(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Cine este Monica Macovei și ce vrea ea

Posted by Arca lui Goe pe august 11, 2014

Când vorbește despre justiție i se încleștează toată fața, se încruntă, își strânge pumnii și trăiește fiecare moment încordată, sau enervată, sau pur și simplu contrariată. Este unul dintre puținii politicieni, dacă nu cumva chiar singurul, care ia personal ceea ce se întâmplă cu România și nu i se pare nici patetic, nici nepotrivit să vorbească despre treburile țării ca și cum ar fi ale ei sau să spună că-și iubește țara.

Se află în permanentă stare de asediu din 2005 încoace: hărțuită de televiziunile mogulilor, defăimată de inamicii politici, atacată de cel mai important dintre aliații săi, Traian Băsescu.

Monica Macovei este supraviețuitoarea războiului total în care a fost aproape singură împotriva tuturor. Legile ei și sistemul anticorupție pe care l-a pus la punct au scos la suprafață lăcomia unor politicieni și tendința lor de a-și folosi funcțiile pentru a se îmbogăți. Poate că nu s-a schimbat în totalitate mentalitatea demnitarului român, dar frica de procurorii anticorupție îi face pe mulți să fie mai reținuți și, eventual, să-și gândească de pe poziții mai puțin mercantile cariera.

Monica Macovei are „toate datele pentru a fi un candidat bun“, crede Traian Băsescu, dar președintele nu o poate ierta că a fost împotriva lui atunci când a negociat „cu spatele la zid“ procurorii-șefi. Spre deosebire de el, care a făcut destule compromisuri „necesare“, ea are altă filosofie politică, în care negocierea poate fi folosită doar dacă nu încalcă reguli și principii. Pentru Monica Macovei, Traian Băsescu a fost modelul politicianului de succes și a stat lângă el în momentele cele mai complicate din 2012, când doar liderii europeni îl mai puteau salva de la demitere. Atunci, ea a fost principala curea de transmisie cu Occidentul, dar el a uitat și a pus între timp toate cărțile pe Elena Udrea, vorbindu-i despre moralitate Monicăi Macovei. Președintele observă, probabil, că valorile lui s-au întors cu fundul în sus, dar ezită să revină la ceea ce a fost pe vremea când era popular și se țeseau legende în jurul său.

Macovei este singurul candidat prezidențiabil care are un vis politic în care crede sincer. Viziunea ei asupra lumii pornește de la dreptate, fiindcă fără dreptate nu poate exista bunăstare. Pe urmele moralistului american John Rawls, fosta ministră a Justiției pleacă de la premisa că „dreptatea este virtutea de căpătâi a unei societăți“. Monica Macovei a început lupta cu marea corupție și reformarea Justiției bazându-se pe acest pilon, dar înainte de a fi ministră ea a fost avocata celor săraci, marginalizați și nedreptățiți. A lucrat de multe ori pro bono doar fiindcă a crezut în necesitatea dreptății și în puterea justiției.

De la Bruxelles s-a ocupat cu aceeași pasiune de românii din Transnistria, a militat pentru școlile în limba română de dincolo de Nistru, a trimis manuale pentru copiii de acolo, a jucat curajos la ultimele alegeri din Republica Moldova și a pus cu botul pe labe câteva corporații care aveau tentacule în diversele agenții europene.

Intrând în cursa prezidențială, Monica Macovei are curajul să riște tot, fiind conștientă că în politică nu există coborâre, ci doar prăbușire. Mizează pe o schimbare de ultim moment a românilor sătui de clientela partidelor, de propagandă și de război. Sunt(em) oare destui? Cine este Monica Macovei și ce vrea ea – de Sabina Fati , 06 august 2014.

De citit si: Lovitura de stat reîncărcată sau de ce e nevoie de Macovei

Update:

Cînd Monica Macovei greșește 19 October, 2014 | 48 comentarii

 UPDATE: Tăios, sincer și echidistant articolul de azi din Adevărul scris de Ioana Lupea.

Un vot nu înseamnă să fii de acord în toate privințele cu cel pe care l-ai ales.

Cred că Monica Macovei greșește atunci cînd susține că doar jurnaliștii care lucrează în mediul non-profit pot fi independenți.

Iată ce scrie despre presă în programul ei:

”Oamenii politici și rudele lor până la gradul III care sunt acționari la trusturi sau companii media trebuie să și le asume public, condiție în care declararea lor drept „independente” este neavenită.

Voi sprijini cu toată forța jurnaliștii și organizațiile jurnalistice non-profit care promovează echidistanța, respectarea standardelor de etică a profesiei și obiectivul central al jurnalismului: servirea interesului public, nu a intereselor de partid, de afaceri sau ale patronatului”… CONTINUAREA AICI.

111 răspunsuri sa “Cine este Monica Macovei și ce vrea ea”

 1. stely said

  Nu stiu nici eu ce sa cred despre intrarea in cursa a Monicai Macovei . Am incercat tot felul de variante pentru a ma orienta asupra preferatului meu. A fost MRU si iata ca se duse . M-am orientat apoi catre Cristi Diaconescu, dar a aparut iata Monica … Asta cu Johannis mi se pare riscanta din mai multe puncte de vedere. Ce spune Monica Macovei in linkul de mai jos este o chestiune secundara „, dar sunt altele principale (incompatibilitatea , banuielile de coruptie si relatii reci cu etnicii romani)care ii vor pune mari probleme .

  http://www.romanialibera.ro/politica/partide/monica-macovei-spune-ca-iohannis-este-un-candidat-slab-care-nu-a-dovenit-nimic-in-politica-346005?c=q2561

  Sigur ca este candidatul ideal, dar nu cred ca are sanse. Nu va aduna mai mult de 4%, dar imi este teama ca atit Monica Macovei cit si Cristian Diaconescu nu vor face decat sa-i pericliteze sansa lui Johannis de a intra in turul doi. As vrea sa inteleg rationamentul care a condus-o la decizia de a intra in cursa . Sunt convinsa ca nici dumneaei nu crede ca va avea vreo sansa. La inceput am crezut ca vrea sa-l anihileze pe Cristian Diaconescu, dar vad ca nu pe el il contesta desi nici el nu da semne de politician mai dur . Pare ca ar vrea sa fie si cu dreapta si cu stinga … dar oare ii va putea atrage pe pomanagii din PSD-ul lui Ponta, sau ai altor candidati populisti de stinga ce vor intra (poate) in cursa ? Bunaoara Mihai Gadea . 😯

  Apreciază

 2. d'Artagnan said

  Uite că uitai de Monica Macovei în scurta mea disertaţie:
  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/08/11/scurta-disertatie-despre-organizatia-religioasa-martorii-lui-gadea/comment-page-1/#comment-7724

  Apreciază

 3. UN ''a'' said

  „A fost necinstită față de mine”, a spus Băsescu, amintind de criticile lui Macovei provind numirea lui Tiberiu Nițu ca procuror general. „Știa că nu pot, știa că trebuie să cedez undeva. A preferat o soluție demagogică știind că nu pot să-l numesc și pe Morar și să pot menține un om vertical la DNA”.

  El spune că a fost silit să ajungă la un compromis cu Ponta și că Macovei știa bine acest lucuru, ca fost ministru al Justiției. „Asta intră la cei lipsiți de caracter. M-am referit și le ea. Nu poți să fii atât de demagog să mă acuzi de ceva ce tu știi că a fost scris de ministrul Justiției, procedura de numire a procurorilor. Asta e carierism”.

  Președintele a criticat și imaginea de apărător al Justiției construită în jurul Monicăi Macovei. „Un om care a fost doi ani ministrul Justiției, când îl cauți a fost salvatorul Justiției. Nu-i adevărat, Justiția a fost salvată de procurori. În rest, pardon s-avem. Nu oamenii politici au salvat Justiția. Singurul lucru pe care mi-l asum e că am protejat Justiția de numiri făcute de partide. Când îi văd că spun că ei sunt salvatorii Justiției și nu spun o vorbăm despre noile generații de procurori intrate în pâine”…
  Asta pentru cine nu poate alege intre Base si Mony!
  Cit despre Cristy,a urmat acelas traseu ca noul sau idol,de la stinga laa dreapta peste noapte(maxim 10 zile de cind era ctat ca cel maai probabil lider al psd).Cine se aseamana se aduna.Oricum,cantitate neglijabila,maxim 3% el, la mony imi da cu virgula,dreaq!

  Apreciază

  • stely said

   Privind rolul de „salvator Justitiei” sunt de parere ca a fost reprezentat cel mai bine de Traian Basescu. Vrind -nevrind va intra in istorie ca reformator al Justitiei . Si asta, nu pentru ca ar fi facut presiuni asupra Justitiei sa-i bage la puscarie pe politicienii corupti, ci pentru ca a incurajat-o sa se reformeze, sa devina independenta prin vointa proprie. Desigur ca numirile in sistem, atit in fctia de ministru al Justitiei(Monica Macovei) cit si a Procurorului General ( Daniel Morar )si a celui de la DNA(Laura Codruta Kovesi) au fost secretul succesului. La fel de sigur este ca Monica Macovei a facut tot ce i-a fost in putinta (mai intai ca ministru al Justitiei, apoi ca europarlamentar) sa introduca rigoarea, perseverenta si modernizarea in actul de justitie, dar ajutata si sustinuta tot de Traian Basescu. Mi se pare nedrept din partea ei si a celor care o sustin, sa-l faca raspunzator pe Traian Basescu pentru compromisul facut in privinta numirii lui Tiberiu Nitu ca Procuror General. Eu una l-am inteles perfect. Revenirea lui la Cotroceni, dupa invalidarea referendumului de demitere, si-a atins scopul. Sa nu uitam ca multi au considerat ca ar fi fost mai bine sa-si dea demisia, intrucit in conditiile unui vot masiv „pro demitere,” nu mai are legitimitate ca Presedinte al Romaniei. S-a dovedit iata ca nu a fost degeaba .S-a continuat reforma in Justitie si roadele ei incep sa fie vizibile. Faptul ca, numirea lui Tiberiu Nitu la Parchetul General care nu se aude, nu se vede in actul de Justitie ( bunaoara dosarul fraudei de la referendum -Liviu Dragnea) este un esec, nu-i poate fi imputat intrutotul lui Traian Basescu . De fapt cred ca esecul ii revine mai intai lui Victor Ponta , care a facut propunerea, apoi lui Tiberiu Nitu , care a acceptat ,stiind ca este numit politic, si a servit PSD-ul asa cum i s-a cerut. Prin urmare Monica Macovei ar fi trebuit sa taca sau, daca nu, sa-i gaseasca vinovati pe Victor Ponta si pe ministrul Justitiei, nu pe Traian Basescu. Inchipuiti-va insa ce s-ar fi intimplat daca nu ar fi reusit s-o numeasca nici pe Laura Kovesi la DNA ?
   In ce priveste candidatura Monicai Macovei asa cum am spus nu-i inteleg inca rationamentul, in schimb o sustin pe cea a lui Cristian Diaconescu. Sunt de acord cu aproape tot ce spune („paradoxal”) Dorin Tudoran in linkul de aici :

   http://www.dorintudoran.com/paradox-cu-traian-basescu/
   P.S.Cititi si comentariile…

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   O revista foarte populara cu o acoperire semnificativa a facut un experiment referitor la felul in care abonatii sai pot fi influientati sa faca anumite alegeri libere. Tuturor abonatilor li s-a trimis prin posta invitatia de a participa la o ancheta pentru desemnarea celei mai frumoase fete din zona respectiva. Alaturi de invitatia de a participa la aceasta ancheta li s-au trimis si fotografiile a 25 de fete pre-selectate de catre redactie. Cele 25 de fete erau destul de deosebite unele de altele acoperind gama de fizionomii si etnicitati specifice zonei. Dintre acestea, abonatii care acceptau sa participe la ancheta urmau sa aleaga (liber) una singura, pentru ca apoi revista sa colecteze si sa centralizeze voturile astfel incat in final sa fie desemnata, prin vot popular, cea mai frumoasa fata din regiune (de fapt cea mai frumoasa fata dintre cele 25). Pana aici toate bune si frumoase, doar ca jumatate dintre abonatii care au primit invitatia de a participa la ancheta au primit odata cu invitatia si o nota prin care erau anuntati ca dintre cei care o vor vota pe castigatoare (pe ceea care se va dovedi castigatoare dupa numrarea voturilor) va fi desemnat prin tragere la sorti un castigator care va primi abonament gratuit pentru un an la respectiva revista. Va puteti imagina ca rezultatele votului in cadrul celor doua grupe de votanti au fost extrem de diferite. Cea mai frumoasa fata in viziunea celor care au votat (ceva mai) liber, fara constrangerea relativa la perspectiva (vaga) de a castiga un abonament gratuit, a avut un cu totul alt profil decat cea aleasa de catre ceilalti, cei intoxicati cu ideea iluzorie a unui posibil castig facut pe baza alegerii lor. Cei din a doua categorie de alegatori n-au ales practic cea mai frumoasa fata in acord cu standardele lor proprii si personale ci au indicat-o pe cea pe care considerau c-ar fi mai pe placul colectivitatii, conform unei perceptii personale a mentalului colectiv. Fiecare votant din grupul al doilea si-a abandonat de buna voie preferintele personale, incercand (prin proorocire) sa se puna de partea „invingatorilor” si sa accepte ca cea mai frumasa e cea care place celor mai multi (in contra ideii ca nu e frumos ce e frumos ci e frumos ce-mi place mie). Asemenea tendinte pot fi observate la majoritatea persoanelor complexate care intampina mari dificultati in a-si satisface nevoia (de obicei exagerata) de a fi aceptati si recunoscuti in colectivitati. Oameni lipsti de orice popularitate, oameni fara anturaj, fara prieteni, vor fi mereu gata sa declare ca cei mai buni, mai potriviti, mai putin rai, ar fi aceia care sunt in postura contextuala de a intruni „sufragiile” „multimii” (indiferent cat de toxice ar fi „acele” multimi amorfe, manipulate si auto-manipulate). In mod aparent paradoxal, aceeasi indivizi marunti, arondati acestui gen cu complexe, ii vor contesta adesea pe cei care se bucura deja de o popularitate consacrata si de aprecierea unui grup constant de admiratori.

   P.S. Un „a” sau un „u”… esti iremediabil intoxicat, condamnat sa debitezi aceleasi refrene nascute si intretinute din bizarele-ti complexe de inferio-superioritate. Ramai un caraghios deplin care-i si intrece, de departe, pe „retarzii” h-umor si neamtzu rromica, acesti tzociu si palade ai zonei…

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Ce dobitoc incurabil acest goe ….
    Laba tâmpeşte, dar matahala zdrobeşte cu totul, orice încercare de a gândi logic şi realist !
    Cretinul ăsta a trebuit să ajungă din Lehliu în Călăraşi tocmai prin Tg.Neamţ, adică să aducă în discuţie un experiment la fel de cretin,
    doar pentru a încerca la sfârşit să ne-apuce de cur pe Herr şi pe mine, riscând să-i rămână proteza prin cele părţi ruşinoase 😉
    Dar ce nu face un tembel ca ăsta spre a nu ieşi din orbita băsită, spre a nu-i fi oprite amărâtele alea de oscioare aruncate slugilor de la masa stăpânilor !
    Dobitocii ăştia nu pot pricepe că poţi să trăieşti şi liber, după propria-ţi voie şi propriile principii morale !
    Nefericituil ăsta n-o apreciază pe tumefiata candidată nici măcar cât o bagă în seamă pe amărâta aia de maidaneză care-i apără cu ferocitate bărcuţa,
    în speranţa că o mai bagă cineva şi pe ea în seamă, dar dacă aşa a primit el instrucţiuni să-şi pună limba la bătaie, se execută cu gândul că poate acesta va fi ultimul kkt pe care-l are de mâncat 😳
    Şi uite aşa, doar pe ăsta că-i cald, ajunge să trăiască o viaţă întreagă îngurgitând doar acest aliment !
    Pfuuuuiiiii !

    Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Dintre toti candidatii pofilati la orizontul viitoarelor alegeri prezidentiale din Romania (tara noastra de dor si jale), Monica Macovei este, de departe, cea mai potrivita optiune, in acord cu standardele valorice in vigoare. De fapt este singura potrivita… cat de cat potrivita. Restul? Dumnezeule mare. Impostorul Ponta (omul PSD-ului), Iohanis – sosia mai putin guraliva a nulitatii plenare Antonescu, fostul om de gol al lui Voiculescu (propus prim-ministru la Grivco), Tariceanu (ce sa mai zici de acest amic-dandy al lichelei Iliesiu?), C. Diaconescu – Candidatul Eleneu Udrea, Vadim, celalat Diaconescu (candidatul Elodiei Ghinescu)…

  Se pare ca lovitura de stat din 2012 a reusit pe deplin. Romanii (cei 7,2 milooane) vor avea de ales in turul doi al alegerilor prezidentiale intre cei doi eroi ai tentativei de lovitura de stat: Ponta si Crin (ma rog, Klaus, surogatul crinului, o nulitate politica cu staif nemtesc)… O maniulare mai reusita decat asta greu s-ar fi putut imagina.

  S-ar putea crede ca este surprinzatoare oribirea celor cat de cat onesti care nu realizeaza ca pe Monica Macovei o recomanda competenta probata, independenta, consecventa, verticalitatea, respectul de care se bucura in Europa (mai putin in patria maimutzoiului Mircea Badea si a atator alte primate de bine). Din pacate o asemenea orbire nu este deloc surprinzatoare in tara noastra de dor si jale. Ar fi un castig daca macar in primul tur ficare zoon-politicon ar lasa deoparte calculele politice si ar vota pur si simplu candidatul care i se potriveste cel mai bine dintre cei pe care ii are la dispozitie in aceasta tara de gogomani, in care Victor Viorel Ponta este cel dintai dintre oamenii politici.

  P.S. Eu unul voi vota in primul tur cu Monica Macovei, indiferent ce anume vor indica sondajele si tendintele in preajma alegerilor. Si daca in turul doi Macovei nu va fi printre competitori, in aceasta tara in care in mod traditional presedinte trebuie sa fie un „escu”, atunci voi sta departe de urne si voi lasa poporul sa decida pentru mine. Caci eu am mare incredere in mare (si) in acest popor bi-milenar.

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Pentru primul tur sunt de acord.
   Pentru al doilea tur,nu.
   Eheii, de mult nu ne-am mai aflat pe pozitii atat de diferite! Aproape ireconciliabile.
   Dar poate punem de-un pariu si…

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Suntem pe pozitii diferite? Hm! Nu stiu ce sa zic. Om fi… n-om fi… Cine stie? Si… ce conteaza?…

    Alt pariu? Despre ce? Pe ce? Acuma o sa dau si-n patima jocurilor de noroc.

    P.S. Daca suntem de acord pentru primul tur exista sanse sa fim si pentru al doilea tur. Mai ales daca n-o sa existe al doilea tur. Unii spun ca intrarea in cursa a Monicai Macovei ar diminua sansele lui Klausica pentru intrarea in turul al doilea… Ceea ce denota niste erori de aritmetica, situatia fiind taman din contra… Poate sa confirme si dl.Niku Electriku…

    Apreciază

    • stely said

     Hmmm… PMP se pregateste de schimbarea candidatului :

     http://www.ziare.com/cristian-diaconescu/candidat-prezidentiale/revolta-in-pmp-candidatura-lui-cristian-diaconescu-romania-e-pregatita-sa-voteze-o-femeie-1316171

     O mare prostie , mai ales ca exista disidenta serioasa :

     Elena Basescu :
     acum 2 ore
     Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba:organizaţiile au „probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru.
     P.S. Ar face mai bine ca PMP s-o sustina pe Monica Macovei si gata cu schimbarea. Elena Udrea sa demisioneze din fctie si sa-i cedeze locul Monicai. Altfel se va alege praful si de cele 6% luate la europarlamentare.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cristian Diaconescu este un fel de Caius Traian Dragomir al lui Traian Basescu… Rezultatele ar fi aceleasi… Fara ura si fara razbunare…

     PMP poate s-o sustina foarte bine pe Monica Macovei in postura acesteia de candidata independenta. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Nu este nevoie ca Macovei sa-i ia locul lui Udrea asa deodata si nici ca Macovei sa se inregimenteze intr-un partid, fie el PMP sau altul… Iar cand Klaus va deveni incompatibil cu candidatura atunci va devni evident pentru to(n)ti ca trebuie s-o sustina pe independenta Monica Macovei.

     Apreciază

  • stely said

   Sa revenim la topic :
   http://www.stiripesurse.ro/surse-pentru-cine-joaca-monica-macovei/
   Din respectivele stiri am aflat ceea ce ma nedumerea cu privire la candidatura Monicai Macovei. Adica, iata ce spuneam aici:
   „In ce priveste candidatura Monicai Macovei, asa cum am spus, nu-i inteleg inca rationamentul…”
   Prin urmare aflam din „stiri pe surse ” ca, doamna Monica Macovei”joaca” pentru PNL si implicit pentru candidatul la presedintie Klaus Johannis. Nu stiu de ce ma simt oarecum pacalita de Monica Macovei. Eu am crezut ca dumneaei candideaza intrucit niciunul dintre candidatii oficiali la ora respectiva, nu era mai potrivit pentru functia de Presedinte al Romaniei, decit dumneaei. In programele lor nu se regaseau temele principale privind Justitia , anticoruptia si altele ce deriva din respectarea Statului de Drept.
   Acum aflu ca nici vorba sa-l critice sincer pe K.Johannis, pentru aceasta lipsa (grava) de preocupare , si nici pentru faptul ca pana mai ieri PNL a fost unul dintre adversarii Statului de Drept si, desigur, al dumneaei ca ministru al Justitiei (Dumnezeu sa-l ierte pe Dinu Patriciu ) ce pornise lupta anticoruptie, facind o echipa de soc cu Traian Basescu; si nici pentru faptul ca Johannis are probleme de incompatibilitate etc.. Asadar, doamna Macovei” joaca” rolul intransigentei pentru valori si principii , numai pentru a pacali sustinatorii (basistii) lui Traian Basescu si, ulterior (in turul II ) sa-i redirectioneze catre Johannis. Pai, va intreb: este corect ?
   Eu cred ca nu. Sper insa sa fie doar o manevra de intoxicare, dar caruia i-a cazut iata victima Cristian Diaconescu, ce tocmai a fost inlocuit cu doamna Elena Udrea o veritabila „basista”. Ei, sa vedem acum daca doamna Monica Macovei va putea sa-i sustraga pe basistiI din PMP. Ce voi face eu ? Daca se va confirma stirea ma iau dupa „directia” data de Presedintele Traian Basescu : fie catre EU, MM sau CD. Pai, de fapt oricare ar fi nr. de voturi ale fiecaruia, tot la cel din turul doi se vor duce. Frumos ar fi sa se duca la Tariceanu. Doamne fereste!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Si daca PTB nu va da nicio directie (directiva) cum veti proceda? 🙂

    Una peste alta (sic) este bine sa candideze toti (si toate) cei si cele care pot aduce alegatori la vot, alitii decat alegatorii generatiei expirate demult care, fiind captivi PSD-ului, de la Ceausescu & liescu citire sunt idolatori ai urmasului, urmasilor, indiferent care ar fi acela, actualmente Ponta Viorel Victor, fost micul Titulescu. Poate sa zica Traian Basescu ce-o zice, treaba lui. Noi stim cu cine sa votam, dupa cum am precizat, si asta numai in turul I, daca nu cumva va exista vreo retragere/regrupare care sa ne puna in postura nevoii de reorientare. Dintr-o perspectiva bine aleasa toti extra-candidatii (altii decat Viorel si Klaus) au (momental) ca scop unic impiedicarea lui Ponta sa castige din primul tur, prin mobilizarea la vot a unor apatici care nu papå ponta. Nu-i nimic rau sau subversiv in asta.

    Nu inteleg de ce va simtiti pacalita de Macovei. Nu inteleg de ce luati in calcul varianta Elena Udrea (si inca pe prima pozitie). Si nu inteleg cui ati vrea sa „dea” Macovei voturile „sale”, in cazul (destul de probabil) in care nu trece de primul tur. Pragmatismul idealistei Macovei este un plus nu un minus. Faptul ca a luat in calcul ca merita sa intre in cursa chiar si fara a avea mari sanse sa treaca de primul tur este de bine. Nu de rau. Poate ca si Elena Udrea joaca aceeasi partitura ca doar nu-si imagineaza cineva ca ea ar avea sanse sa treaca de turul intati. Dicolo de munca individuala in colectiv in contra lui Ponta, important este sa sa vedem cum stam ca tara si popor si ce leafa luam si cine are mai multi simpatizanti: Macovei sau Udrea? Coteaza ca chestie pentru viitor. Primul obiectiv este ca momental Ponta sa nu castige din turul intai. Pe urma om mai vedea. Docamdata avem clasicul joc in trei (Ponta, Johannis si Ceilati). Cine vrea sa bage zazanie intre ceilalti sau pleaca urechea la acest gen de manipulare este de partea lui Ponta (cu sau fara voie).

    Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     CORECT, imho. LIKE de la mine, care n-am fost, nu sunt, și nu voi fi „captiv PSD”.

