(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Arca lui Noica

Posted by Arca lui Goe pe februarie 16, 2013

646x404

Ca profani putem detecta o multime de aspecte cuantice cu care ar trebui sa ne reconciliem. Banalul experimnt din SF-era lui Goe fiind in asteptate (din motive cat se poate de profane, neimportante) as aminti (in intertime) ca mereu au existat felurite potopuri (potoape de ape) care au stat sa scufunde fel de fel de castele de carti de joc ale mintilor multor oameni cuminti, care si-au construit si ei, ca si noi, Noe, Goe etc, cate o arca cu care sa infrunte potopul. Ca profani nu putem invata chiar totul de la ei atunci cand ne construim (b)Arcele cu care sa infruntam potopurile potentiale si ploile meteorice, din cauza barierei cuantice dintre profan si sacru, dar ceva, ceva am putea intelege, si chiar am putea sa ne reconciliem cu felul partial de a intelege arcele altora atat de contra-intuitive sub aura lor legendara. Gabriel Andreescu, autorul cărţii ”Cărturari, opozanţi şi documente – Manipularea Arhivei Securităţii” ofera in lucrarea sa o perspectiva care ne poate apropia sau ne poate indeparta de reconcilierea profanului cu istoria cuantica si cu personajele legendare care au populat-o: Constantin Noica, Adrian Marino, Nicolae Balotă, Alexandru Paleologu, Mihnea Berindei, Mihai Botez şi Nicolae Breban, printre altii. Riscurile si le asuma fiecare profan in parte pe drumurle reconcilierilor sale.

Puncte de intrarea in perspectiva propusa pentru a privi re/conciliator si profan Arca lui Noica (ale carei vestigii s-ar gasi pe muntele Ararat de la Paltinis, ce blog de succes ar fi fost Jurnalul gasit acolo daca ar fi existat blogosfera de la Babilon pe vremea aceea) se gasesc AICI si AICI, intr-un articicol de critic, de critic al unui proiectant de Arca, aflat sarmanul (sarmanul Noica) intr-o serie de situatii critice, valorand poate mai mult decat un potop: Critica criticii I si II. Dosarul lui Constantin Noica.

„S-a întâmplat ceva curios în ţara aceasta. Caragiale şi-a pierdut subiectele de inspiraţie. S-a creat, în speţă, o Românie în care nu mai e posibil Caragiale. E ceva regretabil pentru el, dar e bine pentru ţară“ – CN

„Gabriel Andreescu are dreptate să vadă în Noica cel mai eficient agent de influenţă dintre toţi intelectualii români din regimul comunist, suferind de «complexul Stockholm», al ostaticului care empatizează cu torţionarii.” – NM

28 răspunsuri sa “Arca lui Noica”

 1. CMM said

  Cred ca fenomenul Noica poate fi inteles doar in contextul fenomenului comunism.
  Procesul lui Noica l-as vedea ca pe un capitol al procesului comunismului.
  Dintre oamenii pe care eu i-am cunoscut, as avea incredere in judecata netalibanica a lui Nicolae Steinhardt.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   @CMM – Trecand peste ceea ce denota faptul ca in contextul dat va ingaduiti comentarii cu aparenta rationala pe Arca lui Goe (in principal o perspectiva si o atitudine gresite) despre continutul atat de neoriginal al mesajului ar fi de zis ca denota pedanterie si cliseu. In plus in gura d-voastra suna ca dracu. Deci nu. In niciun caz.

   Am retinut ca sunteti o cunostinta de-a lui Nicolae Steinhardt si ca acesta ar fi un bun judecator al lui Constantin Noica.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @CMM – Si sa nu uit, Avepeus stie ca va dati in (b)Arce? De curiozitate… 🙂

   Apreciază

 2. Stely said

  Marturisesc ca imi place modul cum Dl Goe a facut trecerea de la „reconcilierea profanului ” cu mecanica cuantica -„banalul experiment” din Sf-era lui Goe -la alt tip de reconciliere,dar al aceluiasi profan . Tema propusa este frumoasa si interesanta .As putea spune ca este si de actualitate .Nu stiu daca a fost planuita de Dl Goe ,dar cum cred ca mintea sa „diabolica” poate sa faca corelari rapide si subtile ,intre diverse „stari cuantice”,nu mai are importanta . Prin urmare am acceptat cu placere si interes”sa invat ” reconcilierea propusa acum si aici de Dl Goe

  ” Ca profani nu putem invata chiar totul de la ei atunci cand ne construim (b)Arcele cu care sa infruntam potopurile potentiale si ploile meteorice, din cauza barierei cuantice dintre profan si sacru, dar ceva, ceva am putea intelege, si chiar am putea sa ne reconciliem cu felul partial de a intelege arcele altora atat de contra-intuitive sub aura lor legendara. Gabriel Andreescu, autorul cărţii ”Cărturari, opozanţi şi documente – Manipularea Arhivei Securităţii” ofera in lucrarea sa o perspectiva care ne poate apropia sau ne poate indeparta de reconcilierea profanului cu „istoria cuantica” si cu personajele legendare care au populat-o: Constantin Noica, Adrian Marino, Nicolae Balotă, Alexandru Paleologu, Mihnea Berindei, Mihai Botez şi Nicolae Breban, printre altii. Riscurile si le asuma fiecare profan in parte pe drumurle reconcilierilor sale.”

  E adevarat ca este nevoie sa ne reconciliem cu aproape toate „potoapele”noastre pe care le-am infruntat impreuna cu arcele noastre ,dar asa cum ni s-a propus trebuie sa ne reconciliem „partial ” mai intai cu modul de a intelege „arcele „altora . Prima dintre ele fiind cea a dlui Gabriel Andreescu,autorul cartii „Carturari,opozanti si documente”. Sigur ca fara a citi cartea nu poti sa ma declar gata reconciliat . Pina atunci insa am citit articolele scrise de Nicolae Manolescu -„Critica criticii a Dosarului de la Securitate a lui Constantin Noica „.
  Din citirea acestor doua articole as putea invata ca nu este atit de usor sa te reconciliezi cu arcele tuturor celor propusi de autorul cartii . Ca este necesar de stiut( cu exactitate)faptele „personajelor legendare ,care au constituit obiectul analizei si ,dupa parerea mea si ale acelora care au scris despre ele. Vad ca domnul Manolescu a acceptat si a salutat demersul domnului Andreescu si intr-un fel consider ca s-a reconciliat cu „arca „dumnealui.
  Dar nu am inteles un lucru (poate chiar esentialul )..Anume ,dinsii s-au reconciliat cu toate arcele acelor „personaje legendare „? Am inteles ca ,unii sunt trecuti sub tacere ,considerind ca „arcele”(faptele )lor au cedat mai putin la compromisuri decit ale altora. Eu consider ca nu trebuie sa existe discriminare . Ca ar fi mai bine sa fie evaluate mai intai „potoapele” infruntate de fiecare „arca „in parte .Si asta nu trebuie facuta de cei care au fost si sunt participanti cu arcele lor la infruntarile acelorasi potoape.

  Bunaoara iata ce am citat ca a facut cindva Gabriel Andreescu :

  „La un moment dat, Gabriel ANDREESCU si-a exprimat si suspiciunea ca unii membri ai CNSAS ar putea fi ei insisi santajabili din cauza unor legaturi cu Securitatea. Intrebat de ziaristi la cine se gindeste, el s-a referit la Andrei PLESU, explicindu-si banuielile, dar recunoscind ca n-are nici o proba.
  Scandalul care s-a stirnit in zilele urmatoare in legatura cu aceasta acuzatie neprobata a acoperit tema conferintei de presa sustinute de Gabriel ANDREESCU. Grupul pentru Dialog Social s-a delimitat prompt, dind a doua zi publicitatii o declaratie de solidaritate cu Andrei PLESU. Apoi, joi 22 februarie, reunit de urgenta, GDS l-a exclus pe Gabriel ANDREESCU din rindurile sale. De asemenea, acestuia i-a fost intentat un proces de calomnie de catre Andrei PLESU.

  http://www.observatorcultural.ro/Gabriel-ANDREESCU-a-convocat-la-sediul-GDS-o-conferinta-de-presa*articleID_3435-articles_details.html

  Nu stiu cum a decurs procesul ,dar din „lectia” de mai sus am invatat ca, in ce-l priveste pe Constantin Noica ,voi lasa istoria sa-i judece, pe el ,dar si pe celelalte „personaje legendare „.
  Dar pe mine ca profan nu ma impiedica nimeni sa ma reconciliez cu” arcele” acelora pe care le-am infruntat personal in existenta mea de pina acum. 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Escala pe „Arca lui Noica” nu a fost una planuita, doar ca evadarea din SF-era lui Goe m-a purtat cam departe de context si o revenire direct in experiment ar fi fost prea abrupta. Am profitat de contextul cuantic al bancului de nisip pe care sta in actualitate Arca lui Noica si am cedat tentatiei de a face o halta. Tare mi-e teama ca pana la intoarcerea deplina in banalul experiment va mai fi necesara inca o halta, tot cuantica, dar cu continut de istorie mult mai redus. Fara nicio legatura cu acea viitoare halta, ar mai fi de zis ca judecarea exclusiv sau preponderent in contextul fenomenului comunist, a unor legende vii care nu pot fi banuite ca ar fi niste profani este pur si simplu o profanare. Ar fi exact ceea ce si-ar fi dorit si „Comunismul” el insusi in persoana, sa-i inghita pe indivizi si sa forteze insasi istoria sa-i judece in comun, si numai prin raportare la el insusi, la comunism. Fara sa se fi epuizat complet, totusi perspectiva din care comunismului este vazut ca un recipient (o retorta ?! ) care continea totul a cam devenit caduca si plictisitoare. Poate o fi momentul sa fie luata in considerare perspectiva din care se vad oameni, legende, realizari care in afara continutului lor esential pe coordonatele umanitatii, pot eventual contine si comunism (in doze mai mari sau mai mici). Un comunism care-si pierde ponderea devenind insular intr-o mare de indivizi. Daca de fiecare data cand vom pomeni un savant, un carturar, un artist, un fotbalist, vom aduce automat in discutie relatia lui cu comunismul sau vom tine sa-l privim strict prin prisma faptului ca a trait in comunism, asta n-ar fi decat emblema unei (alte) victorii postume a comunismului. Este preferabil cred ca in loc sa consideram ca comunismul l-a continut pe Noica sa ne gandim ca Noica a continut in el, eventual, o doza de comunism, el insusi fiind in fapt continut de un universal umanism. Desigur ca din aceasta perspectiva tot felul de trepadusi hraniti din comunism si anti-comunism si-ar pierde o sursa importanta a elanurilor lor tembele.

   Apreciază

 3. CC said

  hello,am fost saptamina trecuta la Bucuresti…(si mi s-a pus in pantofi confiture Papaye Vanillée & moutard(pardon, Moutarde de dijon ….pacat de pantofi

  )eu port numai pantofi englezesti(velours Bleu) cum purta Horia Bernea pe vremuiri

  apropos:
  cu Herta Muller cind aveti de gind sa va reconciliati ba!!!?(bon,chiar in stilul mecanicii cuantice cum va place Voua…hahahahahhaha!!!

  AAAAAAAAAAA!!!!pardon.
  pai a reglat Dan Alexe si chestia asta tot in rit cuantic aici:
  http://bestiar.blogary.ro/2012/06/15/cum-am-dus-o-pe-herta-muller-la-luxembourg-sau-cum-lucreaza-de-fapt-icr-ul/
  si tot in RIT cuantic OOO r’e’g’u’l’a’r’i’z’e’a’z’a aici:

  http://cabalinkabul.wordpress.com/2013/02/16/%e2%80%a2iubitii-domnului-dervisii-pe-3-martie-2013-orele-18-00-la-muzeul-taranului-roman/
  DOAMNE AJUTA!si DOAMNE FERESTE-(sa nu se rasuceasca HORIA BERNEA in MORMINT
  hello, ps:poate vreti sa stiti cum a fost la Bucuresti(pai a fost asa cum a fost:,,lume mica si mese putine”
  (asa cum spunea o a’mica tinara creatoare de coronite.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Sunteti Goe?

   Asa cred si eu, ca ne aflam iarasi intr-un plin proces debutare a reinceperii reconcilierilor câte putin cu fiecare aspect cuantic al neprofanelor detalii ale fizicii si istoriei moderne si contemporane. Bine acuma, ne-ati spus cum a fost la Bucuresti, dar nu ne-ati spus cine, ce si de ce v-a adus la Bucuresti venind cu trenul (din Franta) din urbea P., asa de vreme. Suntem abia in februarie moncher. Pana pe 10 Mai e cale lunga. Sau ati auzit si d-voastra ca s-ar pune de-o monarhie inainte de terment? E clar!
   Sunteti Goe.

   P.S. Se va savura combinatia muzeistica dintre taranul român si luxenburgul intelectualei Herta. Merci neica, mi-a placut.

   Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Se manifesta semne de viata pe Arca de la Corabia. Nu este locul cel mai potrivit pentru a le consemna dar cum deocamdata nu am altul la indemana le notez aici pentru a le adnota altadata:

  * * *
  AVP Says:
  16 februarie 2013 la 21:43
  Am redeschis blogul accidental, insa deocamadata il las asa… In rest, teoretic asa o fi fiind, cum bine spui tu, insa pe mine practica textului ma omoara (in sensul ca-mi da mult de munca, desigur). De aceea, mi-e cam tirs sa atac celelalte canturi ale Planetei, fiindca, nefacand distinctie intre real si virtual, intre potential si actual, intre personal si referential, intre text si intertext, intre trecut, prezent si next, gasesc in vietisoara-mi reala un pretext de a pritoci la infinit opu acest… Asa cum spuneam in scrisoarea din 29.04.83 catre N.Manolescu : “Eu nu sunt decât alful ce înfige primul semn grafic în pagină (dar ce e „pagina”?); iar alfa proliferează apoi, cu de la sine putere, într-o anumită structură.” Mda, cam asa…

  Dl.Goe Says:
  16 februarie 2013 la 23:45
  @AVP – Salutar gestul de a deschide accidental comentariile. Si asa l-ai intarziat mult mai mult decat era de asteptat. Ai vazut? Ai inceput sa apari prin reviste. Valoarea este in cele din urma recunoscuta atunci cand si valoarea recunoaste alte valori. Bine ai revenit in lumea bloggerilor cu forum.

  P.S. Daca deocamdata il lasi asa sper ca prietena noastra CMM sa profite din plin si sa comenteze comentarii agreabile despre noua imagine a vechiului AVP, caci in lipsa acestei agore corabiene inepuse iarasi sa-si faca veacul pe Arca lui Goe. Nici nu stii ce agasanta e. cand n-are de ales. Acuma, multumita tie, o sa aiba.

  +++++++++++++++++
  avp reply : Dl Goe, daca n-ai fi aparut iar pe acest blog, poate ca l-as fi lasat deschis comentariilor, asa cum trebuie sa fie orice locusor din hyperspatz. Dar fiindca ai revenit cu acelasi stil confruntational si fiindca, repet, eu n-am timp sa-ti dau replicile cuvenite – deci nu ca nu mi-ar placea -, nu stiu daca voi putea suporta ca tu sa ma sfidezi dupa metodu binecunoscut ori sa-mi jicnesti vizitatorii ca si cum te-ai afla in teara lu papura voda, iar eu sa nu reactionez in niciun fel. Nu stiu, sa mai vedem.

  Mult mai corect ar fi ca tu sa-ti vezi de blogul tau (unde nu mi-am mai aruncat ochii de mult timp, asa cum voi proceda si de acum incolo, fara nicio indoiala), iar eu de al meu.

  Noapte buna.

  PS: Comentariile de pe acest blog vor fi deschise doar in ziua in care apare noul topic, dupa care se vor inchide automat (cu exceptia cazului cand discutiile se vor transforma intr-un brainstorming interesant).
  * * *

  Apreciază

 5. CC said

  da:)sunteti Goe.pai cu trenul circula numai Goe bey Goe.(hai ca ti-am pus aici varianta originala de citit in tren)
  aia de sus din avion GOE cel Voinic nu poate (pt.ca el circula numai cu trinu)
  voila varianta cu +un link observatorcultural pt.Goe din trin
  apropos:
  cu Herta Muller cind aveti de gind sa va reconciliati ba!!!?(bon,chiar in stilul mecanicii cuantice cum va place Voua…hahahahahhaha!!!
  http://www.observatorcultural.ro/*articleID_20186-articles_details.html
  AAAAAAAAAAA!!!!pardon.
  pai a reglat Dan Alexe si chestia asta tot in rit cuantic aici:
  http://bestiar.blogary.ro/2012/06/15/cum-am-dus-o-pe-herta-muller-la-luxembourg-sau-cum-lucreaza-de-fapt-icr-ul/
  si tot in RIT cuantic OOO r’e’g’u’l’a’r’i’z’e’a’z’a aici:

  http://cabalinkabul.wordpress.com/2013/02/16/%e2%80%a2iubitii-domnului-dervisii-pe-3-martie-2013-orele-18-00-la-muzeul-taranului-roman/

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ma coplesiti d-le Goe. Si asa sub aspect emotional-volitiv cât mai ales prin multitudinea ideatica a propunerilor de lectura. Va inteleg (cred) frenezia elanurilor dar, totusi, n-ati putea sa fiti nitzel mai putin intempestiv si sa le luati pe rand? Faceti si d-voastra in mod concret cate un „abstract” al fiecarei teme… mai intai. Sau daca nu, atunci aveti si d-voastra putintica rabdare.

   Apreciază

 6. CC said

  DA:)merci domnule Goe,
  rabdare?ce mai conteaza mon’cher…..OK,am sa va urmaresc cu mare atentie D’lor Goe’s

  Apreciază

 7. Dl.Goe said

  La intrebarea „Cine ar putea sa-l judece pe Noica?” au raspuns pana la ora inchiderii urnelor in jur de 20% dintre cetatetenii cu drept de vot pe Arca lui Goe.

  Dumnezeu s-a clasat pe primul loc castigand alegerile.

  Pe ultimul loc dinte cei care au primit voturi s-a clasat Dracu. Intre cei doi, Dumnezeu cu mila…

  Dumnezeu impreuna cu Nimeni si cu Istoria pot face o alianta care sa le asigure o majoritate confortabila pentru a decide ce for in legatura cu „inculpatul” Noica.

  Oarecum surprinzator au ramas pe dinafara, neintrunind niciun vot, ratând deci intrarea in parlamentul juratilor, doua partide importante alta data: Poporul si Elitele.

  Conform mecanicii cuantice dreptatea se poate afla oriunde… intrucat traim intr-o lume statistica (dupa ce multa vreme am locuit intr-o lume empirica). Iata progresul…

  Apreciază

  • Maria said

   S-a stins viata falnicei Venetii,
   N-auzi cântãri, nu vezi lumini de baluri;
   Pe scãri de marmurã, prin vechi portaluri,
   Pãtrunde luna, înãlbind pãretii.
   Okeanos se plânge pe canaluri…
   El numa-n veci e-n floarea tineretii,
   Miresei dulci i-ar da suflarea vietii,
   Izbeste-n ziduri vechi, sunând din valuri.
   Ca-n tintirim tãcere e-n cetate.
   Preot rãmas din a vechimii zile,
   San Marc sinistru miezul noptii bate.
   Cu glas adânc, cu graiul de Sibile,
   Rosteste lin în clipe cadentate:
   „Nu-nvie mortii – e-n zadar, copile!”

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Is that so?

    Apreciază

    • Maria said

     Nasterea anonima permite unei femei care da viata unui copil in Franta sa-l abandoneze in maternitate spre a fi adoptat, iar secretul identitatii sale sa fie bine pastrat de catre unitatea medicala. Insa aceasta procedura, perfect legala in Franta, starneste din ce in ce mai multe controverse.

     Termenul de anonim se refera la mama. Sub protectia legii, oricarei femei care naste si doreste sa lase copilul la spital, i se asigura protectia anonimatului. Legea prevede ca aceste femei sa fie informate asupra importantei fiecarei fiinte de a-si cunoaste originea, si de aceea sunt invitate sa dea anumite informatii, referitoare la originea tatalui, a mamei, starea lor de sanatate, circumstantele nasterii etc.

     Daca doresc sa lase aceste date, ele sunt puse intr-un plic sigilat si vor fi comunicate doar in anumite conditii speciale, stabilite tot prin lege.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Maria – Totul este atat de simplu incat devine de neinteles, dupa cum zicea cineva, citând pe altcineva. Unii nu pricep cum devine chestia asta cu anonimatul nici nacar in HUVACA, unde totul este exact atat de simplu. Cred ca intalnirea peste timp dintre o mama anonima si progenitura sa ar trebui sa se petreaca musai in Las Vegas, ca in filmul „Cursa de soareci” (Rat race). Acuma de… pentru a fi confuzia si mai mare titlul original este in engleza unde „race” inseamna si „cursa” si „rasa/specie”. In timp ce in limba romana „cursa” inseamna si „competitie” dar si „capcana”. Ceea ce face lucrurile intr-adevar de neinteles, si pentru oameni si pentru soareci. Oameni si soareci. Alta mancare de peste.

     Apreciază

   • Mihai Eminescu

    Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Am vazut un film foarte frumos: Viata lui Pi. Este vorba despre o poveste duala si simbolica in care, dupa un Mare Potop, o Arca plina cu animale se scufunda, ratandu-si aparent menirea. Totusi din naufragiu se salveaza provizoriu, pe o (b)Arca, mai multe fiinte: Pi, un Tigru, o Hiena, o Zebra si o femela Urangutan. Odiseea se incheie intr-o maniera previzibila si imprevizibila, degajand o multime de tâlcuri virtuale. Pana in final un singur personaj supravietuieste. Poate doua. Natura contraintuitiva si duala a lumii, corpusculara si ondulatorie in acelasi timp (sau foarte rapid intermitent), este oglindita in film printr-un soi de dihotomie virtuala a realitatii, care devine astfel o simpla problema de alegere. Alegem ceea ce vrem sa se intample, si astfel ceea ce nu vrem sa se intample se intampla intr-un Univers alternativ, intangbil. Spargerea si separarea personajului si a povestii in alternative virtuale aminteste celebrele diagrame Feynman, diagrame care explica foarte clar cum anume detaliile Universului isi pastreaza identitatea chiar si atunci cand se afla in iminenta coliziune cu alte detalii (mai mult sau mai putin) identice. Cu un mic efort de imaginatie (pe coordonate strict virtuale) Noica ar putea fi si el identificat in acest frumos film: Viata lui Pi.

  Apreciază

 9. Maria said

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   „… de la una la alta,
   in pauza dintre un fum de tzigara
   si o epilepsie totala,
   ne plictisim minut de minut,
   fiecare su toti simultan.
   Cine urmeaza?
   Vrem altceva!
   Un criminal adevarat sa mearga la pian.”

   Apreciază

 10. Maria said

  De sambata seara incoace nu contenesc sa privesc si sa ascult, siderata, cum, “pe sticla”, isi dau cu parerea despre meciul lui Bute tot felul de neica nimeni in ale boxului. De fapt, acestia nu discuta despre meciul in sine si despre faptul ca Bute ne-a oferit prilejul sa traim ceva ce nu am mai trait demult, nu numai prin victoria sa asupra lui Mendy ci si prin mesajele pe care acesta ni le-a adresat dupa meci. “Va multumesc, ati fost extraordinari, am 15 ani de cariera dar nu a fost ca in aceasta seara. Sunt mandru ca sunt roman si ca v-am putut face fericiti. Va multumesc din tot sufletul, va iubesc si va stimez!” a spus Bute, cu ochii in lacrimi, imediat dupa victorie. Si tot cu lacrimi in ochi, in fata fanilor stransi in miez de noapte sa-l aclame, in Piata Universitatii, Bute a repetat: „Sunt mândru că sunt român! Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc!”
  Nu!, neica-nimenii astia in ale boxului, si nu numai, dar asi in denigrare, zdreliti de orgolii marunte si turati de comenzi cu plata in avans, au forfecat si foarfeca nu prestatia impecabila a romanului Lucian Bute care a venit din Canada sa boxeze aici, pentru romanii lui, pe care ii iubeste sincer, ci Romania.
  Printre neica-nimenii astia care foarfeca Romania zi si noapte si careau trantit la adresa lui Lucian Bute, spumegand, vrute si nevrute, verzi si uscate, am avut prilejul sa o vad “pe sticla” si sa o ascult chiar si pe aproape octogenara Zoe Petre, istoric de formatie si fost consilier prezidential al lui Constantinescu. Cat de grotesc mi s-a parut comentariul sau vizavi de Bute si asa zisele scopuri oculte pentru care acesta ar fi venit din Canada sa boxeze in Romania, nu mai are rost sa spun.
  In schimb, as vrea sa stie Zoe Petre si altii ca ea ca Bute nu a venit sa boxeze in Romania nici pentru ea, nici pentru alte personaje care au umplut cu bale microfoanele unor televiziuni, ponegrind manifestarea de la Romexpo.
  Bute a venit pentru cele 22 de milioane de romani, dintre care 4,5 milioane au urmarit meciul cu sufletul la gura, secunda cu secunda si care au fost mandri de el tot asa cum a fost si Bute de ei. Bute a venit sa ne bucuram impreuna de clipa aceasta de gratie, pe care toti o asteptam de atat vreme. Iar unii, ca Zoe Petre, care se pretind romani dar demonstreza contrariu, ar fi vrut ca Bute sa fie infrant si sa planga de durere, nu de bucurie, ca e roman!
  Dumnezeu insa, nu a vrut asa! Si nu a fost!

  Apreciază

 11. Iar dacă tu crezi că mă aflu ‘ntreabaă doar că să pari tu mai deștept..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: