(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

De ce Adrian Mititelu este un erou

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 31, 2011

31 Octombrie 2011:

Un erou este acela care (a) face un sacrificiu (de sine) in favoarea altora sau a unei idei, (b) in fata unei amenintari venite dinspre o forta mult mai mare decat el insusi, pe care altii (oamenii obisnuiti) nu au curajul sa o infrunte, preferand sa o accepte ca pe o fatalitate.

Adrian Mititelu, un fost chelner, semi-analfabet, a facut avere in post-comunism, acolo unde altii mai educati au esuat lamentabil predandu-se unor destine submediocre. Dar averea fara innobilare spirituala nu poate aduce implinirea si fericirea deplina a eului. Adrian Mititelu nu putea spera sa devina un artist sau colctionar de arta, intelectual, politician sau alte lucruri care sa presupuna abilitati oratorice, talent, educatie etc. Maxima consacrare spirituala care putea da stralucire averii sale facuta din nimic, era aceea de patron al unei echipe de fotbal legendare: Craiova Maxima.

U Craiova cunoscuta si ca „Stiinţa”, ori „Campioana unei mari iubiri”, „Craiova Maxima” ori „Universitatea de Fotbal Craiova” a fost ea insasi o entitate legendara care a reusit, in afara performantelor sportive, sa fie un fenomen social intr-o maniera in care putine alte entitati din epoca totalitara au reusit. Entitatea „U Craiova” a facut ani de zile dizidenta foarte eficienta impotriva sistemului totalitar, chiar daca nu a fost o dizidenta explicita si nu figureaza ca propunere pe nicio lista a dizidentelor ori ca exponat la muzeul comunismului. U Craiova a stricat multe din palnurile partidului „pe linie sportiva”. Calificarea echipei, in premiera pentru o echipa romaneasca, in semi-finala unei cupe europene, a adunat câteva zeci de mii de oameni (localnici dar si suporteri din toata tara) in centrul orasului, intr-o adunare spontana neautorizata de catre partid si de stat. Toate aceste insolente la adresa „aparatului” au ramas aproape nepedepsite pana la caderea regimului, U Craiova fiind prima echipa care castiga campionatul national in sezonul in care Ceausescu a picat in „B”. Caderea comunismului n-a imppiedicat insa pedeapsa sa vina, aplicata prin aceleasi unelte (mari scule) care s-au transferat fara probleme dintr-o era in alta. Despre odiseea si calvarul Universitatii Craiova am pomenit si AICI.

Suporter sincer si patimas al Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, chelner imbogatit (precum uraniul) a incercat (dupa puterile sale, financiar-intelectuale) sa puna capat batjocoririi unei legende ce ajunsese dupa o indelungata suferinta, din mana in mana, in mana unui fost militian, escroc de talie inter/nationala, Dinel Staicu (actualmente puscarias). Dupa ce l-a inselat la limita penalului pe Adrian Mititelu, vanzandu-i altceva sub titulatura „U Craiova”, Dinel Staicu a trimis „Stiinta” in divizia secunda. Fostul chelner, impatimit de fotbal, a preluat-o de acolo, punadu-si la bataie averea, si a adus-o pana in pragul cupelor europene. Existenta lui Mititelu in fotbal a deranjat insa foarte tare Mafia. Omul urla ca din gura de sarpe (la televiziuni) de fiecare data cand era furat ca-n codru de arbitri penali, denuntand fel de fel de nereguli pentru care era amendat cu sute de mii de euro, din condei, de catre Corleone si Nasul. Partea cea mai sfidatoare de care se facea vinovat marele Mititelu esra faptul ca nu voia cu niciun chip sa vanda jucatorii Universitatii Craiova, sa-i introduca in circuitul cooperativei pe traseele refuzate odinioara si de catre Craiova Maxima. Asta era prea mult. O sfidare intolerabila care nu putea fi tolerata de capi. Si capii l-au trimis in misiune pe Tano Cariddi, un persoana Satanei, puscariabilului barbugiu, cartofor, trisor, Victor Piţurcă, in misiune speciala: eliminarea lui Mititelu si furtul echipei si averii acestuia. Complice un alt puscariabil „primarele” Solomon (Acidutzu). Foarte pregnanta, transparenta declaratia facut de catre „generosul” Victor Piturca prin care afirma ca renunta la datoria pe care ar avea-o Mititelul la el (un mizilic de 7 milioane de euro 😯 ca sa vezi ce sume invart gunoaiele care au ingropat ideea de fotbal) daca Mititelul cedeaza echipa catre primaria orasului, adica penalului Solomon. Ca recompensa pentru munca depusa in lupta cu Mititelu, barbugiul Piţurcă a primit, pe bani foooarte buni, o alta echipa falimentara in gestiune: Nationala Romaniei. Restul muncii murdare a fost facuta de arbitrii care au reusit, prin trucarea rezutatelor, sa aduca o echipa care la sfarsitul turului era pozitonata in lupta pentru cupele europene, la retrogradare in Liga a-II-a. Lovitura de gratie si-au rezervat-o pentru sine capi Mafiei, Nasul si Corleone, „ucigandu-l” pe Mititelu (Corado Catani) la vedere, in plina strada, ca sa fie un exemplu pentru toata lumea, semn al puterii absolute, dincolo de legi si de constitutie, a parintilor cooperativei: Nasu si Corleone. Faptul ca odata cu starpirea exemplara a agasantului buvean a fost aruncata in wc si o legenda neputincioasa: U Craiova, nu facea decat sa sporeasca aura de invincibilitate a lui Corleone and co,  cel care (de ex) a maturat cu marele Becali pe jos de cate ori a avut pofta, la fel cum a procedat cu orice rebel tembel care a uitat ca Mitica ii are pe toti la mana cu dosare grele, puscariabile.

Sa recapitulam faptele. In cel mai pur stil dictaorial cu putinta, sustragandu-se oricaror mijloace democratice si constitutionale, Nasul si Corlene conduc de 22 de ani fara intreupere Mafia Fotbalului din Romania. Mai au un pic si fac 25 de ani, intocmai ca mentorii lor spirituali Nicolae si Elena Ceausescu, pe care-i vor fi intrecut, ca orice discipol care se respecta. In cel mai pur still Mafiot gestioneaza banii organizatiei, impiedicand orice amestec din afara. Ca au dezafiliat o echipa de fotbal, deposedandu-l pe proprietarul acesteia de avere, furandu-i practic echipa, aducandu-i grave prejudicii financiare, morale, fara sa aiba macar acoperirea propriilor norme si regulamente, ele insele extrem de fluide, in acord cu necesitatile Mafiei, este un fapt care paleste in fata altuia care cel putin deocamdat nu pare a intra in atentia nimanui. Felul in care sunt organizate FRF si LFP sunt anticonstitutonale. Este inadmisibil ca intr-un stat de drept sa fie existe organizatii (declarate sportive) care sa aba sisteme de justitie paralela, capabile se pronunte pedepse financiare (amenzi uluitoare stabilite pe de rost de Corleone) ori confiscari ale averilor si altor bunuri prin decizia arbitrara a unor lideri mafioţi. Dar mai presus de toate este inadmisibil ca intr-un stat de drept sa existe organizatii (care nu pot fi astfel decat mafiote) care sa interzica membrilor sai accesul la justitia statului. Curtea Constitutionala ar trebui sa se sesizeze din oficiu in fata unei asemenea prevederi prin care FRF se sustrage justitiei.

Un erou este acela care (a) face un sacrificiu (de sine) in favoarea altora sau a unei idei, (b) in fata unei amenintari venite dinspre o forta mult mai mare decat el insusi, pe care altii (oamenii obisnuiti) nu au curajul sa o infrunte, preferand sa o accepte ca pe o fatalitate.

Este exact ceea ce a facut Adrian Mititelu, refuzand sa se lase furat, intimidat, eliminat, refuzand sa se integreze in sistem si sa fie recompensat corespunzator de catre papusari pentru un rol de marioneta. N-a luat in seama sfaturile oamenilor de rand care-i sugerau ca nu e bine sa se ia in gura cu altii mai mari si mai tari decat el, sa inchida ochii, sa-si vanda jucatorii, ca sa-i fie lui bine si sa traiasca ani multi in Liga I, preferand sa se ia la trânta cu monstrul. Chiar daca cei care-l huleau ieri cu toata gura (pentru vinovatii reale sau pentru inchipuiri) tac acum, cand pret de un bob zabava, actiunile sale par sa aiba unele rezultate, inca nu-l lauda si nu-l incurajeaza nimeni ca pe un erou. Lumea sta in expectativa asteptand martirizare sa sau caderea in praf. Sa nu uitam insa ca orice Nas isi are Nasul, ca Al Capone a ajuns dupa gratii altfel decat s-ar fi putut anticipa si ca nici Corleone nu se simte prea bine.

Pro:

Adrian Mititelu a fost suspendat un an si amendat cu 300000 de lei

Exemplu clar de incalcare a principiilor constitutionale si a dreptului la libera exprimare.

„Finantatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost suspendat un an și amendat cu 300.000 de lei de Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal după ce acesta a vorbit în mod injurios la adresa lui Dumitru Dragomir, informează Jurnalul National.

Adrian Mititelu a mai fost sanctionat de Comisia de Disciplină în 16 februarie, când a fost suspendat șase luni și a primit o penalitate de 150.000 lei, tot pentru declaratiile injurioase făcute la adresa conducerii Ligii Profesionale de Fotbal.”

Constatarea „infractiunii”, administrarea probelor, stabilirea verdictului si aplicarea pedepsei este facuta de catre una si aceeasi entitate: Mitica Dragomir, alias Corleone. N-ar prebui oare probat in instantele legale ale statului caracterul injurios al unor declaratii care sa fie urmate de pedepse pecuniare nu pe linie sportiva.

Contra:

Adrian Mititelu, zece ani de crimă organizată 🙄 In apararea lui Solomon. De ce oare-l numec verii Becali, turnator pe alde Mititelu?

*****************

Update:

Articolul Zilei (la fix):Mitocania si ipocrizia botanica a crinului

Articolul Zilei (la blog): Taurul de coarne sau in coarne…

Contrapunctul zilei: Ierarhia fotbalului si a fericirii


Update 2:

adrian_mititelu_din_booveni

a-sosit-momentul-adevarului-dragomir-corleone-il-ameninta-pe-gigi-becali-daca-vorbeste-el-o-sa-o-fac-si-eu

mitica-dragomir-si-a-tras-salariu-de-180-000-de-euro-pe-an-la-liga

din-trecutul-lui-dumitru-dragomir

fotbal-spaga-si-sange-urmeaza-catusele

dumitru-dragomir-luat-la-bani-marunti

francezii-ii-desfiinteaza-pe-sandu-si-dragomir-se-agata-de-functii-ca-paduchii-de-par

mititelu-loveste-din-nou-uefa-nu-vrea-sa-apere-federatia-la-dna

inca-un-dosar-penal-pentru-mircea-sandu-frf-si-rapid-anchetate-de-dna

dragomir-la-dna-nea-mitica-sa-ai-parte-de-blestemul-pestelui

* * * * *

Ar-tiii-cool-ul de mai (pre)sus, a fost initial publicat pe 31 octombrie 2011 (pe vremea Rebeliunii Minerale, ratate), si este republicat azi (1 Aprilie) in republicå (romanicarcaluigoe) in replicå la niste replici de usoarå actualitate (si nedefinitiva):

Despagubiri uriase pentru Mititelu dupa condamnarile lui Sandu si Dragomir: Un miliard de lei!

Hai, Romania! Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, condamnati la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul dezafilierii CraioveiDe ceeee cu suspendare? De ce doar trei ani? Atata costa asasinarea unei legende…

Dragomir, prima reactie dupa condamnare: Sunt o victima! Decizie luata de frica DNA.  – Ce spui Franz?

33 răspunsuri sa “De ce Adrian Mititelu este un erou”

 1. Dl.Goe said

  Unele evaluari indica faptul ca cei care vor reusi sa elimine mafia fotbalului ar putea avea un spor electoral de circa 10%, ceea ce poate fi semn foarte rau pentru Nasul si Corleone. Sa inseamna asta ca ar putea fi si democratia buna de ceva? Cresterea economica si amelorarea starii de bine social pe termen lung ar putea castiga mult mai mult decat un elecoral 10%. Vom trai si vom vedea. Un Dumnezeu trebuie sa existe pentru toti. Ma rog, in legatura cu asta vom muri si vom vedea. 😉 Rugati-va si voi.

  Apreciază

 2. arcaluigoe said

  Update:

  Articolul Zilei (la fix):Mitocania si ipocrizia botanica a crinului

  Articolul Zilei (la blog): Tarurul de coarne sau in coarne…

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  De cand serialul „La piovra” face pluta meduzei pe (b/)Arca lui Goe, numarul vizitelor a scazut constantant (cam cu 50%). Iar ceilalti 50%, persistentii, sunt fani convinsi ai lui Mutu. Mâlc. N-am ce face. Asta ma framanta acum pe punte si asta e speranta pe care o am, ca se va incepe de undeva cu eradicarea rinocerilor porcesti. De la cei borcesti.

  Apreciază

 4. contele said

  Dle Goe, nu vă pot lăsa singur pe punte…Aşa că n-am să fiu fan Mutu.
  Am stat în expectativă la acest scandal pentru că mi s-a părut o păruială între golani iar eu, domn cum mă ştiţi, nu mă amestec cu gloata…Totuşi, modul în care expuneţi , pasiunea de care daţi dovadă mă fac să mă aplec mai atent asupra subiectului. Trebuie să recunosc că dacă-l văd pe nea Corleone după gratii (sau măcar detronat), ceea ce încă mi se pare imposibil, am să uit că-s aristocrat şi-am să beau în cinstea lui Mititelu câteva beri (nefiltrate, totuşi!) asezonate cu seminţe. De dovleac, totuşi.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Excelenta va multumesc pentru aristocratica incurajare. Din cauza profilului de erou atipic (si nici din fata nu arata prea bine !) al lui Adrian Mititelu sansele de a fi vazut ca atare (in postura eroica voi sa zic) sunt chiar mai mici decat sansele ca-Corleone sa fie detronat. M-am obisnuit ca atunci cand zic ceva in apararea felului in care a procedat in raport cu mafia fotbalului sa fiu privit cu reticenta ori cu suspiciune. Indiferent de tarele si de pacatele lui (morale sau penale de dincolo de curenta batalie), mi se pare ca incapatanarea sa olteneasca de a crede ca „yes, we can” (acolo unde mari mahari cu mari frustrari au preferat sa-l recunoasca pe Corleone ca tatic al lor), are asa… o aura eroica. Totusi sansele ca excelenta voastra sa schimbe pentru o scurta ora sampania si caviarul pentru o combinatie bere-seminte-de-dovleac, raman minime. Ar fi poate mai de bonton sa vorbim despre Maria Sa Mihai I de H, nu despre bere si mititei cu conotatii atat de plebee si electorale.

   Apreciază

   • Nu ne plătim taxele şi impozitele, pentru ca naşul şi corleone să facă legea şi nici pentru ca mititelu, vadim, becali sau diaconescu să facă dreptate.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Mihai Rogobete – Constat inca o data ca sunteti regele neincoronat al definitiilor in cheie negativa, vizitatorul cel mai autorizat sa afirme ca x nu este y. Si nici z. V-as ramane indatorat daca ati spune pentru ce ne plătim taxele şi impozitele, nu pentru ce nu ne plătim taxele şi impozitele…

     P.S. Ati vazut rezultatele sondajului de opinie (postate mai sus, in articol) referitor la intrebarea „Cine poate opri coruptia?„? D-voastra ce ati alege din oferta disponibila (care oricum nu-i include pe mititelu, vadim, becali sau diaconescu)?

     P.P.S. M-a amuzat teribil vazand ca autorii sondajului inclusesera printre variante si raspunsul „noi toti”. Care „noi toti”? Noi toti care vom face totul? Noi toti inclusiv coruptii? Cand insa am vazut rezultatele votului care plasau raspunsul inept „noi toti” pe prima pozitie a clasamentului mi-a pierit rasul. Deci nu exista nicio speranta pentru viitorul apropiat. Acum ca nici Mititelu n-are voie sa faca dreptate (un contul taxelor platite de contribuabilii necorupti, cati ori mai fi si astia) imi scade optimismul rau de tot:

     Dumitru Dragomir: Doar mort plec de la LFP. Scuzati, d-voastra vedeti fotbal?

     Apreciază

    • Cristian Ignat said

     Scuze pentru ca ma bag in vb neintrebat. Mie cel mai interesant mi se pare ca politicienii n-au primit nici un vot zero, nada, zip. Ar fi avut o logica sa fi introdus pe lista televiziunile, ziarele si chiar coruptii. Tehnic vorbind coruptii au cele mai mari posibilitati de a opri coruptia, dar numai dupa ce-si vor face plinul. Sunt sigur ca ar fi obinut mai multe voturi decat politicienii 🙂

     De Mititelu mare lucru nu pot sa zic. Ii urez sa imparta celula cu Dragomir, cu Iancu si cu Borcea . si cu Huidu.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Si Nasul sa aiba celula separata?

     P.S. Pai coruptii au fost inclusi in lista. Prin reprezentatntii lor: politicienii. Nu?

     Apreciază

 5. Când pomeniţi de banii sacrificaţi de mititelu, vă referiţi la cei câştigaţi prin sudoare sau prin competenţă ?
  Are dreptate dl. Cristian: şi răfuielile mafiote mai diminuiază, prin reducerea efectivelor, din corupţie. Cu stârpitul, nicio iluzie; vorba dulce n-ar mai aduce, seducţia n-ar mai avea chichirez etc.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ma refer la banii pe care-i avea in proprietate. Nu stiu exact cum ii castigase. D-voastra stiti? Credeti ca putem presupune fara zabava ca fata lui de chelner, lipsa educatiei si vocabularul care denota un semi-analfabet, sunt o proba a faptului ca averea sa nu a fost castigata prin sudoare sau prin competenţă? Si daca ar fi (asa) tot ar fi contraprodutiv sa fim incapabili sa disjungem cauzele. Cam de aceste inabilitati profita toti coruptii, incepand cu pestele Adrian Nastase. De faptul ca Basescu e curvar, betivan, prost crescut si chel. Luat la bani marunti niciun erou nu-i chiar inger si prin urmare nici erou. Nu detest mai putin persoana Mititelu decat destest persoana Becali (de ex), dar asta nu ma impiedica sa-l pot aprecia pe eroul Mititelu (inflorit pe chelner) si sa detest inca si mai abitir pe zdreanta Becali cu care mafiotul total Dragomir isi sterge ghetrele cand are chef. Si Soarele are pete. N-o sa sutineti ca d-voastra sunteti 100% pur. Ca persoana, ca intelectual, ca artist, ca scriitor, ca cetatean.

   P.S. M-ati facut foarte curios. Cine, asadar, in opinia d-voastra, ar trebui sa faca dreptate? In general dar si in particular? Sfantul Duh? Cine ar trebui sa desfiinteze mafia fotbalului?

   Apreciază

 6. suporter ucraiova said

  bai goe gunoiule ti-a dat chelnerul bacsis sa maninci rahat ?

  Apreciază

 7. Adrian Mititelu said

  goe sa treci pe la casierie

  Apreciază

 8. arcaluigoe said

  Update 2:

  adrian_mititelu_din_booveni

  a-sosit-momentul-adevarului-dragomir-corleone-il-ameninta-pe-gigi-becali-daca-vorbeste-el-o-sa-o-fac-si-eu

  mitica-dragomir-si-a-tras-salariu-de-180-000-de-euro-pe-an-la-liga

  din-trecutul-lui-dumitru-dragomir

  dumitru-dragomir-luat-la-bani-marunti

  Apreciază

 9. Poezia, e un mijloc precar de comunicare, poetul scrie “pe întuneric”, mesajul “riscă să ajungă total trunchiat la destinatar”, pagina este “un morman de semne”. Un mesaj există, dar el rămâne “secret”.

  Drama pe care-am trăit-o eu însă
  va rămâne mută
  secretul pe care am vrut să vi-l transmit cu acest poem
  va fi o veşnică ridicare din umeri.

  Cum să fii tu în acelaşi timp
  mare şi corabie, pasăre şi cer
  în această lume nu se poate aşa ceva
  n-ai decât să te întorci acolo
  înapoi în pîntecele de unde vii

  Cum să dai afară un mort
  care moare sub propria ta piele?

  Cine să fie omul cu un singur ochi
  cu o singură mână,
  cu un singur picior
  care se apropie de mine – jumătatea mea.

  Intr-o sublimă, unică, mult infinită dimineaţă
  când multe lucruri erau mai mult decât posibile
  cuvântul acum se împiedică brusc
  de el însuşi
  brusc îşi dădu seama de această situaţie
  nu putea trece dincolo de el însuşi
  parcă sunt blestemat, spuse el
  sunt un cuvânt fără viitor
  nu ştiu de fapt nici de unde vin şi nici
  spre ce mă îndrept şi de câte ori fac un efort ca să mă smulg
  din mine însumi
  o imensă rădăcină iese din mine însumi şi imediat cad din nou în mine însumi
  sunt propria mea capcană
  sunt propria mea închisoare
  sunt propriul meu gardian.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Abrupt, canta femeia-aceea,
   Tarziu, in cafeneaua goala,
   Abrupt canta, dar plin de jale, –
   Si-n jur era asa rascoala …
   Si-n zgomot monstru de timbale,
   Abrupt, canta femeia-aceea.

   Abrupt, canta femeia-aceea …
   Si noi eram o ceata trista –
   Prin fumul de tigari, ca-n nouri,
   Gandeam la lumi ce nu exista …
   Si-n lungi, satanice ecouri
   Abrupt, canta femeia-aceea.

   Abrupt, canta femeia-aceea,
   Si-n jur era asa rascoala …
   Si nici nu ne-am mai dus acasa,
   Si-am plans cu fruntile pe masa,
   Iar peste noi, in sala goala –
   Abrupt, canta femeia-aceea …

   Abrupt, abrupt – dar plin de sensuri.
   Multumesc pentru „transmutatzie”

   Apreciază

   • Barbar de…abrupt.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Se pare ca nu mai pot face nicio miscare gresita. Nu mai am voie. Ma intreb pe unde or umbla mult mai prietenosii mei amici Rongo si Rebeliunea Minerala.

     P.S. Am schimbat „barbar” cu „abrupt” (o barbarie, recunosc) pentru ca m-am adresat d-nei Carmen Negoita, care a aparut cam „hodoronc-tronc” cu superba poezie… Am vrut si eu sa fiu un subtil printre microbisti. Nu stiam ca stati cu ochii pe mine ca pe butelie. Din pen/umbra. Apropo stiti ca azi, fatzå de ieri s-a dublat numarul vizitelor pe Arca. Cine or fi indivizii? Amici? Inamici? Masa verde? Sufragii

     Apreciază

 10. Dl.Goe said

  Cateva vesti caldutze (cu oarecare miez si potential):

  gigi-becali-isi-scoate-palaria-in-fata-dna-ului

  mitica-dragmir-turnat-de-sandu-la-dna

  dragomir-se-sufoca-un-nou-proces-ii-da-batai-de-cap

  Mititelu, Iancu, Sandu – toarna Dragomir. Se pregateste Becali? Porumboiu? Sau altul… surpriza?

  Prin faptul ca evita cu obstinatie scandalul din fotbal analistii „de marca” scapa din vedere ca totul este interconectat si ca firele duc in multe alte parti, spre persoane de sus, cu bani, cu relatii, cu afaceri (dezvoltate prin aceleasi metode „fotbalistice”), din afara fotbalului, si ca, sprijinit cum se cuvine, principiul dominoului poate functiona binisor… Sa nu ziceti ca nu v-am spus. 🙄

  Sper ca verii din frati Becalii (cu doi de i) sa nu scape procesului de… transhumantza. Alde giovanii (tot cu doi de i)

  Apoi ar mai fi de precizat – ca ar fi de evitat confuzia intre marfa si ambalaj. In tara asta romaneasca, vorba lui Tudor Gheorghe, toata lumea (mai sincer sau mai prefacut, de la caz la caz) este foarte, foarte suparata pe coruptie, care este vazuta ca raul suprem in societatea noastra post-comunista, in tranzitie spre capitalism in zbor. Fals. Coruptia este doar unul dintre instrumentele folosite de Mafie. Raul este altul. Ghici care! Nu de alta dar demonizînd coruptia (si pe inexistentii corupti de negasit) nu-l mai vedem pe dracu. Cat e de negru.

  Apreciază

  • Hahaleros said

   chiar asa goe sa nu confunzi marfa cu ambalaju . poezia era ambalaju din juru acestui mesaj: n-ai decât să te întorci acolo
   înapoi în pîntecele de unde vii… ha ha ha si in alta ordine de idei nu ne spui nici o oda de ziua comandantului? chiar ca esti suptil

   Apreciază

  • Neagoe, sunteţi om cu carte de căpătâi şi cu judecată la purtător, nu vorbiţi în virtutea inepţiei, ca massa medie: păi, nu când pui motor la căruţă, apare corupţia pe la roţi? Eu mi-am mai făcut efortul să vă explicitez că democraţia cu forţa iese de-a-npraulea, da n-aţi vizionat subiectul.
   Şi miuţa naşul-corleone-mititelu se ducăreşte-n nocturnă.

   Apreciază

 11. Dl.Goe said

  Una calda, una rece… Un amic (cam cinic de felul lui) a tinut sa-mi taie din elan (precum contele din aripi fluturelui mozartian) avertizandu-ma ca DNA nu este instanta de judecata si ca indiferent ce gasesc procurorii, Adrian Mititelu trebuie sa aduca FRF si LFP in instanta pentru a produce efecte juridice prin faptele descoperite. Ceea ce va conduce la dezafilierea de facto a echipei care si asa nu mai exista. Conform regulamentelor in vigoare. Cu acoperire europeana. Nu la Bruxelles ci la Zurich, unde sade tanti UEFA.

  P.S. Se ofera cineva sa facem un tenis? Cu piciorul.

  Apreciază

 12. arcaluigoe said

  Razbouiul lui Mititelu – Un scandal de presa peste care se asterne praful? Si de care se alege praful?…

  mititelu-loveste-din-nou-uefa-nu-vrea-sa-apere-federatia-la-dna

  inca-un-dosar-penal-pentru-mircea-sandu-frf-si-rapid-anchetate-de-dna

  ♪£É₧♀►♫╝▒╟♪☼◄

  Apreciază

 13. […] mai multe aici: Adauga un anunt gratuit sau vezi sursa acestui articol aici: De ce Adrian Mititelu este un erou « (b)Arca lui goE Articole asemanatoareAdrian Atomei: Mafia din piețe este susținută de cea de la vârful … […]

  Apreciază

 14. arcaluigoe said

  13-14… (Nimic despre 13-15 si alte mineriade…vegetale)… Despre mititei cu mustar:

  * * * * *

  Ar-tiii-cool-ul de mai (pre)sus, a fost initial publicat pe 31 octombrie 2011 (pe vremea Rebeliunii Minerale, ratate), si este republicat azi (1 Aprilie) in republicå (romanicarcaluigoe) in replicå la niste replici de usoarå actualitate (si nedefinitiva):

  Despagubiri uriase pentru Mititelu dupa condamnarile lui Sandu si Dragomir: Un miliard de lei!

  Hai, Romania! Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, condamnati la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul dezafilierii CraioveiDe ceeee cu suspendare? De ce doar trei ani? Atata costa asasinarea unei legende…

  Dragomir, prima reactie dupa condamnare: Sunt o victima! Decizie luata de frica DNA.  – Ce spui Franz?

  Apreciază

 15. Dl.Goe said

  Nu-ti imagina, te rog, ca re-conectarea la actualitatea a acestui subiect vechi despre „erou’ Mititelu”, ar viola entopic (prin off-topie) contextul local (sa-i zicem spatio-temporal) pe Arca lui Goe, orientat convergent catre a treia stare (convergenta cu restul evenimentelor din univers, intru favorizarea „infractorului” care aspira (of-tând) la delapidarea premiului Nobel pentru literarura), caci nu, nici vorba. Suntem on topic, iar aspirantul ar trebui sa fie pe faza. Noi ramanem focalizati. Da, se intampla si un Campionat European de fotbal, la mare (chiar daca invizibila) concurenta cu Copa America (ce stii tu!?), lucruri din care aspirantul multe ar avea de invatat (in afara de faptul ca rusii se bat cu englezii, nemtii cu ucrainieni, turcii cu francezii si romanii se bat intre ei – getii cu dacii…). Brazilia s-a scufundat, Iarasi, fara ajutor German de aceasta data. Venezuela, o Doamne Venezuela (si Chavez sarmanul muri avant la lettre)… In fine doua razboaie „mondiale” in paralel. Acuma chiar daca pe frontul francez spectacolul regelui fotbal a pornit mai moale decat s-ar fi cuvenit, nu inseamna ca fenomenul n-ar merita atentie si vorbe bine alese… Atentia i-o acordam deplin (cine (ne) stie (ne) cunoaste) dar de vorbe nu prea avem vreme. Din fericirea penuria de vorbitori competenti in materie nu-i chiar totala. Citeste-l pe TRU…(tot un dl.Goe si el sarmanul). Pana acum cel putin a zis aproape mot-a-mot cam ce am fi zis noi insine asa ca aspirantul nu-i neglijat:

  Astea
  Aici si Dincolo, dar nu numai. Omul este cronicarul de facto al acestei editii a campionatului european… curtean la curtea regelui Fotbal…

  Acuma pentru a asigura unitatea in diversitate (sic) in afara de buletinul de stiri de pe front, s-ar cuveni si o pagina de umor. Am ceva de mare haz. Noi unul am ras cu lacrimi citind stirea (pe care o redau mai pre/jos fara ad-notari). Na, râde-te si tu:

  AICI

  Oamenii de stiinta au descoperit un sistem care sa transforme dioxidul de carbon în roca de constructie
  Islandezii urmeaza sa construiasca un sistem care sa transforme dioxidul de carbon în roca de constructie, informeaza Descopera.
  Mecanismul va purta numele ,,CarbFix”, va costa aproximativ 10 milioane de dolari si va fi amplasat la o adâncime de circa 540 de metri în interiorul pamântului.
  Principiul dupa care urmeaza sa functioneze sistemul a fost conceput de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii din Southampton. Acestia au realizat un experiment în cadrul caruia au pompat dioxid de carbon si o solutie pe baza de apa (?!?) în interiorul unor straturi de bazalt. A avut astfel loc o reactie chimica, în urma careia magneziul din roca s-a dizolvat. A rezultat carbonat de calciu, o substanta care actioneaza în mod natural împotriva raspândirii dioxidului de carbon, informeaza Descopera.

  ,,Dioxidul de carbon nu se mai comporta ca un gaz. De fapt, dioxidul de carbon este transformat în roca”, a declarat liderul echipei de cercetare, Jerg Matter (Universitatea din Southampton), pentru publicatia Daily Mail.
  Una dintre metodele prin care ar putea fi limitate efectele schimbarilor climatice este cea a captarii dioxidului de carbon din atmosfera cu scopul de a fi folosit pentru a alimenta centralele electrice. Captarea gazului este, însa, o procedura care ar necesita investirea unor sume de bani deosebit de mari.

  Autor: mediafax.ro – Adica autor anonim. Prinde orbul scoate-i ochii…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: