(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Telegrame (III)

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 17, 2011

Intr-un sistem stabil accidentele, inadecvarile ori disfunctionalitatile sunt urmate de o reactii organice, spontane, minimale si coerente ale sistemului, in sensul atenuarii efectelor respectivei „avarii” si a imunizarii structurale a sistemului in raport cu recidive viitoare. Societatea umana (?) din Romania este foarte departe de un astfel de deziderat. Discrepantele intre necesarul de reactie si recatiile manifestate cu orice prilej alaturi de veselia cu care orice se transforma in prilej, fac din Romania un loc in care plictiseala nu apare niciodata.  Romania este tara in care Irimia a dat cu oistea-n gard pentru a-i prilejui apoi mosului cu proverbe se breveteze zicerea „Unde dai si unde crapa”.  Loc de costernare ramane insa de fiecare data cand, amanunte straine de orice esentialitate, pornesc tavalugul slujit de mecanica bizara a feedback-ului pozitiv, in cascada, in avalansa, pe principiul bulgarelui de zapada. La fiecare rosto-GOL-itura se mai gaseste cate unul gata sa extraga din spinul axial al problemei fix durerea care-l doare-n cap pe el, l-l, in vederea adjudecarii momentul cinetic la moara personala, spre arvunirea spuzei spre turta sa. Pas de a reusi. Caci cine-l lasa? Cearta-i cearta, iar gâlceava-i gata si apocaliptica împrejurul Pietii Independentii.  Iata aici o sama de Telegramme prilejuite (vorba vine) de catre greseala fatala a nechibzuitei d-ne Voda, care a catadicsit senina a-si nesocoti limitele.

1 ) Cotidianul – Eugenia Voda si Ion Cristoiu acuzati de promovarea la TVR a fascistului Corneliu-Zelea-Codreanu

2 ) BadPolitics – Ion Cristoiu si Eugenia Voda acuzati de Radu Ioanid de la muzeul holocaustului si alti intelectuali evrei

3 ) Cafenea Blogspot -Ion Cristoiu / Eugenia Voda cz-codreanu

4 ) Apologeticum – Luptatorii anticomunisti cer anularea deciziei CNA de sanctionare a realizatoarei tv Eugenia Voda

5 ) Critix – Zece intelectuali acuza CNA ca s-a grabit sa judece fara argumente cazul Eugeniei Voda

6 ) Baricada – O armata de profesionisti vrea sa-l taie-mprejur pe Cristoiu

7) Observator Cultural – TVR, Ion Cristoiu şi Eugenia Vodă

8 ) Evz – Scrisoarea celor zece intelectuali in apararea Eugeniei Voda

9) Harghita E-informatii -Eugenia Voda si Ion Cristoiu: parati pentru apologia lui Corneliu-Zelea Codreanu

10) Realitatea – Liiceanu, Plesu, Mungiu, si Purcarete o apara pe Eugenia Voda

11) Critix – Foarte bun articolul din adevarul despre amendarea doamnei Eugenia Voda de catre CNA

12) Napoca News

13) Doina Popescu WordPress – Pamflet cu babe

14) Dorin Tudoran / blogger – Spiritul si Litera

15) Observator Cultural – Cine este conformist

16) Dilema Veche / Andrei Plesu – Scrisoare deschisa Ion Vianu

17) Dilema Veche / Ion Vianu – Raspuns Scrisoare deschisa lui Andrei Plesu.

18) Insolent – Nicolae Manolescu îl atacă dur pe cu Ion Cristoiu şi o numeşte ignorantă pe Eugenia Vodă.

19) AnimaNews / Mirel Horodi – Responsabilitatea Eugeniei Vodă.

s.a.m.d. , s.c.l, etc, etc,

Va urma

26 răspunsuri sa “Telegrame (III)”

 1. arcaluigoe said

  Mirel Horodi

  Responsabilitatea Eugeniei Vodă

  Acum o lună am publicat pe ANIMANEWS articolul intitulat „Admiratorii lui Codreanu la Televiziunea Română”, în care mi-am exprimat indignarea faţă de emisiunea „Profesioniştii”, care l-a avut invitat pe ziaristul Ion Cristoiu, în care se făcea elogiul „Căpitanului”.

  Scandalul legat de această emisiune a avut ecouri în presa culturală din România. Revista “Observator Cultural”, a publicat în nr. 554 din 9 decembrie, un grupaj alcătuit de Ovidiu Şimonca, intitulat „Elogiul lui Corneliu Zelea Codreanu din emisiunea provoacă indignare în societatea civilă românească”. În acest grupaj este reprodus Protestul adresat directorului TVR, semnat de o serie de personalităţi de prim rang, printre care citez doar câteva nume: scriitorii Laszlo Alexandru şi Ovidiu Pecican, sociologii Alexandru Florian şi Mihai Dinu Gheorghiu, istoricii Radu Ioanid, Liviu Rotman, Denis Deletant şi Zoe Petre, scriitorul Norman Manea, cercetătorul Andrei Oişteanu, dr. Gina Pană, politologul Michael Shafir, regizorul Radu Gabrea, prof. Paul Cornea, scriitorii Ion Vianu, Marta Petreu, Aura Christi, Edgar Reichman, Ana Blandiana, Romulus Rusan, pictorul grafician Devis Grebu, etc, etc.

  În răspunsul TVR se exprimă „regretul profund că declaraţiile făcute de domnul Ion Cristoiu referitoare la Corneliu Zelea Codreanu (…) au rănit sentimentele celor care au fost afectaţi în plan personal de violenţa, antisemitismul virulent şi crimele împotriva umanităţii ce au marcat o perioadă neagră din istoria ţării, de care Mişcarea Legionară este considerată responsabilă”.

  Ion Cristoiu a replicat într-un interviu acordat ziarului on-line „Ziua Veche”, făcându-i pe semnatarii Protestului, cu obrăznicia care-l caracterizează, nişte „neica-nimeni”!

  În grupajul publicat de „Observator Cultural” sunt incluse şi luările de poziţie ferme, care critică fără echivoc atitudinile TVR, ale moderatorului emisiunii (Eugenia Vodă) şi ale invitatului (Ion Cristoiu) semnate de Norman Manea, Radu Ioanid şi Leon Volovici.

  Ca urmare a Protestului, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat TVR cu „somaţie publică”. După sancţiunea aplicată de CNA, zece intelectuali au trimis presei o scrisoare deschisă „În apărarea Eugeniei Vodă”, semnată printre alţii de Marie-France Ionescu (fiica lui Eugen Ionescu), filozofii Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, regizorii David Esrig, Lucian Pintilie, etc. În scrisoarea celor zece, se afirmă că CNA a acţionat din spirit conformist, care cere „să spui nu ce crezi, sau ce este adevărat, ci doar ce se aşteaptă de la tine” Trebuie să înţelegem din cele de mai sus că în emisiune s-a spus ce este adevărat despre Corneliu Zelea Codreanu?.

  Tot revista „Observator Cultural, în nr. 556-557, din 24 decembrie publică o ripostă excepţională la „scrisoarea celor zece” sub semnătura scriitorului Ion Vianu. Citez dinaceastă ripostă: „Trebuie să începem prin a ne pune următoarea întrebare: a greşit sau nu doamna Eugenia Vodă? După părerea mea, da. Desigur, d-sa nu trebuia nici să-l combată pe domnul Ion Cristoiu, nici să renunţe la a transmite emisiunea în care cunoscutul ziarist făcea un elogiu fără rezerve lui C. Zelea-Codreanu. Dar d-sa a făcut dovadă de complezenţă faţă de invitatul ei. L-a întrebat doar dacă liderul legionar era , iar dl. Cristoiu a evitat să răspundă. Pentru a da dovadă de obiectivitate, doamna Vodă ar fi trebuit să-l întrebe pe jurnalistul Cristoiu ce gândeşte despre antisemitismul şefului legionar, despre crima pe care a comis-o cu mâna lui şi despre crimele pe care le-a patronat. Dacă ar fi procedat în acest fel, este sigur că nu i s-ar fi reproşat nimic, echidistanţa necesară ar fi fost pe deplin respectată”.

  O replică la fel de severă a publicat şi Nicolae Manolescu în două editoriale consecutive ale revistei „România literară”. Citez: „A difuza o emisiune scandaloasă sub cuvânt că nu faci cenzură este tot una cu a fi complice…”(România literară nr. 48). Şi mai departe domnia sa scrie: „Una din două: sau Eugenia Vodă n-a ce inepţii debitează Ion Cristoiu (ceea ce sunt înclinat să cred), sau n-a avut replică pe moment. În ambele cazuri, ea trebuia sancţionată. În primul, pentru ignoranţă şi neprofesionalism, în al doilea pentru că nu a cerut conducerii televiziunii să vadă emisiunea (înregistrată!) şi să ia o decizie referitoare la difuzarea sau nedifuzarea ei” (România literară nr. 49-50).

  De fapt nu i se poate acorda „ingenuei” moderatoare a acestei emisiuni justificarea de „ignoranţă”. Eugenia Vodă l-a avut invitat, înainte cu ceva vreme, în emisiunea ei şi pe inginerul Constantin Iulian, „fost şi actual legionar”. Emisiunea, pe care am văzut-o pe You Tube, nu a fost dedicată activităţii profesionale, de inginer hidraulic, a invitatului, ci pe cea a activităţii sale politice, ca legionar. Pentru această emisiune doamna Elena Vodă s-a pregătit temeinic, a pus întrebări, a combătut răspunsuri, numai că bilanţul a fost în favoarea invitatului, care, în calitatea sa de legionar convins, nu-şi asumă nicio răspundere, minţind fără să clipească cu privire la crimele săvârşite de mişcarea legionară, înainte şi după acapararea puterii. Tinerii care urmăresc o asemenea emisiune, pot ajunge la concluzia că numai mişcarea legionară poate salva neamul românesc. Oare rolul emisiunii “Profesioniştii” este prezentarea unor promotori actuali ai mişcării legionare?

  Prin urmare, atunci când doamna Vodă, nu l-a combătut pe Cristoiu, în afirmaţiile sale admirative cu privire la Codreanu, n-a făcut-o pentru că nu cunoştea subiectul. Probabil că era deja convinsă de “romantismul martirului neamului Corneliu Zelea Codreanu”, din emisiunea trecută, cu legionarul Constantin Iulian.

  Trebuie să mărturisesc că am fost stupefiat să citesc în “Revista mea” din 6 ianuarie – primul număr din noua serie a publicaţiei, care apare joi – fără a se indica cine este director sau redactor responsabil, dar cu un distins preşedinte onorific, în editorialul semnat de doamna Hedi S. Simon, o apologie în apărarea doamnei Eugenia Vodă. Trebuie să recunosc că după ce am citit acuzaţiile clare, din articolele lui Ion Vianu şi Nicolae Manolescu, mi-a fost imposibil să înţeleg argumentele editorialistei din “Revista mea”. Pentru exemplificare citez: “Pe măsură ce conversaţia se lărgeşte cu argumentele desfăşurate de cel intervievat, telespectatorii reuşesc să-şi cristalizeze părerea. Astfel emisiunea se încheie cu un imens semn de întrebare creând în felul acesta un câmp de discuţii pentru toţi participanţii la interviu, cei care au ascultat părerile domnului Cristoiu în faţa ecranelor T.V.”

  Nu prea înţeleg, stimată editorialistă, cum reuşeşte un tânăr român, care n-are habar de istorie să-şi cristalizeze părerea despre Mişcarea Legionară, după o asemenea emisiune. Domnul Manolescu atrage atenţia despre “confuzia îngrozitoare” pe care o poate crea “în mintea inocenţilor adoratori ai lui Ion Cristoiu şi ai Eugeniei Vodă” această emisiune. Doamna Hedi S. Simon n-are probleme. Ea “este convinsă că doamna Eugenia Vodă nu are nici o legătură cu sentimentele nostalgice după vremuri sinistre. Tocmai ea, care ne-a mijlocit întâlniri minunate cu oameni de ştiinţă, mari muzicieni, scriitori sau actori renumiţi?!” Da, tocmai ea, care a avut invitaţi de vază, atunci când a invitat un cunoscut provocator (Ion Cristoiu) şi un legionar convins (Constantin Iulian), care îi prezintă în mod elogios pe legionari, oferă o tribună onorabilă, conştient sau inconştient, Mişcării Legionare, care încearcă să se refacă în România.

  Păcat că tocmai dintr-o publicaţie israeliană să vină opinia că trebuie absolvită de răspundere moderatoarea unei emisiuni de elogiere a Căpitanului. Şi, asta, în luna aceasta, când comemorăm 70 de ani de la pogromul legionar din Bucureşti. (Mirel Horodi, AnimaNews)

  Apreciază

 2. radu said

  Tuturor celor care cred ca libertatea de expresie e o gluma le recomand o lectura
  Terorismul intelectual Jean Sevillia
  Editura Humanitas

  Apreciază

  • dl.Goe said

   Vai, dar cititi Humanitas? Presupun ca n-ar avea rost sa va rog sa spunti ce-ati inteles d-voastra din cartea respectiva.

   Apreciază

   • radu said

    Vezi mai nea goe de ce nu mai vroiam sa intru pe blogul lui matale?
    Suferi de aceasi maladie ca aia din cartea aia dar nu te duci la specialist.
    Incearda sa vizionezi In deriva .Pe HBO.
    E gratis . Poate iti foloseste.
    Si apropo de Humanitas.
    Cand aparea editura si mai cumparam si eu cate o carte matale cred ca citeai in cor Ana are mere.
    Dar asta nu ar fi un handicap.
    Daca vrei sa ti-l descoperi pe ala real suna-l pe Marcel Iures.

    Apreciază

   • radu said

    Un citat care va poate ajuta.
    ”Practicand amalgamarea, procesul de intentie si vanatoarea de vrajitoare, acest mecanism totalitar a constituit un obstacol in fata oricarei dezbateri reale asupra problemelor pe care le angajeaza viitorul.”
    Sa fiu prea optimist?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     D-le Radu – Recunosc sincer faptul ca remarca mea poate fi interpretata la modul direct ca fiind o zeflemea gratuita. S-ar putea spune ca va stiam sensibil si am profitat. Rusine sa-mi fie! Dar sa stiti ca mai exista si interpretari indirecte. In acestea zeflemeaua este doar colaterala. Collateral damage! Apropo ce-i domne cu sensibilitatea asta? Ati avut o copilarie grea? Pe vremea aia Ana n-avea mere? Zau asa.

     P.S. Am vazt ca apreciati foarte tare zeflemeaua gratuita cand e practicata in directia potrivita. Ce sa fie asta? D-le Radu, frate (forba fratelui Antonesei) telemeaua-i pe bani, zeflemeaua-i gratuita. N-o mai luati la modul personal, si nu mai fiti timid, inhibat ca n-ajungeti nicaieri. Ba da! Ajungeti pe blogul lui Padina dar numai cand tratamentul care-i este aplicat pe Arca lui Goe da roade si devine omul deschis la minte, renuntand la cenzura explicita.

     Va mai astept sa discutam despre libertatea de expresie. Orice fel de expresie. Si chiar despre meta-libertate.

     P.P.S. Ce parere aveti despre Cornelui Zelea Codreanu? Dar despre misacarea legionara? Dar despre simpatizantii de azi a-i acesteia? Haide, faceti o demonstrati practica de libertate de expresie, ca teoria ca… teoria. Dezbateti d-voastra real in ciuda vanatorilor de vrajitoare. Mi-e teama ca n-o sa vad. Asta e! V-ati nascut timid. Si nu v-ati tratat la timp. Acuma… e cam tarziu. Va multumiti sa-l aplaudati pe „curajosul”, pe „neicusorul”, pe „patriotul”…

     Apreciază

 3. Radu Humor said

  „TVR se exprimă „regretul profund că declaraţiile făcute de domnul Ion Cristoiu referitoare la Corneliu Zelea Codreanu (…) au rănit sentimentele celor care au fost afectaţi în plan personal de violenţa, antisemitismul virulent şi crimele împotriva umanităţii ce au marcat o perioadă neagră din istoria ţării, de care Mişcarea Legionară este considerată responsabilă”.”

  Pai si eu regret profund ca TVR nu mi-a adus la cunostinta faptul ca tara mea- Romania- a fost cumparata(la pachet cu Manhathanul, Polonia si Ungaria) de catre o tara asa mica si inofensiva ca cea condusa de Simon Peretz (asa cum se lauda el), dar poate nu-i asa ? sau o fi ! (va inchipuiti ce dezbatere TV ar iesi ?!)
  Sau eu n-am voie sa regret ?!
  Sau daca mai spun ca ma revolta faptul ca avem un Monument al Holocaustului , inainte de a avea unul al Victimelor Anticomunismului, si asta aici in Romania, pe cine voi mai lasa mirat pana la perplexitate !?
  Sau daca cu siguranta printre legionari n-au fost evrei, ci numai printre cei care au dus la distrugerea elitelor romanesti si a sutelor de mii de crime impotriva poporului meu, nu trebuie sa-i pedepsim si stigmatizam decat pe unii, intamplator aia in randurile carora nu se gasea nici un evreu, in schimb pe ceilalti sa-i facem trecuti cu vederea, ca altfel dovedim ca suntem razbunatori si antisemiti !
  Hai sa nu ne mai ascundem dupa etnie si sa judecam si condamnam dupa fapte, acum cand inca n-au reusit sa se stearga toate urmele !
  Dar asta nu se va putea intampla cand urmasii unora ajung sa condamne trecutul la gramada/pachet,unul ajungand chiar sa se dezica si de ta-su ( deh, ce nu face omul pentru bani 🙄 ).
  As putea insa sa pariez ca tot acest scandal abil intretinut, si si mai abil conceput, pleaca de la justificarea acelor sume de bani/$ alocate pentru combaterea antisemitismului in lume (cam 70 de milioane de dolari/anual 🙄 ).
  N-am idee cam cat din acest frumos banet ajunge in Romania (cu siguranta incredibil de multi!), dar pentru a-i justifica este nevoie de asemenea valvatai starnite din senin !
  De parca evreii n-ar sti ca antisemitismul este milenar, nu tine de timp si spatiu geografic, ci de caracterul lor discutabil, asa ca a incerca sa dai vina pe francezi, germani, polonezi, lituanieni, americani (mai ales sud-americani), nordici europeni, rusi, greci, sarbi si ultimii pe lista – romani (de musulmani nici nu mai amintesc!), nu face decat sa duca in derizoriu toate aceste eforturi de intretinere a unor conflicte pe bani grei ( dar pana la urma ce sa faca si ei cu atatia bani veti spune?).
  Eh, sa dea si la cei care-i ajuta sa-si faca rapoartele de inceput de an cand se repartizeaza sumele in functie de „gravitatea” pe care reusesc s-o incropeasca/descrie cei cativa pescuitori in ape tulburi.
  Eu renunt in favoarea unui copil de presedinte sarac si cinstit, ca nu se poate ca undeva pe glob(ara sa scriu blog) sa nu fie vreo unul 🙄
  Si daca nu, macar sa-si intretina sinagogile si cimitirele ajunse in paragina (au ajuns sa se vanda si pietrele tombale :mrgreen: ), ultima faza inainte de vanzarea cladirilor si a terenurilor 😉

  P.S. Celor care se bat cu pumnul in piept ca sunt de zece ori mai multi care au semnat pentru condamnare le spun ca nici nu-i de mirare, ci dimpotriva e de ras, ca asa cum au gasit vreo 7o-80 de evrei care sa semneze apelul de infierare, puteau sa semneze si ceilalti daca n-ar fi fost atat de lenesi si comozi strangatorii de semnaturi 🙄

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Cum anume ziceati ca v-am pacalit pentru a va retine pe Arca atata amar de vreme?

   Domnule sper din suflet sa nu abandonati idea de a va manifesta clinic… astaaaa… public, pe Arca. Sunteti un caz extrem de interesant. Total lipsit de inhibitii (din cauza incapacitatii congenitale de auto-reflectie si auto-reflexie) ati putea fi obiect de studiu in sociologie, psihiatrie, psihologie, neurologie, antropologie, geologie si, colateral, a altor cateva stiinte (botanica si zoologia). Scrieti, nu va opriti, nu va inhibati. Sunteti un argument superb pentru inter-disciplinaritate. Veniti sa vedeti omul invizibil: Radu Humor. Psihologic vorbind, dinspre interior cel putin, sunteti invizibil: nu va vedeti. Sunteti aproape mineral. Roca. Deci simtiti-va ca acasa.

   P.S. Ati remarcat ca si Viorel Padina se bate pe d-voastra? A zis ca nu va mai baneaza (si pe nimeni altcineva) pentru ca daca ar face prostia asta ati veni pe Arca lui Goe. Mi-e teama insa ca n-are sanse sa va recupereze. (Abia daca se recupereaza pe sine, in scurte episoare de normalitate). In fine asta e alta poveste pentru alt topic. Asadar repet indemnul: Tineti aproape. Sunteti important domnule. Fara d-voastra menajeria de pe Arca ar fi saraca. Si ce zic eu saraca. N-ar fi deloc.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Domnule ! Eu cand vreau sa-l injur pe unul o fac fara sa fac apel la atatea manuale ( se aude, si nu-i bine, ca treburile astea manuale, tampesc de-abinelea! Bine, nu-i cazul la dvs ca sunteti inca la inceput 😉 😆 ) !
    Altora le spun ca, ca daca-i inteleg pe evrei, nemti, rusi, tatari , chinezi sau coreeni, ca nu intotdeauna dorintele si interesele lor sunt si ale tarii in care traiesc, in cazul de fata Romania ( fara sa-i oblige nimeni !), pe romanii care-s vanduti lor ( unii pe atat de putin :mrgreen:, nu-i mai inteleg.
    Ba chiar ii dispretuiesc si-i condamn pentru tot raul pe care-l produc tarii mele prin gesturile lor tradatoare si falsele idei pe care le imbratiseaza din acelesi motive pentru care o fac centuristele , fara a fi deranjate de faptul ca sunt platite si ele in valute diferite .
    Numai ca sunteti pana la urma, la fel de „respectati” ca si ele, pentru ca daca ati simti vreodata dispretul si sila celor care va platesc, cu siguranta ca v-ati ineca si voi, nu cu sperma cum o fac ele uneori, ci la propriu, in primul lighean cu apa, care s-ar indura sa va mai suporte ultimul gest al celor cuprinsi de remuscari (pana si aici va asemanati ca si ele mai musca cateodata 😳 !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu Humor – Merci de exemplificare. La fix. La tzanc. Bravo. Ca d-voastra se afla multi dar putin consimt sa vorbeasca liber, fara inhibitii. Sunteti un noroc pentru stiinta. Cred insa ca, pentru pastrarea suspansului, n-ar trebui sa va repeziti asa (ca…) sa fiti de acord cu mine de fiecare data cand spun ceva, ca se duce dracului tot farmecul inefabil al misterului bine dozat. Incercati? Hai va rog eu!

     Apreciază

 4. Kibby said

  polemica Vianu/Plesu e ridicola, cei 2 nu au divergentele de idei care transpar din replicile lor.

  ca Legiunea e marele pericol (pt tinerii de azi) in ro – foarte tare ma-ndoiesc.
  dle RH – cum se leaga asta de basescu?

  Apreciază

  • Kibby said

   nu raspundeti va rog

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Intr-adevar! Schimbul de mesaje dintre cei doi denota jalnicie: Bomboana pe coliva lui Zelea Codreanu „reincalzita” si servita de catre tzârcomnicul Cristoiu in emisiunea preotesei Voda armatelor de idioti batrani in deriva. Nu fiti asa sigur ca idiotii tineri nu vor pune botul la tacam.

   P.S. Cu regret trebuie sa remarc faptul ca, intre cei doi, Andrei Plesu face o imagine mai proasta, nu atat prin logica extrem de defectuoasa la care face apel (si pentru care categoric avea alternativa mai buna) cat prin gesturile inelegante de care nu-l credeam in stare.

   Singurul 100% in castig din toata povestea asta este „limbricul”. Ceea ce denota eficienta. Asta da eficienta! Teribil monser.

   Apreciază

   • Kibby said

    nu dle Goe, nu chiar. tehnic vorbind Plesu are dreptate: comunismul n-are inca nivelul de blamare al nazismului. ma gindesc ca nu e ceva neaparat legat de ro dar sa astepti un fair play „istoric” de la CNA e optimism exagerat.
    pericolul nazist sau fascist nu e chiar asa un pericol la noi cita vreme super-flexibilii comunisti conduc si acum. si oricit de rau s-ar trai in ro (chiar asa rau sa fie?) nu vad „segmentele” care sa puna botul la o retorica de oligofreni.

    totusi de ce e tifnos dl P?? ca este. intrebati-l!!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     D-le Kibby – Comunistii i-au mai „inghitit” si metabolizat odata pe legionari. N-ar fi o problema s-o faca din nou. Azi si unii si altii viseaza/vizeaza aceleasi obiective politice, sunt manipulate ambele genuri de nostalgie maligna in acelasi scop si impotriva aceluias dusman. Reactia imunitara a societatii este de-a dreptul stupida stimulandu-le pe ambele. Chiar nu conteaza ca idiotii de un fel sunt 75% iar ceilalti sunt 10%. Impreuna sunt 85% (adica cu 3% mai mult decat a obtinut Iliescu in 1990, sic).

     Comunismul si nazismul nu trebuie tratate nici in comun, nici nu aceeasi masura, nici la acelasi nivel. Nu e realist, nu e pragmatic, nu e logic sa se procedeze asa. Sunt doua boli diferite. Argumentul ca ar trebui aplicate tratamente egale, aruncat in dezbaterea starnita de catre librucul viclean, a fost nu doar ilogic, gresit, ci si de-a dreptul pagubos. Sper sa putem vorbi despre asta in episodul vitor.

     P.P.S. Presupun ca e tzavnos pentru ca realizeaza ca a gresit ceva, ca ceva e gresit si nu poate fi corecat simplu. Nu e nevoie sa-l intreb acum. Sa-l lasam sa-si revina. Sa mai uite. Ca si uitarea e scrisa… etc.

     Apreciază

 5. shiva said

  Hadu Rumor, distinsa doamna, roxolana ezoterica, ati citit si ultimele stiri din ziarele aramaice? Asa da! Bravos, cofondatorule!

  Apreciază

 6. Intelectualii trebe sa faca polemica, asta-i meseria si menirea lor, si mie, chiar daca nu-s intelectual, imi place tare mult. Cel mai interesant e cind sustin un pct. de vedere cu care nu sunt de acord, parteneru de discutie se chinuie sa-mi dovedeasca ca gresesc.

  Odata am prezentat un proiect, din antenele mele stiam ca sefii vor sa taie banii proiectului, drept urmare am prezentat totu ca fiind o aiureala si nu ar avea sanse de izbinda. Nu mica mi-a fost mirarea cind sefii mi-au suplimentat banii iar alora care se bateau cu caramida-n piept ca ce bine le merg proiectele, le-a taiat din bani.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mda, dar d-voastra stiati dinnainte (cumva) ca vor sa va taie din banii. Se pare insa ca intelectualii nostri nu stie nimic aprioric. Intra in polemici de parca ar fi intotdeauna nou veniti pe un blog. Rezultatele sunt tragi-comice.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Cît despre reacţiile stîrnite pe forum, te sfătuiesc să nu le transformi în criteriu de judecată. Scriu, săptămînal, mai mult decît tine şi ecourile forumiştilor „mei”, indiferent despre ce scriu, ar trebui să mă determine, dacă aş fi mai slab de înger, să nu mai scriu nimic. De aici încolo însă, discuţia dintre noi nu mai are sens: ar fi simpla coreografie a unei perechi aflate în „nepotrivire de caracter”.

   Apreciază

   • ???? Cu mine vorbesti???

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     😉 Da! Da nu vorbesc eu. Eu n-as putea vorbi asa cu d-voastra. E un citat din Plesu, un exemplu de adresare intre intelectuali. Vorbea cu Ion Vianu. Asa e ca era sa-ti sara mustarul?

     Apreciază

    • shiva said

     Domnilor Goe, ai ochit zimbrul. Fix. Intre ochi. Zimbrul a clipit, insa foarte putin.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Shiva – Am remarcat si eu ca se intampla ceva cu el. Sincer sa fiu sunt ingrijorat. Ma mir ca nu observa nimeni, ca nu se impacienteaza nimeni. Nici macar Sorin Cucerai. Chiar n-or observa sau ne le pasa? Ori poate e o conspiratie din care doar eu am fost exclus in mod tacit. Poti sa stii?
     In fine. Sa vedem! Vorba orbului!

     Apreciază

   • Am luat atitea picioare in cur ca nu ma mai surprinde nimic, chiar si pretenu meu Abalaru m-a banat, de data asta chiar nu pricep de ce?

    Intelectualii sunt si ei oameni, cu angoase. Totusi mie-mi place Plesu, nu l-am urmarit asa indeaproape da stie f. bine germana.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Si mie-mi place Plesu la nebunie (ar putea fi un troll fenomenal) cu exceptia momentelor in care ma enerveaza. Bine ca nu-i pasa.

     Cat priveste blogul prietenului d-voastra nu stiu ce sa zic. Sa nu fie incurcatura la mijloc. Zicea ca nu mai baneaza pe nimeni ca sa nu dea prilej de evaziune pe Arca lui Goe. Am vazut ca v-a aparut „test”ul. Eu zic sa mai incercati. Mai ales daca aveti ceva important de zis. Nu mi se pare in apele sale teritoriale. Se tot transforma de ceva vreme. Nu vi se pare? Ori te pomenesti ca s-a lasat de prostii si s-a dedicat scrierii si finalizarii operei.

     Apreciază

 7. Dl.Goe said

  O stire de ultima ora: „Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu vor aparea din nou intr-o emisiune saptamanala de televiziune, de data aceasta la televiziunea publica. Emisiunea poarta titlul „50 de minute” si va fi difuzata in fiecare duminica, incepand de la ora 18.00, pe TVR1.

  Emisiunea, care va fi structurata sub forma unui dialog (tetralog?) intre scriitorul si eseistul Andrei Plesu si filosoful si scriitorul Gabriel Liiceanu, se doreste a fi „una de ‘igiena mentala’ si isi propune sa stimuleze capacitatea noastra, a tuturor, de a gandi pe cont propriu„, se arata intr-un comunicat remis presei de TVR.”

  Tare mi-e teama (dar asta e de bine) ca cei doi oameni de cultura „scriitorul si eseistul Andrei Plesu si filosoful si scriitorul Gabriel Liiceanu” in total 4, vor reusi cu usurinta sa atinga obiectivul propus inca din prima editie a noii emisiuni. Sunt si eu curios sa aflu ce vor face in urmatoarele. Foarte probabil se vor plictisi, dar plictiseala dommniilor lor va fi extrem de captivanta pentru spectatorii cu profilul potrivit. Recomand cu caldura emisiunea tuturor vizitatorilor Arcei lui Goe. 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: