(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Mircea si Dama

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 10, 2011

Drama fara acte

2. Dama

Elena Udrea este, si nu de ieri de alaltaieri, o prezenta extrem de emblematica in lumea politica dâmboviteana. Capabila oricand de performante uluitoare, pe care le atinge adesea in mod involuntar, printr-un soi de scurt-circuitare interioara, Elena Udrea este, spre afara, o vesnica flama care face vâlva, cu ocazia fiecareia dintre ispravile sale, fie ca acestea sunt premeditate, fie ca nu. Elena Udrea este ca un aparat de sudura electric la care nu te poti uita prea multa vreme fara echipament de protectie, altminteri riscand inrosirea conjunctivelor oculare, låcrimåri abundente si senzatia de nisip in ochi. In mod miraculos, dar nu lipsit de rost, incarcatura emotionala degajata de faptele-i memorabile, cu care loveste prin sticla, se epuizeaza instantaneu, radiata spontan din memoria afectiva a ingratului public, devorator de eveniment cotidian. Cine se mai emotioneaza astazi vizavi de legendarele intamplari care au avut-o ca eroina pe cea mai puternica femeie din politica romaneasca de la 1938 si pana in prezent? Nimeni. Nimeni nu mai vibreaza fatza cu desfintarea monarhiei in Norvegia, ori cu biletelul roz care i-a adus pana la urma o noapte de vis lui Dinu Patriciu, la pârnaie, ori de comedia del arte prin care a infruntat, cu pieptul gol (precum Andri Popa cel vestit) comisia parlamentara care o ancheta (pentru ceva… pentru ce?), crosetatul in direct, la televiziune, smotrul in sali de sport in halat de femeie de serviciu (dar cu bikini Victoria’s Secrets pe dedesupt)… Pantofi cu toc-cui donati sinistratelor… si cate altele. Toate si-au trait traiul si si-au mancat malaiul. Odata brevetate au devenit standarde ale normalitatii si nimeni nu mai are voie sa se minuneze ori sa se emotioneze a nostalgie amintindu-si-le. Asa si trebuie pentru ca Elena Udrea, cea mai puternica elena din toate timpurile (si uite ce patesc elenii care nu mai au elene potrivite in politica, ca pe vremuri) are mereu altceva pe tzeava. Ceva nou-noutz cu care trebuie sa surprinda, sa impresioneze o tara intreaga si, la nevoie, o lume intreaga (de ce nu?, urmeaza SUE si Guvernul Mondial), ca si cand ar fi prima ei isprava notabila, debutul in insolentul insolit de calibru mare. Relativ recent Elena Udrea a pozat pentru revista Tabu. Pe urma s-a declansat drama. Intre timp drama a cazut in desuet,  iar gestul in uitare. Tocmai de aceea (pentru ca-i fumat) imi permit sa-l folosesc drept pretext pentru re/aducerea pe Arca a unui alt personaj al tragediilor aproape grecesti cu deschidere la Mazare: pe Mircea cel Mare. Nu, nu este vorba nici de Mircea Geoana, nici de Mircea Badea. Nici macar de Mircea Lucescu ci de… Mircea Cartarescu, doamnelor si domnilor, unul dintre cei mai mari in viata sa daca nu cumva cel mai mare.

1. Mircea

Prietenul meu Mircea Cartarescu, editorialistul, a propus (vezi AICI), incalcand si domnia sa niste tabuuri, o anumita perspectiva asupra concubinajului impotriva naturii, dintre Elena si Tabu. In paranteza fie spus o concluzie similara a oferit si Doina Popescu (AICI – Cine are urechi de auzit sa auda – desi topicul este fara sonor), accest fapt proband desigur nu solidaritatea intre scriitori ci o convergenta asupra „problemei Udrea” la care fiecare „cercetator” ajunge in mod independent. Totusi perspectivele respective sunt gresite. La ambii scriitori. De ce sunt gresite si care ar fi (in fapt) morala si tålcurile tabuurilor ne/incalcate de Elena Udrea constituie chiar subiectul pe care-l propune, azi, dl.Goe.  Nu ma grabesc insa sa le insir asa de-a valma si intempestiv pentru ca nu sunt nici editorialist nici de/formator de opinie, si n-as vrea, prin urmare, sa-i influentez de la bun inceput pe eventualii cititori. Eu cred ca Elena Udrea a facut maximum de bine (sic) pozand in pictorialul buclucas. Va las sa revedeti mai intai materia din urma, apoi voi reveni (pe puncte) cu expunerea de motive si pretexte vizavi de micile greseli ale lui Mircea fata cu marea greseala a Elenei:

(a) Update: Prima greşeală. In prima jumatate a editorialului sau Mircea cel fara de blog, descrie perfect mecanismele si traseele pe care circula si se recircula mizeria si misoginismul jegos (poate exista si misoginism nejegos), libidosenia, zoaiele, mârlania si complexele sexiste ale masculului politic de ambele sexe, de la Bucuresti, fara discriminari legate de nivelul de educatie, religie, orientare sexuala si/sau politica. Autorul broşurii „De ce iubim femeile” ştie ce spune, iar ideea de „Elena Udrea” este pretextul cel mai raspandit pe care-l folosesc la greu intru defulare şi gheşeft toţi desrânaţii impotenti ai patriei.  Pe blogul lui Adrian Nastase, de exemplu, care, intamplator sau nu, are aceeasi orientare sexuala cu Elena Udrea, pe blogul unde taraţii care-l venerează l-au declarat pe Adrian intelectual rasat, calomnierea si porcairea „curvei marinarului” a devenit sport de masa, cu largul concurs al moderatoarei (d-na Manuela, un nume parca predestinat pentru manipularea comentariilor pe blogul rasatului). Chiar si amfitrionul s-a dedat la aluzii sexiste in comentarii de o infantilitate induiosatoare. Dar nici opozitia opozitiei nu sta mai bine. Cu consternare am fost martor al unei scene petrecuta pe un blog dunarean, in care, cu manie proletara, un fost dizident,  i-a sfasiat Elenei Udrea rochia cea buna (si foarte scumpa), din gelozie. In mai multe episoade. Sesizand corect aceste realitati, prietenul meu Mircea, editorialistul, avanseaza insa o solutie aberanta, considerand ca Elena Udrea a gresit esential expunându-se de bună voie oprobriului public, neţinând seama de reactiile usor de anticipat ale colegilor intelectuali din politica si de  „ferocitatea delirantă a jurnaliştilor şi bloggerilor”.  Nu e uluitor? Mircea Cartarescu considera in mod cu totul eronat ca Elena Udrea si altii ar trebui sa se auto-cenzureze, sa-si restranaga de buna voie libertatea de exprimare,  pentru a proteja „sensibilitatile” misoginului jegos care populeaza majoritar ţarisoara. Sa avem pardon. Majoritar sau nu acesta trebuie plesnit peste fata sau ignorat cu detasare (de la caz la caz) nu incurajat sa-si imagineze ca umorile sale sunt firesti.

(b) Update: A doua la mânå. Desi nu la fel de explicita ca si prima, a doua greseala facuta in tenis, de catre dl. Cartarescu, tot neprovocata (prin care astfel pierde serviciul) este ca domnia sa isi imagineaza ca Elena Udrea ar putea fi prejudiciata in vreun fel, de reactiile usor de anticipat ale colegilor intelectuali din politica si/sau de  „ferocitatea delirantă a jurnaliştilor şi bloggerilor”. Nu stiu cum de si-a putut imagina Mircea asa ceva. Gloria Elenei Udrea este cladita si hranita tocmai din astfel de reactii mitocanesti. Injuraturile mizerabililor (multi dintre ei curat puscariabili) functioneaza ca o negare a negatiei, consolidandu-i coanei Elena notorietatea si imaginea de femeie puternica si detasata, cu stomac pentru politica ori (dupa caz) aceea de victima a badaranilor politici fara scrupule. A-i provaca pe imbecili sa-si dea in petic poate fi o strategie politica de mare succes. Pictorialul Tabu ar putea fi, in mod colateral desigur, un nou episod strategic al filmului „Elena contra tuturor”.  In plus daca astazi se gaseste sa te vorbeasca de rau o lichea penala, care maine merge la puscarie, capitalul tau de imagine nu poate decât sa sporeasca. Vei parea mai bun fara prea mult efort sau merite deosebite. Cam cum a fost devenit Ion Diaconescu lider marcant al unui partid, pentru meritul ca-l vor fi tinut comunistii 17 ani la puscarie. 

(c) Update: Trei. O alta mica aberatie „carteziana” a d-lui Cartarescu, vizavi de Elena fata cu reactiunea, este aceea care decurge din asteptarile excesive pe care se pare ca le are Mircea de la damå. In cazul ca d-na Udrea (un ministru, adica o persoana foarte ocupata, care are prea putin timp pentru a fi si femeie, in adevaratul sens al cuvantului)  n-ar fi facut „gafa-tabu”, cea incriminata de dl. Cartarescu (un scriitor, fara responsabilitati) si, conectata cumva,  in mod magic, la vointa lui Mircea, dânsa chiar s-ar stradui sa se comporte in acord cu asteptarile acestuia (acelea care decurg din articol), care ar fi scopul? Ce ar urma sa mai dobândeasca d-na Udrea in schimb? Sau altfel zis ce pierde madam Udrea pozand in Tabu?  Postul de prim-ministru? Candidatura la presdintie? Chiar daca la (a) si (b) dl.Goe ar fi in eroare (ceea ce e oricum fals), tot am ajungem la punctul (c). Ca sa ce? In ce scop o sfatuieste Mircea de bine pe Elena? Fenomenul Elena Udrea si-a atins maximul. „Vampa” n-o sa fie nici prim-ministru, nici canditat la presedintie…(dupa cum se tot tem unii si altii pe care in niciun caz nu-i voi pomeni hic et nunc, cu exceptia d-nei  Doina Popescu II, tot scriitoare, mai cunoscuta publicului sub psedonimul literar Gabriela Savitsky). Si daca tot a ajuns la apogeu, inainte de a intra in raza de actiune a principiului lui Peter (cel pe care Petre Roman n-a reusit sa-l evite) nu vad de ce-ar trebui ca Elena Udrea sa-si refuze micile placeri personale practicate in timpul liber. Sedintele foto nu dauneaza ministeriatului (dupa cum se teme d-na Doina Popescu Braila in articolul domniei sale).  Si fiindca veni vorba, intre noi fie vorba, mi se pare ca d-na Udrea este de departe cel mai bun ministru al turismului, din 1973 pana in prezent si in tot cazul cel mai activ. Ca e loc si de mai bine e o alta poveste valabila la orice minister.  Asta in materie de fapte bune. Iar in materie de fapte rele, cred ca toata lumea e constienta ca daca asupra Elenei Udrea ar fi planat fie si numai 1o% din suspiciunile 😉 care planeaza asupra lui nena Adrian Nastase, bogasierul de la Mizil, „vampa” ar fi fost demult poveste, ucisa prin lapidare dupa o judecata lapidara

 (d) De ce nu. Eu nu-mi imaginez, asa cum isi ichipuie Mircea, ca Elena, interpersonand personaje, isi imagineaza ca s-ar compara cu ele. Ca nu se compara. Nici faptul ca respectivele intruchipari ar viza personaje mai degraba malefice nu mi se pare relevant. Poate ca daca Mircea Cartarescu ar poza asa nitam-nisam in Homer, Shakespeare, Goethe, Proust sau Kafka 🙄 (i-auzi ce viseaza musiu Mircea!) ar putea parea caraghios. Dar acelasi lucru s-ar intampla daca ar aparea imbracat in mov, rosu sau roz, ori fardat ori cu parul vopsit. Pentru ca d-lui este barbat. Elena Udrea este femeie si, ca urmare, isi poate permite fara probleme aceste mici capricii, pe care numai niste misogini ranchiunosi i le-ar putea refuza. Cu toate conotatiile formal negative, cred ca fie si in acest fel, pomenirea ministrei si tarii in presa straina, are per total, un efect benefic asupra Romaniei intru compensarea deficitului de imagine. Se vorbeste prea putin despre Romania in lume. Nu-mi imaginez ca cititorul de rand din America, Argentina, Anglia, China etc, vazand pozele Elenei Udrea, doamna cu intuitie de fier, in postura Madonei, Cleopatrei, Evitei, Margaretei, ori Jacquielinei, ar putea sa-si strice impresia despre Romania. Dimpotriva. S-ar mai sterge un pic din imaginea de tara stapanita de satre de tzigani.

Asa ca pana la urma, din critica d-lui Cartarescu, singura parte pe care o gasesc valida este cea referitioare la aspectele estetice si la rezultatele artistice ale pictorialului. Care raman discutabile. Vezi pozele de mai jos.  In rest nu. Un NU hotarat. Iar daca la o televiziune de bine, care ar promova integrarea europeana a Romaniei, de exemplu prin fotbal, dl. M. Cartarescu l-ar „interpersona” pe dl. M. Platini (cel tanar, nu coruptul grasut de acuma) ar putea castiga si Romania si dl.Cartarescu. Pe care nu-l stiam scortos din fire.

***

Despre EU se pot spune foarte multe desi nimic n-ar merita spus…

EU este pentru Familia Basescu ceea ce era Melchiade pentru familia Buendia. Jumatate plus unu dintre barbatii cu drept de vot recunosc sincer ca s-ar culca cu ea (dama bine bå), inclusiv conul Dorin (Cocos). Dar tinand seama ca votul este individual si secret este foarte posibil sa adune in realitate un procentaj mult mai mare, similar cu cel obtinut de Ion Iliescu la primele alegeri foarte libere. Pe langa ea celelate femei din politica (cu cateva exceptii notabile: Monica Macovei, Adriana Saftoiu…) par niste intamplari nefericite ale statisticii, fie ca este vorba de Oana de Mizil, de Rovana, Roberta, Norica, Adina, Ecaterina, Lavinia, Sulfina, Daciana… Corina (Cretzu, care e foarte blonda) ori Sf. Ana (zidita-n partid pân la tzâtzisoare, pân la buzisoare)… Nu-mi amintesc insa cum o cheama pe sotia din politica a lui Victor Ponta (mostenita de la Mircea Geoana pe linie de partid si de stat). Dincolo de legende si mituri, Elena Udrea ramane un model strategic al eficientei in politica. Cu o educatie lacunara, lipsita de cultura, fara experienta politica inainte de 89, asadar cu un bagaj ultra-precar de mijloace (o oarecare inteligenta vie-vicleana si un puf de vino-ncoace) a reusit sa obtina, in politica, performante similare (echivalente as putea pentru ca sa zic) cu cele ale ditamai elitistului Andrei Plesu. Pai nu? El consilier, ea consilier, el ministru, ea ministra, el ministru a doua oara, ea minstra a doua oara. Deuce. Egalitate perfecta. Acum ea-n guvern, el in Dilema. Avantaj serviciu ea. Plus minge de meci. C-asa-i in… tenis?

***

Se afla in pregatire doua fictiuni literare cu animale rare (doamne fereste bolnave): uni-Cornul Gainar si Regele Hyper-decrepit, care si-au castigat locul pe Arca intru salvare, ca specii.

0. Avanpremiera

1. Unicornul Gainar. A fost odata ca niciodata (ca daca n-ar fi nu s-ar povesti) un trisexual. Daca nu si mai mult de atata. Nevasta il regula la cap, in mod regulat, dar si el regula la randul sau aproape tot partidul. Cu curul. Din cand in cand il violau o bunicuta blajina si un marinar pensionar. Umbla mai mereu cu coruptia-n gura si cu sula-n coaste. Altadata l-a abuzat (tot sexual) un unchi care i-a bagat pe gât o bunica de neam prost, iar din incestul la care a fost supus de catre sotie s-a trezit ca a nascut prematur o matusa. Care si ea l-a avut de nepot. Cu martori. Ca sa scape de necazuri si-a vandut toate ouale (eggless), så nu mai aiba ce sa-i numere cei care se tot chinuiau sa-l duca in ce-lula, la baieti. Se vede asadar cu claritate  ca trisexual e putin spus… Omul este cumulard… etc, etc

2. Regele Hyper-decrepit. A fost odata tot ca niciodata (cam in acelasi timp) un Rege al Hyperspatiului, pe scurt R.H.+, personaj pozitiv, in analize politice si nu numai. Din ciocnirea cu anti-particula sa Radu Humor, pe scurt R.H.-, personaj negativ (rau de tot), s-au anihilat reciproc, lasand in urma o excelenta supa primordiala, praf cosmic si radiatie de fond, materie prima fundametala pentru evolutia stelara si pentru meta-merfuziune nucleara… etc, etc

E P I L O G: Faptul ca scriitorii si detractorii se inseala in privinta Elenei Udrea (ambitia blonda) si ca pictorialul tabu nu dauneaza nici imaginii, nici vocatiei ministeriale, nici ministerului s-a bucurat de o splendida materializare, daca mai era necesara, prin primirea Elenei Udrea la casa regala britanica, un barometru al prestigiului si notorietatii de care se bucura personajele la scara planetara, unde ministrul român al turismului a avut o intalnire cu printul Charles of Wales, urmata de acordarea unui interviu pentru „The Telegraph”. Sunt curios daca Mircea Cartarescu va reveni cu precizari si daca prietenul meu Contele va reusi sau nu sa smulga  vreun comentariu de pe domeniul vicontelui de Mizil, despre eveniment.

Nu pot incheia fara a preciza ca Elena Udrea, o versiune la alta scara a bebelusei Oana, care o si „interpersoneaza” adesea cu mare succes pe „interpersonalizatoarea” Margaretei, Madonei, Jacquelinei, Cleopatrei etc si  Evitei, este si blogger. In aceasta calitate, desi se descurca mult mai bine decat multi alti bloggeri, care adesea se si folosesc de „fenomenul Udrea” ca sa-si sporeasca bietul trafic, are inca lipsuri mari. Incercand ca foloseasca blogul in scopuri politice si propagandistice, Elena Udrea reuseste performante comice notabile prin felul in care-si scrie articolele, dar mai ales prin felul in care selecteaza comentariile care sunt postate si care nu. Am facut acolo cateva mici experimente. Rezultatele partiale arata rau.  Intrucat blogul Elenei are un ridicat potential umoristic este foarte posibil sa-l introduc in circuitul comediilor popularizate (cu moderare) pe (b/)Arca lui Goe.

64 răspunsuri to “Mircea si Dama”

  1. neamtu tiganu said

    Recunosc, fara urma de jena, chiar cu putina mindrie, ca fac parte dintre cei care s-ar culca cu Elena. Daca as fi sincer pin-la cap as spune ca Elena nu e singura cu care m-as culca ci ca mai sunt si altele, ca vorba aia nu putem avea toate femeile din lume, da merita, totusi, sa-ncercam.
    Din nefericire, insa, sunt un cavaler de scoala veche si nu as spune nimanui ca m-am culcat cu mneaei, drept urmare, desi nemtii spun ca o bucurie impartasita se dubleaza, in cazu de fata ar ramine neimpartasita.

    P.S Pe linga multe probleme de implinire a visului sa nu uitam ca intram in postul CRACIUNULUI..

    Sunt tare curios daca domnu Tiberiu, un domn f. fin, s-ar culca si el cu Doamna!?

    Apreciază

    • Ţigane
      Domnul Tiberiu te bagă neaoş în măta, că tare mitocan mai eşti, bădăranule nefericit şi tîmpit pe deasupra, ce eşti.

      Apreciază

      • neamtu tiganu said

        Domnu Tiberiu, raspunsu matale mi-e un pic neclar, te-ai culca sau nu cu dinsa? Presupun ca din respect pt. presedintele tarii parca n-ai face-o!

        Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Tiberiu Orasanu – Imi pare sincer rau ca singurele lucruri care va fac sa comentati pe Arca sunt cele cu incarcatura negativa, precum disputa cu Rromica Germanul. Acum ca l-ati dat in ma-sa lasati-l acolo si nu-i mai dati si apa la… moara. Ca sa nu i se rupa apa si sa ne trezim iar cu el tanar, ferice si plin de draci. Zic si eu. D-voastra decideti.

        Apreciază

        • Domnule Goe – cer iertare pentru ieşirea necontrolată.
          Nu mai comentez de multişor pe alte bloguri, chiar dacă le citesc. Mai exact, comentez foarte rar.

          Acum dacă tot sînt aici, se cuvine să spun cîteva cuvinte şi la temă.
          Deci. Elena Udrea este într-adevăr o persoană care ştie să iasă în evidenţă şi mai ales ştie să iasă destul de bine din situaţii limită. Este pragmatică? Probabil. Este eficientă dpdv politic? Nu ştiu.
          A făcut bine că a pozat în Tabu? Nu mi se pare important acest lucru. Tabu are un public ţintă şi cred că acestui public i s-a adresat E.U. , nu mie, de exemplu. De-asta nici n-am prea înţeles de ce a făcut presa atît de mult tam-tam pe această temă. În fine.
          Despre Mircea Cărtărescu, nefiind tocmai printre preferaţii mei, prefer să mă abţin.
          Cît despre rh, chiar nu am nimic de spus.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Tibeiu Orasanu – Intr-adevar, politic vorbind, n-are nicio importanta ca femeia Udrea s-a jucat de-a Margaret Teacher. Am vazut candva fotografii nud cu Sophia Loren, la o varsta la care nu mai era frageda deloc, deloc (dar se tinea bine baba, se tinea bine), purtand la gât un colier foarte scump, caruia-i facea (chipurile) reclama. Nu a primit niciun onorariu pentru sedintele foto dar firma de bijuterii i-a daruit acel colier. Intrebata de catre un ziarist de ce a facut acest gest „reprobabil”, Sophia i-a spus ca n-are rost sa-i explice pentru ca el fiind barbat n-ar putea intelege. Gestul respectiv n-a stirbit cu nimic cariera artistica a Sophiei Loren si nici prestigiul acesteia. Parca anul trecut a prezentat la ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Bine, asta nu inseamna ca mi-as dori s-o vad pe Ecaterina Andronescu facand reclama la bijuterii ori pe Norica Nicolai „interpersonand-o” pe Angela Merkel (pe cine altcineva?) ori pe Rodica Stanoiu pozand (fara machiaj) in Elena Ceausescu… Dar sa nu anticipez punctele (a), (b), (c) si chiar (d).

          P.S. Multumesc pentru comentariu (si nu numai).

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Neamtu Tiganu – Vad ca stati super cu ontologia. Nu ma (mai) asteptam. Credeam ca ati pierit demult in eternul eter. Ca doar nu s-a remediat (deloc) problema care v-a s-muls afara din ecosistemul (b/)Arcei. Ce sa inteleg?… ca l-ati delegat pe Rongo sa va reprezinte in speta respectiva, simtindu-va astfel dezlegat de solidaritatea cu neantul? In fine nu conteaza. Deci votati Elena Udrea? Vi s-o fi aplecat si domniei voastre dea atata Angela. De Merkel vorbesc (nu de cealalta obsesie a d-voastra pe care vad ca vreti, si pe aceea, sa o schimbati), vaca pe care n-o vrea nimeni in pat. Ca oti fi vreun Berlusoni, varianta tziganeasca.

      P.S. A facut bine Elena ca a pozat intruchipari in Tabu sau nu? Ce ziceti? Presa tziganeasca din Jermania ce zice?

      Apreciază

      • neamtu tiganu said

        nea Goe, recunosc, spasit, ca nu am mai dat de mult pa la mata. De ce? Nu-mi pot explica, poate pt. ca mi-am cumparat trei biciclete si am redus mult activitatea virtuala. Dupa aceasta indelungata absenta m-as fi asteptat sa fiu intimpinat cu piine si sare, da n-a fost sa fie, nu ma deranjeaza, doar m-a-ntristeaza. Apropos, Rongo e un tip f. simpatic, nu ca Tiberiu, e chiar inteligent, nu ca Tiberiu, are spiritu umorului, nu ca Tiberiu.
        Privind-o pa Elena io o privesc ca p-o muiere, ce sa fac asta-i slabiciunea mea, muierile, de fapt si mata asta ai vrut sa spui, sau n-am inteles io bine?

        Apreciază

        • neamtu tiganu said

          am gasit undeva niste versuri, in proza, pur si simplu marrete, „Niciodată nu am înţeles de ce asfinţitul, fascinează. Spectacolul oferit de natură este desigur uluitor şi totuşi…”, iata comprimat si-ndesat un sentiment, o simtire, m-a fascinat virgula intre asfintitul si fascineaza, ceva intens, profund, sa analizam:
          autoru nu-ntelege de ce fascineaza, (virgula) asfintitu, el porneste de la ideea ca asfintitu fascineaza, pe cine fascineaza asfintitu?, in ceea ce ma priveste nu prea mi se-ntimpla, doar daca s-a terminat bautura si se-nchide, iata deci ca daca te fascineaza asfintitu, vorba cintecului „pe un munte intr-o tara …. sta un nebun… vede al lumii asfintit, nebunu cu ochii lui inchisi”

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Paine si sare? Contra la paine si circ? Cererea si oferta. Painea (din stânga) se reduce cu painea (din dreapta) si ramane cå aviatorul sare la circ.

          P.S. M-am prins. S-a inchis sezonul la biciclism si pana se deschide cel de schi va mai dati o tura in (b/)Arca. Nu vreti mai bine paine si vin?

          P.P.S. Rongo e nimic pe langa ce era odata Rebeliunea Minerala. Rebeliune despre care nu stiu pe unde ar mai putea sa fie. S-o fi dus cu bicicleta in Belgia sau in Dane/marca. Rebeliunea trece. Pietrele råmân.

          Apreciază

  2. habar n-am said

    @Dl. Goe
    Adie un vanticel deloc placut…
    Cred ca-mi iau trenuletele si plec putin. Pe la niste prieteni, ca la alte bloguri am renuntat de mult. (Fara nici o legatura, scuze, ce n-as da pentru o colectie de trenulete !)
    *
    Exclusa d.na Ceausescu, nu ma socheaza nici o Elena. Incepand cu Elena = troia. Nu, n-am gresit scriind cu litera mica. Va las sa ghiciti de ce.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Habar N-am – Va rog sa nu va speriati avant la lettre. Vantul care adie nu bate… Nici macar nu rå/sufla. E mai mult asa, o mini-minciuna de derutare… Va spun asta nu pentru a va retine aici impotriva vointei dv. facandu-va sa amânati nemeritat o excursie cu trenuletul pe la prieteni, ci pentru ca pur si simplu tin la d-voastra si nu voi sa va fac emotii degeaba.

      P.S. Nu ghicesc de ce e scris „troia” cu litera mica. De ce? Cumva pentru ca cetatea se afla in Asia Mica?

      Apreciază

  3. habar n-am said

    @Arcaluigoe
    Da, si italiana dar nu e grav.
    Ascultand cantecul care urmeaza, mi-a trecut prin minte c-ar fi fost la fel de potrivit…
    *
    Biciclista si biciclistul au dreptate. Cuvantul cu pricina se foloseste pentru doamne, in sens de femei maritate.
    *
    Nu ma mai innebuniti cu accentele si mai ales cu accentul pe Paris. O prefer pe Angelica desi si ea cuminte n-a prea fost si, impreuna cu regimente de imbecili, au facut ce-au facut…

    Apreciază

  4. neamtu tiganu said

    sa revenim la topic, de fapt nea Goe pune o problema fundamentala pe tapet, in ce masura poate un barbat sa se culce cu o femeie care are alte convingeri ideologice si invers!?
    Desigur in actu sexual o armonie ideologica e stimulativa, desi si contrariile se pot atrage, asa cum nu invatam la fizica. Da o partida de sex cu „ura proletara” poate fi si ea eliberatoare, ar fi multe aspecte de discutat, as lasa insa subiectu intelectualilor, Tiberiu ai cuvintu!

    Apreciază

  5. contele said

    Neam fecundat. „Neam” în sensul de popor. Asta suntem noi românii, aşa a fost geneza poporului român, am apărut prin contopirea mai multor celule sociale, ca să spun aşa.
    Mie-mi dă o senzaţie „de acasă” discuţia asta despre sex. La fel se discuta şi la curtea Regelui Soare. Ce mi-e Republică, ce mi-e Monarhie, problemele cu adevărat importante se discută peste tot la fel.

    Apreciază

    • neamtu tiganu said

      Motto „Fluturas nu mai ai aripioare, domnu Conte ti le-a retezat”, citat dintr-o melodie care ma obsedeaza.

      Excelenta, daca as fi s-o spun neaos, cum o spune intelectualu Tiberiu, domnu Conte, lumea nu mai fute, nu vezi in ce hal scade populatia tarii, si chiar si-n Germania scade. Care or fi cauzele, poate lipsa Soarelui? Pai nu ca trebe facut ceva? O ministresa sexi care sa stimuleze populatia si parlamentarii cred ca-i o solutie f. buna.

      Apreciază

      • contele said

        Lumea fute, pardon de expresie, domnu Ţiganu…dar fute unde nu trebuie…ori prin India sau Africa ( că de aia am ajuns recent la 7 miliarde), ori prin cartierele sărace din România pentru primirea de ajutoare sociale, vezi numărul mare de copii abandonaţi la doi ani, ori la cap, fiecare pe fiecare ( de unde expresia de om tracasat:” Ce tot mă fuţi la cap atâta !!”… pardon de expresie).
        Observaţi că nu m-am legat de ţigani ca să nu fiu interpretat greşit.
        Problema-i alta, domnu Ţiganu, şi vine de la neobosiţii, nelipsiţii, nefutuţii (pardon de expresie dar este justificat folosită, o să vedeţi!) …cercetători britanici:
        ” Cercetatorii britanici sunt gata sa elimine rolul barbatului din perpetuarea speciei: ei au prelevat maduva osoasa de la femei si au obtinut sperma din ea.
        Din cauza descoperirii, rolul barbatilor de a duce mai departe specia ar putea deveni dispensabil. Una dintre principalele aplicatii ale descoperirii ar fi inlesnirea conceperii unui copil in cuplurile de lesbiene.” HOTNEWS
        Păi să nu te-nervezi pe cercetătorii ăştia, domnu Ţiganu!? Au descoperit tot pe lumea asta, nu puteau să descopere chestia asta la urmă, chiar înainte să ne lovească vreun asteroid? Înainte de explozia Soarelui, aia de peste 5 miliarde de ani?
        Se va duce dracu conceptul de mascul alfa ( pe care cu brio îl reprezint), o să vorbim de măduvă osoasă alfa…

        Apreciază

        • neamtu tiganu said

          Sigur ca trebe sa ne enervam, da si noi suntem un pic vinovati, nu prea avem spirit de raspundere, prea risipim sperma aiurea. Chiar si faptu ca muierile de azi in loc sa respecte cei trei K, cum zice neamtu (Kinder, Küche, Kirche), se dau prin politica, managere..

          Apreciază

        • INTJ said

          da, isteti cercetatori … numa’ ca, oricum combini XX (fie ca-i din celule stem, fie din maduva osoasa) cu alt XX nu prea cred (adica nu stiu 100% sigur si s-ar putea sa scriu prostii) c-o sa iese vreodata XY … si poate ca-s eu prost informat da’ cica din „specie” (asa cum e definita ea acum, ce-o fi pe viitor vad altii) nu poa’ sa lipseasca XY.

          Apreciază

  6. arcaluigoe said

    (a) Update: Prima greşeală. In prima jumatate a editorialului sau Mircea cel fara de blog, descrie perfect mecanismele si traseele pe care circula si se recircula mizeria si misoginismul jegos (poate exista si misoginism nejegos), libidosenia, zoaiele, mârlania si complexele sexiste ale masculului politic de ambele sexe, de la Bucuresti, fara discriminari legate de nivelul de educatie, religie, orientare sexuala si/sau politica. Autorul broşurii „De ce iubim femeile” ştie ce spune, iar ideea de „Elena Udrea” este pretextul cel mai raspandit pe care-l folosesc la greu intru defulare şi gheşeft toţi desrânaţii impotenti ai patriei.  Pe blogul lui Adrian Nastase, de exemplu, care, intamplator sau nu, are aceeasi orientare sexuala cu Elena Udrea, pe blogul unde taraţii care-l venerează l-au declarat pe Adrian intelectual rasat, calomnierea si porcairea „curvei marinarului” a devenit sport de masa, cu largul concurs al moderatoarei (d-na Manuela, un nume parca predestinat pentru manipularea comentariilor pe blogul rasatului). Chiar si amfitrionul s-a dedat la aluzii sexiste in comentarii de o infantilitate induiosatoare. Dar nici opozitia opozitiei nu sta mai bine. Cu consternare am fost martor al unei scene petrecuta pe un blog dunarean, in care, cu manie proletara, un fost dizident,  i-a sfasiat Elenei Udrea rochia cea buna (si foarte scumpa), din gelozie. In mai multe episoade.  Sesizand corect aceste realitati, prietenul meu Mircea, editorialistul, avanseaza insa o solutie aberanta, considerand ca Elena Udrea a gresit esential expunându-se de bună voie oprobriului public, neţinând seama de reactiile usor de anticipat ale colegilor intelectuali din politica si de  „ferocitatea delirantă a jurnaliştilor şi bloggerilor”.  Nu e uluitor? Mircea Cartarescu considera in mod cu totul eronat ca Elena Udrea si altii ar trebui sa se auto-cenzureze, sa-si restranaga de buna voie libertatea de exprimare,  pentru a proteja „sensibilitatile” misoginului jegos care populeaza majoritar ţarisoara. Sa avem pardon. Majoritar sau nu acesta trebuie plesnit peste fata sau ignorat cu detasare (de la caz la caz) nu incurajat sa-si imagineze ca umorile sale sunt firesti.

    Apreciază

    • Kibby said

      am avut impresia ca dl Cartarescu a prea pus la inima atacurile „scriitoricesti” pe adresa sa…. foarte interesant citi domni scriitori sesizeaza gravul pericol anti-democratic de dupa 2004, mari caractere domne!!!
      dspr Adi Nastase – dar de ce trebuie sa amintiti asa des pe acest trist si jenant domn, premieru de fier (pe timpu lu Nea Nelu), democrat convins (cu justitia in genunchi) aparator al presei (publicitate) etc etc
      un muist nenorocit altfel spus, cu „bazin electoral” ce tinde spre extinctie.
      deci la ce bun dle G., sa-l tot pomeniti…
      ps. dupa parerea mea, singura persoana care raspunde unei definitii acceptabile a politicianului se numeste Monica Macovei.
      (OK, probabil inca 2-3 persoane!!!)

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Kibby – Desigur ca nu pot fi decat de acord cu cele relatate in comentariul d-voastra. Cu o mentiune. Desigur ca perceptiia fiind totul, daca d-voastra vi se pare ca-l pomenesc prea des pe Adi Nastase asa trebuie sa fie, totusi daca numar eu bine nu reusec sa gasesc mai mult de doua „pomeneli” in ultimele cateva luni. Sau poate imaginatia domniei voastre v-a jucat o festa asociind-ul pe dl.Nastase altor personaje (fictive) pe care le voi fi pomenit, fara sa ma gandesc defel la mizilean. Cum ar fi bunaoara uni-Cornul Gainar, in inorog imaginar, ca toti inorogii. Asadar sa nu confundam persoanele cu personajele.

        Apreciază

  7. Frank Goya said

    cu placere!

    Apreciază

  8. Lumi said

    Cam dolofană Cleopatra, nu crezi?

    Apreciază

  9. Elena Udresa versus Roberta Anastase intr-un concurs de frumusete, cine ar castiga?

    Apreciază

  10. arcaluigoe said

    (b) Update: A doua la mânå. Desi nu la fel de explicita ca si prima, a doua greseala facuta in tenis, de catre dl. Cratrescu, tot neprovocata (prin care astfel pierde serviciul) este ca domnia sa isi imagineaza ca Elena Udrea ar putea fi prejudiciata in vreun fel, de  reactiile usor de anticipat ale colegilor intelectuali din politica si/sau de  „ferocitatea delirantă a jurnaliştilor şi bloggerilor”. Nu stiu cum de si-a putut imagina Mircea asa ceva. Gloria Elenei Udrea este cladita si hranita tocmai din astfel de reactii mitocanesti. Injuraturile mizerabililor (multi dintre ei curat puscariabili) functioneaza ca o negare a negatiei, consolidandu-i coanei Elena notorietatea si imaginea de femeie puternica si detasata, cu stomac pentru politica ori (dupa caz) aceea de victima a badaranilor politici fara scrupule. A-i provaca pe imbecili sa-si dea in petic poate fi o strategie politica de mare succes. Pictorialul Tabu ar putea fi, in mod colateral desigur, un nou episod strategic al filmului „Elena contra tuturor”.  In plus daca astazi se gaseste sa te vorbeasca de rau o lichea penala, care maine merge la puscarie, capitalul tau de imagine nu poate decât sa sporeasca. Vei parea mai bun fara prea mult efort sau merite deosebite. Cam cum a fost devenit Ion Diaconescu lider marcant al unui partid, pentru meritul ca-l vor fi tinut comunistii 17 ani la puscarie. 

    (c) Update: Trei. O alta mica aberatie „carteziana” a d-lui Cartarescu, vizavi de Elena fata cu reactiunea, este aceea care decurge din asteptarile excesive pe care se pare ca le are Mircea de la damå. In cazul ca d-na Udrea (un ministru, adica o persoana foarte ocupata, care are prea putin timp pentru a fi si femeie, in adevaratul sens al cuvantului)  n-ar fi facut „gafa-tabu”, cea incriminata de dl. Cartarescu (un scriitor, fara responsabilitati) si, conectata cumva, in mod magic, la vointa lui Mircea, dânsa chiar s-ar stradui sa se comporte in acord cu asteptarile acestuia (acelea care decurg din articol), care ar fi scopul? Ce ar urma sa mai dobândeasca d-na Udrea in schimb? Sau altfel zis ce pierde madam Udrea pozand in Tabu?  Postul de prim-ministru? Candidatura la presdintie? Chiar daca la (a) si (b) dl.Goe ar fi in eroare (ceea ce e oricum fals), tot am ajungem la punctul (c). Ca sa ce? In ce scop o sfatuieste Mircea de bine pe Elena? Fenomenul Elena Udrea si-a atins maximul. „Vampa” n-o sa fie nici prim-ministru, nici canditat la presedintie…(dupa cum se tot tem unii si altii pe care in niciun caz nu-i voi pomeni hic et nunc, cu exceptia d-nei  Doina Popescu II, tot scriitoare, mai cunoscuta publicului sub psedonimul literar Gabriela Savitsky). Si daca tot a ajuns la apogeu, inainte de a intra in raza de actiune a principiului lui Peter (cel pe care Petre Roman n-a reusit sa-l evite) nu vad de ce-ar trebui ca Elena Udrea sa-si refuze micile placeri personale practicate in timpul liber. Sedintele foto nu dauneaza ministeriatului (dupa cum se teme d-na Doina Popescu Braila in articolul domniei sale).  Si fiindca veni vorba, intre noi fie vorba, mi se pare ca d-na Udrea este de departe cel mai bun ministru al turismului, din 1973 pana in prezent si in tot cazul cel mai activ. Ca e loc si de mai bine e o alta poveste valabila la orice minister.  Asta in materie de fapte bune. Iar in materie de fapte rele, cred ca toata lumea e constienta ca daca asupra Elenei Udrea ar fi planat fie si numai 1o% din suspiciunile 😉 care planeaza asupra lui nena Adrian Nastase, bogasierul de la Mizil, „vampa” ar fi fost demult poveste, ucisa prin lapidare dupa o executie sumara. 

     (d) De ce nu. Eu nu-mi imaginez, asa cum isi ichipuie Mircea, ca Elena, interpersonand personaje, isi imagineaza ca s-ar compara cu ele. Ca nu se compara. Nici faptul ca respectivele intruchipari ar viza personaje mai degraba malefice nu mi se pare relevant. Poate ca daca Mircea Cartarescu ar poza asa nitam-nisam in Homer, Shakespeare, Goethe, Proust sau Kafka 🙄 (i-auzi ce viseaza musiu Mircea!) ar putea parea caraghios. Dar acelasi lucru s-ar intampla daca ar aparea imbracat in mov, rosu sau roz, ori fardat ori cu parul vopsit. Pentru ca d-lui este barbat. Elena Udrea este femeie si, ca urmare, isi poate permite fara probleme aceste mici capricii, pe care numai niste misogini ranchiunosi i le-ar putea refuza. Cu toate conotatiile formal negative, cred ca fie si in acest fel, pomenirea ministrei si tarii in presa straina, are per total, un efect benefic asupra Romaniei intru compensarea deficitului de imagine. Se vorbeste prea putin despre Romania in lume. Nu-mi imaginez ca cititorul de rand din America, Argentina, Anglia, China etc, vazand pozele Elenei Udrea, doamna cu intuitie de fier, in postura Madonei, Cleopatrei, Evitei, Margaretei, ori Jacquielinei, ar putea sa-si strice impresia despre Romania. Dimpotriva. S-ar mai sterge un pic din imaginea de tara stapanita de satre de tzigani.

    Asa ca pana la urma, din critica d-lui Cartarescu, singura parte pe care o gasesc valida este cea referitioare la aspectele estetice si la rezultatele artistice ale pictorialului. Care raman discutabile. Vezi pozele de mai jos.  In rest nu. Un NU hotarat. Iar daca la o televiziune de bine, care ar promova integrarea europeana a Romaniei, de exemplu prin fotbal, dl. M. Cartarescu l-ar „interpersona” pe dl. M. Platini (cel tanar, nu coruptul grasut de acuma) ar putea castiga si Romania si dl.Cartarescu. Pe care nu-l stiam scortos din fire.

    Apreciază

  11. contele said

    Elena Udrea invitată de Prinţul Charles la o discuţie despre turism…Tare, frate! Cade Antena, Ciuvică face spume, Gâdea ia pastile …
    M-am mirat cu voce tare şi la Năstase…aştept reacţia!

    Apreciază

    • contele said

      Reacţia bărbatului românesc, adică…

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Contele – Excelenta am vizitat locul si am bagat de seama ca plebea nu prea se repede sa ofere reactia barbatului romanesc. Poate aveti noroc cu femeia. Apropo, citind, tot acolo, comentariile imparatesei Theodora (o proletara fatarnica de care ar fi tare mândru tovarasul V.I.Stalin, nu si familia Romanov), mi-am amintit, nu pot sa-mi dau seama de ce, un banc cu un mujic din Baicoi, nemultumit de faptul ca-capitalismul decadent l-a corupt si pe el. Cica un taran din Baicoi, statea in cur, la marginea unui lan de porumb. Se uita pe o revista porno jerpelita, tragea dintr-o tigara imputita si se masturba. Din cand in cand sorbea cate o dusca dintr-o sticla cu rachiu de Baicoi. Cand era el asa in culmea fericirii, un tzantar i s-a asezat pe frunte si l-a muscat. Taranul, trezit din reverie, i-a tras un dos de laba (cu stanga), strivindu-l si imprastiind sangele supt din sudoarea poporului. Apoi a cazut asa… intr-un soi de apatie meditativa zicand: Bai… ce viata mai am si eu, sex, droguri, violenta. 😯

        Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Contele – Singurul care mai sarea s-o apere pe lady Helen Udrea, pe domeniul baronului de Mizil era ducele Hara de Botosani. Acum ca domnia s-a retras in ducat si in tacere, ati ramas singurul reprezentat al cavalerismului in acea suburbie.

      Apreciază

  12. habar n-am said

    @Dl. Goe
    Poate aveti amabilitatea de a ma lamuri spre cine era indreptata imprecatia din titlul video-ului cu Masini. Nu de alta, dar citind b-ul), c-ul) si d-ul) mi-au venit niste ganduri negre…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Habar N-am – Dumnezeu sa va mai inteleaga. Scrieti Troia cu „t” mic si masini cu „M” mare. Eu ce sa inteleg? Ca n-am inteles nica. Iar cu gandurile negre (care revin periodic fara explicitari) m-ati bagat de tot in ceata. Ma bate si pe mine gândul sa fac un curs de citire rapida. A gândurilor. Altfel n-o scot la capat. Sau poate va faceti pomana si reformulati intrebare. Era intrebare, nu?

      P.S. Stati sa vedeti epilogul!

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Aaaa, Marco Italianul… Era o dedicatie pentru Rromica Germanul… si asa in general pentru cei carora nu le place muzica lui Masini. Sau (b/)Arca lui Goe. If any 😉

      Apreciază

  13. kit said

    goe n-ai putea sa faci un rezumat ca nu pot sa citesc toata poliloghia . zi cu cine tii

    Apreciază

  14. Ca orice timid burduşit de erudiţie, Mircea Cărtărescu scrie despre Elena Udrea (o femeie perfect adaptată stării emoţionale din România actuală) visând la acea silfidă (să zic infatigabilă?) inteligentă, educată, cultivată şi rasată pe care el vrea s-o vadă.
    M-aţi deconspirat. 🙂 Dacă oi mai avea vreme să scriu vreo carte, tot aşa o semnez, cu Savitsky. Popescu – Severin sună ca naiba.
    O seară admirabilă. M-am uitat la Matrix. Încă nu sunt în stare să văd filme de animaţie, mai am multe de … pozitivat.

    Apreciază

  15. Dl.Goe said

    E P I L O G: Faptul ca scriitorii si detractorii se inseala in privinta Elenei Udrea (ambitia blonda) si ca pictorialul tabu nu dauneaza nici imaginii, nici vocatiei ministeriale, nici ministerului s-a bucurat de o splendida materializare, daca mai era necesara, prin primirea Elenei Udrea la casa regala britanica, un barometru al prestigiului si notorietatii de care se bucura personajele la scara planetara, unde ministrul român al turismului a avut o intalnire cu printul Charles of Wales, urmata de acordarea unui interviu pentru „The Telegraph”. Sunt curios daca Mircea Cartarescu va reveni cu precizari si daca prietenul meu Contele va reusi sau nu sa smulga  vreun comentariu de pe domeniul vicontelui de Mizil, despre eveniment.

    Nu pot incheia fara a preciza ca Elena Udrea, o versiune la alta scara a bebelusei Oana, care o si „interpersoneaza” adesea cu mare succes pe „interpersonalizatoarea” Margaretei, Madonei, Jacquelinei, Cleopatrei etc si  Evitei, este si blogger. In aceasta calitate, desi se descurca mult mai bine decat multi alti bloggeri, care adesea se si folosesc de „fenomenul Udrea” ca sa-si sporeasca bietul trafic, are inca lipsuri mari. Incercand ca foloseasca blogul in scopuri politice si propagandistice, Elena Udrea reuseste performante comice notabile prin felul in care-si scrie articolele, dar mai ales prin felul in care selecteaza comentariile care sunt postate si care nu. Am facut acolo cateva mici experimente. Rezultatele partiale arata rau.  Intrucat blogul Elenei are un ridicat potential umoristic este foarte posibil sa-l introduc in circuitul comediilor popularizate (cu moderare) pe (b/)Arca lui Goe.

    Apreciază

  16. Dl X said

    Goe, unsurosule, chiar si Elena din Plescoi si-a dat seama ca vrei sa-i dai limbi cointersate, asa cum ii dai si lu Dinescu si Cartarescu, askimodie… 😳 Fugi, dreq, nefelixitule, tu chiar crezi ca lumeea asta ce te ceteste intamplator e atat de tembela, bey, spuley…? 👿

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      AVP, alias Viorel Padina, aka Regele Hyperspatzului (R.H.), ferentarist de talia celuilalt R.H, impreuna un cuplu tragi-comic, niste frustrati din zona periferica a societatii, care stranesc mai degraba hazul decat mila. AVP cu a sa Palneta Ou, imi aminteste de Veverita cu Ghinda. Contributii geo-strategice asemanatoare:

      Apreciază

    • Nelu said

      @ Dl X:
      Uratii se plimba tinandu-se de mana,
      Uratul de fier cu urata de pe Luna
      Se sorb di priviri, neatinsi de nefericirea comuna,
      Doar el e uratulde fier si ea e urata de pe Luna.

      Apreciază

  17. Nelu said

    @ Dl X:
    Uratii se plimba tinandu-se de mana,
    Uratul de fier cu urata de pe Luna
    Se sorb din priviri, neatinsi de nefericirea comuna,
    Doar el e uratul de fier si ea e urata de pe Luna.

    Apreciază

  18. LaMinut said

    padina, abalar jegos, zici de nea goe ca e limbist interesat. Dar tu, starpitura, cu limbile lungi implantate in dosurile unsurosului basescu, cum sa te categorisesc ?

    dar limbile date tismaneanului, udrei, sorin iliesiului ? in speranta ta de cersetor nemernic ca te-ar putea ajuta .. jalnicule.

    pana si pe olteanu’ tont merfu l-ai gadilat pe poponeaţa, in speranta ca semidoctu in cauza ar putea sa le aminteasca „colegilor” de tine si de mirabila-ti invelita-n albus-galbenus planeta.

    Apreciază

  19. Nelu said

    @LaMinut:De unde toate murdariile astea? Mizeria interioara exibata cu atata furie „LaMinut” descalifica!

    Apreciază

Lasă un comentariu