(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Aripile Faimei

Posted by Arca lui Goe pe iunie 6, 2012

Dacă ai impresia că viaţa e ciudată, aşteaptă să vezi ce se întâmplă mai apoi (şi mai dihai)„.

16 Mai 2012 / Post-faţă cu anticipare – Trec printr-o perioada morbidă a vieţii mele de apoi. Este normal. Am fost omorât de de prea multe ori (din pura întâmplare), de către asasini necunoscuti, neverosimil de veroşi, tocmiţi anume, ca sa ma ucida în acest fel mişel. Cazuri clasate – verdict sinucidere. Misiunea lor era (este) aceea de a elimina, la întâmplare, martorii. Spre ghinionul meu, niciodata complice, am fost prea adesea martor involuntar (şi cam guraliv, recunosc) al unor decese foarte suspecte. S-au stins, sub ochii mei uimiti şi nevinovati, forumuri (…), bloguri (……), regate (.), autori (..) şi fonduri mutuale (~), devorate tacit, pe dinauntru, de morburi inexorabile. Toate locurile vir-tu-ale în care am adăstat mai mult de un bob zăbavă sunt de pe-acuma moarte, carcase goale, irecuperabile, forme prin care zboara lilieci şi cârtiţe. Intocmai precum acesta de aici. Să le fi fost oare piaza rea? Inclusiv Arcei lui Goe? Sa le fi purtat ghinion? Nu cred. Fără să ştiu de ce, îmi vin acum în minte doua dintre blogurile alunecate în nefiinţe şi pe care, coincidenţă sau nu, nu se ştie, Dl.Goe a fost banat extrem de rapid şi definitiv (dupa numai câteva schimburi de replici ceva mai serioase) de către nişte bloggeri perspicace ce au probat, astfel, nu precipitare ci pricepere (au priceput rapid cum devine treaba), intuiţie şi (culmea) instinct de conservare:

Luntrea lui Huidu

si

Lotca Melom Anei

De altfel se putea vedea (de la o poştă) că cei doi bloggeri excesivi sunt foarte asemănatori între ei (si nu numai 😉 ) In spiritul ludic al adevărului trebuie însă spus că dintre toţi zombii (foşti bloggeri cu coarne şi mustăţi) cele mai hilare re-acţii anti-goe-ice nu le-a avut nici ana, nici adi, nici şerban, nici mircea şi nici măcar viorel sau dorin-conul, ci ioan: Ioan T. Morar, republican şi bigot de comic involuntar fabulos. Veţi mai auzi de el. Se va vedea că văzutul este provizoriu, iar nevazutul este etern. Dacă cel puţin câţiva zombies dintre cei care azi agonizeza înca, plini de speranţe şi iluzii, vor reveni la viaţă (la viaţă adevarată) prin (sau măcar după) „Moartea domnului Goe”, atunci da, s-ar mai putea dis-cu-ta(re) despre influenţe malefice. Să discutam! Altminteri însa… putem vorbi ritos dar nu riguros despre sinucideri vane dupa paravane. Veţi trăi şi veţi vedea. Veţi vedea enorm (simţind monstruos) sfârşitul faulknerian al acestei şarade. – sfârşit / post-faţă 16 Mai 2012 + epsilon.

Printr-o întâmplare (neliniştitoare în sine) am re-văzut în zilele din urmă un film căruia credem că i-am pierdut urma. O ciudăţenie, co-producţie ceho-olandeza cu… (vai) Peter O’Toole (care moare în primele 5 minute) şi cu Colin Firth – tânar: Aripile Faimei. Avându-i precursori pe Dan-te si pe Sart-re, scenariştii filmului au scris, într-o notă comică (spre deosebire aşadar de Alighieri si Jean-Paul), o poveste despre tragedia hilarei viaţi de apoi (hilar aici, hilar acolo). Aflăm astfel zâmbind a râs în ho-ho-te, că nu există infern, că nu există paradis, că nu există decât un purgatoriu (ne-norocit) guvernat de personaje bizare şi populat cu umbrele fostelor fiinţe care, in virtutea unei inertii transcendentale, continuă comedia vieţii, pentru o vreme, în exact acelaşi mod în care obişnuiau s-o facă atunci când, întâmplător, au apucat să moară. De vânt. De râs, de plâns sau de glonţ. Luxul vieţii de apoi îşi trage seva finită din viaţa d’antan şi mai precis din percepţia celorlalţi asupra celui dus. Mai clar decat Sartre, Herman Koch şi Otakar Votocek sugerează că omul nu este nici pe departe suma faptelor sale ci suma percepţiilor celorlalţi (infernul !?) asupra lor. Cât timp eşti faimos pe Pămant, traieşti bine chiar dacă ai murit. Iar dacă nu mai eşti faimos nu mai traieşti bine. Ci rău. Ba chiar este posibil să nu mai trăieşti deloc, fiind evacuat din purgatoriu direct în neant. Fiţi faimoşi că altfel v-a luat dracul. Da? Trebuie sa vedeţi flmul. Incepe cu o scena în care eroul principal (un scriitoraş anomim), aflat în tren, citeşte pe prima pagină a unui ziar (1966) o declaraţie a celor de la Beatles, care afirma că sunt mai faimosi decat Isus Christos. Erau. Cu atât mai amuzantă este apoi prezenţa lui Isus (alaturi de Einstein pasionat de vioara) în Purgatoriul Provizoratului Absolut, ca entitate care-şi merită locul într-un apartament de lux, de vreme ce oamenii de pe Pământul Provizoratului Relativ înca vorbesc despre El. Ceea ce sporeşte însă mirarea re-întlnirii recente (tocmai acum, în plin proces inflecţionist) cu acest film pe care-l credeam definitiv pierdut, este soluţia propusă în final, ca varianta de împacare între hoţ şi criminal. Oameni buni, în fond.

(P.S. In film apare si daimonul AVP, sub forma de poet rus/sovietic. Actiunea filmului produs in 1989 se petrece in 1966 !!!)

Wings of Fame (2)

Wings of Fame (3)

Wings of Fame (4)

Wings of Fame (5)

Wings of Fame (6)

Wings of Fame (7)

Wings of Fame (8)

Wings of Fame (9)

26 răspunsuri sa “Aripile Faimei”

 1. ostrovul lupilor said

  Există un cult al ignoranţei în Romania. Intotdeauna a existat. Radacina anti-intelectualismului şi-a tras mereu seva din viaţa noastră politică şi culturală, alimentată de ideea falsă că democraţia înseamnă că „ignoranţa mea este la fel de buna ca şi cunoştinţele tale.”

  Apreciază

  • Sen said

   @Ostrovul Lupilor nici n-ai apucat bine sa deschizi gura si exemplele au si venit . vezi mai jos 😉 . al dracului nea goe asta reuseste si mort sa-i faca propaganda lu Baselu . atrage stupzei propontisti si-i lasa sa se dea in stamba . nimic nu-i mai eficient decit reclama negativa facuta de idioti usor de recunoscut ,ca pizdel hojbota asta , gainatzu lu nastase

   Apreciază

   • Radu Humor said

    @ Sen..sibil deranjat ( văd că nu numai la mansardă 😉 ):
    „…nici n-ai apucat bine sa deschizi gura si exemplele au si venit …”
    Ce te împiedică și pe tine s-o deschizi ?! Ți-e frică de ce-ți iese, sau de ce-ți intră în ea ( gură de hazna !) 🙄 ?!
    Vezi-ți de prepuțul tău, dacă mai știi pe unde l-ai lăsat, și nu te bată grija de alții !
    Mai greu sau mai ușor de recunoscut !
    Că tu de exemplu, n-ai să recunoști niciodată, că nu doar mă-ta-i vinovată de halul în care te afli 🙄

    Apreciază

   • kurt said

    sen adica toanta redusa mintal steliana ionescu, propagandista fara creier.
    steluzdo, vezi ca ia foc ordinaru ala de avp, ca-l inseli

    Apreciază

   • anonim said

    Vai de tine goe , daca ai ajuns sa te confunde radu humor si Kur(t) asta cu steli . Dar si mai rau (pentru tine ) este ca si ea a reusit performanta sa fie confundata cu tine. 😯 Ai grija ca pupaza asta este in stare sa-ti fure faima de… troll si o sa rida si curcile de tine .

    Apreciază

 2. Radu Humor said

  Uite unul cult în cap, deși n-are nimic în el :

  Radu Humor spune:
  Comentariul tău e în așteptare.
  07/06/2012 la 14:57
  NU toți știu că puiului de cominternist aterizat în cartierul Primăverii i se spunea Tâmpițelul !
  Și NU degeaba !
  NU-i greu să observi și acum după atâția ani, că porecla îi vine ca un prezervativ pe membrul decalotat, deoarece NU a mai evoluat deloc în gândire, însă a fost împins din spate, NU totdeauna doar la figurat, și NU totdeauna de pe alte meleaguri unde pretutindenarul se simte ca peștele-n apa de la vasul de WC al Istoriei !
  Dacă NU a mai reușit să-și țină tenderul de vădană în cele Instituții ale Statului Român, pe care-l înjură și-l disprețuiește de câte ori i se ivește ocazia ( e drept că prin reprezentanții lui, și numai dacă NU se alege cu ceva foloase necuvenite de pe urma lor !), pistruiatul începe să înjure ca la foaia de cort a kibutzului ( UȘA lui fiind America, unde s-au aciuat cam toți cei de teapa lui, de au reușit s-o aducă în stare de faliment ! ) !
  Un individ de ăsta fără grețuri, ce pupă bălos ce a scuipat la fel de hidos, și invers ( vezi Iliescu, se pregătește Băsescu și de ce NU, Ponta ?!) poate păcăli doar niște naivi cu toate titlurile obținute, dar NU poate ține ascunsă eticheta ce-i stă în frunte :
  rostitor de vorbe goale ce din coadă dă să muște pe toți cei care NU-i aruncă ciolanul banului nemuncit !

  Un articol de pe Contriburors în care se screme să-l desființeze pe Ponta pentru că i-a dat papucii 😉

  P.S.
  Intrați pe blogul unui evreu de toată isprava – Kobi Levy din Tel Aviv (w.w.w.kobilevydesign.blogspot.com.) să vedeți ce lucruri minunate poate face , spre deosebire de ăsta ! 🙄

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  Văd că nu se deschide…
  Încercăm cu asta :
  http://us.mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=e52ufc8ic3vni

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  Asta merge !
  http://aurarusu.wordpress.com/tag/kobi-levy/

  Apreciază

 5. Lacopei said

  comentariu nepublicat la articolul de propaganda al tismaneanului „O luna de pontocratie: Omul fara insusiri si fara proiect”

  Articol banal, plin de insulte, minciuni. Propaganda de slab nivel.
  Revansard al „nostru” VT. Zice dansul ca nu a pierdut bani. Ca nu ii incasa. Direct, nu. Indirect, din plin. Lovitura la portofel. Invitatii, conferinte, din postura de sef de consiliu stiintific la un institut. S-au dus toate.

  „vacuitate si fatuitate”. Cuvinte ce dau din coada. Precum pontocratia.

  VT ne face lista cu „personalitatile” din PD. Voinescu – hot precum Roberta A. Baconski – inexistent ca ministru. O fantomatica fundatie crestina. T Ungureanu un banal propagandist, de talia lui Alcibiade. MRU, pretios, dribland sinceritatea, fraze goale, niciodata calate pe real.

  VT – sustinator al nulitatilor tip Boc, Udrea, Igas, Videanu, Ialomitianu, Baba, etc etc, sare la gatul unui guvern dupa doar 1 luna. A amanetat politologia-i d’antan, ca sa-si cumpere o halca buna de partizanat politic.

  Apreciază

 6. Radu Humor said

  Mama a murit la 31 mai 2005 după o lungă şi atroce suferinţă.

  Share this:
  Press This
  Twitter1
  Facebook22
  Categories: Planeta-Ou, Remember | Leave a comment
  Post navigation← OLDER POSTNEWER POST →
  Leave a Reply

  Maidaneza asta de stelyIoneasca putea să aibă măcar ea bunul simț să-l ajute pe Abălaru să treacă mai ușor peste delicatele momente prilejuite de trecerea a 7 ani de la moartea celei care l-a adus pe lume și ne-a pricopsit cu Unul ca El 😉
  Dar ți-ai găsit ?!
  Caț(eau)a avea de plătit polițe prin alte părți și-și ridica poalele-n cap pe alte bloguri !
  Sincer să fiu, îmi venea mie să-i adresez câteva cuvinte așa cum se cuvine la parastasul de 7 ani, dar miss preoteasa ( ce nume de Casă de Cultură dragă Abălarului 😉 ) a găsit momentul și arma (ei!) să se razbune pentru că exasperat de prostia ei congenital-politică, omul cu zece degete politice și-a permis s-o sictirească !

  Apreciază

  • KGB said

   Ioneasca si Hojbota = cucucul si cu pupaza , oratanii de curte , cind in cur-te la goe ,cind in cur-te la abalaru of , of

   Apreciază

   • Radu Humor said

    KGB ești la fel de simpatic și isteț ca și nikeul sub care te Pitești 🙄
    Cocălar de scornicești prin toate gunoaiele
    și rebuturile icriste.
    Te pomenești că oi fi directorul adjunct al ICR Patapievici de la Budapesta, turnătorul securist dovedit de CNSAS (Szabo,parcă), dar ținut mai departe la post de cel cu care te potrivești de minune în ce privește binele pe care-l doriți voi românilor !
    Rîați ai naibii de venetici-venerici :mrgreen:

    Apreciază

 7. Caprice said

  IIţic, un mare amator de golf, îi spune rabinului că îl preocupă foarte mult o problemă oarecum religioasă şi anume că ar vrea să ştie dacă în lumea cealată se joacă sau nu golf. Rabinul îi spune că nu s-a mai întalnit cu o asemenea întrebare şi că ar avea nevoie de cîteva zile pentru a se documenta din cărţile sfinte şi din alte surse. După trei zile Iţic revine, iar rabinul îi zice: Am pentru tine doua veşti, una bună şi una rea. Vestea buna este ca da, se joacă golf pe lumea cealaltă. Si vestea proastă? Vestea proastă e că saptamâna viitoare ai meci.

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Am mai multe veşti bune: dincolo se joacă şi tenis, şi fotbal, şi volei, chiar şi pelotă, m-am interesat personal.
   Vestea proastă pentru noi toţi este că…dar hai mai bine să ne bucurăm de vestea bună!

   Apreciază

 8. Habar n-am said

  Deci Goe s-a sinucis pe el. Dar cine i-a sinucis pe ceilalţi doi?

  Apreciază

  • viking said

   si pe ceilalti doi s-a sinucis d-l goe 😉

   Apreciază

   • lost said

    s-o fi sinucis nea goe pe iei da vezi ca acuma in afterlife nea goe freaca menta la meciuri de fotbal cu dobrin ,iar maestri padina si tudoran s-au retras ca sa creeze opere literare pe care le vor arata publicului la toamna cind nimeni nu-siva mai aduce aminte de unu ca goe .

    Apreciază

 9. d'Artagnan said

  „Cât timp eşti faimos pe Pămant, traieşti bine chiar dacă ai murit. Iar dacă nu mai eşti faimos nu mai traieşti bine. Ci rău.”

  Ce mişto!! Eu sunt faimos.

  @ Radu Humor
  Salut! Tu eşti gazda aici?

  Apreciază

  • lost said

   pai da ,ca radu , ca gigi ,e amfitrion peste tot pe unde mere .

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Salut DArtagnan !
   Foarte curioasă dispariția din decor a șturlubatecului ăsta care se pare că iar s-a blocat în vreun WC, de data asta politic și nu-i lăsat să apară decât după renumărarea voturilor 😉
   Faptul că refuză să comenteze , singurul lucru la care se pricepe destul de bine, meciurile de la Euro 2012, reprezintă cu adevărat o pierdere !
   Dar faptul că tace mâlc, ca de obicei, la meciul abia început Ponta – Băsescu, mă face să cred că și-a încheiat șlițul mandatului blogeristic și-o ia pe urmele lui ITMorar sau Cyntia Curt, chemați de urgență în țară să asiste la ceva execuții în scaune electrice aduse de Eba. În discuție 🙄
   S-ar părea ca ceea ce n-a reușit Tudoran sau Abălaru, din motive complect diferite ( unul țintea prea sus și celălalt nu se putea ridica de jos, ca o adevărată căzătură 😉 ) să reușească nașparliul ăsta care chiar ar merita o asemenea călătorie spre înălțimi mai mari decât movila de perle ( veritabile!) pe care-și ridica statui din ceară . Toți, dar de primit, primesc doar unii 😉

   Apreciază

 10. kibby said

  buna vreme oameni buni (si rai)!!
  unde draq e ghelme? n-a scris de 6 luni…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: