(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Cunoaste-te pe tine insuti

Posted by Arca lui Goe pe august 24, 2012

marți, 5 octombrie 2010

Cunoaste-te pe tine insuti | O poveste cu talc

.
Intr-o zi, Chaerephon , cel mai bun prieten al lui Socrate a intrebat Pythia de la Oracolul din Delphi :” Exista vreun alt om pe pamant mai intelept decat Socrate ?”
Raspunsul a venit fara sovaire :” Nu , nu exista alt muritor mai intelept decat Socrate”.
Chaerephon a alergat intr-un suflet la prietenul sau si i-a adus la cunostiinta mesajul Oracolului. Spre surpriza lui, Socrate nu a parut deloc incantat ci , din contra , s-a intunecat la fata.
Socrate nu credea ca era cel mai inteligent sau intelept om de pe pamant.Pentru a contrazice afirmatia Pythiei , el s-a hotarat sa caute un muritor inzestrat cu o mai mare intelegere si o mai profunda gandire decat a lui.

Mai intai, Socrate a intalnit un politician.Versat in lupta pentru putere, acesta avea o parere nemaipomenita despre intelepciunea sa, asa ca a inceput sa peroreze fara oprire despre o mie si unul de subiecte .Socrate si-a dat seama de vanitatea si egoismul politicianului , si si-a spus in sinea lui :”Aceasta persoana nu stie nimic despre compasiune si nu are o invatatura aleasa.El crede ca stie totul.Cel putin , eu recunosc ca sunt un ignorant.Se pare ca sunt totusi mai intelept decat el.”

Socrate nu s-a dat batut , asa ca si-a continuat cautarea.In cele din urma , a ajuns sa cunoasca un poet , un geniu neintrecut in manuirea cuvintelor , care se credea cel mai intelept om din lume doar pentru ca stia sa compuna poeme maiestre . Apoi , Socrate a intalnit un mestesugar , un om care facea aceeasi greseala ca si poetul , intrucat credea ca arta lui neintrecuta il indreptatea sa se creada cel mai intelept om de pe pamant.

Socrate s-a gandit ca ignoranta si aroganta subminau mintea celor trei oameni cu care se gasise pana atunci. In acest fel , el a inteles adevaratul inteles al raspunsului dat de Oracol lui Chaerephon.El si-a dat seama ca Pythia nu spusese de fapt ca el ar fi cel mai intelept om din lume, ci doar ca era mai intelept decat altii pentru ca era mult mai constient de ignoranta lui .Desi Socrate era un profet al spiritului, el nu se putea opri sa nu isi intrevada in fiecare clipa lipsa de cunoastere.Poate ca ar trebui sa ne amintim mai des vestitele cuvintele inscrise pe frontispiciul Oracolului din Delphi, cuvinte care par sa il fi inspirat pe Socrate in calatoria sa spre intelepciune : „Cunoaste-te pe tine insuti”.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

19 răspunsuri to “Cunoaste-te pe tine insuti”

  1. anonim pe arca said

    Hmm… eu il credeam pe Dl Goe la mare, stind intins pe un sezlong la soare ,cind colo „dumnealui ” este „la inchisoare … de buna voie „. Ca Diogene intr-un butoi si ,din cind in cind iese si ne spune cite o poveste pilduitoare . Dar avem si noi la schimb :
    http://danghenea.wordpress.com/2012/02/17/butoiul-lui-diogene/

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai draga anonime ce inchisoare ar putea fi mai constrangatoare si mai de buna voie decat chiar tzarmul marii, unde sa te afli lasat prada dorului inexorabil, dar imposibil de urmat, al departarilor, spre apa, spre uscat, spre vazduh ?… si in plus (iata) cu vedere spre „epava”. Nimic.

      Apreciază

      • anonim pe arca said

        Asa da „inchisoare „… Acum inteleg : D-l Goe a simtit nevoia de singuratate (solitudine ) si a ales marea . Un loc potrivit pentru regasirea linistii interioare si a se reincarca de energie(pozitiva) departe de lumea politica …dezlantuita . A ,”cu vedere spre epava „inseamna ca Dl Goe viseaza la … „yo no soy el marinero soy el capitán”?
        p.s. ehe …ce dor imi este de vremurile cind mergeam Costinesti !!!

        Apreciază

        • anonim pe arca said

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Eee solitudinee !!? Nici vorba. Solitudinea-solitudine este numai si numai atunci cand sunt pe Arca. Nu exista alta singuratate mai profunda decat aceea din timpul facerii pe Arca. A te-ai mira ce, un copy-paste, un panseu, un coment… o cometa, o atentie, o maslina, o grisina… In rest nici vorba de solitudine. Merci pentru dedicatia muzicala. D-voastra ati auzit vreodata de derizoriul dudas?

          Apreciază

        • anonim pe arca said

          Aha , arca este un refugiu dorit ,placut ,dar si util ? Un loc special unde inspiratia nu se lasa mult asteptata. Fie si un „copy-paste „bine ales cum a fost acesta „povestea cu tâlc”, care mi-a placut f.mult ;ba am simtit ca indemnul „Cunoaste-te pe tine insuti” mi s-a adresat si mie. De aceea mi-am facut o mica introspectie( si ) printre altele am gasit ca mi s-ar mai potrivi un indemn ,cum ar fi acesta :”Găsește curajul de a fi tu însuți, chiar dacă încă nu știi cine ești.”( Paulo Coelho)
          p.s. Da,am auzit de „derizoriul dudas ” .Este unul dintre multi alti „derizorii” de pe Certocratia ,care (de curind ) a avut niste comentarii ciudate despre D-l Goe .Marturisesc spasit ca nu prea le-am inteles rostul , dar nici nu prea mi-am batut capul cu ele .
          Au fost insa citeva care m-au amuzat .Nu spun care si nici de ce… Semnatarii lor erau prea catraniti si timorati .

          Apreciază

  2. Radu Humor said

    Altă poveste cu tâlc…și mai mare !

    Încet, dar sigur, China elimină moneda americană de pe piețele internaționale
    Dolarul chinezesc
    Postat la: 24.08.2012 09:55 | Scris de: Bogdan Panţuru

    Sursa foto: http://blog.al.com
    Beijingul a ordonat retragerea rezervelor de aur din băncile internaţionale • Un nou yuan cu acoperire în aur va fi emis, ca alternativă la dolar • Peste 20 de state au fost atrase în planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzacţiile imobiliare • Toate lingourile pe care China le va retrage din Elveția, Londra sau New York vor fi retopite, iar unitatea de măsură nu va mai fi uncia, ci kilogramul

    Statele Unite ale Americii sunt pe cale să primească o lovitură năucitoare, după ce China a început să-şi retragă aurul deţinut în băncile internaţionale. Scopul este emiterea unei noi monede, un nou yuan, ca alternativă la dolar, care să aibă acoperire în aur. Beijingul a semnat deja tratate comerciale cu peste 20 de state care recunosc yuanul ca monedă oficială în tranzacţii, în defavoarea monedei americane. Japonia este ultimul stat care a aderat la planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzacţiile comerciale.

    Cum datoria faţă de China se situează în jurul valorii de 2.000 de miliarde de dolari, dintr-un total de 15.000 de miliarde, Statele Unite se pot „lăuda” cu titlul de cea mai îndatorată naţiune din toate timpurile. Statul chinez este cel mai mare creditor al SUA şi, potrivit experţilor, dacă mâine acesta și-ar cere înapoi banii împrumutaţi americanilor, Statele Unite ar da faliment în câteva zile. Întreaga situație este departe de a fi una întâmplătoare și face parte dintr-un plan bine pus la punct de guvernul de la Beijing, un proiect premeditat cu mult timp înainte.
    La începutul anilor ’90, realizând că este foarte greu să concureze cu SUA, din punct de vedere militar, China a adoptat o nouă strategie pentru „cucerirea” Americii. Iar planul i-a reuşit din plin. Acum, ţara cu peste 1,3 miliarde de locuitori pregăteşte Statelor Unite lovitura de graţie: scoaterea dolarului de pe pieţele financiare internaţionale.

    Repatrierea lingourilor de aur

    Am întrebat un bancher dacă un asemenea scenariu, aparent de domeniul Science Fiction, este posibil. Răspunsul a venit sec, fără niciun alt comentariu: „Da, este posibil”. Ultima acţiune în acest sens a Beijingului are loc chiar zilele acestea: China îşi reevaluează toate rezervele de aur cu scopul de a emite o nouă monedă, alternativă la dolar, care să aibă acoperire în aur. Cu alte cuvinte, China vrea să ofere lumii o monedă „sănătoasă” care s-o înlocuiască pe cea americană, o monedă supra-tipărită şi lipsită de perspective în actuala conjunctură internaţională. Iar pentru a-şi realiza planul departe de ochii publicului, China a început deja să-şi repatrieze toate rezervele de aur pe care la deţine în Elveţia, Londra şi New York. Astfel, potrivit unor surse din piaţa internaţională, toate lingourile care vor sosi în China vor fi retopite, iar unitatea de măsură nu va mai fi uncia, ci kilogramul.

    Faliment nedeclarat

    Cert este că, prin împrumuturile acordate americanilor, guvernul chinez a ajuns în punctul dorit: a grăbit falimentul, încă nedeclarat, al SUA. De altfel, presa oficială de la Beijing este plină de titluri de genul „China acuză SUA că au dat faliment”, iar declaraţii precum cea a președintelui Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China, care spune că „în opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, răsucesc şi mai mult cuţitul în rană.

    La rândul său, directorul departamentului de analiză de la Banca Centrală a Chinei, Zhang Jianhua, a apreciat că „îngrijorările referitoare la capacitatea guvernului american de a-şi rambursa datoriile ar putea conduce la creşterea randamentelor pentru bondurile americane şi ar conduce la volatilitatea preţurilor pentru obligaţiunile SUA”. Fapt care nu ar conveni deloc guvernului de la Beijing, după ce acesta a investit sute de miliarde de dolari tocmai în obligaţiuni emise de statul american. Potrivit unor estimări ale Fondului Monetar Internaţional, datoria publică a SUA ar urma să ajungă, în 2013, la peste 105% din PIB.

    Strategie la scară mare

    China a lansat în ultimii ani o campanie agresivă de acceptare internaţională a monedei sale, ca alternativă la dolarul american. Beijingul a semnat în ultimii patru ani peste 20 de astfel de acorduri internaţionale, cu ţări precum Argentina, Australia sau Emiratele Arabe Unite. Fapt foarte slab reflectat sau chiar omis în relatările presei internaţionale. De curând, și Brazilia a aprobat strategia chinezească de a-şi impune moneda, prin acceptarea unor schimburi directe în yuani, ceea ce înseamnă că cea mai mare economie sud-americană acceptă schimburile directe cu China, prin renunţare la dolar. De menţionat că aceste tranzacţii sunt posibile doar în măsura în care Brazilia poate folosi ulterior „banii” chinezeşti, yuanii, pe care îi deţine pentru alte tranzacţii comerciale. Aceasta nu este o problemă, în contextul în care China are o imensă ofertă, întinsă pe toate categoriile de produse cerute pe toate pieţele lumii.

    Trădarea japoneză

    Marea surpriză, care i-a şocat pe americani, a venit însă din partea Japoniei, care, la începutul lunii iunie a acestui an, a încheiat un tratat similar cu China. Astfel, potrivit înţelegerii, relațiile comerciale dintre Japonia și China nu se mai desfășoară în dolari, ci în yuani și yeni, pentru a stimula relaţiile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice. Prin urmare, Japonia şi China nu mai folosesc dolarul american pentru schimburile comerciale, fapt care va genera o scădere a puterii de cumpărare a monedei americane, adăugând încă o piatră de moară economiei SUA.

    Eliminarea dolarului american din tranzacțiile asiatice a fost dorită încă de anul trecut, însă dezastrul de la Fukushima a întârziat cu un an punerea în aplicare a acestei măsuri. „Acest lucru face parte din strategia Chinei de a-şi reduce dependenţa faţă de dolar”, a explicat un analist de piaţă de la Credit Agricole, filiala Hong Kong. Chiar dacă reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Fondului Monetar Internaţional au estimat că în anul 2020 China va deveni prima putere economică a lumii, luând locul SUA, există voci care spun că „rocada” se va petrece mult mai repede, accelerată şi de criza economică internaţională, undeva în 2015.

    Bogdan Panțuru

    Apreciază

  3. INTJ said

    Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010” … e (d.p.m.d.v.) cireasa de pe tort.

    da’ as comenta nitel la: ”Nu, nu exista alt muritor mai intelept decat Socrate” … subliniind verbul folosit: „exista”, deoarece implica un nespus „acum” (adica clipa exprimarii raspunsului) si (ihmo) Socrate n-ar fi trebuit sa se intunece la fata. faptul ca totusi a facut-o … nuanteaza povestea.

    Apreciază

  4. d'Artagnan said

    Un articol ușor, de weekend…

    Arta de a NU scrie un articol

    Apreciază

  5. Radu Humor said

    „Naşa” – Merkel, şefa Mafiei: O carte incendiară despre cancelarul german
    Autoarea este o fostă consilieră a lui Helmut Kohl şi fostă membră a partidului conservator al lui Merkel
    Autor: MARINA CONSTANTINOIU 24 august 2012 – 21:04
    Twitter Facebook Email Imprimă

    Cartea „Naşa”, a publicistei Gertrud Höhler, lansată pe piaţa germană joi, aduce cele mai puternice critici de până acum la adresa cramponării de putere a cancelarului german Angela Merkel. Scrisă de o membră a propriului partid conservator al lui Merkel, o descrie pe aceasta drept un pericol la adresa democraţiei în Germania, o personalitate care face ca puterile Parlamentului să se reducă şi promovează valori de esenţă est-germană pe care mulţi dintre occidentali nu le pricep. Cancelarul german probabil nu va citi cartea, comentează vineri Deutsche Welle (DW).
    Cu ocazia lansării cărţii, Höhler a atacat-o pe Merkel pentru faptul că reduce rolul Parlamentului, în special în modul în care gestionează criza euro şi retragerea din „era centralelor nucleare”, potrivit thelocal.de. „Avem din ce în ce mai multă putere a statului şi din ce în ce mai puţină putere a Parlamentului”, a declarat publicista în legătură cu Guvernul doamnei Merkel. Ea o acuză pe Merkel că restricţionează libertăţile prin faptul că afirmă că nu există alternativă la salvarea monedei unice.

    Circulă zvonuri potrivit cărora Merkel, indignată, a lăsat la o parte extrase ale cărţii publicate în ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, după ce a citit doar câteva rânduri. Cu toate acestea, cele 300 de pagini ale cărţii anti-Merkel, scrisă de fosta sfătuitoare a fostului cancelar Helmut Kohl, are calităţile unui bestseller în Berlinul politic. Peste 80 de jurnalişti şi echipe de cameramani s-au adunat în număr mare la conferinţa de presă de joi.

    Cartea lui Höhler este mai mult decât despre afirmaţii răsuflate şi vechi potrivit cărora Merkel, de exemplu, îi scoate din calea ei pe toţi rivalii bărbaţi, nu şi-a însuşit nicio valoare şi ia decizii numai atunci când ştie în ce direcţie se va înclina balanţa.

    Merkel, poreclită „Mutti” (Mami) în cercurile politice, devine o „naşă” în cartea lui Höhler. Ea stabileşte o „variantă tăcută a puterii autoritare pe care Germania o are încă de experimentat”. Autoarea enumeră o serie de atribute, cum ar fi furtul de idei de la rivali politici, nivelarea sistemului de partid la o stare eclectică şi tratarea neglijentă a normelor legale, standardelor etice, Parlamentului şi Constituţiei – de multe ori mustrată de Curtea Constituţională Federală. Pe scurt, ea indică un declin al moralei politice.

    Este posibil ca toate acestea să fie legate de cei 35 de ani pe care i-a trăit Angela Merkel sub regimul dictatorial din Germania de Est. Nimeni nu ştie cu siguranţă ce o conduce pe Merkel, care a învăţat în fosta RDG să citească printre rânduri, să acţioneze în tăcere, să nu spună niciodată prea mult şi să fie suspicioasă, a remarcat Höhler în introducerea la cartea ei. În opinia lui Höhler, şi alţi europeni ar trebui să fie preocupaţi de setea de putere a lui Merkel, în contextul în care cancelarul oferă Europei un „costum croit în stil german”.

    Apreciază

  6. Radu Humor said

    GITENSTEIN, GORDON, BARROSO, REDING, MERKEL, SCHULZ, SWOBODA ŞI ALŢI POLITRUCI TRANSPARTINICI ŞI TRANSNAŢIONALI, AŢI AUZIT DE DOINA CORNEA? JOACHIM GAUCK, SIGUR DA
    Pe când idoliţa fariseilor criminali transpartinici şi transnaţionali, , pe numele ei, Monica Gherghescu-Macovei, persecuta şi ucidea oameni ca procuroare comunistă, cu tată securist represiv, o doamnă profesoară din Cluj, Doina Cornea, era persecutată de Securitate pentru că avea curajul de a denunţa regimul Ceauşescu. Doar faptul că fiica ei, Ada Combes, era refugiată la Paris a făcut să nu fie chiar asasinată. Fiul şi soţul ei, însă, au rămas în ţară.

    Fraudele din Administraţia SUA actuală şi impertinenţii-şefi de la Bruxelles – ultimii, proveniţi din structuri securisto-comuniste ale ţărilor lor (sau agenţi străini pe refrenul “Blame America first”) şi acum pretinşi de dreapta, ca şi impostorul Băsescu – îşi permit să dicteze în România, cu aroganţă nesimţită fără margini. Nu vin ei la congresul PPE din toamnă la Bucureşti? Vor avea parte de o primire memorabilă. N-au decât să se cazeze la ambasada SUA, dar ar fi cam ciudat, fiindcă ambasadorul reprezintă stânga de la Washington.

    Şi totuşi, sunt îmbârligaţi. Transpartinic. Falsa stângă şi falsa dreaptă, din UE şi din SUA. Ei vor să ţină România în continuare în poziţie subalternă, aşa cum i-a învăţat mutantul antinaţional Băsescu, care le-a predat o ţărişoară în genunchi – deşi România e mult mai mare decât Ungaria lui Orban şi infinit mai mare ca să fie cel puţin la fel de demnă şi respectată ca ţărişoara de buzunar a maimuţei Viviane Reding. Cine le stă în gât? Evident, Crin Antonescu. Naţionalistul filoamerican şi filooccidental, pe vremea în care ipocriţii actuali înjurau Vestul şi SUA, şi ziceau că trebuie să sugem la ţâţa Moscovei.

    Pe cine susţin fariseii de la Washington şi Bruxelles? Securişti, comunişti, hoţi, prostituate. Ca şi ei. De exemplu, Theodor Stolojan care, în 1989 decembrie, încă administra valuta ţării. Securist cu spume. Ofiţer acoperit, ca şi Băsescu – mai mare în grad, dar mai prost în funcţie.

    OK, deci Doamna Doina Cornea nu se mai poate deplasa la manifestaţii de protest, o face, însă, fiul ei, Leontin Iuhas. Care transmite şi mesajul mamei. Împotriva imposturii lui Băsescu – şi nu de ieri-de azi, ci de aproape 8 ani. Luaţi de la Doina Cornea şi familia ei, care sunt susţinători ai lui Crin Antonescu – om politic şi om de stat autentic democrat, liberal şi care nu provine din sistem, motiv pentru care nici nu consimte la aservirea României. Iată, deci, mesajul lui Valentin Iuhas, în numele familiei lor:

    ”Ne-am săturat de un președinte mârlan. Ne-am săturat de o șleahta de înavuțiți care fură tot ce pot. Nu cerem un anumit președinte. Dacă mă întrebați pe mine, este evident că este Crin Antonescu, dacă întrebați pe altcineva de aici, poate că vrea pe altcineva. Singurul lucru comun între toți de aici este că nu îl vrem pe Traian Băsescu la Cotroceni. Mai ales că suntem 7,4 milioane de oameni care am spus ”Nu te vrem la Cotroceni!”.

    Un om care are așa puțină demnitate încât se întoarce împotriva întregului popor și se duce liniștit la Cotroceni nu merită să fi președintele nostru”.

    Şi încă:

    ”Mama mea este cu sufletul alături de noi și noua clasă politică, deci cea care a vrea să fie o altfel de clasă politică. În 22 de ani ne-am câștigat dreptul măcar cei 7,4 milioane de oameni vii. A avut dreptate Crin Antonescu când a spus că în 29 iulie societatea s-a împărțit în două, în oameni vii și în oameni morți. Moartea nu e o rușine, e o stare de fapt, dar morții nu vorbesc. Noi care vorbim dorim o altă clasă politică”.

    Toate acestea au fost rostite la manifestaţia din Cluj, pe care unii îmbuibaţi nesimţiţi o acuză că nu e reprezentativă, din pricina numărului mic de participanţi. Exact atâţia au fost şi în 21 decembrie 1989, 20-30 maximum maximorum. Restul nu aveau curaj.

    Şi în timp ce doamna Cornea e de partea adevărului, de partea dreptăţii, băşici din Cluj ca Dâncu aruncă toxine pentru retarzi contra USL şi mai ales, contra liderului mişcării de rezistenţă şi eliberare naţională, Crin Antonescu. Dar despre asta va urma.

    P.S. Clujenii sunt două planete într-una. Altfel nu se explică realegerea utecistului Boc, în municipiul anticomunistei Doina Cornea, victimă a Securităţii care pregătea în laboratoare, printre altele, “Grupul de la Cluj”.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Unii bolnavi au macar satisfactia de a sti unde sa-si caute balsamul. Radul Humor este unul dintre aceste fericite cazuri. El stie foarte precis unde sa gaseasca delirurile care sa-i aline suferinta rusinoasa. Satisfactia, in cazul sau, este multipla provenind de la continutul tratamentului administrat olfactiv, care-i merge la inima, dar si de la constatarea ca da, exista. Mai exista si altii ca el, indivizi care pot secreta din creierusele lor exact textele ce reflecta destul de precis starile pe care le traieste el insusi, radul, in forul sau interior. Bucuria de a ne impartasi aceste satisfactii, cu efect de ostoire asupra sa, este doar un nesperat bonus intregitor. Durerea-i scade odata cu anestezia. Sanatate stimabile, sanatate.

      P.S. Desigur ca la o prima vedere comentariul meu ar putea parea inadecvat prin aceea ca in loc sa atac „problemele de-zbatute” eu il iau in discutie pe pacient. Aiurea! In textele daruite noua nu-i vorba catusi de putin de „GITENSTEIN, GORDON, BARROSO, REDING, MERKEL, SCHULZ, SWOBODA ŞI ALŢI POLITRUCI TRANSPARTINICI ŞI TRANSNAŢIONALI” ci strictamente de radul Humor: pacient. Nostimada rezida in faptul ca niste caraghioslacuri atat de imbecile precum cele postate de mai sus de catre radul pot avea un efect analgezic, de calmare, atat de categoric. Bineee… acuma suferinta majora a radului (cea fatala) nu doare, dar iata ca omul, care, vorba ‘ceea, poate fi nimicit dar nu invins, isi gaseste alinare si pentru bolile sale secundare, care alta data il faceau sa urle ca dementul.

      Apreciază

  7. Dl.Goe said

    Simple constatari in tara celor 7,4 milioane de telespectatori:

    ÎN MINTEA UNUI SWINGERSUTE de comentarii pe zeci de pagini

    Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul „Herald Angel” pentru montarea spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”, gala de decernare a premiilor având loc sâmbătă, la EdinburghZERO comentarii

    Silviu Purcarete, premiul pentru cel mai bun spectacol de opera la ARMEL Festival with Mezzo din UngariaZERO comentarii

    In concluzie propun, pe interese, o dedicatie pentru (toata) Romania din partea lui Adi (nu, nu Adi de la Jilava ci Adi de la Valcea), un DAR: ESTI FRUMOASA… dar, si se cam stie ca cântecul de DAR nu se cauta la text. Tonul face muzica. Curat constitutional.

    Apreciază

  8. Helena Udrea said

    Cutremurator:

    Povestea incredibila a unei femei care are 100 de orgasme pe zi

    si

    California, zguduita de 100 de cutremure intr-o zi.

    Oare California este femeie?

    Apreciază

Lasă un comentariu