merg cu avionul la …

    P.S.Ghinion insa … s-a dus perioada .

    Apreciază

Lasă un comentariu