     Apreciază

    • UN ''a'' said

     Amice,dexu nu-mi da rezultate pentru ”momental”ma trimite la momentan,cred ca are lacune.
     Cred ca ai tastat gresit(de vreo 2-3 ori).Altfel,literat fiind,nu merge nici ca figura de stil.(poate ca regionalism sau arhaism)
     Cit despre analiza politica ce sa zic??:”C. Diaconescu – Candidatul Eleneu Udrea”, ”Klaus, surogatul crinului, o nulitate politica cu staif nemtesc)”…” Nu este nevoie ca Macovei sa-i ia locul lui Udrea asa deodata ”’,
     ”momental”viatza te infirma total:nu e cristy cum porunci tatucu,e nuty uda-rea(uda rau,mai corect),Mony n-are cum stringe semnaturi pentru candidatura se pare,iar neamtzu in lipsa de preopinenti intra in turul doi,daca nu cumva se vor enerva romanii de atita scandal pe dreapta si-l vor vota pe ponta din turul 1.
     Mai vorbim,daca o mai fi cazul.

     Apreciază

    • stely said

     „A”-ule, nu „dexu” are lacune ci tu, „literatule”!! Uite aici :MOMENTÁL adj. v. momentan, provizoriu, temporar, trecător, vremelnic.
     http://dexonline.ro/definitie/momental
     In ce priveste „analiza” ta este „vax albina.” Presupun ca ai pus-o acolo de „chichiri, michiri …”

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     „Momental”, marcă stilistică în lumea lui Caragiale.
     Scriu asta în calitate de PRIETEN AL LUI CARAGIALE. (Cu Dl. Goe rămân non-prieten. Suntem două paralele, obligate de matematicieni să determine un plan).

     Mai deșteaptă ca mine, o Rodică pe care o știu de pe vremea când era o tânără speranță:
     http://www.romlit.ro/momentan

     Enjoy!

     Apreciază

    • UN ''a'' said

     Pai,momental,ca marca stilistica,zisa ”la misto”ca inlocuitor de momentan,e una, si folosirea lui in contextul ala,e alta!sa nu ne facem ca ploua!
     Stely,chestia cu v.momentan ..etc, o pusesem si io deja!
     Apropo,vedeti ca Nuty spaima ..constitutiei vine pe dreata,Mony n-apuca, ca n-are ausweiss de la prezident si de la eba!
     Ca singura nu stringe semnaturile.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     Eu, în naivitatea mea, vedeam în Dl. Goe un personaj din lumea lui „momental”.
     Dacă am greșit, IERTARE!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Munumental

     Un „a”-o-le-u venea cålare pe o dioda
     semi-conductoare
     Purta in tzeasta o redutå
     Si ze-bra-zili-„a” voia sa-l… batå..
     In spa-ni-a la (f)el,
     Maretul „a”-o-le-u, vi-tze-l
     Spera coride-n cori-dor,
     Si ta-ur se visa de z-or…
     Il astepta un ma-ta-dor
     Sa-i zica ceva la lautå
     Si Ar-gen-Tina sa-l si… laude in gura mutå
     Pâr-jan feroc-ce-scuipa-n foc
     Si-si ca-ta vi-nå… in dex si gin-ta cea si håis latinå.

     Momental n-am gasit alta rimå…

     Apreciază

    • UN ''a'' said

     Mdea,sa zicem ca ,cumva te-ai scos! adica ti-ai acceptat eroarea de exprimare! a fost doar un moft al meu, pentru ca si tu tii cont la altii. ce vroiam sa-ti comunic era greseala de analiza politica. citeste textul initial,si vezi parerea mea,daca vrei!

     Apreciază

    • UN ''a'' said

     Apropo,te-a durit rau daca te-ai scremut atit sa fabrici o poezea,din care sa reiasa ca cineva tre sa ma ”muta”!Slab,parol!

     Apreciază

    • stely said

     „Momental” ma abtin de la a comenta chestiunea candidaturilor la alegerile prezidentiale. Nu pentru ca nu as avea ce sa comentez, ci pentru ca poezia scrisa ” ad-hoc ” de Dl Goe mi-a incurcat planurile. A, nu ca mi-as fi facut niste planuri anume, intrucit si-asa nu m-as fi tinut de ele. Chestiunea este ca nu ar pica bine un comentariu despre teme serioase (pragmatice) sub o „poeziuta” satirico-umoristica atit de draguta si plina de informatii utile. 🙂 in contrast insa cu niste scremeli de replici ce „s-au vrut” scinteietoare.
     Apropo, i-as recomanda acestui „a ” sa-si verifice textuletele, sa fie macar corect scrise căci de idei nici vorba.
     Auzi la el pretentii :” ce vroiam ? sa-ti comunic era greseala de analiza politica” . A cui greseala, mai ” a” ? .

     Apreciază

    • stely said

     Ei bine, acum sunt in masura sa aduc lamuriri cu privire la modul cum voi proceda in alegerea candidatului pe care il voi sustine in cursa pentru Cotroceni. Prin urmare dupa cum cred ca ati aflat, Presedintele s-a pronuntat destul de clar, in sensul cui acorda sustinerea lui. Este vorba de PMP si, desigur de candidata sa, nimeni alta decit Elena Udrea. Da, o voi sutine si eu, intrucit cred ca este candidatul care va sti cel mai bine cum sa-l „faca din vorbe ” pe mitomanul Victor Ponta. Nu va lasa nimic neamendat. Are experienta guvernarii in anii de criza, are discurs clar, la obiect , are carisma, este puternica (face fata mojiciilor si misoginismelor etc…) are destule proiecte realizate si altele demarate ca fost ministru al turismului si dezvoltarii. Este loiala, nu unui om care se intimpla sa fie presedintele tarii, ci proiectelor, programelor sale politice, pe care le-a sustinut fara rezerve. Nimeni altul nu s-a revendicat atit de clar ca si continuator al politicii de reformare si modernizare a Statului, al reformei in Justitie si a pastrarii independentei ei.Veti spune ca si Monica Macovei este loiala, poate si mai credibila, mai respectata … Este, desigur, dar Elena Udrea are curajul sa se revendice ca urmas al politicii lui Traian Basescu. In schimb Monicai Macovei ii este teama sa-i recunoasca meritele, ba dimpotriva s-a raliat celor care s-au”lepadat” de Basescu. Fug toti de asocierea cu el ca si cind ar fi lepros. Nu exclud insa ca spre final, daca Monica Macovei va fi in avans fata de Elena Udrea, sa ma reorientez catre dumneaei. In fond( in politica) scopul scuza mijloacele. Voi avea destul fler sa vad ce fel de strategie se va adopta si voi actiona in functie de ea . Deocamdata, Traian Basescu a spus despre cele doua doamne candiate ca sunt cele mai bune, la fel de bataioase si motivate.In ce-l priveste pe Cristian Diaconescu vad ca si-a gasit deja un sponsor, eu insa merg pe „directia” data de Traian Basescu (Elena sau Monica)
     P.S. Uite ca in sondajul de aici Monica sta mult mai bine :
     http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-monica-macovei-sau-elena-udrea-cine-va-lua-mai-multe-voturi-la-prezidentiale-13119547

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Intrucat nu-i pot acredita, in genere, pe politicieni cu prezumtia de inteligenta in exces nu pot face o exceptie nici in cazul politicianului pur-sânge (sau un poate in sânge) Traian Basescu. Asadar nu pot crede ca sustine candidatura hilara a Elenei Udrea pentru alegerile prezidentiale, asa… de forma, dintr-un calcul electoral inteligent si din pragmatism, la cacealma. Nu, nici vorba. Cred ca Traian Basescu este sincer si onest in sustinerea acestei candidaturi din motivele pe care le exprima public (sau pe aproape din acele motive), etaland slabiciunile insului care e (cel de acum, cel care a ajuns sa fie, obosit, uzat) si care nu se mai sfieste sa mai ascunda faptul ca si-a atins de ceva vreme limitele, si ca se afla pe panta cobaratoare a vietii sale politice. Totusi, intr-un mod care se potriveste altor gesturi surprinzatoare din trecutu-i de marire, ideea de a o incuraja pe Elena Udrea sa se inscrie in cursa si de a-i si sustine formal candidatura denota un soi de inteligenta impersonala care-l transcende pe insul Traian Basescu. Probabil ca in actualul context nu putea face niciun gest mai potrivit decat acesta, prin care (a) o desemneaza pe Elena Udrea ca tinta a urii anti-Basescu (creata si acumulata in societate pe multe cåi), condamnand-o pe aceasta sa fie victima „inocenta” a aceste uri si scutindu-i pe alti candidati de aceasta asociere toxica si (b) pentru aceea ca Elena Udrea este printre putinii candidati capabili sa fure (un pic, poate decisiv) din voturile electoratului manelist al lui Victor Viorel (a se vedea articolul lui Tudorel Uriandin EVZ: „La rece, despre șansele Elenei Udrea”). Daca as fi putut sa-i „dictez” „dicatorului” Traian Basescu ce sa faca in actualul context exact asta i-as fi dictat sa faca: sa fie ridicol si se sacrifice pe sine (si in subsidiar pe „biata” Elena Udrea, un personaj nu lipsit de calitati dar fara anvergura potrivita pentru politica mare sau (vai mie) pentru postura de presedinte de tara, alta decat Norvegia). Pana si conul Dorin, aka fostul poet Tudoran (propus aluziv ca canditat la presedentie ba de catre Tony, ba de catre Felix) ar fi putut sa fie mai nime-rit in post-ura de candidat prezidential (motiv pentru care a si ranas sarmanul asa de obsedat de Elena Udrea si de algerile pezidentiale). Dar asa insa, spic cu spic, patriei snop. Prezenta in cursa a Eleneiu Udrea contribuie la scaderea sanselor ca Victor Viorel sa se aleaga din primul tur. Incolo nimica.

     C-ati decis sa-o votati pe Elena Udrea nici nu ma mira, nici nu ma intriga. Votati-o. Treaba d-voastra. Important este sa nu votati cu Ponta. Noi avem toate motivele sa ne pastram prima optiune de vot pentru Monica Macovei si sa fim alaturi de cei aflati in „secta” omonima.

     Apreciază

    • stely said

     Mai exact am spus asa : „Nu exclud insa ca spre final, daca Monica Macovei va fi in avans fata de Elena Udrea, sa ma reorientez catre dumneaei. In fond( in politica) scopul scuza mijloacele. Voi avea destul fler sa vad ce fel de strategie se va adopta si voi actiona in functie de ea . Deocamdata, Traian Basescu a spus despre cele doua doamne candiate ca sunt cele mai bune, la fel de bataioase si motivate.In ce-l priveste pe Cristian Diaconescu vad ca si-a gasit deja un sponsor, eu insa merg pe “directia” data de Traian Basescu (Elena sau Monica)”

     In concluzie , „decizia ” mea nu este batuta in cuie . ‘Om vedea ce surprize ‘or mai aparea pina la alegeri… ca de aparut sigur vor aparea.
     Apropo, opinia dvs se aseamana cu a lui „lucid , pe care am citit-o pe „Contributors” la un articol taios despre Traian Basescu si parasirea electoratului lui . Eiii, poate d-voastra l-ati parasit, eu insa nu.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Faptul ca unii l-ar fi parasit pe Traian Basescu si/sau ca altii nu l-ar fi parasit este lipsit de orice consistenta semantica. Nu inseamna nimic in planul realitatii. Lucrurile se intorc la punctul de plecare care n-au prea mare legatura cu Traian Basescu per se. Ceea ce nu inseamna insa ca atasamentele sentimentale n-ar avea chic-ul lor. Ca fapt divers, pentru noi unul dintre modurile in care s-ar putea trada efigia (lui) Traian Basescu consta in a vota cu Elena Udrea sau in a urma adlitteram ce spune Traian Basescu in contra lui Traian Basescu. Sebastian cam are dreptate.

     Apreciază

    • stely said

     L-am adus aici pe „lucid „. Hmm…imi place cum il pune usurel la punct pe Paul Aligica.

     lucid spune:
     20/08/2014 la 23:45
     Corect este Basescu SI-A ANULAT contractul cu alegatorii lasandu-le libertatea de a alege pe cine doresc. Daca erai mai atent, Aligica, ai fi auzit ca el doar va sprijini campania lui nutzi ex-cocos si spera ca ea sa obtina mai multe voturi decat PMP in mai, deci nu 6% ci 7,8%. Basescu a procedat corect tactic, lipindu-i eticheta cu numele sau lui madam udrea pentru a o face paratraznetul antibasismului pontist si a o utiliza pe post de kamikaze anti-pontist in campanie. Unde se va duce electoratul lui Basescu? Este evident ca la Monica Macovei pentru ca acest electorat a fost mereu in majoritate anti-bandele de borfashi care isi zic partide politice – TOATE. Electoratul lui Basescu nu va vota niciodata pe sasalaul uslinos (acum trei luni era la un pas sa fie adjunctul lui Ponta). Un sondaj recent arata ca 80% din electoratul lui Basescu va sta acasa in turul doi in caz de meci Ponta-Iohannis.
     MONICA MACOVEI pentru ca e anti-clasa politica actuala. Capisci, Aligica?

     Apreciază

    • stely said

     Hopaaa , tot acolo l-am gasit si pe „Tony „… si spune si el de bine . 🙂

     Tony spune:
     21/08/2014 la 11:56
     Traian Băsescu are dreptul să opteze pentru orice “urmaş” doreşte, după cum susţinătorii sunt liberi să-i accepte sau nu “moştenirea”.
     Însă adevărul e că, discipolul, continuatorul cel mai firesc, cel mai asemănător cu Traian Băsescu nu este Monica Macovei sau Cristian Diaconescu, ci Elena Udrea.

     Pe de altă parte, orice om este supus greşelii. Inclusiv Traian Băsescu. Se poate ca el să greşească cu alegerea lui. Dar DACĂ nu greşeşte?
     Tolerarea candidaturii “independente” a Monică Macovei de către Blaga şi Iohannis este cel puţin suspectă.

     Apreciază

    • stely said

     Ha, mai este (tot acolo) unul plin de franchete si amuzant .. .Spune ca o voteza pe Elena Udrea pentru sânii ei. Este insa cam lung si nu- l pun aici .
     Dar hai , ca nu ma pot abtine sa dau un mic fragment :

     „Ei bine, deşi nu o agreez deloc pe Udrea, deşi găsesc P(i)MP a fi un soi de partid-borsetă ridicol de gonflată, deşi sunt conştient că loja lui Băsescu stă prost cu resursele umane, deşi imi este evident că valorile mele de dreapta nu-s deloc impărtăşite de gaşca lui Udrea, ei bine, cu toate acestea iată că Băsescu a reuşit să mă pună pe gânduri şi să mă determine să iau in calcul opţiunea candidatului Udrea. De ce? culmea, is mai multe motive.

     3. Pentru că este planturoasă. Da, pentru fizic. Ceea ce resping atâţia indivizi ca element de frivolitate este in realitate deosebit de important in politică. Şi nu, nu (mai) este frumoasă, ci planturoasă, trainică, iar corpul ei masiv indică sănătate, putere, dinamism, la fel ca şi Ponta, de altfel, trebuie să-i recunoaştem şi lui meritele. Oamenii, in majoritatea lor, au prejudecăţi şi preferinţe ridicole, dar astea le ghidează alegerile, mai ales in lipsa unui set de valori bine conturate. Votează cu unu pentru că are un rânjet larg ce indeamnă la veselie, cu altu pentru că are o ţăcălie gâdilicioasă, cu altu pentru că expune o chelie nepăsătoare cu care se-mpacă bine. Udrea poate fi votată exclusiv pentru sânii dumneai. E un fapt. La capitolul “fizic şi semnalmente ieşite din comun” stă mult mai bine decât johannis sau macovei, ca să nu mai vorbim de diaconescu, un individ care dă bine la sindrofii cu diplomaţi dar este uitat de popor la 10 secunde după ce s-a terminat ştirea. Dacă sânii contează pentru atâta lume, cine sunt eu să-i minimalizez sau efectiv să-i elimin din dezbaterea politică prin demonizarea expunerii lor prin decolteuri generoase? din contră, e foarte bine că sânii Elenei s-au iţit pe scena politică ca să sufoce cu volumul lor moaca pufoasă a flăcăului adorat de babele din Oltenia.

     Ca atare, contemplînd carapacea rezistentă a candidatei pmp, spre uimirea mea, s-ar putea să ies totuşi la vot şi să o votez pe Udrea. M-a convins Băsescu. Şi da, mi-a plăcut mult manevra asta de separare a apelor precum şi reacţiile spectatorilor, intrigaţi şi dezamăgiţi, deşi, in fond a fost menită să potenţeze celălalt candidat rezonabil, Monica Macovei”

     P,S. Daca vreti il gasiti pe tot aici :
     euNuke spune: 21/08/2014 la 12:58

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe

     LIKE pentru:

     „Ca fapt divers, pentru noi unul dintre modurile in care s-ar putea trada EFIGIA (lui) Traian Basescu consta in a vota cu Elena Udrea sau in A URMA ADLITTERAM CE SPUNE TRAIAN BĂSESCU in contra lui Traian Basescu” (sublinierile mele).

     PS. „Snop cu snop, patriei claie”. Apropo de „Dar asa insa, spic cu spic, patriei snop”.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     ERATA: AD LITTERAM. Scuze!

     Apreciază

    • stely said

     Marturisesc ca sunt o feminista . Si asta am constatat-o nu de azi de ieri ci de foarte mult timp. Nu stiam insa de unde vine feminismul meu . Acum, dupa ce am citit zeci de articole, comentarii care mai de care mai usturatoare la adresa candidatei PMP la presedintia tarii si a lui Traian Basescu si, dupa ce am citit un comentariu pe facebook , apoi altul pe „Hanul Muschetarilor” cit se poate de elocvente (amindoua) mi-a venit in minte nuvela „Bulgare de Seu ” scrisa de Guy de Maupassant.

     Acestea sunt comentariile cu pricina :

     1.“Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru“, a spus ieri Baconschi….”

     2.“Toparlania distruge România.. Neamul prost s-a cocoţat pe platouri, pe funcţii ministeriale, pe candidaturi la preşedinţie. Tot ce era mai obscur, mai necioplit şi mai fals a ieşit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă (Elena Udrea) dă lecţii poporului român.” , declară azi Teodor Baconschi.

     Nu este cazul sa va spun ca prima zicere a d-lui Baconschi ( stinjenitoare chiar si pentru mine) a stirnit la vremea respectiva stupefactie si dezgust, mai ales ca multi intuiau ca la mijloc se afla un mare interes…interes ce l-a facut sa stea mult aproape, atit de Elena Udrea, cit si de Traian Basescu. Dupa ce insa interesul nu s-a materializat, domnul Baconschi si-a schimbat brusc opiniile, nesfiindu-se sa le faca publice atunci cind a avut ocazia, ca de exemplu , dupa ce Presedintele Traian Basescu si-a anuntat sustinerea fata de candidata PMP la presedintia tarii -Elena Udrea- redate de mine in al doilea comentariu mai sus.

     Nu stiu daca este cazul sa spun motivul pentru care mi-a venit in minte nuvela lui Guy de Maupassant . Ce pot spune este faptul ca am facut fara sa vreau asemanarea intre eroina nuvelei , care consimte la rugamintile fierbinti ale tovarasilor de calatorie, sa-i cedeze acelui ofiter prusac , un ocupant strain pe care il ura ca, după aceea, acestia să o privească plini de dispreț. Modul cum s-au purtat imbuibatii aceia m-a revoltat la culme, chiar daca eram o copila la vremea cind am citit nuvela . Le salvase vietile si in loc de recunostinta si compasiune au trata-o ca pe o târfa. Poate veti crede ca este cam fortata asemanarea mea, dar eu asa simt din ce am citat mai sus. Deasemenea, intrevad din comentariile( cinice ) nu putine si pline de speranta ale unora , care vor accepta si chiar poate o vor ruga ( pe Elena Udrea) sa se lase terfelita de toti misoginii , cinicii si egoistii ca, dupa aceea, sa-i puna pe tava „patrioatei „Monica , voturile celor care nu vad altceva (bun ) la ea, decit femeia frivola (tirfa ) asa cum de fapt o spune fara sfiala Teodor Baconschi.
     Trebuie sa va spun ca daca se va intimpla ce poate sper si eu, dar numai daca strategia este bine gindita, ca Elena Udrea sa contribuie cu ajutorul voturilor adunate de ea, cu sacrificii mult mai mari decit terfelirea, la stoparea ajungerii lui Ponta la presedintia tatii, am sa am fata de aceia care o denigreaza acum pe Elena Udrea aceleasi sentimente de dispret.Punct.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cred ca exagerati. Nu cred c-o denigreaza nimeni pe Elena Udrea… Cel mult se exagereaza. C-asa-i in politica. Inconsistenta aparenta a lui Baconschi (un personaj controversat) n-o poate face pe Elena Udrea nici mai buna nici mai rea. Ea ramane ceea ce este.

     Nu pot sa nu ma intreb ce veti face daca se va intimpla invers, ceea ce poate nu doriti nici d-voastra, dar numai daca strategia este prost gindita, ca Elena Udrea contribuind prin voturilor adunate de ea, cu sacrificii mult mai mari decit terfelirea, sa nu poata stopa ajungerea lui Ponta la presedintia tarii. O sa aveti atunci fata de aceia care o „denigreaza” acum pe Elena Udrea aceleasi sentimente de respect? Semnul intrebarii. (Punctul e de la Corabia, sa avem pardon).

     Sensul alegerilor prezidentiale nu este stoparea cu orice pret a vreunui candidat ci alegerea celui mai potrivit presedinte (potrivit cu poporul, cu tara, cu contextul, cu continentul, cu istoria) dinte cei disponibili pe piata. In mod bizar (si pe alocuri uluitor) unii si-au transferat simpatia pentru Ceausescu (da, da) catre Iliescu, apoi catre Nastase (pentru ca asa a zs Iliescu) si mai apoi catre Ponta (pentru ca asa a zis Nastase, nu si Iliescu) – un capitol de psiho-patologie sociala dintre cele mai interesante. Altii se straduiesc sa tina pasul cu anti-pariculele lor in contra-partida, transferandu-si neconditionat simpatia pentru Traian Basescu care cine zice el.

     P.S. Daca in turul doi se va ajunge in sitauatia de a alege intre Ponta si Tariceanu cum veti proceda? De curiozitate.

     Apreciază

    • stely said

     A DENIGRÁ ~éz tranz. (persoane) A vorbi de rău; a huli; a ponegri; a ponosi; a blama; a defăima; a cleveti; a calomnia; a bârfi. /<fr. dénigrer, lat. denigrare.
     Poate ca nu am citit amindoi aceleasi comentarii pe bloguri sau forumuri, motiv pentru care ati ajuns la concluzia ca am exagerat. Prin urmare , citind definitia din DEX a verbului "a denigra" ati putea spune ca nu ati intilnit in calea dvs nici un cuvint de rau, defaimator, calomniator, hulitor etc. la adresa doamnei Elena Udrea ? Nici macar in comentariul domnului Baconschi ? Bun, nu am de gind sa insist pe tema asta , intrucit nu vreau sa par o fana inraita a dumneaei. Am sarit in apararea ei, asa cum am spus, dintr-un fel de feminism, pe care de altfel mi l-am manifestat de fiecare data cind a fost blamata . Dar am sa va raspund la intrebarea (pe care nu v-o puteti reprima) anume, daca in caz ca Ponta va cistiga alegerile ("puschia pe limba ta") cu toate voturile Elenei Udrea si strategia respectata, aceea ca cel/cea care are mai putine voturi sa iasa din cursa spre a inlatura primul pericol( periclitarea locului doi al candidatului dreaptei ) voi avea nu "aceleasi sentimente de dispret" dar nici de respect. Ii voi trata ca atare ( ca pe niste misogini). Va intreb si eu : daca dintre cei 4 candidati ai dreptei, iar trei dintre ei vor avea voturi mai putine decit al patrulea, care nici el nu va avea cit sa fie pe locul doi sau va fi pe muchie , printre cei trei aflandu-se si Monica Macovei, dvs ce veti face ? Veti vrea sa iasa din cursa, iar votul pe care l-ati fi dat dumneaei il veti acorda aceluia care va ramane in cursa ? Eu il voi da oricaruia dintre ei, iar daca cu toate acestea va fi Tariceanu voi sta acasa . Doamne fereste !!! (semne de exclamare si 😯
     P.S.M-ati "lovit" cu comparatia "punctului". 🙂 Am vazut ca nu va plac imitatiile …de nici un fel.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cred c-ar trebui sa facem o distinctie intre „persoana” Udrea si „personajul” Udrea. Ceea ce despre persoana poate parea denigrare, despre personaj este purul adevar prin deplina sa plauzibilitate. Perceptia despre „personajul” Udrea nu este nici gresita, nici denigratoare ci cel mult exagerate pe alocuri in context politic. Si inca ceva… Daca Elena Udrea va lua mai multe (chiar si mult mai multe) voturi decat Monica Macovei, n-as reusi sa gasesc in acest detaliu vreo cat de mica ratiune de a-mi ameliora impresia despre personajul Udrea.. ci cel mult argumente sa-mi consolidez impresia despre alegatorul român. Senzatia mea este ca d-voastra ii acordati un credit mult exagerat doar din faptul ca ea se declara cu toata gura prlungirea lui Traian Basescu avand totodata binecuvantarea, aprobarea si confirmarea verbala (de prelungire) din partea prelungitului, toate pårându(-vå) dovezi consistente ca asa ar si fi. Dar nu e. Elena Udrea nici macar surgat de Traian Basescu n-ar putea sa fie, iar ca presedinte de tara (daca prin absurd ar ajunge asa ceva) ar fi o catastofa mai mare decat ar fi Ponta insusi. A se vedea Principiul lui Peter.

     P.S. N-as vrea sa va inchipuiti ca as detesta teribil personajul si/sau persoana Elenei Udrea (este un model de succes… prin ambitie), iar intrarea ei in competitie pentru presedintie este (poate fi) utilå, omul potrivit, la locul potrivit, in confuzia politica damboviteana din totdeauana (cu exceptia epocii de aur in care lucrurile erau de o claritate cristalina, sub aspect electoral).

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl Goe

     LIKE pentru:

     1. „Elena Udrea nici macar surgat de Traian Basescu n-ar putea sa fie, iar ca presedinte de tara (daca prin absurd ar ajunge asa ceva) ar fi o catastofa mai mare decat ar fi Ponta insusi. A se vedea Principiul lui Peter”.

     PS: ERATA: surogat.

     2. „N-as vrea sa va inchipuiti ca as detesta teribil personajul si/sau persoana Elenei Udrea (este un model de succes… prin ambitie), iar intrarea ei in competitie pentru presedintie este (poate fi) utilå, omul potrivit, la locul potrivit, in confuzia politica damboviteana din totdeauana”.

     Apreciază

    • stely said

     ” Senzatia mea este ca d-voastra ii acordati un credit mult exagerat doar din faptul ca ea se declara cu toata gura prelungirea lui Traian Basescu avand totodata binecuvantarea, aprobarea si confirmarea verbala (de prelungire) din partea prelungitului, toate pårându(-vå) dovezi consistente ca asa ar si fi.”

     Nu stiu de ce ati ramas cu respectiva „senzatie ” . Desi mi-am exprimat disponibilitatea de a fi flexibila in ce priveste optiunea mea de vot ma simt nevoita sa revin . Prin urmare iata ce spuneam :

     “Nu exclud insa ca spre final, daca Monica Macovei va fi in avans fata de Elena Udrea, sa ma reorientez catre dumneaei. In fond( in politica) scopul scuza mijloacele. Voi avea destul fler sa vad ce fel de strategie se va adopta si voi actiona in functie de ea . Deocamdata, Traian Basescu a spus despre cele doua doamne candiate ca sunt cele mai bune, la fel de bataioase si motivate.
     In concluzie , “decizia ” mea nu este batuta in cuie . ‘Om vedea ce surprize ‘or mai aparea pina la alegeri… ca de aparut sigur vor aparea.”

     Asadar, daca ar fi vorba numai de „binecuvintarea, aprobarea si confirmarea ” lui Traian Basescu ,iata ca dumnealui o „prelungeste” si asupra Monicai Macovei. Nu sunt captiva optiunii Udrea . In schimb d-voastra dupa cum singur ati spus nu veti vota cu altcineva in afara de Monica Macovei, cu riscul sa ajunga in turul doi Ponta si Tariceanu.Daca am inteles gresit va rog sa-mi spuneti.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Nu, n-ati inteles gresit. Ati inteles exact. In cazul in care Monica Macovei va ramane in cursa pana la sfarsit, da, asa am de gand sa procedez, sa-i acord votul meu in turul intâi, in orice circumstantze. Pe moment nici nu se afla motive intemeiate care sa ma faca sa cred ca ar exista sanse serioase ca printr-o asemenea optiune sa fie sporite periculos (tocmai) sansele ca Tariceanu sa ajunga in turul doi si asta inca taman pentru ca n-as vota-o pe Elena Udrea. O asemenea posibilitate este sub 1 la mie. Dar chiar si daca, odata cu apropierea datei alegerilor cine stie ce evenimente improbabile ar spori aceste sanse tot asa as proceda. Nu prea cred ca ajungerea sau neajungerea unor politicieni intr-un post (fie el si de presedinte) ar merita sa fie slujita cu orice pretz. Votarea Elenei Udrea este un pretz prea mare care n-are de ce sa fie platit. Dragostea noastra pentru dreptul la libera exprimare nu ne poate ingadui constrangeri atat de categorice. Ar fi in dezacord cu spiritul Arcei lui Goe si aduce cu ceea ce fac unii ca sa nu fie banati sau certati cand posteaza pe bloguri dandu-se usor dupa vânt si cuvânt. Ce naiba, Elena Udrea este o carcasa goala de talia lui Crin Antonescu sau Sorin Iliesiu, cå doar n-om ajunge sa votam doar ca sa votam.

     Apreciază

    • INTJ said

     doar n-om ajunge sa votam doar ca sa votam” … da, n-om ajunge pentru ca exact asta facem din ’89. oricum, imo va agitati degeaba: copy/paste va fi urmatorul presedinte.

     Apreciază

    • stely said

     Mda, de la mine nu veti „pupa” nici un „like”. Are cine sa vi-l dea 🙂 Ponta ar fi foarte fericit ca sa va fie Presedinte.( mai ales ca il veti ajuta ) Va fi „raul cel mic” cu o carcasa ceva mai plina … decit a Elenei Udrea, a lui Iohannis sau Cristian Diaconescu. Spunea cineva din lista mea de prieteni, ca macar un vot in plus sa fie peste 50% de partea unuia dintre cei patru candidati de dreapta.Si eu am fost de acord. Apropo, despre Catalin Predoiu ce spuneti ?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @INTJ – Eee, wow…Se pare ca nicio agitatie nu este degeaba de vreme ce-i poate starni si pe altii sa se agite in contra agitatiei…

     @Stely – Presupun ca mesajul imi este adresat mie nu d-lui INTJ. Fiti senina. Nu-l voi ajuta in niciun fel pe Ponta sa devina presedinte. Este posibil insa sa-l ajute cei care lasandu-se pacaliti de manipulari si sondaje isi pun sperante in epigonii lui Ponta (Udrea, Diaconestii, Klaus)… Ponta zice ca spera sa primeasca in turul inati 40% (cu ajutorul partidelor si televiziunilor sale) fara sa se forteze si sa se dea-n dezbateri. Foarte bine. Exista sansa unica pentru a transa alegerile din primul tur: 60% pentru Monica Macovei, candidat unic al… (nu, nu al dreptei, ce dreapta?) ci al opozitiei fata de PSD. Timp ar fi suficient pentru ca toti cei iluminabili sa se ilumineze pana atunci.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Despre Catalin Predoiu? Ce sa zic? Ar fi bun sa-i fie vice-presedinte lui Klaus Johannis. E cam de talia lui Teodor Baconschi dar un pic mai jos.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe

     LIKE SPECIAL pentru:

     „Exista sansa unica pentru a transa alegerile din primul tur: 60% pentru Monica Macovei, candidat unic al… (nu, NU AL DREPTEI, CE DREAPTA?) ci AL OPOZIȚIEI FAȚĂ DE PSD. Timp ar fi suficient pentru ca toti cei iluminabili sa se ilumineze pana atunci” (sublinierile mele).

     Apreciază

    • INTJ said

     @Dl.Goe … nu m-am agitat deloc, doar am incercat (la indirectul dvs. indemn) sa-mi raspund la intrebarea: „ce am votat (cu totii) pana acum?” … ca „de ce (n-)am votat cum (n-)am votat?” deja stim.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @INTJ – Era doar un fel de a spune… asa in oglinda, vizavi de pseudo-agitatia noastra in contra lui copy-paste. In rest nu. Caci nici noi nu ne agitam defel (daca la noi va refereati). Ne bucura sa va re-vedem neschimbat, sanatos, voios si indiferent la detaliile neesentiale (care compun segmentul politkon al modestelor noastre existentete).

     Apreciază

    • stely said

     Yeees , acum voi da cite un ” like” la fiecare … Hai noroc si La mai mare !! 🙂 Adica (serios!!) mai mult de 60% pentru Monica Macovei ( 60 + 1).

     Apreciază

    • stely said

     Inca una si ma ..culc :

     Mărturisesc sincer că ideea înlocuirii lui Klaus Iohannis înainte de intrarea în alegerile prezidențiale mi-a dat-o un bun prieten, cunoscător în profunzime al manevrelor dâmbovițene, acum vreo săptămână. Îl mai auzisem și pe Horia Alexandrescu enunțând această teorie, dar nu mă convinsese. Însă scenariul propus de bunul meu prieten părea mult mai accesibil. Și de atunci am început să sap în jurul ipotezei. Așa am descoperit găurile din cașcavalul candidaturii Monicăi Macovei. O parte le-am expus.

     Mai vreți un element? Consultantul ei de campanie este nimeni altul decât Nino Saviano, fostul consultant politic angajat de PDL pentru candidatura lui Cătălin Predoiu. Altă ciudățenie, nu? Cine-l plătește pe Nino Saviano, tot PDL? Vorbim de un onorariu de 25.000 de euro pe lună. Trecerea sa la Monica Macovei s-a produs de acum două luni, când a venit cu ideea să se lanseze ideea candidaturii pe FB, de către un grup de „susținători anonimi”, pentru a părea că românii o doresc, nu invers. Colaborarea continuă, iar eu nu am cunoscut nici un specialist în campanii care să lucreze pe gratis. Nici măcar pentru Nelson Mandela, sau urmașii săi…

     http://www.evz.ro/despre-candidatura-capcana-a-monicai-macovei-si-daca-klaus-iohannis-se-retrage-si-ii-ia-locul-monica-
     macovei.html

     P.S. Acum vad pe ce s-a bazat optimismul D-lui Goe. Zau, m-a cuprins si pe mine !
     PPS. Cititi si comentariile.. . emulatie mare pe forumul ziarului EVZ la acest articol al lui Dan Andronic.

     Apreciază

   • Marginalia non turpia said

    @Dl. Goe

    LIKE pentru:
    1. „Nu prea cred ca ajungerea sau neajungerea unor politicieni intr-un post (fie el si de presedinte) ar merita sa fie slujita cu orice pretz”.
    2. „Dragostea noastra pentru dreptul la libera exprimare nu ne poate ingadui constrangeri atat de categorice”.

    Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Desi mi-au placut multe dintre filmele in care a jucat Robin Williams, nu mi-a placut niciodata in mod special de actorul Robin Williams. Mi s-a parut mereu ca are ceva fals, fortat, ca nu este un actor nascut ci facut, pre-facut. Totusi cred ca ramane de admirat felul in care a reusit sa-si acopere tristetea congenitala, depresia, cu o masca vesela, capabila sa straneasca hazul daca nu-l priveai prea atent. Poate ca pana la urma unul dintre felurile in care un actor e/devine actor rezida in felul in care reuseste sa-si ascunda sau sa-si converteasca natura. S-a prefacut ca este un mare actor, dar a facut acest lucru cu multa genialitate si ingeniozitate, credibil…

  „Poti fi cel mai extraordinar tip din lume si inca poti fi trist, sa nu faci fata vietii”, a spus el in anul 2011 intr-un moment de reflectie.

  Robin Williams a murit: Viata actorului, in cele mai bune imagini (Galerie foto)

  Apreciază

 6. Marginalia non turpia said

  @ Dl. Goe

  Nu suntem și nu vom fi „prieteni” de nici un fel, niciodată, nicăieri, nicicum.

  DAR

  Vă felicit pentru intenția de vot. Din toată inima!

  Este și a mea, de cum am auzit că MM candidează.

  Mulțumesc. Chiar MULȚUMESC! „Dușmanii” se pot trezi uneori de aceeași parte a baricadei.

  PS. Nu voi face alte comentarii.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Marginalia Non Turpia

   Nu suntem și nu vom fi „dusmani” de nici un fel, niciodată, nicăieri, nicicum.

   DAR

   Ne bucura ca ati cedat ispitei de a va exprima liber opinia, pe aceasta tema, in acest spatiu in care v-ati construit cu migala atatea constrangeri. Si ne bucura desigur sa auzim ca intentionati sa o votati pe Monica Macovei, cu atat mai mult (sau mai putin) cu cat pentru noi, ca si pentru d-voastra, optiunea politica, constituie ultimul dintre detaliile care n-ar putea influenta in acceptarea/respingerea prieteniilor sau dusmaniilor.

   PS. Veti face si alte comentarii.

   Apreciază

 7. Marginalia non turpia said

  @Dl. Goe
  Da, mai postez acum ceva. Ați anticipat corect!
  E nevoie de o precizare. O fac.

  Am fost „golan” purtător de ecuson în Piața Universității. Ca golan, am votat în Duminica Orbului, 1990, Ion Rațiu, cu tot cu papion.

  Golanii pot avea opțiuni de vot extrem de inteligente.

  Acum, vom golăni – pentru scurt timp – împreună, votând Monica Macovei.

  Enjoy!

  PS. Sper că nu vă deranjează titlul nobiliar de „golan”. Mă bazez pe umorul dvs. genuin.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Inca dupa ce am comentat precedentul d-voastra mesaj am ramas cu senzatia cå, din neglijenta, am ratat unele dintre accentele necesare, insistand pe termenul „dusmanie” si ignorand „baricada”. Mesajul d-voastra de acum imi da posibilitatea sa accentuez ca intentia noastra individuala de a vota cu Monica Macovei la proximele alegeri prezidentiale nu ne plaseza de vreo parte sau de alta a vreunei baricade. Nu ne aflam pe baricade si nu militam explicit pentru Monica Macovei sau in contra vreunui (alt) candidat anume. Ne exprimam si noi liber o opinie in acest spatiu al exprimarii (deocamdata) libere, considerand ca exprimarea ei este in deplin acord armonic cu Arca lui Goe si cu contextul in care aceasta arca se afla momentan si nu pentru a forma sau consolida curete de opinie sau pentru a atrage prozeliti sau anti-prozeliti ori pentru a forma gåsti organizate „ideologic” in jurul ideii de „Monica Macovei”. Prin urmare titlul nobiliar de „golan” nu ne poate deranja catusi de putin, dupa cum nu ne poate nici avantaja in vreun fel, dar de amuzat desigur ca ne amuza, cu masura. Totusi trebuie mentionat ca noi, dl.Goe golanim indiviual si independent nu „impreuna” (cu altii sau cu altcineva). Ideea gregaritatii virtuale pe criterii de optiuni politice in realitatea nevirtuala ne repugna, ca sa zic asa… Prin urmare nu va faceti griji. Scurtul timp in care vom golani impreuna este foarte scurt. Si anume egal cu zero. In compensatie este insa posibil ca o vreme sa golanim individual pe directii cvasi-paralele catre un punct de convergenta imaginar. Cu siguranta ca materializarea sau nematerializarea acelei convergente (momentan) imaginare, in planul realitatii independente de cuvantatoarele „cu” sau „de pe” bloguri, nu va putea influenta decisiv evolutia inevitabila a relatiilor dintre „Marginalia Non Turpia” si „Dl.Goe”, ori natura acestor relatii.

   P.S. De altfel sunt sigur ca votam in circumscriptii diferite… adica separat. Cupeu separat care va sa zica. Tragem perdeluta si votam pana dincolo de Filiasi, candidatul cel mai bun pentru noi…

   Apreciază

 8. stely said

  http://www.evz.ro/prostia-colectiva-visul-comicului-si-pericolul.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Simplu si la obiect !

   Apreciază

   • stely said

    …si aici ceva on topic, la fel de simplu si la obiect.

    http://www.evz.ro/pariul-ratat-al-lui-traian-basescu.html

    P.S. Am postat primul link mai intai pe un blog unde am crezut ca este (mai) potrivit 😉 la tema respectiva. A fost o intentie de a provoca reactii din partea bloggerului si a unor comentatori avizati. De fapt am vrut sa-i provoc pe unii dintre ei, sa-si argumenteze cu curaj „optiunea de vot extrem de inteligenta” de a vota cu Monica Macovei, acolo unde se face promovarea cu multa râvna „raului cel mic” -Victor Ponta – precum si a lui Mihai Gâdea un” netocrat desavirsit peste Antenele lui Voiculescu (un infractor dovedit)”.
    Insa demersul meu nu a avut succes. Au tacut mâlc . Doar vechea „noastra” cunostinta („a”mic ) a spus ceva( de sanchi) facindu-se ca nu pricepe aluzia mea . Apropo, mi s-a parut ciudat ca acel UN „a” a fost acolo mai prietenos cu mine decit aici. Oare de ce ?

    Apreciază

 9. Marginalia non turpia said

  @Dl.Goe

  Sunt de acord cu tot ce spuneți. Mi se pare PERFECT.
  Mulțumesc pentru înțelegerea empatică.
  Mulțumesc pentru umor.

  Apreciază

  • Marginalia non turpia said

   @Dl.Goe,PS. (Mereu uit, din mare grabă, câte ceva).

   1.Mai rămâne să rezolvați problemuța prezenței mele în blogroll.
   Contrazice un pic ideea de non-intersecție, imho.
   În context, firească ar fi ștergerea, imho.

   2.Când ceva scris de dvs. îmi va plăcea, nu mă voi sfii să o afirm. Mă bucur că asta nu vă poate afecta libertatea de golăneală individuală.

   3. Repet adevărul meu subiectiv:

   „Nu (am fost), nu suntem și nu vom fi „prieteni” de nici un fel, niciodată, nicăieri, nicicum”. Nici măcar „prieteni dușmănoși”. Putem însă avea opinii comune. Putem vedea și binele, nu doar răul, la non-prieteni. O putem afirma civilizat. Mie una, îmi place să disociez criteriile.

   BLOGĂREALĂ SPORNICĂ VĂ DORESC!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Pomenirea sau prezenta unor ancore la vedere (in blogroll sau in alte zone publice ale arcei) catre alte locuri si/sau catre alte timpuri nu denota in niciun fel agregare sau intersectie ci cel mult raporturi relationale vagi si atemporale, consemnate in acord cu logica naturala a ideii de blog (un soi de jurnal slujit de un instrumentar ceva mai sofisticat). „Blogul” de fata fiind o arca (o ambarcatiune) cu atat mai mult se presupune ca trebuie sa aiba un jurnal de bord in care consenarile se acumuleaza cronologic si ireversibil, in acord cu regulile deontologiei si cu legile entropiei, universal valabile. Slabi de inger(i) trebuie sa fie cei care, dezicandu-se de intamplarile lor din trecut (de ei insisi defapt), se apuca sa mistifice trecutul incercand sa-i altereze semnele materiale prelungite in prezent. Prin urmare daca in vreun moment anume a existat vreo logica pentru ca niste vorbe sa fie spuse ori pentru ca niste ancore sa fie consemnate, cu necesitate, atunci acestea raman definitive. Vorbele spuse sunt spuse pentru totdeauna. Ceea ce exista la un moment dat exista pentru totdeauana, localizat in falia spatio-temporala in care a apucat sa existe, indiferent cat s-ar stradui „ulterioritatea” sa-i stearga urmele (prelungirea acelor existente efemere inspre eternitate). Toate ancorele care au existat vreodata in blogroll-ul arcei continua sa existe consemnate ca atare in jurnalul de bord al navei, fara ca existenta acestor simple consemnari sa presupuna vreo obligatie, vreo constrangere sau sa denote agregare, intersectie etc. in vreun prezent. La mijloc trebuie sa fie o persistenta eroare de interpretare a simbolurilor si simbolismului. Link-ul catre blogul „Marginalia” nu este blogul Marginalia, dupa cum blogul Marginalia nu este Marginalia, dupa cum Marginalia nu este „Carmen-Maria Mecu”, dupa cum „carmenmariamecu” nu sunteti d-voastra… Existenta acelui simbol in blogroll nu contrazice nimic (cu nimic). Semnificatia pe care (se pare) ca o acordati d-voastra acelei prezente ar capata o oarecare consistenta abia daca as da curs in mod activ solicitarii d-voastra si m-as apuca din senin sa-mi editez blogroll-ul. Nu ma astep ca cineva care scrie si publica din abundenta cuvinte pentru ca apoi sa revina si sa le stearga imaginadu-si ca astfel le-ar de-publica, sa inteleaga si sa accepte ce-am zis mai sus. Am consemnat insa ca sa fie consemnat si ca eventual sa nu mai apara zvonuri despre iluzorii promisiuni pe care le-am fi facut noi, dl.Goe, in contra libertatii de exprimae nu numai depline dar si definitve. Cenzori actvi sau retroactivi s-or gasi destui prin alte parti.

    Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     Mulțumesc pentru acest laborios răspuns.

     Deși, cea mai frumoasă imagine pentru proliferarea memoriei ca un cancer am întâlnit-o la Ivasiuc.

     În rest, numai bine!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ah, se pare ca n-a fost indeajuns de laborios.

     Ce-i al lui Ivasiuc este al lui Ivasiuc si e pus deoparte. In ciuda unor aparente aparentze, pledoaria noastra nu slujea „proliferarea memoriei” ci dimpotriva a uitarii, a cele mai depline, desavarsite su definitive uitari care face totalmente inutila actualizarea,cosmetizarea ori anihilarea oricaror vestigii. Vestigii carora, privindu-le, nu le-am mai putea asocia nimic din trecutele esente ci cel mult am putea sa gasim resorturile estetice care le integreaza in prezent in peisajul prezent;

     „Marea loveste digul pe care in seara aceea
     n-am avut curajul sa mergem pana la capat. Piatra uda
     luneca si, la un pas de noi, era rupta. Daca eram neatenti,
     ne puteam prabusi in apa ce fierbea dedesupt.
     Dar am fost atenti. Ca totdeauna. Atat de atenti
     incat intr-o zi vom renunta sa mai patrundem pe dig.
     Ne vom multumi sa ne-aducem aminte de el,
     apoi ne vom aduce aminte mai rar
     si il vom uita in cele din urma,
     vom uita ca-ntr-o seara eram poate hotarati sa mergem la capat.
     Acum chiar daca as merge pe dig,
     nu mai pot s-o fac decat singur. Pot aluneca
     sau pot inainta curajos. E totuna.

     Si-as vrea sa uit in ce zi ma aflu, in ce an si unde,
     sa ascult marea lovindu-se intr-una de dig, sa ma intreb
     cine sunt, ce varsta am si ce caut aici.
     Si de ce m-am oprit in fata acestui dig,
     ca si cum l-as cunoaste?
     .

     Unii ar prefera sa demoleze digul… 🙂 demolarea, paliativ in calea proliferarii (maligne) a memoriei (maligne) ca mijloc de transport perpetuu al trecutelor „depresii” si „regrete” din trecut in prezent, in prezent, in prezent. Demolati digul si va ramane golful, oceanul, universul sa mosteneasca amintirea trecutelor amaraciuni si sa vi le reaminteasca. Va trebui apoi sa demolam golful, oceanul, universul (care, ca si digul, n-au nicio vina) pentru incurcaturile simbolice in care ne putem complace in incercarea de a ne auto-absolvi, auto-demolandu-ne.

     D-na Stely, de exemplu, nu ne cere sa stergem vorbele grele pe care le vom fi spus despre dansa si nu numai ca nu cere dar nici nu are vreo apasare vizavi de existenta acelor vorbe scrise, ca reverberatii scazatoare ale unor realitati nu numai trecute dar si depasite. Faptul ca nu doreste sa le trimita in non-existenta ne spune ca d-na Stely este mult mai impacata cu sine insasi decat ar putea fi altii, altele…

     Apreciază

    • stely said

     @Dl Goe ,
     Daca ati fi stiut ca se va dezlantui un potop de ironii si injurii asupra mea, ati mai fi facut precizarile de mai sus ?
     Bunaoara, iata :
     „Ești inteligentă, împăcată cu tine și cu lumea, cultivată, cu competențe multiple, generoasă, rafinată.
     Iartă-mă că nu am observat singură aceste lucruri. (…) mi-a deschis capul.
     Iartă-mă pentru toate neajunsurile pe care ți le-am produs.
     AI DEVENIT MODELUL MEU UMAN.

     (…) m-a convins. Te admir FOR EVER!”

     P.S. Stati linistit m-am amuzat copios. 🙂

     Apreciază

    • stely said

     A, in loc de „injurii” am vrut sa spun „insinuari”… dar au fost si ele, insa in alt context
     P.S. Am averizat-o ….

     Apreciază

 10. Marginalia non turpia said

  @Dl. Goe

  Apreciez efortul dvs. de a produce un răspuns și mai laborios.

  Admir, cu empatie, tot ce admirați.

  Vă prețuiesc valorile.

  Vă doresc să vă bucurați în tihnă de ele.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Si eu va doresc asemenea.

   P.S. Uluitoare abilitatea si hotararea de a nu va dez-mintiti nehotararea. Ati acordat „like” texului despre Monica Macovei sau gestului de a prelua acest text. Nu l-ati acordat imediat, de indata ce l-ati constatat. Niste comentarii ulterioare v-au ajutat sa va hotarati sa acordati „like” (texului despre Monica Macovei sau gestului de a prelua acest text, nu conteaza). Alte comentarii, la fel ca si primele, intru-totul colaterale cu textul sau cu gestul preluarii textului, v-ai determinat mai apoi sa retrageti like”-ul acordat, totul echivaland cu un „unlike”. Meta-comunicare sa fie daca trebuie, dar macar sa respecte vectorul entropic al evolutiei in acord cu cumintenia si sanatatea mintala a universului in curs… Altminteri acest gen de ruperi de ritm ilogice in planul sub-meta-comunicarii nu vor putea evita stranirea hazului (de o parte) si a necazului (de celalta parte), ambele fenomene fiind cu auto-amplificare.

   Apreciază

   • Marginalia non turpia said

    Știu cine este Sabina Fati. Iar Vasile Petre Fati a fost un poet remarcabil, despre care iar știu câte ceva.

    Așadar, cugetând, mi s-a părut mai adecvat să-i dau doar ei acel LIKE, la sursă. Îl merita.

    Regret dacă v-am deziluzionat cumva prin gestul meu.

    Repet: vă admir opțiunea de vot.
    Pot admira un nick non-prieten pentru o alegere care îmi place, cum zisei.

    Dar, imho, LIKE pentru textul postat merita Sabina Fati.

    PS. Prietenul Eco ne învață să nu cedăm ispitei excesului de interpretare. Așadar, mă feresc să interpretez mesajele dvs.

    Cu mult respect. Noapte bună!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Oooo, „deziluzionat” n-ar putea fi tocmai termenul potrivit (…). Mai corect ar fi spus ca m-ati dat (oarecum nejustifcat) prilejul pentru a juca partitura „nedumeririi”… clarificatoare. Multumesc pentru clarificare. Meta-clarificare. Desigur ca textul Sabinei Fati este cel care merita „like”, prin urmare cei care au acordat „like” Arcei lui Goe in contul acestui text sunt in eroare. 🙂

     Noapte buna, desigur. Si somn usor.

     Apreciază

 11. stely said

  La Multi Ani, Maria Mecu ! Sanatate, bucurii si spor in tot ce ti le-ai propus spre realizare.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ne alaturam initiativei d-voastra si le uram si noi tuturor Mariilor, Marinelor, Marianelor, Marietelor, Måriutzelor, Marinilor, Marianilor, Marinusilor, care se intampla sa survoleze aceste fraze la multi ani cu ocazia onomasticii si cu prilejul Sfintei Maria, cu sanatate si bucurie. In mod special ii uram la multi ani si toate cele bune d-nei Carmen-MARIA, in calitate de sarbatorita si de veche si constanta observatoare si contributoare pe Arca ;ui Goe.

   Apreciază

 12. stely said

  sau chiar o …

  Apreciază

 13. stely said

  Va este dor de o noua patida de tenis ?

  Simona Halep (22 de ani, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2) va juca la noapte, ora 2:00, cu Maria Şarapova (27 de ani, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5), în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, în direct pe Dolce Sport .

  http://www.dolce-sport.ro/sporturi/tenis/live-video-simona-halep-maria-sarapova-cincinnati-38207/

  Apreciază

 14. stely said

  Simona a fost din nou invinsa de Maria Sharapova (6-3, 4-6, 4-6). Nu stiu cit de mult a contat, dar in ghemul decisiv, Simona a fost dezavantajata de o eroare ? de arbitraj. Pacat !

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Fara prea multe mofturi de exprimare se poate spune ca aceasta „șarapova” este o scroafa de sorginte sovietica, o creatura totalmente antipatica si dizgratioasa in infatisare, in gesturi, in comprtament, in atitudine si psihologie, in esenta ei intima. Felul in care se misca, felul in care se alinta, felul in care triseaza, pasii aia mici de fetita rasfatata (ditamai animalul), gesturile, mimica, uitatura, cautatura, toate ii tradeaza estenta de creatura nascuta si educata de catre niste parinti sovietici. E suficint s-o privesti un minut si sa-ti dai seama cu precizie ce e si de unde vine. Partea cea mai detestabila din ambalajul unui asemenea produs raman ignetele indecente cu care-si terorizeaza adversarele si spectaori, tragerile de timp si mai ales gesturile ritualice precum intoarcerea cu spatele catre adversara inainte de a servi sau a primi serva (aratarea curului, un soi de voodoo pentru intimidarea si/sau enervarea celor slabi de inger). Rareori mi-a fost dat sa vad expusa in public o creatura mai enervanta si mai detestabila decat aceasta „șarapovå”, a tuturor rusiilor, de o urâtzenie absoluta pe care „unii”, au declarat-o frumoasa din ratiuni pur comerciale. N-as face sex cu o asemenea creatura nici daca mi s-ar oferi in schimb un milion de euro. Dar, dincolo de toate astea, din pacate, trebuie spus ca in toate intalnirile pe care le-a castigat impotriva Simonei Halep a mertat victoria, castigand, pana la urma in mod justificat, pe merit. Desi „merit” n-ar fi tocmai integral cuvantul potrivit intrucat „merite colosale” pentru victoriilor acestei „șarapova” (nici ca se putea un nume mai potrivit pentru a descrie o asemenea creatura) ii apartin ii mare masura Simonei Halep care, expunandu-si in constant aceleasi slabiciuni (felul in care serveste, de ex), i-a oferit „scroafei” sansa s-o citeasca si sa profite. Din pacate Simona Halep n-are inca psihologia unei mari campioane si desi sta bine cu psihicul si cu concentrarea la scara mica, in joc, la nivelul fiecarei mingi, in mod paradoxal, la nivelul seturilor, al partidei si competitiilor in general, Simona are o labilitate psihica ingrijoratoare, ne reusind pana acum sa castige decat la mica ciupeala (in contextul in care in tenisul feminin, in afara de Serena Wiliams, nu mai exisata campiane veritabile cu un joc constant, precum erau odinioara Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Arantxa Sanchez ori Monica Seles). Simona nu are din pacate, cel putin deocamdata, detasarea de a ramane indiferenta la ritualurile voodoo ale scroafei sovietice imbracata la schepsis in roz pal. Din pacate pentu ea, Simpna Halep nici nu se afla pe lista (conspirativa) a promotorilor tenisului si nici nu are profilul si „originea sanatroasa” care sa o faca interesanta pentru sponzorii care au in cuvant greu in selectarea si promovarea campioanelor in tenis. Nici Monica Seles (o mare campioana) nu era pe lista lor si si-a sfarsit cariera injunghiata de un „fanatic” de bine. De altfel si Novak Djokovic a stat multa vreme in afara listei pana cand a trebuit sa fie admis acolo, vrand nevrand. Daca exista vreun model pe care Simona il are de urmat acela este a lui Novak Djokovic (nu cel al rasfatatului Roger Federer, alt baiat dintr-o tara de bani gata). Sa speram ca va reusi sa se impuna. Atuuri ar avea. Ideea vehiculata de tot felul de prosti cum ca n-ar avea fizicul necesar este de-a dreptul stupida, ea avand inaltimea si fizicul foarte similare cu cele ale unei alte legende a tenisului: Martina Hingis. Are atuuri importante pentru a reusi sa razbeasca, dar si multe lucruri de amelioarat si altele de construit.

   Apreciază

   • stely said

    Da, revolta si repulsia fata de „scroafa sarapova” (eu i-am zis o iapa in calduri) au fost inlocuite, acum, de satisfactie si multumire. Modul clar si raspicat prin care i-ati scos in evidenta ifosele de mare vedeta, tertipurile viclene pentru a-si adjudeca victoria – uitind de bunul simt si de respectul datorat mlioanelor de telespectatori si spectatori pasionati de tenis -a avut darul de a ma insenina si de a-mi crea un sentiment placut de razbunare . M-am sculat la ora 2:00 dimineata s-o vad pe Simona pregatita s-o dea gata pe Maria si, cu toate ca s-au vazut ( asa am perceput) ceva imbunatatiri la serviciu si o mai mare agresivitate in joc , in final a fost nevoita sa cedeze. Hmm…am impresia ca cedarea primului set este o tactica speciala de prelungire a jocului, menita sa-i multumesca pe sponsori. Am fost trista toata ziua .Acum nu mai sunt. Va multumesc. 🙂 .Astept cu nerabdare urmatoarea competitie de grand slam. Va fi tot dimineata foarte devreme, dar ma descurc. Cele aproape trei ore au trecut destul de repede.

    Apreciază

 15. Radu Humor said

  Citiţi şi vă-ngroziţi !
  Dar mai ales faceţi conexiunile care se impun în actuala situaţie internaţională !
  Din nou se înceracă prin toate mijloacele ca Rusia să fie îngenuncheată şi Putin să aibă soarta Ţarului !
  Dacă nu cumva şi românii, soarta palestinienilor :mrgreen:

  Apreciază

 16. stely said

  http://www.cinemapro.ro/gossip/stiri/scrisoarea-care-explica-de-ce-s-a-sinucis-robin-williams-13089223

  Aici un film uluitor :

  Apreciază

 17. stely said

  O veste trista :

  http://www.gandul.info/dan-haulica-a-murit-13104443.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

   P.S. Poate ca va mai amintiti ca de un 1 Aprilie, pe Arca lui Goe, academicianul Dan Haulica a fost distribuit (si imediat contestat) in rolul d-lui Polichinelle. Daca fostul dl.Polichinelle va mai zice vreodata ceva (orice) pe Arca lui Goe s-ar putea considra ca acea zicere este o dovada oficiala a faptului ca dl.Polichinelle este alt-cineva. Daca nu, nu!.

   Apreciază

   • stely said

    Da, poate ca aveti vreo monitorizare a vizitatorilor la o anumita postare din trecut si, desigur, ati vazut ca „cineva” (adica eu)a zabovit ceva mai mult la topicul „Punct si de la capat „. Acolo era pacaleala de 1 Aprilie cu atribuirea domnului Dan Haulica in rolul d-lui Polichinelle si a d-lui Stefan Barna in rolul D-lui Goe. Am citit cu multa placere comentariile d-lui Polichinelle si ale D-lui Goe, precum si ale celorlalti PCCCSUALG. Dar mai bine sa aduc linkul aici :

    https://arcaluigoe.wordpress.com/2011/04/01/punct-si-de-la-capat/

    P.S. Merg sa-l caut pe” Vali” la „Contributors,” poate il gasesc( eu )acolo, daca dumnealui nu vine … A, dar daca altcineva joca rolul d-lui Polichinele , iar acela nu mai vrea sa apara pe Arca lui Goe ? 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Daca (cineva) nu vrea, nu vrea si pace buna… Vointa, Imaginatia si Dragostea sunt cheile magice la portile tuturor lumilor… absenta oricaruia dintre ingrediente strica prajitura asa ca, in astfel de situatii, mai bine ne abtinem de la a coace (cuiva) vreo prajitura…

     Apreciază

    • stely said

     L-am gasit, azi 18 .08 2014, dar ma abtin sa spun ce, unde si cum , desi articolul sub care a comentat este excelent, desigur si multe dintre comentarii, printre care si cel al dumnealui. Ma bucur insa ca D-l Polichinelle este bine, dar depling in aceeasi masura moartea academicianului Dan Haulica.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Egala masura din mesajul d-voastra ne pune pe ganduri si in acelasi timp ne si inspaimanta 🙂

     Apreciază

    • stely said

     Pai spuneti asa :Daca fostul dl.Polichinelle va mai zice vreodata ceva (orice) pe Arca lui Goe s-ar putea considra ca acea zicere este o dovada oficiala a faptului ca dl.Polichinelle este alt-cineva. Daca nu, nu!.
     Prin asta am inteles ca , daca ” zicerea” ar fi dovada ca dl Polichinelle este”alt-cineva” („nu” Dan Haulica) am vrut sa-l caut pe „Vali” (aka Polichinelle)ca sa aduc dovada ca n-a fost Dan Hulica (deci nu a murit ) si pentru ca l-am gasit „bine „(printre comentatori)m-am bucurat . In schimb, depling moartea celui ce a fost Dan Haulica, in „aceeasi” masura :ma bucur intr-o parte si de(plâng), jelesc de cealalta parte . Nu inteleg, zau, ce va inspaiminta ? Pai, daca dl Pollichinele un personaj indragit (si de mine) pentru „scumpele” sale ” ziceri” ar fi fost Dan Haulica as fi fost… mda si mai trista , dar asa ma bucur pentru cel care este in real dl Polichinelle(oricine ar fi) si il depling pe cel ce a fost Dan Haulica . Dumnezeu sa-l aiba in paza ! Acum e bine ? 🙂

     Apreciază

   • Marginalia non turpia said

    @Polichinele

    „unde pleacă cei care pleacă
    în visul din care somn
    ori cer

    memoria noastră
    câtă vreme mai poartă
    țăndări din ei
    la rever”

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Vizitatorul arcadian Polichinelle era un scump. Un scump in sensul ca era foarte costisitor (poate cel mai costisitor dintre toti, ba poate mai costisitor decat toti ceilalti la un loc), mentinerea lui pe puntea Arcei costand enorm. un pret pe care la un moment dat nu ne-am mai perimis sa-l platim. Aducerea si intretinerea domniei sale pe arca au meritat insa toti banii pe vremea cand aveam destui „bani” pentru a ne permite asemenea capricii.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Polichinelle

     Prezența dvs. a înnobilat acest loc.
     Cum toate lucrurile bune au un început și un sfârșit, nu veți mai veni pe aici.

     Oriunde v-ați afla acum, vă mulțumesc pentru scurtele momente în care mi-ați vorbit. Frumos, cu o simplitate profundă, cu respect și înțelegere.

     Nu alerg să vă caut. Îmi ajung cele păstrate în memorie. Doar ele îmi aparțin în exclusivitate.

     MULȚUMESC.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Emotionant mesajul Aladinei tzintit catre absentul duh din lampa… si, colateral, catre multe tzinte…

     CU PLACERE;

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe
     În mod elegant și subtil îmi amintiți că se cuvine să vă mulțumesc pentru că v-ați permis luxul de a-l găzdui pe Polichinelle, inclusiv în beneficiul meu.

     Iertare pentru greșala mea prin omisiune.
     Așadar:
     Vă mulțumesc D-le Goe, în calitate de gazdă a lui Polichinelle!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ce bine nu ne intelegem noi doi! 🙂

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe

     Tremendously!

     Apreciază

    • stely said

     Hmm… ma „pişca” pe limba sa zic ceva, dar mai bine tac. 🙂

     Apreciază

 18. stely said

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

  Apreciază

 19. stely said

  Nu vreau sa pun „paie pe foc”, dar de la o vreme am inceput sa urmaresc postarile de pe facebook ale celor doua doamne candidate la presedintia tarii . Vreau sa vad audienta de care se bucura fiecare , cit si nr de „like-uri” strinse intr-un interval de timp egal.
  Una (Monica Macovei -acum 33 de minute-31like si 4 comentarii ) spune asa :
  „Victor Ponta nu mai poate sta ascuns și trebuie să răspundă la întrebări: va promova și va susține legea grațierii, așa cum îi cer prietenii lui politici infractori? Consideră că viitorul președinte al României trebuie să îi grațieze pe politicienii infractori?
  Pentru mine lucrurile sunt foarte clare: este nevoie de dreptate, iar cei care fură banii românilor trebuie să plătească. Nu trebuie nici amnistie fiscală pentru infractori, care îi va ajuta să rămână cu banii furați, nici grațiere, care îi va scoate din închisoare, deși au decizii definitive de condamnare pentru corupție.
  […]
  Preocuparea principală a Guvernului Ponta trebuie să fie recuperarea prejudiciilor de la infractorii condamnați pentru că au furat banii românilor. A recuperat ANAF prejudiciul din dosarul “Zambaccian” de la infractorul Năstase?”

  Cealalta (Elena Udrea-acum 3 ore- 561 „like” si 71 comentarii ) spune asa :
  Gata cu joaca lui Victor Ponta de-a preşedintele de partid si de-a prim-ministru, acum că i s-a întors şeful!
  Pe de altă parte, din acest moment, este fără dubii că lupta pentru Cotroceni se dă între „moştenitoarea lui Traian Băsescu” şi „moştenitorul lui Adrian Năstase”.

  P.S. Eu am dat cite un „like” la fiecare, dar fara comentarii. Acum , fie asteptam 3 ore pentru pentru aflarea rezultatului din dreptul Monicai Macovei, fie putem sa facem un calcul simplu, anume cite „like ” pe minut sunt la fiecare . Eu am calculat la EU aprox.3 like pe minut ,iar la MM 1″like”. Va spune ceva statistica mea ? 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Statistica d-voastra reda in mod direct, cu o precizie destul de buna, starea natiunii… (si inca a) celei mai favorizate.. (pårti a acestei natiuni defavorizate plina de defavorizati com-placuti pe soarta (la) stapani). Totusi ideea ca „raul cel mai mic” ar fi cel care ar avea „sansele cele mai mari” de a (se) ajunge la putere, idee de sorginte (si) corabiana, este pur si simplu gresita (o greseala de logica frecventa care acrediteaza ideea ca o idee ar fi corecta pentru ca este impartasita de majoritate, in dauna ideii opuse acesteia) atunci cand nu este pur si simplu o „manipulare ordinara”. Nu conteaza câti manelisti „like” Udrea. Chiar deloc si in niciun fel, pentru ca (a) oricum nu incape comparatie intre Elena Udrea si Monica Macovei in ceea ce priveste competenta si incadrarea in profilul necesar al unui presedinte de tara europeana in mileniul 3. Macovei le are, Udrea nu le are. „Like”-urile in exces acordate Elenei Udrea de catre popor nu pot schimba situatia (aceasta situatie) si in plus (b) oricate ar fi oricum nu sunt destule ca sa intreaca numarul „like”urilor acordate lui Viorel Ponta de catre manelistii sai. Statistica d-voastra reda in mod direct, cu o precizie destul de buna, starea natiunii… dar atat. Nu ofera niciun argument rational care sa ajute vreun nehotarat nepesedist sa se decida in favoarea cui sa voteze in primul tur. Ba dimpotriva. Rezultanta vectoriala a jocurilor politice practicate la scara mare de catre electorat pot duce la rezultate colosal de surprinzatoare si neplacute atunci cand alegatorul, in loc sa analizeze strict care candidat il reprezinta cel mai bine, dintre cei disponibili pe piata, si sa voteze in consecinta, se apuca de calcule statistice care sa-i dea o imagine a preferintelor celorlalti alegatori si a sanselor candidatilor pe baza acestor preferinte pe care apoi sa le adopte necritic, sau si mai rau (bine) sa-si ascunda preferintele reale in spatele unui astfel de „pragmatism” electoral. Unora le place Elena Udrea (si noua ne place, mai ales decat a slabit), altora le place jazzul… Ar fi bine ca fiecare sa-si asume preferintele si sa voteze in consecinta. Cine n-are nicio preferinta sa nu voteze. Ideea ca ar trebui sa ne raliem preferintelor altora doar pentru ca-s mai multi nu ni se pare potrivita pentru noi. Exact aceleasi reguli se aplica si in turul 2.

   Apreciază

   • Marginalia non turpia said

    @Dl. Goe

    LIKE pentru:

    1. „(…)alegatorul, (…) sa analizeze strict care candidat il reprezinta cel mai bine, dintre cei disponibili pe piata, si sa voteze in consecinta”.

    2. „Ar fi bine ca fiecare SĂ-ȘI ASUME PREFERINȚELE si sa voteze in consecinta (s.n.).

    3. „Ideea ca ar trebui sa ne raliem preferintelor altora doar pentru ca-s mai multi nu ni se pare potrivita pentru noi”.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Like-urile unora sunt mai periculoase decat dis-like-urile altora. 🙂

     P.S. Presupun ca prezenta si comentaile d-voastra pe arca unuia declarat ne-prieten au conotatii strict politice.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe

     Cum spuneați, suntem două paralele.
     Cum spuneam, matematicienii ne forțează să determinăm un plan. Vrem, nu vrem.

     1. Contextual, planul MM. Planul MM, cum bine știți, se înscrie în spațiul MM.

     2. Presupuneți Ceva?
     Eu presupun Nimic. Vidul plin.
     Ce se va actualiza, voi vedea, veți vedea.

     Eu spuneam „nu prieteni”, dumneavoastră „nu dușmani”, așadar non-prieteni.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @MnT – Nu cred c-ar trebui sa exageram si/sau sa absolutizam analogiile geometrice… Mai ales in contextul unui limbaj simbolic lejer utilizat in mici si nevinovate comentarii huvachiene. Dupa cum ati tinut sa mentionati de la bun (re)inceput apropierea conjuncturala care ne-ar fi plasat de „aceeasi parte a unei oarecare bariere”, imaginare, ar fi fiind ceva temporar, de f. scurta durata. Acest detaliu denota faptul ca n-avem cum sa fim drepte paralele (care sunt paralele la aceeasi „mica” distanta pentru totdeauna), ci cel mult drepte oarecare aflate in planuri paralele care doar aparent se intersecteaza (dupa cum s-ar putea deduce dintr-o inselatoare vedere de sus). Ambele drepte strapung o sfera care intersecteaza ambele planuri, planurile in care se afla cele doua drepte oarecare. Acea sfera cu diametrul mai mare decat distanta dintre cele doua plane paralele, distincte, care ne contin pe fiecare dintre noi, este sfera MM, pe care n-o determinam nicicum, dupa cum cele doua drepte oarecare nu determina nici (vre)un plan. Aceasta perspectiva geometrica reda ceva mai exact situatia, nici ea neputand fi o analogie perfecta in contextul in care efecte gravitationale perverse transforma dreptele in curbe.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     Mulțumesc! V-ați precizat imaginea mentală. Mi-e de mare ajutor.

     1. Așadar, nu suntem paralele, nu determinăm, prin urmare un plan. Oh, mi s-a luat o piatră de pe inimă!

     2. Sfera aia doar intersectează planurile paralele din care facem parte, iar noi, ca răzbunare, o înțepăm un pic. N-am zis nici eu c-o determinăm cumva. Asta ar mai lipsi!

     3. Pericolul, dacă e, care e, vine din efectele gravitaționale.

     PS. O imagine frumoasă. Mi-o imaginez color. MULȚAM!

     Apreciază

   • stely said

    Nu este cazul sa spun ca „statistica” mea a avut drept scop de a semnala ceva evident. La aproape aceleasi declaratii de ordin politic (referitoare la Ponta si Adrian Nastase) una dintre candidate este mai bine apreciata decit cealalta. Nu stii citi manelist sunt pe facebook , dar stiu ca chiar daca sunt toti manelisti ei vor vota dupa criteriile lor. Si de ce nu ? decit sa fie manelistii lui Ponta mai bine al lui Udrea , daca pe Monica nu o vor. Da, am vazut si eu ca Ponta are cu mult mai multe „like” la pagina lui de fb , dar de cind am aflat de la citiva prieteni din lista ca habar nu au cum au ajuns printre admiratorii lui Ponta , mi-am dat seama ca multe dintr „like” sunt furate sau adjudecate prin escrocherie. Bunaoara , a circulat pe fb o fotografie a lui Ponta si a Simonei Halep cu intrebare atasata la ea ce suna cam asa: ” sunteti de acord ca Simona Halep sa fie declarata ambasadoare onorifica a Romaniei” ? Desigur ca multi au intrat in capcana si au dat „like”.Ei bine, toate like-urile (erau peste suta de mii) s-au dus pe pagina lui Ponta.
    A, eu nu am intrat in capcana , dar multi dintre prietenii mei , da. Ma bucur ca am aflat .Acum nu mai simt mahnirea fata de doi dintre cei mai buni prieteni ai mei ce se afla printre „admiratorii” lui Ponta.

    Apreciază

    • stely said

     P.S. Nu cred ca faceti vreo aluzie la mine cu gandul ca nu voi fi in stare sa-mi cintaresc bine votul. Cred ca ati sesizat ca am pus aici comentarii cu argumente din abundenta si foarte documentate . Nu am preferat sa expediez citeva” like „sau „dislake” de sustinere .

     Apreciază

    • stely said

     Erata : „citeva” like “sau “dislake” de sustinere” sau de respingere . Da, m-am cam complicat ..

     Apreciază

 20. Ce anume a riscat doamna Monica Macovei ?

  Apreciază

 21. arcaluigoe said

  Update:

  Cînd Monica Macovei greșește 19 October, 2014 | 48 comentarii

   UPDATE: Tăios, sincer și echidistant articolul de azi din Adevărul scris de Ioana Lupea.

  Un vot nu înseamnă să fii de acord în toate privințele cu cel pe care l-ai ales.

  Cred că Monica Macovei greșește atunci cînd susține că doar jurnaliștii care lucrează în mediul non-profit pot fi independenți.

  Iată ce scrie despre presă în programul ei:

  ”Oamenii politici și rudele lor până la gradul III care sunt acționari la trusturi sau companii media trebuie să și le asume public, condiție în care declararea lor drept „independente” este neavenită.

  Voi sprijini cu toată forța jurnaliștii și organizațiile jurnalistice non-profit care promovează echidistanța, respectarea standardelor de etică a profesiei și obiectivul central al jurnalismului: servirea interesului public, nu a intereselor de partid, de afaceri sau ale patronatului”… CONTINUAREA AICI.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: