(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Eminescu a existat

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 15, 2012

O veste buna. Eminescu a existat. Cândva. De atunci si pana azi Eminescu exista însă din ce in ce mai putin. N-a mai scris nimic nou, nimic original, de-foarte-foarte-multa-vreme. N-auzi cântări, nu vezi lumini de baluri. Coloniile de lumi îs pierdute in sure vai de haos, pe carari necunoscute, izvorand din infinit. Pe locul lui menit in cer, pe parcela rezervata in Cosmos Luceafarului poeziei romanesti, pe locul viran ramas, acolo, prin scaderea sa, macinat/spart de vanturi si de valuri, diminuat de  trecerea timpului si schimbarea vremurilor, au crescut mituri, legende si buruieni. Multe buruieni. Multe clisee. Multe chermeze si recitari. Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie? Toată faima i s-a dus. Ca-n țintirim tăcere e-n cetate.

A ramas prea putin Eminescu in Eminescu. Si prea putin Mihai. Luat in fel de fel de guri. Preot rămas din a vechimii zile, Mihai sinistru miezul nopții bate. Declarat in fel si chip. Nepereche. Poet national. Prea national pentru a fi universal (ca dealtfel toti ceilalti, poetii, nuvelistii, romancierii ba chiar si eseistii de pe la noi, din meleag, cu totii nationali) Eminescu s-a lasat contaminat de acei poeti si aezi care l-au tot cantat (in smintitele lor guri) pe la cantarea Romaniei (socialiste sau capitaliste fara osebire). Porni Luceafarul si dus a fost. Si timpul creste-n urma sa. Ma-ntunec. Cu glas adânc, cu graiul de Sibile, rostește lin în clipe cadențate: „Nu-nvie morții – e-n zadar, copile”. Lost in translation, Eminescu nu mai este azi cel mai mare poet al roamnilor. A iesit, cuminte, ieri, din randul celor mai mari. Este in afara lor.

Daca n-ar fi murit de tanar, ar fi implinit azi venerabila varsta de 162 de ani, si s-ar fi bucurat linistit de o binemeritata pensie, indexata, undeva intr-un sat din Bucovina sau intr-un oras din Canada. Chit ca provine dintr-un neam de oameni iubitori de ţară, de la ţară, fara ştaif european. Dovada si dificultatile insurmontabile de integrare in UE si universalitate ale neamului deservit de eroi absurzi/bastarzi precum Petre Tzutzea (?).

Mortua Est.  Si west.

To exist! O, what nonsense, what foolish conceit;
Our eyes but deceive us, our ears but cheat,
What this age discovers, the next will deny,
Far better just nothing than naught but a lie.

I see dreams in men’s clothing that after dreams chase,
But that tumble in tombs ere the end of the race,
And I search in my soul how this horror to fly,
To laugh like a madman? To curse? Or to cry?

A fi? Nebunie trista si goala;
Urechea ta minte si ochiul te-nseala;
Ce-un secol ne zice ceilalti o dezic.
Decat un vis sarbad, mai bine nimic.

Vad vise-ntrupate gonind dupa vise,
Pan’ dau in morminte ce-asteapta deschise,
Si nu stiu gandirea-mi in ce sa o strang;
Sa rad ca nebunii? Sa-i blestem? Sa-i plang?

La ce?…Oare totul nu e nebunie?

O, what is the meaning? What sense does agree?
The end of such beauty, had that got to be?

Tuturor celor grabiti sa celebreze a pomenire (musai azi, 15 Ianuarie) ce-a mai ramas din Eminescu, le recomandam coliva, un pahar de sampanie, o tzuica, un piscot, o grisina, o maslina, o atentie si o tămâie (multa tămâie pentru tămâiere), dar mai ales, lectura atenta a unor opinii polemice avizate, despre containerul literar-artistic, transmis prin curierat voluntar, de la o arhiva la alta, desigilat, din generatie in generatie si etichetat asa, simplu: Eminescu.  Pentru ca trebuia sa poarte un nume.

Celorlalti nu le recomandam. Nimic. Sau le recomandam. Nimic.

***
Totu-i praf. Lumea-i cum este.
Si ca dânsa suntem noi.


Alte lecturi facultative AICI si de aici INCOLO…

P.S. Poeţii ei între ei, bârfindu-se unul pe altul, din dragoste, sunt întotdeauna mult mai convingatori decât ar putea fi criticii literari. Dar numai şi numai atunci când sunt poeţi-poeţi şi când nu aluneca pe coji de banane, precum poetul singur printre poeţi, acel Sorescu, patinând inconştient pe inexistenta lui Eminescu, dezechilibrandu-se apoi şi căzînd ca un înger. In timp ce-şi facea lectiile. Din greşeala. In ridicol. Azi mi se pare mult mai nimerit ca despre Eminescu (un poet acolo şi el ca toti poeţii) să vorbească, (ca-ntr-o peşteră vastă, în şoapta, ca să nu-i tulbere tăcerea) un (alt) poet, unul oarecare, dar musai nascut în ianuarie, undeva in Nordul Moldovei şi care, spovedindu-se lumii intregi, boscorodindu-se pe sine, nu poate sa vorbeasca, in fapt, decât despre cvântul „poet”, aşa… in general si deci despre Eminescu. Gâfâi aşa pentru că am fost silit să alerg preţ de un Maraton (de la unul la altul) ca să vă dau aceasta ştire, fără nicio pretenţie anume, nici macar aceea de a fi comemorat ca erou necunoscut (anonim care va să zică), ci doar pentru pura placerea de a (a)duce o veste bună, prima de dupa Craciun, o veste minunată: Eminescu a existat.

Mihai Eminescu şi starea de umezeală a sufletului 

azi voi vorbi despre poet
ca despre starea de umezeală a sufletului
deşi voi avea un mic disconfort
ştiind că oamenii nu vor înţelege de la început
că unii au degetele mai lungi
decât privirea

mihai eminescu
s-a aflat de când se ştie în căutarea unui singur oraş
în care să înnopteze o singură dată
cu mâinile ridicate nu prea sus a dorit să bea 
paharul unei singure înţelepciuni 
aşezat pe băncile singurului peron în care nu putea să doarmă
a acceptat răbdător să deschidă ochii unei singure vieţi

mihai eminescu
nu iubeşte eternitatea
dar iubeşte mult caii insectele şi uriaşii
în mod cu totul aparte femeile vânate de şarpele uriaş

mihai eminescu
nu-l iubeşte declarat pe dumnezeu
în schimb îi culege toate merele căzute pe furiş
şi le scoate viermii ca pe îngeri

pe socrate nu a reuşit să îl întâlnească 
apoi l-a întâlnit şi nu l-a mai recunoscut
pentru că îl cuprinsese un fel de boală a sufletului
când apele îi băteau la toate uşile
umplându-l de necunoscut.

(dezlegarea în curând…)

UPDATE: Un (alt) punct de vedere, o alta perspectiva in reluare, asa cum sade bine fazelor importante (goluri sau ratari monumentale; iar vremea-ncearca in zadar din goluri a se naste) poate fi re-lecturat aici Nemuritorul Eminescu.

83 răspunsuri to “Eminescu a existat”

  1. Diana Pescariu said

    Apreciază

  2. Diana Pescariu said

    Apreciază

  3. Diana Pescariu said

    Apreciază

  4. E trist ca pana si Google a ignorat nasterea lui. No google doodle, no nothing dedicat lui 😦 Pentru Google si pentru mult prea multi… Eminescu chiar n-a existat.

    Apreciază

    • RALG said

      Din pacate comercialul Google nu avea motive serioase pentru a-l pomeni pe Eminescu. Doar noi intre noi ne mai amagim cu universalitatea lui Eminescu. Ar fi putut Eminescu sa fie universal? Nu. Pentru ca nu este. Ca asta e vina lui, a contemporanilor lui ori vina noastra, e totalmente neimportant. Acum.

      Apreciază

  5. RALG said

    UPDATE: Un (alt) punct de vedere, o alta perspectiva in reluare, asa cum sade bine fazelor importante (goluri sau ratari monumentale; iar vremea-ncearca in zadar din goluri a se naste) poate fi re-lecturat aici Nemuritorul Eminescu.

    Apreciază

    • katanga said

      bula lasa prostiile . te pricepi si la poezie tot cit te pricepi la politica . vezi ca nu e vreme de serenade pe sub balconu poetului . e la mare moda iasomia aranjata cu twitteru si cu facebooku . nu mai e liniste la galerie ca se sparge un borcan drept in capu lu traian steaua dinamo si rapidu si-a dat mana peste tara si face ordine . e momentu sa schimbi placa .

      Apreciază

      • RALG said

        Se poate ca bolta de sus sa se sparga,
        Sa cada nimicul cu noaptea lui larga,
        Sa vad cerul negru ca luminile-si cerne
        Ca prazi trecatoare a mortii eterne…

        N-avem de ce sa schimbam placa. Si pe partea cealalta tot romante de Eminescu avem. Cel mult am putea intoarce foaia. Cat priveste galeria lui Dinamo si a celorlalti derbedei care tin trendul cu primavara araba si rascoala pe internet, mult succes le dorim in primavara europeana. Dar mi-e teama ca vor sfarsi asa dupa cum a prefigurat intelectualul Cucerai intr-o polemica a sa cu o doamna… Si n-ar fi singura asemanare.

        Apreciază

  6. Radu Humor said

    mda !
    Unii sunt bolnavi de Eminescu, altii bplnavi de-abinelea !
    Si fara scapare !

    Apreciază

  7. Radu Humor said

    „N-a mai scris nimic nou, nimic original, de-foarte-foarte-multa-vreme. ”
    Tocmai pentru ca ce a scris atunci e valabil si
    astazi :
    De la Nistru pan’la Tisa
    Tot romanu plansu-mi-sa
    –––––––––––-
    Si nu-i vorba de MIsa lui Bivolaru sau a altor dobitoci 🙄

    P.S. Cand te-ai intors de la LA ?
    Te-au rechemat astia ca-i groasa rau 😉

    Apreciază

    • Vizitatorul said

      fecior, tot aici esti ?

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Eu cred ca manifestatiile ar trebui sa fie de acum bine gandite, asa cum ai spus tu, iar cei care vin la microfon sa atace tematic toate actele criminale ale acestei gasti de criminali ce sufoca de cativa ani Romania .
        Multa lume nu stie ca vechea gaselnita al lui Basescu prin care ne scotea bani din buzunare pentru facerea drumurilor , tabiltele ce au impanzit tara cu “Aici sunt banii dvs” , continua si acum sa ne afecteze prin taxa de drum inclusa in pretul fiecarui litru de benzina. Platim ca prostii niste taxe insuportabile pentru niste escroci care vor sa-si traga in venele lor stricate tot sangele bun al acestei natiuni .
        Reformele pe care le fac sunt pentru (re)orientarea banilor nostri doar in pungile lor, sa nu care cumva sa cada ceva si pe alaturi ( acum Raed Arafat)
        Astfel ajunge ca o tona de benzina care pleaca de la producator cu 400 de euro, sa ajunga la noi cu incredibilul pret de 1400 de euro, (5,5-6 roni litrul !).
        La fel si gazul, intretinerea la bloc care se plateste de parca ar veni doar pentru un singur apartament si nu pentru toate din bloc, si multe altele !
        Pe care oameni de specialitate sa fie invitati sa le faca cunoscute multimii, mai ales ca avem inca doua posturi Antenele si Realitatea care transmit in direct, de la manifestari !
        Mai mult ar trebui sa se ceara oficial protectia fortelor de ordine pentru protejarea manifestarii de catre cei infiltrati !
        P,S, Sau sa se ceara oficial explicatie pentru banii cheltuiti de Institutul Cultural Roman care de ex. cu ocazia manifestarilor prilejuite de aniversarea Marelui Eminescu a incropit doar de ochii lumii, niste agape pe la Budapesta, Lisabona sau Istanbul !
        Oamenii trebuie sa stie ce fac criminalii astia si sa afle si ei de ce sunt invinovatiti si pana la urma vor trebui sa raspunda !
        Ca daca ar stii, probabil ca n-ar indrazni sa se poarte atat de mizerabil cu romanii !

        Apreciază

  8. Radu Humor said

    Bai, smechere !
    Te-ai dat de gol ca murdaresti/mazgalesti Adevarul , si la propriu si la figurat !
    Zgura si in rest ce vrei tu !

    Apreciază

  9. tehnic said

    o chestiuţa tehnica:

    – sunteti rugati sa indepartati de pe prima pagina (din postarea cu dedicatii) catralioanele de youtube-embedded. Sa ramana doar linkul. Se incarca infiorator de greu.

    Apreciază

  10. Radu Humor said

    Spui că Eminescu e xenofob și antisemit? Delict de lez-majestate!, de Petru Clej
    Articol talamb ca si autorul, recomandat cu caldura de catre alt smucit de pe aici !
    Un smecheras care traieste din firimiturile aruncate pe sub masa stapanilor la care slujeste !
    Daca a nega holocaustul vostru reprezinta in viziunea voastra un delict, avem si noi romanii voie sa va amendam pentru nebunia de a incerca sa-l discreditati pe geniul nemuritor pe care nu-l puteti inghiti pentru ca v-a ghicit toata mizeria voastra morala si ura bolnava pe care o aveti impotriva romanilor !
    ( fapt dovedit cu prisosinta intre timp 🙄 )
    Cineva zicea ca nu-l puteti intelege ( si nu ma refer la prapaditi ca tine, ci la cei sclipitori), dar tocmai pentru ca intelegeti ca v-a citit inca de atunci si v-a denuntat intentiile criminale de distrugere a neamului crestin romanesc, il urati atat de mult !
    Asta e Nobelul nostru, bai nefericitilor, care face cat toate ale voastre obtinute prin fel de fel de smecherii !

    Apreciază

  11. RALG said

    Ideea de stabili cel mai mare poet într-un grup de poeţi este cu atât mai stupidă cu cât numarul poeţilor luaţi in discutie (colimator) e mai mare. Arareori într-o naţiune cu o contribuţie majoră, recunoscută, la patrimoniul universal al valorilor literare va exista un caştigator desemnat oficial în postura de cel mai mare poet, scriitor, romancier… etc, al respectivei naţii. Analiza matematica, aritmetica sau logica ori teoria sistemelor n-au aplicare aici. Chiar şi atunci când s-ar incearca stabilirea unor ierarhii ferme intre doar doi-trei poeţi s-ar ajunge rapid la impedimente insurmontabile atunci cand juriul se intampla sa fie format din mai mult de un membru. Cu cat juriul este mai numeros cu atat evaluarea degenereaza in gâlceava. Titulatura de cel mai mare poet al unei naţii stabilita democratic, prin referendum (?!? eventual cenzitar) este un non-sens (daca nu este prin consesns, in unanimitate). Si nici n-ar putea fi. Totusi ceea ce face absurda aceasta titulatura de „cel mai mare poet” nu rezida in primul rand in ineficacitatea mijloacelor de evaluare (peste mode si timp) ci in aceea ca un poet e doar un poet, un pretext, o sansa a unui poem de a veni in lume (dupa cum zicea, pare-mi-se, Nichita, unul dintre cei mai mari poeţi ai romanilor). Un poet in sine nu poate fi mare sau mic decat in masura in care poemele sale (unele? toate?) sunt mari sau mici. Statistica ne invata ca la un sondaj al opiniei publice din Romania in legatura cu poetul indreptatit sa fie numit cel mai mare, competiţia ar fi castigata in mod detasata de catre „eminescu”. Si il scriu cu litera mica nu din lipsa de respect ci pentru ca intre timp a devenit substantiv comun. Cert este ca nu apartine unei persoane. Descrie mai degraba un fenomen din care persoana a fost evacuata cu multa vreme in urma, o psihoza, un cult, o religie, o metafora, un mit, o legenta, o halucinatie. In mod cert acest „eminescu” nu este cel mai mare poet al roamnilor si nici n-ar putea fi pentru ca nici macar nu este poet. Desigur ca persoana care sta la baza acestui fenomen trebuie sa fi fost „un lucru mare” si ca nu doar intamplarea a decis ca el si nu altul sa fie utilizat in scop lucrativ pentru un asemenea monument inchinat absurdului, asa dupa cum ar putea rezulta, nu clar dar destul de categoric, din lectura facultativa propusa – AICI – si refuzata tot categoric de catre cititorii aflati intamplator prin zona. Relatia dintre poem si poet este astfel construita incat poetul va fi primul evacuat. Primul care va deveni desuet, uzat, nesemnificativ. Abia apoi poemul se va ocupa de epuizarea sa insusi, de consumarea propriei substante. Si daca orice sondaj al opiniei publice facut intr-un esantion semnificativ (!) l-ar indica pe Mihai Eminescu cel mai mare poet al romanilor din toate timpurile (!!!) ce rezultat s-ar obtine oare la o alta intrebare: Care este cea mai buna poezie scrisa in limba română? Ce rezultate ar putea aduce un asemenea sondaj. Luceafarul? Oda (in metru antic)? Nu… Nici vorba, cea mai buna poezie ar fi „nu stiu / nu ma intereseaza”. De altfel ar fi si pacat sa ucizi un poem declarandu-l cel mai bun poem. Mie, de exemplu, cel mai bun poem mi se pare acela care se poate citi pe sine:

    POEMUL CARE SE CITEȘTE PE SINE

    Poemul se întoarce asupra sa
    și începe să se citească pe sine
    se descifrează încet, pătrunde în adîncul său
    cu sfială, zîmbește, scoate un ţipăt de uimire
    pe măsură ce poemul se citește pe sine
    el se înţelege pe sine
    și dispare încet din univers
    poemul se oprește o clipă, se uită în spatele său
    la cele citite: nu vede decît
    o dîră albă și subţire care la rîndul ei
    se topește în cenușa deasă a zilei
    ai să dispari, ai să dispari pentru totdeauna
    urlă cuvintele care au mai rămas necitite
    n-are nici un rost să dispari
    îi șoptește poemului
    duhul poemului, speriat, zbîrcit ca o lămîie
    dar poemul rînjește groaznic și din nou
    se aruncă asupra sa precum gîndacul
    asupra frimiturii de pine
    poemul se indîrjeste, patrunde in
    propriile sale maruntaie inghitindu-le cu urlet
    din aceasta patrundere nu ramane decat
    nimicul – alunecos si rece
    poemul e nebun, se intelege pe sine si
    se citeste pe sine pana la ultima suflare
    pina cand ultimul cuvant cade in genunchi
    si urla de durere, sint ultimul cuvant,
    ii spune, ai sa mori odata cu mine
    poemul e trist, e golit deja de toate
    cele citite, se repede asupra ultimului cuvant
    si-l citeste asa cum osinditul
    citeste ultimul zimbet pe fata calaului
    se aude un tipat suav, o lovitura de aripa
    albul care se intinde peste tot
    ceata si acoperisurile pline cu apa
    sint tot ce a mai ramas din poem. – Matei V. (va urma).

    Apreciază

    • opinia civila in prag de razboi said

      poemu care se citeste singur e vax albina . uite exista unu si mai tare poemu care fute-n gura politicianul roman . nu-i asa ca e bun ?

      Apreciază

      • Anonymous said

        Da, pentru ca morcovul este intotdeauna mai portocaliu decat portocala si virful sulii mai mov decat flacara violeta.

        Gruparea de hackeri Anonymous pare sa fi transmis romanilor iesiti in strada, in ultimele zile, un mesaj, prin intermediul YouTube.

        Descrisi ca o grupare internationala de hackeri si autotintitulati cetateni care protejeaza drepturile si libertatile fundamentale, cei de la Anonymous ii indeamna pe romani sa „ia atitudine” si le transmit ca „rasturnarea unui om si alegerea altuia in loc” nu le vor rezolva problemele.

        „V-ati alaturat, intr-un final, luptei globale pentru o viata mai buna. Dupa 22 de ani de furt, de minciuna si de manipulare, perpetuate de guverne si de corporatiile mass-media, vocile voastre se fac auzite inca o data pe strazile oraselor”, afirma o voce grava, pe fondul unor imagini din timpul protestelor din Bucuresti.

        „Trebuie sa constientizati ca doborarea unui singur om si alegerea altuia in locul nu va vor rezolva problemele. Acest lucru doar va permite continuarea circului politic care are loc in fata ochilor vostri de 22 de ani incoace. Constientizati ca intreaga clasa politica este corupta si ca nu serveste interesele poporului, asa cum ar trebui!”, mai afirma presupusul hacker.

        „Romania, ia atitudine!/Pentru o democratie adevarata,/Pentru viitorul identitatii si al traditiilor poporului,/Lupta pentru o schimbare reala! Suntem Anonymous, TREZITI-VA!”, isi incheie mesajul gruparea de hackeri.

        Ultima „isprava” cunoscuta a celor de la Anonymous este publicarea, pe Twitter, a unui link spre ceea ce ei prezinta drept o lista a clientilor Stratfor, intre care se afla Departamentul Apararii americane, fortele terestre si aeriene, agentii publice, subcontractori din sectorul securitatii si giganti din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.

        Apreciază

      • RALG said

        Induiosator poem. S.F. In realitate, pana acum cel putin, niciun cetatean, si niciun poem n-a reusit sa reguleze viata politica sau pe vreun politician. Invers e la ordinea zilei. Faptul ca unii politicieni se mai reguleaza si intre ei, in vazul multimii, ca fenomen contemporan al voyerismului colectiv, n-are decat darul de a-i face sa se inmulteasca si mai tare pe acesti daunatori.

        Apreciază

  12. RALG said

    Da, recomandam cu caldura (cum altminteri?) textul propus de catre „Culai”, AICI – Eminescu. Domnia sa reuseste sa pomeneasca in al sau text nu doar despre „eminescu” ci si despre Mihai Eminescu.

    Apreciază

  13. Riscul de a scrie/discuta despre un mit este tocmai demitizarea prin neînţelegere. Indiferent ce ai spune(şi cum) mereu va exista cineva care va considera că nu ai fost destul de „la înălţime” în adevărata valoare a mitului. Curios este însă că cei care vor condamna faptul că încerci să pomeneşti valoarea acelui mit, îl demitizează de obicei prin tăcere sau, cel mai rău, prin ignoranţă ori neînţelegere.

    Apreciază

    • RALG said

      Intr-adevar cu cat productiile unui artist sunt mai desavarsite, mai originale, mai sofisticate ori atinse de felurite alte superlative, cu atat mai mare este riscul vorbitorilor de a se pune intr-o postura proasta atunci cand abordeaza in discutii mai savante sau mai profane opera sau artistul. Totusi riscul unei alunecari in penibil nu este total si nu presupune cu obligativitate inadecvare. In marea majoritate a cazurilor operele artistice sunt (intr-un fel) bunuri de larg consum, accesibile oricui (sau aproape oricui). Oricine om este indreptatit sa cedeze ispitei de a-si traduce in vorbe emotiile proprii ocazionate de „consumarea” respectvei opere, iar rezultatele raman rezonabile atat vreme cat comentariile nu ies din aria de competenta a vorbitorului si nu exced ca tematica, strictamente, relatia emotionala, afectiva, intelectuala din interiorul binomului cititor-capodopera, raporturile firesti dintre consumator si text, adica atata vreme cat aprecierile critice reflecta „negotzul” de idei si sentimente dintre cititor si autor, intermediat de catre text. Din nefericirire lucrurile nu stau deloc asa. Criticul de arta amator sau profesionist (nu conteaza) se deda adesea risipei, abandonand, in vorbirea (chipurile) despre arta si artist, universul strict al trairilor sale. Il foloseste pe bietul artist ca pretext de vorba goala (nevinovat delir) sau (si aici incepe grotescul) ca unealta (adesea totalmente inadecvata) pentru comiterea unor manopere ordinare. Te-ai mira. Poemele si numele unui artist cu notorietate sunt intotdeauna potrivite pentru a ambala fel de fel de idealuri (prea desea mizerabile scopuri) totalmente straine de opera si de autor. Eminescu este unul dintre artistii cei mai instrainati de sine insasi, adus intr-o stare de nerecunoscut, in special de catre cei care i se declara „fani” neconditionati. De la faptul ca tanti Stana si/sau mos Ralea au voie sa simtza extazul spontan in atingere cu un brat molatic ca gândirea unui împarat poet, pana la gratierea actului prelung al asasinarii lente, in decenii, a nevinovatului Eminescu, este cale lunga. Eminescu a murit deja de doua ori. De inviat n-a inviat inca niciodata. Cred ca trebuie sa i se mai de o sansa. Ar trebui sa mai moara inca o data, putzin. Este singura lui sansa de a reusi invierea. Sau de a-si gasi odihna. Probabil ca n-am fi fost crestini azi daca multimea l-ar fi preferat pe Eminescu si nu pe Barabas. Ceea ce se intampla azi cu ramasitele sale „pamantesti” este infiorator. Ca un mic plus al intristarii intamplarea profanatii „pozitive” (o discriminare a lui Eminescu in raport cu ceilalti poeti romani) este si un deserviciu major facut culturii romanesti in lume.

      Apreciază

      • tanti Mita said

        tara arde si baba se piaptana

        Apreciază

        • RALG said

          Ei lasati acuma. La câti fac pipi pe ea de tara e imposibil sa arza ca lumea. Arde si ea o leaca pe la colturi si pe urma se stinge. Nu cu apa. Apoi se face hora (perinitza) in Piata Independentii. Pana atunci nu e rau sa ne ingrijim de igena personala. Babele pieptemate au prioritate la promovarea in centru horei. Nu? Cu stati cu cuafura?

          Apreciază

        • Vă mulţumesc RALG pentru comentariul de răspuns. De altfel, nici nu m-aş fi aşteptat să nu înţelegeţi ţinta comentariului meu. Răspunsul Domniei voastre nu a făcut decât să-mi dea satisfacţia împărtăşirii unei idei comune.

          P.S. Nu am înţeles ce a deranjat-o pe Tanti Miţa. Dar, dacă doreşte, o pot lămuri. Totuşi de o clarificare ANTICIPATĂ poate că este nevoie. Tunsoarea mea e braziliană, aşa că nu necesită periaj :D. Aşa că ţara poate să-şi vadă mai departe de treabă.

          Apreciază

        • RALG said

          @Mitza a biciclistă – Da. Da, impartasim (dar nu se stie, nu se stie pana cand) o idee in comun. Dar asta nu e totul, pentru ca am de gand (am avut de la bun inceput de gand) sa supralicitez. Am carti bune. Asa mi-au venit. Nu sunt masluite. Sa vedem asadar pana unde, pana cand, vom vâsli in aceeasi barca. Dupa ce vom ajunge prea departe, in larg, vom constata (asa din intamplare) ca barca este avariata, avand din fabricatie o gaura prin care patrunde apa. Fiind in pericol de sabordare planificata va trebui sa alegem ce aruncam peste bord:pe unul dintre noi, ideea avuta in comun, ori cadavrul din debara? Barca are si debara. Deocamdata sa vaslim… Lacul codrilor albastru, nuferi galbeni il incara, tresarind in cercuri albe el cutremura o barca. Ce culoare are barca? In lumia diafana, a apusului de soare (de Barbu Stefanescu Delavrancea)…

          Apreciază

        • Vedeţi că şi în poezia Lacul, personajul principal nu era, în fapt, prezent la acţiune. Poetul îşi aştepta iubita să apară, din clipă în clipă, dar ea tot nu a venit. L-a tratat cu indiferenţă, întristându-l 😀

          Apreciază

        • RALG said

          Apreciază

        • Ei uite că m-aţi surprins! Plăcut, desigur. 🙂

          Apreciază

        • RALG said

          Da, pentru ca Istoria se repeta. Mai intai Eminescu, pe urma Brel. Acum si eu… 🙄 Dar pe urma chiar gata. Se preconizeaza sfarsitul istoriei, in viziunea unuia Fuku, ultimul om, care mai e si ortografiat gresit fiind lost in translation din americana in japoneza, atunci cand a dat yama la borcanul cu profetii gresite. Si atunci, in sfarsit, iubita va veni punctual la intalnire, ucigand astfel orice motiv serios de a mai crea poezie, arta in general. Mult nu mai e.

          Apreciază

  14. Radu Humor said

    Se pare ca necesita ceva corecturi :
    „Spuma asta-nveninata, asta pleava, ast gunoi
    A ajuns a fi stapana si pe tara si pe noi !”

    Apreciază

  15. culai said

    Politik(x2) de doi bani şi trei parale

    Toţi doresc „alternative” la schimbare-n România…
    Să acceadă la putere-s Hoţul, Curva, Mîrlănia
    şi Licheaua cea patentă ce ţi-arunc-un mizilic,
    să te cumpere cu votul şi-apoi nu-ţi mai dă nimic!
    Ba-ţi apucă, zărăfeşte, înapoi şi ce ţi-a dat
    şi te lasă ca un peşte aruncat în prund, uscat!

    L-au gazat pe Dej, Gheorghiu, că-a mătrăşit kominternii;
    l-au ucis pe Ceaşescu de Crăciun, în ţarcul iernii,
    ca să vină la putere tolomaci moscalizaţi
    care-n loc să ne salveze, ne-au adus privatizaţi,
    au distrus agricultura şi industrii necesarii
    şi-au trimis muncitorimea roabă-n vestice fruntarii.

    Au păstrat aice numai pe ai lor, cu ei de-o samă,
    să-şi împartă-ntre cimotii trupul Ţării-Noastre-Mamă !…
    Şi-au voit, pe Eminescu, să ni-L spurce tot în sînge,
    că Aşa doresc Tîlharii, iar Nu Neamul, ce-şi tot plînge,
    de un pol de ani mai bine fii şi fiice-nstrăinate
    în sclavia coanei MuUE şi-a altor lifte spurcate…

    Întrerup aici diatriba,
    să le pregătesc coliva…

    Apreciază

    • Gîtan Valeriu said

      parca-ar fi de eminescu

      Apreciază

      • culai said

        Seamănă, dar nu : răsare din mine!

        Nu şi bancul, adaptat: Dialog telefonic
        – Noa, şe faşem, merem şi noi să-l dăm jos de băse?
        – Mintenaş, da’cîte grade îs?
        – Doar minus la şepte…
        – Hai, de l-om mai lăsa un ţîr, că nu-i ghe tăt rău…

        Şi replica-i tot a mea, Cuali : … Cam la fel e mai peste tot.
        Numai aplaudacii partidelor mai ies, după ce semnează condica la filiale/sedii, dar cu schimbul, ca să deruteze fraierii…
        NU sunt pentru foşti, nici actuali – o apă puturoasă şi-un pămînt spurcat!
        Sunt contra Politicii de Exterminare, la care suntem supuşi cu voie de la Marile Putori în ezerciţ. Dacă aşa politikă au inventat grecii, mai bine lipsă!

        Am eu un (pre)sentiment că se poate şi fără politruci… Poate gîndim dimpreună şi la o Ţară Condusă de Oameni, nu de politruci, nici matracuci: cu o MAN legiutoare prin reprezentanţii conducerilor din teritoriu, trimişi la asta lunar pe banii obştii (ori teleconferenţiaţi, internautizaţi, că se poate, deci cu cheltuieli minime!) care-i va şi sancţiona pentru ce şi cum votează, cu mae, mai şi robărăi supuşi controlului Sfaturilor Locale de Înţelepţi…
        Aşa-i că nu le-ar conveni?
        Mie, unuia, Da.

        Apreciază

  16. Radu Humor said

    Se pare ca in sfarsit s-a descoperit si remediul, sau cum se spune „cine cauta gaseste” 🙄
    @CMM :

    „Stely, am lucrat într-un proiect Grundtvig, în care se acorda voluntar asistenţă celor care se ocupau de persoane defavorizate, specific copii cu disabilităţi. Am lucrat inclusiv pe “neajutorarea învăţată , cu un grup de profesori, împreună cu o colegă psihodramatistă. Spectaculos, grupurile noastre de români au reacţionat cel mai bine la activităţile de învăţare…Ca să mai lucrez, am nevoie de un cadru….”

    Si l-a gasit !
    Ma miram eu de ce zburda asta pe valurile de
    la Corabia ?
    Unde mai gasesti atatia zarghiti la un loc pentru a face experiente sau opere de caritate ?!
    Numai ca s-ar putea sa treaca ea de partea lor 😉
    S-au mai vazut cazuri…
    Cat pe ce !
    Noroc cu Askimetul pe care-l tine tot timpul maidaneza-ntre picioare pentru a-si apara Satyrul de influenta altor fuste !
    Cine are rabdare poate astepta, eu n-o vad mult pe aia etalandu-si minieruditia pe sub nasul lor.
    Mai ales al ei, ca el…. 😆

    Apreciază

  17. Test said

    Test

    Apreciază

  18. contele said

    Vad ca scrie fiecare ce vrea aici. O fi km 0 al democratiei.Bun, atunci ma bag si eu in seama.

    Este bine că manifestaţia pro-poporul sărăcit de Băsescu pregătită de USL are loc acum şi nu mai devreme. Aşa a avut timp şi dul Mazăre să-şi termine concediul din Papua Noua Guinee, dul Vanghelie să-şi termine luna de miere petrecută în Elveţia cu amanta, deputata PSD Oana Mizil (acum înţeleg de ce a fost garantată Vanghelie la alegeri!, oricum, să fie sănătoşi şi la pungă groşi), într-o vilă cu chirie de 70000 de euro; s-a întors cu el, cu ocazia asta,şi consilierul PSD de la Primăria Bucureşti , sindicalistul acela, prieten bun cu Sile Cămătaru. Poate vine şi Oprişan, tot a terminat el de tocat banii publici cu ocazia Revelionului şi până mai apare altă ocazie e liber de obligaţii… Hrebenciuc este în ţară, nu-i problemă. Negoiţă la fel.
    Fenechiu stă pe baricade de mai multe zile. Voiculescu nu ştiu dacă apare dar ar da credibilitate grupului.
    Uite, pe ăştia mi-ar place să-i văd strigând: „Ne-aţi adus la sapă de lemn!Huoo! Să crească salariul minim pe economie! Băsescu, nu te-nfrupta, mai lasă-ne şi nouă ceva! Taxa auto-i mare, vrem Bemveuri şiI Merţane! Cine e “băiat deştept” să sară! Hop cu toţii! PDL, nu uita, vrem şi noi juma-juma!”
    Mda…
    Într-un un sondaj recent, la capitolul încredere, Ponta, Antonescu, Băsescu sunt cam în aceeaşi zonă: Ponta 21%, Antonescu 20%, Băsescu 18%. În condiţiile în care primii doi sunt în Opoziţie şi spun şi fac exact ce doreşte poporul să audă şi să facă. Aş fi curios ce s-ar întâmpla dacă primii doi s-ar duce singuri acum în Piaţă. Poate Ponta realizează că există o problemă în zona de credibilitate. Bidonul gol, nu. Antonescu are toate şansele, dacă ajunge Preşedinte, să ajungă cel mai detestat Preşedinte de la Revoluţie încoace. I se pare cuiva că arţăgosul acesta miştocar şi grobian ar putea fi vreun factor de echilibru în politică?
    Până acum, când lucrurile mergeau rău, cetăţenii aveau speranţe în „ceilalţi”. Acum simt că şi „ceilalţi” sunt cam „aceeaşi”. Ştiu că mai sunt şi politicieni dedicaţi, profesionişti, din păcate ei se pierd în mulţimea de hahalere. Partidele actuale, de cele mari vorbesc, au ajuns să fie confiscate de grupurile de interese, de baronii locali.
    De exemplu, presupunând că Ponta este un reformist, acţiunile lui se vor încadra într-o anumită marjă. A avut câteva intervenţii remarcabile pentru un partid gata permanent să pună, cum se zice, batista pe ţambal dar în teritoriu, fără nicio discuţie, puterea o deţin alţii. Ăia vechii. Baştanii. Piesele de 90. Naşii. Indivizii ăştia l-au dovedit pe A.Năstase, politician de altă anvergură faţă de Ponta, atunci ce alte şanse ar avea „cârlanul” decât să joace cum i se cântă? O luptă violentă ar duce ori la debarcarea lui Ponta ori la fărâmiţarea PSD, lucru nedorit mai ales în an electoral. Naşii aduc voturile cu găleţi şi făină, partidul este mulţumit. Problema este că resursele încep să scadă, problema este că încet-încet, lumea pricepe că din trocul acesta, găleată contra vot, iese în pierdere.
    Ce-am scris aici e valabil pentru toate cele trei mari partide.
    Un amic de-al meu care-l cunoaşte mai bine decât mine pe d-ul Năstase îmi spunea zilele trecute că d-lui este unul dintre puţinii politicieni care se ţin de cuvânt atunci când promit ceva. Bun. Atunci să ne promită d-ul Năstase că USLul va depolitiza toate instituţiile statului, că va garanta independenţa procurorilor, a justiţiei în general, că va refuza sponsorizările generoase ale diferiţilor „oameni de afaceri” ( sponsorizări ce vor trebui răsplătite ulterior), că va rezista presiunilor baronilor locali în încercarea de a-şi planta oamenii în funcţii de decizie, că la TVR, la SRI şi alte structuri de informaţii vor fi puşi oameni neafiliaţi politic, inclusiv la Ministerul de Justiţie şi cel al Economiei, că nu se vor face sponsorizări pe bani publici la televiziunile şi ziarele prietene, că nu vor mai fi preţuri preferenţiale la gaze sau energie la anumite entităţi economice agreate de Putere.
    După cum se vede, eu nu cer decapitarea pieselor de 90. Ştiu că-i aproape imposibil. Dar, cum ar spune cineva, să se fure, primesc!…dar mai puţin, nene!, nu mai băga mâna până la umăr, bag-o până la cot dacă până la degetul opozabil e prea greu! Adică nu mai suntem chiar în zorii capitalismului primitiv, să furăm şi noi ca domnii, decent, cu clasă! Să nu furăm chiar toate ouăle de aur de sub găină!
    Dar dul Năstase nu poate garanta nimic, din păcate. Nu poate promite pentru că nu poate controla situaţia. Eventual poate promite că va încerca, că se va strădui. Interesele în USL sunt divergente, gurile flămânde sunt prea multe, posturile relativ puţine, oamenii, în linii mari, aceeaşi de 20 de ani.
    Şi acum să bag şopârla: cred că ar fi timpul să mai dăm drumul la supapă, cred că ar fi timpul să micşorăm niţel, nu mult, pragul electoral, să favorizăm astfel apariţia unor noi formaţiuni politice( şi aici nu mă gândesc la Partidul Poporului sau UNPR). Dar partidele mari nu vor să renunţe la hegemonie, la monopol. În acest moment clasa politică se reînnoieşte exclusiv cu tineri formaţi la şcoala baronilor locali după chipul şi asemănarea lor. Animale de pradă tinere cu şi mai puţine scrupule.
    Nişte partide tinere ( dar nu cu lideri providenţiali!), formate din oameni fără istoric politic, îmi par nişte alternative, nişte completări bune la oferta de formaţiuni aflate deja pe piaţă.
    Bineînţeles, cine susţine aşa ceva musai să fie un pedelist sub acoperire ce vrea să disipeze voturile opoziţiei! Ce simplu este să păstrezi status-quo-ul, nu-i aşa?

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Stiam ca portocalii au si ei baroni, dar contzi, sincer sa fiu nu ma asteptam !
      Oricum se pare ca sunteti uns cu de toate, inclusiv alifii si ca v-ati platit scump titlul ce vrea sa faca din dvs un adevarat nobil !
      Vorba aia :
      Le-o belesti, ne-o belesti – nobil esti !

      P.S. Prestati si cu peruca 😉

      Apreciază

    • RALG said

      O fi km 0 al democratiei pe orizontala, dar ceva nu-i in regula cu verticala locului fata de nivelul marii. Ori e prea sus, ori e prea jos asa ca se pupa cu democratia numai prin proiectie ortogonala, intr-un sistem euclidian. Ce te faci insa ca, mai nou, mai toata lumea (buna) e anti-sistem. Euclidian sau nu, nu conteaza. Analiza propusa e (zic si eu) pertinenta dar asta nu-i de bine pentru ca spatiul pe care-l populam, cica n-ar fi cartezian (ce treaba sa mai aiba Decartes in toata tevatura asta?) ci „riemannian” adica curb pe la colturi, prin traducere din engleza in germana a termenului „romanian” (symphony). Astea fiind zise fiecare, cu altitudinea sa pe verticala locului de la km 0 (si cu ea drapandu-si nula) vede in manifestatiile cu pricina altceva. Unii vad civici in lupta pentru redobandirea cetateniei (ptiu drace!), altii vad inorogi basinosi care trag in luna cu pârtzuri aromate (care put a trandafiri), altii o vad pe coana Volodia si alta nu, altii vad un sfârsit de regim, in sfarsit curbura spatiului face o revolutie completa in jurul „ciumpalacului mioritic confuz” ametzindu-l definitiv. Aristocratia mai lipsea la inchidere si revolutia-i gata (pe) orbita. Putem sa mergem la culcare. Ma intreb daca i-o fi trecut raceala lu Florin Iaru, care zicea ca de indata ce-i scade febra da o fuga la Piata sa-i sprijine pe pro-testa-tari.

      Mare pacat ca nu putem afla nimica despre profilul, istoria si psihologia ha-ha-lerei statistice, care face galerie la Piata. Ar fi nostim sa vedem fetzele comentatorilor de bine care jubileaza acum a juisare, in fata acestui portret al eroului necunoscut. Inca.

      Apreciază

      • rongo said

        Şi mie mi-a stat pe buze „…tu-vă riemann-ul mamii voastre!” Desigur, între corpurile sistemice, calea cea mai scurtă a gândirii socio-economice este oablă. Da, te pui cu analiştii politici?

        Apreciază

        • RALG said

          Se pare ca a vorbi liber a devenit tot atat de stupid precum, dar mult mai periculos decat, a te pisa impotriva vantului. Un soi de sport extrem. Un subtil mijloc de sinucidere statistica (cu efecte probabilistic inevitabile 🙄 )

          Dar asta inca nu-i nimic. Tot statistic, din incercarea de a vorbi liber mai si poti scapa fara vatamari grave, macar o vreme. Moartea sigura se poate insa obtine mult mai simplu altfel. Sa faci afirmatii corecte (adica sa exprmi cu voce tare rezultatele unei gandiri corecte) a devenit modul de validare al unui diagnostic grav: inadecvarea imbeciliana la realitate.

          Una-i gandirea, alta-i vorbirea. Gandirea libera merge mana-n mana cu gandirea corecta in timp ce vorbirea libera n-are a aface cu vorbirea corecta (gramatical, politic, semantic etc)
          Nicicand n-a mai existat un decalaj necesar atat de mare intre gandul gandit si vorba care-l exprima, care ar trebui sa-l slujeasca si sa-l transmita in lume, ca in zilele noastre. Ca sa transmiti un gand corect, este nevoie azi, sa rezervi cel putin de zece ori mai multa energie si inteligenta in politica de marketing a acelui gand decat cea utilizata pentru gandirea gandului. Cand ii dai drumul in lume-lume, prin vorbe bine alese, trebuie sa tii seama de vant, de gravitatie, de zgomot, de vorbele altora, de urechile altora si de cate si mai cate, ca un tunar care lupta pe furtuna cu morile de vant capabile sa capteze energia eoliana, s-o amplifice si sa te curenteze la nervi (care umbla cu mici impulsuri electrice)…

          A lansa un gand in pielea goala, afara, iarna, in decembrie sau in ianuarie, e sinucidere curata, vorba-n vant. Ca iarana nu-i ca vara. Acuma, na, daca ai un gand usor, nu-i bai nici daca ti-l ia vantul (si-l urca sus, sus de tot) si nici daca mai dai un ban (unde s-a dus suta, duca-se si mia 😉 ) sa-l promovezi cu corectiile de vant necesare. Dar cand e vorba de ganduri mari, grele, nu ai intotdeauna de unde sa mai scoti bani de marketing. Si ti-l iau samsarii pe gratis si-l tavalesc prin piata, in vazul lumii proasteeee… si-n incurajarile lumii bune (din aia experti in common sens la minut).

          Si atunci? De ce sa gandesti ganduri grele, corecte? Mai bine sa promovam polenul. Si inscriem golul decisiv. Traiasca golul. Hai la lupta cea mare. Imbecili din toate tarile, uimiti-va.

          Apreciază

    • rongo said

      @contele: …şi tot Legea electorală să treacă, de la reprezentarea proporţională, la cea paritară.

      Apreciază

  19. Nu am înţeles niciodată de ce politica înveninează atât de rău spiritele! Ah dar uitasem, politica este unul din jocurile preferate ale bărbaţilor. Şi eu care credeam că e vreun sport 😀 Aşa e, nu are nimic de a face cu sportivitatea.
    Cred că am şi uitat despre ce era vorba în postul de mai sus.
    #Contele
    Interesantă filozofia din comentariu. Dacă aş ştii că suntem în acelaşi oraş v-aş invita la o cafea. Am curajul să-mi asum riscul intrării în penibil prin lansarea unei asemenea invitaţii dar aş pune pariu că cea câştigată tot eu aş fi.

    Apreciază

    • RALG said

      Sunt sigur ca de la cafea, excelenta sa ar avea o zi sublima. In acelasi oras. Sa zicem Paris. 😉

      Sunt barbat, alb, crestin, heterosexual. Sunt asadar majoritarul cel rau, asupritorul femeilor, negrilor, evreilor, homoxexualilor si a altor multe mino. Impotriva mea si a confortului meu lupta atatea si atatea organizatii de emancipare, de activism civic, de lupta impotriva discriminarilor (cu discriminarea pe discriminare calcand). O multime de oameni de bine pusi in slujba binelui muncesc pragmatic impotriva privilegiilor mele, vrand sa mi le ia, sa mi le diminueze, sa mi le imparta cu altii intr-o egalitate. Ca-n 1984? Sau ca-n 1917? Iar eu, nu, nu si nu. Ca broasca tzestoasa. Si atunci? Cu atatia dusmani declarati, cum sa fac sa nu devin misogin, rasist, antisemit, intolerant? Tu cum faci?

      Asta asa, pe post de intrebare a zilei. Ai putea sa-l intrebi si pe conte in conversatia de la catedrala (au o cafea super pe terasele de langa Sacre Coeur, cu o panorama pariziana mortala de-ti si vine in modul cel mai natural sa zici (printre dinti desigur): „À nous deux, maintenant”) mai ales ca si excelenta sa, Contele, se confrunta cu lupta de clasa si cu pretentiile absurde ale neo-proletariatului si cu cele ale acelorasi pereni „niste tarani”, rurali.

      Apreciază

      • Sper că acest comentariu nu s-a dorit a fi peiorativ, chit că mi-a făcut plăcere să aud că sunteţi bărbat şi heterosexual, restul calităţilor, alb sau creştin, pentru mine au mai puţină importanţă(Hmm, sper să ştie şi de glumă). Adevărul este că orice femeie se simte în siguranţă când ştie că prin preajmă se află o persoană cu astfel de însuşiri 😀 cine nu recunoaşte asta probabil nu e femeie(pfff, acum am devenit uşor răutăcioasă)
        Dar mai bine să nu pierd vremea şi să răspund întrebării. Cred că ÎNŢELEGEREA este, mai degrabă, însuşirea pe care ar trebui să o avem unii faţă de ceilalţi. Dincolo de animozităţile survenite din cauza unei culori politice, sau de rasă ori de rit, înţelegerea şi inteligenţa ne poate aşeza pe toţi la aceeaşi masă a cunoaşterii.
        Dar, posibil şi probabil, să nu fi reuşit să mă fac înţeleasă. În fond, eu nu am nici timpul şi nici răbdarea(probabil nici îndemânarea ori capacitatea) de a înţelege astfel de jocuri. Sunt prea ocupată să-mi văd de „poveştile” mele 🙂

        Apreciază

        • RALG said

          Nu s-a dorit si sper sa nici nu treaca asa… e asa… nitzel mai plenar si difuz pentru ca mai are si alte tinte colaterale, din cauza ca nu m-am putut detasa complet de gandul ca se afla cu ochii pe noi o herghelie intreaga de iepe care nu pricep nimica. Periati mesajul de apropourile la adresa hergheliei si pastrati ce vi se cuvine de drept. E de bine. Sau macar asa s-a dorit. 😉

          Apreciază

    • contele said

      Mitzaabiciclista

      Daca ar fi o cat de mica posibilitate sa fim din acelasi oras as accepta invitatia cu ochii inchisi. Cine ar putea refuza o persoana atat de gratioasa si spirituala? 🙂

      Apreciază

  20. contele said

    Cred ca Arca lui Goe devine din nou utila deoarece sunt nitel banat. Fooaarte subtil. Nu inteleg de ce nu place USLelui initiativa mea legislativa.Care suna asa:

    Eu zic să se stabilească prin lege un NUMĂR MINIM de demonstranţi care să reprezinte condiţia necesară şi suficientă pentru declanşarea alegerilor anticipate. Că acum mergem pe aproximări. Astfel ar şti şi Opoziţia viitoare când ;i cum să declanşeze alegerile anticipate. Ar mai trebui făcute şi nişte precizări cu privire la alegerile la termen, să vedem dacă mai sunt necesare sau nu, poate exerciţiul democratic putem să-l condensăm doar prin proteste de stradă. Ar mai trebui văzut dacă putem extinde stilul acesta şi la primari şi la Preşedinţi de Consilii Judeţene. Că ar fi întotdeauna o minoritate care să vrea să-l mazilească pe Mazăre sau Oprişan.

    Daca exista sugestii de imbunatatire se primesc.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Ce usor se mai inseala unii 🙄
      De catre neveste sau de aparente 😉
      Uite ca mi-a venit si mie randul : chiar credeam ca e ceva de capul astuia 🙄
      Nu-i nimic !
      Imi trece…..

      Apreciază

    • Vizitatorul said

      io cre ca ar trebui sa se stabileasca in primul rind care e capacitatea maxima a pietii universitatii , ca la stadioane , adica cita lume poate veni la meciurile de protest fara a periclita siguranta spectatorilor si a bunurilor materiale . ar putea fi organizata o licitatie pe bani publici cu firme straine care sa masaoare stiintific capacitatea pietii . jandarmii n-ar trebui sa aiba voie sa salte decat spectatorii in exces fata de capacitatea masurata prin diferenta fata de numarul protestatarilor declarat la antene . chestia asta cu capacitatea si cu diferenta ar trebui sa figureze in constitutie . parerea mea . altfel daca mergem tot pe improvizatii nu mai scapam de base pana in 2014 .

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Bai asta ce te bagi peste tot .
        In vizita !
        Daca joaca fotbal Romania cu Spania, vin toti cei 20 de milioane pe stadion sa strige „Hai Romania !” ?! 🙄
        Sau doar vreo 40-50.000 ?
        Ca vad niste dobitoci care calculeaza procente de manifestanti la populatia Romaniei.
        Bai, de frica va pierdeti si mintile !

        Apreciază

  21. Radu Humor said

    „Apropos de ganduri grele sau usoare, pe astea cum le gasiti (vorba vine, ca de gasit, le-am gasit eu, dar e vorba de cei ce le-au gandit, sau ce naiba au facut cu ele 🙄 )

    ” Deci : Jos guvernul ! USL sa vina!
    Pe noi culmi de prosperitate sa ne suie
    Asta ar vrea multimea cea cretina
    Care pe strazi acum racneste şuie.

    Dar stim ca nu mor caii cand vor cainii
    Asa ca zdroaba lor va fi in van
    Degeaba astazi i-au naimit stapanii
    Inca trei ani conduce tot Traian !”

    nu ne mai schimbam stapanii,
    pan’ nu ne mananca cainii :mrgreen:
    (gand de-al meu )

    si

    „….mi-a făcut plăcere să aud că sunteţi bărbat şi heterosexual, restul calităţilor, alb sau creştin, pentru mine au mai puţină importanţă(Hmm…) ”
    ( se pare ca prefera negrul, ca orice vaduva 😉 )

    Si uite asa dau unii/ele drumul la ganduri cum isi dau drumul de regula altii la fecale sau cum arunca arunca unele pruncii in WC-uri sau guri de canal :mrgreen: (idem)

    Apreciază

    • Vizitatorul said

      la prima vedere radu humor pare sa fie zgomotul de fond din hiperspatiu . dupa miros e clar insa ca e zgomotul de fund . bre nea goe asta nu e bun de salvat ca e steril si n-are pereche . de prost ce e . la ce-l mai tii ?

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Adanca asta cu fundu’ 🙄
        Si nu putea sa vina decat de la un basist cu experienta .
        Cat despre sterilitate, mi-ai adus aminte de un banc :
        Un batran in masina 331 , la o frana mai brusca, desi se sprijinea in baston aluneca si cade.
        Un tanar care statea pe scaunul din fatza ii spune ironic (cam ca tine!) batranului:
        – Mosule daca aveai o bucatica de cauciuc in varful bastonului nu alunecai !- -Da, zice ala, se mai intampla.
        Daca avea si tat-tu o bucatica de cauciuc unde trebuia, nu facea ma-ta asa un nesimtit ! 🙄

        Apreciază

  22. Kibby said

    hmm, deci NR ar fi o falanga pedelista dle conte? n-am vazut emoticoane si m-am gindit ca vorbiti serios.
    serios?

    Apreciază

  23. Radu Humor said

    In toti anii care au trecut din ’90 incoace n-am vazut in Parlament sau la partide atatea figuri de oameni frumosi si inteligenti cati am vazut in aceasta seara la manifestatiile din Piata Universitatii !
    Si sunt sigur ca au fost si mai multi asemenea Oameni….
    Nu v-am vazut printre ei, sau aveati frumoasele chipuri acoperite de vizete ?
    Fie ele si virtuale 😉

    Apreciază

  24. contele said

    Radu Humor

    Credeai că e ceva de capul meu dar se pare că te-ai înşelat?!?
    Păi fratele meu alb, caucazian, heterosexual şi plin de umor, eu de vre-un an mi-am dat seama că n-am pic de talent la scris dar era prea târziu, devenisem deja faimos.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      @Contele
      Mda ! faimos si modest .
      Mai rar asa ceva
      Dar vedeti ce face (re)numele din om, chiar daca-i un simplu nick, dar cu grija ales ? 🙄
      Singurul care a razbit cu un nume aproape imposibil este chiar idolul domniei voastre .
      Dar probabil ca l-a salvat prenumele:
      TRAIAN, din/cu care se trage si blonda.
      Ajunsi la ea (acuma-i mai greu, dar inainte daca o cunosteai pe tanti Petruta…) am ramas de rapiditatea cu care a reusit sa se imbogateasca!
      A aparut un top al celor cu conturi in strainatate ( Berceanu si Videanu 5 miliarde, Blaga 3, Traian 2,7 si doar in 2 anisori Udrea cu 1 miliard 🙄
      Si noi ne miram ca si-a platit in doi ani mizilicul ala de credit de 3 milioane euro ( ca am uitat sa va spun ca toate sumele sunt in euro 😉 ).
      Dvs cum stati ?
      Sau n-ati avut in nobilime asemenea
      cazuri ?
      Si-n timpul asta Frankie ala care taie si spanzura pe la alt gen de femei umbla cu papucii gauriti 😉
      Pana la urma sper sa-i dea si lui cineva papucii nu numai la astia !

      P.S. Daca ati avea atatia bani alteta, ce-ati face cu ei ?
      I-ati da si lui Abalaru ceva sa-si publice ineptiile ? 😆
      O sa vedeti de ce am amintit de el….

      Apreciază

  25. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Ce frumos v-a invaluit Abalaru si spre deosebire de Francesco, un italiano vero, asta, un basist vero, v-a indepartat de nada ce fusese aruncata cat mai aproape de capitanul ce duce de ripa (scuze dle Iaru) Romania ( tot un fel de Concordie pe care a distrus-o cu atata invrajbire a tuturor categoriilor sociale intre ele), spre deosebire de italian care a dus Concordia spre stanci, al nostru Scheletino a izbit-o direct de Piata Universitatii, care incepe din sa vuiasca ca-n ’89
    Nu pot sa cred ca a fost adus in discutie naufragiul Concordiei doar de dragul de a afla ciumpalacii ca Franceso era pe punte cu Domnica, o moldoveanca nici macar atat de focoasa si blonda precum cea a Sceletticului nostru .
    Dar daca , din varii motive, discutia a fost deturnata profesionist intr-o zona oarecum neutra, linistita , fara furtuni, rape sau stanci in care sa esueze cumva, in eventualitatea ca manifestantii nu reusesc sa dea jos decat piticania de la guvern, nu si tartorul de la Cotroceni, caruia i-a venit in ajutor unul dintre mai marii draciilor ce se fac la nivel de UE, istetul navigator printre oranduiri de tot felul prefera chiar o discutie despre Goe, pe care la fel ca si @AVP il tine
    ante portas silindu-si sa-si dea drumul in propria palma, astfel ca sa nu ramana vreo unul dintre cei doi, insarcinat sa dea raspunsuri la niste intrebari incuietoare sau stanjenitoare pe care le pune natangul si zglobiul personaj !
    Care se pare ca i-a imbatat de cap, postand ba dintr-un birt, ba dintr-o barca, ba dintr-un alt mijloc de transport, dar niciodata din tren, acolo unde l-ar fi gasit ei cu usurinta, daca nu ei , atunci cu siguranta parintii unuia dintre ei sau de ce nu chiar madam Ioneasca care pariez ca daca l-ar gasi, l-ar baga urgent cu capul sub capot , tinuta lejera de casa( cand nu-s in nudul gol din capul lor)
    Acuma ce sa mai zic si eu, ca tot patitul, banarea lui @Goe mi se pare un act injositor pentru cei care-o practica, dar mai ales o scadere a increderii pe care ei insisi o au in posibilitatile lor de a raspunde provocarilor extrem de numeroase ( uneori judecand dupa diferenta calitativa a postarilor, dar si prin frecventa si promptitudinea lor naucitoare).
    Chiar ai uneori impresia ca sunt mai multi nazdravani de astia scapati de la vreun centru de reeducare, acolo unde i-au dus, ca sa scape de intrebarile lor stanjenitoare, niste parinti vadit incomodati de istetimea si impertinenta curiozitatii lor bolnavicioase.
    Pentru nimic in lume, eu unul n-as putea sa-i mai consider dizidenti adevarati pe cei care se eschiveaza a da raspunsuri pertinente unor probleme legate exact de domeniul lor de activitate – dizidenta, care au uitat de proverbul romanesc (poate de aia!) ” ce tie nu-ti place, altuia nu-i face (sau interzice”) si isi angajeaza vatafi doctrinari care sa le pazeasca “incinta de creatie” de intrebari indraznete sau stanjenitoare!

    Apreciază

    • Radu Humor said

      „silindu-l” sa-si dea drumul…..

      Apreciază

    • Petruta Marinescu said

      Dorin Tudoran este un om al trecutului. Este un scriitor mediocru la nivel national, dupa toate standardele in vigoare, care si-a depasit demult apogeul, iar pe plan international este practic necunoscut in literatura. Sub alte aspecte orice discutie este mai mult decat inutila. Prestatia sa din perioada post-decembrista si din prezent nu depasesc nivelul de manifestare mediu ale bloggerilor rasariti ca ciupercile dupa ploaie. Pseudo-preocuparile sale pentru situatia din Romania care denota oarecari pretentii de civism sunt pure accese de plictiseala. In tara domniei sale, Statele Unite ale Americii, se intampla lucruri cel putin ciudate. Din 2010 printr-o lege votata discret in Congres, companiile private pot sponzoriza politicieni si candidati, inclusiv la presedentia tarii, fara limita de suma. Practic corporatiile pot stabili conducerea tarii. De luni de zile exista manifestatii de protest in toate orasele americane, destul de asemanatore cu protestele abia incepute in Romania. Congresul american este pe cale sa voteze o lege prin care aparent se vizeaza protectia drepturilor intelectuale dar care practic va prelua controlul internetului intr-un mod similar cu cel practicat de catre guvernul chinez. Sunt evenimente grave petrecute sub ochii cetateanului american Dorin Tudoran, fost dizident, care nu indrazneste sau nici nu pofteste sa-si precizeze pozitia in fata acestor derapaje grave de la democratie. De revolta sau dizidenta nici vorba. In schimb se defuleaza comentand pe langa subiet situatia din fosta sa tara, fara riscuri, fara responsabilitate. Prin urmare este normal sa nu accepte sa fie deranjat pe blogul sau personal de catre alarmisti care vor sa-i traga sirene pentru a-l aduce la realitate, ca si cand el n-ar sti pe ce lume traieste. Stie foarte bine.

      Apreciază

  26. contele said

    Radu Humor

    Aveţi humor cu miliardele alea…Nici mătuşa Tamara n-are atâţia bani. Cât despre idol, hai să fim serioşi, idolul meu este unchiul meu, marchizul de Je m’en fiche, un tip simpatic dar mai bolovănos el, aşa, mai de modă veche. Mă sună ieri seara şi zice, plastic cum îl ştiu: ” Nepoate, da’ liberalii s-au dilit la cap? Nu-i de-ajuns că l-au luat pe Voiculescu, acum se pupă-n bot şi cu Sorin Roşca Stănescu?! Jos au mai coborât de când cu bidonul ăla gol, Antonescu! Se învârt Brătienii în morminte, nepoate! Îl sun pe Djuvara să văd ce zice, să râd niţel de el!” Eu acum ce să zic, l-am lăsat în pace, nu mă interesează politică, cum văd că nici pe d-stră, de aia mi-am şi permis să vă zic de unchiul meu.
    Dacă aş avea atâţia bani pe mână? I-aş juca la Cazinou, desigur, unde şi-a pierdut averea şi ăl bătrân. La Monte Carlo, mon ami!

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Excelenta
      Daca ati fi purtat acelasi nume cu unchiul dvs nu v-ar fi fost deloc greu sa-i raspundeti, chiar nescriind nimic dar semnandu-va la urma !
      Cum care urma ?
      Aia la care incearca unii sa va faca sa radeti, ca cine rade la urma, sau se semneaza acolo uneori ajung sa prinda si ceva din fatza !
      P.S.
      SRS este tot de util unui partid pe cat ii este STS lui Basescu.
      Adica aproape, ca primul n-are totdeauna ultimele date din teren 🙄
      Ce ziceti de ce spune Lopez ala de la PPE?
      Ca mie-mi ajunge ce spune Boc :
      Nu suntem pe vremea fanariotilor sa mergem cu para la Inaltele Buturi, vine ea la noi 😉
      Daca si primul om din capul statului nu poate lua nici o hotarare de capul lui ( ca cica mai are si momente de luciditate) si asteapta, ca ultimul ultimul om, sa i se spuna cum sa iasa din kktul asta in care a intrat singur , fara sa intrebe pe nimeni, ma intreb si eu la randul meu, ce rost mai are sa nu ne declaram deschis independenta fatza de Romania si sa ne alipim inca de pe acum Israelului 🙄
      Ca sa nu bata la ochi, precum jandarmii din PU la manifestatii 😉

      Apreciază

  27. DNA said

    pe scârbosu-i blog, colaboratorul securistilor de azi (si al celor de ieri), numitul troglodit abalaru, delireaza scrâsnit. Despre tot ce-i pute mintea. Si ii pute.

    Este furios. Cartarescu parca ar schimba stapânu. Interesant ca rapandula din corabia se razboieste cu un scriitor. Cu opera. El, abalaru, care l-a zarit in treacat pe Cartarescu, nu are opera. Are doar niste versuri scrise acum 100 de ani. El crede ca opera lui zace pe net. Daca vorbele-i amestecate, cu iz paranoic tin loc de opera, asta numai psihiatrul lui o stie.

    El tânjeste dupa apreciere. In sinea-i il injura pâna la spume pe tismaneanu: adica el l-a imbracat cu limbi de jur-imprejur si nemernicul ala nu ii face rost de o medalie ? Cu ce e mai valoros Cartarescu ?

    Ca sa faca dovada devotamentului faţa de omul „iepocal” (incultul periculos basescu), sare din nou cu cretinismul portocaliilor decerebrati: „raul cel mic”, „pe cine punem in loc”, „porumbacu”.

    Apreciază

  28. D-na Z said

    Eminescu asistat

    Apreciază

  29. RALG said

    Va rugam sa nu mai (tot) stati pe receptie. Nu urmeaza niciun comunicat important pentru tara. Ci…

    Apreciază

  30. Jordan Barnes nubuk said

    Sa nu uitam ca mare parte din biografia lui Mihai Eminescu s a realizat TOCMAI pe baza marturiilor ramase de la Augustin Z.

    Apreciază

  31. RALG said

    Google prezinta luni, in toate limbile, (nu numai pe Google Romania) noul logo prin care omagiaza implinirea a 160 de ani de la nasterea marelui scriitor si dramaturg I.L. Caragiale.

    Bustul lui Caragiale se suprapune peste cuvantul „Google”, sugerand o caligrafie de penita, din chenarul careia iese un plic (aluzie la „O scrisoare pierduta”.)

    Ion Luca Caragiale s-a nascut la 30 ianuarie 1852, in satul Haimanale (care acum ii poarta numele), din judetul Dambovita, si a decedat pe 9 iunie 1912, la Berlin. Dramaturg, nuvelist, pamfletar, comentator politic, ziarist si director de teatru, a fost ales membru post-mortem al Academiei Romane.

    Articol complet AICI

    Apreciază

  32. RALG said

    Cu trei zile in urma, pe 29 ianuarie, scriitorul Matei Visniec a aniversat implinirea unei vârste rotunde: 56 de ani. Ne propusesem sa scriem un topic despre acest evenimet, dar ne-am luat cu altele si… am uitat. Nu suntem singurii. In fapt nimeni nu prea-si mai aduce aminte de scriitorul (poet, dramaturg, romancier, eseist) si jurnalist, nascut la Radauti, la o azvarlitura de lance (shakespeare) plus un maraton (dintr-o fuga) de Ipotesti. Dar, la urma urmei, cine are nevoie de Matei Visniec, cand il avem ca emblema internationala a universalitatii literaturii romane pe Mihai Eminescu? Din acelasi judetz. Plus o multime de alti mari scriitori, poeti, dizitenti, filosofi si bloggeri contemporani (unii mai contemporani decat altii in urma cu 30 de ani), unii foarte premiati, altii nu, care candideaza (cam) de mult/isor, aspirand, la titlul de ambasadori ai culturii romane in lume. Lume ce nu mai gandeste in basme si nu mai viseaza in poezii. Matei Visniec, inutilul, a creat singur material bogat pentru literatura si istorie. Vor fi inglobate in istoria literaturii franceze si universale. Acolo, la el acasa. In ciuda inutilitatii sale evidente, ii urez totusi, aceluia care scrie poezie si in titlurile pieselor sale de teatru, la multi ani, sanatate si inspiratie oriunde s-ar afla.

    Celor care vor sa stie mai mult despre Matei Visniec le pot recomanda cate ceva AICI sau AICI.

    Celor grabiti, care prefera scurtaturile, alegerile anticipate si/sau rezumatele (abstract) le pot oferi o:

    Campanie electorală

    Domnule senator
    grupul nostru de ziarişti
    ţine să vă felicite călduros
    pentru succesul pe care l-aţi avut
    în campania electorală
    şi vă roagă să-i acordaţi
    câteva minute
    mai întâi ne-ar interesa să ştim
    ce este materia
    şi câte forme de existenţă are
    apoi am dori să cunoaştem
    care este raportul dintre spirit şi corp
    şi dacă infinitul
    poate fi intuit în natură
    iar la sfârşit dacă puteţi
    spuneţi-ne câteva cuvinte
    despre frunza de vişin
    (Campanie electorala – Matei V.)

    Apreciază

    • Nelu said

      si de unde pina unde 56 e virsta rotunda?

      Apreciază

      • RALG said

        Desigur in cazul sau 56 este o varsta rotunda intrucat Matei Visniec este nascut in anul 1956. Adica a implinit exact vârsta secolului din anul in care s-a nascut. Daca asta nu va convinge va rugam sa-i calculati vârsta in baza 8 (octala) foarte obisnuita in lumea bitilor de pe calculatoare si in sistemele multiplu binare, ca cele in care se manifesta Internetul. In baza octala Matei Visniec are fix 70 de ani, iar de scris a scris (cantitativ vorbind) cam cat ar scrie Padina & Tudoran la un loc in 100 de ani. In privinta calitatii 1000 ani ar fi o valoarea ceva mai realista. Deci o varsta rotunda.

        Apreciază

        • Nelu said

          kaka maka mere acre. haide bai bula fugi cu cercul nu mai umbla cu cioara vopsita. de unde pina unde a fost visniec poet important si lider al generatiei 80 ? daca el insusi si-a dat seama ca e o arta prea discreta ?

          Apreciază

        • RALG said

          Daca nu Visniec atunci cine? Iaru? Tudoran, Paunescu, Padina… Spune-mi ce preferinte ai ca sa-ti spun cine esti, daca esti. 😉

          Apreciază

  33. RALG said

    „Matei Visniec este astazi una dintre vocile literare cele mai subtile pe care le auzi în Europa. Poet important, chiar lider al generaţiei ’80, Matei Vişniec a virat spre teatru, imediat ce a înţeles că poezia este o artă mult prea discretă şi confidenţială, fiind astăzi unul dintre cei mai importanţi autori dramatici contemporani, scriind cu egală abilitate în franceză şi română. Noul nostru Eugene Ionesco a schimbat genul literar, dar nu a schimbat metoda: dacă poezia sa era foarte teatrală, teatrul va fi, prin consecinţă, plin de poezie. Nu este vorba de poezie în sensul calofil al termenului, ci de o metafizică a textului care îl face inimitabil.” – autor:ilă Citilă / 02.04.2009 – Bookiseala.ro – Păianjenul în rană

    sau sau si

    Matei Vişniec – Cafeneaua pas-parol.

    Apreciază

  34. […] Alte ipotenuze pe toate ancorele incuibate in textul despre Existenta lui Eminescu – AICI […]

    Apreciază

Lasă un comentariu